![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
no tak..
jesli chodzi o prace i zarobki.. to coraz gorzej w tym naszym kraju... dlatego jest jak jest.. a jesli chodzi o slub.. no to tez nie mam 100% pewnosci ze sie odbedzie w tym terminie.. pierw chcemy kupic mieszkanie (oczywiscie za pomoca rodziców...) wyremontowac je zeby mozna w nim mieszkac (bo jego stan jest "niezmienny od ponad 50 lat - mieszkanie babci, nie remontowane, babcia mieszka u nas) a potem slub... wczesniej to chyba nie da rady.. wczioraj sie okazało ze to wszyskto jest takie troche skaplikowane.. ale ja sie nie poddam!! 2011 rok che byc zoną ![]()
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Babcia TŻta...no może jakby usłyszała, że coś planujemy to zostawiła by nam mieszkanie ![]() ![]() ![]() Ja coraz częściej zaczynam się zastanawiać nad zamieszkaniem w Niemczech(blee ![]() Pomysły mam, ale pieniędzy brak... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Ja powiem "TAK" w 2011 roku, do tego czau mam tyle na głowie, kupno domu, remonty, studia, licencjat, po drodze jeszcze okrągłe urodzinki 25, ślub w Kamieniu Pomorskim, a wesele w Szczecinie, jednym słowem: doba to za mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
no wiesz ja nie mam kandydatów na "mieszkanie" babci, a babcia i tak (oby jak najdłuzej) bedzie mieszkac z moimi rodzicami . wiec mieszkanie krótko mówiąc sie "marnuje".
kuzynka juz ma meza mieszkanie i dziecko 3 latka wiec im mieszkanie nie potrzebne, a moj brat mieszka w irl i nie zamierza (narazie) wracac.. a nawet jak to on sobie uozy zycie.. bo on jest kawaler ale sobie poradzi ![]() albo bedzie meiskzła z rodzicami (mamy bardzo duze mieszkanie wiec w sumie i ja z potencjalna rodzinka mogłabym tu mieszkac bez przeszkód, ale nie chce) do niemiec mi daleko.. hehe wiesz.. mieszkam troche daleko od w sumie kazdej granicy... najblizej Czechy.. ale chyba tam bym nie chciała mieszkać ![]() Witaj Kamlotka!! tez po drodze do slubu mam licencjat, i 25 urodzinki ![]() hihi.. ![]() a teraz uz sie powoli szykuje do 23 urodzinek... o siet... ale w tym dniu bede "zajeta" bo mam roczek chrzesniaka (nie miało sie dziecko kiedy urodzic) a takze zajecia mam ... no tak.. padło ze wszystko na raz i nie moge swoich urodzin odprawiac ...
#276 |
Zadomowienie
|
Widzę, że wszystkie mamy podejście 'wszystko po kolei'
![]() Mój TŻ ma mieszkanie, ale chyba po ślubie zamieszkamy z moimi rodzicami, wezmiemy kredyt i zaczniemy się budować, a kredyt spłacać z wynajmu mieszkania, ale to tylko plany, tak czy siak mamy gdzie mieszkac, albo w mieszkaniu albo u rodzicow ![]() Poza tym dzis miałam ten okropny egzamin i jestem przeszczesliwa - ZDAŁAM ![]() jeszcze tylko we wtorek kolejny i oby równie udany i nareszcie ferie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Kamlotka masz taka sama date śłubu,jak ja
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
My w walentynki idziemy do kina na "bardzo romantyczny" film "Walkiria"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego nie obachodzisz Walentynek? ![]() Ja w tym roku też nie obchodzę, bo mój TŻ musiał wyjechać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
tez bym sobie dom najchętniej wybudowała..
ale skad na to pieniądze... nie mam ziemi, nie wygrałam w totka... ehh no niestety, takie zycie bedaka.. w bloku i tyle... (oczywsice na nowe mieszkanie tez mnie nie stac ![]() moze kiedys.. moj TŻ by chciał miec dom... ja tez nie powiem.. ale za co? ehh jesli chodzi o Walnetynki to nie chciałam isc do kina bo po co , moze isc w inny dzien... zreszta jutro beda takie tłumy ze hej... restauracja czy cos tez odpada.. a) szkoda kasy, b) tłumy (ja nienawidze tłumów... nie lubie wielkich miast i nadmiaru ludzi..) wiec postanowiłam ze ugotuje cos extra (czego na codzien sie nie jada - bynajmnije u mnie w domu) i bedzie git! swiczuszke dam na stolik, muzyczka w tle i bedzie fajnie.. a potem jakis filmik w TV ![]() po kosztach ![]()
#283 |
Raczkowanie
|
Ale się rozpisałyście jak mnie nie było
![]() My po ślubie bedzięmy mieszkać z moimi rodzicami, choć ja zdecydowanie bardziej wolałabym nawet wynająć jakieś mieszkanko bylebyśmy mieszkali sami. Ale moi rodzice nie chcą wypuścić tak prędko najmłodszej córusi z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() ![]() ![]() Trochę przeraziłam się czytając Wasze posty, u nas to mój TŻ od dawna mi wierci dziurę żeby zacząć się rozglądać za salami, a ja traktowałam to troszkę z przymrużeniem oka...Pewnie przez to że stresuje mnie sama myśl o szukaniu sali, bo od razu sobie myślę, że to już tak blisko:P Ale widzę, że nie ma wyjścia ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie PM2011 ![]() ![]()
Moja biżu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MY ![]() NASZ ŚLUB ![]() ![]() Edytowane przez Ariadna86 Czas edycji: 2009-02-13 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tzw. Święta Zakochanych nie obchodzę...może trochę z własnej wygody, a bardziej z powodu całkowitej komercjalizacji tego pseudo święta, a przede wszystkim komercjalizacji uczuć - na pokaz wszyscy łażą do tych kin i obmacują się w parkach ![]() ![]() ![]() ![]() Nic mi nie mów... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja chyba jestem uzależniona od tego tematu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. rozpisałam się jak w artykule jakimś ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
u mnie na szczęście z mieszkaniem nie będzie problemu bo mam mieszkanie - nie duże ale zawsze. poza tym na razie nie planuje mieszkania bo do tego czasu wiele się może zmienić.
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie jeszcze daleko do wspólnego mieszkania, ale raczej też będziemy na początku mieszkać z moimi rodzicami, tylko musimy wyremontować sobie piętro... Ale też chcemy się budować... tylko trzeba troszke czasu żeby zarobić na to ![]() ![]() Ale to jeszcze taaaaaakie odległe plany ![]() ![]()
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
U mnie tez z mieszkaniem nie będzie problemu ponieważ TŻ ma mieszkanie od dziadka. Bedziemy chcieli je sprzedać i wybudować dom. Z tym że ja nie wiem czy chce mieszkać w Krakowie czy gdzieś indziej. Najpierw chce skonczyc studia dostac prace i wtedy zdacydować gdzie zamieszkamy ( nie ukrywam ze zalezy to od tego gdzie dostane najlepsza praca. a w moim zawodzie raczej nikt nie moze przewidziec gdzie to bedzie). Narazie i tak mieszkamy sami w mieszkaniu jego młodszej siostry, ktora mieszka jeszcze z rodzicami wiec nie musimy sie spieszyc i martwic o mieszkanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Mogę się dołączyć? Ze swoim TŻ planujemy ślub na 23 lipca 2011 roku będzie to dokładnie dzień naszej 7 rocznicy ![]() Odkąd zaczeliśmy być ze sobą szukaliśy roku w którym ten dzień to będzie sobota i tak padło na 2011 ![]() ![]() Jesteśmy ze sobą od 2004 roku, obecnie mamy po 21 lat, w sierpniu TŻ mi się oświadczył. Nasi rodzice dzięki nam się zparzyjaźnili, wiec zmówiny to tylko kwestia czau ![]() Mam nadzieję że mnie przygarniecie ![]()
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
witaj w naszych skormnych progach
![]() a my nadal nie mamy konkretnej daty ![]() hehe.. ale ja sie tym nie zamierzam przejmowac ![]() nasza data nie bedzie w zaden sposób zwiazana z naszymi rocznicami i innymi cudami wiec sie dopasuje do daty dostępnej w sali jak w kocu jakas znajdziemy (nie szukalismy jeszcze) w ogóle jak tam walentynki mineły, szczesliwmy narzeocznym?? u nas całkiem dobrze! kolacja sie udała ![]() ![]() pozdrówka ![]()
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#292 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() --------------------------- Ostatnio głowiliśmy się gdzie zrobimy wesele, ale dzisiaj byliśmy w takiej restauracji niedawno otwartej w moim mieście i powiem Wam, że piękniejszej sali nie widziałam!!! Cała jest w jasnych kolorach, o nowoczesnym designie, z pięknym ogrodem i wkrótce będą tam nad salą pokoje do wynajęcia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Rogusia_007 Czas edycji: 2009-02-15 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przypadku walentynki były beznadziejne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Raczkowanie
|
Ja w walentynki śpiewałam "bo jesteś ty" i "jesteś szalona" na singstarze
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, mając lat 16 ubzdurało nam się takie coś no i tak już zostało
![]() Ale czy się uda ? Zobaczymy. Póki co nic jeszcze nie jest ustalone, wybrane. Nic. Po prostu cel, który być moze uda nam się zrealizować ![]()
#296 |
Wtajemniczenie
|
MoTyleKsw a ile masz lat?
fajnie tak, ze w rodznice... ja jak bym chciała w tym dniu co sie zaczeło brac slub to bym chyba predzej umarła na starosc... bo to by wypadło chyba w 2032 hehehe... (nie no, nie wiem keidy, ale w najblizszym 10leciu nie, bo sprawdzałam) dlatego chemy w tym roku, a dzien juz trudno.. ja tylko mam jeszcze jeden cel.. w 2012 w miare mozliwosci czekac na nowego członka rodziny (marzenie...)
#297 |
Zakorzenienie
|
Feme21
![]() ![]() ![]()
#298 |
Wtajemniczenie
|
ehhh to młoda jeszcze jestes
![]() ja to tylko kiedys tyle miałam ![]() zeby nie było ze tyle mam .. bo to tak wyglada ![]() ![]() a ja nie mysle juz o tym wszystkim.. przestałam myslec to mi sie zaczyna snic.. sniło mi sie nawet ze rozmawiałam z moim starym przyjacielem , czy nam da ślub (ale jeszcze teraz nie jest ksedzem) i sniło mi sie ze on ma swiecnia w czerwcu wiec juz wiem ze przed czerwcem nie bede miała slubu.. tylko to był sen.. a jak jest naprawde? hehe .. nawet nie wiem bo seminarium ogranicza kontakty z nim ... no własnie.. czy wy tez macie tak, ze chciałbymsye by konkretny ksiądz udzielał wam slubu? bo ja tak.. tylko e moj ksiadz nie jest jeszcze ksiedzem i nie wiem jak to wyjdzie ![]()
#299 |
Zakorzenienie
|
Wcale tak nie pomyślałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My z TŻ chcemy dwóch księży, tylko oboje są księżami zakonnikami z dwóch różnych zakonów. A kościoły przyzakonne nam nie pasują, więc chcielibyśmy w moim starym kościele parafialnym ![]() Zakręcone, ale jak napisałaś młoda jestem takze nie przejmuje się ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2009-02-16 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
no i dobrze
![]() ![]() hehe ja cały czas sie zastanawiam nad ksiedzem.. czy to nie bedzie jakis wielki problem.. zreszta ja tez bym chciała dwóch (zreszta braci.. a tam.. braci bliźniaków.. moich dobrych kolegów - jeden to własnie stary przyjaciel... ) tylko nie wiem kiedy dokładnie maja te swoje swiecenia . i kiedy beda mogli dawac sluby.. bo to nie jest tak hop siup.. ehh.. ![]() ale na to jeszzce mam czas.. z reszta Mate juz wie o moich planach i sie zgodził.. tylko zeby to vyło jak juz bedzie mogł udzielac slubów.. hehe
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.