![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Różane zapachy
Kasiu, wielkie dzięki!!! A tak w związku z Galilu oraz z połączeniem róży i porzeczki przypomniało mi się jeszcze L'Ombre dans l'Eau Diptyque - zapach ogrodu nad rzeką, zainspirowany aromatem różanych płatków i liści porzeczek. Bardzo, bardzo ładny ![]()
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Mała errata do opisu róży Fridge. Nie jest jednak zbyt trwała - za pierwszym razem testowałam na ręce, którą uprzednio konsultantki natarły balsamem o tym zapachu i pewnie dlatego był tak długo wyczuwalny. Na czystej skórze nie jest tak dobrze.
Może też trochę nieściśle ją opisałam, bo "klimat indyjski" może kojarzyć się wprost z kadzidłem z indyjskiego sklepu, a ta róża jest dość ożywcza, i ten imbir to też jakby świeżo rozkrojony, może nawet z dodatkiem trawy cytrynowej.
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Przetestowałam ostatnio róże Czech & Speake.
Dark Rose - to rzeczywiście ciemna róża. Właściwie to nawet czarny charakter. Przez kilka pierwszych sekund czułam jakieś lekarstwo. Później odnalazła się róża. Niestety brudna, zakurzona, zgnieciona na papier między stronami starej książki. Rose - świeża, czysta, rosnąca w gruncie. I tylko tyle... Ani jeden ani drugi zapach mnie nie zachwycił. Wciąż szukam róży idealnej ![]()
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie poznałam najpiękniejszą ze znanych mi róż - Rose Aoud M.Micallef. Róża z drewnem. Przez pierwsze sekundy drewno jest bardzo ostre, z drzazgami, a pąk róży zdaje się ociekać jakimiś chemikaliami. Ale później...
![]() Żałuję tylko, że zapach jest na mnie dość nietrwały. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Podbijam wątek
![]() Na zapachach różanych nie znam się kompletnie, bo jakoś nigdy specjalnie mnie do takowych nie ciągnęło. Aż w końcu, pewnego dnia w Douglasie, powąchałam żel pod prysznic i do kąpieli firmy Stara Mydlarnia i... odpłynęłam xD Jest to absolutnie najpiękniejszy zapach jaki kiedykolwiek wąchałam, po kilku minutach zaciągania się, byłam nim tak naćpana, że towarzyszył mi w całej drodze powrotnej do domu ![]() I teraz pytanie do Was, drogie wizażanki. Czy znacie perfumy, których zapach byłby zbliżony, do tego właśnie żelu firmy "Stara Mydlarnia"? Będe bardzo wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
The Body Shop także posiada "różaną" kolekcję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś wodę Rose Cassis ( róża i porzeczki) - bardzo mi się podobały, ale skandalicznie nietrwałe były
![]() Z obecnej, różanej serii mam mleczko do ciała i żałuję, że nie mam Stelli, bo mleczko to byłoby świetnym podkładem pod nie ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-08-25 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio znowu naszło mnie na róże
![]() ![]() Czaję się na Casmir, już od dłuższego czasu. I dumam też nad Madness. Czy ktoś może powiedzieć coś o "różaności" tego zapachu? A dzisiaj w moich myślach pojawił się Ghost The Fragrance, ale opinie w KWC zbiły mnie z tropu ![]()
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
mogę co nieco powiedzieć o Madness EDP
![]() jest to zdecydowanie zapach różany początkowo zadziorny, pieprzny na mnie nie wysładzał się zbytnio ale niestety im bardziej się rozwijał tym bardziej stawał się duszący matronowaty ![]() brakowało mi w nim powietrza, przestrzeni kojarzył mi się z naburmuszoną Panią Dulską panoszącą się po swoim nigdy nie wietrzonym, ciemnym mieszkaniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najpiękniejsza róża jest w Perłach od Lalique
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
tak, Perły
![]() ![]() ale tam róża nie jest dominująca, bynajmniej na mnie Kasia, a klasyczna Stella? to bezpretensjonalna róża i tyle ![]() lubię ją bardzo za tę prostotę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Kasiu, jak to miło znów się spotkać w tym wątku! ![]() ![]() ![]() ![]() Ja głównie na przywitaniu z Tobą oraz innymi Różanymi Dziewczynami dzisiaj poprzestanę, bo niestety nie znam Madness. co do Ghosta, to gdzieś spoczywa u mnie w pudle, ale niestety dołączył do grupy próbek, z których zmyła się nazwa i których nie potrafię już rozpoznać ![]() Zapamiętałam tylko, że był ładny i raczej mało się wyróżniający. Co do Casmiru, to to jest wanilia podobna trochę do Vanilla Fields, raczej typowy waniliowiec, jak ktoś lubi wanilie, to może i miły. Co zaś do róży ogólnie, to mnie też trzyma ![]() Po zapoznaniu się z kilkoma różami z szyprem (Chamade Guerlaina, Gem van Cleef&Arpels, So Pretty Cartiera) już prawie straciłam czymś takim zainteresowanie, gdy niespodziewanie zachwyciło mnie Yvresse YSL. No i przeżywam nawrót zachwytu nad Coco Mademoiselle.
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ghost edt to natomiast róża w przyprawach, bogata, słodka i mocno podobna do Elixiru Penhaligon'sa, ciekawy orient ale potrafi zmęczyć... Casmiru nie trawię - za dużo wanilii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
A czy o Malabah Penhaligon's któraś z Was mogłaby mi coś więcej napisać? Niedawno w Quality wąchałam, ale razem z dziesiątką innych rzeczy i nie wzięłam na nadgarstek, a teraz trochę żałuję...
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Selya, strasznie podoba mi się Twój opis Madness
![]() ![]() ![]() Stellę mam w małej pojemności i czasem używam latem, ale szału nie ma. Pereł nie znoszę, nie wiem dlaczego. Kiedyś miałam flaszkę, ale oddałam. Na samą myśl o tym zapachu robi mi się niedobrze. A najciekawsze jest to, że to jedyny, jak do tej pory, zapach, który wywołuje u mnie takie odczucia ![]() Kriss - Ty z kolei do tego Ghosta mnie zachęciłaś ![]() ![]() Olu, bardzo liczyłam na Ciebie i natchnienie, które już nie raz mi przyniosłaś ![]() ![]() O Malabah nic nie powiem, bo wąchałam kilka miesięcy temu i jedyne, co pamiętam, to cytrusy w otwarciu ![]()
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
jakimiś niepojętymi torami powietrznymi biegną pachnące molekuły i pachnące pragnienia, spotykają się naraz, w jednym miejscu, a może to wiosna niepostrzeżenie wychyla łepek spod styczniowego śniegu , bo i mnie ogarnęło nagłe pragnienie róż, róż pieprznych, gorących, silnych, purpurowych, za tło mających aromatyczne cedry Libanu i dlatego wylałam dziś na siebie mnóstwo Madness, które amatorom róż ekspresyjnych, przełamujących utarte romantyczne schematy szczerze polecam, aczkolwiek Madness nie do końca gasi moje pragnienie róży gorącej jak słońce upalnego lata i upajającej jak wino, przyprawionej szorstkimi ziołami, otoczonej dymem. Resztkami rozsądku bronię się przed kupnem Paestum Rose, która zbliża się do ideału róży, tak mocnej jak królowa Anglii Elżbieta I, choć sam zapach ma nawiązywać do innych epok i rejonów. Już stawiam tamę mojemu różanemu słowotokowi. Znacie inne wrzące, pikantne, różane zapachy?
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Mitsouko, miło Cię czytać
![]() Wrzące, wrzące... dokładnie takie są Le Maroc Pour Elle Tauer'a ![]() ![]() I dziękuję za kolejną zachętę do Madness ![]()
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już lecę zainteresować się Tauerem.
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pisałam o tym zapachu
![]() Gdybyś miała ochotę, mogę podesłać próbeczkę, ale to pewnie za jakiś miesiąc dopiero, bo na razie jeszcze kasa nie jest zebrana ![]()
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Kasiu, dzięki za miłe słowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mitsouko, mnie też to Paestum Rose łazi po głowie i zejść nie chce. Ale nie jestem tak do końca pewna, czy bym w tym chodziła, bo narkotyzować to bym się nim mogła godzinami. Ale kto wie, może i tak?... Popieram w kwestii róż gorących Le Maroc pour Elle, ja niestety nie jestem w stanie strawić jaśminu w takiej postaci, w jakiej tam występuje i to go dla mnie eliminuje. Z kolei Safran Troublant eliminuje wanilia, do której mam coraz większą niechęć. Też marzę o róży ciemnoczerwonej i nieco pikantnej, ale bez jaśminu i wanilii - czy jest coś takiego?... I jeszcze szukam róż zgaszonych i przytłumionych, ale nie zwiędłych, tylko takich wyrafinowanych w odcieniu antycznego różu. Znacie jakieś?...
![]() |
#291 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to już drugi raz mam nadzieję, że tym razem też się nie zawiedziesz Cytat:
ze wszystkich różanych perfum jakie testowałam najbardziej trafiają do mnie te najmniej udziwnione (we wszelakim sensie) zostawiłam sobie tylko Stellę klasyczną i Tea Rose ale cały czas mam nadzieję, że odnajdę to czego szukam i oszaleję z zachwytu wciąż marzy mi się róża pąsowa, chłodna i przestrzenna róża, która mogłaby należeć do Królowej Śniegu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Ja polecam Diabolo Rose firmy Les Parfums De Rosine - piękna róża z miętą. Niesamowicie połączenie. Absolutnie cudny zapach i bardzo trwały
![]() Rose Aoud M. Micaleff mam próbkę, ale na mojej skórze zmienia się w jakąś słodycz, coś jakby róża z watą cukrową, a szkoda, bo we fiolce piękne śweżutkie róże o poranku ![]() Natomiast nie polecam Annick Goutal Ce Soir ou Jamais - nie wiem czemu ale po pół godzinie noszenia czuję na mojej skórze kocie siki ![]() ![]()
![]() |
#293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Róża Królowej Śniegu... tak ładnie piszesz, że już oczyma wyobraźni widzę i czuję taką różę. W kolorze wiśni, tak ciemnym że prawie czarnym, niemal sztywną z mrozu, ale wciąż intesywnie pachnącą, zostawiającą różany woal za pędzącymi saniami Królowej. Wokół delikatne płatki śniegu, nad głową gwiazdy na granatowym niebie, a w nosie ostre, mroźne powietrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ce Soir ou Jamais też mi śmierdzi. Nie wiem czy tym, co Tobie, ale dla mnie to zapach nie do noszenia ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- A Opone? Moim zdaniem jest zgaszona. Nie wiem czy wyrafinowana, bo trochę brudna się wydaje, jakby przykurzona.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Les Parfums De Rosine uwielbiam pasjami Rose Kashmirie ![]() ![]() Swieza roza o poranku jest TBS Moroccan Rose-niezla trwalosc ![]() Zaciekawilas mnie Rose Aoud M. Micaleff'a bo lubie kiedy pojawia sie slodycz ![]() Moj ostatni nr 1 to Czech&Speake Dark Rose,wytrawna roza na tle szafranu,cudna!
![]() |
![]() |
#295 |
|
Jak chcesz to ja Ci mogę próbeczkę DR zrobić, a Madness nie znam, ale teraz musze poznać
![]() A z tym Ce Soir ou Jamais to nie wiem o co kaman. Jak dla mnie masakra ![]() Hexxanko masz u mnie tą aoudową różę ![]() ![]()
Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2010-01-08 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#297 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekuje za oudową różę ![]()
![]() |
![]() |
#300 | ||
|
Cytat:
![]() Marokańska Róża z TBS też mi się podoba, ale jakoś nigdy nie kupiłam w końcu ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.