![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Los Karpi
Cytat:
Jak nie to mnie oświeć bo tak to zrozumiałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym prosiłaś o przykład, podałam Ci go.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2008-12-26 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
W pewnym sensie. To jest brutalna rzeczywistość, wcale nie mówię ze dobra, ale tak musi być. Śmierć przecietnego człowieka nikogo nie obchodzi poza znajomymi i rodziną, a gdy umrze ktoś popularny to cała Polska huczy... Zawsze mnie to bulwersowało. Człowiek człowiekowi bardziej równy(ten sam gatunek), niż świnia koniowi(inny gatunek), a mimo to i tu i tu są inaczej traktowani
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
No wątpie żeby cała polska huczała np. nad śmiercią mojego dziadka bo nikt go nie zna.
Ale dla mnie to absurd traktowania tych zwierząt inaczej. Przecież obydwa tak samo czują ból. Świnie boli chociaż śmierdzii. Konia boli choć piękny.. A tak w ogóle mrówkę też boli bo ją ktoś rozdeptał, a jeszcze żyje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała ta dyskusja już raczej nic nie wnosi, a jest jedynie rzucaniem przed siebie swoich poglądów i odpieraniem ataków innych. Żadna z Nas nie uratuje wszystkich zwierząt i nie wpłynie na masowe zabijanie karpi i kurczaków.
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2008-12-26 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
co racja to racja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |||||
Zakorzenienie
|
Ci, którzy zabijają niewinnych ludzi, gwałcicieli, pedofili, osób znęcających się nad zwierzętami i zabijających je.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lisa009 Czas edycji: 2008-12-26 o 21:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazałam Ci klika procent takich rodzin w Polsce i całe mnóstwo na świecie a Tobie mało ![]() Niektóre z nas uratują chociaż kilka zwierząt.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2008-12-26 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Zwierzeta zabijają bo muszą zdobyć pożywienie.
Człowiek zabija ze swoich pobudek seksualnych, finansowych a nie które szajbusy dla przyjemności. Zwierze nie zabija dla zabawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() gdybyście wy byli w zagrożeniu jakiś człowiek miałby szanse was uratować, ale pomyślałby "aaa co tam te kilka osób, całego świata nie zbawię" byłoby Wam fajnie? Wątpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak ja jestem bardziej za humanitaryzmem. W końcu ze świata nie zrobimy samych wegetarianów ![]() Edytowane przez marrellic Czas edycji: 2008-12-26 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Ale ludzie zabiają zwierzęta również z powodu takiego z jakiego zwierzęta zabijają zwierzęta, po to żeby przeżyć.
I niestety nie przekonają mnie opinię że warzywami też da się wyżyć. Wybaczcie ale mam ogromną przemianę materii przy tłustym jedzeniu ważę ok 47 kg. jeśli przerzuciła bym się na jedzenie bezmięsne prawdopodobnie w miesiąc wyglądała bym jak szkielet. I mówiąc bez ogródek lubię mięso i będę je jeść. Titino jak ju.ż wspomniałam aktywnie działam na rzecz wykupywania transportów koni na rzeź. Tak więc ja nie tylko gadam jak co poniektórzy ale też działam. Jednak dla mnie mrówka czy karp to nie to samo co koń. Koń może pomóc dziecku niepełnosprawnemu w rehabilitacji. Mrówa czy karp niestety nie bardzo. Można by się było przegadywać tak do woli, ale jutro niestety mam pracowity dzień więc się pożegnam.
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2008-12-26 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Tak, a Ukraina spokojnie moglaby wykarmic cala glodujaca czesc planety, ze wzgledu na ilosci pszenicy jakie produkuje.
Mozesz mowic i pisac, ze wege jest zdrowe dla kazdego i w kazdym wieku, ale jednemu nawet wypicie 10l mleka sojowego dziennie nie zaszkodzi, a innemu (wezmy na przyklad plec meska) facetowi od paru szklanek w miesiacu plemniki pozdychaja. Wege jednemu pojdzie na plus, a innemu powaznie zaszkodzi, czego jestem przykladem. Nie bede twierdzic ze wege=ble i kazdemu zaszkodzi, Tobie nie szkodzi, mnie, mojemu TZ i jeszcze masie innych zaszkodzi.
![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry konik bo pomoże dzieciom????? Zła kura bo nie umie?? Zabij kure! byle jak ale zabij! Zabij świnie! ona i tak się nie przyda ![]() Edytowane przez marrellic Czas edycji: 2008-12-26 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mrówki czy rybki też mogą świetnie spełniać swoje terapeutyczne działanie.
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy skończę się rozwijać będe mogła ponownie przejść na wegetarianizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Ale w jaki sposób? To, że nie kupisz mięsa w sklepie, to nie znaczy że krowy nie będą ubijane. One będą - wszystkie, które się wyhoduje, będą zabijane. Jedynym sposobem aby jakąś uratować jest ją wykupić i trzymać u siebie w stodole. Zrobisz to? Bo jeśli nie, to nie pisz, że uratujesz chociaż jedno zwierzę jedząc roślinki.
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Żałosnym jest obrażanie poglądów innych. Moje poglądy są jakie są, ale nazywanie je żałosnymi jest nie na miejscu.
Tak uważam że szkoda koni, które można wyleczyć i oddać ośrodkom rehabilitacyjnym, ale w ogóle nie jest mi szkoda kur, które jedyne co dają ludziom to jaja i mięso a w między czasie obsrywają wszystko do okoła. Wybacz mi za moje poglądy, od jutra będę dobra dla całej ludzkości i zakupię sobie pisklę, które odchowam żeby mi się nie załatwiało gdzie popadnie i będę ją traktować jak przyjaciela domu, niczym moje dwa pieski, będzie spać ze mną w łóżku i jeść przy jednym stole, w między czasie założę hodowlę mrówek i będę zbierać wszystkie które napatoczą się pod moje nogi oczywiście uważając żeby żadnej nie zdeptać, bo by mi ksiądz przy spowiedzi nie odpuścił grzechu, a jak już ureguluję te sprawy to za domem założę staw z wodami geotermalnymi podciągniętymi od rydzyka i w przyszłym roku będę sprzedawać zabite już karpie wypatroszone ku ich czci diamentowym nożem. Amen.
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za nazwanie Twoich poglądów żałosnymi przepraszam. Post edytowałam. Faktycznie przegiełam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt mężczyzna mięso jeść musi. Ja też. Ale boli traktowanie zwierząt poniżej jakiejkolwieg krytyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
W pierwszych latach życia to właśnie na spacerach z rodzicami obserwując różne żuczki, mrówki pajączki uczymy się świata.
![]() |
#296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja lekarka zafundowala mi godzinny wyklad o tym, ze absolutnie nie moge odstawiac miesa i produktow odzwierzecych. Nie dosc ze soja i warzywami krzyzowymi zafunduje sobie wole, to jeszcze rozreguluje sobie kompletnie hormony. Na poczatku sierpnia (jakies 20 dni od ostatniej miesiaczki), w pracy strasznie chcialo mi sie pic, skonczyla mi sie woda z sokiem cytrynowym, a baniak byl pusty wiec nawet nie moglam sobie nalac z dystrybutora. Z produktow schlodzonych a raczej orzezwiajacych pod reka mialam tylko mleko sojowe - jerzynowe (zakupione w wypadku hipoglikemi, tak jak soki pomaranczowe i marchwiowe, jak cukierki i inne czesto noszone przeze mnie do pracy w torebce). Kartonik 200ml zafundowal mi spotkanie z okresem dopiero we wrzesniu (56 dni od poprzedniej miesiaczki)... Mimo ze juz nie dojrzewam. [ironia] Tak, wege jest dla kazdego.[/ironia]
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2008-12-26 o 22:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Ja NIC nie powiedziałam, o tym, że dla każdego. Wiem, różne są organizmy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja popadam w skrajności? To była ironia do tego co tutaj czytam. Skrajnością jest dla mnie mówienie o niedeptaniu mrówek itp. Oczywiście że ważne jest humanitarne zabijanie zwierząt, ale trzeba zrozumieć że są firmy zajmujące się zabijaniem tych zwierząt i oni założmy mają dzienny limit zabicia i zamrożenia 500 kurczaków, no sory ale nie wymagajmy żeby pracownicy głaskali każdą kurę i podawali jej głupiego jasia żeby jej zabicie było jak najbardziej humanitarne, przy tym dziennie zamiast 500 kur zabijało by się 50. Koszty by wzrastały i tak dalej, i tak dalej. Ludzie boją się wzrostu cen, już chyba któryś raz to powtarzam. Ceny żywności ciągle idą do góry. Nic na to nie poradzimy, oczywiście możemy manifestować przeciwko okrutnemu zabijaniu zwierząt ale oprócz nadmiaru wyprodukowanej śliny nic innego nie zyskamy. Bo to się nie zmieni. Taki jest świat, okrutny. I wolę martwić się o głodne dzieci niż o nieszczęsne rybki czy mrówki.
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też już nawet nie mówmy o firmach bo wiadomo kasa rządzi światem. Ale: "Każdy nasz czyn ma ogromny wpływ na cały świat" Więc obojętni też nie bądźmy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.