![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sklep Naturalne Piękno
A ja polecam jeszcze łagodny żel myjący do twarzy. Dodaję do niego 2 krople olejku herbacianego i taka mieszanka świetnie działa na moją kapryśną skórę.
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
nom maslo shea NPowe jest z tymi grudkami ciezkie w uzyciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
![]()
lele, ultrafiolet88, mysha25xx - dzięki za opinie
![]() ![]() Nie zawsze naturalna pielęgnacja jest taka przyjazna- wszystko zależy od indywidualnych cech cery. ( Ja na wychwalany żel hialuronowy z BU zareagowałam swędzeniem i nie mijającym mrowieniem- ale to pewnie reakcja na konserwant). Mother of pearl przede mną - na razie grzecznie stoi na półeczce. Mam nadzieje że sprawdzi sie jako delikatny peeling ( bo tego bardzo potrzebuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i fakt,że w tym roku moja twarz ucierpiała i nie wiem czy to przez masło shea czy kwestia ostrej zimy. Obecnie,ponieważ jest już cieplej,mieszam masło shea z olejami,wychodzi całkiem przyjemne mazidło,nie jest twarde,taki cięższy krem.Robię co jakiś czas porcję.Jak dla mnie przyjemniejsze w stosowaniu i na działanie raczej nie narzekam.Zwłaszcza,że poza humektanem nie mogę trafić na dobre kremidło które mnie nie podrażnia i które nie ogołoci mi portfela do reszty.
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
ja polecam samemu krecic- dlugo stsowalam baze z np, ale teraz wole z zsk. w sumie najlepsza opcja, bo mozna wysmarowac cialo ( robie i na cialo i na twarz, dwie wersje sobie krece) i nic sie nie lepi, nie trzeba czekac, by sie ubrac
![]() ta baza z np tez nie byla zla, ma specyficzny zapach. kremy wychodza takie piankowe z niej. ostatnio takze mieszam sobie kwas hialuronowy i d-pantenol, polecam ![]() ![]() Edytowane przez lele Czas edycji: 2010-03-20 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba bardzo duzo Ci schodzi tej bazy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
mieszam ja z olejami i w sumie wychodzi sporo, do tej zsk dodaje sie jeszcze hydrolatu/ wody, wiec wychodzi duzo kremu. 8,90 za 100 ml w np- to ponad 100 ml w cenie troceh ponad 10 zl ( zaleznie od dodatkow), co nie jest duzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pantenol też mi chyba nie służy,choć może za jakiś czas dam mu jeszcze szanse,może to nie była jego wina. Kupiłam ostatnio krem babydream do cery wrażliwej.To ten z cynkiem jest ok,ale ten bez cynku też mnie podrażnia. Szczerze mówiąc to mam już dość eksperymentów,bo zamiast się poprawiać jest coraz gorzej.Zostanie humektan(mimo parabenów) i będę go wzbogacać olejami . A tak w ogóle to przepraszam za offtopa.
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
to moze czyste oleje? z bawelny wchlania sie do prawie matu, podobnie jak sezamowy.
ewentualny nadmiar zawsze mzona odcisnac w chusteczke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nakładam olej na mokro to lepiej,ale też nie mogę tak na codzień,tylko raz na jakiś czas,bo policzki robią się przesuszone i czerwone . Przetestowałam wszystko co mogłam i najlepiej jest tak jak robię teraz,tzn. rano mój miks(masło shea plus oleje) a wieczorem humektan plus parę kropli maceratu z kasztanowca. Naprawdę niepotrzebnie się martwicie i trudzicie udzielaniem rad ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
a ktoś stosował ten olejek do czerwonych włosów? coś jak amla, tylko dla innych kolorów.
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
czy któraś z Was stosowała może luksusowe serum? wzięłam je ostatnio wraz z kremem kolagenowym, maseczkami peel off, mydłem z glinką i paroma innymi drobiazgami, ale póki co wykańczam mazidłowe serum z kwasem ferulowym i jakoś tak podchodzę do niego jak pies do jeża. choć opis na stronie bardzo zachęcający. próbowałyście może? dodatkowo poprosiłam o olej z czarnuszki i jest fantastyczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Co masz na myśli pisząc, że olej z czarnuszki jest fantastyczny, bo też poprosiłam o jego próbke, ale jeszcze mi nie wysłali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Robię zamówienie w NP, właśnie i sama nie wiem, jaką próbkę wziąć - jak awsze interesuje mnie więcej rzeczy niz zdołałabym zużyć ;P Ta czarnuszka mnie kusi. Awokado też kusiło, ale ktos napisał, że zapach jest gorszy niż neem, a dla mnie neem jest nie do przejścia...
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Wielki minus za kontaktowość, a raczej jej brak. Jakiś czas temu wysłałam zapytanie dotyczące przedmiotu i jak do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi. Lipa...
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Olej z bawełny jest na mazidłach.
Różnica w kolorycie? Jest jednolity po prostu, twarz jest jasna i gładka, a po trzydziestce różnie z tym bywa rano ![]() Ostatnio jakąś godzinę po wieczornym nałożeniu olejków odciskam nadmiar w chusteczkę i dodaję jeszcze puder perłowy. Podpatrzyłam to na którymś z portali mineralnych. Wydaje mi się, że po czymś takim rano jest jeszcze lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Kompletuje zamowienie i chcialabym opini zanim zamowie o: -olejku amla -ekstrakt gotu kola -ekstrakt z ruszczyku Pozatym jakie polecacie oleje i masełka z tego sklepu? Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
honey1012, jeśli chodzi o masła, to miałam:
1) malinowe - zapach bardzo słodki, bardzo intensywny, z czasem również bardzo męczący. Dobre właściwości pielęgnacyjne, niestety długo się wchłania, skóra jest lepiąca. 2) waniliowe - zapach mdły, nie przypomina tradycyjnej wanilii (przynajmniej mój nos jej nie wyczuwa). Wygładza, bardziej natłuszcza niż nawilża. 3) z jojobą i nutą zapachową mleko i miód - zapach mdły, duszący... Nawet nie próbowałam się nim smarować. 4) kakowe - pachnie mi... białą czekoladą ![]() Za to polecam krem z masłem kakaowym, shea i olejem jojoba. Świetnie nawilża, wygładza i zmiękcza. Poprawia koloryt skóry. Krem nie wchłania się całkowicie, pozostawia lekki film, jednak nie jest on ciężki czy nieprzyjemny. Jeśli chodzi o oleje z NP, to używałam tylko oleju arbuzowego, sezamowego i herbacianego. Do gustu przypadł mi tylko arbuzowy. Jest lekki, szybko się wchłania, nie zapycha.
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Honey-ja miałam masło malinowe i pomarańczowe. Malina jest faktycznie mocna i słodka, początkowo byłam zachwycona, potem zaczęłam mieć dość, więc używałam od czasu do czasu. Pomarańczowe ma świeżo-słodki zapach pomarańczy, dla mnie super, bo łatwo się smaruje i dobrze wchłania-polecam. Olej miałam arbuzowy-bez zapachu, bardzo lekki, ale z moją skórą twarzy nic nie zrobił, tylko jako prosty natłuszczacz-nawilżacz., używałam do kręcenia różnych smarowideł. Olej (nie macerat!) z zielonej herbaty ma ładny świeży i delikatny zapach, lekki, ładnie się wchłania, ale ze wzgl. na skład zdecydowanie do cery suchej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
BAN stały
|
Odkopuję, bo mam parę pytań
![]() 1. Czy ktoś stosował masełko czekoladowe i czy faktycznie pachnie czekoladą? ![]() 2. Miałyście ekstrakt z lukrecji i/lub oczar na etanolu? Czy działał na niespodzianki? 3. Czy długo trzeba zazwyczaj czekać gdy jakiś produkt jest niedostępny? Chciałam zamówić osławiony zel pod oczy z ogórkiem ![]() 4. Czy koszt przesyłki powyżej 100g to aż 21 zł czy mi na oczy padło? ![]() Przepraszać za lawinę pytań, ale jestem pod wrażeniem sklepu i dobrych opinii o nim ![]() Jak mogłam go wcześniej nie zauważyć. Żałuję, że jestem uczulona na perłe takie komplementy tu lecą pod jej adresem ![]() ![]() Zazdroszczę wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Organizatorkaaa :)
|
1. pachnie czekoladą z nutą maliny
bardzo przyjemne ![]() 3. jeśli chodzi o ten żel pod oczy to z pierwszego opakowania byłam bardzo zadowolona, drugie już różniło się konsystencją, kolorem, zapachem i podejrzewam, że składem zaczęło mnie piec po nałożeniu, ściągać skórę i okropnie wysuszać zawiodłam się bardzo ![]() a tymczasem ratuje się pod oczyma masłem shea z jojobą o zapachu kokosu ![]() póki co zostanę przy nim zanim nie znajdę jakiegoś kremu
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
Miałam żel pod oczy (zamawiałam tak ok. czerwca ub. roku) i był OK, ale szczerze mówiąc to efekty porównywalne z żelem świetlikowym Flos Lek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
BAN stały
|
Bardzo dziękuje za odpowiedzi
![]() a powiecie mi coś o lukrecji i maseczce z wit C? ![]() Podobno maseczka całkiem przyjemna. Czy pomogła komuś na przebarwienia pozapalne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lukrecja ma specyficzny zapach , ja go nie lubie , dziala tak uspokająco- rozjasniająco .Natomiast maseczka z acerolą , bo chyba o tą pytasz ![]() ![]() Gdyby ktoś był chętny , to prosze o PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Chodziło mi dokładnie o tę maseczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na glinkę Ghassoul czekam 4 czy 5 tydzień... ![]()
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.