Suknia ślubna z muślinu - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 18:50   #271
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa
Dot.: Suknia ślubna z muślinu

Cytat:
Napisane przez aszi7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę doradźcie mi jakie powinnam mieć dodatki do tej sukienki... Jaka biżuteria, welon itd.. Fryzurę mam już na myśli, a reszta nie mam pojęcia... Dziękuję za Wasze wszelkie propozycje. Pozdrawiam ciepło :dzieku je-kwiatek:
Po pierwsze ładniutka suknia Jeśli chodzi o welon to masz szeroki wybór, ale moim zdaniem najbardziej będzie pasowała mgiełka o długości do bioder lub dłuższa. Może być delikatnie zdobiona. Jeśli chodzi o biżuterię, to ja bym postawiła na średniej wielkości kolczyki i delikatną zawieszkę na nie za długim łańcuszku (proponuję np. coś w kształcie łezki). Pewnie odezwą się zwolenniczki kompletów składających się z kolczyków i bransoletki - też będzie ok, ale ja osobiście postawiłabym na łańcuszek na szyi, żeby tam przykuć wzrok - do ładnego dekoltu i ozdobnych rękawków (ale absolutnie nie pasuje tutaj żadna ciężka kolia). Co do kwiatów, to niestety się nie znam, dziewczyny na pewno Ci coś doradzą, są specjalne wątki na podforum o dekoracjach ślubnych.

Edytowane przez Dorotheaa
Czas edycji: 2010-05-06 o 18:52
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 20:59   #272
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Zdjęcie wyszło jakieś maleńkie, przesyłam większe. Oczywiście suknie będzie jak najbardziej biała
Sliczna suknia))))))))) Piekna )) welon to pewnie mgielka, albo do bioderek albo dlugi, jak masz dlugi tren z muslinu przy sukni to moze szkoda go przykrywac dlugim welonem, ale nie wiem, najlepiej przymiezyc i taki i taki i zobaczyc) Ja mam podobna sukienke (post powyzej) i zdecydowalam sie na welon do pasa wlasnie. Co do izuterii - to jakies ladne kolczyki i do wyboru bransoletka albo cos na szyje - co kto lubi, tak jak Dorothea napisala)) ja mam kolczyki i bransoletke z krysztalkow wybor bizuterii jest ogromny, najbardziej polecam taka autorska - np. na stronie arsneo jest bardzo duzo indywidualnych wykonawcow, ktorzy potrafia doradzic i podsunac jakis dobry pomysl)))) kwiaty to pewnie jakies lekkie i delikatne - eustoma, roze, frezje? jest watek z bukietami slubnymi i tam jest maaaasa pomyslow)) powodzenia zatem
6000ewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 08:13   #273
aszi7
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za rady, będę coś szukać, choć wiem, że to nie będzie łatwe a myślę też o bukiecie z rumianków... taki mi się marzy ale nie wiem czy dostanę je w lipcu. Za biżuterią muszę się porozglądać, może znajdę coś skromnego a zarazem bardzo ładnego A myślałam, że najwięcej problemu będę miała ze znalezieniem sukienki...Pozdrawiam Was ciepło
aszi7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 08:17   #274
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Dziewczyny proszę doradźcie mi jakie powinnam mieć dodatki do tej sukienki... Jaka biżuteria, welon itd.. Fryzurę mam już na myśli, a reszta nie mam pojęcia... Dziękuję za Wasze wszelkie propozycje. Pozdrawiam ciepło :dzieku je-kwiatek:
CUDNA!! Prosty krój a zachwyca A słuchaj to napewno muślin? Bo na dole widac taki lekki połysk jakby jedwab? Hmmm w każdym razie prześliczna.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 08:27   #275
aszi7
Przyczajenie

Cieszę, się , że suknia się podoba.... bo już myślałam , że jestem jakaś dziwna, że chcę taką z rękawkami itd... a suknia jest taka jaką sobie wymarzyłam Jedyna zmiana, którą wprowadziłam, to brak trenu. Suknia ma być jednej długości. Jeszcze tylko welon i te dodatki... echhh. Nie mam weny.

- aha no i 100% muślin, bez dodatków
Stary 2010-05-07, 08:52   #276
olimpia23
Raczkowanie

hej pozwole sobie podpiąć swój wątek i prosze op pomoc https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426022
olimpia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 09:30   #277
aszi7
Przyczajenie

Dziewczyny a co sądzicie o takiej biżuterii?? Znalazłam taką na allegro, bardzo mi się podoba, tylko nie wiem czy będzie pasowała. Dodam, że pod biustem mam pasek z kryształkami, więc chyba srebro będzie idealne, bo złoto odpada...

Komplet nazywa się "Krople rosy" Swarovskiego
Stary 2010-05-07, 09:34   #278
kfaska
Rozeznanie

śliczne!
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 12:52   #279
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o takiej biżuterii?? Znalazłam taką na allegro, bardzo mi się podoba, tylko nie wiem czy będzie pasowała. Dodam, że pod biustem mam pasek z kryształkami, więc chyba srebro będzie idealne, bo złoto odpada...

Komplet nazywa się "Krople rosy" Swarovskiego
Bardzo ladny komplet i wydaje mi sie ze pasuje do twojej sukni
6000ewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-08, 22:39   #280
kfaska
Rozeznanie

A ja dzisiaj zamówiłam ostatecznie moje cudo ciekawe co wyjdzie z tego. Ucieszyła,m sie , bo na bolerko zaproponowała mi fajniejszą satynę, taką prawie zupełnie bez połysku. teraz tylko czekać na pierwszą przymiarkę. I byłam na próbnym czesaniu, i wsumie, po drobnych zmianach powinno być ok. Chociaż fryzurka wyszła "poważniejsza" niż planowałam.
Stary 2010-05-09, 19:02   #281
aszi7
Przyczajenie

Kfaska jaką masz fryzurkę? I jaką sukienkę rzecz jasna... Pochwal się
Stary 2010-05-10, 08:50   #282
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Kfaska jaką masz fryzurkę? I jaką sukienkę rzecz jasna... Pochwal się
Nie mam jak wrzucić zdjęcia ze strony,ale bardzo podobna suknia do lavita z kolekcji 2010 z mystic bridal. Na www.mysticbridal.pl jest w kolekcji 2010. Tylko możliwe, że będą troszkę szersze szeleczki,a nie ramiączka. Przedwczoraj byłam na zdjęciu miary. Już sie nie mogę doczekać. I byłam też na próbnym czesaniu, odpadł tak koczek który chciałam, ale fryzurka w koncu będzie taka że całe włosy będą tak jakby "zwinięte" szeroko nad samym karkiem, nie mam zdjęcia takiej fryzury na razie , ale może mi się uda coś załączyć, bo mnie TŻ po powrocie obfotografował. Pozostaje mi przekonać fryzjerkę, żeby drobniej zakręciła włosy i spięła bliżej głowy, ale z mniejsza ilością lakierów powinno być tak jak chciałam, dziewczęco. Na próbnej wyszło bardzo poważnie, chociaż fryzurka klasyczna.

Edytowane przez kfaska
Czas edycji: 2010-05-10 o 10:08
Stary 2010-05-10, 11:03   #283
mafda
Zadomowienie

wrzucam fotkę - to ta?, piękna suknia
Stary 2010-05-10, 11:06   #284
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
Pamiętam - to ta suknia
Do końca maja mam zawieźć materiał a w czerwcu szycie. Jak ja wam zazdroszczę dziewczyny, ze macie już swoje suknie.
22 maja idę na próbny fryz.

M&M

Staś

Stary 2010-05-10, 21:00   #285
aszi7
Przyczajenie

Piękna suknia Jednak muślinowe suknie są najpiękniejsze
Moja się jeszcze szyje, a pierwszą przymiarkę mam na początku lipca.... Drżę żeby wszystko było ok, i żeby zdążyli ją jeszcze poprawić...
Stary 2010-05-11, 08:33   #286
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
OOO, super!!! jak to zrobiłaś, dobra kobieto? to zapisuję sobie do "magazynku"! zmiany będą następujące: nie będzie marszczenia na dekoldzie, jako ozdoby będą bezbarwne kryształki swarowskiego w dwóch wielkościach i zamiast tej podwójnej szeleczki (to sa tak naprawdę dwa ramiączka, które można wpinać po obu stronach.) możliwe że będą dwie trochę szersze szeleczki po obu stronach albo ramiączka. Co do ułożenia kryształków to krawcowa stwierdziła ze to co tam jest jest fajne i w sumie mi tez sie podoba, więc pewnie będzie coś bardzo podobnego. do tego długi welon (lekko dłuższy niż tren), włosy zebrane nad karkiem , lekko zwisające kryształkowe kolczyki i storczyk. Aaa, i mój wymarzony malinowo-różowy bukiecik Jak zrobię zdjęcie butom to wrzucę kompletny image Co wy na to? może być czy coś byście zmieniały w mojej koncepcji?

Edytowane przez kfaska
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:21
Stary 2010-05-12, 18:12   #287
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Dziewczyny, pamiętacie, jak miałam dylemat, którą suknię wybrać? Dziś byłam u koleżanki i pokazała mi zdjęcia ze ślubu mojej koleżanki z klasy, patrzę, a ona ubrana z suknię, której o mały włos nie kupiłam (załącznik)!!! Normalnie tylko czekam, żeby się okazało, że ktoś z moich znajomych będzie miał taką jak ja Ja to mam szczęście do takich rzeczy
A i w ogóle to wyglądała ślicznie
Stary 2010-05-12, 18:35   #288
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pamiętacie, jak miałam dylemat, którą suknię wybrać? Dziś byłam u koleżanki i pokazała mi zdjęcia ze ślubu mojej koleżanki z klasy, patrzę, a ona ubrana z suknię, której o mały włos nie kupiłam (załącznik)!!! Normalnie tylko czekam, żeby się okazało, że ktoś z moich znajomych będzie miał taką jak ja Ja to mam szczęście do takich rzeczy
A i w ogóle to wyglądała ślicznie

A ja właśnie dziś odebrałam tą właśnie suknie po 3 przymiarce i teraz wisi w szafie i czeka na swoj dzien

natisska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 18:39   #289
mafda
Zadomowienie

piekna
Stary 2010-05-12, 19:58   #290
maarrggoo
Raczkowanie

hej dziewczyny..ostatnio zaglądałam tu jako muslinowa panienka a teraz już PANI

Jesli któras z Was ma jeszcze wątpliwosci czy suknia muslinowa to dobry pomysł to niepotrzebnie moja suknia sprawdziła sie w 100%, i zachwyciła wszystkich.. byłam z niej niesamowicie zadowolona!!!!!!!! lekka, zwiewna, super sie układała do niej miałam cudną etolke..i srebrne szpilki
Ale co ja bede mówić.. pochwale sie fotkami

Na plenerze tez sie sprawdziła

chciałabym ją zachowac na pamiatke,..ale nie bardzo mam gdzie ją trzymac wiec chyba wrzuce na allegro.

Edytowane przez maarrggoo
Czas edycji: 2010-05-12 o 20:04
maarrggoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 20:14   #291
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez maarrggoo Pokaż wiadomość

Jesli któras z Was ma jeszcze wątpliwosci czy suknia muslinowa to dobry pomysł to niepotrzebnie moja suknia sprawdziła sie w 100%, i zachwyciła wszystkich.. byłam z niej niesamowicie zadowolona!!!!!!!! lekka, zwiewna, super sie układała do niej miałam cudną etolke..i srebrne szpilki

chciałabym ją zachowac na pamiatke,..ale nie bardzo mam gdzie ją trzymac wiec chyba wrzuce na allegro.
Łaaaaaa... Gratuluję!!! Wyglądałaś przepięknie!!!
Poproszę jeszcze o zdjęcie sukni z przodu

Samych słonecznych dni życzę!!!
Stary 2010-05-12, 20:33   #292
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:

A wiec Pani Maarrggoo przyznam że z ukrycia podziwiałam Twoje fotki chyba w wątku o kwietniowych PM bom była ciekawa jak tez już mężatki wygladałyscie i ewidantnie Twoja suknie rzucała się w oczy. Moim zdaniem najładniejsza z tego wątku Piękna suknia i piekna Ty Życzę samych radosnych chwil u boku mężusia

M&M

Staś

Stary 2010-05-12, 20:36   #293
karol_ak
Raczkowanie

Cześć wszystkim od jakiegoś czasu przeglądam wątek i podziwiam Wasze suknie. Chciałam się przywitać, mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego wątku
Sama też wybrałam suknie muślinową, więc się pochwalę. Ślub w październiku, pewnie będę miała problem żeby dobrać coś na ramiona...
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 20:40   #294
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim od jakiegoś czasu przeglądam wątek i podziwiam Wasze suknie. Chciałam się przywitać, mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego wątku
Sama też wybrałam suknie muślinową, więc się pochwalę. Ślub w październiku, pewnie będę miała problem żeby dobrać coś na ramiona...
Ojej jaka piękna Kurcze no po prostu szalenie efektowna
Faktycznie w październiku moze być różnie z pogodą, musisz pomyslec nad jakims wdziankiem. W ogóle to witaj w wątku

Dziewczyny pisałam kiedyś że zamówilam buciki do mojej wymarzonej sukni, dziś był kurier, gdyby któraś była ciekawa to wklejam zdjęcia ->https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2250

M&M

Staś

Stary 2010-05-12, 21:59   #295
maarrggoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Łaaaaaa... Gratuluję!!! Wyglądałaś przepięknie!!!
Poproszę jeszcze o zdjęcie sukni z przodu

Samych słonecznych dni życzę!!!

Ooo dziekuje miło ze moja stylizacja robi takie wrażenie

to wrzucam jeszcze kilka fotek
maarrggoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 22:02   #296
wika82
Zakorzenienie

Dopiero zaczynam poszukiwania, ale muślin zachwyca mnie coraz bardziej..!
Przede wszystkim jest zwiewny i naturalny, pięknie się układa. Tafta i większość tego typu materiałów jest jednak sztywna, a mój TŻ przeglądając zdjęcia sukien, stwierdził ostatnio, że wyglądają jak z folii, albo z plastiku

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Mmaarrggoo wyglądałaś olśniewająco.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 22:04   #297
kfaska
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
A wiec Pani Maarrggoo przyznam że z ukrycia podziwiałam Twoje fotki chyba w wątku o kwietniowych PM bom była ciekawa jak tez już mężatki wygladałyscie i ewidantnie Twoja suknie rzucała się w oczy. Moim zdaniem najładniejsza z tego wątku Piękna suknia i piekna Ty Życzę samych radosnych chwil u boku mężusia
Wow. Cudownie wyglądałaś, naprawdę!piękna panna młoda. Grtulacje i wszystkiego dobrego.

Susanna, buty jak buty, a te nogi!! pozazdrościć. Swoją drogą, widać że tańczysz A buty super, tamte świetne do ślubu , a te czarne wyszły bardzo z klimatem, bardzo mi sie podoba połączenie fasonu i materiału.
Stary 2010-05-12, 22:39   #298
mafda
Zadomowienie

Cytat:

ja już nic nie piszę
im więcej twoich fotek oglądam tym bardziej żałuje że nie wybrałam muślinowej
Stary 2010-05-12, 23:39   #299
karol_ak
Raczkowanie

Susanna dziękuję za opinie bardzo ładne buciki ! - chyba mamy podobny gust, też zamawiałam takie w Akces, troszeczke inny model chociaż długo myślałam nad Amelia właśnie.

Maarrggoo wyglądałas ślicznie, piękna panna młoda!! Gratuluję i wszystkiego najlepszego na nowej drodze
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 07:33   #300
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:

I jaki piękny bukiet miałaś podobają mi się te dwa kolorki Uroczy, muszę nad czymś podobnym pomyśleć, do mojej sukienki powinien taki pasować
Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość

Susanna, buty jak buty, a te nogi!! pozazdrościć. Swoją drogą, widać że tańczysz A buty super, tamte świetne do ślubu , a te czarne wyszły bardzo z klimatem, bardzo mi sie podoba połączenie fasonu i materiału.
Kfaska dzieki za komplement odnośnie nóg ale my się uczymy tańczyć, na kurs poszliśmy hobbynistycznie. Generalnie bardzo kaleczę taniec brakuje mi lekkości i gracji w poruszaniu się. A nogi mam chude - jak i całą resztę choć ostatnio trochę mi się przytyło.

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
Susanna dziękuję za opinie bardzo ładne buciki ! - chyba mamy podobny gust, też zamawiałam takie w Akces, troszeczke inny model chociaż długo myślałam nad Amelia właśnie.
Ciekawi mnie jaki model zamówiłaś? Może Victorię??

M&M

Staś

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości