STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-05, 13:48   #271
Dudi11
Przyczajenie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Jakby ktos z Was dostał juz konkretne info ze jedzie 26 maja to dawajcie znac bedziemy razem stac o 7:00 przed biurem przepustek w Ketrzynie i rozgrzewac miesnie i mozgownice
Dudi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 13:58   #272
rekrut5
Raczkowanie

Wszystko ładnie, pięknie, wspaniale ale czy Ktoś wie o co dokładnie chodzi z tymi wakacyjnymi egzaminami. W dobie braku przyjęc one nic dobrego nam wszystkim nie wróżą.
rekrut5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 14:15   #273
waga76
Przyczajenie

Wydaje mi sie ze lepiej teraz zdawac bo nawet jak noga sie poslizgnie to moze wtedy w wakacje drugi raz mozna podejsc o ile komendant wyrazi zgode...Ale zawsze to byloby szybciej i mniej nerwow.
waga76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 14:38   #274
rekrut5
Raczkowanie

Naturalnym ruchem jednak byłaby szkółka a nie ponownie egzaminy (tak jak dotychczas), a te wakacyjne (jeżeli oczywiście będą) pokazują że SG na czas kryzysu zdecydowała się na niestandardowe rozwiązania. A tym rozwiązaniem może byc to ze gdy będą przyjęcia (pewnie za dłuuuugi czas) to połączą Nas wszystkich razem (wielu chętnych a mało miejsc) i wiadomo jak to sie skończy.
Stary 2009-05-05, 14:45   #275
waga76
Przyczajenie

Witam ponownie wszystkich.Przed chwila dzwonili ze strazy ze na egzamin jade 26 maja.Powiedziala rowniez ze tego dnia maja egzaminy z podlaskiego odzialu...mam pytanie kto jeszcze tego dnia sie wybiera .....?!
waga76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:28   #276
eleonore1
Rozeznanie

no właśnie o co chodzi z tymi egzaminami w wakacje? ciekawe czy ma to dla nas-zdających teraz-jakieś znaczenie, poza tym że istotnie mamy szanse załapać się w niedługim czasie na ponowne egz. gdyby wynikły jakieś problemy tym razem. Widzę że rekrut masz jakąś koncepcję o co tu może chodzić. ale nawet gdyby ludzi z wakacyjnych egzaminów połączyli z "Wami" i "nami" to w czym problem... ważne żebyśmy w ogóle na szkółkę pojechali. no chyba że po zaliczonych lekarzach a przed wcieleniem zacznie się jeszcze jeden przesiew i podzielą nas na równych i równiejszych bądź przydatnych do służby i tych troszkę mniej... myślisz rekrut że taki może być finał tej zabawy? a może lepiej nie doszukiwać się drugiego dna. może to wcale źle się na nas nie odbije...
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 18:07   #277
jaras
Raczkowanie

Hej Katiuszaa. Moje postępowanie zaczęło się w lipcu/sierpniu i od tego czasu męczę się z nim nie miłosierpnie ale w końcu widzę światełko w tunelu. Z rozmowy (jeżeli oczywiście chodzi Ci o rozmowę podczas drugiego etapu) postaram się zapamiętać jak najwięcej i opisać wrażenia. A tymczasem wziołem się ostro za nauke bo ćwiczenia nie sprawiają mi wielkiej trudności ( lata wyrzeczeń i diety dały rezultaty), ale co by tu nie mówić możliwe, że wszyscy sie spotkamy razem, bo egzaminy/szkółka do tej pory nie są pewne co NAS najbardziej wkurza w tym wszystkim Pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Co do rozmowy kwalifikacyjnej podczas pierwszego etapu, pytali o podstawowe rzeczy typu: czemu się starasz o przyjęcie do SG a nie np. do wojska, czym się zajmujesz i jaki to może mieć związek ze służbą w SG. Dodatkowo pytali mnie o mój tryb życia (dziwne wiem), o to czym się zajmowałem, czy jestem kawalerem, itp. Najważniejsze to być pewnym siebie i być SPOKOJNYM, to moja główna rada. Pozdro
jaras jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 18:17   #278
rekrut5
Raczkowanie

Koncepcje to ja mam taką jak Wszyscy, czyli zacząc się ubierac na zielono. Im bliżej majowych egzaminów tym więcej będziemy wiedziec. Jakieś decyzje odnośnie dalszych naszych losów (mam tu na myśli nas wszystkich) przecież już musiały zapaśc skoro SG zdecydowała sie na egzaminy. Aczkolwiek czerwcowa nowelizacja budżetu może znowu coś napaskudzic (oby nie). Jeżeli są tu kombatanci z karpia niech sie który odezwie. Pozdr
Stary 2009-05-05, 18:29   #279
Dudi11
Przyczajenie

Wiec narazie waga76 jest nas dwoje. Kto jeszcze 26 maja do Ketrzyna ? dawac znac szykujemy ekipe
Stary 2009-05-05, 18:31   #280
jagosiak
Raczkowanie

czytam te posty i aż nie mogę uwierzyć, że u mnie tak sprawa stanęła. Myśląc, że kiedyś będą egzaminy robię pompki bo z nimi mam największy problem. Życzę Wam powodzenia

jagosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 18:40   #281
Dudi11
Przyczajenie

Gosiak uwierz, że jeszcze nie tak dawno temu ja tez tak myslalem jak ty mozna powiedziec identycznie jak ty. Robilem pompki itd z kilka miesiecy juz bylem w sumie na maxa przygotowany i patrze ze lipa nie odzywaja sie i zostawilem wszystko i nawet prace sobie znalazlem a tu po miesiacu sie odezwali ze na egzamin mam sie szykowac. Wiec nie zrob tego bledu co ja tylko zacisnij zeby i cwicz cwicz i jeszcze raz cwicz. Pozdr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 19:00   #282
katiuszaaa
Rozeznanie

Do Jaras:
Dzieki wielkie za info Napisz mi jeszcze prosze jak dlugo czekałeś na wynik rozmowy (chodzi mi o I etap)?Komisja pozytywnie nastawiona?Ilu człomków liczy taka kamisja?Rozumiem, że pytania oscylują wokół zadań SG, a zagłębiają się w szczegóły np. znajomość ustawy itp.?Długo Cię maglowali?Jest faktycznie tak, jak mnie uprzedzano "droga przez mękę"Cóż trzeba uzbroić się w cierpliwość i wrócić do pompekBo z tego, co czytam to dziewczyny wzięły się ostro do robotyNiestety wstrzeliliśmy się w kiepski okres i pewnie dlatego to wszystko tak się przeciąga. Życzę powodzenia w Kętrzynie!!!

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Do wszystkich forumowiczy:czytam Wasze wypowiedzi i jestem pełna podziwu za Waszą (i moją również) determinację!!!Myślę, że za same tylko posty powinni nas przyjąć do SGPozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w dalszej walce z machiną rekrutacyjną!
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 21:12   #283
jaras
Raczkowanie

Katiuszaaa sama rozmowa była dosyć miła. W komisji było jedna kobieta i mężczyzna z kadr oraz jeden major ze SG. Nie wiem czy miałem łatwiej ale koleś z kadr okazał się z tego samego miasta co i ja, w dodatku nawet z tej samej dzielnicy Nie było ciężko ale ostro wypytywali się o tak jak pisałem wcześniej o z różne rzeczy. Na wynik czekałem całe 3 godziny I to był jeden jedyny raz kiedy decyzja ze strony SG co dalej była o czasie Później jak to już wszyscy wiemy mijały miesiące niepewności. Pozdrawiam
jaras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 21:36   #284
szwaku
Raczkowanie

Angry Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

ja jutro dzwonie i pytam o co chodzi z tymi wakacjami i czy wiadomo kiedy jakaś szkółka ma być, bo znowu mam jakieś głupie skojarzenia jest ktoś z Nadbużańskiego???
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 07:32   #285
jagosiak
Raczkowanie

Dzięki Dudi no to dalej wytrwale będę ćwiczyć. może w końcu się odezwą.

jagosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 08:24   #286
katiuszaaa
Rozeznanie

Jaras, 3 godziny to faktycznie mega szybka odpowiedź Pewnie było więcej osób, więc jest raźniej!Szkoda tylko, że za każdym razem spotykam inne osoby, ale może wylądujemy w końcu razemA czy badania lekarskie miałeś w I etapie?Pozdrawiam
Stary 2009-05-06, 10:16   #287
szwaku
Raczkowanie

Katiuszka nie chce się wtrącać ale przecież cały proces rekrutacji jest na stronie SG i wg niego wszystko przebiega. A to badanie to do czego niby miałoby być??? zreszta nic takiego tam nie pisze że sa bania w pierwszym etapie. Badania te są dopiero po zakonczeniu drugiego etapu o ile sie nie myle to 9 lekarzy trzeba zaliczyć i czekać na ich opinie czy jestes w pełni sprawna do służby w SG niektórzy i na badaniach odpadają

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

dzwoniłem do SGi móuj oddział ma 26go heheh cała ekipa z forum będzie hehe a co do daty szkółki to nie pytałem bo rozmawiałem z osobą ,która wróciła z urlopu i nie jest jesczczze dokładnie poinformowana, także dowiem sie wiecej w piątek na próbnej sprawnościówce jupi
Stary 2009-05-06, 11:31   #288
katiuszaaa
Rozeznanie

Do Szwaku:znam na pamięć wszystkie informacje ze strony SG i odwiedzam różne fora, a w rzeczywistości proces rekrutacyjny w każdym przypadku troche się różni znam przypadki, gdy badania lekarskie odbywają się jeszcze przed oficjalnym II etapem, więc wiem o czym mówięsami wiecie, że każdy ma sprzeczne info, a w kadrach nie zawsze jest łatwo czegokolwiek się dowiedziećpozdro

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Do Szwaku: powodzenia na II etapie!!!
Stary 2009-05-06, 12:31   #289
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szwaku Pokaż wiadomość
Katiuszka nie chce się wtrącać ale przecież cały proces rekrutacji jest na stronie SG i wg niego wszystko przebiega. A to badanie to do czego niby miałoby być??? zreszta nic takiego tam nie pisze że sa bania w pierwszym etapie. Badania te są dopiero po zakonczeniu drugiego etapu o ile sie nie myle to 9 lekarzy trzeba zaliczyć i czekać na ich opinie czy jestes w pełni sprawna do służby w SG niektórzy i na badaniach odpadają

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

dzwoniłem do SGi móuj oddział ma 26go heheh cała ekipa z forum będzie hehe a co do daty szkółki to nie pytałem bo rozmawiałem z osobą ,która wróciła z urlopu i nie jest jesczczze dokładnie poinformowana, także dowiem sie wiecej w piątek na próbnej sprawnościówce jupi
Tak, jest sporo lekarzy do obskoczenia
Trzeba min zrobić badania na hiv, krwi ogólne, prześwietlenie płuc itd.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 12:47   #290
Onaaa23
Raczkowanie

jade i ja jade i ja huraaaaa 26 kuźwa, wiecie ze sie troche boje.........
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 13:15   #291
szwaku
Raczkowanie

ale jaja całe forum 26-go heheh każdy niech weżmie koszulki z nickami z forum to sie poznamy hehehe

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

ja tez sie boje bo dużo rzeczy nie weim heheh a z obcego to nic

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Onna listonosz do domu Ci coś przyniósł czy w skrzynce było bo ja też czekam heheh

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

KATIUSZA wiem o takich przypadkach ale to w przypadku jak np. nieformalnie skończylaś drugi etap tzn. nie otrzymałaś jesczcze tego potwierdzenia dostępu do informacji a zbliżał sie drugi etap wtedy była możliwość jechać na niego, zdać go a później mogło sie okazać że nie otrzymałaś dostępu i wszystko i tak do także lepiej czekać aż wszystko przyjdzie pokolei, w sumie dobrze że ten kryzys heheh bo dużo osób tego też nie dostaje więc ylko sp[ora strata funduszy przez nas
Stary 2009-05-06, 13:49   #292
eleonore1
Rozeznanie

no... wesoło będzie, co?... będę miała stracha żeby nie odpaść już na samym początku! a wiecie jakie oddziały mają 25-go?
Stary 2009-05-06, 13:54   #293
szwaku
Raczkowanie

jeszcze nie wiem ale w piątek już wszystko wybadam hehe ELEONORE widzisz jednak może wstanę na sali z tym niemcem żebyś pomogła heheh a tak wogóle to jak trzeba być tam ubranym hehehe bo nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

ELEONORE na samym początku to odpadną z 25go heheh także głowa do góry będzie co ma być wakacje juz blisko więc można drugi raz jechać przy okazji zostać pod namiotem nad jeziorkiem hehehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 13:56   #294
eleonore1
Rozeznanie

już wiem... jaras z nadwiślanki ma 25. Jaras daj znac jak było bo wygląda na to że z tego forum idziesz na pierwszy ogień.
szwaku a Ty miałeś się dowiedzieć o co chodzi z tymi wakacjami... nie pisałes nic o tym więc mniemam że pewnie zapomniałeś zapytać...?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

szwaku... co za zgranie co? co do minuty 14:54
Stary 2009-05-06, 14:10   #295
szwaku
Raczkowanie

no żeby na niemcu takie zgranie było hehehetzn pisałem, że w piątek zapytam na sprawnościówce bo dzisiaj odebrała osoba świeżo po urlopie i nie bardzo poinformowana była także w piątek wszystko załatwię tzn mam nadzieje że mi powiedzą hehe trzeba gume w trampkach rozgrzewać pomału żebyy sie lepiej parkietu trzymała
Stary 2009-05-06, 15:17   #296
Dudi11
Przyczajenie

Czyli narazie 26 maja uderzają na Ketrzyn : Waga76, Szwaku, Onaaa23 i ja Dudi kto jeszcze kto jeszcze palec pod budke hehe
Stary 2009-05-06, 15:32   #297
szwaku
Raczkowanie

no i ELEONORE

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 15:49   #298
Dudi11
Przyczajenie

Aaa myslalem ze Eleonore 25ego wiec jeszcze raz jnarazie jest nas 5 osób : Eleonore, Szwaku, Waga76, Onaaa23 i ja Dudi;]
Stary 2009-05-06, 16:58   #299
Onaaa23
Raczkowanie

szwaku w policji bylo tak: na test ubrana bylam normalnie, czyli dzinsy itd, na w-f przepralam sie w dress no i tutaj w SG trzeba miec ciuch galowy na komisje, ale wiesz o tym bo pamietam jak pisales na forum komus jak nalezy sie ubrac
wiec kochani polowe szafy bierzem do Kientaki kurna.... ja nic nie umiem..... o boże
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 18:12   #300
gosiaczek020
Przyczajenie

Jeszcze ja 25 maj Ketrzyn byłam tam w styczniu to był luz tylko ze nie zdałam hehe ale naprawdę jest bajka a na egzaminach nie jest tak zle jezyk i ogolny zdali wszyscy a na w-f poleciało 4 osoby włacznie ze mna ........... jest ktos z bieszczadzkiego oddziału ???
gosiaczek020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości