|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
moja kulka ma tu 14 mm, 4tc i 5 dzień
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
musicman a ty na co dostałaś ten duphaston (ja też go biorę) o tym drugim leku który dostałaś nie słyszamam, także nie pomogę
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... może jak pójdę sama na usg to mi pani gin wytłumaczy co i jak ![]() dziewczynki ja narazie się nie wazyłam, ale próbowałam wczoraj sukienkę w którą muszę wejść za dwa tygodnie i biust mi sie ledwo mieści - a co to będzie za dwa tygodnie????? ![]() Mdłości jak narazie nie mam, ogólnie to nic mi nie jest ... sutki tylko wrażliwe
|
||
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
ale to serduszko to nie u mnie
, ja byłam za wcześnie, nie było go jeszcze widać, hehe także spokojnie
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już się nie mogę doczekać wtorkowego usgDziś się pożarłam z TZ, normalnie nie wiem czy to on jest marudny czy we mnie hormony szaleją ![]() Co do ważenia, to ja ostatnio ważyłam się dosłownie kilka dni przed owulką, a teraz pewnie dopiero u lekarza więc zobaczymy... W przyszły weekend idziemy na wesele, a jakoś wcale nie mam ochoty na tańce i zabawę do białego rana...
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
6 sztuk mamy Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ---- t.p.03.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, ...) ------------------t.p. .07.09 - ???lub ??? Truheart (Ola,27l, Łódź) ------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) -------- t.p. 23.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (Martyna, 29l, ...) -- t.p. .07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? jusali (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() |
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy dzisaij u teściów i TZ z teściem tak się upili, że myślalam że już po tajemnicy - jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy i mamy zamiar to zrobic w następną niedzielę .... no a teść już zaczął swoje gadki na temat dziecka i TZ-towi się dostało ze pewnie nie wie jak to się robi i trzeba go nauczyć ![]() Edit. aha9 a na kiedy masz termin? Czyli Twoja fasolka to ta czarna kuleczka? Śliczna
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-11-16 o 21:44 |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pijaku i przy zarzutach o brak umiejętności to jest twardy ![]() Ja dziś wygrzebałam w garażu w jednym z kartonów przeprowadzkowych książkę ciążową, którą kiedyś bardzo optymistycznie kupiłam nie jakiś tam poradnik "ę" "ą" tylko taka na wesoło, ale fajnie opisuje tydzień po tygodniu co się dzieje z małym i z kobietą - o taka
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ksiązeczka już mi się podoba ![]() ehhh właśnie się dowiedziałam że mój kuzyn sie zeni w lipcu - a ja będę wtedy rodzić ... pierwsze wesele, które mnie ominie ... Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-11-16 o 22:17 |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A książkę wyszperałam jako prezent dla przyjaciólki jak dowiedziałam się, że jest w ciąży i w przypływie optymizmu kupiłam dwie no i druga też w końcu się przydała |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczynki
Zamarzam ... przyszłam do biura, a tu 8 stopni - paranoja!!! ![]() Cytat:
- ja kocham tańczyć ![]() ..................... Kurcze siedzę jak na szpilkach. moja przyjaciólka ma dzisiaj laparoskopię ... więc siedze i trzymam kciuki!!! Też starają sie o fasolkę - już od roku ... no i mi się udało a im dalej nie ... ja wiem ze ona się cieszy, ale napewno jest jej smutno ze u nich dalej nic ... a ja szczerze mówiąc to tez bym wolała zeby jej się udało najpierw!!!! Nawet głupio mi się cieszyć przy niej, bo wiem ze jej jest przykro /chociaż tego nie pokazuje/ ![]()
|
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
aniu rozumiem cię, ja mam podobny problem, moje dwie kumpele wciąż się starają i nic ;( z jedną już jest naprawdę nieciekawie, torbiel zaatakował jej jajnika (trzeba bedzie usunąć, a leki hormonalne które dostawał przez ponad rok, żeby go zwalczyć, zniszczyły jej trzustkę ((ja wierze, że kiedys wszystko się ułoży i będzie mamusią, co do bardziej przyjemnych rzeczy to weselicho też mi się szykuje, we wrześniu, także ja będe tańcować, z moim małym partnerem albo córcią ), hehe to wesela akurat roku po naszym, bo ja brałam ślub 6.09 a tu już połowa drugiego m-ca. Wystrzelilismy jak torpeda )
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
dawno mnie tu nie było bon nie miałam dostępu do internetu ale teraz już jestem ![]() Moje dane do listy Asia 21 lat. Byłam w sobotę u lekarza i wiecie jak mnie wkurzyła... powiedziała że ciąża jest na pewno ale żeby się jeszcze nie nastawiać bo wciąż mogę poronić Teraz tak strasznie się boję. Powiedziała że to 5 tydz i 4 dzień i żeby iść do lekarza za 2 tygodnie. Mój "pęcherzyk "wymierzyła na ok 3 mm i powiedziała że dopiero na usg będzie widać czy pęcherzyk jest pusty czy pełny i czy nie jest to ciąża pozamaciczna ![]() Powiem wam że tez to już sama nie wiem czy jestem w tej Ciąży czy nie! |
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Jak mi sie nie chciało dzisiaj wstawać do pracy Co sie ze mną dzieje?? Jestem taka ospała, tylko bym spała albo leżała dobrze, że TŻ jest wyrozumiały. Jutro mam pierwsza wizytę u ginki, moja mama rozmawiała dzisiaj w pracy z lekarzem (pracuje w szpitalu na położnictwie) i umówiła mnie z nią na jutro. Idę pierwszy raz państwowo. Powiedziała, że jutro zbada mnie, i da skierowania na badania krwi, moczu i takie tam inne. USG zrobi mi dopiero w 3 miesiącu, bo teraz niewiele będzie widać. Ale się stresuje... oby wszystko było dobrze. Nie moge nic jeść, mam jadłowstręt. To coś okropnego bo na nic nie mam ochoty. Wczoraj TŻ zamówił pizze, to wmusiłam w siebie dwa kawałeczki i to wszystko. Musze coś jeść, mam pustkę w żołądku i odbija mi sie powietrzem schudłam 1 kg od ostatniego ważenia.
|
|
#286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się !!! Będzie dobrze!!! i nie przejmuj się za bardzo tym co powiedziała ta baba, bo to moze zaszkodzic fasolce! Cytat:
Super ze masz taką skarbnicę wiedzy /chodzi mi o mamę Napewno wszystko będzie ok! ![]() Co do jedzenia to ja mogę jeść wszystko ... ale ograniczam słodkie zeby wejść w ta moją sukienkę za dwa tygodnie
|
||
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
6 sztuk mamy Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ---- t.p.03.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, ...) ------------------t.p. .07.09 - ???lub ??? Truheart (Ola,27l, Łódź) ------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) -------- t.p. 23.07.09 - ??? lub ??? erysipelothrix (Martyna, 29l, ...) -- t.p. .07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? jusali (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() |
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Wiem że nie powinnam tak o tym myśleć, ale ciężko jest gdy usłyszy się takie rzeczy z ust lekarza
I tak jak na razie wierzę w to że będzie wszystko dobrze i że jestem i będę jeszcze przez te 9 miesięcy w tej ciąży i urodzę śliczne małe i zdrowe maleństwo. A tobie Cassandra życzę samych dobrych wiadomośći!!!! |
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o województwo to jestem z pomorskiego.
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś wyczytałam, że we wczesnych tygodniach dochodzi czesto do samoczynnych poronień...niemniej jednak nie ma prawa w ten sposób mówić to niedopudszczalne. Wyliczyłam sobie, że jestem w 7 tygoniu i 4 dniu i też sie martwie czy z fasolką wszystko dobrze. Wyczytałam, że jeśli kobieta nie ma krwawień, mocnych bóli brzucha to z fasolką powinno być wszystko ok. Nie ma co sie na zapas zamartwiac. Asieńko wszytko napewno jest w porządku. Duzo wypoczywaj, nie stresuj sie... czas szybko płynie i zanim sie obejrzysz maluszek na USG pomacha do Ciebie rączką
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
No mam taką nadzieję że pomacha mi niedługo... Już nie mogę swię doczekać kiedy miną te 2 tygodnie i będę mogła iść jeszcze raz do lekarza.
Aniu niemcy też możesz wpisać bo mieszkam terqaz tutaj ale pochodzę z pomorskiego Także jak wpiszesz tak będzie dobrze.Dziękuje wam kochane za słowa otuchy i mam nadzieję że będzie tak jak wy mówicie a nie jak ta lekarka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też możecie zmienić dane w liście
![]() 20 lat, warmińsko-mazurskie, imie na razie nie, termin też nie:P Jak będę pewna ciąży to resztę podam po wizycie u gina, brr... AsssiiA to mnei zmartwiłaś U Ciebie to chyba o jeden dzien starsze jest maleństwo i teraz boję się iść na usg...jeszcze się coś złego okaże, że mogę mieć pusty pęcherzyk lub co innego
|
|
|
|
#295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może trafisz na lekarza który nie ma w głowie straszenia pacjętki a podniesienie jej na duchu. Napisz koniecznie po wizycie jak było bo może i dla mnie będzie pocieszające. |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
I znów z sentymentu tu zaglądam
![]() AsssiiA, mnie lekarz też powiedział coś podobnego i też się strasznie martwiłam... teraz wiem że powinnam była już wtedy lekarza zmienić. Jak się później okazało wszystko oczywiście było dobrze, a moja niunia ma teraz 3,5 miesiąca Głowa do góry! Będzie git!Współczuję wszystkim ciążowych dolegliwości. Buziaki dziewczyny |
|
|
|
#297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem zapominają, że mają doczynienia z żywymi ludźmi, którzy mają emocje... Pewnie miała takie przypadki, ale nie powinna zakładac, że wszystkie takie są!No ciekawe jaki będzie ten mój nowy lekarz ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Twoja przyjaciólkę ![]() Cytat:
też się stresuję..pierwsza wizyta najgorsza. Kiepsko z tym Twoim niejedzeniem może chociaz jakieś owoce będzie Ci łatwiej przełknać? |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście takie teksty jakie padły w stronę Asi są niedopuszczalne. ![]() Moim zdaniem lekarz nie powinien tak straszyć tylko ewentualnie powiedzieć, że jeszcze nie jest w stanie niczego konkretnego stwierdzić, na następnej wizycie już coś powie więcej. Potem pacjentka, przeżywa, stresuje sie a to nie jest dobre dla dziecka. Truheart tak, mamy jutro pierwsza wizytę. Ja mam sie zgłosić do lekarza miedzy 8 a 11. Boisz sie? ![]() Masz rację, muszę coś jeść bo anemii dostane. Zaraz pójdę po jakiegoś banana lub jabłko. Może jakaś słodką bułęczkę przełknę. Aaa i jeszcze witaminki mi sie wczoraj skończyły. Nie wiem co mam kupić? A Wy co bierzecie? Ja brałam Prenatal Classic.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2008-11-17 o 11:14 |
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
AsssiiA 0 lepiej idz do prywatnego lekarza, on ci powie wszystko dokladnie a nie nastraszy!
Pozdrawiam wszystkie mamy z tego watku, ja jestem coprawda z watku majowo-czerwcowych ale przypadkiem trafiłam, życzę powodzenia i mało stresów
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze jest wiedzieć że nie tylko mi takich rzeczy naopowiadano a mimo tego wszystko było dobrze.maugoszatka tylko że ja byłam prywatnie, ale już tam więcej nie pójdę
Edytowane przez AsssiiA Czas edycji: 2008-11-17 o 11:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

... może jak pójdę sama na usg to mi pani gin wytłumaczy co i jak
- a co to będzie za dwa tygodnie????? 
... sutki tylko wrażliwe

po pijaku i przy zarzutach o brak umiejętności to jest twardy 
Też starają sie o fasolkę - już od roku ... no i mi się udało a im dalej nie ... ja wiem ze ona się cieszy, ale napewno jest jej smutno ze u nich dalej nic ... a ja szczerze mówiąc to tez bym wolała zeby jej się udało najpierw!!!! Nawet głupio mi się cieszyć przy niej, bo wiem ze jej jest przykro /chociaż tego nie pokazuje/