![]() |
#271 |
CORELIPS
|
Dot.: psychologia -studia?
Proszę nie kpić sobie, że nieistotne czy studiujesz kliniczną , ogólną czy biznesu. Nie tylko chodzi o program (owszem , każdy kładzie nacisk na co innego) ale o późniejszą sytuację abiturientów na rynku pracy. Szansy na pracę w szpitalu i zajmowanie się ludźmi po szoku urazowym itd nie dostanie psycholog biznesu i przedsiębiorczości. Na przykład
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- A tak nawiasem znajoma podsunęła mi pomysł ,żebym poszła najpierw na stacjonarne na administracje(dostane się na pewno) na UG. A po licencjacie poszła na zaoczne na psychologię i nie wiem czy to jest jakis `dobry` pomysł, nie wiem czy ma sens robic licencjat z administracji...Co myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomysł z administracją to chyba żart? ![]() Jeżeli nie to z radami tej koleżanki chyba nie zajdziesz daleko... ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze: administracja nijak ma się do psychologi, a z tego co zrozumiałam chcesz studiować psychologię? Lub coś pokrewnego?
Po drugie: jeszcze nie zaczęłaś studiów, a już planujesz je na najbliższe 8 lat ![]() ![]()
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
SWPS ma baardzo dobrą kadrę i jest jedną z najlepszych uczelni prywatnych w Polsce. Rozumiem, że masz na myśli filię w Sopocie?? Mam tam wielu znajomych jedni zadowoleni, inni nie- jak wszędzie. Znam kilka osób, które chciały się przenieść na UG. Ja studiowałam psychologię na UG i jestem 100 pro zadowolona. Wykładowcy co prawda wymagający i nie zawsze przychylni studentowi, ale bardzo kompetentni, posiadający szeroki zakres wiedzy( Sa wyjątki oczywiście ![]() Ścieżek specjalizacyjnych jest teraz bodajże 5. Co do SWPS jeszcze- nawet większość wykładowców z UG ma o niej bardzo dobre zdanie, często wspominali o tej uczelni wyrażając się z szacunkiem. Edytowane przez pandulek Czas edycji: 2011-08-24 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to prawdziwa (tj. dająca uprawnienia) specjalizacja kliniczna z psychologii robiona jest w instytucie Psychiatrii i Neurologii, trwa 4 lata i jest płatna. Dopiero po niej jesteś psychologiem klinicznym. Wcześniej - nie ważne czy studiowałeś na uniwerku psycholigię biznesu, kliniczną czy co tam jeszcze - jesteś po prostu psychologiem. Te uniwersyteckie nazwy specjalizacji tak na prawdę nic nie znaczą. A inna sprawa, że często jako klinicyści pracują zwykli psychologowie, bez specjalizacji, po prostu zainteresowni tematem/akurat w szpitalu udało im się zdobyć pracę itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez Dieta18 Czas edycji: 2011-08-24 o 14:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli bardzo, ale to bardzo zależy Ci na dziennych studiach, wybierz licencjat z czegoś innego, na co stosunkowo łatwo się dostać - pokrewnego psychologii np. pedagogika, resocjalizacja, praca socjalna, cokolwiek. Wtedy będziesz miała 3 lata na zastanowienie się czy to jest naprawdę coś co chcesz robić w życiu, nieco przedłużysz sobie czas beztroski (co też jest w pewnym stopniu dobre) i przede wszystkim przygotujesz się do całkowitego usamodzielnienia. Możesz też psycho zacząć w trakcie studiów. Ja zaczęłam psychologię po licencjacie z resocjalizacji. Teraz będę na IV (I rok II stopnia) reso i II roku psycho. Cieszę się, że poszłam na psychologię teraz bo mniej więcej wiem co chcę robić w życiu. Gdybym poszła wcześniej wybrałabym na pewno źle - zarówno jeżeli chodzi o kierunek, czy ew. specjalizację. Po maturze niewiele wiedziałam o życiu, o rynku pracy i w ogóle o tym co mnie interesuje. A już najmniej wiedziałam o tym jak w realu wygląda praca psychologa! ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-08-24 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#283 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#285 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#287 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości- rozumiem, że się dostałaś na UG i na SWPS na psychologię i rozważasz gdzie pójść tak? ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Dokładnie, jednak wykładowcy nam powtarzali, żebyśmy robili te ścieżki tak czy siak. Bo u nas można i było wybrać ogólną i nie robić żadnej. Ale powtarzali, że ten dopisek o ukończonej ścieżce zawsze jakoś ładniej wygląda na dyplomie i zachęcali nas do tego. Edytowane przez pandulek Czas edycji: 2011-08-24 o 16:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Heh nie, w przyszłym roku idę na studia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
jak to jest z ta wpłatą za indeks te 4 zł. Na jakie konto mam je wpłacić ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego ma nie brać? Ja wzięłam kierując się tym, że jak będę chciała coś przepisać na inny kierunek, to nie będę mogła, bo co pokażę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Ale ja go chce miec. potem pamiatka zostaje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sorry za offtop Wizazanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sentymentalnej wartości, to swoją drogą - moi rodzice do dziś mają swoje indeksy. I jaka to frajda porównywać z moim tatą moje wpisy z tego samego kierunku i wydziału, które on dostawał od mgra albo dra, a ja już od profa ![]()
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2011-08-26 o 00:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Witam .
A mnie interesuje psychologia w Olsztynie na UWM . Jezeli ktos tam studiował albo studiuje to napiszcie jak to tam własnie wyglada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do studentek UW jakie zajęcia, fakultety odradzacie dla 1 roku?? Jak wyglądają zajęcia językowe??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.