![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYprowadzka na studia :)
Cytat:
![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie byłam dwa dni temu u mojej fryzjerki ![]() ![]() Jutro znów zakupy... Już jestem tym wszystkim zmęczona ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
u mnie w pokoju powstała taka góra rzeczy ktore mamy zabrac z rodzicami w sobotę jak będziemy jechać do KRK
zaczynająć od kartonu z biurkiem, przez miski, garnki, pościel, ręczniki, a kończąc na kapciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
a ja wkrecila kobietom z akademika ze jestem alergikiem i musze swoja kołdre zabrac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
czesc wszystkim
ja jade ponad 100km na studia wprowadzam sie 28 i bede mieszkac na stancji powoli zaczynam czuc sie jak autsajder bez laptopa i aparatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie się wyprowadzasz? nie będzie tak źle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
do bydgoszczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
dodam swoja historie z serii przerazajacy wlasciciele mieszkan.
koncem lipca dostalam namiary do babki u ktorej przez rok mieszkala kolezanka mojej kolezanki ;p dostalam ostrzezenie juz na poczatku ze babka jest dziwna,ale mimo to zadzwonilam, pomyslalam sobie 'moze nie jest az tak zle'. W rozmowie tel. zaraz po dzien dobry uslyszalam serie pytan a skad pani jest, a skad pani ma moj numer. jak powiedzialam ze chodzi o mieszkanie i ze dowiedzialam sie o nim od dziewczyny ktora wlasnie sie z niego wyprowadza, pani powiedziala ze nie bedzie ze mna rozmawiac dopoki nie zadzwoni do niej ta dziewczyna i nie potwierdzi ze to prawda i ze mnie zna. Dziewczyna zadzwonila do niej powiedziala o wszystkim i dopiero wtedy moglam do niej zadzwonic i porozmawiac. umowilysmy sie na konkretny dzien zeby obejrzec mieszkanie. bylysmy umowione u mnie w pracy, ale kobieta sie spozniala wiec zadzwonilam do niej a ta powiedziala ze sie zgubila na miescie i zebym znalazla ja na rogu takiej i takej ulicy. masakra. ale to jeszcze nic w drodze do jej mieszkania uslyszalam ze jednak nie wie czy chce wynajac te mieszkanie bo bedzie do niego przyjezdzac ze znajomymi i z ich dziecmi i ze beda czesto wpadac bez zapowiedzi a juz niedlugo jej syn bedzie szedl na studia i tez mu sie przyda mieszkanie. no i historyjka o jej bylej uczennicy ktora tez chcialaby tam mieszkac, ale ktorej jednak nie zna. zastanawialam sie o co chodzi, jak to mozliwe ze ja uczyla a jej nie zna. doszlysmy na miejsce, a wlasciwie dobieglysmy bo kobieta pedzila a ja z wywalonym ozorem za nia. Mieszkanie bylo urzadzone w stylu lat 60-70 czyli jej dziecinstwa. mieszkanie wielkie ale tylko do mojej dyspozycji bylby jeden pokoj, mialam do wyboru albo wiekszy albo zupelna klitke 2x3m. a 2 pokoje byly zamkniete na wypadek gdyby zachcialo jej sie przyjechac do miasta. pozniej dokladnie opowiedziala mi czego mam nie robic: zero imprez, sluchania glosniej muzyki czy tv bo sasiedzi wszystko slysza nie mozna nawet mowic glosniej czy glosno sie smiac, nie mozna bylo wychodzic na balkon, do ogrodu(mieszkanie w domku 3 rodzinnym, obok staly jeszcze 2 takie domki), otwierac komukolwiek drzwi od klatki schodowej, podnosci domofonu, zapraszac kolezanek kolegow, nawet rodziny, jednym slowem moglam mieszkac ale mialo mnie tam nie byc. mialam z nikim nie rozmawiac nawet nie mowic dzien dobry, bo niby wszyscy sasiedzi zli i donosza. juz nie wspomne o tym jak wygladala pralka i kuchenka DOSLOWNIE 30 lat mialy jak nie wiecej a ta do mnie z usmiechem ze jak nie chce to nie musze uzywac. babka zamiast o mieszkaniu opowiadala mi o tym ze nie lubi ludzi a zwlaszcza obcokrajowcow, wylewala z siebie mnostwo niepotrzebnych slow niezwiazanych z tematem, czytaj z mieszkaniem. po tym spotkaniu czulam sie jak po praniu mozgu. nie wiedzialam co myslec i w ogole co sie dzieje, bylam w takim szoku. na szczescie szybko doszlam do siebie stwierdzialam ze trzeba wiac stamtad jak najdalej. wlascicielka mieszkania oczywiscie pozniej jeszcze do mnie dzwonila i pytala czy sie zdecydowalam, ale dla mnie to byly warunki jak za czasow prl kiedy kazdy kazdego szpiegowal i trzeba bylo sie ukrywac, oczywiscie podziekowalam i odpisalam ze znalazlam juz cos innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
BAN stały
|
Wątek w sam raz ddla mnie:P Wyprowadzam sie 27 wrzesnia do Poznania. Od tygodnia zaczelam gromadzic rzeczy na studia, z kosmetykow juz prawie wszytsko kupilam. Codziennie o czyms nowym, co musze jeszcze zabrac, sobie przypominam, wiec moja lista ciagle sie rozszerza.
Mieszkac bede z dwoma dzewczynami w mieszkaniu 2-pokojowym, ale bardzo malym. Za mieszkanie bede placic 420 zl z oplatami, rodzice beda mi dawac 1000 zl, wiec na zycie zostanie mi 580 zl. No ale wydaje mi sie, ze mi to nie wystarczy i bede musiala szukac jakiejs pracy, ale na medycynie mozemi sie to nie udac. No 580, ale 40 zl na przejazdowke, 30 zl na komorke, to juz wychodzi 500 zl. duzo kasy wydaje na ciuchy i tu moze byc problem:/ no zobaczymy jak to bedzie, mam jeszcze tydzien do przeprowadzki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Gigiboom no bniektrzy ludzie to zamiast wynajmowac mieskzania i zbijac na tym kase powinni mieszkac w pewnym szpitalu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() I ja również dołączam do Waszego grona ![]() ![]() najlepiej samemu załatwiać.. i następnym razem na pewno sama się za wszystko wezmę. Ogólnie sama też szukałam mieszkania na własną rękę i niestety wiem jaki jest z tym problem ;/ ludzie są strasznie dziwni.. niektórzy chcą wynajmować pokój w swoim mieszkaniu,dostawać pieniądze,ale nie pozwolą studentowi zapraszać znajomych i każą opuszczać pokój w weekendy.. dla mnie to śmieszne.Płacę-wymagam!;] Jutro jadę się trochę obkupić ![]() dobrze,że jeszcze mam sporo czasu do wyprowadzki.. nie wiem jak wam,ale.. mi się odechciewa tego wszystkiego! :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze mnie to ominelo.. na razie..
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Ja już mam przeprowadzkę wstępną za sobą. Mamy z TŻ kawalerkę, całkiem miło ją uporządkowaliśmy.
![]() Dzisiaj wróciliśmy z W-wy do naszego rodzinnego miasta, celem okupienia się w przedmioty codziennego uzytku, których brakowało nam przez ostatni tydzień. W tym też miała nam pomóc zrobiona przez nas dłuuuuuuga lista. Której nota bene zapomnieliśmy wziąć. :-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Vill polecam rubinkowo w otruniu zwiedzic :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;9060011]Witajcie
![]() I ja również dołączam do Waszego grona ![]() [/quote] gdzie bedziesz studiowac?? lele jestes z Torunia?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
dołączam się
![]() wyprowadzka 28. Większość napisałyście co zabrać, wiec nie będę się powtarzać ![]() Dobry wątek bo znalazłam świetne rady. Obawiam się współlokatorek... Nie znam ich. Przeszłam przez casting ![]() ![]() ![]() Cholernie boję się gotowania ![]() Nie mogę się doczekać kiedy urządzę mój pokoik ![]() Na miejscu jak się zakwateruję, skoczę na zakupy i zrobię zapas wody, soczkow, makaranów , ogólnie żywności ![]() To będzie szkoła przetrwania ![]() ![]() aby ten rok...
![]() |
#287 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprostu szok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale to zobaczysz jak sie dogadacie ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i chyba kupię kaktusy na parapet [może niebezpieczne, ale luubię je]. Świece, odświeżacz powietrza i inne duperelki uprzyjemniające mieszkanie. A co do internetu to zmieniam na bezprzewodowy. Taniej mnie wyniesie niż stałka w domu i na stancji. I niby korzystać mogę wszędzie. Mysle nad Blueconnect. No póki co to więcej narzekania słyszę na taka formę łączenia się z siecią, ale ja wiele nie wymagam ![]() a jeszcze takie pytanie. Nasłuchałam się przeróżnych historii. I jak bedziecie korzystały z łazienki to za każdym razem będziecie zabierały kosmetyczke z żelem, szamponem etc ? ręczniki zostawiacie w łazience? Wiadomo, że trzeba wyczuć ludzi. I dziko tak latać z tym wszystkim, jednak chciałabym się czuć trochę jak w domu. Gdzies czytałam jak ktoś wycierał podłogę ręcznikiem współlokatora albo dolewano różne rzeczy do żelu... A półki w lodówce macie zamiar wydzielać? hehe, może śmieszne, różne rzeczy słyszałam i nie wiem... Pół biedy jak mieszka się ze znajomymi a ja będę z obcym osobami.
Regeneracja ducha i ciała ![]() Uczę się żyć na nowo. Tym co tu i teraz. ![]() Edytowane przez milkNhoney Czas edycji: 2008-09-19 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
Taki internet to koszmar, sama mam. Mieszkałam w tym roku w centrum miasta, a i tak łącze do...
![]() ![]()
![]() |
#292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do tej pory, dwa lata, mieszkałam przyjaciółką z LO. Skończyło się tak, że się do siebie nie odzywamy ![]() Teraz będę wynajmować pokój w mieszkaniu nieco starszej studentki.Nie znałam jej wcześniej,będziemy we dwie, a mieszkanie jest wielkie, więc myślę, że jakoś się dogadamy ![]() EDIT: Co do półek w lodówce i ogólnie, w kuchni, to ja ją poproszę o wydzielenie mi 1 w lodówce i 1, góra 2-ch w jakiejś półce. Zresztą, nigdy prawie nie gotuję w domu, dlatego też nie przechowuję z reguły wielu produktów, typu mąka, olej, przyprawy ![]()
![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W łazience nie będe zostawiać wszystkich moich kosmetyków, w sumie to nawet w domu trzymam w pokoju ![]() Zobaczę jak dziewczyna będzie się zachowywać, bo teraz trudno powiedzieć. Miejsce na jedzenie w lodówce już sobie wydzieliła ale i tak trochę to zmienimy. Czasami z obcą osobą można się lepiej zaprzyjaźnić niż z koleżanką, która "niby" się zna ![]() Też jestem bardzo ciekawa jak będzie mi się z koleżanką mieszkać..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
milkNhoney: Korzystałam z niego w Toruniu, w samym centrum i nie było wielkiej różnicy, niż na przykład gdzieś poza miastem :/ Co do połączenia - do modemu mam taką małą antenkę i ona wszystko psuje, bo łapie co jakiś czas mocniejszy zasięg i przez to zrywa się połączenie, więc ją odłączyłam i siedzę za wolniejszym łączu, ale jest ono raczej stabilne. Niektóre strony otwierają się dość szybko, a niektóre w ogóle :/ Trzeba odświeżać wiele razy i za którymś razem w końcu łapie. Zwykle łączy mnie z prędkością 256kb. Mam też limit na 1GB downloadu i jak się go przekroczy (raz mi się zdarzyło, ale nie jest to trudne), to internet zwalnia do 56kb (czyli jak na modemie), a trzeba wziąć pod uwagę, że nie chodzi tu tylko o ściąganie w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale i o otwieranie filmików na YouTubie czy wczytywanie się obrazków. Raz nawet przez niego nie zdążyłam rozwiązać testu (studenckiego
![]() ![]() ![]() EDIT: U mnie był koszmar, przynajmniej ja to tak odczuwałam, jeśli chodzi o lodówkę :/ Miałyśmy taką małą na 4 osoby i ciągle słyszałam jakieś komentarze, że tyle jedzenia nakupowałam, że zajęłam cały zamrażalnik, jakieś kąśliwe uwagi, że tyle rzeczy z domu przywożę :/ Jejku, jak dobrze, że mam to już za sobą. Te dziewczyny były okropne. Nie moja wina, że lubię się odżywiać w sposób zróżnicowany i nie umiem jeść na śniadanie i kolację przez cały tydzień tego samego serka albo pasty rybnej ![]()
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak mieszkasz z obcymi osobami to od razu najlepiej wydzielic sobie polki, szafki itd. zeby pozniej nie bylo, ze nie masz gdzie trzymac rzeczy ![]() Cytat:
![]() dlatego my wydzielamy sobie przestrzen dla kazdego - po polce w lodowce, szafki w kuchni tez dzielimy zeby kazdy mial miejsce na swoje rzeczy. no chyba ze ktos nie korzysta np. z jednej szuflady, to moze komus odstapic. niektore szafki zostawiamy wspolne, np. na garnki. dla mnie to jest normalna i najbardziej zdrowa sytuacja - tez lubie jesc zroznicowanie i dlatego mam duzo jedzenia, i duzo zwoze go z domu, ale rozumiem, ze kogos mogloby to irytowac gdybym sama zajmowala tyle miejsca. i to wcale nie ma chyba znaczenia, czy to dziewczyny czy obce/znane osoby ![]() my np. kupujemy druga stara lodowke zeby miec specjalnie na rzeczy zwozone z domu ![]() aha, ja tez bym nie chciala mieszkac z samymi dziewczynami ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
Pani ćmo, źle mnie zrozumiałaś. Nie zajmowałam ani całej lodówki, ani całej zamrażarki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;9062671]kpsw
![]() aa szkoda ze nie ukw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zgadzam się zdecydowanie, a otwieranie wina to naprawdę ciekawe przeżycie, nawet gdzieś mam jeszcze fotki z akcji ![]() Do wszsytkich zainteresowanych: bieżcie tylko najpotrzebniejsze rzeczy, a jeśli ktoś ma zamiar zamieszkać z kimś najlepiej zrobić liste i się podzielić. Po co niepotrzebnie zajmować miejsce w mieszkanku 3msię |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
właśnie najbardziej obawiam się mieszkania z samymi dziewczynami
![]() mikser, mikrofala etc. - daruję sobie ![]() ![]() też związane z wyprowadzką na studia to powroty późnym wieczorem, tego też się obawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.