|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
dziewczyny powiedzcie jedno czy wy czujecie gorszy ból w miejscu szycia... bo mnie ostatnio coraz gorzej się siedzi... koło szwów zrobiło mi się coś w stylu opuchnięcia taka kuleczka która boli jak się naciśnie... po drugie czuję jakby szwy mi się wbijały wiec sama nie wiem co się dzieje... powiedzcie jak to wygląda u Was?? u mnie położnej jeszcze nie było
![]() moja mała jest karmiona ostatnio z butelki odciaganym mlekiem i chyba już tak zostanie... normalnie nie radziłysmy sobie z moimi wklęsłymi sutkami... najlepsze ze jak odciagam suciory są duże, ale jak skończe powracają do stanu sprzed karmiienia... myslałam ze się jakoś przez laktator lub małą wyciągną ale niestety nie ![]()
#273 |
Zakorzenienie
|
Tak wiec dziewczynki, zeby ne straszyc pozostalych oczekujacych mamus pisze na odchowalni w skrocie o moim porodzie.
To byl jeden wielki Armagedon. Ponad dwadziescia godzin trwalo wszystko razem, a przeszlam chyba przez wszystkie mozliwe przy porodzie rzeczy (oprocz szycia i nacinania ![]() Zaczelo sie odejsciem wod w poniedzialek ok 1 w nocy. Zaczelam tez miec slabe, ale regularne skorcze, jeszcze wtedy myslalam, ze o 9 rano bedzie po wszytskim... ![]() Generalnie wszystko sie bardzo przedluzylo, bo skorcze potem wogole sie nie nasilaly a nawet oslably. Dostalam siec granulki homeopatyczne-nie pomogly. Chodzilam wiec i czekalam, nic. W koncu ok 16 dostalam slawetny koktajl rycynowy i po nim rzeczywiscie sie ruszylo ![]() Na prawie sam koniec juz przy skurczach partych (o ile dobrze pamietam) polozna podlaczyla mi oksy-zaczelam panikowac do meza, ze chyba chca mnie dobic, bo tyle sie oczytalam o cierpieniach z tym zwiazanych. Ale jakos po niedlugim czasie zaczelam konkretnie przec i za ktoryms skorczem maly sie pojawil (o godz. 22.43) ![]() ![]() ![]() Moj kochany maz byl przy mnie w kazdej minucie tego maratonu, byl barzdo dzielny, pomagal mi bardzo i chyba mu kupie medal! A teraz zmykam, bo spiocha trzeba obudzic na jedzonko |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Mijalea moje gorące gratulacje synuś jest śliczny życze wam zdrówka i dużo sił
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
witam witam
![]() od razu z problemem ![]() Zofia w ogóle nie chce się budzić na jedzenie ![]() ![]() oni tam nie widzieli problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
wersta, no i się ciesz
![]() Dzis widziłam się z kolezanką która w maju urodziła (o miesiąc za wczesnie) i mówi ze Julka idzie spać o 20 , budzi się ok 3, a potem o 6 rano na jedzenie. A u mnie wyglądało tak: 20 spanie, 24 -1 pierwsza pobudka, a dalej co 2 godziny i tak było przez dobre pół roku. Po pół roku pobudki się zmniejszały również z moją przyczyną... bo ileż można noce zarywać?! Tak więc ciesz się ze daje wam pospać. Jak będzie głodna to z pewnością da ci znać ![]() W dzien spróbuj częściej przystawiać. Właśnie wdałam sie w lekturę http://www.mareno.pl/prod/MIDN/83-85594-59-0 i jak się okazuje to dużą zasługą nieregularnego snu czy tez zaburzen snu jestesmy my ![]() Zachęcam mamy do poczytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,tak tak
![]() Ja ze starszym synem mialam jazdy ze spaniem do 4 lat ![]() ![]() Z mlodszym (teraz 16 m-cy)juz bylam madrzejsza i nie bylo brania na raczki przy kazdym zakwileniu,po karmieniu odkladalam do lozeczka (na poczatku mialam lozeczko zaraz przy moim lozku wiec na dobra sprawe nawet z lozka wychodzic nie musialam zeby go odlozyc).Po 4 tygodniach od urodzenia Maly zaczal przesypiac cale noce i ani razu nie przyszlo mi do glowy zeby go budzic na karmienie (wczesniej jadal w nocy 1-2 razy).Jak dostal ostatniego cyca okolo 23:00-24:00 to budzil sie dopiero okolo 8:00 rano.I tak jest do tej pory ![]() ![]() Zycze Wam wszystkim takich spioszkow jak moj Isiu ![]() Dodam jeszcze,ze nowo "dochodzace" maluszki sa urocze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Elu masz świętą racje ale to tylko wiedzą mamusie które już to przerabiały w praktyce co do tego spania i budzenia
Wersta takie maleństwo napewno nie może tak żadko jadać napewno musisz go budzić co najmniej co 3 godziny dzieci które mało jedzą staja się osłabione i dlatego dużo śpią wiem to bo miałam takie problemy z moim synkiem już nie takie kilku dniowe ani tygodniowe ale kilku miesięczne Byłam zadowolona że mi tak długo śpi jak się obudził to tylko przewinełam i nakarmiłam i znowu długie spanie potem była waga zatrzymana a nawet ubytek pomimo tego że zawsze długo pił bo mniej więcej od 20 do 40 minut i cały czas pił wkońcu doszliśmy z moją doktorką do tego że mam mu dawać częściej czy chce czy nie ale w nocy dawałam mu pospać no i pił częściej mniej spał tylko że teraz się okazało a ma on już 3 lata że ma nietolerancje laktozy czyli jego organizm nie tolerował żadnego słodkiego mleka nawet matki no ale to juz zadużo pisania Jak nie bedziesz mogła sobie z tym poradzić to napewno będziesz się musiała poradzić lekarza dziecięcego mimo wszystko życze ci powodzenia i dużo radaości Ach jeszcze moje gorace gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Maladt, wczoraj połozna zalamala rece jak zobaczyla moje krocze.. tak mnie zadziergali
![]() ![]() z krwawieniem troche podobnie mam- normalnie takie brazowawe plamienie, a czasem swiwza krew... |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj sciagneli szwy. Wieczorem pojawily sie dreszcze, zmeczenie i goraczka 38,7. Nie wiem w sumie czy to od szwow czy od piersi, bo strasznie mnie wczoraj bolaly masowalam caly czas, oklady z kapusty itp...Dzis troche krocze boli, ale tragedii nie ma. Moj maluszek kapany jest o 19:30 przed go karmie i w sumie po tez musze, bo on caly czas by mogl jesc. Pozniej mamy kolo 12 pobudke, 2, 4 i 7, chociaz tak bylo ostatniej nocy. Zaczelam notowac co ile wstaje na jedzenie, bo stracilam rachube i nie moge sie cos doliczyc. Karmie na zadanie tylko piersia, chociaz teraz jak mam nawal pokarmu to dwa razy dokarmilam moim pokarmem z butelki.
Ponizej fotki z dzisiejszej kapieli w wiaderku. Maly jest strasznie spokojny w nim. Dzis sie tak chlopina wyluzowal ze walnął kupala do kąpieli hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Veronka, a to Ty chciałaś rodzić do wody????
Dzidziuś w wiaderku piękny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale tak jak powiedziała Kristi, trzeba to przerobić ![]() Wersta, może zanim sama położysz się spac nakarm jeszcze Zosię, niech naładuje akumulatory a i ty bedziesz spokojniejsza ze głodna nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Kochane
![]() Ela no właśnie oni w szpitalu mają takie podejście jak Ty, że nie ma co się aż tak martwić, bo sama wie ile chce i kiedy. ma być tylko 7 razy na dobę, to już było 6 dziś. Ela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
veronko mały jest śliczny a w tym wiaderku faktycznie jest tak spokojny że aż zasnął ale jakoś nie moge sobie wyobrazić jak on w tym wiaderku się mieści nigdy nie widziałam jak się dziecko kapie we wiaderku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak wygladaja wasze brzuszki??
Ja jestem przerazona, nie jest duzy, zostala mi po porstu taka galaretowata wypuklosc na srodku brzucha. Zniknie to to samo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
no wiecie co do mojego brzucha to masakra... w ost.tygodniu zrobila mi się masa rozstępów... także mam piekne czerwone bruzdy...poza tym wygladam na 5 miesiac tyle ze to taki zwis trochę..3 dzien nosze pas poporodowy w nadziei ze cos sie zmieni i dzis zaczynam cwiczenia....
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, chcialam ale niestety w tym szpitalu w ktorym mialam rodzic nie bylo miejsc i nie chceli mnie przyjac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Ja juz wrocilam do wagi przed ciaza, a nawet mam troche mniej, ale niestety galaretowaty zwis na brzuchu zostal- raczej sam nie zejdzie, jak tylko zagoja sie rany po cieciu zaczynam cwiczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest ok. 10kg na plus czyli ok.9zjechałam... ważyłam się z pełnymi cyckami więc odliczcie z kilogram...
![]()
#290 |
Zakorzenienie
|
mnie odchudza samo karmienie... brzucha juz nie mam.. moge wam pyknac fote i postrasze swoja kostucha
![]()
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martwcie sie o brzuch dziecko to czysty aerobik wel siłowania (jak sie ma klopsika jak ja) zapomnicie o nim szybciej niż myślicie ![]() Piękne wasze maluszki
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Ver_Onka jaki cudny Borysek
![]() ![]()
#293 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie większy apetyt? ja jem więcej niż w ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny - dziękuję za wszytskie ciepłe słowa i komplementy pod adresem Maksa.
Nie bede wymieniac po kolei ale wasze dzieciaczki i brzuszki są super (Anisia gdzie Twój brzuszek - jak to zrobiłaś?)Aż trudno uwierzyć, że w tych brzuszkach tak długo siedziałay takie skarby.Wszystkim Wam razem i każdej z osobna gorąco gratuluje.Wybaczcie, że bezosobowo ale staram się streszczać zanim mały wstanie. Mijalea - faktycznie przeszłaś sporo ale jak każda tu pisze - najważniejsze, że już po i, że było warto. Czy Wy też macie czasami dołek, że nie dacie sobie rady albo, że nie umiecie pomóc dziecku gdy coś mu dolega?? Mnie to strasznie stersuje. Lekarz dziś zdjął mi szwy i stwierdził, że macica taka ładna że sam by chciał taką ![]() Huraa - pępuś odpadł. Miałam napisać coś więcej ale chyba nic z tego nie bedzie - mały zaczyna marudzić. Pozdrawiam Was wszytkie gorąco i wybaczcie jeśli nadal będę się pojawiać tylko sporadycznie.Powinno się to niedługo zmienić.
#296 |
Zakorzenienie
|
witam mamusie
![]() w koncu jestem !!!!! ale mialam jazdy wiec musicie mi wybaczyc. We wtorek obudził mnie potwory ból głowy, zmierzyłam temperaturę i 38,2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zeby tego bylo mało Wiktoria ma strasznie obszczypane posladki ![]() ![]() mala wzywa, wiec wpadne pozniej ![]()
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy jak karmicie butelka czy piers?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję, ja miałam dwa dni temu 38,7 i strasznie mnie to wymeczylo, bylam padnieta...na szczescie rano temp. spadla do 37,5 i chyba byly to piersi, albo po sciagnieciu szwow. Piersi juz mam ok, masowalam je caly wieczór i teraz tylko co jakis czas sie tak mocno napelniaja, ogolnie jak maly siedzi tak jak dzis prawie caly czas przy piersi, to nie nadazaja sie napelnic tak na full. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
taka sobie moje gratulacje życze wam dużo zdrówka sił i radości
współczuję ci takich przeżyć ale musiałaś się nacierpieć Mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
cycek mnie boli
![]() nie cały sutek tylko sama końcówka brodawki. twardy jest taki i obolały bardzo. no i jak mała ciągnie to dyskomfort czuję, może dodatkowo jaki kanalik niedrożny ![]() tylko bepanthen ? w drugim cycku brodawka mięciutka i jest spoks. przeraża mnie to karmienie przez pół roku. ja chcę wina i czekolady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.