Stowarzyszenie grubych ud:) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-25, 23:59   #271
k0chana
Raczkowanie

Dot.: Stowarzyszenie grubych ud:)

Cytat:
Napisane przez tenarr Pokaż wiadomość
mam bardzo podobną figurę

znajoma tancerka mówiła mi, ze to może być albo genetyka, albo kiepscy wuefiści - ciągłe przysiady, ćwiczenia prowadzone byle jaki bez kontroli, mogą to być także złe nawyki jeśli chodzi o postawę i sposób chodzenia. Podobno można to zmniejszyć, np poprzez kontrolowanie i obserwowanie ciała podczas ćwiczeń(czuć, które mięśnie pracują) i ograniczenie ćwiczeń, które będą rozwijały te partie ud(czyli czworogłowy).
Najlepiej byłoby w ogóle nie używać mięśni przez jakiś czas ale to raczej mało możliwe
przytakuje temu ostatniemu

teraz powiem szczerze wogóle nie ćwicze...
te mięśnie sama nie wiem od czego mi narosły...genetyka napewno nie...może właśnie postawa..sposob chodzenia...ale chodze tak jak wszyscy

jedyne co to od roweru mogło mi to narosnac...nigdy nie cwiczylam siłowo nóg, bo zawsze chcialam sie pozbyc najpierw tkanki tłuszczowej...a dopiero pozniej(takie dalekie plany) wybudowac sobie na nich miesnie
A Ty od czego masz rozbudowane mięśnie czworogłowe...?? teraz myśle ze nie jest to taki wielki problem... nawet przy spódniczce mini do pół uda nie widac;D
gorzej jak trzeba wyjsc na plaze w stroju kapielowym...
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 00:21   #272
tinkussia
Zadomowienie

Przyłączam się
170 wzrostu, uda 57 biodra 96 talia 72...
łydka 39
lat: prawie 16...

cały czas uprawiam sporty, no i robią mi się tylko mięśnie a ciałka nie ubywa przeżyłam wstrząs jak przed chwilą zobaczyłam swoje zdjęcia z warsztatów tanecznych, powiedziałam sobie dość będę mniej jeść, mniej kalorycznie, mam nadzieję że mi pomożecie
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 15:58   #273
asvr
Zadomowienie

ehh wiecie mam juz w udzie 53( na początku lipca bylo 57)... i czuje jakby mi nic nie schudly. tak sie zalamalam. kiedys myslalam ze przy 52 bedzie idealnie a teraz sama juz nie wiem ile powinnam miec zeby wygladac szczuplo moze ja juz siebie nie umiem ocenic smutno

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 16:19   #274
Madzialenka205
Raczkowanie

Ja również uważam, że mam grube uda. Jej to jest na prawdę okropne. Każdy mi mówi, że jestem szczupła,a tu takie balerony zamiast udek. Mam 165 cm wzrostu, waże około 45 kg, w talii 62, a w udzie 55!!!!! Od poniedziałku postanawiam zmniejszyć ich obwód. W Internecie znalazłam 2 zestawy ćwiczeń. Jeden ma nam pomóc wyrzeźbić nogi i pośladki. Drugi to zestaw ćwiczeń na wewnętrzną stronę ud. Mam nadzieję, że to przyniesie jakieś efekty.
Madzialenka205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 16:35   #275
onaella
Zakorzenienie

a ja od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką steepreka

wczoraj było moje pierwsze 5 minut na nim - nie wiele, ale cała mokra byłam dziś rano kolejne 5 minut, a na wieczór planuje może z 7 jak dam radę, będę systematycznie zwiększać czas aż dojdę o 20 minut, na więcej się nie zdecyduję bo wtedy mieśnie zaczną się szybciej rozrastac.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 18:39   #276
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
ehh wiecie mam juz w udzie 53( na początku lipca bylo 57)... i czuje jakby mi nic nie schudly. tak sie zalamalam. kiedys myslalam ze przy 52 bedzie idealnie a teraz sama juz nie wiem ile powinnam miec zeby wygladac szczuplo moze ja juz siebie nie umiem ocenic smutno
Może wlaśnie nie potrafisz sie ocenic
Bardzo Ci uda zeszczuplały więc pewnie widać ta roznice

przypomnij sie ile masz wzrostu ile wazysz i pozostale wymiary... albo daj zdjecie to spojrzymy na nie bardziej obiektywnie niz Ty
Stary 2008-07-26, 23:25   #277
asvr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
Może wlaśnie nie potrafisz sie ocenic
Bardzo Ci uda zeszczuplały więc pewnie widać ta roznice

przypomnij sie ile masz wzrostu ile wazysz i pozostale wymiary... albo daj zdjecie to spojrzymy na nie bardziej obiektywnie niz Ty
mam 174 cm... ale nawte jak dzis nakladalam stare spodnie to w udach nie widzialam wielkiej roznicy. jedynie w tylku troche a w udach naprawde minimanie. Myslalam ze przy 53 to juz mi beda spadac w ogole stracilam motywcaje do cwiczen do wszystkiego... a tak bardzo chcialabym nosic 36 rozmiar.. A ile waze nie mam pojecia. w talii mam 60, w biodrach chyba 92? ale to udo 53. tragedia.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a ja od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką steepreka

wczoraj było moje pierwsze 5 minut na nim - nie wiele, ale cała mokra byłam dziś rano kolejne 5 minut, a na wieczór planuje może z 7 jak dam radę, będę systematycznie zwiększać czas aż dojdę o 20 minut, na więcej się nie zdecyduję bo wtedy mieśnie zaczną się szybciej rozrastac.
Ja slyszalam ze njalepiej kolo 40 min cwiczyc... ja sama cwicze po godzince na steperku..

Stary 2008-07-27, 00:35   #278
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
mam 174 cm... ale nawte jak dzis nakladalam stare spodnie to w udach nie widzialam wielkiej roznicy. jedynie w tylku troche a w udach naprawde minimanie. Myslalam ze przy 53 to juz mi beda spadac w ogole stracilam motywcaje do cwiczen do wszystkiego... a tak bardzo chcialabym nosic 36 rozmiar.. A ile waze nie mam pojecia. w talii mam 60, w biodrach chyba 92? ale to udo 53. tragedia.
Przy takim wzroście uważasz swoje uda za grube...?
Patrząc na wymiary masz idealna figure...a chude nogi są aseksualne...więc dlaczego do takich dążysz...?
Stary 2008-07-27, 01:20   #279
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Ja slyszalam ze njalepiej kolo 40 min cwiczyc... ja sama cwicze po godzince na steperku..
a długo już ćwiczysz??
wiesz, ja się boje żeby nie przedobryć, bo i tak od trenowania biegów mam spore mięśnie więc tweraz chcę tylko tłuszczyk zgubić
a dziś na wieczór dałam radę 10 minut i więcej bym wycisnęła, no ale wiadomo, że lepiej stopniowo. Ale lało sie ze mnie nie źle

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 17:09   #280
asvr
Zadomowienie

Cytat:
Przy takim wzroście uważasz swoje uda za grube...?
Patrząc na wymiary masz idealna figure...a chude nogi są aseksualne...więc dlaczego do takich dążysz...?
Mam rozmiar 38... to nie jest idealny rozmiar, w 36 sie duzo lepiej wygląda, niestety cała reszta poza nogami i tyłkiem jest okej, ale np nie moge sobie pozwolić na krótką spodnicę, bo moje uda naprawde odpychają. A chude uda na moj wzrost to pewnie z 43-5 cm. Az takich to nie chce...

Chcialabym w tym roku wyjsc na plaze w stroju a przez te uda wszystko sie sypie

onaella- ćwicze juz dlugo bo pare lat ale robie przeryw tzn miesiac cwicze codziennie pozniej kilka tygodni w ogole itp. bo nie mam czasu. Ale np teraz od 1 lipca cwicze. Najpierw codziennie a teraz co drugi dzien. I moze nie zeszczuplaly mi uda niewiadomo ile, ale ich stan sie polepszył zdecydowanie. A mowie ze mysle ze trzeba około 40 minćwiczyc bo tak czytałam ze dopiero po 40 min zaczyna sie spalać tkanka tłuszczowa...

Dziś poćwiczyłam godzinkę

Stary 2008-07-27, 17:13   #281
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Mam rozmiar 38... to nie jest idealny rozmiar, w 36 sie duzo lepiej wygląda, niestety cała reszta poza nogami i tyłkiem jest okej, ale np nie moge sobie pozwolić na krótką spodnicę, bo moje uda naprawde odpychają. A chude uda na moj wzrost to pewnie z 43-5 cm. Az takich to nie chce...

onaella- ćwicze juz dlugo bo pare lat ale robie przeryw tzn miesiac cwicze codziennie pozniej kilka tygodni w ogole itp. bo nie mam czasu. Ale np teraz od 1 lipca cwicze. Najpierw codziennie a teraz co drugi dzien. I moze nie zeszczuplaly mi uda niewiadomo ile, ale ich stan sie polepszył zdecydowanie. A mowie ze mysle ze trzeba około 40 minćwiczyc bo tak czytałam ze dopiero po 40 min zaczyna sie spalać tkanka tłuszczowa...

Dziś poćwiczyłam godzinkę

Tak zgadzam się, że rozmia 36 fajnie wyglada...ale na dziewczynach ktore maja 160 wzrostu
A im wyższa dziewczyna tym wyższy rozmiar jej wychodzi
Stary 2008-07-27, 18:17   #282
asvr
Zadomowienie

Cytat:
Tak zgadzam się, że rozmia 36 fajnie wyglada...ale na dziewczynach ktore maja 160 wzrostu
A im wyższa dziewczyna tym wyższy rozmiar jej wychodzi
A mi się właśnie podoba taka szczupła sylwetka bez zbednego tłuszczyku/. Mysle ze u mlodych osob fajnie wyglada jak nic nigdzie nie wystaje a niestety przy mopim wzroscie tylko ktos kto ma 36 rozmiar moze sie tym cieszyc :P ale mysle ze jak bede starsza np miala 40 lat to i 38 będzie fajne A u Ciebie jak jest? z i jak sie z nim czujesz?

buziak
ps: Kupilam sobie niedawno na llegro spodnie rozmiar S. i ledwo w nie wchodze ale nie wygladaja ladnie jak są tak obcisle ;(

Stary 2008-07-27, 18:49   #283
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
A mi się właśnie podoba taka szczupła sylwetka bez zbednego tłuszczyku/. Mysle ze u mlodych osob fajnie wyglada jak nic nigdzie nie wystaje a niestety przy mopim wzroscie tylko ktos kto ma 36 rozmiar moze sie tym cieszyc :P ale mysle ze jak bede starsza np miala 40 lat to i 38 będzie fajne A u Ciebie jak jest? z i jak sie z nim czujesz?

buziak
ps: Kupilam sobie niedawno na llegro spodnie rozmiar S. i ledwo w nie wchodze ale nie wygladaja ladnie jak są tak obcisle ;(

No ja nosze rozmiar 34 (na dole a na górze XXS)wsumie czuję się w nim nie źle, ale popatrzeć wole na kobiece kształty i na takie dziewczyny z normalna wagą a nie niedowagą sama z jednej strony chce przytyc ale z drugiej nie moge sie przelamac zeby cos wiecej zjesc...;/
dobrze ze chociaz nogi mam "kobiece" (czyt. grubsze)
Stary 2008-07-27, 20:28   #284
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394
Konto usunięte

dołączam się.Też mam wieeelkie uda.aż żal patrzeć.
idę zaraz zmierzyć. a po 21 idę biegać.trzeba się trochę wziąć za siebie.a tak poza tematem... może znacie jakieś sposoby na szerokie biodra??
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 07:44   #285
Kleotka
Zadomowienie

Cytat:

Na Allegro nie kupuje się spodni

Czy ja wiem czy 36 jest fajny...ja noszę na dole 36 ale już na górze ledwo sie mieszczę w 38. Jakaś asymetryczna jestem.
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 07:45   #286
Kleotka
Zadomowienie

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;8373468]dołączam się.Też mam wieeelkie uda.aż żal patrzeć.
idę zaraz zmierzyć. a po 21 idę biegać.trzeba się trochę wziąć za siebie.a tak poza tematem... może znacie jakieś sposoby na szerokie biodra??[/quote]

Poszukaj tematu o szerokich biodrach. To jest o udach.

Zresztą, bieganie powinno Ci pomóc.
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 09:56   #287
tenarr
Raczkowanie

Cytat:
przytakuje temu ostatniemu

teraz powiem szczerze wogóle nie ćwicze...
te mięśnie sama nie wiem od czego mi narosły...genetyka napewno nie...może właśnie postawa..sposob chodzenia...ale chodze tak jak wszyscy

jedyne co to od roweru mogło mi to narosnac...nigdy nie cwiczylam siłowo nóg, bo zawsze chcialam sie pozbyc najpierw tkanki tłuszczowej...a dopiero pozniej(takie dalekie plany) wybudowac sobie na nich miesnie
A Ty od czego masz rozbudowane mięśnie czworogłowe...?? teraz myśle ze nie jest to taki wielki problem... nawet przy spódniczce mini do pół uda nie widac;D
gorzej jak trzeba wyjsc na plaze w stroju kapielowym...
hmmm...chyba po mamie w sumie jako dziecko i nastolatka nie uprawiałam sportów, ale pod 13 roku życia grałam w musicalu dla dzieci i w jednej piosence cały układ taneczny polegał na robieniu "Plie" (nie wiem jak to się pisze) czyli takim półprzysiadzie.

No i mam nawyk siedzenie w kucki, albo z jedna nogą podwiniętą - przy kompie i przy stole - nie mogę sie tego oduczyć...jakoś zawsze mi było zimno w nogi i chyba stAd takie przyzwyczajenie

teraz tańczę intensywnie od roku i nie zauważyłam żeby mięśnie urosły - wręcz przeciwnie, całe nogi stały się smuklejsze

więc JEST SZANSA
tenarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:20   #288
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenarr Pokaż wiadomość
teraz tańczę intensywnie od roku i nie zauważyłam żeby mięśnie urosły - wręcz przeciwnie, całe nogi stały się smuklejsze

więc JEST SZANSA
no popatrz, ja też tyle tańczę i mam wielkie mięśnie na nogach, za to tłuszczu ile było tyle jest
co tańczysz?
Stary 2008-07-30, 17:53   #289
justyna2639
Zakorzenienie

czy moge sie znow przylaczyc? dziewczyny powiedzcie czy macie jakies rezultaty po cwiczeniach, chodzi mi o takie w cm? bo ja juz nie wiem co mam robic, cwicze od kwietnia z przerwami ale nic sie nie rusza... a obwod mojego uda to az 63 cm
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 17:58   #290
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna2639 Pokaż wiadomość
czy moge sie znow przylaczyc? dziewczyny powiedzcie czy macie jakies rezultaty po cwiczeniach, chodzi mi o takie w cm? bo ja juz nie wiem co mam robic, cwicze od kwietnia z przerwami ale nic sie nie rusza... a obwod mojego uda to az 63 cm
zacznij przestrzegać diety, mnie też same ćwiczenia nic nie dają poza przybyciem mięśni
Stary 2008-07-30, 18:10   #291
justyna2639
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
zacznij przestrzegać diety, mnie też same ćwiczenia nic nie dają poza przybyciem mięśni
ale ja stosuje, tylko ze wiesz od samego poczatku nawet pol cm sie nie ruszylo...
Stary 2008-07-30, 20:07   #292
osa666
Przyczajenie

jeżeli chodzi o ćwiczenia w celu pozbycia się warstwy tłuszczyku nie należy ćwiczyć zbyt intensywnie
intensywne ćwiczenia rozwijają mięśnie, żeby spalać tłuszcz nie należy przekraczać pewnego poziomu tętna, które na pewno w klubie fitness wyliczą.
polecam też ćwiczenia BODY SPACE, świetne na pozbycie się tkanki tłuszczowej i cellulitu
osa666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 21:00   #293
justyna2639
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osa666 Pokaż wiadomość
jeżeli chodzi o ćwiczenia w celu pozbycia się warstwy tłuszczyku nie należy ćwiczyć zbyt intensywnie
intensywne ćwiczenia rozwijają mięśnie, żeby spalać tłuszcz nie należy przekraczać pewnego poziomu tętna, które na pewno w klubie fitness wyliczą.
polecam też ćwiczenia BODY SPACE, świetne na pozbycie się tkanki tłuszczowej i cellulitu
a gdzie moge je znalezc? moze jakis link macie czy cos?
Stary 2008-07-30, 22:19   #294
osa666
Przyczajenie

linka chyba nie bo uznane to zostanie jako reklama
szukaj w googlach pod body space
Stary 2008-07-31, 08:59   #295
anniaa

Cytat:
:Lol: nie mogłam sie powstyrzymac jakie ty głupoty wygadujesz. to ciekawe ile ja powinnam miec przy 163 30 cm albo wogóle ud

Dziewczyny narzekacie i tylko narzekacie. dieta, trening siłowy i aeroby/interwały. zadne wymachiwanie nóg nie pomoze. moim zdaniem waszym problemem jest małe jędrne nogi / duzo tłuszczu tam macie bo przy takich wymiarach jakich podajecie ( no tutaj tylko 50, 52,53 etc) i przy wzrostach wysokich bo ok 170 nogi powinny byc chude .

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 12:23   #296
sweetpoison1991
Raczkowanie

Dziewczyny a zaniece jakies cwiczenia i na uda i na taki tluszczyk nad kolanem ?

*ZAPUSZCZAM WŁOSY I JE PIELĘGNUJE

*DBAM O CERE

*WALCZE Z CELULITEM I ROZSTĘPAMI

*UŚMIECHAM SIĘ
sweetpoison1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 14:16   #297
asvr
Zadomowienie

Cytat:
No ja nosze rozmiar 34 (na dole a na górze XXS)wsumie czuję się w nim nie źle, ale popatrzeć wole na kobiece kształty i na takie dziewczyny z normalna wagą a nie niedowagą sama z jednej strony chce przytyc ale z drugiej nie moge sie przelamac zeby cos wiecej zjesc...;/
dobrze ze chociaz nogi mam "kobiece" (czyt. grubsze)
34? To przecież chudzinka z Ciebie zazdroszcze pewnie mozesz nosic kazde spodnie i mini i w ogole wszystko ahh ) i w tym wszystkim wyglądasz ślicznie. bo zaden tłuszcyzk sie nei wylewa itp.

Kleotka-
A czemu na allegro sie nie kupuje spodni? ja lubie ten moment oczekiwania na paczkę az sprawdze czy spodnie sa tak samo ladne jak na aukcji

anniaa- Zapewniam Cię moje nogi nie są chude. Wszystko zalezy jak ktoś rozumie chudość. A poza tym co złego troche sobie ponarzekać. Po prostu jestem zdziwiona ze trzymalam diete, ćwiczyłam niby obwód uda sie zmniejszył a ja tego nie czuję. A poza tym jak ja mogę mówić ile Ty powinnaś mieć? Powinnaś mieć tyle żebyś się dobrze czuła.

Stary 2008-07-31, 21:39   #298
osa666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sweetpoison1991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a zaniece jakies cwiczenia i na uda i na taki tluszczyk nad kolanem ?
A próbowałaś Body Space lub wibrotrening?
Stary 2008-07-31, 23:16   #299
sweetpoison1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez osa666 Pokaż wiadomość
A próbowałaś Body Space lub wibrotrening?
Nie? zaras poszukam info w googlach dzieki

*ZAPUSZCZAM WŁOSY I JE PIELĘGNUJE

*DBAM O CERE

*WALCZE Z CELULITEM I ROZSTĘPAMI

*UŚMIECHAM SIĘ
sweetpoison1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 11:18   #300
asvr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetpoison1991 Pokaż wiadomość
A takie zwykłe cwiczonka np na steperku nie byłyby dobre? bo chyba ogolnie by wyszczupliły, nie sądzisz?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości