|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Politechnika Śląska:)
I co dziewczyny dostałyście się?
![]() ZiIP na jakim wydziale;>? |
|
|
|
|
#272 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Ja się dostałam na Ziip do Katowic (politechnika śląska) no i się zastanawiam czy tam iść czy nie? Ktoś jeszcze się tam wybiera? Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Ja sie wybieram na PŚ na technologie chemiczną. Natomiast ZiIP chciałabym kiedyś studiować jako drugi kierunek, ale narazie to tylko plany.
|
|
|
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
Przyczajenie
|
Uhh dostałam się na Inżynierię środowiska i energetyki w j. angielskim oO co prawda był to 3 alternatywny kierunek jaki wybrałam, no ale cóż raz kozie śmierć xD ooalusiekoo na co się dostałaś??
|
|
|
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
dziewczyny, ja dostałam się na chemię oraz na inżynierię środowiska. Skłaniam się ku temu drugiemu, ale ciągle mam wątpliwości. Nie jestem ze Śląska, trochę się martwię jak to wszystko będzie. W środę jadę złożyć papiery.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Przyczajenie
|
A ja nie rozumiem o co chodzi z tym nr albumu...A papiery jadę złożyć jutro albo też właśnie w środę. wkroplidzdzu będzie dobrze....musi być xD zastanawiam się czy będzie organizowany jakiś kampus..żeby się zintegrować...
|
|
|
|
|
#279 |
|
Przyczajenie
|
Dostałam się na ZiIP na mechanicznym i na inzynierię środowiska. Dzisiaj złożyłam dokumenty na to drugie;p
|
|
|
|
|
#280 |
|
Przyczajenie
|
Ja dostałam się na inżynierię biomedyczną oraz na zarządzanie i inżynierię produkcji (ziip) jak myślicie co wybrać? Mam mętlik w głowie
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Możesz zerknąć na stronę samorządu studenckiego politechniki, wszystko pisze. Sama się nad nim zastanawiam ![]() Dziewczyny, nie wiecie może, do kiedy i gdzie trzeba złożyć wniosek o akademik? Ja z papierami wybieram się już definitywnie w środę. Wezmę mapę i pozwiedzam ![]() Biomedyczna! Oj, jak ja sobie pluję w brodę, że na nią nie złożyłam. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
no u mnie też wygrywa Biomedyczna, bo wiem, że na nią jest się ciężko dostać. Jednak więcej ofert pracy jest po ziipie z tego co szukałam... jednak biomedyczna jest interesująca, ale ofert pracy brak... póki co. Dlatego też nie wiem co robić.
Edytowane przez ToTylkoJa555 Czas edycji: 2010-07-13 o 09:36 |
|
|
|
|
#283 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Ze względu na dużą ilość pytań w sprawie Inżynierii Środowiska, napiszę wszystko co wiem na ten temat, gdyż sama już mam pierwszy rok za sobą 1. Czy jest bardzo ciężko? Jest to sprawa indywidualna, ale na pierwszym semestrze była nas ok 230, a na drugim już ok 180. Te 50 osób co odpadły to osoby, które zrezygnowały już na samym początku(inne wyobrażenie kierunku) lub po prostu się poddały po pierwszym egzaminie lub kolokwium. Pierwszy semestr to takie przedmioty jak matematyka, fizyka(tu zawsze jest ciekawie i radzę się uczyć i zdawać wszystko za pierwszym razem, gdyż później są lekkie problemy), oś, chemia i parę innych. Ogólnie sesję zimową można zdać, bez zakuwania po nocach, wystarczy zdawać kolokwia i napisać egzamin. Na drugim semestrze jest znacznie gorzej. Do trudniejszych do zaliczenia przedmiotów zdecydowanie zaliczają się rysunek, inżynieria elektryczna i geodezja(tu to tylko laboratoria łatwo zaliczyć, gorzej z wykładami). Rzeczywiście nauki jest zdecydowanie więcej. Wiele grup na drugim semestrze miało beznadziejny plan. Zaczynaliśmy np. o 8:30, a kończyliśmy o 16. Ogólnie pierwszy semestr idzie przeżyć, na drugim trzeba zapieprzać, głównie ze względu na brak wolnego czasu(tu aluzja do osób dojeżdżających na PŚ ze wschodu aglomeracji śląskiej). Co do przedmiotów polecam plan.polsl.pl, by zobaczyć sobie przedmioty dla IŚowców. 2. Przewaga płci. Więcej jest dziewczyn, choć w mojej grupie jest równomierny podział. 3. Zajęcia rozrzucone są po całych Gliwicach? Nie są zbyt porozrzucane , tereny PŚ w Gliwicach to tzw. miasteczko akademickie. Najgorzej jest z lataniem z budynku A,B,C (są to macierzyste budynki od IŚ) na GiG. Często ma się 15 minut na "przelot". Nikt tego nie lubi 4. Akademiki Dla waszego rocznika jest przeznaczone dużo wolnych miejsc w akademikach. Pokoje są 2 i 3 osobowe. Cena? Nie wiem, bo dojeżdżam. Chyba z ok. 280 złotych na osobę, ale nie wiem naprawdę. W każdym razie pokoje 2 osobowe są droższe. W akademikach jest internet(już w cenie pokoju, bo nic się nie płaci). O przyznanym miejscu decyduje raczej odległość miejsca zamieszkania. Ale nigdy nie wiadomo co tam wymyślą w dziekanacie. Chyba we wrześniu można składać podania do akademików. 5. Jakie były progi w 2009 roku? Nawet nie bierzcie tego pod uwagę , bo wasz rocznik zdawał obowiązkowo maturę podstawową z matematyki, więc te progi z 2009 nie mają znaczenia.6. Czy na IŚ są też osoby po klasach humanistycznych? Większość jest po biol-chem i mat-inf(fiz). Ale są także osoby po profilu humanistycznym, które radzą sobie. 7. Co można po IŚ robić? Ogólnie osoba po IŚ będzie projektować instalację kanalizacyjne, wodociągowe, gazowe lub wentylacyjne.Jeżeli ktoś buduje dom, potrzebuje projektów instalacyjnych. Pozdrawiam : > Edytowane przez mageno Czas edycji: 2010-07-13 o 15:59 Powód: literówka |
|
|
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
Aaaa już sobie wyobrażam te kolokwia i egzaminy po angielsku
|
|
|
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
Mageno powiem szczerze, że troche mnie przeraziłaś;p
|
|
|
|
|
#286 |
|
Przyczajenie
|
Nie jest źle
dla rozluźnienia nastroju polecam: http://www.youtube.com/watch?v=ib0TE-N5_Lo .Ogólnie wystarczy być zorganizowanym, systematycznym i dokładnym człowiekiem. Wraz z końcem 2 semestru można te cechy sobie wyrobić |
|
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
No cóż, a jednak wylądowałam na Inżynierii środowiska xD wkroplidzdzu i ooalusiekoo pewnie gdzieś się tam spotkamy
|
|
|
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
Megano, a w Twoim roczniku IŚ to też był kierunek zamawiany? Wynika coś konkretnego z tego faktu czy to raczej taki pic na wodę?
Dziewczyny, byłam trzy dni w Gliwicach, połaziłam trochę i odczucia mam wstępnie pozytywne. Rzepicha, Piast i Ziemowit wyglądają przesympatycznie ;d A orientuje się ktoś, kiedy wiadomo czy dostało się akademik? We wrześniu, tak? Jest jakaś konkretna data ustalona? |
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z IŚ!
Nie wiecie na jaki adres trzeba wysłać wniosek o akademik? ul. Konarskiego 18 pokój ? Nie mogę nigdzie tego znaleźć.
Edytowane przez MyszkaMini Czas edycji: 2010-07-17 o 15:36 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie wiecie może w którym z akademików ma miejsca wydział Chemiczny, a w którym Inżynierii Środowiska i Energetyki? Koleżanka będzie studiowała na tamtym wydziale i fajnie by było trafić do tego samego akademika
|
|
|
|
|
#292 |
|
Przyczajenie
|
IŚiE - Piast, rzepicha a z tego co sie orientuje to najwiecej studentów z Chemicznego jest w Karolince
|
|
|
|
|
#293 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pisały w tym wątku wcześniej, że sporo osób z chemicznego jest w Solarisie.
|
|
|
|
|
#294 |
|
Przyczajenie
|
Czyli Solaris i Karolinka
A nie wiecie może czy można to jakoś załatwić żebyśmy z koleżanką dostały ten sam akademik? |
|
|
|
|
#295 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem jak jest w Karolince, ale osobiście polecam Solarisa
![]() Miałam okazje zwiedzić(;D), bardzo fajne pokoje i ogólnie fajna atmosfera
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli z tych dwóch wydziałow chcecie być razem to tylko Solaris
IŚiE ma Piasta i Strzechę + trochę Solarisa, Chemiczny ma Karolinkę + trochę Solarisa W Karolince też jest fajnie Podczas składania podania możesz powiedzieć, że wolałabyś dostać Solarisa, a jesli to nie wypali to poczekaj do października, jeśli będą wolne miejsca to spokojnie będziesz mogła się przenieść A kiedy macie decyzje o przyznaniu akademika ?
|
|
|
#297 |
|
Przyczajenie
|
cześć,
jest już tutaj ktoś z filologii, czy jestem pierwsza ?
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np chciałam w Solarisie mieszkać bo ostatni rok tam byłam, ale dostałam miejsce gdzie indziej. Dałam ogłoszenie na nk (tak ) że zamienię taki a taki akademik na taki. I dziewczyna sama sie odezwała, potem idziecie tylko do kierowniczek i was tam zamieniają a pokoje żeby z kimś razem mieszkać to na początku roku akademickiego się załatwia
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Przyczajenie
|
Mezzanine - ja jestem z filologii, zobaczyłam Twój post i postanowiłam założyć konto, być może uda się i będziesz też z angielskiej?
przydałoby się kogoś poznać hehe
|
|
|
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
Ja też na filologię, tyle że włoską
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

, tereny PŚ w Gliwicach to tzw. miasteczko akademickie. Najgorzej jest z lataniem z budynku A,B,C (są to macierzyste budynki od IŚ) na GiG. Często ma się 15 minut na "przelot". Nikt tego nie lubi
Ogólnie osoba po IŚ będzie projektować instalację kanalizacyjne, wodociągowe, gazowe lub wentylacyjne.
dla rozluźnienia nastroju polecam: