Big Brother V - cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-16, 14:13   #271
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: Big Brother V - cz. II

ja wczoraj oglądając bb dokonałam odkrycia ale zapomnialam sie nim pochwalić otóz;

jednym z czlonków juri jest Durczok który byl / jest menagerem i ojcem sukcesu następujących "gwiazd" ; ICH TROJE, łZY, DODA itd wiadmo jaka to stylistyka i pozim ale jednak udalo mu sie ich wykreować.. i razem z nimi niezląkasę zarobić..

ostanio co prawda z Kasia Nowa nie bardzo mu idzie ale to moze być wypadek przy pracy..

ale do rzeczy.. jemu bardzo podobala sie Magda- Glut.. przemkneło mi przez myśl ze on może zechcieć ją lansować

coprawda ona chce nagrac plytę jazową ale na początek pewnie zgodzi sie na wszystko... w koncu bb wokalistek jazzowych nie lansuje a ona tam przylazla..

co wy na to? jak się podoba wam wizja gluta na listach przebojów i wyskakuącego z lodówki??
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 14:38   #272
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
ja wczoraj oglądając bb dokonałam odkrycia ale zapomnialam sie nim pochwalić otóz;

jednym z czlonków juri jest Durczok który byl / jest menagerem i ojcem sukcesu następujących "gwiazd" ; ICH TROJE, łZY, DODA itd wiadmo jaka to stylistyka i pozim ale jednak udalo mu sie ich wykreować.. i razem z nimi niezląkasę zarobić..

ostanio co prawda z Kasia Nowa nie bardzo mu idzie ale to moze być wypadek przy pracy..

ale do rzeczy.. jemu bardzo podobala sie Magda- Glut.. przemkneło mi przez myśl ze on może zechcieć ją lansować

coprawda ona chce nagrac plytę jazową ale na początek pewnie zgodzi sie na wszystko... w koncu bb wokalistek jazzowych nie lansuje a ona tam przylazla..

co wy na to? jak się podoba wam wizja gluta na listach przebojów i wyskakuącego z lodówki??
MASZ RACJĘ O TYM SAMYM MYŚLAŁAM.jednak wiem,że bez przeboju nawet najlepszy menadżer nie da rady nic zrobić.przykładem jest kasia nova.

musi mieć przebój,żeby cała polska spiewała.gdyby dało sie to zrobić na zamówienie to kazdy bylby idolem za kasę.

mam nadzieję,że nie bedę zmuszonan wynieść lodówki do piwnicy i kupować w ŻABCE
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 14:47   #273
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
MASZ RACJĘ O TYM SAMYM MYŚLAŁAM.jednak wiem,że bez przeboju nawet najlepszy menadżer nie da rady nic zrobić.przykładem jest kasia nova.

musi mieć przebój,żeby cała polska spiewała.gdyby dało sie to zrobić na zamówienie to kazdy bylby idolem za kasę.

mam nadzieję,że nie bedę zmuszonan wynieść lodówki do piwnicy i kupować w ŻABCE
ja też..

durczok nosa do przebojów ma... a jeszcze większ wtyki w telewizjach i radiach..

zauważyłam ze jak sie nawet najbardziej beznadziejną piosenkę zaczyna wszędzie i non stop puszczać to ludzie to podchwytują... najlepszym przykładem jest FEEL( nie ma radia, stacji telewizyjnej a ostanio nawet reklamy bez nich)

wszystkie ich przeboje prawie niczym sie od siebie nie różnią ale ludzie ich lubią...

jesli glut zaspiewa z nimi w duecie to sie chyba potnę.. jak dla mnie to za dużo..
Stary 2008-05-16, 15:17   #274
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Jestem pod wrażeniem występu Klaudii, no jak na dwa dni to duże postępy
Magda mnie bardzo wkurza - dlaczego ona zawsze ma taką krzywą minę, jak cokolwiek mówi. Przecież patrzeć się nie da. A jej drugi występ jakoś nie przypadł mi do gustu, mimo, że jury tak się nim zachwycało.
Angela to trochę przesadza z tym głosem - nie mogłaby normalnie zaśpiewać swoim, tylko podjeżdżać pod jakieś Chylińskie czy cuś? Przecież ona normalnie tak nie mówi.
No a Jasiek jest najlepszy Powinien śpiewać polskie piosenki po góralsku
A co do Sylwii - coś często zmienia zdanie - na stronie BB ma opis, że lubi śpiewać i jest dumna ze swojego głosu. A jak po niej pojechali, to oczywiście się wyparła, że nie potrafi, że nie jej klimaty, że ble ble.
No to tyle mam do powiedzenia. A w niedzielę pewnie wyleci Angela. Bez Klaudii byłoby tam nudno
Selina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 18:00   #275
Śnieżka
Zakorzenienie

A co do Sylwii - coś często zmienia zdanie - na stronie BB ma opis, że lubi śpiewać i jest dumna ze swojego głosu. A jak po niej pojechali, to oczywiście się wyparła, że nie potrafi, że nie jej klimaty, że ble ble.

No pewnie ona teraz gada ze nie umie spiewac,nie lubi i w ogole masakra tylko czemu na profilu ma ze lubi?i Sylwia tak samo?
Co?Nie mialy chyba co wymyslic
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 18:07   #276
kaminiunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem występu Klaudii, no jak na dwa dni to duże postępy
Magda mnie bardzo wkurza - dlaczego ona zawsze ma taką krzywą minę, jak cokolwiek mówi. Przecież patrzeć się nie da. A jej drugi występ jakoś nie przypadł mi do gustu, mimo, że jury tak się nim zachwycało.
Angela to trochę przesadza z tym głosem - nie mogłaby normalnie zaśpiewać swoim, tylko podjeżdżać pod jakieś Chylińskie czy cuś? Przecież ona normalnie tak nie mówi.
No a Jasiek jest najlepszy Powinien śpiewać polskie piosenki po góralsku
No to tyle mam do powiedzenia. A w niedzielę pewnie wyleci Angela. Bez Klaudii byłoby tam nudno
a co Klaudia tam takiego wnosi?bosheee

zastanawia mnie fakt, dlaczego żaden z mieszkańców nie powie na głos tego co wszyscy wiedzą ,,klaudyna jest faworyzowana''

z profilu Sylwii:
Zainteresowania: Chcę zostać aktorką i/lub piosenkarką.

O mnie: Jestem modelką ze Szczecina. Brałam udział w licznych konkursach piękności. Lubię śpiewać, jestem dumna ze swojego głosu

a Klaudia skończyła szkołą policyjną i pracuje u kosmetyczki,
ja rozumiem, że zawód może się znudzić i chce się zmienić klimaty, ale ona ma 23 lata??
pracowała w ogóle kiedyś w policji?chyba tak, to dlaczego już nie pracuje?
Stary 2008-05-16, 18:11   #277
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaminiunia Pokaż wiadomość
a co Klaudia tam takiego wnosi?bosheee

zastanawia mnie fakt, dlaczego żaden z mieszkańców nie powie na głos tego co wszyscy wiedzą ,,klaudyna jest faworyzowana''
faworyzowana? hmn napewno nie bardziej niz np jasiek..

i napewno jest bardziej wesola niz mafia marcin- magda-sylwia - zwlaszcza te dwie ostanie... albo np wiecznie nie szczęśliwy nicco..
Stary 2008-05-16, 18:13   #278
kaminiunia
Wtajemniczenie

mnie nigdy nie śmieszy to z czego ona się śmieje, w ogóle ona ciągle wystawia na pokaz swoją górną szczekę i podniebienie, z niewiadomych dla mnie przyczyn

a jej zainteresowania na profilu przerosły mnie:strzelanie do tarczy i konkursy piękności
Stary 2008-05-16, 18:22   #279
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nigdy nie śmieszy to z czego ona się śmieje, w ogóle ona ciągle wystawia na pokaz swoją górną szczekę i podniebienie, z niewiadomych dla mnie przyczyn

a jej zainteresowania na profilu przerosły mnie:strzelanie do tarczy i konkursy piękności

ja ciebie rozumiem masz na nia alergie jak na magde i sylwie i wszystko mnie w nich wkurza
Stary 2008-05-16, 18:27   #280
kaminiunia
Wtajemniczenie

o tamtych już nie wspomnęale one są do odstrzału, nie wygrają tego
Stary 2008-05-16, 18:27   #281
tromix
Raczkowanie

Cytując Marco i Jolę "z braku laku" Klaudia się wybija. Moim zdaniem ona jest zabawna, a przy tym inteligentna (przynajmniej w porównaniu z resztą). Umie się wypowiedzieć, zawsze ma rzeczowe argumenty. Moim zdaniem równie faworyzowani mogą być Jasiek i Madzia.

Dlaczego Madzia? Otóż producenci wiedzieli, że ona ma przygotowanie piosenkarskie, a mimo to dali jej zadanie na poziomie takie samym jak słabym śpiewaczkom jak Klaudia czy Andżela. Przecież aby wszyscy mieli w miarę równe szanse mogli dać jej inne zadanie.

Nie wyobrażam sobie jak można lubi wulgarną Sylwię, skwaszoną Madzię, o Marcinie już nie wspominając.

Poza tym powiedz w jakim przypadku Klaudia była faworyzowana? A jeśli nawet to wolę aby to ją faworyzowano niż niewyżytego alkoholika.
tromix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 18:30   #282
Papryczkaa
Zakorzenienie

kazdy ma swoje zdanie
ja np. nie wyobrazam sobie jak można lubić tak dziecinną, zbyt słodką (ze az mdli) mizdrzącą się do kamer, wyniosłą dziewczyne, która uwaza się za lepsza od innych

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 18:31   #283
kaminiunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tromix Pokaż wiadomość
Cytując Marco i Jolę "z braku laku" Klaudia się wybija. Moim zdaniem ona jest zabawna, a przy tym inteligentna (przynajmniej w porównaniu z resztą). Umie się wypowiedzieć, zawsze ma rzeczowe argumenty. Moim zdaniem równie faworyzowani mogą być Jasiek i Madzia.

Dlaczego Madzia? Otóż producenci wiedzieli, że ona ma przygotowanie piosenkarskie, a mimo to dali jej zadanie na poziomie takie samym jak słabym śpiewaczkom jak Klaudia czy Andżela. Przecież aby wszyscy mieli w miarę równe szanse mogli dać jej inne zadanie.

Nie wyobrażam sobie jak można lubi wulgarną Sylwię, skwaszoną Madzię, o Marcinie już nie wspominając.

Poza tym powiedz w jakim przypadku Klaudia była faworyzowana? A jeśli nawet to wolę aby to ją faworyzowano niż niewyżytego alkoholika.

to że jeszcze jest w tym śmiesznym konkursie np.
Ona bardzo często patrzy w kamery, mówi coś do kogoś, a później powtarza do kamer ,,tak, zostałam tu sama w gnieździe szerszeni''

jakim prawem nazywa jaśka czy andżelę w ten sposób?

na siłę robi z siebie ofiarę, ona przeciwko innym
Stary 2008-05-16, 18:34   #284
tromix
Raczkowanie

Jasiek też jest, choć nic lepszego od Klaudii nie zrobił.

Ta jej wyniosłość to poza, która z jednej strony mnie denerwuje, ale z drugiej działa na nerwy Grupie Wzajemnej Adoracji i Nominacji, co pozwala na to, iż tamci jeszcze zupełnie odlecieli w samouwielbienie. Bez niej w tym programie Madzia i Marcin poczuliby się jeszcze większymi gwiazdami.

Klaudia jak już parę razy wspominałem jest moją faworytką na podstawie selekcji negatywnej - nie ma od niej ciekawszych osób w tym programie.

Tak teraz się zastanawiam czy ta trójka finałowa tego debilnego konkursu nie będzie czasem trójką finałową BB? Takie odnoszę wrażenie.
Stary 2008-05-16, 18:36   #285
scorpionec
Zakorzenienie

magda powinna dostać zadanie dejwida bylo by bardziej fair i śmieszniej
Stary 2008-05-16, 18:37   #286
kaminiunia
Wtajemniczenie

w pierwszym etapie jasiek nic nie zrobił?ja się śmiałam i to bardzo!!

fajnie mu to wyszło, było zabawnie, w przeciwieństwie do klaudii

skoro nie podobała im się andżela, to ja nie wiem co tam robi klaudia
pierwszy jej występ był kompletną pomyłką, odwaliła to na odpie*** i została
choć nico się starał a dawid nie miał nawet szansy...im dowalili że zrobili to byle mieć z głowy, a jej nie
Stary 2008-05-16, 18:40   #287
tromix
Raczkowanie

Ja nie piszę o występie w 1 etapie, bo go nie oglądałem. Widziałem za to wczorajszy na podstawie którego jest w finale i nie ma w nim nic śmiesznego, Jasiek udawał, że nie umie wcale tekstu, choć wiemy, że 1 zwrotkę i refren umiał.

Na moje to Klaudia i Jasiek podążają tą samą drogą w tym programie, mniej lub bardziej wskazaną przez producentów.
Stary 2008-05-16, 18:43   #288
kaminiunia
Wtajemniczenie

ja nie mówię o śpiewaniu i o tym ile zaśpiewał, sama jego osoba (górolski akcent, ta laska) w utworze hip-hopowym jest świetna....

podoba mi sie jak ''tańczy'' i fristajlujeuważam, że wychodzi naprawdę zabawnie
Stary 2008-05-16, 18:46   #289
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
w pierwszym etapie jasiek nic nie zrobił?ja się śmiałam i to bardzo!!

fajnie mu to wyszło, było zabawnie, w przeciwieństwie do klaudii

skoro nie podobała im się andżela, to ja nie wiem co tam robi klaudia
pierwszy jej występ był kompletną pomyłką, odwaliła to na odpie*** i została
choć nico się starał a dawid nie miał nawet szansy...im dowalili że zrobili to byle mieć z głowy, a jej nie
jury powiedziało,że nie oczekują pięnkego śpiewu od ludzi,którzy nie potrafią śpiewać.chcieli zobaczyć ich kreatywność.dlatego klaudia przeszła dalej.w pierwszym występie przyniosła misia,w drugim dośpiewała o robercie.
natomiast marcin zagrał bezpłuciowo,niko bez ładu i składy.angela przeszła pierwszy etap,bo zaśpiewała pierwszy kawałek piosenki.potem zaśpiewała całość i okazało się,ze fałszuje.
Stary 2008-05-16, 18:50   #290
tromix
Raczkowanie

No właśnie to jest to, co na początku programu lubiłem, a teraz mnie już nudzi. Ta "góralskość" (wiem słowotwórstwo ) Jasia. Świetnie, że pochodzi z gór, bo uwielbiam góry, ale my tak naprawdę w tym programie nie znamy Jaśka jako człowieka tylko jako górala. Ja myślę, że na swoim pochodzeniu zbija potężny kapitał w tym programie i głównie na tym jedzie. Nie można dosłownie wszędzie wciskać swojego pochodzenia i tylko na podstawie tego oceniać daną osobę.

Moim zdaniem posiadać odpowiedni akcent i przyjść na występ z laską to za mało. Klaudia wczoraj widać było, że chociaż przygotowała się odpowiednio.
Stary 2008-05-16, 18:56   #291
kaminiunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tromix Pokaż wiadomość
No właśnie to jest to, co na początku programu lubiłem, a teraz mnie już nudzi. Ta "góralskość" (wiem słowotwórstwo ) Jasia. Świetnie, że pochodzi z gór, bo uwielbiam góry, ale my tak naprawdę w tym programie nie znamy Jaśka jako człowieka tylko jako górala. Ja myślę, że na swoim pochodzeniu zbija potężny kapitał w tym programie i głównie na tym jedzie. Nie można dosłownie wszędzie wciskać swojego pochodzenia i tylko na podstawie tego oceniać daną osobę.

Moim zdaniem posiadać odpowiedni akcent i przyjść na występ z laską to za mało. Klaudia wczoraj widać było, że chociaż przygotowała się odpowiednio.
wciskać nie rozumiem...
to jak mielibyśmy murzynka, to powiedziałbyś że też przez kolor skóry robi furorę?

troszkę nie fair to stwierdzenie, ale szanuje, każdy ma swoje

marecki i jego łamana polszczyzna też robiła furorę, ale jak pokazał swoją prawdziwą twarz, to nie miało już znaczenia że zamiast przyszedłem mówi przyjechałem

Jaśko nie pokazał swojej twarzy, ja myślę, że myliłam się co do niego, jest normalnym chłopakiem, z charakterem, który kiedy jest zły nie ukrywa tego, a kiedy dobry to się bawi, lubię go, nie mam mu nic do zarzucenia
Stary 2008-05-16, 18:58   #292
Papryczkaa
Zakorzenienie

nikogo się nie da poznać przez tak krótki czas, jaki oglądamy ich w tv.
Zadziwiające, że Klaudie poznałeś, natomiast Jasia postrzegasz tylko jako górala

postrzeganie go jako człowieka fałszywego tylko dlatego bo zgrał się z innymi nie jest w porządku..

Stary 2008-05-16, 19:01   #293
kaminiunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
nikogo się nie da poznać przez tak krótki czas, jaki oglądamy ich w tv.
Zadziwiające, że Klaudie poznałeś, natomiast Jasia postrzegasz tylko jako górala

postrzeganie go jako człowieka fałszywego tylko dlatego bo zgrał się z innymi nie jest w porządku..

dokładnie, 100% racji, zresztą miał sprzeczki np. Sylwią, także nie wchodzi wszystkim w dee..
Stary 2008-05-16, 19:04   #294
scorpionec
Zakorzenienie

ja np jaska lubilam ale jak swego czasu przechodzil kryzys i rzucał wulgarnymi tekstami to stracil w moich oczach... teraz tez go lubie ale mysle ze nie jest do konca szczery..
Stary 2008-05-16, 19:05   #295
TmargoT
Zakorzenienie

to tak,jakby wstydzić się swojego pochodzenia.mieszkam na śląsku i też słyszę gwarę sląską.taka tradycja.
góral jako człowiek z gór ma wyrazisty charakter.byłoby nietaktem ,gdyby utorzsamiał się np.z anglikami i mówił mieszkając rok w U.K.-JESTEM ANGLIKIEM
Stary 2008-05-16, 20:38   #296
martusienka111
Raczkowanie

Nie rozumiem po co oni połowę programu powtarzają to, co było wczoraj
martusienka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 21:02   #297
Papryczkaa
Zakorzenienie

dlaczego montażyści podłożyli dźwięk z występów na żywo? do tego nie zrozumieli zamierzeń mieszkańców, kiepscy w ogóle jacyś

Stary 2008-05-16, 21:05   #298
scorpionec
Zakorzenienie

magda (mimo iz jej nie znosze) mogla by miec fajny glos i go wyćwiczyć ale wyraźnie fajki jej szkodzą.. przy próbach z p. wyszkoni bylo to wyraźnie słychać...

poza tym jak chce robić karierę w sow bizie to niezbędny bedzie stylista i zmiana wizerunku..

na tym swoim teledysku wyglądala jak panna z ulicy..

jaskowi wideo zepsula sylwia

znow najlepiej wypadla klaudia
Stary 2008-05-16, 21:29   #299
kaminiunia
Wtajemniczenie

nie zauważyłam żeby Sylwia popsuła jaśkowi vidfajnie wyszli, komicznie, uśmiałam się,

Klaudia tak se...
fatalnie wyszła magda

najlepszy filmik był jaska te ''syckie kwile'' sa najlepsze
Stary 2008-05-16, 21:29   #300
Śnieżka
Zakorzenienie

Zauważyłam ze Nico uwielbia obgadywac,jest zazdrosny i szybko sie obraza(chociaz rozumiem ja tez bym poszła jakby Marcin miał wydzierac jape na mnie)
Jesli chodzi o konkurs nie wiem czemu Dawida odwalili w koncu nawet nie skonczył bo mu przerwali,na Jaska uwielbiam patrzyc i sluchac K
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości