|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia ślubna z muślinu
Cytat:
Jeśli chodzi o welon to masz szeroki wybór, ale moim zdaniem najbardziej będzie pasowała mgiełka o długości do bioder lub dłuższa. Może być delikatnie zdobiona. Jeśli chodzi o biżuterię, to ja bym postawiła na średniej wielkości kolczyki i delikatną zawieszkę na nie za długim łańcuszku (proponuję np. coś w kształcie łezki). Pewnie odezwą się zwolenniczki kompletów składających się z kolczyków i bransoletki - też będzie ok, ale ja osobiście postawiłabym na łańcuszek na szyi, żeby tam przykuć wzrok - do ładnego dekoltu i ozdobnych rękawków (ale absolutnie nie pasuje tutaj żadna ciężka kolia). Co do kwiatów, to niestety się nie znam, dziewczyny na pewno Ci coś doradzą, są specjalne wątki na podforum o dekoracjach ślubnych.
Edytowane przez Dorotheaa Czas edycji: 2010-05-06 o 18:52 |
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))))))))) Piekna )) welon to pewnie mgielka, albo do bioderek albo dlugi, jak masz dlugi tren z muslinu przy sukni to moze szkoda go przykrywac dlugim welonem, ale nie wiem, najlepiej przymiezyc i taki i taki i zobaczyc ) Ja mam podobna sukienke (post powyzej) i zdecydowalam sie na welon do pasa wlasnie. Co do izuterii - to jakies ladne kolczyki i do wyboru bransoletka albo cos na szyje - co kto lubi, tak jak Dorothea napisala )) ja mam kolczyki i bransoletke z krysztalkow wybor bizuterii jest ogromny, najbardziej polecam taka autorska - np. na stronie arsneo jest bardzo duzo indywidualnych wykonawcow, ktorzy potrafia doradzic i podsunac jakis dobry pomysl )))) kwiaty to pewnie jakies lekkie i delikatne - eustoma, roze, frezje? jest watek z bukietami slubnymi i tam jest maaaasa pomyslow )) powodzenia zatem
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za rady, będę coś szukać, choć wiem, że to nie będzie łatwe
a myślę też o bukiecie z rumianków... taki mi się marzy ale nie wiem czy dostanę je w lipcu. Za biżuterią muszę się porozglądać, może znajdę coś skromnego a zarazem bardzo ładnego A myślałam, że najwięcej problemu będę miała ze znalezieniem sukienki...Pozdrawiam Was ciepło |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A słuchaj to napewno muślin? Bo na dole widac taki lekki połysk jakby jedwab? Hmmm w każdym razie prześliczna.
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Przyczajenie
|
Cieszę, się , że suknia się podoba
.... bo już myślałam , że jestem jakaś dziwna, że chcę taką z rękawkami itd... a suknia jest taka jaką sobie wymarzyłam - aha no i 100% muślin, bez dodatków |
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
hej pozwole sobie podpiąć swój wątek i prosze op pomoc
|
|
|
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co sądzicie o takiej biżuterii?? Znalazłam taką na allegro, bardzo mi się podoba, tylko nie wiem czy będzie pasowała. Dodam, że pod biustem mam pasek z kryształkami, więc chyba srebro będzie idealne, bo złoto odpada...
Komplet nazywa się "Krople rosy" Swarovskiego |
|
|
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
śliczne!
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj zamówiłam ostatecznie moje cudo
ciekawe co wyjdzie z tego. Ucieszyła,m sie , bo na bolerko zaproponowała mi fajniejszą satynę, taką prawie zupełnie bez połysku. teraz tylko czekać na pierwszą przymiarkę. I byłam na próbnym czesaniu, i wsumie, po drobnych zmianach powinno być ok. Chociaż fryzurka wyszła "poważniejsza" niż planowałam.
|
|
|
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
Kfaska jaką masz fryzurkę? I jaką sukienkę rzecz jasna... Pochwal się
|
|
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam jak wrzucić zdjęcia ze strony,ale bardzo podobna suknia do lavita z kolekcji 2010 z mystic bridal. Na www.mysticbridal.pl jest w kolekcji 2010. Tylko możliwe, że będą troszkę szersze szeleczki,a nie ramiączka. Przedwczoraj byłam na zdjęciu miary. Już sie nie mogę doczekać. I byłam też na próbnym czesaniu, odpadł tak koczek który chciałam, ale fryzurka w koncu będzie taka że całe włosy będą tak jakby "zwinięte" szeroko nad samym karkiem, nie mam zdjęcia takiej fryzury na razie , ale może mi się uda coś załączyć, bo mnie TŻ po powrocie obfotografował. Pozostaje mi przekonać fryzjerkę, żeby drobniej zakręciła włosy i spięła bliżej głowy, ale z mniejsza ilością lakierów powinno być tak jak chciałam, dziewczęco. Na próbnej wyszło bardzo poważnie, chociaż fryzurka klasyczna.
Edytowane przez kfaska Czas edycji: 2010-05-10 o 10:08 |
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam fotkę - to ta?, piękna suknia
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam - to ta suknia
![]() Do końca maja mam zawieźć materiał a w czerwcu szycie. Jak ja wam zazdroszczę dziewczyny, ze macie już swoje suknie. 22 maja idę na próbny fryz. |
|
|
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
Piękna suknia
Jednak muślinowe suknie są najpiękniejsze ![]() Moja się jeszcze szyje, a pierwszą przymiarkę mam na początku lipca.... Drżę żeby wszystko było ok, i żeby zdążyli ją jeszcze poprawić... |
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
OOO, super!!! jak to zrobiłaś, dobra kobieto?
to zapisuję sobie do "magazynku"! zmiany będą następujące : nie będzie marszczenia na dekoldzie, jako ozdoby będą bezbarwne kryształki swarowskiego w dwóch wielkościach i zamiast tej podwójnej szeleczki (to sa tak naprawdę dwa ramiączka, które można wpinać po obu stronach.) możliwe że będą dwie trochę szersze szeleczki po obu stronach albo ramiączka. Co do ułożenia kryształków to krawcowa stwierdziła ze to co tam jest jest fajne i w sumie mi tez sie podoba, więc pewnie będzie coś bardzo podobnego. do tego długi welon (lekko dłuższy niż tren), włosy zebrane nad karkiem , lekko zwisające kryształkowe kolczyki i storczyk. Aaa, i mój wymarzony malinowo-różowy bukiecik Jak zrobię zdjęcie butom to wrzucę kompletny image Co wy na to? może być czy coś byście zmieniały w mojej koncepcji?
Edytowane przez kfaska Czas edycji: 2010-05-11 o 10:21 |
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pamiętacie, jak miałam dylemat, którą suknię wybrać? Dziś byłam u koleżanki i pokazała mi zdjęcia ze ślubu mojej koleżanki z klasy, patrzę, a ona ubrana z suknię, której o mały włos nie kupiłam (załącznik)!!! Normalnie tylko czekam, żeby się okazało, że ktoś z moich znajomych będzie miał taką jak ja
Ja to mam szczęście do takich rzeczy ![]() A i w ogóle to wyglądała ślicznie
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja właśnie dziś odebrałam tą właśnie suknie po 3 przymiarce i teraz wisi w szafie i czeka na swoj dzien
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
piekna
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny..ostatnio zaglądałam tu jako muslinowa panienka
a teraz już PANIJesli któras z Was ma jeszcze wątpliwosci czy suknia muslinowa to dobry pomysł to niepotrzebnie moja suknia sprawdziła sie w 100%, i zachwyciła wszystkich.. byłam z niej niesamowicie zadowolona!!!!!!!! lekka, zwiewna, super sie układałaAle co ja bede mówić.. pochwale sie fotkami ![]() Na plenerze tez sie sprawdziła chciałabym ją zachowac na pamiatke,..ale nie bardzo mam gdzie ją trzymac Edytowane przez maarrggoo Czas edycji: 2010-05-12 o 20:04 |
|
|
|
|
#291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poproszę jeszcze o zdjęcie sukni z przodu ![]() Samych słonecznych dni życzę!!!
|
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna suknia i piekna Ty Życzę samych radosnych chwil u boku mężusia
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
od jakiegoś czasu przeglądam wątek i podziwiam Wasze suknie. Chciałam się przywitać, mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego wątku![]() Sama też wybrałam suknie muślinową, więc się pochwalę. Ślub w październiku, pewnie będę miała problem żeby dobrać coś na ramiona... |
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze no po prostu szalenie efektowna Faktycznie w październiku moze być różnie z pogodą, musisz pomyslec nad jakims wdziankiem. W ogóle to witaj w wątku ![]() Dziewczyny pisałam kiedyś że zamówilam buciki do mojej wymarzonej sukni, dziś był kurier, gdyby któraś była ciekawa to wklejam zdjęcia ->https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2250 |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero zaczynam poszukiwania, ale muślin zachwyca mnie coraz bardziej..!
Przede wszystkim jest zwiewny i naturalny, pięknie się układa. Tafta i większość tego typu materiałów jest jednak sztywna, a mój TŻ przeglądając zdjęcia sukien, stwierdził ostatnio, że wyglądają jak z folii, albo z plastiku ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Mmaarrggoo wyglądałaś olśniewająco. |
|
|
|
|
#297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Susanna, buty jak buty, a te nogi!! pozazdrościć . Swoją drogą, widać że tańczysz A buty super, tamte świetne do ślubu , a te czarne wyszły bardzo z klimatem, bardzo mi sie podoba połączenie fasonu i materiału.
|
||
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
im więcej twoich fotek oglądam tym bardziej żałuje że nie wybrałam muślinowej
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Susanna dziękuję za opinie
bardzo ładne buciki ! - chyba mamy podobny gust, też zamawiałam takie w Akces, troszeczke inny model chociaż długo myślałam nad Amelia właśnie. Maarrggoo wyglądałas ślicznie, piękna panna młoda!! Gratuluję i wszystkiego najlepszego na nowej drodze
|
|
|
|
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uroczy, muszę nad czymś podobnym pomyśleć, do mojej sukienki powinien taki pasować ![]() Cytat:
brakuje mi lekkości i gracji w poruszaniu się. A nogi mam chude - jak i całą resztę choć ostatnio trochę mi się przytyło. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Jeśli chodzi o welon to masz szeroki wybór, ale moim zdaniem najbardziej będzie pasowała mgiełka o długości do bioder lub dłuższa. Może być delikatnie zdobiona. Jeśli chodzi o biżuterię, to ja bym postawiła na średniej wielkości kolczyki i delikatną zawieszkę na nie za długim łańcuszku (proponuję np. coś w kształcie łezki). Pewnie odezwą się zwolenniczki kompletów składających się z kolczyków i bransoletki - też będzie ok, ale ja osobiście postawiłabym na łańcuszek na szyi, żeby tam przykuć wzrok - do ładnego dekoltu i ozdobnych rękawków (ale absolutnie nie pasuje tutaj żadna ciężka kolia). Co do kwiatów, to niestety się nie znam, dziewczyny na pewno Ci coś doradzą, są specjalne wątki na podforum o dekoracjach ślubnych.

a myślę też o bukiecie z rumianków... taki mi się marzy ale nie wiem czy dostanę je w lipcu. Za biżuterią muszę się porozglądać, może znajdę coś skromnego a zarazem bardzo ładnego 

Ja to mam szczęście do takich rzeczy 

Piękna suknia i piekna Ty 
Kurcze no po prostu szalenie efektowna