|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane
Ja tez od dziś próbuję z SOUTH BEACH
![]() Tylko, że zjadłam pierwszy posiłek o 14 (nia mialam wczesniej czasu) i teraz znów musze coś zjeść a w lodowce nic z "tych" rzeczy ![]() Największy problem mam z tymi 5 posiłkami, tym bardziej kiedy trzeba je robic samemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Droga do idealnej sylwetki - Wspólne odchudzanie - Sojuszniczki poszukiwane
Dzień dobry !
![]() ![]() ![]() ![]() Ważyłam się - w tym miesiącu schudłam ok. 4 kg !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tym jakże optymistycznym akcentem kończę posta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
W takim sklepie z herbatami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez po śniadaniu - ale nie takim pysznym bo jestem teraz na I fazie SB - więc na śniadanko wszamałam jogurt naturalny z pomidorem, papryką i sałatą ![]() ![]() Asiula - to mega gratki dla ciebie! Jestem z Ciebie dumna ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Iwonko najlepiej jest zacząć SB po duużych zakupach. ja sobie zrobiłam wcześniej porządny zapas, żeby niczego nie zabrakło.
a zaczynasz o I fazy czy od razu miks I i II?
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jogurcik naturalny jest bardzo dobry z cynamonem i kilkoma pastylkami (rozkruszonymi) słodzika ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech reszta rodziny ma dziś pierogi z serem - aaa które uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
A ja postanowilam od dzisiaj zrobic mieszanke tej mojej diety 1000kalorii i diety dr haya. To znaczy ze nie bede mieszala weglowodanow i bialek w jednum posilku. Podobno to super sposob na schudniecie i w ogole dobre odzywianie. Podobno same weglowodany sa trawione 4 godz, same bialka tyle samo, ale za to posilek zlozony z obu tych rzeczy az 8 godzin...brr..a jak sie jakies owoce zje na deser to one przez te 8 godzin fermentuja;(ohyda!!!tak wiec od dzis dbam o moje zdrowie, zoladek i poprawne trawienie. Bo musze przyznac ze od jakiegos czasu po zjedzeniu owocow mam niefajne wzdecia...mam nadzieje ze ta dietka pomozze
![]() ![]() tak wiec zjadlam dzis - na sniadanie salatka owocowa (ananas, jablko, gruszka) z jogurtem i 2 lyzeczkami nasion slonecznika. Wczesniej wypilam jeszcze kawke ale prwed sniadaniem bo podobno mleko przeszkadza w trawieniu, ![]() - na 2 sniadanie 6 migdalow i kawe instant bo tylko taka moglam dostac Na obiad planuje zjesc cos bialkowego, a na kolacje weglowodany. I zobacze jak sie bede czula ![]() Mam nadzieje ze moj plan 54 kg do konca wrzesnia wypali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wow! gratuluję!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też chcę mieć takie efekty ![]() ja po śniadanku i zabieram się za ćwiczenia
![]() |
![]() |
#280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szagma na obiadki I fazowe polecam: Piers w sosie jogurtowym. - piers(i) z kurczaka - przyprawy (pieprz, sol, ziola prowansalskie, oregano, bazylie i co kto lubi do smaku ) - kilka plasterkow zoltego sera light - oliwa z oliwek - (ewentualnie jajko) Sos: - maly zabek czosnku - 3 lyzeczki jogurtu nat. - 1 lyzeczka majonezu - curry - 1 pastylke slodzika (oczywiscie niekoniecznie - jak kto lubi) Kroimy piers z kurczaka. Kawaleczki miesa obtaczamy w przyprawach. (Opcja z jajkiem: do talerza rozbijamy jajko, roztrzepujemy je i wrzucamy do niego przyprawione miesko). Wrzucamy to na patelnie i podsmazamy. W tym czasie, gdy miesko sie smazy, robimy sos - mieszamy wszystkie skladniki. Na podsmazone miesko kladziemy plasterki zoltego sera, zeby sie roztopil. Zdejmujemy miesko z serem z patelni i polewamy sosem! twister (podawałam przepis), zupę z zielonego groszku (starcza na 3 dni ![]() Zupa z zielonego groszku 1 cebula 0,75l bulionu kawałek sera pleśniowego (najlepszy byłby lazur, ale nie musi być)/ serek topiony light pół paczki mrożonego groszku jogurt naturalny przyprawy: pieprz ziołowy, kminek mielony szklimy na oliwiue cebulkę, dolewamy gorący bulion, wrzucamy groszek i gotujemy do miękkości (ok 15 min). Serek kroimy w kostkę wrzucamy i czekamy aż się rozpuści. przyprawiamy, miksujemy. Na talerzu zabielamy jogurtem. (sprawdziłam dla pewności jaki Ig ma groszek mrożony ugotowany - 48, więc z czystym sumieniem polecam) ~Omlet Prowansalski~ - 2 jajka -ziola prowansalskie - szynka gotowana (1 lub 2 plastry) - sol i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka rozbic na patelni i "rozbełtać". Posypac ziolami (ilość według upodobań). Na srednim ogniu caly czas mieszac i dodac szynke. Zaprzestac mieszanie i poczekac az nasz "omlet" zetnie sie z jednej stronie, pozniej przerzucic go na na druga. Kiedy juz caly bedzie sciety wykladamy na talerz i wcinamy. Dobry na kazdy posilek. Jadłam jeszcze 'smażeninę', robi się ją podobnie jak leczo, jeśli ktoś będzie chciał przepis to podam, muszę go poszukać ![]()
![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Póki siedzę jeszcze w domu przez ten miesiąc to bedę mogła robic takie obiadki bo mam na to czas - ale co będzie jak się zacznie rok akademicki ![]() ![]() Ci powiem że ja ubolewam że nie moge ryżuu - bo go uwielbiam - i wtedy znacznie sie zwieksza pole manewru w dziedzinie gotowania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę dodać zę po 2 dniach I fazowych czuję się świetnie - brzuchol płaściutki - ja lekka się czuję niczym piórko i mam mnóstwo energii ![]() ![]() A teraz lecę na spacer, narazie ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
[quote=asi_ula;8859026]Ja też próbowałam tej diety, pewnie jest dobra, ale to trochę skomplikowane nie łączyć białek z węglami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak tak dalej pojdzie, to juz niedlugo przetestuje wszystkie diety swiata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() ![]() A do tego po pierwszym dniu w szkole mam dość... Jeden dzień a ja mam już zapowiedziane 5 sprawdzianów, kilka fraszek na jutro do przeczytania na szczęście i pytanie... :/ Masakra... asi_ula pisałam o TYM chłopaku... W ogóle jeśli wyjazd wypali a raczej wypali to jadę z jego klasą na trzy dniową wycieczkę... Sama nie wiem co mam o tym myśleć, czy mam sie cieszyć czy płakać... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w jakimś konkretnym, gdzie kupowałaś? ![]() bo bym chciała ją wypróbować.
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
a dlaczego mialabys plakac???bo nie rozumiem...ciesz sie i wymysl sobie jakis plan dzialania tzn np jak do niego zagadac czy cos. Moze macie wspolne zainteresowania?albo cos od czego mozna by zaczac fajna rozmowe... Z jedzeniem fajnie masz tez bym chciala nie miec apetyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy schudłam od niełączenia. Myślę, że udało mi się przez to, że: chleb jadłam tylko rano, przestałam jeść masło i żółte sery, keczup ograniczałam, szynkę jadłam tylko drobiową polędwicę, do tego jakieś warzywa. Owoce raz dziennie, nie jadłam zup (oprócz tej z groszku) i ziemniaków. Rzadko mięso-tylko gotowane, nie smażone. Na kolację jogurt (sam albo z owocami) tak do godziny 18, potem już nic. Zazwyczaj się udawało, ale tez podjadałam wieczorem np. paluszki, rodzynki, a jak już mnie strasznie ciągnęło na słodkie no to szła bułka z masłem i miodem ![]() ![]() ![]() Ladysarna to super, że będziecie na jednej wycieczce!! Czym Ty się martwisz, ciesz się dziewczyno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Zobaczymy co wyniknie z tego mojego braku apetytu... Zwarzę się pod koniec tygpodnia to będzie ok dwa tygodnie od momentu początku diety
![]() asi_ula wiesz co chciałabym mieć tyle odwagi co Ty, żeby tak na spontana podejść do kolesia i zagadać... Boję się że mnie oleje albo wyśmieje i bedę się później głupio czuła np na próbie... Nie wiem jak on sie w tym momencie zachowa, czy komuś zaraz nie rozpowie i same wiecie jak to jest... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ech może spróbuje w weekend się gdzieś wybiorę na zakupy to mam nadzieję że znajdę. ![]() a właśnie teraz pije zieloną cytrynową i tak mi nie za bardzo smakuje... no ale już ją kończę na całe szczęście ! ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ladysarna ja też się bałam zawsze zrobić 1 krok. Ale to w sumie nie jest aż takie trudne. Jeśli boisz się zagadać normalnie to spróbuj na gg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nimrodelle Czas edycji: 2008-09-03 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej cos jest z tm zegarem na forum nie tak
![]() ![]() widze ze juz poprawili wiec nic nie mowilam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zaraz zjem 2 Ś i potem na miasto wybywam ![]() Miłego dzionka :}
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie z szagmą!
chociaż ja wolę miks I i II fazy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
![]() bardzo chciałabym się do Was dołączyć, dwa lata temu skończyłam liceum, a z tym lekcje wychowania fizycznego, na studiach nie mam w-f, przez te dwa lata moja figura nie miała za dużo ruchu, sporo przytyłam, z reguły się nie ważyłam, ale problem zaczął się kiedy przestałam mieścić się w swoje ubrania ![]() nie wchodzę praktycznie w żadne spodnie, mój problem to brzuch i uda - to przede wszystkim, nie mam żadnej przyjaciółki, która mogłaby mnie wspierać, a koleżanki w otoczeniu nie mają problemów z nadwagą, są szczupłe i mają znakomity metabolizm, mogą jeść wszystko ja nie chcę już dłużej leżeć na kanapie, zamykać oczy i marzyć jak to byłoby wspaniale obudzić się rano z cudownym brzuszkiem i seksownymi nóżkami, postanowiłam coś z tym zrobić, właśnie dziś! dzisiaj stanęłam na wadze, ważę 58kg, jestem niską osobą mam 158 i wiecie co? wypowiedziałam walkę, zaczęłam zazywać tabletki przyspieszające metabolizm 2 dziennie, są sprawdzone i kupuje się je w aptece, więc zaszkodzić mi nie zaszkodzą, już nie mogę się doczekać efektów więcej ruchu, to na pewno! lepszy spacer niż przejażdżka autobusem czy samochodem, wprowadziłam również nawyk, że przed snem idę na długi spacer, piję wodę mineralną, kiedyś nawet nie przyjełabym jej do ust, chciałąbym wrócić do swojej dawnej wagi do 48 kg, wyhodowałam sobie 10 kg przez dwa lata zaniedbując się chcę być piękna! piękna dla siebie, nigdy nie miałam kompleksów, a teraz czasami juz sama nie wiem w co mam się ubrać, aby jakoś zamaskować ten brzuch, zawsze byłam pewna siebie i akceptowałam swoje ciało, ale o wiele łatwiej było je akceptować, gdy miało 10 kg mniej, w tym sezonie musiałam wybrać strój jednoczęściowy na wakacje - nawet znalazłąm taki idealny, że bardziej przykuwał uwagę na biust niż na brzuch - trzeba eksponować to co ma się dobre, a maskować te fałdki byłam już w takim okresie, że gnijąc przed tv, objadając się chipsami (pustymi kaloriami) oglądałam tele shop i marzyłam każdego dnia o kolejnym urządzeniu, które oni polecali ![]() jeśli mnie przyjmiecie do siebie, będzie mi dużo lepeij, będę mogła komuś opowiedzieć jak mi idzie, jak sobie radzę i posłuchać co u was całuję wszystkie razem i każdą z osobna ![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Jasne ze Ci pomozemy i chetnie przyjmiemy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a propos co to za tabletki takie cudowne? i jeszcze taka prosta ciekawosc-od czego jest skrot TZ?bo nic nie moge wymyslic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Pewnie że możesz się do nas przyłączyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Towarzysz życia? zawsze mi się tak wydawało jak tak pisały dziewczyny... ale nie jestem pewna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
W szkole...Ojej... Środa jak narazie jest najgorszym dniem ale jeszcze dwa przedemną... Mam dzisiaj: fizę, biologię, chemię, PO, gegrę i dwa polskie... Dosłownie masakra, czuję, ze wtorkowe popołudnia nie będą zbyt ciekawe... :/ A do tego znowu się dzisiaj źle czuję, od rana jest mi niedobrze...
![]() A co do jedzonka na śniadanie płatki z mlekiem, na drugie pizzówka (znowu dozwolona tylko raz w tygodniu w środę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.