Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-13, 08:27   #271
yolanda9
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Dzień dibry!
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Przejmuję (miło, że macie do mnie takie zaufanie), ale proszę o instrukcje
super

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A propos ketonalu... Ból jest czasem taki, że się we łbie kręci, wiem coś o tym. A próbowałyście nospy? Bóle okresowe to bóle wywołane skurczami, nospa działa rozkurczowo i na taki ból jest świetna. Całymi latami jadłam w czasie @ pyralginę, nospę odkryłam niedawno, ale działa lepiej.
Ja nigdy ketonalu nie zażywałam.... jeżeli już ból dawał mi się we znaki to brałam ibuprom....ale chyba teraz za Twoja radą spróbuję nospę

Temperaturka mi trochę spadła.... chyba powoli znów zaczynam zdawać sobie sprawę, że nic z tego.... tempka jak na ciążę chyba za niska mimo wszystko.... tylko się tak zastanawiam : ja mierzę w ustach, dziewczyny jaka jest różnicamiędzy pomiarami w ustach a pomiarami w pocwie?? duża?? ja wiem, ze pewnie u każdej z was jest inaczej, ale ja tak teoretycznie chciałabym wiedzieć....

.....takie wstrząsy ło matko

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2008-12-13 o 08:30
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 09:00   #272
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam no w spzitalu podawali kazdej nose , nie wiem w jakim cleu ale profilaktycznie nospe, dufaston i kwas foliowy 15, a jak któras byla w zaawansowanej ciazy to jeszcze jakis silny lek na uspokojnie ze po tym leku spała jak zabita cały dzien noc itd.
Nospę dają po to samo po co się ją bierze na bóle, rozkurczowo. Skurcz to ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu.
Bardzo ładnie z ich strony, że dają też kwasior, jestem zaskoczona.

Cytat:
Witam w ta piekną sobote hyht, w nocy prawie spadałam z wyra bo takie trzesienie bylo 3,5 w skali Richtera !! ale nie waidomo czy to ruch tektoniczny czy po porstu jakis "zawał" na kopalni nie mniej jednak wystraszylam sie jak diabli !
Słyszałam właśnie. Kolega z Zabrza przyjechał dziś do pracy z tą wiadomością.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja nigdy ketonalu nie zażywałam.... jeżeli już ból dawał mi się we znaki to brałam ibuprom....ale chyba teraz za Twoja radą spróbuję nospę
Nospa nie działa tylko na bardzo silne bóle towarzyszące bólom okresowym, krzyża np. Na wszelkie bóle dróg rodnych działa z zasady. Spróbować warto, bo jest bezpieczna, dużo bardziej niż ibuprom.

Cytat:
Temperaturka mi trochę spadła.... chyba powoli znów zaczynam zdawać sobie sprawę, że nic z tego.... tempka jak na ciążę chyba za niska mimo wszystko.... tylko się tak zastanawiam : ja mierzę w ustach, dziewczyny jaka jest różnicamiędzy pomiarami w ustach a pomiarami w pocwie?? duża?? ja wiem, ze pewnie u każdej z was jest inaczej, ale ja tak teoretycznie chciałabym wiedzieć....
Kurcze, nigdy nie mierzyłam w ustach. Nie mam pojęcia.

Ale spadek o jedną kreskę jeszcze nic nie znaczy. Zwłaszcza że ciągle jesteś powyżej linii.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 09:01   #273
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dzień dibry!

super

.....takie wstrząsy ło matko
wiesz co ja takze mierzylam w ustach jakos do mierzenia na dole nie umiałam sie przekonac tempke ciążowa cyzli 37,0 mialam dopiero w dniu robienia testu czyli jakies 3 czy 4 dni po dniu planowanej @ ! a tak to byla niska jednak nie padala po nizej 36,7 ale jak pisalas u kazdej kobiety inaczej to przebiega

wiecie co moj automat smierdzi mi zepsuta ryba ! moj mowi ze nic nie cuzje a ja nie umiem wytzymac nawet przez zamkniete drzwi to czuje <bleh>

Na azie mykam, ide sie uczyc na kolokwium w poniedziałek

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 10:03   #274
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
PAtko, pamiętam Twoje drugie poronienie. Ślędziłam Twoje losy na forum, bo poroniłaś tak, jak ja. kiedy to przytrafiło ci się drugi raz, bardzo to przeżyłam- może dlatego że umyśliłam sobie, że skoro Ty zaszłaś drugi raz to i ja zajdę.Dziękuję ci za ciepłe słowa. ogrzewają moje serce.
Nika napewno zajdziesz znów w ciąże i szczęśliwie doczekasz końca na porodówce Ciesze się, że moje słowa na coś sie przydały Będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
A propos ketonalu... Ból jest czasem taki, że się we łbie kręci, wiem coś o tym. A próbowałyście nospy? Bóle okresowe to bóle wywołane skurczami, nospa działa rozkurczowo i na taki ból jest świetna. Całymi latami jadłam w czasie @ pyralginę, nospę odkryłam niedawno, ale działa lepiej.
Mi nospa nie pomoga. Nic a nic. Jakbym łykała witaminki. Kiedyś, zanim zaczełam brać tabletki anty to miałam takie silne bóle, że lekarz przepisał mi czopki Diclofenac100 - jak to powiedziałam innemu lekarzowi to ten wielkie oczy, że te czopki daje się po operacjach A potem, gdy przestałam brać antyki to wystarczy mi nurofen ultra forte lub coś w tym stylu. Ketonal mam, bo dostałam po zabiegu usuwania kamienia ze ślinianki i tylko po nim go używałam. A tak to nie, bo nie chcę żeby organizm przyzwyczaił się do takich mocnych tabletek

Cytat:
Witam w ta piekną sobote hyht, w nocy prawie spadałam z wyra bo takie trzesienie bylo 3,5 w skali Richtera !! ale nie waidomo czy to ruch tektoniczny czy po porstu jakis "zawał" na kopalni nie mniej jednak wystraszylam sie jak diabli ! Az sie moj obudzil a zazwyczaj zapada w sen niedzwiedzi.
o kurcze, ale jaja! Jakby u nas to się zdarzyło to bez picu bym myślała że jakąś bombę zrzucono albo coś

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 10:07   #275
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Kiedyś, zanim zaczełam brać tabletki anty to miałam takie silne bóle, że lekarz przepisał mi czopki Diclofenac100 - jak to powiedziałam innemu lekarzowi to ten wielkie oczy, że te czopki daje się po operacjach
Ja się wcale nie dziwię, że lekarz zrobił oczy, bo diclofenac jest głównie przeciwzapalny, poza tym bardzo, bardzo często wykazuje gigantyczne efekty uboczne. Ja po jednej tabletce mieszkam w wc i błagam by mnie ktoś dobił.

Cytat:
A tak to nie, bo nie chcę żeby organizm przyzwyczaił się do takich mocnych tabletek
Ano właśnie.

Ja ketonalu nie biorę nigdy, bo to straszna trucizna. A najfajniej na niego reaguje mój małż. Jak dostał kiedyś po zabiegu to mało nie umarł z bólu brzucha. Nie mogłam go dowieźć do domu, bo co zahamowałam odrobinę, to on dostawał torsji. A we łbie tak mu się kręciło, że nie umiał nawet stać.

Stary 2008-12-13, 10:19   #276
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Ja się wcale nie dziwię, że lekarz zrobił oczy, bo diclofenac jest głównie przeciwzapalny, poza tym bardzo, bardzo często wykazuje gigantyczne efekty uboczne. Ja po jednej tabletce mieszkam w wc i błagam by mnie ktoś dobił.
Dla mnie najgorsze było to, że chwile po tym jak się czopka włożyło to jak na złość chciało sie do kibelka i to tak mocno, że siedziałam jak na szpilkach. Ale poza tym po półgodzinie przychodziła błogość juz bez bólu brzucha... Ja już to tak dawno brałam, że nie pamietam jakie to były skutki uboczne, ale mam nadzieję że nie zostawały one na trwale, tylko były chwilowe.

Cytat:
Ja ketonalu nie biorę nigdy, bo to straszna trucizna. A najfajniej na niego reaguje mój małż. Jak dostał kiedyś po zabiegu to mało nie umarł z bólu brzucha. Nie mogłam go dowieźć do domu, bo co zahamowałam odrobinę, to on dostawał torsji. A we łbie tak mu się kręciło, że nie umiał nawet stać.
O kurcze, no to ładnie na niego zadziałało... Pewnie tak przeklinał to, że już nigdy więcej tego nie weźmie

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2008-12-13, 10:23   #277
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, no to ładnie na niego zadziałało... Pewnie tak przeklinał to, że już nigdy więcej tego nie weźmie
Nigdy. Nawet pod groźbą kary śmierci. Umiera z bólu głowy czasem, ale ketonalu nie dotyka, choć jest w domu od tamtej pory, bo dostał od pielęgniarki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 10:26   #278
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Nigdy. Nawet pod groźbą kary śmierci. Umiera z bólu głowy czasem, ale ketonalu nie dotyka, choć jest w domu od tamtej pory, bo dostał od pielęgniarki.
A tkie zwykłe tabletki na niego nie działają? Nurofen, Ibuprom czy coś w ten deseń?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2008-12-13, 11:15   #279
sweetpinky
Zakorzenienie

Hello
ja już w domku wreszcie weekend

piszecie o diclofenacu, ja go brałam niedawno na kręgosłup i się strasznie uczuliłam na niego wyglądałam strasznie, nigdy więcej
teraz brałam jakieś inne przeciwzapalne z innej grupy.
Puki co nic nie biorę i jak narazie mam taki zamiar, choć kręgosłup daje w kość i dziś jak jechałam do Lublina wsadziłam pod plecy poduszkę i było o niebo lepiej.

Kropka wklejam obiecany przepis na piernik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG.jpg (86,5 KB, 12 załadowań)

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 11:19   #280
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Na kregoslup polecam pilatesa
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 11:33   #281
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Rzabbko nie wiem czy mi wolno, dowiem się wszystkiego 8 stycznia od mojej neurolog, bo ja mam przepuklinę, dyskopatię i jakąś torbiel pajęczynówki w dolnej partii pleców

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 11:49   #282
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ja zaczełam cwiczyc, rozne cwiczneia na miesnie brucha, co drugi dzien biegalam, no i za duzo nie pocwiczylam aninie pobiegałam bo okazało sie ze w ciazy jestem, a z moimi przebojami wole nie ciwczyc, nawet seksu nam uprawiac nie wolno -biedny moj chlop ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-13, 11:57   #283
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Rzabbko nie wiem czy mi wolno, dowiem się wszystkiego 8 stycznia od mojej neurolog, bo ja mam przepuklinę, dyskopatię i jakąś torbiel pajęczynówki w dolnej partii pleców
Ja tez mam dyskopatie
no i sama taka madra a taka glupia wczoraj ratowalam sie termoforem i ibuprofenem
wystarczylo kilka dni siedzenia w domu z powodu choroby dzieci i do tego siedzenie prawie caly dzien z dzieckiem przy piersi i sie rwa kulszowa przypomniala
ale ruch zdecydowanie pomaga a Pilates w specyficzny sposob wzmacnia plecy i brzuch
no ale oczywiscie jesli sa jakies problemy to trzeba z lekarzem konsultowac

Gizmiatko ja w pierwszej ciazy tez mialam BANa w pierwszym trymestrze a w drugim małż zagramanica byl
10 PŻ
Stary 2008-12-13, 11:58   #284
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A tkie zwykłe tabletki na niego nie działają? Nurofen, Ibuprom czy coś w ten deseń?
Działają. Ale czasem jak wszystko wyżre, a głowa boli to zagląda do apteczki i napotyka tylko ketonal. I wtedy umiera.

Cytat:
Kropka wklejam obiecany przepis na piernik
Dziękuję.

Ale szajs, drukuje się razem ze znakiem wizaż.pl.
Wymyślili, że szok.

Stary 2008-12-13, 12:01   #285
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam dyskopatie
no i sama taka madra a taka glupia wczoraj ratowalam sie termoforem i ibuprofenem
wystarczylo kilka dni siedzenia w domu z powodu choroby dzieci i do tego siedzenie prawie caly dzien z dzieckiem przy piersi i sie rwa kulszowa przypomniala
ale ruch zdecydowanie pomaga a Pilates w specyficzny sposob wzmacnia plecy i brzuch
no ale oczywiscie jesli sa jakies problemy to trzeba z lekarzem konsultowac

Gizmiatko ja w pierwszej ciazy tez mialam BANa w pierwszym trymestrze a w drugim małż zagramanica byl
heh ja ostatnio śpię na poduszce grzewczej pod plecami
u mnie jazda samochodem potęguje ból niestety, chwila jazdy i jest źle, ale za bardzo kocham jeździć
ciekawa jestem co będzie jak będę miała dzieci

edit: Nie ma sprawy Kropko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 12:08   #286
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Wszystkie moje koleżanki co miały dyskopatię, ale w takim stadium, że np z bólu ruszać się nie mogły, albo nawet w czasie ciąży leżały w szpitalu to z góry miały przesądzone cc. Tylko nie wiem czy to się wszystkich ogólnie tyczy czy nie.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2008-12-13, 12:25   #287
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
u mnie jazda samochodem potęguje ból niestety, chwila jazdy i jest źle, ale za bardzo kocham jeździć
u mnie tak samo
chyba Cie nie pociesze ale od ktoregos tygodnia ciazy ciagly bol, w nocy z bolu nie moglam spac, strasznie ciagnelo mnie po nogach, pomiedzy ciazami (9 m-cy) tez codziennie bolalo ale troche mniej z czasem i druga ciaza tez ciagly bol ale w drugiej cwiczylam dosc intensywnie do 20 tc i bylo lepiej, przynajmniej poruszalam sie jakos normalnie
oba porody SN
teraz sie odzywa jak dluzej posiedze, poleze no i w samochodzie (podroz do PL to 1700 km, mozna jajo kwadratowe zniesc)
10 PŻ
Stary 2008-12-13, 17:12   #288
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dasz radę. Cytujesz listę, kasujesz znaczki cytowania na początku i końcu, zmieniasz dane jakie trzeba zmienić, wysyłasz posta.
No i muszę pamiętać, że listę tworzy się według terminu @. A jak z tymi "dwukreseczkowymi"?

A tak w ogóle to dziękuję

Cytat:
to ja juz po raz ostani wklejam liste było miło ja prowadzic i oby moja nastepczyni rowno syzbko zafasolkowala a wiec przeklinam liste "kazda ktora ja tknie i bedzie moderatorem bedzie w brzuszku nosic fasolinke "

OD TEJ CHWILI PROSZĘ DO MNIE PRZYSYŁAĆ NA PRIV WSZELKIE ZMIANY DO LISTY. DZIĘKUJĘ

Cytat:
Witam w ta piekną sobote hyht, w nocy prawie spadałam z wyra bo takie trzesienie bylo 3,5 w skali Richtera !! ale nie waidomo czy to ruch tektoniczny czy po porstu jakis "zawał" na kopalni nie mniej jednak wystraszylam sie jak diabli ! Az sie moj obudzil a zazwyczaj zapada w sen niedzwiedzi.
Ach, ten Śląsk

Ale u mnie na północy kilka lat temu też czułam trzęsienie ziemi. Jak Rosjanie jakieś próby jądrowe przeprowadzali pod ziemią i fala sejsmiczna doszła do Polski.

Cytat:
Nospa nie działa tylko na bardzo silne bóle towarzyszące bólom okresowym, krzyża np. Na wszelkie bóle dróg rodnych działa z zasady. Spróbować warto, bo jest bezpieczna, dużo bardziej niż ibuprom.
Nospa działa na mnie średnio. Ale za to mam efekty uboczne - zawroty głowy

Cytat:
ja zaczełam cwiczyc, rozne cwiczneia na miesnie brucha, co drugi dzien biegalam, no i za duzo nie pocwiczylam aninie pobiegałam bo okazało sie ze w ciazy jestem, a z moimi przebojami wole nie ciwczyc, nawet seksu nam uprawiac nie wolno -biedny moj chlop ;]
Może chociaż w drugim trymestrze?

PS. Zobaczcie, jaki filmik pokazał mi dzisiaj mój mąż: http://www.joemonster.org/filmy/12717/Tatusiowie
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 17:33   #289
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
No i muszę pamiętać, że listę tworzy się według terminu @. A jak z tymi "dwukreseczkowymi"?

A tak w ogóle to dziękuję

OD TEJ CHWILI PROSZĘ DO MNIE PRZYSYŁAĆ NA PRIV WSZELKIE ZMIANY DO LISTY. DZIĘKUJĘ

Ach, ten Śląsk

Ale u mnie na północy kilka lat temu też czułam trzęsienie ziemi. Jak Rosjanie jakieś próby jądrowe przeprowadzali pod ziemią i fala sejsmiczna doszła do Polski.

Nospa działa na mnie średnio. Ale za to mam efekty uboczne - zawroty głowy

Może chociaż w drugim trymestrze?

PS. Zobaczcie, jaki filmik pokazał mi dzisiaj mój mąż: http://www.joemonster.org/filmy/12717/Tatusiowie
w podpisie sobie zmien z gizmiatka na malin i beda pisac do ciebie hihi

a co do myziania to nie wiem na razie celibat ! bo nic nie wiadomo co i jak !

a filmik bomba

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 17:37   #290
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
w podpisie sobie zmien z gizmiatka na malin i beda pisac do ciebie hihi
Skopiowałam sobie listę na dokument worda na kompie, wprowadziłam kilka zmian (zboczenie zawodowe - pracuję w wydawnictwie) i jestem już spokojna
Stary 2008-12-13, 18:07   #291
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Skopiowałam sobie listę na dokument worda na kompie, wprowadziłam kilka zmian (zboczenie zawodowe - pracuję w wydawnictwie) i jestem już spokojna
czyli lista trafiła w rece profesjonalistki to sie chwali hihi

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-13, 18:28   #292
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie powinny być w kolejności zapylania, a jak są teraz to nie wiem, bo ani tak, ani wg alfabetu.
Sama obmyśl jak będzie dobrze.

Cytat:

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-12-13 o 18:29
Stary 2008-12-13, 18:35   #293
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Jak dla mnie powinny być w kolejności zapylania, a jak są teraz to nie wiem, bo ani tak, ani wg alfabetu.
Sama obmyśl jak będzie dobrze.
Chyba mam pomysł, dlatego zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich przyszłych mamuś z naszego wątku o podawanie terminu porodu. Z góry dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 18:40   #294
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Niezłe w sumie nie wszystkie dzieci muszą bawić się grzechotkami czy matą edukacyjną

Widzę, że kierownictwo nam się zmieniło. Malin gratuluję awansu

My dzisiaj poszaleliśmy na mieście, udało się w końcu kupić kilka prezentów i zachcianek dla nas w końcu premia świąteczna nie może się zmarnować
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 18:46   #295
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Niezłe w sumie nie wszystkie dzieci muszą bawić się grzechotkami czy matą edukacyjną
Żebym to ja jeszcze rozumiała francuski, bo w tym języku gadają ci ojcowie

Cytat:
Widzę, że kierownictwo nam się zmieniło. Malin gratuluję awansu

My dzisiaj poszaleliśmy na mieście, udało się w końcu kupić kilka prezentów i zachcianek dla nas w końcu premia świąteczna nie może się zmarnować
Dziękuje (a to wszystko przez kropkę). Ja też kupiłam dziś dwa prezenty. Mam już głowy męża i rodziców
Stary 2008-12-13, 18:49   #296
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Racja.

A ja dziś poszalałam u rodziców. W efekcie krótkiej rozmowy na temat porządków i sprzątania kociego futra, ojciec wręczył mi odkurzacz Roomba w nadziei, że będzie mi pasował i zdejmę mu tę kulę z nogi, i odzyska miejsce w szafie. Matka patrzyła trochę z byka, ale nie powiedziała nic.
Więc teraz sobie siedzę na wizażu, a mała odkurza. Burżujstwo na maksa.

Cytat:
Dziękuje (a to wszystko przez kropkę ).
No ba. Na kogoś być musi, już się przyzwyczaiłam, że jak jestem w okolicy, to w 99%-ach przypadków jest na mnie.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-12-13 o 18:51
Stary 2008-12-13, 18:53   #297
anciaahk
kosmitka

U mnie na ból pomaga 2x nospa + ketonal i oba przyjmowane równocześnie. Takie połączenie zalecił mój poprzedni lekarz, czasem brałam dwie takie dawki i dopiero wtedy przechodziło, ale to taki ból, że człowiek jest bliski omdlenia. To tyle w temacie ketonalu. Skoro jednak mam mieć przez niego kłopot z ciążą, to jakoś będę musiała wytrzymać, może nie potrwa to długo.
Dziękuję wszystkim za pocieszenia. Ja wiem, wierzę, że na pewno wynik będzie lepszy, że to pomyłka, to nie mogę być ja. Może to egoistyczne. Ale wierzę, że będzie ok.
Dzisiaj właśnie wróciłam z Wawy ze szkolenia, kocham takie jednodniowe wyjazdy weekendowe , zwłaszcza tydzień przed świętami, ale u mnie nikt się specjalnie tym nie przejmuje.
A tak poza tym - malin bądź dla nas łagodna .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 18:54   #298
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Racja.

A ja dziś poszalałam u rodziców. W efekcie krótkiej rozmowy na temat porządków i sprzątania kociego futra, ojciec wręczył mi odkurzacz Roomba w nadziei, że będzie mi pasował i zdejmę mu tę kulę z nogi, i odzyska miejsce w szafie. Matka patrzyła trochę z byka, ale nie powiedziała nic.
Więc teraz sobie siedzę na wizażu, a mała odkurza. Burżujstwo na maksa.
Yyyy, to ten odkurzacz sam sprząta?

Cytat:
No ba. Na kogoś być musi, już się przyzwyczaiłam, że jak jestem w okolicy, to w 99%-ach przypadków jest na mnie.

EDIT: anciaahk a dlaczego miałabym być NIEłagodna?

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2008-12-13 o 18:56
Stary 2008-12-13, 19:06   #299
anciaahk
kosmitka

malin w sensie panuj nam litościwie .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 19:08   #300
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
malin w sensie panuj nam litościwie .
Hehe! Mam nadzieję, że Gizmiatko dobrze zaczarowała i niedługo listę znowu ktoś inny przejmie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości