Wymarzony Pierścionek cz. XIII :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 12:23   #271
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Teraz też pewnie jest tylko nie ma kiedy tego pokazać.

No właśnie błędne koło....bo żadna strona nie chce wyciągnąć ręki

Od razu zaznaczam... nie uwazam ze Ty masz do niego leciec, przepraszać go , przytulać itp...chodzi o to by osoby towrzące zwiazek w koncu dochodzily do wniosku ze to bez sensu..albo jedna strona, albo druga, albo oby 2 na raz.
Podpisuję się.
Jeśli każde uniesie się duma, bo z jakiej okazji " ja mam przepraszać" to tylko to nakręcacie. Pal licho to wszystko, będziecie mieli DZIECKO.

Ps. Ad tego co napisałam wyżej, żeby zrobić ten certyfikat PTPSu trzeba jeszcze mieć 5 lat praktyki zawodowej, ileś tam godzin terapii własnej i inne takie spore wymagania. A na końcu za niego zapłacić. Niby je rozumiem, ale troszkę przeginają. Sa inne certyfikaty, ale oni sobie taką pozycję wypracowali, że się najbardziej liczą chyba...mimo że słyszałam wiele opinii, że nie są tacy superaśni wcale. Wiecie jakto jest..kasa, kasa, kasa.
że też cholera musiałam taki zawód wybrać i teraz się będe uczyć resztę życia

(raz na pół roku powinnam jechac na szkolenie ( w tym terapię własną), od czasu do czasu wezwac superwizora, kogoś kto będzie kontrolował moją pracę i inne takie, w zasadzie nigdy spokoju. ale to niebezpieczna praca, więc myślę, że to potrzebne, żeby się po 2 latach nie wypalić zawodowo..)
Edit: butter: zagmatwałam: ja MOGE MIEC KONTAKT Z PACJENTEM. Głowne założenie to jest kontakt terapeutyczny z pacjentem, terapia indywidualna. Na tym ma polegac moja praca. Ja nie będę tylko orzecznikiem, i nie będę szkolić GRUPY ludzi.

Taka jest różnica między terapeutą a psychologiem.
Psycholog nie bardzo może mieć gabinet w domu bo nie jest szkolony z psychoterapii i nieuczciwe jest się tego podejmować, kiedy się nie ma szkolenia i praktycznej wiedzy. Teoria to nie wszystko. Ustawa jest śliska więc może by się uchowało przez chwilę, ale raczej to nie powinno mieć miejsca. Są psycholodzy którzy mają praktyki w domach ale z CERTYFIKATAMI. Bez tego nie.

Jakie macie skojarzenie z terapeutą: pacjent siedzi na przeciwko lekarza, trwa tzw sesja terapeutyczna. Kto ogląda detektywa monka (chociaż u niego terapię prowadzi psychiatra) to widzi o co chodzi. I to będzie moja praca.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M

Edytowane przez Madlen__18
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:28
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:27   #272
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Jeszcze nie - stare borostwory mieszkają do końca stycznia.

I odkąd dostały wypowiedzenia NIC nie robią w domu - nie sprzątają, nie wynosza śmeici, nie zbierają swoich garów z kuchenki - NIC. Wszystko robię ja z TZtem.
To wstrętne stare borostwory..ale spoko jeszcze tylko 15 dni.

Madlen strasznie zagmatwane to wszystko ( i durne - jak na Polskę przystało)
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:29   #273
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie, ale przypomnialo mi ze i ja mialam o cos zapytać. Mianowicie, używam od jakichś 2,5-3 tygodni Effa, tak po tygodniu zauwazylam że skora sie bardzo delikatnie zluszcza, cieszylam sie ze dziala. Teraz juz nie widze tego zluszczania a ja jakos nie wypiękniałam Tzn, dalej rozszerzone pory ktorych sie chcialam chociaz troche pozbyc. Uwidocznilo sie troche niedoskonalosci, czyli jednak chyba dziala? Moge liczyc na jakis efekt zmniejszenia porow za miesiac-dwa? Smaruję sie co 2 dzien na zmiane z nawilzaniem. Zwiekszyć częstotliwość?
Spróbuj zwiększyć częstotliwość, z tego co opisujesz wszystko jest prawidłowo
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:32   #274
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja sie nie unosze duma...nie rozumiecie mnie dziewczyny....mnie jest przykro bo czuje sie nie kochana, brakuje mi czulosci i TZ sie zachowuje zle ale ja z tego powodu nie mam zamiaru sie na niego foszyc czy cos ani nie chce sie z nim nie widziec zeby zrobic mu na zlosc tylko po prostu jest mi przykro i potrzebuje spokoju i przemyslenia dlatego nie chce sie z nim widziec bo mi tak cholernie przykro

co do wyciagania reki, przewaznie on wyciaga i zawsze rozmawiamy o tym co nas boli naprawde - ale pozniej znow jest to samo
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:37   #275
Madlen__18
Zakorzenienie

Svinecka: ale czy on wie to wszystko? czy nie odbierze braku kontaktu w stylu " nie chce bo jest ZLA"?

M
Stary 2009-01-15, 12:39   #276
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Svinecka: ale czy on wie to wszystko? czy nie odbierze braku kontaktu w stylu " nie chce bo jest ZLA"?

wie, napisalam mu wszystko - pozniej Wam napisze co i poprosilam zeby do mnie nie dzwonil

teraz musze sie szykowac bo jade zaraz po mame i malego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:40   #277
Madlen__18
Zakorzenienie

No to trzymaj się mocno

M

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 12:42   #278
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No to trzymaj się mocno
Madlen,widziałaś moje pytania na poprzedniej stronie?
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:46   #279
novocaine870
Rozeznanie

to ja też mam pytanie odnośnie kwasów- stosuje na przemian EK I AD
a w weekendy ACTIVE C z LRP , mogę jeszcze w tygodniu np. użyć maseczki bionawilżającej z Dermiki ( przed nałożeniem kwasów) ? i czy wskazane jest używanie jakiegoś peelingu enzymatycznego w czasie takiej kuracji? a jak już to jaki polecacie??
Stosuje kwasy 2 tygodnie ( przez pierwszy tydzień skóra wyglądała nawet bardzo dobrze w porównaniu do tego , jak było do tej pory,w drugim tygodniu wyskoczyło mi pare niespodzianek i skóra generalnie wróciła do stanu przed kuracją )
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:48   #280
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Madlen,widziałaś moje pytania na poprzedniej stronie?
Tak, zrobiłam Edit. Przesuń sobie stronę do góry i patrz na moje posty, jest tam odp do ciebie.

Dodam tylko do Ciebie, że w polce tak czy siak terapeuta pracuje przy wspólpracy z psychiatrą, jeśli stwierdzone zostało jakieś zaburzenie, a więc on jest diagnostykiem. Ja terapeutą.
Nawet biorąc pod uwagę psychologa certyfikowanego, który może stwierdzic jakieś zaburzenie, stawia diagnozę, to i tak tu jego możliwości się kończą, bo leczniem farmakologicznym zajmuje się psychiatra i znowu muszą wspólpracować we dwójkę.
Diagnoza psychoologa przydaje się w tej całej biurokracji, zaświadczeniach do pracy,czy sądzie. Praca jako biegły.

Z tego co wiem w USA nie ma podziału. Psycholog ze statusem terapeuty, diagnozuje pacjenta również. Ma też możliwośc wypisywania recept i wszystkie pieczątki. Czyli jedna osoba może się zajmować pacjentem kompleksowo i tak być powinno.

W polsce tego nie ma z braku superwizorów ( za mała kontrola by była, i możliwe nadużycia).
Tyle w temacie, wyjaśniam dla butter

M

Edytowane przez Madlen__18
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:52
Stary 2009-01-15, 12:50   #281
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja sie nie unosze duma...nie rozumiecie mnie dziewczyny....mnie jest przykro bo czuje sie nie kochana, brakuje mi czulosci i TZ sie zachowuje zle ale ja z tego powodu nie mam zamiaru sie na niego foszyc czy cos ani nie chce sie z nim nie widziec zeby zrobic mu na zlosc tylko po prostu jest mi przykro i potrzebuje spokoju i przemyslenia dlatego nie chce sie z nim widziec bo mi tak cholernie przykro

co do wyciagania reki, przewaznie on wyciaga i zawsze rozmawiamy o tym co nas boli naprawde - ale pozniej znow jest to samo
Ja Cię rozumiem Svinecko...rozumiem ze jestes zła, ze brakuje Ci czulosci (mnie też ostatnio brakuje), rozumiem ze potrzebujesz odpocząc, przemysleć (ja tez czasem potrzebuję)...ale

To zjawisko "błędnego koła" istnieje i jak sie człowiek nie ocknie moze zabrnąc za daleko i odwrócić wszystko juz jest trudno.
Tylko o tym piszę.

Własnie się boję tego błędnego koła..bo już mam dosyć tej naszej sytuacji lozkowej..i wczoraj wieczorem już mialam mysli ze jakby nawet chcial to nic z tego bo mi juz pomalu jakakolwiek ochota przechodzi .
Stary 2009-01-15, 12:53   #282
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie się boję tego błędnego koła..bo już mam dosyć tej naszej sytuacji lozkowej..i wczoraj wieczorem już mialam mysli ze jakby nawet chcial to nic z tego bo mi juz pomalu jakakolwiek ochota przechodzi .
Ile to już trwa, tydzień czy dłużej ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:53   #283
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, zrobiłam Edit. Przesuń sobie stronę do góry i patrz na moje posty, jest tam odp do ciebie.
Aha, dzięki. A czemu zakładasz, że ktoś kto otwiera gabinet w domu nie ma praktycznej wiedzy? Nie bardzo do mnie przemawia to, co napisałaś.
To gdybyś nie zostałam psychoterapeutą (załóżmy), to co byś chciała robić jako psycholog? Możesz na tych swoich studiach wybrać jakąś specjalizację?
Stary 2009-01-15, 12:55   #284
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
to ja też mam pytanie odnośnie kwasów- stosuje na przemian EK I AD
a w weekendy ACTIVE C z LRP , mogę jeszcze w tygodniu np. użyć maseczki bionawilżającej z Dermiki ( przed nałożeniem kwasów) ? i czy wskazane jest używanie jakiegoś peelingu enzymatycznego w czasie takiej kuracji? a jak już to jaki polecacie??
Stosuje kwasy 2 tygodnie ( przez pierwszy tydzień skóra wyglądała nawet bardzo dobrze w porównaniu do tego , jak było do tej pory,w drugim tygodniu wyskoczyło mi pare niespodzianek i skóra generalnie wróciła do stanu przed kuracją )
Wydaje mi sie ze maseczki zawsze są wskazane.
Co do peelingu enzymatycznego..dla mnie to podstawa.
W kwietniu zaszalałam z kwasem z BU 10 % i strasznie sie zluszczylam...peeling z bromelanina http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelbromelain.html pięknie wszystko usuwał..bez podrażnień.
Stary 2009-01-15, 13:00   #285
Madlen__18
Zakorzenienie

Nie zakłądam, że taki psycholog na pewno nie ma doświadczenia.
Mówię tylko o tym, że powinien miec na to jakąs "podkładkę", dyplom. Sam psycholog, bez niczego, nie może mieć praktyki z terapii w domu.
Tak jakby lekarz bez specjalizacji chciał być chirurgiem. Wiedzę niby ma wszechstronną ale czy starczy?

Ja jestem na kierunku psychoterapia, zatem nie będe psychologiem. Dyplom uprawnia mnie do pracy w zawodzie w jednej z 3ech specjalizacji : terapia uzaleznien (w ogóle wszystkie indywidualne), terapia rodzinna, pomoc psychologiczna czyli np interwencja kryzysowa. Będzie mi wolno pracować w ośrodkach. MONAR, Ośrodki interwencji kryzysowej, poradnie zdrowia psychicznego. Bo wiadome, że niepowazne by było gdybym od razu po szkole zrobila sobie gabinecik domowy. Doświadczenie jest bezcenne. Mimo, że teoretycznie mi wolno.
Na dyplomie będzie napisane "specjalista od "tu wpisz specjalizację". Piszę normalnie pracę, i jestem egzaminowana na końcu.

M

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 13:00   #286
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ile to już trwa, tydzień czy dłużej ?
Tydzień. Wiem, wiem to nie koniec swiata...to tylko tydzień. Ale generalnie to "tylko tydzień" trwa od kilku miesięcy.
Po co ja do cholery te tabletki w ogóle biorę.

Teksty "kochanie seks nie jest najważniejszy" mnie dobijają.
Tym bardziej ze rok temu był na równi z przyjażnią, szacunkiem i wszystkimi priorytetowymi sprawami związkowymi.

Dla mnie związek bez seksu to nie związek i tyle...koniec kropka.
Stary 2009-01-15, 13:02   #287
Madlen__18
Zakorzenienie

Kurdę...Czyli od dobrych kilku miechów seks jest raz na tydzień..I niby tylko tydzień bez ale jednak to się powtarza ciągle.
No to już nie tak fajnie..
Teksty o których piszesz to teksty męża?
A może on ma jakieś problemy?
Tak z dnia na dzień spadła częśtotliwość? Jak często się kochaliście zaraz po zamieszkaniu ze sobą, etc?

M
Stary 2009-01-15, 13:05   #288
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zakłądam, że taki psycholog na pewno nie ma doświadczenia.
Mówię tylko o tym, że powinien miec na to jakąs "podkładkę", dyplom. Sam psycholog, bez niczego, nie może mieć praktyki z terapii w domu.
Tak jakby lekarz bez specjalizacji chciał być chirurgiem. Wiedzę niby ma wszechstronną ale czy starczy?

Ja jestem na kierunku psychoterapia, zatem nie będe psychologiem. Dyplom uprawnia mnie do pracy w zawodzie w jednej z 3ech specjalizacji : terapia uzaleznien (w ogóle wszystkie indywidualne), terapia rodzinna, pomoc psychologiczna czyli np interwencja kryzysowa. Będzie mi wolno pracować w ośrodkach. MONAR, Ośrodki interwencji kryzysowej, poradnie zdrowia psychicznego. Bo wiadome, że niepowazne by było gdybym od razu po szkole zrobila sobie gabinecik domowy. Doświadczenie jest bezcenne. Mimo, że teoretycznie mi wolno.
Na dyplomie będzie napisane "specjalista od "tu wpisz specjalizację". Piszę normalnie pracę, i jestem egzaminowana na końcu.

Mhm, dzięki za odpowiedź.
Ale mam jeszcze jedno pytanie -jestem upierdliwa,wiem, ale jestem po prostu ciekawa Twojego zdania -czym się różni spotkanie z psychologiem w jego prywatnym gabinecie, w domu, od np. pójścia do psychologa, który pracuje w szpitalu (normalnym szpitalu) i pomaga ludziom np. śmiertelnie chorym i ich rodzinom, albo np. ludziom po wypadku?
Stary 2009-01-15, 13:07   #289
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi sie ze maseczki zawsze są wskazane.
Co do peelingu enzymatycznego..dla mnie to podstawa.
W kwietniu zaszalałam z kwasem z BU 10 % i strasznie sie zluszczylam...peeling z bromelanina http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelbromelain.html pięknie wszystko usuwał..bez podrażnień.

Już tyle razy kusiłyście kosmetykami z BU -chyba tym razem ulegnę Zamówię go w lutym, bo o ile dobrze pamiętam za przesyłkę płaci się raz więc coś jeszcze wezmę na dzień dzisiejszy nawet na ten peeling mnie nie stać :/
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:10   #290
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Svinecko
Haniu

Madlen bardzo podoba mi się nowa szata graficzna strony z twoim blogiem, ale dobrze, że można wejść z boku na np.styczeń 2009( i przeczytać na niebieskim tle), bo na stronie głównej nie widzę tekstu A chyba nie mam dużej wady wzroku
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:16   #291
Madlen__18
Zakorzenienie

Jeśli mowa o pomaganiu w szpitalach nie-psychiatrycznych to chodzi raczej o udzielanie chwilowego wsparcia osobom w kryzysie. coś jak interwencja kryzysowa. Spotkania z terapeuta w gabinecie, czy to w domu czy w placówce maja inny charakter, bo jest to przeważnie terapia długoterminowa (od kilku miesięcy do nawet 2 lat zalezy od rodzaju terapii). Spisuje się wtedy tzw kontrakt terapeutyczny gdzie pacjent określa swoje oczekiwania względem terapii. Chodzi o pogłębienie samoświadomości i kontakt z emocjami, "dokopanie się" do traum z przeszłości czy przyczyn obecnych problemów.
W interwencji kryzysowej skupiasz się na tym co tu i teraz, zajmujesz się obecnym kryzysem jako objawem do zlikwidowania. I to też poprawia jakość życia pacjenta. Natomiast w terapii dlugoterminowej objaw jest tylko skutkiem czegoś. Przeważnie wewnętrznych konfliktów.
I to do niech się dokopujesz. Jakby interwencja krótkotrwała to jest zajmowanie się tym co " bardziej z wierzchu". Terapia natomiast dużo dużo głębiej.
Takie rozmowy w szpitalu, udzielanie wsparcia etc przeważnie nie maj charakteru terapii. To udzielenia wsparcia w kryzysie, przewaznie tylko kilka spotkań. I tu jest w stanie zadziałać psycholog, bo nie jest to taki głęboki i skomplikowany proces. spora różnica, nie wiem czy rozumiesz.
Jeśli taki psycholog jest spostrzegawczy i widzi jakieś trudności do rozwiązania w terapii długotrwałej to wysyła pacjenta na terapię. Jeśli sam nie jest szkolony to do kogoś "z branży".
Tak samo ja: kiedy np zajmuje się uzależnieniami, a przyjdzie do mnie ktoś na terapią małżeńską to odsyłam do specjalisty od tego. To uczciwsze. Przyznac się, że danym przypadkiem ktoś inny może zając się lepiej, zamiast udawać wszechwiedzącego.
Tak sie też robi w momencie kiedy nie nadajesz na tych samych falach z pacjentem. możesz mu polecić kogoś innego, i jeśli się zgodzi przekazac tej osobie. Po co tracić czas i pieniądze czasami.

M
Stary 2009-01-15, 13:16   #292
kaska87
Zakorzenienie

Hania mi się też nie chce...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:17   #293
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć

Svinecko
Haniu

Madlen bardzo podoba mi się nowa szata graficzna strony z twoim blogiem, ale dobrze, że można wejść z boku na np.styczeń 2009( i przeczytać na niebieskim tle), bo na stronie głównej nie widzę tekstu A chyba nie mam dużej wady wzroku
Chyba zmienię czcionkę na czarną, bo za jasna jest zdecydowanie. albo dam pogrubioną.
Miałam też zmieniac podstrony ale skoro nie widać..

Weźcie coś napiszcie,żeby nie było, że post pod postem..
I w ogóle przepraszam, że tyle gadam dzisiaj. Haniu" pisz.

M

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 13:23   #294
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli mowa o pomaganiu w szpitalach nie-psychiatrycznych to chodzi raczej o udzielanie chwilowego wsparcia osobom w kryzysie. coś jak interwencja kryzysowa. Spotkania z terapeuta w gabinecie, czy to w domu czy w placówce maja inny charakter, bo jest to przeważnie terapia długoterminowa (od kilku miesięcy do nawet 2 lat zalezy od rodzaju terapii). Spisuje się wtedy tzw kontrakt terapeutyczny gdzie pacjent określa swoje oczekiwania względem terapii. Chodzi o pogłębienie samoświadomości i kontakt z emocjami, "dokopanie się" do traum z przeszłości czy przyczyn obecnych problemów.
W interwencji kryzysowej skupiasz się na tym co tu i teraz, zajmujesz się obecnym kryzysem jako objawem do zlikwidowania. I to też poprawia jakość życia pacjenta. Natomiast w terapii dlugoterminowej objaw jest tylko skutkiem czegoś. Przeważnie wewnętrznych konfliktów.
I to do niech się dokopujesz. Jakby interwencja krótkotrwała to jest zajmowanie się tym co " bardziej z wierzchu". Terapia natomiast dużo dużo głębiej.
Takie rozmowy w szpitalu, udzielanie wsparcia etc przeważnie nie maj charakteru terapii. To udzielenia wsparcia w kryzysie, przewaznie tylko kilka spotkań. I tu jest w stanie zadziałać psycholog, bo nie jest to taki głęboki i skomplikowany proces. spora różnica, nie wiem czy rozumiesz.
Jeśli taki psycholog jest spostrzegawczy i widzi jakieś trudności do rozwiązania w terapii długotrwałej to wysyła pacjenta na terapię. Jeśli sam nie jest szkolony to do kogoś "z branży".
Tak samo ja: kiedy np zajmuje się uzależnieniami, a przyjdzie do mnie ktoś na terapią małżeńską to odsyłam do specjalisty od tego. To uczciwsze. Przyznac się, że danym przypadkiem ktoś inny może zając się lepiej, zamiast udawać wszechwiedzącego.
Tak sie też robi w momencie kiedy nie nadajesz na tych samych falach z pacjentem. możesz mu polecić kogoś innego, i jeśli się zgodzi przekazac tej osobie. Po co tracić czas i pieniądze czasami.
Rozumiem, oczywiście, że rozumiem. Nie zmienia to faktu, że moje zdanie na ten temat jest troszeczkę inne. Byłam jednak ciekawa Twojego zdania
Przykład ze szpitalem był zły, mogłam podać inny, gdzieś, gdzie pacjent chodzi spotyka się z psychologiem latami, a ten nie jest psychoterapeutą i 'dogrzebuje się' do podłoża pewnych problemów, zachowań....Ale już nie będę Cię męczyć

EDIT:
Haniu, ale co do Twojego problemu z TŻ jeszcze, to on w ogóle nie chce? Nic a nic? Nawet jak go zaczepiasz? Pytałaś go czemu nie chce?

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2009-01-15 o 13:30
Stary 2009-01-15, 13:36   #295
Madlen__18
Zakorzenienie

A znasz taki przypadek z bliskiego otoczenia?
Psycholog może zrobić sobie jakieś szkolenie, ale w opinii społecznej funkcjonuje jako psycholog, ludzie czesto mylą pojęcia, i nie wiedzą czy osoba do której chodzą jest tylko psychologiem czy też terapeutą. Więc bywa, że jest jak mówisz.
Gdybys chciała coś jeszcze no to pisz na priv, żeby nam dziewczyny na wątku nie posnęły

A moje stanowisko wynika też z tego względu, że ja byłam pacjentem najpierw psychologa, a potem terapeuty. Zupełnie inaczej to wyglądało. I tu nie mam na mysli mojego zboczenia zawodowego, bo wtedy byłam po drugiej stronie barykady.
Inna sprawa jak to się nazywa i czy jest jakiś kontakt terapeutyczny między psychologiem i pacjentem. Czy on nazywa te spotkania terapią i ustala jej zasady. Dużo jest czynników.

Bo może być psycholog który ci zrobi terapię która będzie dośc profesjonalna, a może być też tak, że to będą rozmowy przy kawce z osobą pełną empatii
Co nie zmienia faktu, że wszystko ma sens. W końcu sama rozmowa ma działanie lecznicze także to też polecam. Uczulam jedynie na te różnice ze względu na to, że pacjenci bywają różni. Przychodzi kobieta z problemami z meżem, gdzie nie ma skomplikowanego "drugiego dna" i z psychologiem dogada się super. Ale za chwilę przyjdzie osoba z wieloletnią depresją czy innym zaburzeniem, i wtedy empatia i korzyści płynące z rozmowy moga nie wystarczyc. Może czegoś zabraknąc i nie będzie postępów bo się utknie w martwym punkcie.

Mnie to spotkalo, dlatego podkreślam.

Kończę temat

Haniu, czytałas mój post do ciebie?

M
Stary 2009-01-15, 13:42   #296
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A znasz taki przypadek z bliskiego otoczenia?
Psycholog może zrobić sobie jakieś szkolenie, ale w opinii społecznej funkcjonuje jako psycholog, ludzie czesto mylą pojęcia, i nie wiedzą czy osoba do której chodzą jest tylko psychologiem czy też terapeutą. Więc bywa, że jest jak mówisz.
Gdybys chciała coś jeszcze no to pisz na priv, żeby nam dziewczyny na wątku nie posnęły

A moje stanowisko wynika też z tego względu, że ja byłam pacjentem najpierw psychologa, a potem terapeuty. Zupełnie inaczej to wyglądało. I tu nie mam na mysli mojego zboczenia zawodowego, bo wtedy byłam po drugiej stronie barykady.
Inna sprawa jak to się nazywa i czy jest jakiś kontakt terapeutyczny między psychologiem i pacjentem. Czy on nazywa te spotkania terapią i ustala jej zasady. Dużo jest czynników.

Bo może być psycholog który ci zrobi terapię która będzie dośc profesjonalna, a może być też tak, że to będą rozmowy przy kawce z osobą pełną empatii
Co nie zmienia faktu, że wszystko ma sens. W końcu sama rozmowa ma działanie lecznicze także to też polecam. Uczulam jedynie na te różnice ze względu na to, że pacjenci bywają różni. Przychodzi kobieta z problemami z meżem, gdzie nie ma skomplikowanego "drugiego dna" i z psychologiem dogada się super. Ale za chwilę przyjdzie osoba z wieloletnią depresją czy innym zaburzeniem, i wtedy empatia i korzyści płynące z rozmowy moga nie wystarczyc. Może czegoś zabraknąc i nie będzie postępów bo się utknie w martwym punkcie.

Mnie to spotkalo, dlatego podkreślam.

Kończę temat

Haniu, czytałas mój post do ciebie?
E tam, nie posną
Wiesz, zawsze interesowałam się psychologią, zawsze uważałam za fascynujące to, co dzieje się w ludzkiej głowie. Dlatego tak drążę temat.
Poza tym, tak, znam wiele przypadków 'psychologicznych' z bliskiego otoczenia
Stary 2009-01-15, 13:43   #297
SoNeRa
Zakorzenienie

hej dziewuszkiprzyznaję że przeglądnełam tylko pobierznie dzisiejsze posty a to dlatego że padam po tym teść glukozowym jest mi niedobrze jak nie wiem. W szpitalu było mi cholernie słabo.
Na dodatek mam cienkie i niewidoczne żyły i jak mają mi pobrać krew to zawsze jest akcja. Dzis też była znów parę osób próbowało i w końcu przyszedł jakiś facet i mi pobrał. Mam całe ręce zsiniaczone i pokłute jak narkomanwyników nie mam będą do mnie dzwonić jak coś będzie nie tak

Idę odpoczywać

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 13:47   #298
Madlen__18
Zakorzenienie

Biedna Sonerka
Idź odpoczywac i zjedz coś. Bo miałaś nie jeść od wczoraj??

Buttrer: no to mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Ja w ogóle nie potępiam psychologów, ale osobom które potrzebują długoterminowej opieki polecę kogoś innego, po prostu, dla mnie spory przeskok jest
Mogłas pomyśleć, że mówię tak, bo sama będę terapeutą, i mam uczulenie na psychologow, bo im zazdroszczę statusu Nie, zupełnie nie o to chodzi.

M
Stary 2009-01-15, 13:47   #299
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Tydzień. Wiem, wiem to nie koniec swiata...to tylko tydzień. Ale generalnie to "tylko tydzień" trwa od kilku miesięcy.
Po co ja do cholery te tabletki w ogóle biorę.

Teksty "kochanie seks nie jest najważniejszy" mnie dobijają.
Tym bardziej ze rok temu był na równi z przyjażnią, szacunkiem i wszystkimi priorytetowymi sprawami związkowymi.

Dla mnie związek bez seksu to nie związek i tyle...koniec kropka.
Prochy bierzesz, bo mogłabyś 4 razy w miesiącu zaliczyć wpadkę, myślisz że mało prawdopodobne
Hania nie wiem co poradzić, a przepraszam że spytam jak Wy spędzacie wieczory, przecież jesteście sami we dwoje, on ma swoje zajęcia Ty swoje, czy razem, blisko tylko bez sexu Może za mało bliskości między Wami wieczorami ?
Ja zauważyłam, że to wiele daje, np. siedzenie razem na kanapie, przytulanie się...

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-15 o 13:57
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:59   #300
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdę...Czyli od dobrych kilku miechów seks jest raz na tydzień..I niby tylko tydzień bez ale jednak to się powtarza ciągle.
No to już nie tak fajnie..
Teksty o których piszesz to teksty męża?
A może on ma jakieś problemy?
Tak z dnia na dzień spadła częśtotliwość? Jak często się kochaliście zaraz po zamieszkaniu ze sobą, etc?
Teksty męża
na zasadzie nie zlość się jestem zmęczony, wiesz ze problemy mnie blokują, a tak w ogole to przeciez sex nie jest najważniejszy...kocham cię i bla bla.
Tak jak już pisałam z biegiem czasu częstotliwość jest coraz mniejsza.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
EDIT:
Haniu, ale co do Twojego problemu z TŻ jeszcze, to on w ogóle nie chce? Nic a nic? Nawet jak go zaczepiasz? Pytałaś go czemu nie chce?
Nie chce, nie przejawia zadnych chęci. Jakbym normalnie przestala go podniecac.
Czemu nie chce...bo nie ma teraz do tego glowy, poza tym chyba nie widzi problemu. Dla niego raz w tygodniu jest OK. Nawet nie zdaje sobie sprawy ze zblizenia są tak rzadko..bo jak mowię ze potrzebuję bo już tydzien nic to się dziwi i wykloca ze "wcale nie, bo" ...no własnie i na "bo" się konczy..bo uswiadamiam mu ze NAPRAWDĘ minął tydzień.

Nie zaczepiam go...bo już mi sie nie chce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości