![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ile pieniędzy do koperty?
Cytat:
![]() Róznie....od swojej rodziny spore sumki od rodziny męża puste koperty ![]() Dodam ze rodzina męża pławi sie w luksusach, a moja to zwykłe szare spoleczeństwo co to telewizor na raty, a nie za gotowkę kupuje.
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w stu procentach z Hanią i nie rozumiem, czemu uważacie, że powiedziałam to w jakiejś złej wierze.
Ja rozumiem osoby wierzące i ich chęć brania ślubu kościelnego. Z waszych wypowiedzi wywnioskowałam niezrozumienie dla cywilniaków ![]() Ale teraz rozumiem, że to było wnioskowanie na podstawie niepełnych danych wejściowych ![]() Ale mam prawo je wyrazić. Chodziło mi o dokładnie te wypowiedzi i te fragmenty, które w swojej wypowiedzi przytoczyła Hania. Tak można było was zrozumieć i nie macie się co oburzać. Ja się troszkę zdenerwowałam, bo wszędzie słyszę teksty o miernocie ślubu cywilnego i jestem już teraz na to mocno wyczulona. Nikogo obrazić nie chciałam i chyba tego nie zrobiłam. I jeszcze, brawurka, to nie miało dotyczyć twoich wypowiedzi tylko dziewczyn które rozmawiały "między sobą" Od ciebie niczego takiego nie wyczytałam. ALe owszem, często mi ktoś mówi, że ślub cywilny jest mniej ważny. A osobą niewierzącą jestem, tylko mówiłam o tym, że ja nikomu nie mówię o wyższości ślubu cywilnego nad kościelnym a sama odwrotnie słyszę cały czas ![]() I jeszcze raz: Chodziło mi dokładnie o to co Hani. Nic mniej nic więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Rozeznanie
|
W sobotę idę na wesele do bardzo dalekiej kuzynki, którą widziałam pierwszy raz w życiu 4 tygodnie temu, gdy przyjechała prosić mnie na swoje wesele. Ile dać za 2 osoby? Dodam że wesele w wynajętej szkole, całe jedzenie przygotowują rodzice młodych. Ja pracuję od kilku mies. (o ile to ma znaczenie)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko jeszcze jedno, dziewczyny, które rozmawiały między sobą to własnie ja z Brawurką. Więc jednak dotyczyło jej wypowiedzi (i nie tylko jej ![]() no ale dobra, dajmy temu spokój. Mircalla, ja na Twoim miejscu dałabym 200zł. Tym bardziej, że jest to osoba, której do tej pory praktycznie nie znałaś. Do tego niedawno zaczęłaś pracować, masz prawo nie mieć takich zasobów finansowych, aby "uszczęśliwiać wysoką kwotą" takie jest moje zdanie ![]() Edytowane przez tass822 Czas edycji: 2008-06-26 o 13:12 Powód: dopis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
tak, przepraszam. Chodziło mi o popscene.
I dodam, że nie zamierzałam się z nikim kłócić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
O mnie? Ja z nikim nie rozmawiałam. Proszę przytocz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Dobrze. A teraz spokój, koniec.
Ja też nie zamierzam się z nikim kłócić. Wróćmy proszę do tematu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciocia dała kopertę z kartką z zyczeniami. Kuzynki i kuzyn męża nie dali nawet kartki z zyczeniami (o kwiatach nie wspominając) Wiesz jak na slubie jest 38 osób w tym 11 osób z mojej strony to można sie pokapować co i kto ale dlaczego tego juz nie wiem ![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
dziewczyny widzę że tutaj spokojnie już
![]() ![]() życzę Wam miłego popołudnia i wieczorku ![]()
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to niezłe prezenty miałaś... rozumiem, jeśli ktoś nie ma pieniędzy, nie stać go. ale sama pisałaś, że materialnie im się dobrze wiedzie. nie rozumiem takiego zachowania ![]() przyjść na ślub z pustymi rękami? Bez prezentu? bez kwiatów? a życzenia chociaż złożyli??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Wlaściwie to wątpie, żę ilonka znajdzie fragmenty które ją obrażają. Ale dam jej jeszcze troszkę czasu
![]() Chcialabym to wyjaśnić, bo zanim ilonka napisala swojego pelnego oburzenia posta, ja ani razu się nie odezwalam, ale to taki maly szczególik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwne, może jej się coś pomieszało? mnie to trochę zaskoczyło, bo to przecież ja z brawurką "między sobą rozmawiałyśmy" a ilonka napisała, że to Ty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies tam zyczenia zlożyli...mamrocząc coś pod nosem. Myslałam ze może mnie nie lubią czy cos. Jednak trochę ich już poznalam i wiem ze tacy po prostu są. Dla mnie rodzina z kosmosu ![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Ja co prawda jeszcze nie mialam swojego ślubu, ale jak my idziemy na weselicho to dajemy tak 300-400 dla znajomych i 400-500 dla rodziny. Dopiero za rok tak naprawdę okaże się ile dostaniemy, jak nie zapomnę o tym wątku to napiszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie by bylo glupio tak z pustymi rękami. Uszylabym chociaż jakąś ladną narzutę na lóżko czy coś.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
popscene, pisałam:
I jeszcze, brawurka, to nie miało dotyczyć twoich wypowiedzi tylko dziewczyn które rozmawiały "między sobą" Od ciebie niczego takiego nie wyczytałam. I zamiast imienia brawurka miało być twoje. Chodziło mi o to, że nie czepiałam się żadnej z twoich wypowiedzi. teraz rozumiesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() coś się ilonka plączesz. chyba sama nie wiesz o co dokładnie Ci chodzi ![]() najpierw piszesz, że ja i brawurka uważamy się za lepsze. potem, że chodziło Ci o dziewczyny, które rozmawiały między sobą (czyli znów ja i brawurka) później zrzucasz wszystko na popscene a nas przepraszasz: teraz piszesz do popscene, że to jednak nie o nią Ci chodziło a o brawurkę ![]() może jeszcze raz przeanalizuj ostatnie posty i w końcu napisz coś konkretnego a nie tak się plączesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, nieważne. Chodzi o to, że ja jestem wszystkiemu winna
![]() ![]() Skończmy temat. Oficjalnie wzięlam winę na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale masz rację, nieważne, koniec tematu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra, już nie będę się wypowiadać w tej sprawie ![]() Warto przesunąć rozmowę na wlaściwy tor. Wydaje mi się, że w różnych regionach kraju dają troszkę inaczej do koperty. W lubuskiem, gdzie ceny nie są tak zawrotne jak na Śląsku, daje się troszkę mniej. Jak pierwszy raz zostalam zaproszona na Śląsku na wesele i tak pomyślalam, żeby dać 300 zl od pary, to okazalo się, że "nie wypada" bo malo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile do "koperty"??
ja dałam 400 zł, ale to była moja bliska kolerzanka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
ja uważam, że nie powinno dawać się np. 400zł bo tyle "tu obowiązuje". Każdy ma inną sytuację materialną, do tego wiadomo, w Polsce są ludzie, którzy ledwo wiążą koniec z końcem.
Powinni dać tyle, na ile ich stać. W tamtym roku na weselu u mojej koleżanki ja dałam 200zł (dodam, że 100zł ja + 100zł TŻ) To moja bardzo bliska koleżanka, ale ja wtedy byłam na stażu, zarabiałam 460zł... a ubrać też się trzeba było i w ogóle... Dziś pracuję już normalnie i na dzień dziesiejszy mogłabym jej sprawić "większy" prezent. Ale to właśnie wszystko zależy od sytuacji materialnej. Koleżanka ta miała pozapraszanej dużo rodziny ze wsi, wiadomo, tam też często się nie przelewa... Oni w kopertach dawali po 50zł. Ale koleżanka do nikogo nie miała pretensji, że za mało czy coś. I tak się cieszyła, ponieważ całe koszty wesela pokrywali rodzice i teściowie a to, co zebrali na weselu było tylko i wyłącznie dla nich, na ich potrzeby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() strasznie nie lubię właśnie takiego zachowania na pokaz. Aby inni widzieli, aby inni źle nie mówili... aj, aż mnie ciarki przechodzą ![]() a poza tym, właśnie tak, jak mówisz, nie ma żadnego cennika. Każdy da tyle ile może. Mi też było trochę niezręcznie dać na nową drogę życia, najlepszej przyjaciółce tylko 200zł, ale wtedy naprawdę nie było mnie stać na więcej. A znów nie wyobrażałam sobie, abym nie przyszła ![]() i sama, kiedyś, na swoim weselu, też nie będę patrzyć na to, kto ile daje. Najważniejsze, że przyjdą i mają się dobrze bawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem, czy wy specjalnie nie chcecie rozumieć i robić ze mnie wariata, czy zwyczajnie nie potraficie czytać?
Wypowiem się ostatni raz. Kilka postów temu chciałam powiedzieć, że nie czepiam się popscene, i nie o jej wypowiedzi mi chodziło. Tylko że pomyliłam imiona i wyszło nie tak. Za to później przeprosiłam. Nie za co innego, tylko za pomylenie imion. Czepiałam się absolutnie jedynie rozmowy brawurki i tass. a później moją pomyłkę wyjaśniłam. Więc albo popscene nie chcesz mnie zrozumieć, że do ciebie nic nie mam, albo już sama nie wiem o co wam chodzi. Kończę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
ilonka wszystko jest w porządku, piąteczka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.