6 kg do zrzucenia - kto sie przyłączy? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 18:56   #271
craaazygirl
Zadomowienie

Dot.: 6 kg do zrzucenia - kto sie przyłączy?

ja chcialabym ok 7 kg zrzucic ale myslicie ile ejstem wstanie zrzucic w 2 miesiace przy jedzieniu ok 4 posilkow dziennie(2kromki na sniadanie ,np jogurt lub owoc na 2 sniedanie, pozdaniejszy obiad, i powiedzmy znow jakis maly jogurcik na podwiefczorek, tak zeby po 16,30juz nic nie ejsc tylko pic..) ?? dodam ze dosc latwo chudne ale mam problem z wystajac pupa i ostatnio mam wywalony rzeladek jak bym zjadla nie wiem jak duzo a powiedzmy zjadlam tylko 2 kromki na obiad..;( wiem ze to nie ejst dokonca dobre ze powinnam jesc np ciemny chleb unikac weglowaodanow ale mam dopiero 17 lat i nie potrafie zrezygnowac z zniemniakow
i jeszcze jwdno w czwartek chce zrobic sobie 1dniowa glodowke aby oczyscic organizm z toksyn(nie chodzi tu o obchudzanie ale o walke z ciaglym uczuleniem na twarzy..;/) i czy to pomoze mi schudnac? bede w tym dniu jedynie pic sok, i jogurt... ktory oładek traktuje jak napoj bo nie musi bo trawic...
co o tym sadzicie?
praosze odpiszcie
(mam 169 i warze 63kg)

"ci, którzy kochają, sami kształtują sobie sny..."
craaazygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 07:04   #272
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

ja mysle ze glodowka bez sensu jest
przeczytaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
zastosuj a waga spadnie ponadto jest temat na dietetyce : nasze jadlospisy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251188 , wklej tam swoj a dziewczyny doradza co robisz zle i poprawia ja tak zrobilam i dziala !

a co do zoladka to sprobuj zamiast owocowych jogurtow ( ktore zawieraja duzo cukrow) actiwie codziennie pic ja w to nie wierzylam ale mi pomoglo bo tez moj brzuch robil sie jak balon nawet po 1 kromce chleba

trzymam kciuki

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 08:55   #273
Dolce 22
Przyczajenie

GG do Dolce 22

Cześć ! jak tam odchudzanko ? ja już po kawie i zielono herbatkę popijam, na obiadek makaron, a później zobaczymy. Jestem przed @, więc ciężko mi wytrzymać bez słodyczy, ale oparłam się pokusie wczoraj, wszyscy zajadali się ciasteczkami i czekoladą a ja nic hihihihi Oby dziś też było ok.
Dolce 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 09:08   #274
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Dolce a moze by tak zamiast makaronu cos innego
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 09:19   #275
Dolce 22
Przyczajenie

GG do Dolce 22

Wiesz masz rację ten makaron to może nic dobrego , a może dziś warzywa na patelnie zrobię bez tłuszczu tylko na wodzie. Jejku pomysłów nie mam.
Stary 2008-07-02, 09:21   #276
Konto usunięte

Moga byc warzywka i do tego np mieso z kurczaka albo indyka. Moze byc tez miesko z ziemniaczkami i surowka albo salatka. Albo omlet z warzywami..
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 09:31   #277
Dolce 22
Przyczajenie

GG do Dolce 22

IR1988 omlecik świetny pomysł , zrobie na patelni bez tłuszczyku dwa jajka z cebulką i pomidorem, pewnie będzie około 300 kcal. W sobotę i niedzielę mam wolne od pracy i jakąś dieteę oczyszczającą zrobię.
Myślisz, że uda mi się schudnąć jeszcze te 5 kg w cztery tygodnie ? ćwicze co drugi dzień nie jem po 18, no i słodycze itp. na bok.
Jak wygląda twój plan odchudzania ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 13:19   #278
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Dziendobry
Przyszlam sie tylko szybko przywitac, bo dawno mnie tu nie bylo Zawalilam ostatnio z dietka ale teraz na nowo walcze z kazdym gramem tluszczu i ruszam sie ile moge. Widze, ze duzo napislayscie podczas mojej nieobecnosci. Zaraz wszytsko przeczytam
Stary 2008-07-02, 13:35   #279
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dolce 22 Pokaż wiadomość
IR1988 omlecik świetny pomysł , zrobie na patelni bez tłuszczyku dwa jajka z cebulką i pomidorem, pewnie będzie około 300 kcal. W sobotę i niedzielę mam wolne od pracy i jakąś dieteę oczyszczającą zrobię.
Myślisz, że uda mi się schudnąć jeszcze te 5 kg w cztery tygodnie ? ćwicze co drugi dzień nie jem po 18, no i słodycze itp. na bok.
Jak wygląda twój plan odchudzania ?
Zalezy w jakim tempie Ty chudniesz, bo wiadomo, ze kazdy inaczej. no, ale jak tak bez grzeszkow itp to powinnas dac rade Ja teraz sie staram, zeby chociaz ten 1kg na tydzien spadl. A moj plan to dieta SB, tez nie jem po 18 i stram sie cwiczyc codziennie
Stary 2008-07-02, 18:13   #280
craaazygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
ja mysle ze glodowka bez sensu jest
przeczytaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
zastosuj a waga spadnie ponadto jest temat na dietetyce : nasze jadlospisy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251188 , wklej tam swoj a dziewczyny doradza co robisz zle i poprawia ja tak zrobilam i dziala !

a co do zoladka to sprobuj zamiast owocowych jogurtow ( ktore zawieraja duzo cukrow) actiwie codziennie pic ja w to nie wierzylam ale mi pomoglo bo tez moj brzuch robil sie jak balon nawet po 1 kromce chleba

trzymam kciuki
dzeki za rade z ta aktivia to moze pomoc;D a co do glodowki to robia ja ze zgledu na ciagle uczulenie (ale mysle ze pomoze w schudnieciu)

Stary 2008-07-02, 19:57   #281
blackberry456
Zadomowienie

hejka dziewczyny! Można się przyłączyć?
Przy wzroście ok 1.70 ważę 60 kilka kilogramów (nie mam działającej wagi, ale pracuje nad tym ) a chciałabym zejść do 55-50 kg. Moje największe grzechy to wszelkiego rodzaju słodycze, oraz to, że z rana nie mam ochoty NIC wkładać do ust (zdarza mi sie nie zjeść śniadania :/ ), a wieczorem (ok 22) mogłabym zjeść całą lodówkę (często ulegam ). Do tego dochodzi jeszcze to, że potrafię przez kilka dni naprawdę mało jeść, a później mam podły nastrój, albo tracę motywacje i jem, aż mi brzuch pęka... i wyglądam gorzej niż wczesniej. Moje "najgorsze" punkty na ciele, to przede wszystkim brzuch i nogi (odpadają obcisłe bluzki, krótkie spodenki i spódniczki..) Jeśli chodzi o ćwiczenia, to niestety rzadko i niezbyt intensywnie najgorsze jest to, że przy robieniu brzuszków, zamiast czuć napięcie na brzuchu czuje tylko ból w plecach i po 15-20 powtórzeniach wymiękam.. a znacie może jakieś ćwiczenia na wyszczuplenie ud?? Niektóre moje koleżanki często biegają, jeżdżą na rowerze itp, ale ich nogi nie są "chude"(jaki bym chciała mieć) tylko baaardzo umięśnione.. wiec co mi radzicie??
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 20:09   #282
craaazygirl
Zadomowienie

blackberry456
mysle ze przedewszystkiem powinnas ograniczyc slodycze(od pon -sob nie jest nic slodkiego a w niedziele mozna sie skusic-zeby nie bylo tak drastycznie) no i wazna rzecz; po 18 juz nic nie jesc!! musisz przestawic sie w sposobie zywienia bo inaczej to nie schudniesz.. jesli chce ci sie ejsc bo jestes przyzwyczajone ze o tej 22 cos przegryzasz to napij sie a oszukasz zalaek- dla mnie pierwsze dwa dni byly najgorsze a potem to juz jakos idzie...a co do cwiczen to ja na razie tez nie cwicze wiec sie nie wypowiem;/
ps: zamiast slodyczy jedz duzo owocow np : jablko, arbuz, kiwi owoce sa slodkie ale niskokaloryczne i organizm zupelnie inaczej ja przyswaja(unikaj bananow )

a co do niedzialajacej wagi to witaj w klubie;D (zawsze zwalam na nia ze to dlatego tyje skoro nei wiem ile wazne i sie kontrolowac nie moge, no nie XD)

Stary 2008-07-02, 21:59   #283
blackberry456
Zadomowienie

kurde, właśnie próbuje jakoś przeżyć "krytyczną" godzine i póki co jest ok, ale boje sie, że za chwile skocze do lodówki Myślicie, że jogurt z musli bedzie "pełnowartościowym" śniadaniem, czy trzeba czegoś więcej? (nie znam sie jeszcze na tych całych składnikach odżywczych itd) A co proponujecie na śniadanie na diecie??
Stary 2008-07-02, 23:51   #284
-Finezja-
Rozeznanie

hej hej girls !
Ja dwa dni byłam poza miastem i biegałam, dość sporo sie ruszałam, chodziłam, grabiłam itp o dziwo udało mi sie wypijać do 1,5l wody dziennie co dla mnie jest sporym sukcesem.
Jadłam mniej niż gdybym była w domu bo na działce mamy troche polowe warunki, malutka kuchnia jest ale specjalnej mozliwości robienia pełnego obiadu nie ma.
Na śniadanie jadłam dwie kromki razowca, chudą szynke plus np. sałata/ogórek. Starałam sie utrzymywać stałe przerwy pomiedzy posiłkami więc jadłam np. miseczke czerwonych porzeczek (czytałam ze mają sporo błonnika). Na obiad warzywa na patelnie a na kolacje kromka razowca z chudą szynką.
Dziś na śniadanko - dwie kromki razowego tak jak wczoraj + cała główka sałaty i na tym koniec bo zaopatrzenie sie w lodówce skonczyło Po 12 zjadłam białko jajka, po 14 troche porzeczek, 16 - białko jajka i kromka razowca "posmarowana" odrobiną żółtka. Potem jabłko, ogórek.
Teraz jestem juz w domku i wpadła koleżanka do mnie, zrobiłysmy sobie herbatke. Słodziłam. Do tego dwa ciasteczka kruche oblane czekoladą i jeszcze jedna herbata słodzona łyżeczką cukru. Potem moja mama zrobiła nam kanapki i zjadłam bułke z makiem i chudą szynką. Tak, białe pieczywo wiem
Ale pomyślałam sobie za raz na jakis czas nie zaszkodzi. Nie jadłam takich rzeczy od hmm 3 tyg na bank. Nie chce sie aż tak ograniczać. Boje sie ze wtedy wpadłabym w coś złego, w jakąś skrajność.. Nie czuje sie z tym źle że zjadłam to pod wieczór. Nie chce aby jedzenie stało się moją obsesją.
Jutro [tzn już dziś] śniadanie juz standardowe czyli zdrowe i reszta posiłków też.

Powodzenia !

Jestem szczęśliwa. Mam kilka rzeczy które nadają życiu sens

-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 01:21   #285
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Ja mam manie wagowa Waze sie kazdego dnia (ostatnio zakupilm sobie wage, ktora wskazuje tez poziom tluszczu) czasami 2 razy dziennie. To taka moja mala obsesja. Ja widze tak jak wy nie jem po 18. Czas mnie goni ze zrzuceniem tych moich zbednych kilosow, bo jeszcze tylko 1,5 miesiaca mam zeby sie doprowadzic do jakiegos porzadnego stanu.
finezja nie zawsze mozna byc grzecznym i sie nie skusic na cos pysznego
Stary 2008-07-03, 07:29   #286
Dolce 22
Przyczajenie

GG do Dolce 22

Dzieńdobry ! U mnie dietki dzień 4. Już dawno tyle nie wytrzymałam, a co więcej czuję się z tym odchudzaniem świetnie, nie chodzę przybita i zła. Pewnie z powodu motywacji, której starczyło mi nawet na ćwiczenia. Finezja takie odstępstwo od diety czasami daje siłę do dalszego odchudzanie. Wytrzymałaś już 3 tyg. podziwiam cię. Ile jescze ci brakuje do upragnionego celu ?
blackberry456 ja też kocham słodycze. Może chrom łykaj mi pomagał. Jak wytrzymasz kilka dni to później robi się coraz łatwiej, spadające kg dają siłe.
IR1988 chudnę około 1.5 kg na tydzień. Powodzenia i trzymam kciuki za was.
Stary 2008-07-03, 07:48   #287
craaazygirl
Zadomowienie

blackberry..
moze nie znam sie zbytnio na kaloriach ale sniadanie moze byc ten jogurt z musli albo kromka chleba z serem (twarzoek) i pomidorem, ogorkiem i cebula-malo kalori a jakie dobre;D ale nie jedz dzemu, unikaj majonezu

Stary 2008-07-03, 07:51   #288
Aille
Raczkowanie

Cześć U mnie wygląda to dobrze. Od kilku dni mocna mało jem, wprawdzie okupuję to chudnięcie cieknąca śliną na widok pyszności w rodzaju "świeża bułeczka pszenna z masełkiem" ale warto. Juz mnie tak bardzo nie ssie w żołądku, pije dużo wody i soków owocowych, jem twarożki, pieczywo i lepiej wyglądają moje boczki
Stary 2008-07-03, 08:27   #289
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackberry456 Pokaż wiadomość
kurde, właśnie próbuje jakoś przeżyć "krytyczną" godzine i póki co jest ok, ale boje sie, że za chwile skocze do lodówki Myślicie, że jogurt z musli bedzie "pełnowartościowym" śniadaniem, czy trzeba czegoś więcej? (nie znam sie jeszcze na tych całych składnikach odżywczych itd) A co proponujecie na śniadanie na diecie??
W sumie to zalezy jaki to jest ten musli, czy nie ma za duzo cukru itp i wogole ile go, zeby nie bylo malutko, bo Nam padniesz
Stary 2008-07-03, 10:36   #290
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Chyba dzisiaj powiem papa słodyczom...:P
Muszę wziąć się za siebie bo niezbyt dobrze się czuję w obecnym stanie...
Mam 169cm i ważę 62 kg...
Największy problem mam z brzuchem. Masakra... Gdy próbuję zrzucić kilka kg to najpierw chudną mi nogi i tyłek. Chyba nigdy nie wytrwałam do momentu, żeby brzuch mi schudł hehe:P
Ale jestem pozytywnej myśli! W końcu są wakacje, mniej mam ochoty na jedzenie, więcej na wodę niegazowaną, bo nie lubię gazowanej [ na szczęście ]
Nie będę jadła po 18... Kurczę, mam nadzieję, że wytrzymam;x
Problem w tym, że taka ładna słoneczna pogoda sprawia, że mam duuuużą ochotę na zimne piwko A jak wiadomo piwo ma sporo kcal... Niestety
Stary 2008-07-03, 13:52   #291
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Dziendobry!
Przyszlam sie szybko pochwalic, ze spadlo ze mnie 2,5 kilograma Wlasnie sie zwazylam i jestem teraz w 7 niebie To daje motywacje
Stary 2008-07-03, 14:18   #292
Dolce 22
Przyczajenie

GG do Dolce 22

Gratulacje Pamka !!!! Jaką masz motywację ?

Ubi tu Gaius, ibi ego Gaia
Gdzie ty Gajusz, tam ja Gaja
09.08.2008
Stary 2008-07-03, 16:10   #293
craaazygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dolce 22 Pokaż wiadomość
Gratulacje Pamka !!!! Jaką masz motywację ?
albo raczej jak ty to zrobilas;D i przez ile czasu udalo ci sie 2,5;D zazdroszcze..i gratuluje

Stary 2008-07-03, 20:01   #294
blackberry456
Zadomowienie

kurcze :/ czuje, że troche dzisiaj zawaliłam.. Niby wczoraj wieczorem i dzisiaj z rana trochę ćwiczyłam, ale przed chwilą miałam taką ochote na COKOLWIEK, że aż sama sie siebie bałam. Wiec mój dzisiejszy rachunek sumienia: Jogurt z musli, pomarańcza, troche wiśni, gotowana zielona fasolka (niestety z bułką tartą i tłuszczem ), kostka czekolady, napój energetyczny i trochę serka fety.. i nie jestem do końca pewna czy to koniec...
Mam nadzieje, że jutro będzie lepiej i że moja motywacją sie zwiększy
A jutro może owsianka, na śniadanie.. jak myślicie??
Stary 2008-07-04, 07:51   #295
Dolce 22
Przyczajenie

GG do Dolce 22

Piąty dzień i zgrzeszyłam orzechy w czekoladzie sztuk 5
Oby reszta dnia bez wpadek.

Ubi tu Gaius, ibi ego Gaia
Gdzie ty Gajusz, tam ja Gaja
09.08.2008
Stary 2008-07-04, 09:14   #296
-Finezja-
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
Dziendobry!
Przyszlam sie szybko pochwalic, ze spadlo ze mnie 2,5 kilograma Wlasnie sie zwazylam i jestem teraz w 7 niebie To daje motywacje
aaaaaa ja też ja też ja też ! jeszcze niedawno było 56kg teraz jest 53,4
właśnie zeszłam z wagi i od razu przybiegłam do was jejku jak się cieszę, to mnie motywuje a przedwczoraj pozwoliłam sobie na słodkości "na kolacje", herbate słodzoną i jeszcze jeden serniczek wieczorem poszłam sie przejść ze znajomą i zjadłam jeszcze Magnum

Gratuluje Pamka !

Stary 2008-07-04, 10:25   #297
vorka
Raczkowanie

Witam, ja mam 168cm i ważę 62 kg - chciałabym schudnąć tak do 55kg, to byłoby idealnie ;-)

Właściwie sama nie wiem co robie nie tak, bo staram się jeść naprawdę zdrowo (czasem zgrzeszę i skuszę się na coś słodkiego, no ale to się prawie każdemu zdarza, i nie jest to obżarstwo słodyczami).
Jednak - co do samych ćwiczeń, no to mam problem. Właściwie pracuję sobie na ulotkach po 6-8h dziennie, no i wiadomo, że cały czas chodzę. I wieczorem kompletnie nie mam siły na jakiekolwiek ćwiczenia...

Poradźcie coś

vorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-04, 13:49   #298
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Dziendoberek
Dziekuje wszytkim za mile slowa
craaazygirl dietke mam w granicach do 1200 kcal, oprocz tego staram sie cwiczyc kazdego dnia (tzn biegac kazdego dnia, bo cwiczenia silowe co 2-3 dni). Oczywiscie w swoja diete nie wrzucam nic niezdrowego (chociaz jakies ciasteczko raz na jakis czas sie przytrafi)
blackberry456 ja owsianke na sniadanie jem kazdego dnia. Uwielbiam owsianke Zalezy jeszcze jak ja zrobisz. Moja najczesciej jest z utartym jablkiem, truskawkami i cynamonem. Oczywiscie na wodzie, bo do mleka ciezko mnie przekonac
vorka jesli nie masz sily sie ruszac to chociaz trzymaj diete. Mnie sie wydaje, ze masz odpowiednia ilosc ruchu (mialam okazje pomagac kolezance w ulotkach pare lat temu i do tej pory podziwiam wszytskich, ktorzy to robia). Poza tym czytalam, ze 80% sukcesu to dobra dieta, 10 ciwczenia i 10 geny.
Ciagle strasznie podekscytowana jestem taka utrata wagi Mam nadzieje, ze mi sie ta tendencja spadkowa utrzyma
Stary 2008-07-04, 18:06   #299
-Finezja-
Rozeznanie

Pewnie że sie utrzyma Ile jeszcze Ci brakuje do wagi docelowej ?

Stary 2008-07-05, 14:15   #300
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Jeszcze mi brakuje jakies 7 kilo i bede szczesliwa.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości