![]() |
#271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Więc jutro zaczynam ,mam nadzieje ,że wytrwam i wreszcie wróce do ludzkiego wyglądu ![]() Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi ![]()
#273 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]() Moje dzisiejsze jedzonko: I sn: sałatka z tuńczyka, ogorka, cebuli i jajka, herbata II sn: zawijasy z wędliny(chudej), jajka i papryki, serek ziarnisty light, kawa bezkofeinowa L: zupa z soczewicy O: udko bez skóry marynowane w jogurcie z surówką z pora i kapusty K: serek bialy z pomidorem i papryką ![]() Między wszystkimi posiłkami wypiłam milion czerwonych herbat ![]() UUUfff...., trochę jeszcze trudno mi się poruszać po tej diecie. Martwię się tylko, bo w czwartek wyjeżdżam na parę dni i nie wiem, czy warunki mi pozwolą na trzymanie dietki ![]() I jeszce pytanie do Ilony: w Twoim menu wyczaiłam latte ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
czesc z rana
![]() ja wczoraj jadłam same proteinki za radą lekarza, czuje sie super ![]() kurde to chyba siła sugestii ale juz obudziłam sie mniej opuchnięta ![]() jednak długo bez warzyw nie wytrzyman... wstawajcie plażowiczki! ja juz pilnie pracuje ![]()
#275 |
Zakorzenienie
|
Witam w kolejny dzień
![]() Kasiamaja- ja też szczerze nienawidzę oliwy, więc łączę się z Tobą w bólu. Ja sobie specjalnie przywiozłam z Turcji olej canola, żeby nie musieć tej wstrętnej oliwy jeść.
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zamiast z oliwy, oprócz oleju rzepakowego, może chyba być jeszcze olej z pestek winogron Madzia_M77 co to jest serek ziarnisty light? - to to samo co serek wiejski? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
To samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
A tak ogólnie to ja już po sniadanku - jajecznica z pieczarkami i resztka sałatki z tuńczyka + 2 herbaty czerwone. Mam zgryza, bo będę dzisiaj na szkoleniu i ominie mnie pyszne jedzonko, w tym tort z trzech rodzajów czekolady :-( chyba wyjdę wcześniej, żeby mnie nie dręczył swoim wyglądem
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Hej Plażowiczki!
Gratuluję spadków wagi i wytrwałości. Ale kusicie tym chlebkiem.... aż u mnie pachnie.... Dla mnie najtrudniejsze są weekendy. Nie lubię zimy, mrozów i ślizgawki. W taką aurę bardzo niechętnie wychodzę z domu (jak nie muszę), a w domu wszystko kusi. W pracy o wiele łatwiej jest trzymać się diety. Aby do wiosny!!!! Mimo wszystkich przysmaków szykowanych dla męża i syna jakoś wytrzymałam. Wczoraj było ważenie i okazało się, że jest mnie 2,6kg mniej. Mam nadzieję, że to nie sama woda. W nagrodę dziś po południu zrobię sobie roladki z wędzonego łososia. A co!!! EFFA- chlebki i torty wyglądają cudnie i apetycznie. Gratulacje!!! Dziewczyno, masz talent! |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Madzia_M77, ekspres ciśnieniowy: warstwa gorącego mleka 0,5%, na to warstwa pianki z tegoż, lejemy espresso i już - może pianka tak spektakularna nie jest jak z choćby 2% ale wystarczy
Cytat:
![]() a czemu nie lubicie oliwy? wszak jest tyle rodzajów, że każdy znajdzie coś dla siebie można jeszcze olej arachidowy i wszelkie płynne oleje z orzechowe/pestkowe zjadam właśnie śniadanko: ser wiejski z pestkami dyni, jogurt i latte; nie wiem ale rano to ja najbardziej lubię twaróg z powidłami/miodem, kromkę chleba albo gofra SB, jakoś na słono mi nie wchodzi, ale później już bez problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() atom gratuluje sporego spadku natalplo strasznie mnie ciekawi co tam na proteinowej diecie jesz, pochwal sie kasimaja witam i życze powodzonka wczoraj jak zwykle po stepie zasnełem godzine po kolacji- nienawidze tego no i zauwazyłam ze moje podjadanie juz mnie tez irytuje a najgorsze ze ciagnie mnie do tłustej wedliny, kabanosków itd a oto moj jadłospis
moze dzis bedzie lepiej
#282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jem prawie samo białko ( ma to trwać ok 7 dni, choc niby mozna 10) wczoraj jadłam jogurt naturalny, serek homo naturalny, ogromna pierś z grilla, dwa jajka na twardo, sałatke z tunczyka w sosie własnym, jajka i musztardy, wypiłam chyba ze 3 litry wody, 3 zielone harbaty. Zawsze białko na mnie dobrze działało... więc moze to "ta" dieta? po tej fazie wprowadzam warzywka... trzecia faza to juz zdrowiutka w 100%, podobna do SB II fazy czwarta faza - podobna do SB III fazy - utrzymanie wagi no nie podjadam ![]() co u mnie dziwne jest... poprostu jakos nie musze... zastanawiam sie do założenia wątku "proteinki" ![]()
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Napisalam wczoraj mega posta i mi zzarlo
![]() ![]() Agolek Twoje wczorajsze sniadanie i II sniadanie, to ledwie przekaski, zjedz kobieto porzadne sniadanie!!!! A w pracy tez mozna sie zorganizowac. Ninaad i Mamooli - co do dzemow, to te niskolodzone to syf. W netto ja znalazlam slodzone splenda, drogie jak fix, ale ja jadam rzadko. I chyba w Lidlu kupilam dzem slodzony fruktoza i zdecydowanie tanszy. Mamooli maltoza slodzone jest piwo - jest to najgorszy z cukrow. Najczescie te wszystkie ciasteczka slodzone sa pokrewna maltozy, albo i tak cukrem. Ja sie tez napalilam swojego czasu, ale przeczytalam sklad i ogarnal mnei smiech, bo nie wiem, gdzie to dietetyczne. Poza tym one sa robione na zwyklej mace pszennej ![]() Djana specjalnie dla Ciebie sprawdze ta mozzarelle dokladnie ![]() Kasiamaja przylaczam sie do glosu, ze jajka sa najlepsze na sniadanie. Ja najczesciej jem omleta z szynka i serem zoltym plus warzywka. ![]() Atom gratulacje ![]() ![]() ![]() Snila mi sie dzis maka w roznych odmianach ![]() ![]() Objadlam sie okrutnie sniadaniowo - platki mieszane zapiekane z jablkami ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam Pysiamn??? Mam nadzieje, ze radzi sobie dietetycznie ![]()
#284 |
Zakorzenienie
|
ale dziś zjadłam śniadanie.... Pierś z kurczaka zapieczona z serkiem i pieczarkami + surówka
wiem, że to obiad, ale idę zaraz do szkoły i do pracy i muszę posiłki odwrócić, żeby nie być głodną Potem w szkole zjem jakąś sałatkę z baru sałatkowego, w pracy wieśniak i może znowu coś tuńczykowego z domu a bu. Nie lubię pracować na popołudnie, rozwala mi to cały plan posiłków ![]()
#285 |
Zadomowienie
|
Cesc
![]() Dopiero niedawno zjadlam sniadanie - wczorajszy obiadek ![]() ![]() Dzis na drugie albo przekaske wzielam sobie serniczek ![]() ![]() Wlasnie przed chwila kupilam pralke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis szkolenie ze udzielania pierwszej pomocy - w koncu - marze o takim od ladnych paru lat - w sumie to chyba od kiedy prawo jazdy zrobilam ![]() Jako ze dzis jechalam pozniej do pracy dorwalam Metro na przystanku i jakiez moje oburzenie bylo jak znowu o tym osle Schetynie przeczytalam... niektorych politykow powinno odsuwac sie z waznych stanowisk z etykietka "niezdolny psychicznie do piastowania takich stanowisk" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masakra. Elianko - no wlasnie wczoraj stalam przed polkoa z olejami i szukalam tego Canoli ![]() ![]() BTW hmmm a zwykly Kujawski sie nadaje?? bo moj TZ ma awers do oliwy od kiedy na nerki musial pic taki soute ![]() Kasiamaja ![]() ![]() Ninaad i Mamooli - zrobcie sobie dzem z jablka i pomaranczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Effa dzieki ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-13 o 09:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze muszę coś szybko zrobić w pracy, a potem 2-gie śniadanko - 200 ml jogurtu naturalnego Bakoma (mój ulubiony ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Djano, na wątek przepisowy poprosimy coby nie zaginął, bo smacznie i aromatycznie brzmi
![]() dobry jest też Dżem z suszonych śliwek składniki: suszone śliwki bez pestek sok, skórka z cytryny*, słodzik** woda przygotowanie: śliwki zalewamy zimną wodą tak do 2/3 objętości, dodajemy sok z cytryny i zagotowujemy pod przykryciem na średnim ogniu [na kuchni około 15 minut, w mikro jakieś 6 przy mocy 750-800W] - śliwki zrobią się miękkie a woda odparuje, miksujemy całość, przekładamy do słoika i trzymamy w lodówce *, ** opcjonalnie |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Telik- Jak pichci się się rybkę po grecku wg SB? Uwielbiam ją! W I fazie mi pewnie nie wolno, ale za tydzień.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Djana i ilonka super przepisy a ze niedługo II faza napewno zrobie
atomku taką rybke mozna na I fazie bo nie ma marchwi wlejam przepis do ksiązki kucharskiej SB Rybka po grecku SB składniki 1/2 kg filetów ryby np dorsz,panga,mintaj 1/2 kg cebuli 250g przecieru pomidorowego w kartonie - nie koncentratu! olej –ja używam 100%rzepakowy sól pieprz fit-up do ryb sposób przygotowania Cebulę obrać ,poszatkować na plastry. oliwe (dosc duzo) rozgrzać na patelni wrzucić krążki cebuli i smażyć do miękkości -nie rumienić! odlać wiekszość tłuszczu Wlać przecier, doprawic solą i sporą ilością pieprzu Chwilę dusić ten sos. Odstawić. Rybę pokroić w kawałki natrzec solą i przyprawą smarzyc na patelni , delikatnie obracając Do naczynia dać na dno ze odrobine sosu pomidorowego na to rybe, przykyć dokładnie sosem pomidorowym ,znowu ryba i na wierzch sos pomidorowy. ja wole to jesc na zimno i jak zrobiłam ostatnio wiejej to do pracy sobie w pojemniku nosze ![]()
#290 |
Rozeznanie
|
witajcie!
![]() od jakiegos czasu Was podczytuje, ale stwierdzilma ze to bardzo nie ladnie i postanowilam sie ujawnic ![]() w skrocie o mnie... jestem mama dwoch dziewczynek (3 i 1). pierwszy raz na SB natknelam sie jakies 2 lata temu i udalo mi sie na niej schudnac w ciagu 3,5 m-ca ok 12 kg ![]() ![]() diete przerwala z powodu drugiej ciazy... od wczoraj znow zaczelam sie wylegiwac na plazach wiec trzymajcie za mnie kciuki ![]() ![]() bylam tydzien temu u dietetyczki o pomoc i ulozenie jakiejs diety dla mnie ale ona jak sie dowiedziala ze kiedys juz skutecznie stosowalam ta diete to powiedziala ze to jest jedna z najlepszych diet odchudzajacych i jej mam sie trzymac ![]() co jeszcze??? aaa... do tej diety jeszcze dorzucilam aerobik 3x w tygodniu po godzinie ![]() no to tyle! na poczatke ![]() bardzo przepraszam na wstepie za OT ale mysle ze nalezaloby sie przywitac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Witamy Agee79
![]() Telik, ja bym dodała jeszcze strugi pietruszki albo selera delikatnie podsmażone na oliwie [jak ktoś oczywiście lubi, bo ja tak ![]() jeszcze w kwestii dżemów, przyjrzałam się dokładnie poniższej stronce i prawie wszystkie się dla nas nadają jako, że wypiekłam prawie wszystkie mąki i drożdże to przy okazji zamówiłam "zestaw luksusowy" bo jako jedyny był nieopisany - zobaczymy co to za cudo, w razie czego zawsze można komuś dać w prezencie ![]() ponadto jeszcze fruktozę i ksylitol oraz płatki owsiane i orkiszowe - mają naprawdę grube, świeżo cięte |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Telik,
Twoj przepisik brzmi naprawde zachecajaca, z przyjemnoscia bym go sprobowala, mam tylko pytanko, czy ten filet to mrozony robilas? ja jakos do tej pory nie mam zadnego doswiadczenia w przyrzadzaniu ryb, u nas w miescie to nawet nei ma chyba sklepu typowo rybnego ![]() Agge, witamy i zapraszamy do wspolnego plazowania ![]() Ilonko, ja wlasnie zamierzam sie do zakupu z tej stronki, juz jestem zalogowana, nie wiem tylko na ktora make sie zdecydowac, zeby byla jak najbardziej uniwersalna, do nalesnikow, piernika ![]()
#293 |
Wtajemniczenie
|
bambi- rybka była mrożona (dorsz) akurat miałam ze skórą i płetwami wiec troche roboty miałam
![]() Ilonko ta strona jest swietna, juz mysle co by tu se zamówic ![]() Agee79 - życze powodzonka i witam na naszej plaży
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Agee79 witaj
![]() IlonaP oj coś czuję, że pewnie z lenistwa zamówię sporą paczkę (nie chce mi się chodzić po sklepach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Agee Witaj ja jestem mamą jednej dziewczynki -3 dni temu skończyłą roczek i też stwierdziłam ,że musze się wreszcie wziąść za siebie i od dzis zaczynam !!!!!!!!
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2009-01-13 o 11:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Możesz też poszukać olejów z innych pestek albo orzeszków i coś wybrać dla siebie (dla pewności przejrzyj skład co do zawartości kwasów tłuszczowych. Poniżej link, w którym jest dokładniej opisane to co właśnie naskrobałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzis wygalda to tak: s koktajl z bialka+garsc jezyn+blonnik+mleko sojowe II jablko + kawa lunch salatka z salaty+150 g krewetek+papryka podw 4 trojkaciki serka odtluszczonego obiadkol zawijasy z szynki,salaty i serka i zupa grzybowa. od 6 dni spoznia mi sie okres...jestem napuchnieta,zla i czuje sie taka wielka..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja dopiero od niedawna po sniadanku. TZ zrobil mi omleta z tlustym gouda i papryka i moim ukochanym ketchupem bez cukru i konserwantow. ![]() Nie wiem co ze mna jest. ![]() Djana ja robilam prawko w DE i jest OBOWIAZKIEM zrobic kurs pierwszej pomocy. ![]() ![]()
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
agolek brzmi jakbys jadla ponizej 1000kcal,a to juz glodowka.
A jablko to nie II sn, to zwykla przekaska. Sam serek to tez za malo na podwieczorek.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.