![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Cytat:
![]() On na 100% wie czego ja chce, mysle tez ze ja wiem czego chce on. Jednak bez konkretow..... a babska ciekawosc jest silniejsza wiec zastanawiam sie czy to juz zaraz czy za miesiac, dwa..... Z drugiej strony to tylko ciekawosc, z ktora podobno trzeba troszke walczyc wiec chyba po prostu poczekam jak sprawa sie rozwinie, a raczej - kiedy sprawa sie rozwinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jej, nie strasz. mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie, jeszcze sporo czasu.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Witam, jestem z chłopakiem ponad 2 lata. Mieszkamy razem ok 1,5 roku. Własnie wprowadziliśmy się do nowego mieszkania, urządziliśmy je... myślałam, że to coś więcej. Zmusiłam Go do poważnej rozmowy o naszej przyszłości i usłyszałam, że nie jest gotowy ani na zaręczyny, ani ślub, że chce ze mną być i w przyszłości założyć rodzinę, ale że teraz nie jest gotowy i nie planuje ślubu... No i teraz nie wiem, co robić, nie umiem tak mieszkać razem, wiedząc, że On nie ma planów. Może po prostu Mu jest tak wygodnie i nie ma potrzeby robić kolejnego kroku... Przykre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
dwa lata to nie jest dużo, więc nie masz co się martwić. Przecież on powiedział, że chce, ale jeszcze nie teraz.
A z resztą, tak serio, to źle ci z nim jest? Jeżeli nie, to w czym problem? Trzeba cieszyć się tym, co jest. Samym związkiem z kimś ![]() A wiecie co, ostatnio, ja i mój chłopak zamieniliśmy się komórkami na parę dni, bo ja miałam jakieś mp3, które chciał w podróż wziąć, czy jakoś tak. I dzisiaj rano, zmieniłam karty sim i pojechałam na uczelnię a tu patrzę w skrzynce smsowej w wysłanych wiadomościach zostały mi jego smsy i czytam w jednym z nich, że umawiał się z kolegą na miasto i pisze: Byku, chcę wybrać dzisiaj pierścionek dla Ilonki! Budź się i puść mi bolca na znak, że wstałeś ![]() Szczena mi opadła i ciekawa teraz jestem, czy udało mu się jakiś znaleźć, bo on wybredny jest bardziej niż ja ![]() Rozmawialiśmy o zaręczynach, bo rozmawiamy o wszystkim, ale nie wiedziałam, że to jeszcze w tym roku będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
no no to się w fajnych okolicznościach dowiedziałaś
![]() ![]() ![]() super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
BAN stały
|
Ja z moim TŻtem jestes juz prawie 3 latka.(23 grudnia mamy rocznice
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Vanessa176 Czas edycji: 2008-12-08 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie taka: ja chcę żebyś mi się w końcu oświadczył, ale taka, która pozwoli Wam porozumieć się w tej sprawie, dzięki której dowiecie się jakie oboje macie zdanie na ten temat, czy pragniecie tego samego. Swoją drogą dziwię się, że w ciągu tych trzech lat nie rozmawialiście na ten temat. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Chiante może dołączysz do nas? : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294828
#279 |
Raczkowanie
|
Mnie jest z moim chłopakiem baaardzo dobrze, rozumiemy się doskonale i pasujemy do siebie. Ale kiedy doszło do rozmowy o zaręczynach, ślubie, powiedział, że nie teraz, że musi być pewien. Wczoraj przy kolejnej rozmowie powiedział, że muszę się liczyć z konsekwencjami tego, co było (chodzi o kłótnie). Myślałam, że jak człowiek kocha, to zapomina, że ważne to jest, jaka jestem i czy chce ze mną być, a nie wyciąganie konsekwencji z kłótni. Może jestem jakaś staropolska, ale jakoś na dłuższą metę ciężko mi będzie dalej z Nim mieszkać bez zaręczyn (a późńiej ślubu). A wiem, że tego teraz nie planuje
![]() Jeśli chodzi o Niego tak na codzień, jest kochany, mój ideał... ale po prostu chyba ma już wszystko, mieszkam z Nim, to po co ma się dalej starać. Kocha mnie, ale nic więcej nie robi. Zero miłych niespodzianek, jakiś gestów czy coś takiego. Powie, że kocha i to starczy. Cóż pozostaje się zająć sobą, może wyprowadzić na jakiś czas... i zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Ja z moim facetem zareczylam sie po 3 miesiacach znajomosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
On ma dobrą pracę, więc nie chodzi o pieniądze... nie wiem, o co Mu chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Moja historia wyglšda tak: Mój TZ owiadczył mi się po dwóch latach naszego zwišzku, na pierwszych prawdziwych wakacjach nad morzem. Piercionek przycišgnšł z drugiego końca wiata, żeby kamień w nim osadzony nie był wczeniej w żadnym innym piercionku, bo to podobno jak był używany przez osobę nieszczęliwš to pecha przynosi (?!). W sumie przed owiadczynami nigdy nie rozmawialimy na ten temat, o tym czy jestemy gotowi na podjęcie takich kroków. W każdym razie to była jego decyzja i ja nie naciskałam w żaden sposób. Jestemy zaręczeni półtora roku i szczerze mówišc dla mnie jest to ostatni etap w formalizowaniu zwišzku, mój TZ uważa inaczej ale to już inna bajka. Mi wystarczy jest, że jestemy szczęliwi, bo po lubie to podobno tylko gorzej jest :P Uważam, że nie warto osaczać faceta i kazać mu podejmować działania na które nie jest gotowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że zdajesz sobie sprawę z zaistniałej sytuacji, nie próbujesz usprawiedliwiać swojego TŻ. Porozmawiaj z nim, jeśli to mu oczu nie otworzy - wyprowadź się na jakiś czas. Może wtedy do niego dotrze, że uczucie trzeba pielęgnować. Cytat:
![]() A ja myślałam, że zaręczyłam się zbyt szybko, bo po 10 miesiącach bycia razem ![]() Ostatnio nawet moje Kochanie powiedziało mi, że chciał to zrobić kilka miesięcy wcześniej, ale doszedł do wniosku, że powinnam najpierw poznać jego życie zanim powiem "tak". Cytat:
![]() Ale drugiego zdania zaprzeczyć nie mogę ![]()
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
to chyba juz jutro czekaja mnie zareczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
#285 |
Zakorzenienie
|
sypia sie ostatnio same zaręczyny.....
#286 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem z moim prawie 6 lat : ja za miesiac skoncze 25, on bedzie mial 24. Pierscionka jak nie było tak nie ma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo sie zdziwilam jak moi znajomi byli ze soba 12 lat, wkoncu dziewczyna poczula ze ma dosc czekania na to az sie oswiadczy i kazala mu wybierac...w koncu czas goni a oni nie stana sie juz mlodsi. Rozstali sie, chlopak juz oswiadczyl sie innej po niecalym miesiacu bycia ze soba. Czasami dziwnie sie to zycie uklada
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
kycia mysle ze u Ciebie bedzie inaczej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale smieszny sposob ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
BAN stały
|
Cytat:
Druga para,ktorą też znam są ze sobą 8 lat,albo i nawet więcej a u nich oświadczyn ani widu ani słychu.Jak ostatnio wspólnie rozmawialiśmy to widac/slychać było że co do ślubów,ma niezbyt pozytywne zdanie,najwidoczniej to typ który ceni wolność i wygode. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Ja do zaręczyn podchodzę w ten sposób - jeśli jest się siebie pewnym, jest się ze sobą wystarczają co długo i dzięki temu zna się drugą osobę, jej potrzeby etc. dlaczego się nie zaręczyć? Po oświadczynach nie trzeba od razu brać ślubu!! Moi znajomi są razem 8 lat a trwali w narzeczeństwie 4 lata. Dopiero w tym roku wzięli ślub. Zaręczyny to po prostu kolejny etap w związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Też znam kilka par, które były ze sobą latami i się rozstały. Znam też takie, które dalej są w długodystansowych związkach i owszem, myślą o zaręczynach - a właściwie myśli tylko jedna osoba: dziewczyna.
![]() ![]() Osobiście dla mnie taki związek nie ma przyszłości. Albo się wie, że się kogoś kocha, chce z nim spędzić resztę życia i robi się coś w tym kierunku, albo dalej "bawi się w dom" ( nie uderzam tutaj w wolny związek, w których i dziewczyna i chłopak chcą być ). Bardzo mało znam natomiast takich osób, które są ze sobą w kilkuletnich związkach i decydują się na ślub. Znam też takie, co w końcu wzięły ślub i po niedługim czasie się rozwiodły ![]() Nie wiem czemu tak się dzieje. Chyba czasem po prostu niektórzy popełniają błąd i dopiero po pewnym czasie sobie to uświadamiają... Sądzę jednak, że jeśli naprawdę ludzie się kochają i oboje wiedzą, że to Ten i Ta, to nieważne jaki jest staż ich związku; biorą ślub, mają dzieci, wnuki, prawnuki i są szczęśliwi ze sobą do końca życia ![]()
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nic złego, kiedy chłopak jest odpowiedzialny ![]() I nie bój się. My 6,5 roku i właśnie zmierzamy do kolejnego etapu. Wiem skądinąd (przyjaciel mojego chłopaka), że już od paru tygodni łazi ciąglke po jubilerach, ale nic nie znalazł jeszcze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mogłabym się podpisać dwoma rękami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byl ten dzien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
kycia teraz czekam az Ty napiszesz to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
No to na mnie też czas już przyszedł
![]() ![]() Byłam w takim szoku, że aż się nie popłakałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hmmm, było idealnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.