Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-01, 16:22   #271
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane

Ja tez od dziś próbuję z SOUTH BEACH

Tylko, że zjadłam pierwszy posiłek o 14 (nia mialam wczesniej czasu) i teraz znów musze coś zjeść a w lodowce nic z "tych" rzeczy

Największy problem mam z tymi 5 posiłkami, tym bardziej kiedy trzeba je robic samemu
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 07:15   #272
asi_ula
Zadomowienie

Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane

Dzień dobry ! Właśnie wcinam pycha śniadanko - gruszki z jogurtem truskawkowym pitnym z Danone mmm
Ważyłam się - w tym miesiącu schudłam ok. 4 kg !!! Było znowu 70, ale nie zmieniałam w podpisie i teraz zmiana o 1 Rany tak się cieszę ! Jeszcze 'tylko' 5kg i będzie super
Tym jakże optymistycznym akcentem kończę posta hihi miłego dnia

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
And you just don't notice...
<3

>10<

asi_ula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 07:25   #273
szagma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość
A białą kupujesz w herbaciarni? Czy normalnie w sklepie?
W takim sklepie z herbatami ale myślę że w lepszych sklepach spozywczych tez znajdziesz biała herbatę, ale w takim specjalistycznym to taka liściasta się kupi a w zwykłym sklepie "herbate maczałkę" a takich nie lubie

szagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 07:29   #274
szagma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asi_ula Pokaż wiadomość
Dzień dobry ! Właśnie wcinam pycha śniadanko - gruszki z jogurtem truskawkowym pitnym z Danone mmm
Ważyłam się - w tym miesiącu schudłam ok. 4 kg !!! Było znowu 70, ale nie zmieniałam w podpisie i teraz zmiana o 1 Rany tak się cieszę ! Jeszcze 'tylko' 5kg i będzie super
Witam wszystkich
Ja tez po śniadaniu - ale nie takim pysznym bo jestem teraz na I fazie SB - więc na śniadanko wszamałam jogurt naturalny z pomidorem, papryką i sałatą

Asiula - to mega gratki dla ciebie! Jestem z Ciebie dumna Trzymaj tak dalej a na pewno ci się uda te 5 kg zrzucić Ja tez chciałabym 5 kilosów zgubić przez ten miesiąc - ale nie wiem czy mi sie uda

Stary 2008-09-02, 07:49   #275
Ska
Zadomowienie

Iwonko najlepiej jest zacząć SB po duużych zakupach. ja sobie zrobiłam wcześniej porządny zapas, żeby niczego nie zabrakło.
a zaczynasz o I fazy czy od razu miks I i II?
Stary 2008-09-02, 08:43   #276
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szagma Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Ja tez po śniadaniu - ale nie takim pysznym bo jestem teraz na I fazie SB - więc na śniadanko wszamałam jogurt naturalny z pomidorem, papryką i sałatą

Asiula - to mega gratki dla ciebie! Jestem z Ciebie dumna Trzymaj tak dalej a na pewno ci się uda te 5 kg zrzucić Ja tez chciałabym 5 kilosów zgubić przez ten miesiąc - ale nie wiem czy mi sie uda
Dziękuję Ci bardzo A co do tych 5kg to wszystko jest do zrobienia Uda nam się
Jogurcik naturalny jest bardzo dobry z cynamonem i kilkoma pastylkami (rozkruszonymi) słodzika Ostatnio go zrobiłam do naleśników owsianych i był pycha A dziś na obiad szparagówka i brązowy ryż z kurkumą i może sos curry do tego

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-09-02, 09:54   #277
szagma
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo A co do tych 5kg to wszystko jest do zrobienia Uda nam się
Jogurcik naturalny jest bardzo dobry z cynamonem i kilkoma pastylkami (rozkruszonymi) słodzika Ostatnio go zrobiłam do naleśników owsianych i był pycha A dziś na obiad szparagówka i brązowy ryż z kurkumą i może sos curry do tego
Mmmmmmiamm - ale pyszności ja na I fazie nie mogę ryżu brązowego ani płatków owsianych - tylko te jaja, wieśniaki i jogurty Ale to może zrobię sobie omleta z samych jajek i może jakiś sos jogurtowo - cynamonowy zrobię
Ech reszta rodziny ma dziś pierogi z serem - aaa które uwielbiam ale nie dam się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 09:55   #278
Nimrodelle
Raczkowanie

A ja postanowilam od dzisiaj zrobic mieszanke tej mojej diety 1000kalorii i diety dr haya. To znaczy ze nie bede mieszala weglowodanow i bialek w jednum posilku. Podobno to super sposob na schudniecie i w ogole dobre odzywianie. Podobno same weglowodany sa trawione 4 godz, same bialka tyle samo, ale za to posilek zlozony z obu tych rzeczy az 8 godzin...brr..a jak sie jakies owoce zje na deser to one przez te 8 godzin fermentuja;(ohyda!!!tak wiec od dzis dbam o moje zdrowie, zoladek i poprawne trawienie. Bo musze przyznac ze od jakiegos czasu po zjedzeniu owocow mam niefajne wzdecia...mam nadzieje ze ta dietka pomozze
tak wiec zjadlam dzis
- na sniadanie salatka owocowa (ananas, jablko, gruszka) z jogurtem i 2 lyzeczkami nasion slonecznika. Wczesniej wypilam jeszcze kawke ale prwed sniadaniem bo podobno mleko przeszkadza w trawieniu,
- na 2 sniadanie 6 migdalow i kawe instant bo tylko taka moglam dostac

Na obiad planuje zjesc cos bialkowego, a na kolacje weglowodany. I zobacze jak sie bede czula
Mam nadzieje ze moj plan 54 kg do konca wrzesnia wypaliBuzka
Nimrodelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 11:25   #279
antonninna
Przyczajenie

Cytat:

wow! gratuluję!!! i życzę dalszych sukcesów
też chcę mieć takie efekty ale ważonko dopiero za niecałe 2 tyg...

ja po śniadanku i zabieram się za ćwiczenia

This is bunny. Copy bunny into your signature to help
him on his way to world domination.
antonninna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 13:17   #280
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nimrodelle Pokaż wiadomość
A ja postanowilam od dzisiaj zrobic mieszanke tej mojej diety 1000kalorii i diety dr haya. To znaczy ze nie bede mieszala weglowodanow i bialek w jednum posilku. Podobno to super sposob na schudniecie i w ogole dobre odzywianie.
Ja też próbowałam tej diety, pewnie jest dobra, ale to trochę skomplikowane nie łączyć białek z węglami Przez pewien czas miałam na tym punkcie obsesję - nie zjem np. makaronu z białym serem i śmietaną Albo chleb z serem.. też węgle i białko. Dlatego wolę SB + MŻ

Cytat:
Napisane przez antonninna Pokaż wiadomość
wow! gratuluję!!! i życzę dalszych sukcesów
też chcę mieć takie efekty ale ważonko dopiero za niecałe 2 tyg...

ja po śniadanku i zabieram się za ćwiczenia
Dzięki Ja właśnie zjadłam obiad - tak jak mówiłam ryż, szparagówka i sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu i curry Pycha i można go jeść na 1 fazie Całe 100g ryżu zjadłam i 30g fasolki i brzuch mi pęka Antoninna na pewno Ci się uda schudnąć 3mam kciuki !

Szagma na obiadki I fazowe polecam:

Piers w sosie jogurtowym.
- piers(i) z kurczaka
- przyprawy (pieprz, sol, ziola prowansalskie, oregano, bazylie i co kto lubi do smaku )
- kilka plasterkow zoltego sera light
- oliwa z oliwek
- (ewentualnie jajko)

Sos:
- maly zabek czosnku
- 3 lyzeczki jogurtu nat.
- 1 lyzeczka majonezu
- curry
- 1 pastylke slodzika (oczywiscie niekoniecznie - jak kto lubi)

Kroimy piers z kurczaka. Kawaleczki miesa obtaczamy w przyprawach.
(Opcja z jajkiem: do talerza rozbijamy jajko, roztrzepujemy je i wrzucamy do niego przyprawione miesko).
Wrzucamy to na patelnie i podsmazamy.
W tym czasie, gdy miesko sie smazy, robimy sos - mieszamy wszystkie skladniki.

Na podsmazone miesko kladziemy plasterki zoltego sera, zeby sie roztopil.
Zdejmujemy miesko z serem z patelni i polewamy sosem!

twister (podawałam przepis), zupę z zielonego groszku (starcza na 3 dni )
Zupa z zielonego groszku

1 cebula
0,75l bulionu
kawałek sera pleśniowego (najlepszy byłby lazur, ale nie musi być)/ serek topiony light
pół paczki mrożonego groszku
jogurt naturalny
przyprawy: pieprz ziołowy, kminek mielony

szklimy na oliwiue cebulkę, dolewamy gorący bulion, wrzucamy groszek i gotujemy do miękkości (ok 15 min). Serek kroimy w kostkę wrzucamy i czekamy aż się rozpuści. przyprawiamy, miksujemy. Na talerzu zabielamy jogurtem.

(sprawdziłam dla pewności jaki Ig ma groszek mrożony ugotowany - 48, więc z czystym sumieniem polecam)

~Omlet Prowansalski~
- 2 jajka
-ziola prowansalskie
- szynka gotowana (1 lub 2 plastry)
- sol i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Jajka rozbic na patelni i "rozbełtać". Posypac ziolami (ilość według upodobań). Na srednim ogniu caly czas mieszac i dodac szynke. Zaprzestac mieszanie i poczekac az nasz "omlet" zetnie sie z jednej stronie, pozniej przerzucic go na na druga. Kiedy juz caly bedzie sciety wykladamy na talerz i wcinamy.
Dobry na kazdy posilek.

Jadłam jeszcze 'smażeninę', robi się ją podobnie jak leczo, jeśli ktoś będzie chciał przepis to podam, muszę go poszukać

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-09-02, 13:25   #281
szagma
Raczkowanie

Cytat:

Szagma na obiadki I fazowe polecam:

Piers w sosie jogurtowym.
- piers(i) z kurczaka
- przyprawy (pieprz, sol, ziola prowansalskie, oregano, bazylie i co kto lubi do smaku )
- kilka plasterkow zoltego sera light
- oliwa z oliwek
- (ewentualnie jajko)

Sos:
- maly zabek czosnku
- 3 lyzeczki jogurtu nat.
- 1 lyzeczka majonezu
- curry
- 1 pastylke slodzika (oczywiscie niekoniecznie - jak kto lubi)

Kroimy piers z kurczaka. Kawaleczki miesa obtaczamy w przyprawach.
(Opcja z jajkiem: do talerza rozbijamy jajko, roztrzepujemy je i wrzucamy do niego przyprawione miesko).
Wrzucamy to na patelnie i podsmazamy.
W tym czasie, gdy miesko sie smazy, robimy sos - mieszamy wszystkie skladniki.

Na podsmazone miesko kladziemy plasterki zoltego sera, zeby sie roztopil.
Zdejmujemy miesko z serem z patelni i polewamy sosem!

twister (podawałam przepis), zupę z zielonego groszku (starcza na 3 dni )
Zupa z zielonego groszku

1 cebula
0,75l bulionu
kawałek sera pleśniowego (najlepszy byłby lazur, ale nie musi być)/ serek topiony light
pół paczki mrożonego groszku
jogurt naturalny
przyprawy: pieprz ziołowy, kminek mielony

szklimy na oliwiue cebulkę, dolewamy gorący bulion, wrzucamy groszek i gotujemy do miękkości (ok 15 min). Serek kroimy w kostkę wrzucamy i czekamy aż się rozpuści. przyprawiamy, miksujemy. Na talerzu zabielamy jogurtem.

(sprawdziłam dla pewności jaki Ig ma groszek mrożony ugotowany - 48, więc z czystym sumieniem polecam)

~Omlet Prowansalski~
- 2 jajka
-ziola prowansalskie
- szynka gotowana (1 lub 2 plastry)
- sol i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Jajka rozbic na patelni i "rozbełtać". Posypac ziolami (ilość według upodobań). Na srednim ogniu caly czas mieszac i dodac szynke. Zaprzestac mieszanie i poczekac az nasz "omlet" zetnie sie z jednej stronie, pozniej przerzucic go na na druga. Kiedy juz caly bedzie sciety wykladamy na talerz i wcinamy.
Dobry na kazdy posilek.

Jadłam jeszcze 'smażeninę', robi się ją podobnie jak leczo, jeśli ktoś będzie chciał przepis to podam, muszę go poszukać
Dzięki
Póki siedzę jeszcze w domu przez ten miesiąc to bedę mogła robic takie obiadki bo mam na to czas - ale co będzie jak się zacznie rok akademicki

Ci powiem że ja ubolewam że nie moge ryżuu - bo go uwielbiam - i wtedy znacznie sie zwieksza pole manewru w dziedzinie gotowania bo na bazie ryzu to można tysiące dań pokombinować Ale wytrzymam te juz tylko 12 dni - hehe -

Muszę dodać zę po 2 dniach I fazowych czuję się świetnie - brzuchol płaściutki - ja lekka się czuję niczym piórko i mam mnóstwo energii

A teraz lecę na spacer, narazie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 13:51   #282
Nimrodelle
Raczkowanie

[quote=asi_ula;8859026]Ja też próbowałam tej diety, pewnie jest dobra, ale to trochę skomplikowane nie łączyć białek z węglami Przez pewien czas miałam na tym punkcie obsesję - nie zjem np. makaronu z białym serem i śmietaną Albo chleb z serem.. też węgle i białko. Dlatego wolę SB + MŻ

tez mi sie to wydaje nieco skomplikowane ale mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczaje. Ja juz wole nie moc jesc makaronu z serem tylko z pomidorami a ser tez z warzywami niz ani tego ani tego jak w 1 fazie SB Zobacze za pare dni... Asiula, a pomoglo Ci to cos?albo lepiej sie czulas?schudlas od tego nielaczenia?duz o osob to chwali...
jak tak dalej pojdzie, to juz niedlugo przetestuje wszystkie diety swiata
Stary 2008-09-02, 14:36   #283
Ladysarna
Raczkowanie

Cześć wszystkim Ja dzisiaj na śniadanko kromkę chleba z serkirm topionym (mama poleciła bo źle się czuję:/) A na obiadek gołąbka, później mam zamiar zjeść serek wiejski albo jakiś jogurt. Nie mam apetytu... Nie wiem co śie ze mną dzieje... Jakieś zwiechy łapię, wczoraj czułam się fatalnie i wciągłam kilka maczków... Dzisiaj mam taki sam humor
A do tego po pierwszym dniu w szkole mam dość... Jeden dzień a ja mam już zapowiedziane 5 sprawdzianów, kilka fraszek na jutro do przeczytania na szczęście i pytanie... :/ Masakra...

asi_ula pisałam o TYM chłopaku... W ogóle jeśli wyjazd wypali a raczej wypali to jadę z jego klasą na trzy dniową wycieczkę... Sama nie wiem co mam o tym myśleć, czy mam sie cieszyć czy płakać... Tymbardziej ze cały czas sobie wkręcam, że i tak nic z tego nie będzie... Boże jaka ja jestem głupia...
Ladysarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 15:04   #284
madziam90
Rozeznanie

Cytat:
E tam, mięta i zielona herbata są niedobre to czerwona herbata La Karnita z Bio Active robi cuda i jest pycha-ananas z brzoskwinią (z tego co pamiętam ). Spala tłuszcz w rekordowym tempie Ja rano staram się - jak nie zapomnę- zjeść 3 łyżki otrębów. Mają błonnik i przez to potem jest płaski brzuszek Tylko trzeba je jeść pomału i przepijać, bo można się zakrztusić I nie jedzcie dużo na noc, to później brzuszek będzie fajny
Tata mi wczoraj powiedział : nawet sobie nie wyobrażasz jak ty schudłaś w ciągu tego miesiąca. Zamurowało mnie jupiii
a tą herbate to w każdym sklepie chyba nie dostanie się?
w jakimś konkretnym, gdzie kupowałaś?
bo bym chciała ją wypróbować.

latolato. lato czeka. <3.
madziam90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 15:27   #285
Nimrodelle
Raczkowanie

Smile Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane

Cytat:
Napisane przez Ladysarna Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim Ja dzisiaj na śniadanko kromkę chleba z serkirm topionym (mama poleciła bo źle się czuję:/) A na obiadek gołąbka, później mam zamiar zjeść serek wiejski albo jakiś jogurt. Nie mam apetytu... Nie wiem co śie ze mną dzieje... Jakieś zwiechy łapię, wczoraj czułam się fatalnie i wciągłam kilka maczków... Dzisiaj mam taki sam humor
A do tego po pierwszym dniu w szkole mam dość... Jeden dzień a ja mam już zapowiedziane 5 sprawdzianów, kilka fraszek na jutro do przeczytania na szczęście i pytanie... :/ Masakra...

asi_ula pisałam o TYM chłopaku... W ogóle jeśli wyjazd wypali a raczej wypali to jadę z jego klasą na trzy dniową wycieczkę... Sama nie wiem co mam o tym myśleć, czy mam sie cieszyć czy płakać... Tymbardziej ze cały czas sobie wkręcam, że i tak nic z tego nie będzie... Boże jaka ja jestem głupia...

a dlaczego mialabys plakac???bo nie rozumiem...ciesz sie i wymysl sobie jakis plan dzialania tzn np jak do niego zagadac czy cos. Moze macie wspolne zainteresowania?albo cos od czego mozna by zaczac fajna rozmowe...
Z jedzeniem fajnie masz tez bym chciala nie miec apetyty
Stary 2008-09-02, 15:32   #286
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
tez mi sie to wydaje nieco skomplikowane ale mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczaje. Ja juz wole nie moc jesc makaronu z serem tylko z pomidorami a ser tez z warzywami niz ani tego ani tego jak w 1 fazie SB Zobacze za pare dni... Asiula, a pomoglo Ci to cos?albo lepiej sie czulas?schudlas od tego nielaczenia?duz o osob to chwali...
jak tak dalej pojdzie, to juz niedlugo przetestuje wszystkie diety swiata
Hehe wszystkie diety świata, skąd ja to znam
Nie wiem, czy schudłam od niełączenia. Myślę, że udało mi się przez to, że: chleb jadłam tylko rano, przestałam jeść masło i żółte sery, keczup ograniczałam, szynkę jadłam tylko drobiową polędwicę, do tego jakieś warzywa. Owoce raz dziennie, nie jadłam zup (oprócz tej z groszku) i ziemniaków. Rzadko mięso-tylko gotowane, nie smażone. Na kolację jogurt (sam albo z owocami) tak do godziny 18, potem już nic. Zazwyczaj się udawało, ale tez podjadałam wieczorem np. paluszki, rodzynki, a jak już mnie strasznie ciągnęło na słodkie no to szła bułka z masłem i miodem i czasem jadłam ciasta, ale wcale tego już tak bardzo nie potrzebowałam Spróbuj tak jeść, bo niełączenie tak jak mówię, jest dość trudne.

Ladysarna to super, że będziecie na jednej wycieczce!! Czym Ty się martwisz, ciesz się dziewczyno Pamiętam jak podobał mi się taki Łukasz z klasy a - ja byłam w d, i klasami razem na wycieczki jeździliśmy to w autobusie ciągle się odwracałam, że niby z kimś gadam i się w niego bezczelnie wgapiałam i tak ciągle. Kiedyś na dyskotece podeszłam do niego i zaczęliśmy tańczyć *.* cały wieczór razem tańczyliśmy i gadaliśmy. Rany jakie on miał perfumy... cała nimi pachniałam, kurde to była super noc, ale niestety on okazał się trochę.. burakiem, bo więcej się nie odezwał Ale nie żałuję, bo było super choć przez 1 noc, więc jak tylko masz okazję to się za niego bierz

Cytat:
Napisane przez madziam90 Pokaż wiadomość
a tą herbate to w każdym sklepie chyba nie dostanie się?
w jakimś konkretnym, gdzie kupowałaś?
bo bym chciała ją wypróbować.
Ta herbatka jest w herbaciarniach głównie, czasem widuję ją w Tesco, ale szybko znika. Ostatnio musiałam ją zamówić na allegro, bo nigdzie nie było. Ostrzegam, że przez pierwszy miesiąc trzeba się zmuszać do jej picia, bo smakuje okropnie Jak się przyzwyczaisz to jest bardzo dobra, ale ciepła. Jak zaczyna być chłodna, to lepiej jej nie pić xP

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-09-02, 19:44   #287
Ladysarna
Raczkowanie

Zobaczymy co wyniknie z tego mojego braku apetytu... Zwarzę się pod koniec tygpodnia to będzie ok dwa tygodnie od momentu początku diety Zobaczymy czy zeszło coś w dół czy poszło do góry... Jak to ja mam szczęście ze jak zamierzam się odchudzać to nie chudnę tylko tyję...

asi_ula wiesz co chciałabym mieć tyle odwagi co Ty, żeby tak na spontana podejść do kolesia i zagadać... Boję się że mnie oleje albo wyśmieje i bedę się później głupio czuła np na próbie... Nie wiem jak on sie w tym momencie zachowa, czy komuś zaraz nie rozpowie i same wiecie jak to jest...
Stary 2008-09-02, 21:37   #288
madziam90
Rozeznanie

Cytat:
Ta herbatka jest w herbaciarniach głównie, czasem widuję ją w Tesco, ale szybko znika. Ostatnio musiałam ją zamówić na allegro, bo nigdzie nie było. Ostrzegam, że przez pierwszy miesiąc trzeba się zmuszać do jej picia, bo smakuje okropnie Jak się przyzwyczaisz to jest bardzo dobra, ale ciepła. Jak zaczyna być chłodna, to lepiej jej nie pić xP
ojej. z tego co wcześniej pisałaś myślałam że lepiej smakuje. :P
ech może spróbuje w weekend się gdzieś wybiorę na zakupy to mam nadzieję że znajdę.
a właśnie teraz pije zieloną cytrynową i tak mi nie za bardzo smakuje... no ale już ją kończę na całe szczęście !

latolato. lato czeka. <3.
madziam90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 21:58   #289
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziam90 Pokaż wiadomość
ojej. z tego co wcześniej pisałaś myślałam że lepiej smakuje. :P
ech może spróbuje w weekend się gdzieś wybiorę na zakupy to mam nadzieję że znajdę.
a właśnie teraz pije zieloną cytrynową i tak mi nie za bardzo smakuje... no ale już ją kończę na całe szczęście !
Do czerwonej herbaty trzeba się przyzwyczaić, bo ma taki jakby ziemisty smak i zapach. Ja zawsze słodziłam herbaty a nagle musiałam się przerzucić na gorzką i dlatego taki szok smakowy był

Ladysarna ja też się bałam zawsze zrobić 1 krok. Ale to w sumie nie jest aż takie trudne. Jeśli boisz się zagadać normalnie to spróbuj na gg Też myślałam, co on o mnie pomyśli, czy komuś nie powie - no cóż.. podobno to było mega widać, że się na niego gapię i kumple z jego klasy jakoś tak dziwnie się na mnie patrzyli, ale wiesz co - latało mi to

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 07:23   #290
Nimrodelle
Raczkowanie

Witam wszystkie Dziewczynyja wczoraj bez grzechow hihino i ajkos udalo mi sie z nielaczeniemzobaczymy jak dzis...do tej pory spoko bo na sniadanko jogurcik i owocea waga caly czas 59;(ale to sie niedlugo zmieni!

Edytowane przez Nimrodelle
Czas edycji: 2008-09-03 o 08:10
Stary 2008-09-03, 08:09   #291
Nimrodelle
Raczkowanie

Talking Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane

Hej cos jest z tm zegarem na forum nie takprzeciez ja nie pisalam po 7 tylko po 8...godzine sie pozni chyba...
widze ze juz poprawili wiec nic nie mowilam
Stary 2008-09-03, 09:49   #292
szagma
Raczkowanie

Witam Ja tez bardzo grzecznie od 3 dni Pierwsza Faza Sb to błogosławieństwo dla organizmu i bardzo smaczne i wcale nie monotonna
Ja zaraz zjem 2 Ś i potem na miasto wybywam
Miłego dzionka :}

Stary 2008-09-03, 10:21   #293
Ska
Zadomowienie

zgadzam sie z szagmą!
chociaż ja wolę miks I i II fazy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 15:16   #294
Hot Lady
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny

bardzo chciałabym się do Was dołączyć, dwa lata temu skończyłam liceum, a z tym lekcje wychowania fizycznego, na studiach nie mam w-f, przez te dwa lata moja figura nie miała za dużo ruchu, sporo przytyłam, z reguły się nie ważyłam, ale problem zaczął się kiedy przestałam mieścić się w swoje ubrania

nie wchodzę praktycznie w żadne spodnie, mój problem to brzuch i uda - to przede wszystkim, nie mam żadnej przyjaciółki, która mogłaby mnie wspierać, a koleżanki w otoczeniu nie mają problemów z nadwagą, są szczupłe i mają znakomity metabolizm, mogą jeść wszystko

ja nie chcę już dłużej leżeć na kanapie, zamykać oczy i marzyć jak to byłoby wspaniale obudzić się rano z cudownym brzuszkiem i seksownymi nóżkami, postanowiłam coś z tym zrobić, właśnie dziś!

dzisiaj stanęłam na wadze, ważę 58kg, jestem niską osobą mam 158 i wiecie co? wypowiedziałam walkę, zaczęłam zazywać tabletki przyspieszające metabolizm 2 dziennie, są sprawdzone i kupuje się je w aptece, więc zaszkodzić mi nie zaszkodzą, już nie mogę się doczekać efektów

więcej ruchu, to na pewno! lepszy spacer niż przejażdżka autobusem czy samochodem, wprowadziłam również nawyk, że przed snem idę na długi spacer, piję wodę mineralną, kiedyś nawet nie przyjełabym jej do ust, chciałąbym wrócić do swojej dawnej wagi do 48 kg, wyhodowałam sobie 10 kg przez dwa lata zaniedbując się

chcę być piękna! piękna dla siebie, nigdy nie miałam kompleksów, a teraz czasami juz sama nie wiem w co mam się ubrać, aby jakoś zamaskować ten brzuch, zawsze byłam pewna siebie i akceptowałam swoje ciało, ale o wiele łatwiej było je akceptować, gdy miało 10 kg mniej, w tym sezonie musiałam wybrać strój jednoczęściowy na wakacje - nawet znalazłąm taki idealny, że bardziej przykuwał uwagę na biust niż na brzuch - trzeba eksponować to co ma się dobre, a maskować te fałdki

byłam już w takim okresie, że gnijąc przed tv, objadając się chipsami (pustymi kaloriami) oglądałam tele shop i marzyłam każdego dnia o kolejnym urządzeniu, które oni polecali

jeśli mnie przyjmiecie do siebie, będzie mi dużo lepeij, będę mogła komuś opowiedzieć jak mi idzie, jak sobie radzę i posłuchać co u was

całuję wszystkie razem i każdą z osobna
Że jest na świecie taki ktoś,
Kto będzie DUSZĄ, SERCEM, CIAŁEM
Chciał podzielić ze mną los
Hot Lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 15:27   #295
Nimrodelle
Raczkowanie

Jasne ze Ci pomozemy i chetnie przyjmiemywitajwy bralas juz jakas diete?
a propos co to za tabletki takie cudowne?
i jeszcze taka prosta ciekawosc-od czego jest skrot TZ?bo nic nie moge wymyslic...
Stary 2008-09-03, 15:33   #296
Ladysarna
Raczkowanie

Pewnie że możesz się do nas przyłączyć Jak to mówią w "kupie" siła A więc witam i równiez Cię całuję na przywitanie i życzę wytrwałości i silnej woli
Stary 2008-09-03, 15:35   #297
Ladysarna
Raczkowanie

Towarzysz życia? zawsze mi się tak wydawało jak tak pisały dziewczyny... ale nie jestem pewna
Stary 2008-09-03, 15:45   #298
Nimrodelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ladysarna Pokaż wiadomość
Towarzysz życia? zawsze mi się tak wydawało jak tak pisały dziewczyny... ale nie jestem pewna
a moze faktycznie Towazysz Zycia...myslalam ze to cos bardziej dowcipnego hihi
a jak tam dzis u Ciebie w szkole?
Stary 2008-09-03, 17:36   #299
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
a moze faktycznie Towazysz Zycia...myslalam ze to cos bardziej dowcipnego hihi
a jak tam dzis u Ciebie w szkole?
napewno Towarzysz Życia
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 18:42   #300
Ladysarna
Raczkowanie

W szkole...Ojej... Środa jak narazie jest najgorszym dniem ale jeszcze dwa przedemną... Mam dzisiaj: fizę, biologię, chemię, PO, gegrę i dwa polskie... Dosłownie masakra, czuję, ze wtorkowe popołudnia nie będą zbyt ciekawe... :/ A do tego znowu się dzisiaj źle czuję, od rana jest mi niedobrze... Popołudniu samopoczucie do kitu... Bolała mnie strasznie głowa i było mi znowu niedobrze ale wzięłam przed chwilą tabletkę, powoli zaczyna działać... Zaraz zabieram się za lekcje bo już nam pozadawali :/ I może wcześniej się położę jak się uda... A wy co radzicie?

A co do jedzonka na śniadanie płatki z mlekiem, na drugie pizzówka (znowu dozwolona tylko raz w tygodniu w środę), na obiad 1ziemniak, trochę fasoli i jajko... A jakąś chwilę temu zjadłam trochę malin... I nie chce mi się więcej jeść...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości