Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 18:44   #271
kolo86
Przyczajenie

Dot.: Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice

no szału to zespół nie robi....
kolo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 22:28   #272
nadzieja83
Przyczajenie

hej dziewczyny rzadko tu pisze( wole poczytac) ale znam kilka tych zespołow Simon, May Day, fraglesi i czaban są super jesli chcecie wesele na poziomie tylko drogo strasznie ale mozecie sobie zobaczyc fanaberia www.zespol-fanaberia.pl sa calkiem fajni i chyba mniej biorą.
A czy dworek Arkadia jest wam znany i jedzenie dobre??? ktos był???
nadzieja83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 13:30   #273
JulkaPol
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie, u nas 9 listopada 2013 roku w hotelu Horyzont grał zespół DMT. Napiszę tak, wszyscy goście oraz my para młoda byliśmy bardzo zadowoleni, grają i śpiewaj zróżnicowany repertuar od nowych po stare piosenki. Świetnie prowadzą zabawy nie tylko oczepinowe, wszystkim podobało się to że w trakcie wesela wplatali różnego typu zabawy i tym samy czas weselny mijał nieubłaganie szybko (szkoda ;-) ). Serdecznie polecam i podaję nr. do Daniela 606-886-104 z tego co wiem mają swoje nagrania na youtube oraz stronę internetową. Pozdrawiam wszystkie Panie ;-)

Edytowane przez JulkaPol
Czas edycji: 2013-11-21 o 22:52
JulkaPol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 17:06   #274
wskazówka
Zakorzenienie

Czy ktoś wie ile kosztuje zespół AGAT? Pytanie nieaktualne już wiem

Ale mam inne, ile sobie życzy zespół Grzaniec za 1 dzień wesela? No i czy warto?

Edytowane przez wskazówka
Czas edycji: 2014-01-19 o 19:02
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 12:30   #275
sakon1123
Przyczajenie

Witam!!! Czy ktoś był może na wesele, na którym grał zespół BUENO z Lublina?? Bardzo proszę o opinie!!!

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Witam!!! Czy ktoś był może na wesele, na którym grał zespół BUENO z Lublina?? Bardzo proszę o opinie!!! http://www.zespolbueno.pl/
sakon1123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 17:43   #276
Szafirka87
Przyczajenie

Co sadzicie o zespole SONIC z Hrubieszowa? http://www.zespolsonic.com/ czy ktoś z was słyszał ten zespół na żywo? Pomocy
Szafirka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 15:44   #277
kasiulaaa007
Przyczajenie

Co sądzicie o zespole Sami Swoi spod Lubartowa?

Niestety nigdy nie miałam przyjemności usłyszeć ich na żywo, polecali mi ich znajomi. Zastanawia mnie jak często zespół robi przerwy w zabawie? Jakie macie wrażenia związane z zabawą przy ich akompaniamencie?

Edytowane przez kasiulaaa007
Czas edycji: 2014-02-02 o 15:45 Powód: błąd
kasiulaaa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 15:50   #278
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez kasiulaaa007 Pokaż wiadomość

Niestety nigdy nie miałam przyjemności usłyszeć ich na żywo, polecali mi ich znajomi. Zastanawia mnie jak często zespół robi przerwy w zabawie? Jakie macie wrażenia związane z zabawą przy ich akompaniamencie?
Ja bawiłam się z nimi na weselu, ale to było chyba w 2007, więc nie wiem na ile to aktualne. Większych zastrzeżeń nie miałam

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 20:32   #279
Agnessssa
Rozeznanie

Dziewczyny pomóżcie Szukamy z tż zespołu na 4 października tego roku i już fioła dostajemy, bo dużo zespołów przeglądamy i dalej nie wiemy który wybrać
Pomocy
Stary 2014-02-09, 18:56   #280
colorama02
Raczkowanie

A zespół Simon z Lublina ? Czy ktoś z was wie ile oni biorą za całe wesele i czy sa naprawde tak fajni jak o nich mówia i pisza.
colorama02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 19:11   #281
Brook
Zakorzenienie

sa naprawde fajni biorą 5 tyś

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 09:08   #282
pbawlik
Przyczajenie

Ostrzegam przed zespołem PifPafBand z Lublina. Są nieprofesjonalni, nie reagują na prośby gości o piosenki, zbywają każdego. Poza tym widziałam jak popijają! a to już jest niedopuszczalne!
pbawlik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 09:39   #283
katarina225
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie Szukamy z tż zespołu na 4 października tego roku i już fioła dostajemy, bo dużo zespołów przeglądamy i dalej nie wiemy który wybrać
Pomocy
z czystym sumieniem polecam zespół RED TIMES graja i śpiewają na żywo więc nie ma problemu z piosenkami na życzenie tak jak gdzie indziej, ceny przystępne no i pełny profesjonalizm
katarina225 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 11:09   #284
kolo86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
sa naprawde fajni biorą 5 tyś

czy tacy fajni? zalezy jak dla kogo. Ja byłem na jednym weselu, to była bardziej dyskoteka niż wesele (no chyba że tak młodzi chcieli) ale z drugiej strony czy warto płacić tyle za zespół który nie GRA NA ŻYWO? (jeśli już to coś dogrywają do podkładów)
Stary 2014-02-10, 11:45   #285
colorama02
Raczkowanie

Wiem że oni nie grają (Simon) na żywo jak większa połowa zespołów z lubelskiego tylko sobie dogrywają na perkusji żeby zmylić ludzi.Ale czy to jest takie ważne liczy się bardzo dobra zabawa i niefałszowanie.
Stary 2014-02-10, 12:48   #286
Brook
Zakorzenienie

jak ja bylam na ich zabawie( nie bylo to wesele) to grali na zywo
Wiec pierwsze słysze ze nie graja na zywo...ale dzieki za uwage bede miec to na oku i musze się temu przyjrzec w takim wypadku

Stary 2014-02-10, 13:13   #287
MychaMysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiulaaa007 Pokaż wiadomość

nie polecam, za bardzo "gwiazdorzą', przy dziwnym repertuarze, niby to dyskotekowym, niby weselnym, bez wywazenia. Poza tym troche tandetni z wyglądu. Kiedys było lepiej. byłam na 3 weselach z nimi, zalezy jaki był skład, tylko 1 było udane
MychaMysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 13:33   #288
pifpafband
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pbawlik Pokaż wiadomość
Ostrzegam przed zespołem PifPafBand z Lublina. Są nieprofesjonalni, nie reagują na prośby gości o piosenki, zbywają każdego. Poza tym widziałam jak popijają! a to już jest niedopuszczalne!

Dziwne, że tylko na tyle stać szanowną konkurencję Jeśli się nie ma zamówień, bo ma się kiepskie umiejętności, wtedy oczernia się konkurencję licząc na swój zysk
Użytkowniku pbawlik, zalogowałeś się tylko po to, aby oczernić nasz zespół, nie mając żadnych popartych dowodami argumentów. Wystarczy sprawdzić Twoją datę rejestracji i posty, aby zauważyć, że Twoja działalność na forum to pisanie negatywnych komentarzy nie tylko na nasz temat, ale również innych zespołów i DJ.

Do twojej oraz Wszystkich Państwa wiadomości – nigdy nikogo nie zbywamy. Jeśli mamy utwór w swoim repertuarze – gramy go na życzenie gości i nie pobieramy za to dodatkowej opłaty.
Jeśli chodzi o zarzut alkoholowy – niemal w każdej umowie wpisujemy punkt, w którym informujemy, że nie spożywamy alkoholu podczas grania. W przypadku stwierdzenia, że jesteśmy pijani, jest to podstawą do niezapłacenia nam wynagrodzenia po wykonaniu usługi.
Oba zarzuty pod naszym adresem uważam za naciągane i nie mające potwierdzenia w rzeczywistości.

P.S. W innym poście oczerniłeś zespół SHAKERBAND - w odpowiedzi osoba, która wynajęła ten zespół wcześniej, napisała, ze zespół był świetny. Prowadź swój biznes uczciwie i szukaj innych możliwości zbudowania przewagi konkurencyjnej - takie wpisy są nieetyczne.

Serdecznie pozdrawiam
Zespól Pif Paf Band

Edytowane przez pifpafband
Czas edycji: 2014-02-13 o 20:44
pifpafband jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 18:52   #289
colorama02
Raczkowanie

Nie grają na żywo zapewniam cie o tym na 1000% przeciągają kawałki na końcu po swojemu żeby to tak właśnie wyglądało.Zresztą umieszczone przez nich mp3 na stronie mówi samo za się.Żaden zespół na żywo nie robi tego bo się nie da i przeważnie umieszczają video z różnych imprez.Taka mała ciekawostka na przetarcie oczu dla tych co sie nie wiedza co w trawie piszczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 20:21   #290
kolo86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
jak ja bylam na ich zabawie( nie bylo to wesele) to grali na zywo
Wiec pierwsze słysze ze nie graja na zywo...ale dzieki za uwage bede miec to na oku i musze się temu przyjrzec w takim wypadku
na forum na pewno znajdziesz co znaczy prawdziwe granie na żywo.

mi bardziej chodziło, o to, że jeśli brać taki zespół, to spokojnie można zapłacić 3 tyś a nie 5 tys --> więc można zaoszczędzić
Stary 2014-02-13, 01:22   #291
Brook
Zakorzenienie

tylko na kazdy watku lubelskim to polecaja Sk1, Sk2 i Simon wlasnie, wiec myslalam ze graja na zywo

Stary 2014-02-13, 08:30   #292
colorama02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolo86 Pokaż wiadomość
na forum na pewno znajdziesz co znaczy prawdziwe granie na żywo.

mi bardziej chodziło, o to, że jeśli brać taki zespół, to spokojnie można zapłacić 3 tyś a nie 5 tys --> więc można zaoszczędzić
A Pani myśli że dobry zespół weźmie 3tyś za całą noc ciężkiej pracy to i niech Pani spróbuje to zobaczy co to znaczy.Dojechanie do celu potem noszenie sprzętu nie daj boże na górę po schodach potem rozstawianie go do tego trzeba jeszcze później wyglądać, bawić ludzi do rana a rano składać sprzęt i bardzo zmęczonym nosić go i dojechać do domu.
Bardzo ładnie docenia Pani pracę zespołu który jest najważniejszy na weselu i tyra całą noc.
Stary 2014-02-13, 12:22   #293
Animonda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colorama02 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie docenia Pani pracę zespołu który jest najważniejszy na weselu i tyra całą noc.
zawsze wydawało mi się, ze to para młoda jest najważniejsza na weselu, a nie zespół/lokal/jedzenie/pogoda itd.

To przecież przez parę młodą właśnie jest to całe zamieszanie, czyli wesele

są zespoły, które uwazają się za gwiazdy światowego formatu i tak samo się zachowują, uważają że goście i para młoda musi się do nich dostosować, a nie na odwrót. Tymczasem goście przychodzą na wesele nie dla zespołu, tylko dla pary mlodej, nie zagra ten zespół to zagra inny. Przecież chodzi o fajną zabawę i mile spędzony czas.
A każdy podaje takie stawki jakie uważa.
Animonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 21:19   #294
kolo86
Przyczajenie

Smile Dot.: Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice

Cytat:
A Pani myśli że dobry zespół weźmie 3tyś za całą noc ciężkiej pracy to i niech Pani spróbuje to zobaczy co to znaczy.Dojechanie do celu potem noszenie sprzętu nie daj boże na górę po schodach potem rozstawianie go do tego trzeba jeszcze później wyglądać, bawić ludzi do rana a rano składać sprzęt i bardzo zmęczonym nosić go i dojechać do domu.

coś człowiek napisze i od razu afera --> napisałem, że jeśli dla Pani jest bez różnicy czy na żywo czy puszczone, to po co płacić za puszczanie (udawanie) 5 tys jak również znajdzie się taki sam zespół za 3 tys i jedynie czym będzie się różnił od tego droższego to ilością świateł
NIE MÓWIĘ TU O PRAWDZIWYM ZESPOLE GRAJĄCYM NA ŻYWO.
i te puszczające aż tak dużo sprzętu nie mają.

A z drugiej strony jeśli w takim zespole jest 2-3 osoby i płaci się 3 tyś to wychodzi 1 tys na głowę --> to czy to mało za wniesienie, wyniesienie sprzętu i stanie i uśmiechanie się całą noc?
bo ja za takie pieniądze bym się poświęcił.

ale kończmy ten temat, bo chyba wątek tematu jest inny
Stary 2014-02-16, 17:12   #295
Martuj
Przyczajenie

Część, poszukuję opinii na temat zespołu Musicon z Lublina. Może któraś z Was bawiła się gdzieś na weselu z nimi ? Co sądzicie o tym zespole?
Martuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 20:57   #296
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

witam wszystkich!
Trochę tu sobie popiszę.
Przejrzałam cały wątek, chciałam podpatrzeć jakie zespoły polecacie, których nie.
I uważam że założenia tego wątku były słuszne: dzielenie się opiniami nt. zespołów, ale wyszedł z tego nieprofesjonalny wątek.
Piszecie tylko, fajny/niefajny, polecam/ nie polecam, jest tylko kilka "szerszych" opinii.
Uważam że skoro już opisujecie jakiś zespół to możecie napisać trochę więcej, co wam się podobało, co nie, co zmienilibyście. Zdawkowe fajny, niefajny jest dość płytkie, bo każdemu podoba się co innego i każdy ma inny gust, a o gustach się nie dyskutuje
Druga sprawa, to zespoły reklamujące się/ oczerniające inne. Wiem że reklama dźwignią handlu, ale czy naprawdę musicie się reklamować wszędzie/ posuwać do prymitywnych zachowań oczerniając inne zespoły?

A teraz, do meritum.
Też powoooli poszukuję zespołu, bo wiem że dobry zespół to połowa udanego wesela. A te naprawdę "dobre" mają zaklepane terminy ho ho ho
Wizażanki pomóżcie więc, bo moje "żądania" są niełatwe do spełnienia, a jestem gotowa wyłożyć sporą sumę ( oczywiście w granicach rozsądku! )
Więc:
1. na żywo musi być ( a wychwycę ) wiadomo nie da się czasem grać 100% czasu na żywo, ale playbacki, i inne które stanowią 90 % grania niech spadają,
2. Perkusja, gitara jedna, (albo jeszcze lepiej dwie :P ), klawisze to must have. Dwa "kibordy" to nie zespół, sorry, taka moja opinia. Oczywiście mile widziane inne instrumenty takie jak saksofon, trąbka (!) etc
3. Repertuar, no cóż, najlepiej jak największy ( WYŁĄCZAJĄC disco polo) Szukam kogoś kto zagra mi np Stinga, starego rocka, stare "dyskotekowe" przeboje ale też tzw Italiano Disco, jakichś kilka "współczesnych" przebojów, nie koniecznie w swoich aranżacjach, raczej bliżej oryginału.
4. Jest w stanie przygotować mi, ( oczywiście w granicach zdrowego rozsądku!), mój wymarzony repertuar
5. Gra bardziej rockowo, zn tak z pazurem

Osobiście mam na oku dwa zespoły, nie wymienione tu ani razu, wszystkich kryteriów nie spełniają, ale wpadły w ucho.

się rozpisałam...
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 17:57   #297
colorama02
Raczkowanie

U was w lubelskim większa połowa zespołów gra z podkładów mając perkusję.A taki zespół 100% na żywo to się będzie bardzo cenił bo to jest granie do rana bardzo wyczerpujące fizycznie i psychiczne i mają rację.Ja osobiście nie wzięłabym takiego zespołu bo jest niewydajny a grać na żywo do rana i to wydajnie to trzeba chyba być robotem z full repertuarem.
Stary 2014-02-25, 22:06   #298
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
U was w lubelskim większa połowa zespołów gra z podkładów mając perkusję.A taki zespół 100% na żywo to się będzie bardzo cenił bo to jest granie do rana bardzo wyczerpujące fizycznie i psychiczne i mają rację.Ja osobiście nie wzięłabym takiego zespołu bo jest niewydajny a grać na żywo do rana i to wydajnie to trzeba chyba być robotem z full repertuarem.
Zgadza się, ale granie 80 czy 90 % czasu z podkładu za 4-5 tys zł to już przesada trochę.
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 11:13   #299
colorama02
Raczkowanie

Ale jaki masz obszerny wybór piosenek zespół na żywo na pewno ci tego nie zapewni.Ale to już jest Pani sprawa co kto woli ma do tego prawo i wybór każdy. Simon bierze 6tys i nie grają na żywo i podoba sie wszystkim.

Edytowane przez colorama02
Czas edycji: 2014-02-26 o 11:15
Stary 2014-03-03, 21:15   #300
kolo86
Przyczajenie

Wink Dot.: Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice

Cytat:
Ale jaki masz obszerny wybór piosenek zespół na żywo na pewno ci tego nie zapewni.Ale to już jest Pani sprawa co kto woli ma do tego prawo i wybór każdy. Simon bierze 6tys i nie grają na żywo i podoba sie wszystkim.
a czy nie jest przypadkiem tak że:
jeśli ktoś z gości wymyśli sobie jakąś piosenkę, to zespół na żywo,albo ją kojarzy, poćwiczy i zagra (albo posłucha na youtube, ściągnie nuty) i zagrają --> i o tym świadczy wyższość zespołu na żywo...bo muszą umieć grać,
a zespół który puszcza, jak nie będzie miał na dysku to...nie będzie miał i na pewno nic nie wykombinuje, no chyba że ściągną podkład
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości