![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Dzień Dobry Moje Kochane
![]() Mam pytanie: u mnie dzisiaj w domu bedzie barszcz czerowny z pasztecikami, ja barszczu nienawidzę, pasztecika jakiegoś zjem, więc muszę wykombinować coś na obiadek- coś na miare moich możliwości. Ryż na mleku z serkiem homo? Co myslicie? (nie mam tu brązowego, musiałaby więc być biały) Jestem na U
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może masz jakieś mięso w lodówce albo rybę ? ![]() ![]() I pół tuńczyka w sosie własnym, parę kostek ogórka, szczypiorek; 200 ml mleka, 1.5 łyżeczki budyniu waniliowego bez cukru, 2 łyżki musli naturalnego, 2 suszone śliwki, jabłko pokrojone w kostkę (pyszne danie - pomysł zaczerpnięty od Maggie) musli też bez cukru ? II 2 kromki chleba żytniego, 50 g twarogu chudego, 2 plastry wędliny, 2 liście sałaty, 3 plastry pomidora ok III musiałam długo czekać na obiad bo mi się rybka piekła i zjadłam jabłko z 20 min przed bo już głodna byłam ale zapomniałam że to już po 16 dokłądniej tak 17 była, filet z mintaja pieczony w przyprawie i z fasolką szparagową ok IV serek wiejski lekki, szczypiorek, rzodkiewka, ok 10 fistaszków (czyli z 20 pojedyńczych), garść pestek z dynii, garść ziarenek słonecznik ok V 100 g sera białego chudego z jogurtem naturalnym, pomidorem i szczypiorkiem ok Moim skromnym zdaniem całkiem ładny jadłospis ![]() ![]() ![]()
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Nie chodzi mi o utuczenie
![]() ![]() Tylko czy jak dodam do niego łychę homo to bedzie odpowiednia proporcja białka Warzywa mam, a z mięs tylko schabowego- zgapiłam się, że to 3 maj i sklepy są nieczynne i nie zrobiłam odpowiednich zakupow.
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No albo tak jak mówisz zjedź sobie ten ryż. ![]() I przestań się tak przejmować tym białkiem ![]()
![]() |
#277 |
Gość
|
Dla izy i innych moje P wczorajsze
Śn: owsianka (maślanka, cukier, jabłko, otręby owsiane, płatki owsiane), herbata, 2 rzodkiewki, kawałek szarlotki II śń: kanapki (biały chleb(nie bić bo na zakwasie był) pasztet drobiowy z papryką, pomidor) - 5 kanapek, miska sałatki (pomidor, ogórek kwaszony, makron, ser żółty, makaron biały, gotowana pierś z kurczaka, oliwki, majonez, papryka (to było boskie ![]() Ob: miska sałatki, ryba (karp) z ziołami, ziemniaki, mizeria z śmietaną Podwieczorek, kanapki takie jak na II śn tyle że bez pomidora 5 sztuk, miska sałatki Kolacja miska sałatki wpadło też kilka ciasteczek słonych ![]() Byłam tym bardzo napchana. Muszę zwiększać powoli liczbę kcl, by żołądek się przystosował |
![]() |
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#279 |
Gość
|
To był jadłospis z wczoraj. A więc nic się nie da dorzucić. Ale jak widać staram się. Chciałam na deser zjeść domową szarlotkę, ale była tak pełna, że nie dałam rady. A ta sałatka ma kupę białka (ser, kurczak), węgle (makaron) i witaminy (warzywa. Rybki, etc były ilości normalne (cały duży tależ razem.
|
![]() |
![]() |
#280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem na redukcji od 21 kwietnia czyli już prawie 2 tygodnie będą, w międzyczasie były 2 dni przerwy bo się nadarzyła impreza rodzinna i innego wyjścia nie było, jadłam nie to co powinnam :P. Jak na razie schudłam może 0,5 kg, spektakularnych efektów nie widać. Mam nadzieje że za 2 tygodnie będę mogła powiedzieć że schudłam bo inaczej sie zdołuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
Już po obiadku, więc mogę wkleić moje U- dziś sponsorowane przez literkę R- jak Ryż na mleku
![]() śn. otrębinako- owsianka z ziaranami słonecznika, 4 kruche ciasteczka, łycha serka homo, marchewka 2 śn. kawałek jabłecznika, kanapka z serkiem białym i wędliną drobiową, pół zielonego ogórka (chleb- pumpernikiel) Ob: ryż na mleku z łychą dżemu niskossłodzonego truskawkowego (50 g ryży niby odsypałam, ale wyszło go strasznie duuuuuuuuuuużo), 3 paszteciki (z mięsem więc było białeczko ![]() Podwieczorek: serek homo truskawkowy i marcheweczka Kolacja: serek wiejski- 100 g, 50 g serka homo naturalnego, pomidor Wyszło ok. 1550 kcal- niby mało, szczególnie, że planuje jeszcze z moim K. wyprawę rowerową... Może sobie jeszcze na kawałek jabłecznika pozwolę ![]()
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Wklejam swoj i prosze o ocene
![]() *U* I śn: 60 g cookie crisp, 3/4 szklanki mleka, ok. 50g twarożku pełnotłustego z Piątnicy z konfiturą wiśniową, szklanka kefiru, kawa z mlekiem II śn: 3 tosty z chleba "Mnich" z twarożkiem i konfiturą i z masłem orzechowym i musem jabłkowym, do tego wielkie jabłko (300g) ob: 50 g makaronu Lubella Pełne Ziarno z sosem pomidorowym, 2 paróweczki cielęce, musztarda francuska, od razu po obiedzie 2 kalarepy p: 100 g twarożku z Danone Biszkoptowym, powidłami śliwkowymi, otrębami owsianymi, 10 g cookie crisp i 20 g orzechow nerkowca kol: 200 g wiejskiego z ketchupem, pomidorem i startym żółtym serem, kromka chleba żytniego wieloziarnistego z pastą jajeczna na jogurcie ze szparagami i kukurydza To chyba wsio co zaplanowalam ![]() ![]()
#284 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny oto moje R jadłospisy...
Wczorajsze R: I. 1.30 przed snem (spałam w dzień to w nocy nie mogłam) pół bielucha (tylko takie zapychające białko miałam)- minimalnie więcej białka niz tłuszczy ok.97kcal II. 8.00 25g owsianki na wodzie, 1/4 bielucha, jabłko, 100ml maslanki, pół grapefruita ok.275kcal III. 11.00 2 kromki razowego, pomidor, 1/4 bielucha, ok.170kcal IV.13.45 50g makaronu z mąki gryczanej, jabłko smaożone na teflonie, 100g półtłustego białgeo sera, 50ml maslanki, cynamon ok.390kcal Kawa rozp. i malutko mleka 0,5% chyba 100kcal V.17.45 serek homogenizowany naturalny, 20g nerkowca, kawałek ogórka ok.270 VI. 20.00 serek wiejski light, pomidor, kawałek ogórka, lisć sałaty ok.150kcal 2 lampki różowego wina ![]() VII. 1.30 kawałek ("na oko" 40g) sera białego półtłustego będzie niecałe 1700kcal ![]() no wreszcie koniec tego ciężkiego dnia :P wiem, że nie najlepiej było ![]() Dzisiejsze R: I. 10.30 serek wiejski light, pomidor, kawałek ogórka, liśc sałaty, bazylia jabko II. 14.00 2 kromki razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, 4 plasterki ogórka, kawałek czerwonej papryki pół czerwonego grapefruita III.16.30 100g brązowego ryżu, 100g połtłustego biłaego sera, 3 łyżki jogurtu nat., jabłko smażone na teflonie, cynamon IV. serek homo nat. 150g, 15g pestek dyni, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka w planie V. 50g twarożku półtłustego, 1-2 łyżek jogurtu nat., pomidor, 2 rzodkiewki będzie tak 1350-1400kcal
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-05-03 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
U:
Iś: (na szybko) 1 kromka żytniego 1 łyżka serka wiejskiego 2 plastry polędwicy, ogórek IIś: 2 kromki żytniego 2 plastry polędwicy drobiowej ok 100 serka wiejskiego szczypior, pomidorki koktajlowe (4) kawa zbożowa z mlekiem IIIś: 220g jogurtu naturalnego z łyżeczką kawy 3 łyżeczki zarodków grejpfrut O: 1/2 filetu z dorsza zapieczonego w warzywach na patelnie, pomidorach z oregano i bazylia 50g kaszy gryczanej 100g szpinaku na mleku 5 pomidorków koktajlowych przekąska: jabłko P: Sernik z miechowa 1 łyżka zarodków grejpfrut rower:50min K: 2 kromki żytniego serek wiejski lekki 150g 2 plastry polędwicy drobiowej 4 rzodkiewki, 1/2 papryki, szczypiorek kawa zbożowa z mlekiem
#286 |
Zadomowienie
|
Sn. 50g borówek amerykańskich, 50g truskawek, brzoskwinka, duże jabłko, serek homogenizowany serniczek, 15g fitnessów, łyżka otrąb z jabłkami, łyżka musli
2ŚN kromka pumpernikla, pół dużej kromki wieloziarnistego, brzoskwinka, plasterek wędliny sojowej, pół papryczki chili, pomidor,ogórek kiszony,sałata, łyżeczka masła orzechowego 1h rolek Ob.ziemniaki (z 4 ) pieczone, pół ogromnego filetu z pangi (150g), fasolka szparagowa,troche sosu sojowego, miseczka zupy jarzynowej, jabłko D: petitek lu go, batonik musli chrunchy, gałka lodów jogurtowo-wiśniowych, kubeczek lodów śmietankowych P: jabłko, troche pitahayi, kaszka smakija, 20g twarogu Kol: kromka pumpernikla, pół kromki wieloziarnistego, plasterek wędliny sojowej, łyżeczka pastelli z jajkiem,łyżeczka masła orzechowego,40g twarogu, pomidor, 17g orzechów w miodzie, 17g orzechów w papryce razem: 2240 ![]()
#287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zaczynam tą kolacje więc nie wiem ![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: piszesz, że ZACZYNASZ ją jeść dopiero? rozumiem, że Ty to PLANUJESZ?! "17g, pół kromki" ?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
R
1. 2 spore kromki żytniego z chudym twarogiem (ok. 120g), papryką, pomidorem, szczypiorkiem, ogórkiem 2. 3 paluszki rybne smażone na tłuszczu :/, pomidor, cebulka 3. jogurt naturalny, garść fitnessów (muszę wykończyć), garść płatków owsianych, garść musli, otręby pszenne 4. 300 ml mleka, 2 garści fitnessów, garstka owsianych, łyżka musli, otręby pszenne, Wyluzowałam. Być może za bardzo, ale jak na razie inaczej nie dam rady. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | ||
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
smak6malin - PYSZNE! Chociaz moja mama dziwnie na mnie patrzyla jak tarłam ser do sera. Czasami nawet roztapiam ser żółty w mikrofalówce i siup do wieśniaka zanim zgęstnieje, szybko mieszam, doprawiam ketchupem, czasem daję też orzeszki w papryce. Niebo w gębie
![]() A u mnie doszły jeszcze lody. Jedna gałka krówkowych i jedna Rafaello ![]()
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
R
1śń -pomarańcza 300g -kromka 70g chleba razowego owsianego -150g twarożku domowego -40g cielęciny -pomidor -rzodkiewka (ok 500kcal) 2śń (byłam u dziadka, chciał mi dac obiad, ale ja nie chciałam) -zjadłam tylko 4 ziemniaczki -potem dwa mniejsze jabłka -gorący kubek - zupa ziemniaczana obiad -100g tilapi -200g groszku konserowego -150 kapusty czerwonej -ok 150g ziemniaków -pomidor troche sporo tego byłam, aż do teraz czuje ![]() kolacja -przed chwilą zjadłam serek homo z błonnikiem =1500kcal jakiś nijaki ten dzień;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
smak6malin Aaaalbo spróbuj przetopić ser smażony (na garnek z gotującą się wodą nakładasz miskę z serem i mieszasz dodając jajko) ze szczypiorkiem, można dodać masła jeszcze ale to wystarczająco tłuste
![]() ![]() Upsss... chyba sie OFF zrobił. Mea Culpa ![]()
#298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Prawdę mówiąc podczytuje trochę KZ, smutno mi sie robi, bo tyle wspaniałych, slicznych dziewczyn tu jest, a mają ogromny problem z jedzeniem, które przysłania im całe życie... Dlatego staram się pilnowac i zachować zdrowy rozsądek, nawet wtedy, gdy mam 'kryzys'. Serniczka niestety nie zostało, tata wszamał 1/2 blachy, ale w przyszły weekend też piekę, dziadek przyjeżdża, więc zapraszam ![]() _______ Dzisiejsze pseudo-U ![]() 1. owsianka: 3 łyżki owsianych, 1 zytnich, 1 otrąb, 1/2 jabłka, plaster ananasa, 1 łyżeczka budyniu, 125 ml mleka 1,5%, 100g wiejskiego 2. kanapka- 2 kromki chleba żytniego z błonnikiem, posmarowane twarogiem, ze szczypiorkiem, szynką, papryką, sałatą -niedługo potem 2 i 1/2 małego oscypka ![]() -później porcja lodów włoskich waniliowych z polewą czekoladowo-truflową, mmmm...... ![]() ![]() 2,5 h powolnego spacerku po górach (mama padła ![]() ![]() -na trasie łodyga selera naciowego 3. kurczak curry, 3 łyżki ryżu białego, porcja surówki z kapusty, podwójna porcja buraczków, pomidor 4. 100g wieśniaka, 2 garście kielków lucerny, trochę papryi, seler naciowy Ajajaj, na wadze troszkę się niestety odbiło, dlatego jutro będzie lżej ![]() ![]()
![]() |
#299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja seler naciowy odkryłam dopiero niedawno, jako zamiennik marchewki, która przez 3 miesiące diety trochę mi zbrzydła (za każdym razem gdy miałam dłużej lekcje brałam do szkoły), więc do chrupania dla mnie świetny (bo ze mnie taki typ, co 24/h musi coś chrupac, chociaż już i tak się tego oduczyłam). Ciekawe, jak ludzie w szkole zareagują ![]() Lody były wyśmienite, chociaż pewnie po półrocznej przerwie chyba każde by mi smakowały ![]() ![]() I uwaga- jak się okazało jeszcze uchowal się jeden kawałeczke serniczka ![]() ![]() P.S. Mam jeszcze takie pytanko: czy codziennie trzeba dostarczać NNKT w diecie? Czy nie wystarczy np. 15 orzechów 3-4 razy w tygodniu?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.