![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
niezły pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#273 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() widać nastrój mu dopisuje.. chyba że on taki na codzień..
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Ha ha ha Lain niezłego masz faceta
![]() ![]() my nie kupujemy sobie nic na mikołaja- tak jakos kiedys sobie ustalilismy ![]() ![]() ![]() o ile się nie mylę to od dzisiaj mam juz wolne i jutro chyb jadę do domku i do mojego tżta ![]() ![]() a teraz sprawy jakie mi się przypomnialy... ja mieszkam w bloku i klatki nie mam zamiaru przystrajac ale może jakis malutki stroiczek z kwiatów na drzwi poleci ![]() ![]() ale ciekawi mnie raczej sprawa BŁOGOSŁAWIEŃSTWA otóż nigdy na zywo przy tym nie bylam i nie za bardzo wiem jak to wygląda. widzialam na kasecie ze para młoda klęka i mama coś tam przemawia i potem po kolei rodzice dają jej do pocałowania krzyżyk ale nie wiem jak to w realu wygląda itp...p jakies kropidełko i swięcona woda są???????? widzialam ze czasem ludzie gałązką jakąś święcą?????????? ale gałązką czego??????????? wexcie mi opowiedzcie jak to wyglada????
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-10-29 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
siostra TZa miala od ksiedza cala ksiazeczke o tym jak ma wygladac blogoslawienstwa, co mowic itp.
u mnie blogoslawienstwa nie bedzie. nie podoba mi sie to, a w przypadku moich rodzicow blogoslawienie krzyzykiem i paprotka to bylby jakis teatrzyk... ja bym sie dziwnie czula, a oni tym bardziej. wole zeby przy skladaniu zyczen powiedzieli nam cos od serca i to w zupelnosci wystarczy. ja mam jeszcze tylko jutro jedne cwiczenia i do poniedzialku laba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Co do przystrajania to ja mieszkam w domku i co do bramy to hmm tak delikatnie(ale bez baloników!) jakimś tiulem( w kolorze wystroju sali weselnej, dodatków itp.) i z dwie kokardki może dam
![]() ![]() A tren lub mega długaśny welon muszę mieć i finito! Jeśli potrenujemy jego podpinanie z pomocnikami to damy dziewczynki radę ![]() A Ja Was nie widziałam w avatarku dzisiaj w ciągu dnia ![]()
#278 |
Zakorzenienie
|
boże pół dnia i 2 strony,
witaj Metkaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do sukni to ja poszłam pani zapytała kiedy slub to ja mówie, że kwiecień a nie pytała, który rok ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-10-29 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
#281 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa jak to wygląda
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
ja nie chce błogosławieństwa bo dla mnie to jakies takie obciachowe
![]()
#283 |
Zakorzenienie
|
Widzisz Kaśka wczoraj sie martwiłaś ze bedziesz sama i chcialas date zmieniac a tu proszę juz jestescie 3!!!
![]() ![]() ja będę unikać długiego trenu i welonu jak tylko sie da.. no chyba ze w salonie przed lustrem stwierdzę że bosko wyglądam ale ni chce miec trenu... ostatnio na slubach wszystkie panny młode maja treny i potem się tylko z nimi szamoczą.. w Kościele jednak trzeba się poruszyć, wyjść do przysięgi, po mszy pójść na boczny ołtarz się pomodlic a potem zawrócic i powiem wam jak sie napatrzylam jak te dziewczyny się wygramolic nie mogą i pan młody łącznie ze starsza muszą potem jej pomagac i tak skaczą za kazdym razem jak panna mloda wstanie a potem siądzie i od nowa poprawianie... mówie wam zmeczylam sie patrzeniem na to a co dopiero mowic posiadaniem czegos takiego.. z resztą na wesele to się podpina a mi się strasznie nie podoba jak ten upiety tren przy tyłku wisi... albo kaczy kuper albo inne wydziwienie... a jak suknia cala jest normalna to się prezentuje caly czas bardzo dobrze ![]() u mnie błogosławienstwo jakies króciutkie na pewno będzie... mi się wydaje to mile i u mnie na pewno nie bedzie wyglądac jak przedstawienie tylko jak błogosławienstwo rodziców ![]()
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-10-29 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Adwokat diabła
|
spokojnie będzie dobrze..
z tego co ja pamiętam przy błogosławieństach młodzi i rodzice już popłakują sobie ze wzruszenia.. ![]()
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
ja wróciłam zakupów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
spuścić Was z oka i juz się rozkręcają, a niech tak Wam prąd wyłączą na chwile
![]() hm...kusry przedmałżeńskie w mojej parafii są tylko dwa razy w roku a że nie mamy ich z Tż to pójdziemy na jesieni 2009 ![]() ![]() przystrajanie bramy, mieszkam w domku posiadam bramę ![]() Błogosławieństwo byłam raz świadkiem rodzice młodych dali do ucałowania krzyżyk pokropili wodą święconą powiedzieli kilka słów i tyle a u mnie zapewne skończy się to jednym wielkim płaczem z moją mamą na czelę a ja pewnie zaraz za nia ![]() ![]() sukienki kusi mnie żeby iść poprzymierzać ale jeszcze się powstrzymam troszkę bo już widzę minę Pani ekspedientki ![]() ![]() a długi welon MUSZĘ mieć obowiązkowo nie ważne czy się mu coś stanie MUSZĘ MUSZĘ MUSZĘ...no chyba że do 2010 coś mi się odmieni witam nowe PM a juz tak na sam koniec dodam, że miałam z Tżcikiem jechać do kina i ooooooooo coś mu się ze sprzęgłem stało buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a niedawno odebrała samochód od mechanika bo siostra mu skasowała ![]() ![]() ![]() to chyba na tyle ![]() ![]()
#288 |
Rozeznanie
|
u mnie będzie błogosławieństwo ale tylko sami nasi rodzice i my, poprostu powiedza nam cos od serca
![]() uciekam bo zaraz TŻ przyjedzie z pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
a ja chce aby TZ mnie dopiero w kościele zobaczył
![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze cudowne, ale uwazam, ze lepiej gdy jest to blogoslwienstwo wypowiedziane wlasnymi slowami, z serca, a nie wyczytana regulka z jakiejs koscielnej ksiazeczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu tylko niech nie zemdleje z wrażenia jak Cię zobaczy, taką piękną
![]() ![]() ![]()
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#293 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
tak, koleżanka też miała łzy w oczach
aha! i podobno nie każdemu łądnie w bieli mi sie wydaje, że biel dla mnie jest idealna na szczęście bo nie chciałam jakieś sukni ecru ![]()
#295 |
Zakorzenienie
|
bardzo dziekuje za miłe przyjecie,
mowiac o długich welonach i sukniach z trenami wyraziłam tylko swoje zdanie kazda zrobi jak bedzie uwazała ja bym sie po prostu meczyła, u mnie błogosławienstwo tez musi byc, nigdy nie spotkałam sie z tym zeby rodzice czytali tekst błogosławienstwa z jakiejs ksiazeczki czy czegokolwiek po prostu wypowiadaja cos od siebie, na stole jest woda swiecona gałazka szparagusu (tak sie chyba popularnie mowi) i krzyzyk rodzice podchodza maczaja gałaze w wodzie błogosławia młodych i daja do ucałowania krzyz, tak przynajmniej wyglada błogosławienstwo w moich stronach, |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Wtajemniczenie
|
a ja siebie właśnie nie widzę w białej tylko taka bardzo delikatna ecru ale zobaczymy jak poprzymierzam
Cytat:
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2008-10-29 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
a ja chcę mieć błogosławieństwo od rodziców, dla mnie to jest naprawdę bardzo bardzo ważne
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
a czy któraś z Was zapuszcza włosy? bo ja miałam teraz fryzurę taka krótką-aktualnie mam do ramion
po co ja głupia się ściełam miałam do łopatek! a teraz muszę zapuszczać ![]() taka mam teraz:
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam biały kolor i połowa moich bluzek jest biała i bardzo mi w nich ładnie więc mam nadzieję że iw sukni slubnej bedzie mi ładnie białej
![]() ![]() a co to ten szparagus? to sie gdzies kupuje?? u mnie błogoslawienstwo na pewno nie bedzie z kartki!! no ludzie!! rodzice mówią coś od serca i to jest bardzo miłe ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.