Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 08:18   #271
deMitia
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Dzień Dobry Moje Kochane
Mam pytanie: u mnie dzisiaj w domu bedzie barszcz czerowny z pasztecikami, ja barszczu nienawidzę, pasztecika jakiegoś zjem, więc muszę wykombinować coś na obiadek- coś na miare moich możliwości.
Ryż na mleku z serkiem homo? Co myslicie? (nie mam tu brązowego, musiałaby więc być biały) Jestem na U
Stary 2008-05-03, 08:22   #272
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Moje Kochane
Mam pytanie: u mnie dzisiaj w domu bedzie barszcz czerowny z pasztecikami, ja barszczu nienawidzę, pasztecika jakiegoś zjem, więc muszę wykombinować coś na obiadek- coś na miare moich możliwości.
Ryż na mleku z serkiem homo? Co myslicie? (nie mam tu brązowego, musiałaby więc być biały) Jestem na U
Jesteś na U, więc nie rozumiem Twoich wątpliwości. Biały ryż na pewno Cię nie zabije ani nie utuczy. Ja dla przykładu jem dzisiaj z takowym gołąbki .

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 08:24   #273
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry Moje Kochane
Witam. Może być i ten ryż, dodaj do niego jakieś owoce czy coś
Może masz jakieś mięso w lodówce albo rybę ? Może tuńczyka ? Jakieś warzywa ?

I pół tuńczyka w sosie własnym, parę kostek ogórka, szczypiorek; 200 ml mleka, 1.5 łyżeczki budyniu waniliowego bez cukru, 2 łyżki musli naturalnego, 2 suszone śliwki, jabłko pokrojone w kostkę (pyszne danie - pomysł zaczerpnięty od Maggie)
musli też bez cukru ?

II 2 kromki chleba żytniego, 50 g twarogu chudego, 2 plastry wędliny, 2 liście sałaty, 3 plastry pomidora ok

III musiałam długo czekać na obiad bo mi się rybka piekła i zjadłam jabłko z 20 min przed bo już głodna byłam ale zapomniałam że to już po 16 dokłądniej tak 17 była, filet z mintaja pieczony w przyprawie i z fasolką szparagową ok

IV serek wiejski lekki, szczypiorek, rzodkiewka, ok 10 fistaszków (czyli z 20 pojedyńczych), garść pestek z dynii, garść ziarenek słonecznik ok

V 100 g sera białego chudego z jogurtem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem ok

Moim skromnym zdaniem całkiem ładny jadłospis Oby tak dalej Długo już jesteś na redukcji, widać jakieś efekty ?

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 08:24   #274
deMitia
Rozeznanie

Nie chodzi mi o utuczenie Ja czasami o zgrozo jem nawet biały makaron
Tylko czy jak dodam do niego łychę homo to bedzie odpowiednia proporcja białka

Warzywa mam, a z mięs tylko schabowego- zgapiłam się, że to 3 maj i sklepy są nieczynne i nie zrobiłam odpowiednich zakupow.
Stary 2008-05-03, 08:34   #275
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:

Warzywa mam, a z mięs tylko schabowego- zgapiłam się, że to 3 maj i sklepy są nieczynne i nie zrobiłam odpowiednich zakupow.
Myślę, że jeśli jednego dnia zjesz do obiadu mniej białka, to nic się nie stanie zawsze możesz chyba dodać 2 łyżki homo ;> Pozdrawiam
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 08:37   #276
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

No to zrób jakąś pyszną surówkę i do tego schabowego, polecam wersję obtoczenia takowego kotleta w jajku z miodem i musztardą, a następnie posypanie go jakimiś płatkami, owsianymi, kukurydzianymi.
No albo tak jak mówisz zjedź sobie ten ryż.
I przestań się tak przejmować tym białkiem

Stary 2008-05-03, 09:22   #277
noname12345TPa
Gość

Dla izy i innych moje P wczorajsze
Śn: owsianka (maślanka, cukier, jabłko, otręby owsiane, płatki owsiane), herbata, 2 rzodkiewki, kawałek szarlotki
II śń: kanapki (biały chleb(nie bić bo na zakwasie był) pasztet drobiowy z papryką, pomidor) - 5 kanapek, miska sałatki (pomidor, ogórek kwaszony, makron, ser żółty, makaron biały, gotowana pierś z kurczaka, oliwki, majonez, papryka (to było boskie), kawałek szarlotki
Ob: miska sałatki, ryba (karp) z ziołami, ziemniaki, mizeria z śmietaną
Podwieczorek, kanapki takie jak na II śn tyle że bez pomidora 5 sztuk, miska sałatki
Kolacja miska sałatki
wpadło też kilka ciasteczek słonych
Byłam tym bardzo napchana. Muszę zwiększać powoli liczbę kcl, by żołądek się przystosował

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-03, 09:26   #278
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dla izy i innych moje P wczorajsze
Śn: owsianka (maślanka, cukier, jabłko, otręby owsiane, płatki owsiane), herbata, 2 rzodkiewki, kawałek szarlotki ile było mniej więcej tych otrębów, płatków ? dodaj tu jeszcze jakiś serek homo, twaróg bo mało białka, jakieś owoce np. banana
II śń: kanapki (biały chleb(nie bić bo na zakwasie był) pasztet drobiowy z papryką, pomidor) - 5 kanapek, miska sałatki (pomidor, ogórek kwaszony, makron, ser żółty, makaron biały, gotowana pierś z kurczaka, oliwki, majonez, papryka (to było boskie), kawałek szarlotki ok
Ob: miska sałatki, ryba (karp) z ziołami, ziemniaki, mizeria z śmietaną ok, mam nadzieję, że rozsądne ilości ryby, ziemniaków, mizerii
Podwieczorek, kanapki takie jak na II śn tyle że bez pomidora 5 sztuk, miska sałatki
ok
Kolacja miska sałatki tu możesz coś jeszcze dorzucić
wpadło też kilka ciasteczek słonych
Byłam tym bardzo napchana. Muszę zwiększać powoli liczbę kcl, by żołądek się przystosował
Widać, że się starasz. Z czasem będziesz mogła jeść więcej nie czując się napchana. Może byś dzisiaj na deser jakieś lody dorzuciła z bitą śmietaną i owocami ?

Stary 2008-05-03, 09:31   #279
noname12345TPa
Gość

To był jadłospis z wczoraj. A więc nic się nie da dorzucić. Ale jak widać staram się. Chciałam na deser zjeść domową szarlotkę, ale była tak pełna, że nie dałam rady. A ta sałatka ma kupę białka (ser, kurczak), węgle (makaron) i witaminy (warzywa. Rybki, etc były ilości normalne (cały duży tależ razem.
Stary 2008-05-03, 10:20   #280
madziaaakk
Rozeznanie

GG do madziaaakk

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Moim skromnym zdaniem całkiem ładny jadłospis Oby tak dalej Długo już jesteś na redukcji, widać jakieś efekty ?

Jestem na redukcji od 21 kwietnia czyli już prawie 2 tygodnie będą, w międzyczasie były 2 dni przerwy bo się nadarzyła impreza rodzinna i innego wyjścia nie było, jadłam nie to co powinnam :P. Jak na razie schudłam może 0,5 kg, spektakularnych efektów nie widać. Mam nadzieje że za 2 tygodnie będę mogła powiedzieć że schudłam bo inaczej sie zdołuje
madziaaakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 12:59   #281
deMitia
Rozeznanie

Już po obiadku, więc mogę wkleić moje U- dziś sponsorowane przez literkę R- jak Ryż na mleku
śn. otrębinako- owsianka z ziaranami słonecznika, 4 kruche ciasteczka, łycha serka homo, marchewka
2 śn. kawałek jabłecznika, kanapka z serkiem białym i wędliną drobiową, pół zielonego ogórka (chleb- pumpernikiel)
Ob: ryż na mleku z łychą dżemu niskossłodzonego truskawkowego (50 g ryży niby odsypałam, ale wyszło go strasznie duuuuuuuuuuużo), 3 paszteciki (z mięsem więc było białeczko )
Podwieczorek: serek homo truskawkowy i marcheweczka
Kolacja: serek wiejski- 100 g, 50 g serka homo naturalnego, pomidor

Wyszło ok. 1550 kcal- niby mało, szczególnie, że planuje jeszcze z moim K. wyprawę rowerową...
Może sobie jeszcze na kawałek jabłecznika pozwolę
Stary 2008-05-03, 14:21   #282
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem już Dzięki za objaśnienia Masz rację wyrzuty sumienia ma prawie każdy, mieć je jako tako może, gorzej jest jak one zaczynają odgrywać ważną rolę. Twoje podejście jest świetne - idę dalej. Zostało coś tego sernika dla mnie ?
Zafunduj, zafunduj bo pyszne jest. Jeszcze jak to żółtko się tak rozlewa. Mniam.

Znam ten przypadek To weź się dziołcha za jedzenie

Dziękuje bardzo.
Przestań z tym różnym skutkiem kochana Z tym deserem to zobaczę co da się zrobić.

Dziewczyny, czy moze byc taki jadlospis?
R:

IŚ: owisanka z 4 lyzek platkow, 2 lyzki zarodków pszennych , troche mleka 1,7 %
a białko ? dodaj tu chudy twaróg, jakieś owoce i warzywa

IIŚ: wieśniak + pol zielonej papryki ok

O: 200 g brokułków, pol udka z kurczaka pieczonego w folii w piekarniku czemu tylko pół udka ? możesz dodać jakiś ryż brązowy czy coś

P: wiesniak+ garść pestek z dyni to dla urozmaicenia zamiast wieśniaka mógłby być twaróg, serek homo

K: puszka tunczyka + maly pomidorek ok

Jw
\

Dziękuję Jak zawsze mozna na ciebie liczyc
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 14:22   #283
Black-lulu
Rozeznanie

Wklejam swoj i prosze o ocene

*U*
I śn: 60 g cookie crisp, 3/4 szklanki mleka, ok. 50g twarożku pełnotłustego z Piątnicy z konfiturą wiśniową, szklanka kefiru, kawa z mlekiem
II śn: 3 tosty z chleba "Mnich" z twarożkiem i konfiturą i z masłem orzechowym i musem jabłkowym, do tego wielkie jabłko (300g)
ob: 50 g makaronu Lubella Pełne Ziarno z sosem pomidorowym, 2 paróweczki cielęce, musztarda francuska, od razu po obiedzie 2 kalarepy
p: 100 g twarożku z Danone Biszkoptowym, powidłami śliwkowymi, otrębami owsianymi, 10 g cookie crisp i 20 g orzechow nerkowca
kol: 200 g wiejskiego z ketchupem, pomidorem i startym żółtym serem, kromka chleba żytniego wieloziarnistego z pastą jajeczna na jogurcie ze szparagami i kukurydza

To chyba wsio co zaplanowalam Prosze o ocenke

http://airellejab.pinger.pl/ Uzewnętrzniam się

https://twitter.com/#!/AirelleJab Tweet Tweet
Black-lulu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 16:15   #284
gaia
Zadomowienie

Dziewczyny oto moje R jadłospisy...

Wczorajsze R:

I. 1.30 przed snem (spałam w dzień to w nocy nie mogłam)
pół bielucha (tylko takie zapychające białko miałam)- minimalnie więcej białka niz tłuszczy
ok.97kcal

II. 8.00
25g owsianki na wodzie, 1/4 bielucha, jabłko, 100ml maslanki,
pół grapefruita
ok.275kcal

III. 11.00
2 kromki razowego, pomidor, 1/4 bielucha,
ok.170kcal

IV.13.45
50g makaronu z mąki gryczanej, jabłko smaożone na teflonie, 100g półtłustego białgeo sera, 50ml maslanki, cynamon
ok.390kcal

Kawa rozp. i malutko mleka 0,5% chyba 100kcal

V.17.45
serek homogenizowany naturalny, 20g nerkowca, kawałek ogórka
ok.270

VI. 20.00
serek wiejski light, pomidor, kawałek ogórka, lisć sałaty
ok.150kcal

2 lampki różowego wina

VII. 1.30
kawałek ("na oko" 40g) sera białego półtłustego

będzie niecałe 1700kcal

no wreszcie koniec tego ciężkiego dnia :P wiem, że nie najlepiej było

Dzisiejsze R:

I. 10.30
serek wiejski light, pomidor, kawałek ogórka, liśc sałaty, bazylia
jabko

II. 14.00
2 kromki razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, 4 plasterki ogórka, kawałek czerwonej papryki
pół czerwonego grapefruita

III.16.30
100g brązowego ryżu, 100g połtłustego biłaego sera, 3 łyżki jogurtu nat., jabłko smażone na teflonie, cynamon

IV.
serek homo nat. 150g, 15g pestek dyni, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka

w planie
V.
50g twarożku półtłustego, 1-2 łyżek jogurtu nat., pomidor, 2 rzodkiewki

będzie tak 1350-1400kcal

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Edytowane przez gaia
Czas edycji: 2008-05-03 o 17:39
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:13   #285
funky87
Zakorzenienie

U:

Iś:
(na szybko) 1 kromka żytniego
1 łyżka serka wiejskiego
2 plastry polędwicy, ogórek

IIś:
2 kromki żytniego
2 plastry polędwicy drobiowej
ok 100 serka wiejskiego
szczypior, pomidorki koktajlowe (4)
kawa zbożowa z mlekiem

IIIś:
220g jogurtu naturalnego z łyżeczką kawy
3 łyżeczki zarodków
grejpfrut

O:
1/2 filetu z dorsza zapieczonego w warzywach na patelnie, pomidorach z oregano i bazylia
50g kaszy gryczanej
100g szpinaku na mleku
5 pomidorków koktajlowych

przekąska:
jabłko

P:
Sernik z miechowa
1 łyżka zarodków
grejpfrut

rower:50min

K:
2 kromki żytniego
serek wiejski lekki 150g
4 rzodkiewki, 1/2 papryki, szczypiorek
kawa zbożowa z mlekiem
Stary 2008-05-03, 18:22   #286
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Sn. 50g borówek amerykańskich, 50g truskawek, brzoskwinka, duże jabłko, serek homogenizowany serniczek, 15g fitnessów, łyżka otrąb z jabłkami, łyżka musli

2ŚN kromka pumpernikla, pół dużej kromki wieloziarnistego, brzoskwinka, plasterek wędliny sojowej, pół papryczki chili, pomidor,ogórek kiszony,sałata, łyżeczka masła orzechowego

1h rolek

Ob.ziemniaki (z 4 ) pieczone, pół ogromnego filetu z pangi (150g), fasolka szparagowa,troche sosu sojowego, miseczka zupy jarzynowej, jabłko

D: petitek lu go, batonik musli chrunchy, gałka lodów jogurtowo-wiśniowych, kubeczek lodów śmietankowych

P: jabłko, troche pitahayi, kaszka smakija, 20g twarogu

Kol: kromka pumpernikla, pół kromki wieloziarnistego, plasterek wędliny sojowej, łyżeczka pastelli z jajkiem,łyżeczka masła orzechowego,40g twarogu, pomidor, 17g orzechów w miodzie, 17g orzechów w papryce

razem: 2240
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:36   #287
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Sn. 50g borówek amerykańskich, 50g truskawek, brzoskwinka, duże jabłko, serek homogenizowany serniczek, 15g fitnessów, łyżka otrąb z jabłkami, łyżka musli

2ŚN kromka pumpernikla, pół dużej kromki wieloziarnistego, brzoskwinka, plasterek wędliny sojowej, pół papryczki chili, pomidor,ogórek kiszony,sałata, łyżeczka masła orzechowego

1h rolek

Ob.ziemniaki (z 4 ) pieczone, pół ogromnego filetu z pangi (150g), fasolka szparagowa,troche sosu sojowego, miseczka zupy jarzynowej, jabłko

D: petitek lu go, batonik musli chrunchy, gałka lodów jogurtowo-wiśniowych, kubeczek lodów śmietankowych

P: jabłko, troche pitahayi, kaszka smakija, 20g twarogu

Kol: kromka pumpernikla, pół kromki wieloziarnistego, plasterek wędliny sojowej, łyżeczka pastelli z jajkiem,łyżeczka masła orzechowego,40g twarogu, pomidor, 17g orzechów w miodzie, 17g orzechów w papryce

Krytia, zjedz coś jeszcze. Na zdrowie. Może chociaż jakieś białeczko + nnkt jeśli węgli się boisz?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:38   #288
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Krytia, zjedz coś jeszcze. Na zdrowie. Może chociaż jakieś białeczko + nnkt jeśli węgli się boisz?

Właśnie zaczynam tą kolacje więc nie wiem
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-03, 18:40   #289
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Sn. 50g borówek amerykańskich, 50g truskawek, brzoskwinka, duże jabłko, serek homogenizowany serniczek, 15g fitnessów, łyżka otrąb z jabłkami, łyżka musli ok, mogło być więcej, bo jak wiesz owoce są bardzo niskoklaroyczne

2ŚN kromka pumpernikla, pół dużej kromki wieloziarnistego czemu pół?, brzoskwinka, plasterek wędliny sojowej mało, pół papryczki chili, pomidor,ogórek kiszony,sałata, łyżeczka masła orzechowego mało wg mnie

1h rolek

Ob.ziemniaki (z 4 ) pieczone, pół ogromnego filetu z pangi (150g), fasolka szparagowa,troche sosu sojowego, miseczka zupy jarzynowej, jabłko spoko

D: petitek lu go, batonik musli chrunchy, gałka lodów jogurtowo-wiśniowych, kubeczek lodów śmietankowych ok

P: jabłko, troche pitahayi, kaszka smakija, 20g twarogu fajnie

Kol: kromka pumpernikla, pół kromki wieloziarnistego i znów..., plasterek wędliny sojowej, łyżeczka pastelli z jajkiem,łyżeczka masła orzechowego,40g twarogu, pomidor, 17g orzechów w miodzie, 17g orzechów w papryce

to zjedz coś teraz, np .banana spróbuj!

edit: piszesz, że ZACZYNASZ ją jeść dopiero? rozumiem, że Ty to PLANUJESZ?! "17g, pół kromki" ??

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-03, 18:59   #290
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
to zjedz coś teraz, np .banana spróbuj!

edit: piszesz, że ZACZYNASZ ją jeść dopiero? rozumiem, że Ty to PLANUJESZ?! "17g, pół kromki" ??
Nie planuje miałam ją już na talerzu i w ogóle tylko ja bardzo długo jem i byłam dopiero po orzeszkach
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-03, 19:05   #291
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
U:

Iś:
(na szybko) 1 kromka żytniego
1 łyżka serka wiejskiego
2 plastry polędwicy, ogórek ok

IIś:
2 kromki żytniego
ok 100 serka wiejskiego
szczypior, pomidorki koktajlowe (4)
kawa zbożowa z mlekiem spoko

IIIś:
220g jogurtu naturalnego z łyżeczką kawy
3 łyżeczki zarodków
grejpfrut widzę IIIŚ - super tylko mało zarodków

O:
1/2 filetu z dorsza zapieczonego w warzywach na patelnie, pomidorach z oregano i bazylia
50g kaszy gryczanej
100g szpinaku na mleku
5 pomidorków koktajlowych mam nadzieję, że filecik duży co z desrekiem albo i zupką ?

przekąska:
jabłko

P:
Sernik z miechowa
1 łyżka zarodków mało!
grejpfrut

rower:50min

K:
2 kromki żytniego
serek wiejski lekki 150g
4 rzodkiewki, 1/2 papryki, szczypiorek
kawa zbożowa z mlekiem ładnie
zjedz sobie coś teraz, jak masz ochotę poza tym ładnie

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:07   #292
eweelinaa91
Zadomowienie

R
1. 2 spore kromki żytniego z chudym twarogiem (ok. 120g), papryką, pomidorem, szczypiorkiem, ogórkiem
2. 3 paluszki rybne smażone na tłuszczu :/, pomidor, cebulka
3. jogurt naturalny, garść fitnessów (muszę wykończyć), garść płatków owsianych, garść musli, otręby pszenne
4. 300 ml mleka, 2 garści fitnessów, garstka owsianych, łyżka musli, otręby pszenne,

Wyluzowałam. Być może za bardzo, ale jak na razie inaczej nie dam rady.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:25   #293
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
\

Dziękuję Jak zawsze mozna na ciebie liczyc
Proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez Black-lulu Pokaż wiadomość
Wklejam swoj i prosze o ocene

*U*
I śn: 60 g cookie crisp, 3/4 szklanki mleka, ok. 50g twarożku pełnotłustego z Piątnicy z konfiturą wiśniową, szklanka kefiru, kawa z mlekiem dodaj może jeszcze jakiś owoc / warzywo
II śn: 3 tosty z chleba "Mnich" z twarożkiem i konfiturą i z masłem orzechowym i musem jabłkowym, do tego wielkie jabłko (300g) smakowicie
ob: 50 g makaronu Lubella Pełne Ziarno z sosem pomidorowym, 2 paróweczki cielęce, musztarda francuska, od razu po obiedzie 2 kalarepy ok
p: 100 g twarożku z Danone Biszkoptowym, powidłami śliwkowymi, otrębami owsianymi, 10 g cookie crisp i 20 g orzechow nerkowca smacznie ;P
kol: 200 g wiejskiego z ketchupem, pomidorem i startym żółtym serem, kromka chleba żytniego wieloziarnistego z pastą jajeczna na jogurcie ze szparagami i kukurydza wiejski z serem żółtym ? dobre takie połączenie

To chyba wsio co zaplanowalam Prosze o ocenke
No ładne, urozmaicone i smakowite U

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
R
1. 2 spore kromki żytniego z chudym twarogiem (ok. 120g), papryką, pomidorem, szczypiorkiem, ogórkiem ok
2. 3 paluszki rybne smażone na tłuszczu :/, pomidor, cebulka na jakim tłuszczu dokładniej ? lepsze od paluszków rybnych są ryby moim zdaniem
3. jogurt naturalny, garść fitnessów (muszę wykończyć), garść płatków owsianych, garść musli, otręby pszenne mało białka
4. 300 ml mleka, 2 garści fitnessów, garstka owsianych, łyżka musli, otręby pszenne, to jest kolacja ? bo nie widzę piątego posiłku, jeśli tak to taka nie bardzo na R, już lepiej się na śniadanie nadaje, białko by się tu jeszcze przydało

Wyluzowałam. Być może za bardzo, ale jak na razie inaczej nie dam rady.
Jw. Pamiętaj o nnkt.

Stary 2008-05-03, 19:42   #294
Black-lulu
Rozeznanie

smak6malin - PYSZNE! Chociaz moja mama dziwnie na mnie patrzyla jak tarłam ser do sera. Czasami nawet roztapiam ser żółty w mikrofalówce i siup do wieśniaka zanim zgęstnieje, szybko mieszam, doprawiam ketchupem, czasem daję też orzeszki w papryce. Niebo w gębie

A u mnie doszły jeszcze lody. Jedna gałka krówkowych i jedna Rafaello

Stary 2008-05-03, 19:49   #295
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
smak6malin - PYSZNE! Chociaz moja mama dziwnie na mnie patrzyla jak tarłam ser do sera. Czasami nawet roztapiam ser żółty w mikrofalówce i siup do wieśniaka zanim zgęstnieje, szybko mieszam, doprawiam ketchupem, czasem daję też orzeszki w papryce. Niebo w gębie

A u mnie doszły jeszcze lody. Jedna gałka krówkowych i jedna Rafaello
Ja też lubię ekstremalne połączenia, ale jakoś właśnie ser do sera mi nie pasuje Mniam obydwa smaki uwielbiam

Stary 2008-05-03, 20:22   #296
chfast
Raczkowanie

GG do chfast

R

1śń
-pomarańcza 300g
-kromka 70g chleba razowego owsianego
-150g twarożku domowego
-40g cielęciny
-pomidor
-rzodkiewka
(ok 500kcal)

2śń (byłam u dziadka, chciał mi dac obiad, ale ja nie chciałam)
-zjadłam tylko 4 ziemniaczki
-potem dwa mniejsze jabłka

-gorący kubek - zupa ziemniaczana

obiad
-100g tilapi
-200g groszku konserowego
-150 kapusty czerwonej
-ok 150g ziemniaków
-pomidor

troche sporo tego byłam, aż do teraz czuje

kolacja
-przed chwilą zjadłam serek homo z błonnikiem

=1500kcal

jakiś nijaki ten dzień;/
chfast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 20:33   #297
Black-lulu
Rozeznanie

smak6malin Aaaalbo spróbuj przetopić ser smażony (na garnek z gotującą się wodą nakładasz miskę z serem i mieszasz dodając jajko) ze szczypiorkiem, można dodać masła jeszcze ale to wystarczająco tłuste , i taki jeszcze gorący wlać do wiejskiego lekko schłodzonego. To chyba moja wersja NAJ
Upsss... chyba sie OFF zrobił. Mea Culpa

Stary 2008-05-03, 20:35   #298
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem już Dzięki za objaśnienia Masz rację wyrzuty sumienia ma prawie każdy, mieć je jako tako może, gorzej jest jak one zaczynają odgrywać ważną rolę. Twoje podejście jest świetne - idę dalej. Zostało coś tego sernika dla mnie ?
Zafunduj, zafunduj bo pyszne jest. Jeszcze jak to żółtko się tak rozlewa. Mniam.
Za dzisiejszy dzień to powinnam sie w takim razie z mostu rzucić, heheh Długi weekend źle wpływa na moje żywienie, chociaż pokus i tak było od groma- wszyscy jedzą pizzę, ciasteczka, lody, czekoladki...

Prawdę mówiąc podczytuje trochę KZ, smutno mi sie robi, bo tyle wspaniałych, slicznych dziewczyn tu jest, a mają ogromny problem z jedzeniem, które przysłania im całe życie... Dlatego staram się pilnowac i zachować zdrowy rozsądek, nawet wtedy, gdy mam 'kryzys'.
Serniczka niestety nie zostało, tata wszamał 1/2 blachy, ale w przyszły weekend też piekę, dziadek przyjeżdża, więc zapraszam

_______
Dzisiejsze pseudo-U

1. owsianka: 3 łyżki owsianych, 1 zytnich, 1 otrąb, 1/2 jabłka, plaster ananasa, 1 łyżeczka budyniu, 125 ml mleka 1,5%, 100g wiejskiego

2. kanapka- 2 kromki chleba żytniego z błonnikiem, posmarowane twarogiem, ze szczypiorkiem, szynką, papryką, sałatą

-niedługo potem 2 i 1/2 małego oscypka
-później porcja lodów włoskich waniliowych z polewą czekoladowo-truflową, mmmm...... (stwierdziałm, że skoro już decyduję się na lody, to na wypasiona wersję, jak szaleć to szaleć )

2,5 h powolnego spacerku po górach (mama padła ), po błotku i przez pół godziny niemalże po pionowej sciance
-na trasie łodyga selera naciowego

3. kurczak curry, 3 łyżki ryżu białego, porcja surówki z kapusty, podwójna porcja buraczków, pomidor

4. 100g wieśniaka, 2 garście kielków lucerny, trochę papryi, seler naciowy

Ajajaj, na wadze troszkę się niestety odbiło, dlatego jutro będzie lżej Chociaż przez ostatnie dni miałam całkiem sporo ruchu... Więc może to... mięśnie? <nadzieja matką głupich>

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 20:47   #299
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
smak6malin Aaaalbo spróbuj przetopić ser smażony (na garnek z gotującą się wodą nakładasz miskę z serem i mieszasz dodając jajko) ze szczypiorkiem, można dodać masła jeszcze ale to wystarczająco tłuste , i taki jeszcze gorący wlać do wiejskiego lekko schłodzonego. To chyba moja wersja NAJ
Upsss... chyba sie OFF zrobił. Mea Culpa
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Za dzisiejszy dzień to powinnam sie w takim razie z mostu rzucić, heheh Długi weekend źle wpływa na moje żywienie, chociaż pokus i tak było od groma- wszyscy jedzą pizzę, ciasteczka, lody, czekoladki...

Prawdę mówiąc podczytuje trochę KZ, smutno mi sie robi, bo tyle wspaniałych, slicznych dziewczyn tu jest, a mają ogromny problem z jedzeniem, które przysłania im całe życie... Dlatego staram się pilnowac i zachować zdrowy rozsądek, nawet wtedy, gdy mam 'kryzys'.
Serniczka niestety nie zostało, tata wszamał 1/2 blachy, ale w przyszły weekend też piekę, dziadek przyjeżdża, więc zapraszam
Zapraszamy z takim podejściem na KZ Na pewno się przydasz Dzięki za zaproszenie, chętnie skorzystałabym

_______
Dzisiejsze pseudo-U

1. owsianka: 3 łyżki owsianych, 1 zytnich, 1 otrąb, 1/2 jabłka, plaster ananasa, 1 łyżeczka budyniu, 125 ml mleka 1,5%, 100g wiejskiego ładnie

2. kanapka- 2 kromki chleba żytniego z błonnikiem, posmarowane twarogiem, ze szczypiorkiem, szynką, papryką, sałatą ok

-niedługo potem 2 i 1/2 małego oscypka
-później porcja lodów włoskich waniliowych z polewą czekoladowo-truflową, mmmm...... (stwierdziałm, że skoro już decyduję się na lody, to na wypasiona wersję, jak szaleć to szaleć ) mniam, pyszne te lody musiały być

2,5 h powolnego spacerku po górach (mama padła ), po błotku i przez pół godziny niemalże po pionowej sciance
-na trasie łodyga selera naciowego nie cierpię selera

3. kurczak curry, 3 łyżki ryżu białego, porcja surówki z kapusty, podwójna porcja buraczków, pomidor ok

4. 100g wieśniaka, 2 garście kielków lucerny, trochę papryi, seler naciowy ok

Ajajaj, na wadze troszkę się niestety odbiło, dlatego jutro będzie lżej Chociaż przez ostatnie dni miałam całkiem sporo ruchu... Więc może to... mięśnie? <nadzieja matką głupich>
Ładnie, ładnie dzisiaj A tam nie patrz na tę wagę Najważniejsze jest ogólne wrażenie

Stary 2008-05-03, 21:06   #300
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładnie, ładnie dzisiaj A tam nie patrz na tę wagę Najważniejsze jest ogólne wrażenie
Postaram sie pomóc, jak tylko będę mogła
Ja seler naciowy odkryłam dopiero niedawno, jako zamiennik marchewki, która przez 3 miesiące diety trochę mi zbrzydła (za każdym razem gdy miałam dłużej lekcje brałam do szkoły), więc do chrupania dla mnie świetny (bo ze mnie taki typ, co 24/h musi coś chrupac, chociaż już i tak się tego oduczyłam). Ciekawe, jak ludzie w szkole zareagują
Lody były wyśmienite, chociaż pewnie po półrocznej przerwie chyba każde by mi smakowały Następny w planach będzie jakiś fast-food, kurczę, nie będę miała chyba czasu, żeby zrobić pizzę na cieście razowym, więc nie wiem co z tego wyjdzie, pewnie jeszcze trochę poczeka

I uwaga- jak się okazało jeszcze uchowal się jeden kawałeczke serniczka I mam dylemat: podzielić się z Tobą, czy zjeść na śniadanko

P.S. Mam jeszcze takie pytanko: czy codziennie trzeba dostarczać NNKT w diecie? Czy nie wystarczy np. 15 orzechów 3-4 razy w tygodniu?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości