![]() |
#271 |
BAN stały
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
hej
na wstępie oświadcze, że jestem chyba uzalezniona od nutelli po każdym, nawet najsutrzym posiłku jestem w stanie jeść to czekoladowo-orzechowe cudo. u nas dzisiaj fasolka po bretońsku Fifi złapał od kogoś wirusa i zaliczamy właśnie zapalenie oskrzeli. Mamy antybiotyk i syropek. Kiedyś musi być ten pierwszy raz.Ale dlaczego teraz jak chwiliśmy wyjechać na weekend na działkę!!!! WHYYYYYYYYYYYYYYY Fifi jest wesoły i wygląda jak zdrowy tylko ten kaszel go męczy. Ale oklepujemy i przechodzi. Apetyt ok. w piątek na kontrolę z maluczkich dokonań Fifi potrafi sam sobie czytać książkę, oczywiście po swojemu. Zna coraz więcej zwierzątek i potrafi je rozpoznać. Mówię mu np. by pokazał gdzie jest wąż, a on szuka książki, gdzie jest waż. Coraz lepiej idzie mu skłądanie kloców i różnych elementów pazujących do siebie. jak ma np. porozrzucane zabawki potrafi naleźć pudełeczko i wieczko od niego i złżyć to. Czyli załąpuje co do czego pasuje. Przynosi mi ubrania w które chciałby się w danym momencie ubrać. Zakłada sobie różne rzeczy na głowę i ogląda się w lustrze. Ogląda sobie ząbki i śmieje się ze swoich min. Bawi się w kuchni prznosząc magnesy z lodówki na zamrażarkę i z powrotem. Wogóle taki jest fajny, kumaty. Kładzie się na łóżku i woła mnie lub Michała, by się z nim pokokosić, powygłupiać. Ale wam zazdroszczę spotkania - zdjęcia rewelacyjne - miła atmosfera. Wszystkie dzieciaczki cudowne - bez wyjątku Pieknie je ubieracie, słonko odbija się w twarzach dziciaczków... Garnuszki - ja jeszcze nie nocnikuje - ale może wakacje... co ten twój szkrab tam ogląda- jakąś goliznę? od małego wie co dobre ładna podłoga zazdroszczę tych zakupów - świetne ciuszki szkoda, że w Polsce nie ma czegoś takiego. Przynajmniej wiedziałabym od kogo kupuję i po kim. Marto - Wito ładnie pomyka, on jest taki fajny tyle ciuszkó za 11 zł - wow Kasiu333 - na jakim etapie jest wasz domek - u nas zanieśliśmy projekty do urzędu i czekamy na pozwolenie. Fifi - on jest bardzo podobny do Twojego Krystiana. Jest spory i taki zbity. teraz ma na pewno ponad 80. Muszę go zmierzyć. Ciuszki kupuję na 92,98,110.Ale wiesz jak to jest z rozmiarówką. róznie i podłużnie fifi też uwielbia taniec- ostatnio po każdym posiłku "odwala" solówkę - kupa śmiechu przy tym. Tak fajnie przebiera szybko nóżkami jak w tańcach staroirlandzkich. Hadżi - gratki dla Misia za bezsmoczkowe zasypianie. powiem wam szczerze, że jakbym miała odzwyczajać Fifka od butelki, smoczka, itp itd. chyba by nie wyrobiła. Freddy - Fifi czasami się buntuje i ciągnie mnie z powrotem, to jeszcze wracamy na trochę i póxniej już przesatje. Jak by mógł to by nocował na dowrze. Basiu - sądzę, że te twoje 5 kg to mięśnie, które ci się wyrobiły do noszenia Emilki. więc głowa do góry. Ana - tak się cieszę, że będziesz miała ten sklep, bardzo ładny lokal - najważniejsze, że ma pomysł!!! tak trzymaj lubię to podniecenie podczas tworzenia czegoś nowego RODZINNEGO MAJOWEGO WEEKENDU |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Ana foty placyku będą jak kupię piaskownicę.Byłam dziś ale były tylko czerwone a huśtawkę mamy zieloną.Miasteczko było boskie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamilko ślemy zdrówko dla Fifiego ![]() ![]() ![]() Martuś Wituś bombowy ![]() Jak pogoda dopisze to pojedziemy na działę.
#274 |
Zakorzenienie
|
monika- super masz fotke w avatarku, no i tak jak ty nie moge sie doczekac mojego wita w tych letnich ciuszkach hihi
dzieki wszystkim za pochwaly mojego synala ![]() ![]() kamila -z twoja figura to mozesz jesc nutelle bez wyrzutow sumienia ![]() ![]() zdrowka dla filipka zyczymy ![]() ![]() ![]() kamila - w Polsce tez są tego typu wyprzedaze jak garnuszki ma w norwegii, tylko ze pieniadze nie ida na szczytny cel tylko do kieszeni mam ktore sprzedaja rzeczy po swoich dzieciach ![]() moj wito tez robi niezla awanture jakgo zabieram z podworka do domu ![]()
#275 |
Zadomowienie
|
Angie Emisi podobało się na wyjeździe. Chodziła sobie sama jak widać na zdjęciach
![]() ![]() Karolowi nie chciało się wracać do pracy, ale jak mus to mus. Pomalutku zaczyna sie wkręcać w robotę. A ze jeszcze w piątek idzie do pracy ![]() A dekoldu nie ma co zazdrościc. Tak jakoś wyszło na zdjeciach ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze Ci sie humor troszkę poprawił ![]() ![]() Kamila Dla Fifiego moc buziaków i życzenia powrotu do zdrowia ![]() Ale mądrala jaki z niego. Fajnie.. Gratulacje za nowe umiejętności ![]() A moje kg to na pewno nie od noszenia ![]() ![]() ![]() Monika sliczne zdjęcie w avatarze. Pochwaliłam też już na naszej klasie ![]() Marta u mnie takiej mamagiełdy to nie ma, a prznajmniej ja o tym nie słyszałam ![]() Tak sie zabieram do przejrzenia zdjęć na komputerze i jakos nigdy nie wychodzi ![]() ![]() Zobaczymy, dobranoc ![]() I miłego weekendu życzymy wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Witam w piekne majowe przedpoludnie
![]() My zaraz lecimy na komunie-nie chce mi sie okrutnie ![]() Kamila,ta nutella w Twoim przypadku to zaden grzech ![]() ![]() Monika,BOSKI avatar!!!!! Chyba jeszcze pomaluje paznokcie,chyba zdaze...Wczoraj mi sie nie chcialo i po przemysleniach doszlam do wniosku,ze i tak nikt nie bedzie zwracal uwagi na moje paznokcie (len wzial gore ![]() Milego weekendu! |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
witam.
![]() ![]() ![]() hadziki - zlozcie zyczonka dla waszego starszego synka jarka od nas z okazji urodzin, duzo zdrowia, szczescia, spelnienia marzen i pomyslnosci ![]() ![]() basiu - a napisz jaki masz model triumpha??bo tez mi sie szykuje zakup, a chce jakis porzadny u nas od rana pada deszcz buuuuuuuuuuu siedzimy w domu, witek wlasnie sobie spiulka, a ja zaraz sie biore za obiadek
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Ana, Basiu, Wiśniowysad dzięki
![]() powklejam dalszą część tych moich loppedowych łowów foty kolorystycznie monotonne bo robiłam je tak za koleja jak prałam czyli zbliżone odcieniami hehe Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2008-05-01 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
ostatnie
na ostaniej fotce zdobycz mężą, a właściwie jego kuzyna. wywozili starą pralkę i zmywarkę w odpowiednio do tego wyznaczone miejsce i napotkali tam taki rowerek, mąż polakierował chlapacze, bagażnik i kierownicę i jest jak nowy ![]() miałam jeszcze pisać Kamila szybkiego powrotu do zdówka dla Fifiego ![]() u nas paskudna pogoda, deszcz pada bez przerwy, siedzimy w domu brrrrrrrrrrr oszaleję ![]() Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2008-05-01 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo
![]() 100 lat dla Jarka z okazji urodzin ![]() Marta ja mam Magic Clix z Triumpha. Ma ona taką regulację z przodu, ze mozesz sobie rozluźnić, jak chcesz, zeby piersi były dalej, a jak żeby było tak bardziej sexi, to sciągasz i jest super ![]() ![]() Monika super są te Twoje zakupy. Widzę, że naprawdę fajne rzeczy można tam znaleźć ![]() ![]() U nas pogoda ogólnie fajna. Chłodnawo, ale słoneczko świeci. Chyba zaraz pójdziemy sobie na spacer ![]() Miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Martuś i Basiu
![]() ![]() Dziś stuknęło mu 17 lat i wg wróżki ma to być przełom ![]() ![]() Kamilka duuuuuuuużo zdrówka dla małego choruszka ![]() ![]() Monika super te Twoje zakupy ![]() Czarinko ![]() ![]() ![]() Dziś zrobiliśmy Miśkowi prowizoryczną piaskownicę z basenu. Prawdziwa będzie jak Hadzi załapie natchnienie i deski. Misiek oszalał na jej punkcie. Prawie cały dzień przesiedział na dworze. Oczywiście pierwsza garstka piasku poszła do buzi ![]() Kilka zdjęć z dziś: większość - pierwsze piaskowe zabawy, mniejsza magnolia, Jarcyś - jubilat ![]()
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
cd
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
U nas też dziś chłodno było i pochmurno a wieczorem deszcz pokropił.Mimo to byliśmy na działce.Bartul szalał jak zwykle
![]() ![]() Bartul lula a Darek w garażu montuje ksenony.Aż jestem ciekawa jakie będzie to nowe światełko. Julitko sto lat dla Jarka ![]() ![]() Monika super te ciuszki a o rowerku nawet nie piszę.Oj jakbym poszperała z tobą ![]() Marta szkoda ze do Wrocka mam tak daleko.Chętnie bym się z tobą wybrała na taką giełdę ![]() Wstawiam foty z soboty z nowym sprzętem Bartula ![]()
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Atiluj śliczne foteczki, takie żywe kolorki, rewelacja. oj widać po Misiu że ta pisakownica to super sprawa i widac jego zadowolenie na buzi. Pisakownica wogóle full wypas-nieźle to sobie wymyśliliście.
Jarek to już prawdziwy facet, tak dorośle wygląda i poważny w tym garniturku. Kwiatuszki tez piękne Gołąbek Bartuś superowy ogrodnik, a sprzęcior pierwsza klasa. Olaf jak dostał w łapki konewkę i zajarzył że leci z niej woda to wszystko gotów podlewać, panele ,piloty hehe my cały dzięń przesiedzieliśy w domku niestety, padało cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Julitko fotki świetne
![]() ![]() golabku Bartus super chłopak. Fajne zdjecia ![]() Wiecie co, moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło totalnie ![]() ![]() ![]() Ide się kąpać i spać. Chociaż raz moze uda mi się pójść wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Moniko i Basiu dziękujemy za kompelemnta
![]() Basiu domek w tle to domek naszego wujka.Nasz jest prawie identyczny tylko mamy inny dach.Wujkowy stoi juz kilka lat bez właściciela.Domek jest całkiem spory.Taka miniaturka normalnego dlatego że to są działki położone 20km od miasta.Te w miastach są dużo mniejsze.Zrobię foty naszego jak go pomalujemy.W zeszłym roku go ocieplaliśmy i jest szary ![]() ![]()
#289 |
Zadomowienie
|
helloooo
![]() Ja niestety jutro do robotki ![]() Dziś mieliśmy gości. Było sympatycznie. Skończyli nam kominek ![]() ![]() Wczoraj po południu pospacerowaliśmy z Ulą na małym deszczyku ![]() ![]() ![]() ![]() Spodobało sie jej łaskotanie nas po nogach ![]() ![]() Wymyśla sobie czasem, że coś podnosi z podłogi i nam daje ![]() ![]() Obejrzałam zdjecia i filmiki ![]() Ula już tydzień zasypia usypiana przez TZta ![]() ![]() W jakich papuciach chodzą Wasze dzieci po domu (kapciuszki kryte, z przewiewem, jakieś specjalne?)? W czym będą chodzić latem po domu? Ide do łazienki i spać, bo padam. Jutro do pracy ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
ikola - moj wito w domu pomyka albo boso ws samych skarpetkach frotte, slbo w sandalkach skorzanych elefanten ktore na lato beda na niego zamale dlatego korzystamy z nich teraz i jest super, mamdwie pary kapci krytych zetpol i befado chyba taksie nazywaja ale witowi poci sie w nich nozka, a w tych sandalkach nie, mysle ze latem bedzie smigal boso, lubw sandalkach ale wiekszych bo z tych niedlugo wyrosnie
super ze macie juz kominek ![]() ![]() jula,hadzi -super fotki, fajny pomysl z tą "piaskownicą" ![]() garnuszki - swietny ten rowerek, nasz wito dostal podobny po wnuczku naszej sasiadki, ale w duzo gorszym stanie ![]() golabek - calkiem inaczej wyobrazalam sobie ta wasza dzialke, jakis malutki domek cos ala altanka, a tu widze chata postawiona niezla i to z garazem ![]() konczy mi sie bateria w laptopie wiec spadam spac do jutra, moze bedzie lepsza pogoda ![]() ![]() ![]() ![]()
#291 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam dziewczyny że milczę.
Codziennie Was czytam, ale ostatnio mam złe dni. Czasami dopadają mnie demony które mnie duszą. Zaczynam myśleć wtedy dużo za dużo i analizuję wszystko. I ta analiza nie wychodzi pozytywnie. Ale to minie, zawsze mija, ale niestety też zawsze powraca... Pozdrawiam Ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Czarinka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i wiesz co?...żeby mieć smutną minę, to trzeba zaangażować strasznie dużo mięśni twarzy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
Hej...
U nas połowa weekednu mineła grillowo... W srode jak wrocilam z pracy grilll... Siedzielismy do 2.00 na dworzu ![]() ![]() ![]() Teraz siedze w pracy, niestety nie mam wolnego... :-( Kurde ja tego posta pisze od rana od 9.00. Tylko szef przyszedł i nie chcialam mu wizazem swiecic... ![]() Ok bo pewnie juz naskrobaliscie milion postow.... Aha.. Moj Kuba tez kocha piaskownice... w srode tesciowie zabrali go na plac zabaw dali wiaderko, lopatke i dziecka 2 godziny nie bylo.... Tak sie bawil i o dziwo nie bral piachu do buzi ![]() juz patrzylam na allegro piaskownice, musze mu koniecznie zamowic... wczesniej nie bylam pewna czy bedzie sie bawil, teraz juz wiem, ze warto ![]() Ana wybacz mi kochana, w srode mialam ci podac to logo... ale ledwo przyszlam z pracy i zaciagneli mnie na grilla i wylecialo mi z glowy zupelnie. czarinko w srode mialam isc do gina i dupa... wybralam grila niz siedzenie na poczekalni. tam sie strasznie dlugo czeka, bo kupa kobnitek lazi i pojde w nast. środe... jak znow cos nie wypadnie ![]() ![]() Wczoraj z rana pojechalismy do Kolobrzegu, m.in. do szpitala odwiedzic szwagra - lezy bidak na wrzody. Npo i kiedy sobie romantycznie lazilismy po plazy zadzwonili z basenu, ze nia maja ratownika no i co??? koniec pieknego spaceru, TZet musial isc na basen ![]() Ok zmykam, musze podliczyc zeszly miesiac... buzki!
![]() |
#294 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No właśnie u mnie ma też babcia i siostra mamy - ta cierpi istne katusze bo jej mało co pomaga.... Ale słyszałam że migreny to przypadłość szlachty hehehe ![]() Cytat:
![]() ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Olaf chodzi w kapciach z befado, z odkrytymi palcami. nózka mu się w nich nieraz spoci ale jak chodzi w samych rajtach to się ślizga głównie na płytkach, po kąieli chodzi na boso bo ma gołe nózki. latem pewnie tez bez paputek będzie chodził
Olaf śpi przed domkiem a ja musze chatkę sprzątnąć i obiadek wtsawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Kuba tez chodzi w tych kapciuszkach z Befado, ale z zakrytymi paluszkami. Tez sie poci nozka, ale tak jak marcjanka chodzi coraz czesciech na boso bo sobie sam sciaga buty... najczesciej biega w jednym bucie
![]() Ale mam piekna pogode. szef mi pozwolil wyjsc godzine wczesniej, nawet 1.5 wczesniej jesli nie bedzie ruchu... a od 1.5 godziny zywa dusza do mnie nie zajrzala... tak wiec z gora 30 minut spadam stad.... Kurde, dzis oddaj Kube do tesciow na noc... ja nie wiem jak ja to wytrzymam... zatesknie sie chyba na smierc ![]() ![]() ciekawe jak Oni sobie dadza rade jak Kuba do lozeczka swojego przyzwyczajony i ogolnie do spania w swoim pokoju, nigdzie indziej nie spi... mam nadzieje, ze nie beda dzwonic o 0.00 zeby przyjsc po Niego... Kamilko ja tez uwielbiam nutelle dlatego nie kupuje.... Zawsze lyzeczką wszystko wyjadam... ![]() ![]()
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nam dzis dzien minal pracowicie, caly dzien bylismy na podworku, kosilismy trawe i ogolnie sprzatalismy kolo domu,witek sie wyszalal,zasnal juz o 20.00 mam pare zdjec pozniej wkleje dzis znowu bylam na zakupach lumpkowych kupilam witowi pare rzeczy i dalam 10zl,na lato juz ma mnostwo ciuchow,ale durna matka pewnie bedzie cale lato kupowac, chyba musze zrobic sobie jakis odwyk ![]()
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
U nas dziś potfornie wiało.Pojechaliśmy więc na zakupy do 2 galerii.Nogi nam odpadają
![]() ![]() Zakupy średnio udane bo bluzy nie kupiłam.Były dwie fajne ale w kosmicznej dla mnie cenie.Może jakąś u siebie w lumpku upoluję za 1/10 ceny.Kupiliśmy body z krótkim i długim rękawkiem,koszulkę polo w cocodrillo i h&m.Stówa poszła.Okropne te ceny sklepowe.Nie jestem do nich przywyczajona bo większość kupuję jednak w lumpku. Martuś działka faktycznie kojarzy się z altanką.To działka za miastem całkiem spora.A domek 2piętrowy z wodą,prądem i gazem.Taka miniaturka normalnego domu ![]() Czarinko ściskam cię mooocno i ślę duuuuużo słoneczka ![]() MadziuO dzięki za info ![]() Ikolka zazdroszczę kominka ![]() ![]() A ja mam myślenicę nad pracą.Podobno szykują się zmiany i dobrze by było żebym wróciła.Ale jakoś ciężko to widzę.
#299 |
Zakorzenienie
|
wklejam fotki z dzisiaj z balkonu
![]() ide sie kąpac, zajrze jeszcze pozniej pa.pa. ![]()
#300 |
Zadomowienie
|
po 1 - CZARINKO wiem, że cokolwiek napiszę, nie przebiję się przez Twoje bóle, myśli. Wiem tez, że jesteś kobietą upartą i mądrą. Jeśli potrzebujesz myśleć, myśl....tylko czy coś z tego będzie? Julitka bardzo fajnie Ci napisała i tej wersji się trzymajmy!
![]() I jeszcze jedno - spójrz na zdanie, które mam w podpisie....i pomyśl, czy warto? I na tym skończ swoje przemyślenia, tylko bierz życie jakim jest, podnieś głowę i żyj ![]() ![]() po 2 - mam duuuży brzuch. Wczoraj zrobiłam kilka rowerków (takich na leżąco, bo urządzenia do jazdy w miejscu brak) i 10 brzuszków. Potem pomogła mi Ula i skakała mi po brzuchu. ughhh Dziś 90 rowerków i 30 brzuszków z zatrzymaniem w momencie napięcia. (po 20 chciałam umrzeć z bólu). Mam nadzieję, że do lata zgubię badziuch ![]() po 3 - TRA-TAM!!!! ULA CHODZI ![]() ![]() ![]() po 4 - brzuszki, brzuszki... a teraz siedzę tu z Wami i skutecznie uzupełniam spalone kalorie.....pierniczki w czekoladzie z nadzieniem owocowym, w kształcie serduszek same włażą mi do buźki .... ![]() po 5 - TRA-TAM! Kominek ![]() Edytowane przez ikol_a Czas edycji: 2008-06-23 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.