Wojsko mi go zabrało... - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-20, 18:05   #271
fikusia87
Raczkowanie

Dot.: Wojsko mi go zabrało...

Mój mąz jest w jednostce gdzie nie ma tak ze wychodzi sie raz na dwa miesiace czy raz na trzy. Mój mąz przyjezdza co 2 tygodnie.
Owszem ale zeby przyjechac trzeba sobie zasłużyć na to. A nie podskakiwać kapralowi(wyzywac bic zmieszac z błotem ) badz niszczyc mienie wojskowe. Badz pić na jednostce % ty. A nie wspomne o nauczeniu sie prawa wartownika badz użycia broni(karktki A4) i wyrazic chec pojscia na warte. Jesli sobie oleje i nie zalerzy mu na tym to nie dzwinie sie.

---------- Napisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

aha a o dłuższych stałkach to nie jest tak ze jak masz zone to wychodzisz na wiecej niz na 72h. Niech nikt kitu nie wciska bo tak nie jest wiem z własnego doswiadczenia.

---------- Napisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

w Szczecinie stałki są codziennie od 17.15 do 24. a w innych jednostkach nie wiem jak jest.

A JA CZEKAM NA CIEBIE ŻEBYŚ PRZYSZEDŁ JUŻ WRESZCIE.

... CYWIL 23.06.2009 ... CZEKAM
fikusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 18:55   #272
m@rtynka
Zadomowienie

Wojsko wojskiem a gdzie zaufanie w tym wszystkim jesli chlopak ma dziewczyne a jego koledzy nie to nie znaczy ze on tez musi zarywac laski,moj chlopak jako jedyny od niego z grupy ma dziewczyne i co ufam mu i wiem ze koledzy podrywaja inne dziewczyny a moj chlopak nie koniecznie musi robic tak samo.

Razem! KCKM
m@rtynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 19:11   #273
fikusia87
Raczkowanie

dokładnie jestem za i nie zawsze jest tak ze facet musi robic to dla innych kolegów i pokzaywaz ze oni zarywaja to on tez.

Stary 2009-02-20, 19:15   #274
m@rtynka
Zadomowienie

Pozatym sam mi się przyznal ze koledzy kiedys zaporosili jakies dziewczyny do stolika ale on na nie uwagi nie zwracal,pozatym widze ze mu zalezy!Trzeba sobie ufac i wiedziec ze tej 2 stronie zalezy!

Razem! KCKM
Stary 2009-02-20, 19:20   #275
fikusia87
Raczkowanie

jesli sie ma ta 2 połowe to po co ma zarywac do innej ? nie qmam tego

Stary 2009-02-20, 19:29   #276
m@rtynka
Zadomowienie

kocham swoją drugą połówkę on mnie i ufam mu wiem ze jestem dla niego jedyna więc nie boje się o inne kolezanki;D

Razem! KCKM
Stary 2009-02-21, 10:42   #277
pannamanna
Raczkowanie

natalkaqwert, tak jak dziewczyny nie zgadzam sie z tym co mowisz. Jeśli ma sie tż, który nas kocha, szanuje, a my mu ufamy, do takich sytuacji nie dojdzie na pewno. Zresztą, my tutaj tez jestesmy same, napewno czesto trafiaja nam sie pokusy w postaci fajnych chlopców i przygód, ale nie sądze, że która kolwiek z dziewczyn które sie tu wypowiadają by skorzystała.

Mam nadzieje że wkrótce założymy wątek "Wojsko mi go oddało"
Pozdrawiam

pannamanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 11:48   #278
moniiiczkaa
Raczkowanie

Ja też nie zgadzam się z wypowiedzimi natalkaqwert. Nie zgodzę się z tym, że nasi faceci zapominają o nas jak są w wojsku. To prawda mają tam inne życie, ale to nie znaczy, że nie myślą o nas.
Przed wojskiem mieliśmy do siebie szacunek, zaufanie i w czasie wojska nie zmieniło się to.
moniiiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 12:19   #279
m@rtynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniiiczkaa Pokaż wiadomość
Ja też nie zgadzam się z wypowiedzimi natalkaqwert. Nie zgodzę się z tym, że nasi faceci zapominają o nas jak są w wojsku. To prawda mają tam inne życie, ale to nie znaczy, że nie myślą o nas.
Przed wojskiem mieliśmy do siebie szacunek, zaufanie i w czasie wojska nie zmieniło się to.
Otóż to wielka racja;D

Razem! KCKM
Stary 2009-02-21, 18:18   #280
fikusia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniiiczkaa Pokaż wiadomość

Jesli by NASI FACECI ZAPOMINALI O NAS TO NIE PISALI NIE DZWONILI BY CO CHWILA bynajmniej u mnie tak jest!!
Maja inne życie - ALE WIELKI KOSZMAR KTÓRY ZABIERA IM CZESC WSPANIAŁEGO ŻYCIA GDZIE NIE MOGA BYC W TYM CZASIE ZE SWOIMI ZONAMI DZIECMI I DZIEWCZYNAMI KTÓRE TAK KOCHAJA I TAK TESKNIA I TAK BARDZO CIERPIA IDAC NA POLIGON STRZELNICE PSUJAC SOBIE PSYCHIKE A ZAMIAST TEGO MOGLI BY POJSC NA SPACER PRZYTULIC SIE I MIEC WIECEJ MIŁOŚCI JAK TERAZ PRZEZ ODLEGŁOŚC!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2009-02-23, 19:58   #281
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Napisane przez fikusia87 Pokaż wiadomość
Dowiedziałam, sie dzis ze MINISTER PODPISAŁ UMOWE O WYJŚCIU KIWECIEN MAJ 2009 : jupi::j upi:

WIEC TERAZ MÓJ MIŚ CZEKA NA OZNAJMIENIE TEGO NA APELU :jupi :
wiesz cos moze wiecej na ten temat?? czy to wszyscy i czy to juz oznajmili na apelu??
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 11:48   #282
fikusia87
Raczkowanie

Niestety sprawa co do wyjscia wczesniej ucichła ale jak mój mąż przyjedzie i dowiem sie wiecej to napisze

Stary 2009-02-24, 14:36   #283
m@rtynka
Zadomowienie

Własnie moj chlopak był w weekend i gadalismy na ten temat tez powiedział ze u niego jak narazie cisza...

Razem! KCKM
Stary 2009-02-24, 14:42   #284
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

moj ostatnio mowil ze jego dowodca (a on jest dosc wirygodny) mowil ze wlasnie maja ich puszczac wczesniej.. i to nie tylko na tej jednostce o tym slychac ale i u szwagra,u mojego kumpla... w telewizji ponoc gadali ze maja wczesniej puscic bo wasnie musza oszczedzac tak samo jak mowia ze Ci ktorzy teraz nie poszli do wojska to maja wbita rezerwe i podobno to plota tylko..
Stary 2009-02-27, 21:18   #285
fikusia87
Raczkowanie

sa trzy daty wyjscia 15 18 25 kwiecien teraz tylko czekanie na ogłoszenie

Stary 2009-02-27, 22:25   #286
pannamanna
Raczkowanie

Dziewczyny, przytocze wam coś z tej ustawy.

2. 1. Żołnierzy powołanych do odbycia zasadniczej służby wojskowej:
1) od dnia 6 maja do dnia 8 maja 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 27-29 stycznia 2009 r.;
2) od dnia 3 czerwca do dnia 5 czerwca 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 24-26 lutego 2009 r.;
3) od dnia 1 lipca do dnia 3 lipca 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 24-26 marca 2009 r.;
4) od dnia 5 sierpnia do dnia 7 sierpnia 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 27-29 kwietnia 2009 r.;
5) od dnia 2 września do dnia 4 września 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 26-28 maja 2009 r.;
6) od dnia 7 października do dnia 9 października 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 23-25 czerwca 2009 r.;
7) od dnia 4 listopada do dnia 6 listopada 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 28-30 lipca 2009 r.;
8) od dnia 2 grudnia do dnia 4 grudnia 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 25-27 sierpnia 2009 r.
2. Żołnierzy powołanych do odbycia zasadniczej służby wojskowej w innych terminach niż określone w ust. 1, w przypadkach związanych z powołaniem w miejsce osób planowanych na uzupełnienie jednostek wojskowych, w stosunku do których uchylono decyzję o powołaniu do zasadniczej służby wojskowej (kartę powołania), zwalnia się i przenosi do rezerwy w terminach określonych w ust. 1, odpowiednio dla danego terminu powołania."

Po wiecej szczegółów odsyłam tu http://www.lex.com.pl/serwis/du/2009/0062.htm

Stary 2009-02-28, 09:27   #287
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

pannamanna ale to jest ogolna ustawa a maja ich puszczac wczesniej ze wgeldu na dlugi i oszczednosci, podobno zolnierze do konca maja musza wybrac urlopy a skoro mieli by wychodzic pod koniec lipca nie musieli by juz ich wybierac
Stary 2009-02-28, 11:42   #288
pannamanna
Raczkowanie

aha to przepraszam, nie jestem jeszcze w temacie, dopiero bede rozmawiac o tym z tż

Stary 2009-03-01, 19:16   #289
m@rtynka
Zadomowienie

Witam Dziewczęta wiem ze niejedno krotnie motyw rozstan był już tutaj poruszany,ale boje sę ze nie wytrzymam kolejnego dłuższego rozstania.Pierwszym naszym najdłuższym rozstaniem było1,5msc. a teraz nawet nie wiem kiedy go zobacze,moze mam takie odczucie bo widzielismy się na walentynki a poźniej tydzien po walentynkach.I od tamtej pory boje się ze juz nie mam siły znowu czekać niepotrafiłam się nawet z moim chłopakiem pożegnać tak mi było ciężko

Razem! KCKM
Stary 2009-03-02, 11:26   #290
moniiiczkaa
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny. Ale jestem zła, mój TŻ zaraził sie w wojsku jakimś grzybem, piecze Go, swędzi.... blisko miejsc intymnych.
Lekarze stwierdzili, że nie myją się z wojsku-tak prosto z mostu mu powiedziała.
Mój TŻ mówi, że są takie typy co sie nie myją ale większość myje się codziennie (w tym mój TŻ) ale jak widac to nie wystarcza gdyż lekarze stwierdzili, że ktoś tego grzyba roznosi. W wojsku tego napewno nie wyleczy bo to trzeba sie kilka razy dziennie smarować, myć jakimiś specjalnymi żelami itd... a zwolnienia mu nie chca dać bo to niby nie jest podstawa do zwolnienia. I tak po weekendzie dziś musi wracać do jednostki i co?? I sie męczyć z tym i zarażać innych. No chyba, że Go na izbe wezmą ale przecież są też inni porarażani...
I tak wygląda nasze polskie wojsko... służba od cholery.
Stary 2009-03-02, 14:57   #291
m@rtynka
Zadomowienie

moniiiczkaa wiesz moj chlopak mialo ospe w wojsku i nie dostał nic na ospe kompletnie,nic dopiero po jakis 7dniach dostał zeby się wypocic jak powinnien przyjac te tabletki w I fazie rozwoju choroby...Wspólczuje Twojemu chłopakow bo w wojsku być chorym to coś strasznego bo nikogo to nie interesuje...a wydaje mi się ze wrecz powinno!

Razem! KCKM
Stary 2009-03-02, 15:06   #292
moniiiczkaa
Raczkowanie

No właśnie powinno a jest zupełnie inaczej. Mój TŻ dziś zbuntował sie i podzwonił do kadry, powiedział co i jak i ubłagał lekarza o zwolnienie i udało się, tydzień będzie siedział w domu, mam nadzieje, że przez ten czas sie wyleczy.
Stary 2009-03-02, 16:43   #293
m@rtynka
Zadomowienie

o widzisz jak fajnie chłopak wywalczył swoje.....Hmmm...jak Ci zazdroszcze

Razem! KCKM
Stary 2009-03-02, 21:47   #294
pannamanna
Raczkowanie

mój też na zwolnieniu siedzi bo biedak sobie coś zrobił w kolano, i dali mu zwolnienie, prawie 2 tygodnie bede go jeszcze miala m@rtynka ja sie teraz ze swoim trzy tygodnie nie widzialam, i juz ledwo wytrzymalam, musisz dać rade, czas naprawde szybko leci, zanim sie obejrzysz juz znow bedzie przy Tobie

Edytowane przez pannamanna
Czas edycji: 2009-03-02 o 21:58 Powód: pominiety wyraz ;)
Stary 2009-03-03, 16:48   #295
m@rtynka
Zadomowienie

Dziewczynki wiem ze musze wytrzymać a tym bardziej nie moge go zostawić,ale już czasami nie mam siły,poprostu nie chce mi się nawet myśleć o tym ze on jest tam a ja w domku...Poprostu nieraz mam wrażenie ze to nie ma sensu,wątpie w to przez tą cholerną odległość;/

Wiem że nie powinnam mieć wątpliwości bo Kocham mojego Chłopaka,ale czasami to jest sliniejsze odemnie...

Razem! KCKM
Stary 2009-03-03, 18:45   #296
fikusia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannamanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przytocze wam coś z tej ustawy.

2. 1. Żołnierzy powołanych do odbycia zasadniczej służby wojskowej:
1) od dnia 6 maja do dnia 8 maja 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 27-29 stycznia 2009 r.;
2) od dnia 3 czerwca do dnia 5 czerwca 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 24-26 lutego 2009 r.;
3) od dnia 1 lipca do dnia 3 lipca 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 24-26 marca 2009 r.;
4) od dnia 5 sierpnia do dnia 7 sierpnia 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 27-29 kwietnia 2009 r.;
5) od dnia 2 września do dnia 4 września 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 26-28 maja 2009 r.;
6) od dnia 7 października do dnia 9 października 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 23-25 czerwca 2009 r.;
7) od dnia 4 listopada do dnia 6 listopada 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 28-30 lipca 2009 r.;
8) od dnia 2 grudnia do dnia 4 grudnia 2008 r. - zwalnia się i przenosi do rezerwy w dniach 25-27 sierpnia 2009 r.
2. Żołnierzy powołanych do odbycia zasadniczej służby wojskowej w innych terminach niż określone w ust. 1, w przypadkach związanych z powołaniem w miejsce osób planowanych na uzupełnienie jednostek wojskowych, w stosunku do których uchylono decyzję o powołaniu do zasadniczej służby wojskowej (kartę powołania), zwalnia się i przenosi do rezerwy w terminach określonych w ust. 1, odpowiednio dla danego terminu powołania."

Po wiecej szczegółów odsyłam tu http://www.lex.com.pl/serwis/du/2009/0062.htm

to dlaczego są wstrzymane przeniesienia do bliższych jednostek (bliżej domu )??? to jest ogólna ustawa! a nie ma nic o tym ze minister podpisał umowe o wczesniejszym wyjsciu z powodu kryzysu

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez m@rtynka Pokaż wiadomość
Witam Dziewczęta wiem ze niejedno krotnie motyw rozstan był już tutaj poruszany,ale boje sę ze nie wytrzymam kolejnego dłuższego rozstania.Pierwszym naszym najdłuższym rozstaniem było1,5msc. a teraz nawet nie wiem kiedy go zobacze,moze mam takie odczucie bo widzielismy się na walentynki a poźniej tydzien po walentynkach.I od tamtej pory boje się ze juz nie mam siły znowu czekać niepotrafiłam się nawet z moim chłopakiem pożegnać tak mi było ciężko

Nie bój się bedzie dobrze ja mojego męża nie zobzce przez miesiac bo przeszedł na inna kompanie i nie moze wyjechac do domku.
ale postanowiłam JECHAC JA DO NIEGO.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez m@rtynka Pokaż wiadomość
Dziewczynki wiem ze musze wytrzymać a tym bardziej nie moge go zostawić,ale już czasami nie mam siły,poprostu nie chce mi się nawet myśleć o tym ze on jest tam a ja w domku...Poprostu nieraz mam wrażenie ze to nie ma sensu,wątpie w to przez tą cholerną odległość;/

Wiem że nie powinnam mieć wątpliwości bo Kocham mojego Chłopaka,ale czasami to jest sliniejsze odemnie...

jeśli byś go zostawiła On by sobie nie poradził w wojsku !!! a tymbardziej ty musisz byc silna i nie poddac sie !!!!!!!!!!!!!!!! Macie sie oboje i nie wolno wam sie poddac.

Stary 2009-03-03, 18:49   #297
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

dziewczyny nie mozemy sie poddawac!! ja jestem załąmana na studiach problemy bo robimy projekt w grupach i ze nie pojawilam sie na spotkaniu to mnie wywalili z grupy:/ a nie moglam naprawde przyjsc i wyslalam dosc duzo im materialow... no ale widac materialy nie sa najwazniejsze tylko spotkanie.. i nawet nikt mi nie raczyl powiedziec ze nie ejstem z nimi w grupie.. nie wspon ze ktos miesza bo kolega wyskoczyl ze go od po***anych wyzwalam o_0
co do wczesniejszych wyjsc to mam nadzieje ze to bedzie prawda bo jest mi tak Ciezko bez TZta tak go potrzebuje teraz..
Stary 2009-03-03, 18:59   #298
m@rtynka
Zadomowienie

fikusia87 w żadnym wypadku nie chciałam go zostawić bo wiem ze najprawdopodobniej by się troche załamał...

Oj!jest cięzko jest bo własnie jak się ma te gorsze dni to chcemy ich mieć blisko....ale mnie się wydaje ze Ja nie umiem czekać i zbyt łatwo się poddaje.

mart989 Trzeba myslec ze wszytsko się uda naprawde to pomaga,będzie dobrze sytuacja z4e studiami napewno się jakoś załagodzi.Trzymam kciuki!

Razem! KCKM
Stary 2009-03-03, 19:04   #299
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

niezalagodzi.. musze porozmawiac z profesorem jak moge inaczej to zaliczyc bo z nimi nie mam zamiaru wspolpracowac:/ tym bardziej ze oskarzyli mnie o klamstwo i ze materialy z neta sciagnelam:/ a ja zamiast u dziadka w szpitalu siedziec to siedzialam w domu i kasiazki czytalam zeby to zrobic:/
Stary 2009-03-03, 19:19   #300
m@rtynka
Zadomowienie

mart989 i jeszcze ten Świat który nas otacza jest nam oporny,ale mimo wszystko będzie dobrze

Razem! KCKM
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości