|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Jakby ktos z Was dostał juz konkretne info ze jedzie 26 maja to dawajcie znac bedziemy razem stac o 7:00 przed biurem przepustek w Ketrzynie i rozgrzewac miesnie i mozgownice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Wszystko ładnie, pięknie, wspaniale ale czy Ktoś wie o co dokładnie chodzi z tymi wakacyjnymi egzaminami. W dobie braku przyjęc one nic dobrego nam wszystkim nie wróżą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi sie ze lepiej teraz zdawac bo nawet jak noga sie poslizgnie to moze wtedy w wakacje drugi raz mozna podejsc o ile komendant wyrazi zgode...Ale zawsze to byloby szybciej i mniej nerwow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Naturalnym ruchem jednak byłaby szkółka a nie ponownie egzaminy (tak jak dotychczas), a te wakacyjne (jeżeli oczywiście będą) pokazują że SG na czas kryzysu zdecydowała się na niestandardowe rozwiązania. A tym rozwiązaniem może byc to ze gdy będą przyjęcia (pewnie za dłuuuugi czas) to połączą Nas wszystkich razem (wielu chętnych a mało miejsc) i wiadomo jak to sie skończy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie wszystkich.Przed chwila dzwonili ze strazy ze na egzamin jade 26 maja.Powiedziala rowniez ze tego dnia maja egzaminy z podlaskiego odzialu...mam pytanie kto jeszcze tego dnia sie wybiera .....?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
no właśnie o co chodzi z tymi egzaminami w wakacje? ciekawe czy ma to dla nas-zdających teraz-jakieś znaczenie, poza tym że istotnie mamy szanse załapać się w niedługim czasie na ponowne egz. gdyby wynikły jakieś problemy tym razem. Widzę że rekrut masz jakąś koncepcję o co tu może chodzić. ale nawet gdyby ludzi z wakacyjnych egzaminów połączyli z "Wami" i "nami" to w czym problem... ważne żebyśmy w ogóle na szkółkę pojechali. no chyba że po zaliczonych lekarzach a przed wcieleniem zacznie się jeszcze jeden przesiew i podzielą nas na równych i równiejszych bądź przydatnych do służby i tych troszkę mniej... myślisz rekrut że taki może być finał tej zabawy? a może lepiej nie doszukiwać się drugiego dna. może to wcale źle się na nas nie odbije...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Hej Katiuszaa. Moje postępowanie zaczęło się w lipcu/sierpniu i od tego czasu męczę się z nim nie miłosierpnie ale w końcu widzę światełko w tunelu. Z rozmowy (jeżeli oczywiście chodzi Ci o rozmowę podczas drugiego etapu) postaram się zapamiętać jak najwięcej i opisać wrażenia. A tymczasem wziołem się ostro za nauke bo ćwiczenia nie sprawiają mi wielkiej trudności ( lata wyrzeczeń i diety dały rezultaty), ale co by tu nie mówić możliwe, że wszyscy sie spotkamy razem, bo egzaminy/szkółka do tej pory nie są pewne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Co do rozmowy kwalifikacyjnej podczas pierwszego etapu, pytali o podstawowe rzeczy typu: czemu się starasz o przyjęcie do SG a nie np. do wojska, czym się zajmujesz i jaki to może mieć związek ze służbą w SG. Dodatkowo pytali mnie o mój tryb życia (dziwne wiem), o to czym się zajmowałem, czy jestem kawalerem, itp. Najważniejsze to być pewnym siebie i być SPOKOJNYM, to moja główna rada. Pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Koncepcje to ja mam taką jak Wszyscy, czyli zacząc się ubierac na zielono
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Wiec narazie waga76 jest nas dwoje. Kto jeszcze 26 maja do Ketrzyna ? dawac znac szykujemy ekipe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
czytam te posty i aż nie mogę uwierzyć, że u mnie tak sprawa stanęła. Myśląc, że kiedyś będą egzaminy robię pompki bo z nimi mam największy problem. Życzę Wam powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Gosiak uwierz, że jeszcze nie tak dawno temu ja tez tak myslalem jak ty mozna powiedziec identycznie jak ty. Robilem pompki itd z kilka miesiecy juz bylem w sumie na maxa przygotowany i patrze ze lipa nie odzywaja sie i zostawilem wszystko i nawet prace sobie znalazlem a tu po miesiacu sie odezwali ze na egzamin mam sie szykowac. Wiec nie zrob tego bledu co ja tylko zacisnij zeby i cwicz cwicz i jeszcze raz cwicz. Pozdr
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Do Jaras:
Dzieki wielkie za info ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Do wszystkich forumowiczy:czytam Wasze wypowiedzi i jestem pełna podziwu za Waszą (i moją również ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Katiuszaaa sama rozmowa była dosyć miła. W komisji było jedna kobieta i mężczyzna z kadr oraz jeden major ze SG. Nie wiem czy miałem łatwiej ale koleś z kadr okazał się z tego samego miasta co i ja, w dodatku nawet z tej samej dzielnicy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
![]()
ja jutro dzwonie i pytam o co chodzi z tymi wakacjami i czy wiadomo kiedy jakaś szkółka ma być, bo znowu mam jakieś głupie skojarzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dudi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Jaras, 3 godziny to faktycznie mega szybka odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Katiuszka nie chce się wtrącać ale przecież cały proces rekrutacji jest na stronie SG i wg niego wszystko przebiega. A to badanie to do czego niby miałoby być??? zreszta nic takiego tam nie pisze że sa bania w pierwszym etapie. Badania te są dopiero po zakonczeniu drugiego etapu o ile sie nie myle to 9 lekarzy trzeba zaliczyć i czekać na ich opinie czy jestes w pełni sprawna do służby w SG
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- dzwoniłem do SGi móuj oddział ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
Do Szwaku:znam na pamięć wszystkie informacje ze strony SG i odwiedzam różne fora, a w rzeczywistości proces rekrutacyjny w każdym przypadku troche się różni
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Do Szwaku: powodzenia na II etapie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba min zrobić badania na hiv, krwi ogólne, prześwietlenie płuc itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
jade i ja jade i ja huraaaaa 26
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
ale jaja całe forum 26-go heheh każdy niech weżmie koszulki z nickami z forum to sie poznamy hehehe
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ja tez sie boje bo dużo rzeczy nie weim heheh a z obcego to nic ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Onna listonosz do domu Ci coś przyniósł czy w skrzynce było bo ja też czekam heheh ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- KATIUSZA wiem o takich przypadkach ale to w przypadku jak np. nieformalnie skończylaś drugi etap tzn. nie otrzymałaś jesczcze tego potwierdzenia dostępu do informacji a zbliżał sie drugi etap wtedy była możliwość jechać na niego, zdać go a później mogło sie okazać że nie otrzymałaś dostępu i wszystko i tak do ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
no... wesoło będzie, co?...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
jeszcze nie wiem ale w piątek już wszystko wybadam hehe
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- ELEONORE na samym początku to odpadną z 25go heheh także głowa do góry będzie co ma być ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
już wiem... jaras z nadwiślanki ma 25. Jaras daj znac jak było bo wygląda na to że z tego forum idziesz na pierwszy ogień.
szwaku a Ty miałeś się dowiedzieć o co chodzi z tymi wakacjami... nie pisałes nic o tym więc mniemam że pewnie zapomniałeś zapytać...? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- szwaku... co za zgranie co? co do minuty 14:54 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
no żeby na niemcu takie zgranie było hehehe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Czyli narazie 26 maja uderzają na Ketrzyn : Waga76, Szwaku, Onaaa23 i ja Dudi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
no i ELEONORE
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Aaa myslalem ze Eleonore 25ego wiec jeszcze raz jnarazie jest nas 5 osób : Eleonore, Szwaku, Waga76, Onaaa23 i ja Dudi;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
szwaku w policji bylo tak: na test ubrana bylam normalnie, czyli dzinsy itd, na w-f przepralam sie w dress
![]() ![]() wiec kochani polowe szafy bierzem do Kientaki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
Jeszcze ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.