![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze flakony :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Mi się podobaja flachy Fifi Chachnil, anne Pliska, Youth Dew, Caleche, Nuits De Noho, Carony - te ze "skórą płaszczki" i te w typie Parfum Sacre, Creedy, Parfum D'Empire, Lutensy, Profumum, Womanity, Insolence, No. 5 i Coco w wersji EDP, stare flachy Guerlainów - L'Heure Bleue, Mitsouko i Shalimara, stare Jean Patou, np. L'Heure Attendue, męskie Tumulte, Penhaligonsy, Kiliany, Piguety, Villoresi... No trochę tego jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podoba mi sie tez kamien BC. Tak prosty,ze az piekny. Ale ja lubie takie proste formy wszedzie.W perfumach, w ubraniach , w meblach. Z flakonow lubie jeszcze: - Cleany - Chanel 5 i 19 - Kenneth Cole Black - Jo Malone - Diptygue - Federic Malle - Montale - CDG z serii Incense |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Lalique Le Parfum, L'Artisany 100ml, ze "srubka", Gucci edp 75ml, Gucci PH, "dzwonkowe" Lutensy, Terre d'Hermes, Damien Bash, Coco edp, Wish, Prada, Narciso edt, D&G The One, Kenzo Power i.... kiczowato odjechane Fragile edp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
A ja uwielbiam flakon Feerie
![]() ![]()
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Pierwsze, które przychodzą mi na myśl to te z mojej półki
![]() Anglomania Vivienne Westwood (koniecznie w firmowym pudełku z motywem flagi i z korkiem - tester wygląda "smutno" ) Ekstrakt Chanel 5 ( mam pustą, kryształową buteleczkę 7,5 ml którą trzymam w folii, jeszcze czuć intensywnie perfumy) Donna Karan Chaos'96 (pamiętacie zdjęcie reklamowe ![]() Ekstrakt Black Cashmere Donna Karan. Flakon Amouage Memoir Man. Przydymiona czerń czy szarość, podobno kryształowy. Zdobiony drobnym, migającym w świetle kamykiem. Zero kiczu, zero tandety. Sztuka! Plus piękne pudełko, doskonale skomponowane z flakonem. Lubię perfumy we flakonie, walczę z tym żeby nie kupować miniatur, próbek i atomizerów. "Wydaje mi się" że z flakonu zapach jest szlachetniejszy, głębszy i ogólnie "smakuje lepiej" Ale to takie moje dziwactwo ![]() Lubię też flakony L'Artisan za motywy ozdobne np. DZING! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym posiadała segment to postawiłabym sobie Amłaża na półce za szybą ![]() gupi dżołk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
U mnie w jadalnym stoi na telewizorze, obok wazonka z kwiatkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
To mój ulubiony flakon- i ulubione perfumy
![]() rykiel.jpg
![]() |
#280 |
Nindżopesz
|
Najbardziej podobają mi się te fikuśne i starodawne - np. Guerlainy
![]() Yvresse jest boski. Poison klasyczny i Tendre ze względu na kolor flakonu. Alchimie Rochasa ![]() Na Midnight Rain Le Prairie zagapiłam się na dobre kilka minut. Alien mnie kręci flakonowo i Likierowy Angel. Wszelkie Etro ![]() Standardowo Encre Noire, BC i FdB, okrągłe Micallefy. Lolita L, OI i Botrytis są słitaśne. Nature Millenaire i Cocon mają coś w sobie. Bvlgari Black - genialna koncepcja. Asję mogłabym se postawić jako bibelot. Tomy Fordy... Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-08-13 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#286 |
Nindżopesz
|
CD
Budoiry VV są boskie. Lutensy i L'Artisany uroczo apteczne, dzwońce też. Fragile JPG ![]() Kingdom McQueena. Carony w stylu hmm samowaru. Safari ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-08-13 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Moje ulubione flakony to;
Wszyskie wersje Chance ![]() Chanel No5(ekstrakt)jest tak klasycznie sliczny ![]() Pure Poison Alien Pariseinne Flowerbomb Wszystkie wersje Addict Juicy Couture Klasyczne i Couture Couture,Viva LA Juicy Dolce Vita Miss Dior Cherie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
z tych, które mam bądź miałam:
Thierry Mugler - Alien ![]() ![]() Nina Ricci - Ricci Ricci YSL - Parisienne Lolita Lempicka - "L" i klasyczna edp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
A ja lubie jak maja ozdobki, pompeczki, piorka etc xD
Piękne zapachy i flakony- to dla mnie cała Lempicka: |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Nindżopesz
|
Ale najładniejsze flakony ma chyba Boadicea the Victorious, takie celtyckie, ciekawe jak z zapachami.
Czarny Shalimar ![]() Albo te kryształowe flaszki Molvizara... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
ja najbardziej lubie duże klasyczne szanelki, flakony bvlgari ( jasmin noir, pour femme, voile de jasmin), 24 faubourg
i kingdom - za kolorystykę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
BAN stały
|
Ja lubię gadżeciarskie flakony
![]() Lolita Lempicka -wszystkie jabłuszka (pierwszy raz kupiłam dawno temu ze wzgledu na flakon ![]() Halloween, j.w. Kingdom (szczególnie moja ulubiona letnia wersja edt) ![]() limitowanka Mure et Musc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
BAN stały
|
..cd.
Premier Figuier L'Artisan różne flaszki Serge Lutens ![]() Cacharel Scarlett Amulety Poison Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-08-13 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
poisony tez są piękne, szczególnie klasyk i tendre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
co do gadżeciarskich to dopisałabym Innocenta 15ml, różdżkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Przeważnie lubię proste formy, ale niekoniecznie minimalizm w sensie "minimalizmu aptecznego".
Ideał prostoty i funkcjonalności: Puredistance. Mój zachwyt nad flakonami jest zazwyczaj odwrotnie proporcjonalny do zachwytów nad ich zawartością. Wyjątek stanowią Love The Key to Life i Chapeau Bleu Marina Picasso. Poniższe perfumy wolę oglądać niż wąchać: Liquid Crystal Agonist Unveil Ajmal Maze Al Haramain Reflection Al Haramain Reed Krakoff Tabac Blond Caron cdn...
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
cd
Commedia Lalique Mahora Guerlain (perfume extract) Farouche Nina Ricci Fleurs de Nuit Badgley Mischka Femme de Montblanc Mont Blanc Zen Shiseido Le Parfum Max Mara Une Souris Verte Molinard - butelka jak butelka, ale zauroczyła mnie ta zielona myszka. ![]() A na koniec flakony na perfumy, zupełnie inne niż pozostałe, ale dla mnie one są również piękne.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
BAN stały
|
cd.. Chance
Noa edp Wish i ciag dalszy gadżetów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Panaroja
|
Dołożę jeszcze Chloe Chloe za klasyczną tradycyjna prostotę , L'Artisany , Parfums d'Empire , damskie Rance'y . W ogóle sporo tego jest
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.