![]() |
#271 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
mua!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Przez kilka dni nic nie pisałam, więc dzisiaj wrzucę moje R (choć wiem, że dzisiejszy jadłospis nie wypadł zbyt dobrze). Bardzo proszę o ocenę. Śniadanie: - Dość duża grahamka (bez masła) z białym chudym serem i ogórkiem kiszonym - aktimel (wiem, że na R niezbyt, ale miałam ochotę) - mała mandarynka i połówka kiwi - kawa bez cukru. II Śniadanie: Nie było - długo spałam (ferie się zaczęły ![]() ![]() Obiad: - Pól woreczka brązowego ryżu - ½ piersi z kurczaka przyrządzanej (w folii) w piekarniku - 200 g mieszanki warzywnej (brokuły, kalafior, brukselka, pietruszka, fasolka szparagowa) - 200 g kefiru Danone Wiem przeholowałam z tym obiadem :/ Podwieczorek (nie byłam w stanie wcisnąć w siebie nic więcej, bo byłam jeszcze najedzona obiadem): - Kubek kawy Inki z przyprawami i odrobiną mleka 0,5% (wiem, że mleko 0% jest lepsze na R, ale akurat takiego nie było). Kolacja: Planuję zjeść kawałek białego chudego serka albo serek homo naturalny z odrobiną cynamonu. Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie: jak myślicie, czy ja czasem zbyt dużo nabiału zjadam? Co prawa udało mi się już (dzięki Wam ![]() ![]() Będę bardzo wdzięczna za wszystkie uwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
To może ja i moje dzisiejsze P:-->chociaż powinnam być już na U
![]() ![]() Iśn- 2 wieeeelkie bajgle-jeden z nutellą, drugi z białym serem i dżemem jabłkowym, 1.5 kubka kakao jabłko IIśn- kanapka z 2 "kromek" razowca z masełkiem, serem żółtym i pomidorem, kubuś III-->w ramach akcji:uciekamy ze szkoły ![]() O-rosół z makaronem, ziemniaczki odsmażane z 2 kostkami rybnymi, panierowanymi, smażonymi na oleju, buraczki mars, kawa słodzona P- pyzy ziemniaczane z sosem, herbatka kiwi i banan-->zmiksowane z orzechami ![]() K- omlet z 3 jaj, mąki, mleka itp z serem, szynką i pomidorami plus ketchup paluszki solone, kakao ![]() ehh obiecuję od jutra U!!! ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale powiem, ze brakuje mi NNKT i ilości posiłków. czytałaś może post shockwaves? pisała tam, że mimo , że jadła mniej zdaje jej się, że przytyła, bo nie jadła regularnie. ![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
R
śniadanie: omlet z 2-óch jajek z plasterkiem szynki drobiowej, papryką, cebulą i koperkiem; kromka razowca II śniadanie: serek wiejski lekki, paczka chipsów marchewkowych (mają 58 kcal) Przekąska: 2 zawijasy (sałata, kotlety sojowe gotowane w bulionie, papryka, ogórek kiszony), garść orzechów Obiad: biję się w piersi bo zgrzeszyłam ![]() ![]() Kolacja: pierś z kurczaka i brokuły -------> wszystko gotowane na parze.
#276 |
Zakorzenienie
|
Gorzkakawo bardzo Ci dziekuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
R
I Śniadanie 10.30: 2 małe kromki razowego pieczywa z ziarnami z plasterkiem sera, plasterkiem szynki oraz pomidorem, kawa z mlekiem II Śniadanie 13.30 : banan lub gruszka, kilka oszeszków Obiad 16.00 : pierś z kurczaka na oliwie z oliwek + 30dag surówki Kolacja 19.00-20.00: wieśniak z truskawkami Nie dam rady dzisiaj zjeść podwieczorka, bo za pozno miałam kolację Jak oceniacie?
#278 |
Raczkowanie
|
Mój codzienny jadłospis (trzymam się go przede wszystkim w dni robocze)
Mam taką zasadę, że jem kolejne posiłki co ok. 3 godziny, więc pory posiłków są różne, wszystko zależy o której wstanę. Pierwszy posiłek jem dopiero w pracy, więc trochę na głodniaka idę, ale dzięki temu rano mogę się szybciej z domu zebrać ![]() Śniadanie: * kawa czasami z mlekiem * dwie kromki chleba razowego * plasterek sera żółtego light * plasterek chudej wędliny * porcja warzyw Drugie śniadanie * 30 g płatków owsianych * 200 g jogurtu naturalnego/kefiru/maślanki Podwieczorek * porcja owoców (najczęściej dwa małe jabłka lub mały banan) Obiad * domowa chuda zupa (np. barszcz lub rosół) niezabielana bez wypełniaczy * 30 g suchego makaronu/kaszy/brązowego ryżu * 100 g białego mięsa/ryby * dużo warzyw w postaci surówek (najcześciej daje wszystko co mam aktualnie w lodówce lub przyrządzam na parze połowę torebki z mrożonką) Kolacja * surówka, najczęściej ta co na obiad tak ok. 200 g plus dwie łyżki warzywa "fasolowego" (np. soja, groch, fasola, cieciorka itp.) lub puszka tuńczyka w sosie własnym Podwieczorek jem przed obiadem, bo tak mi wygodniej - nie mam możliwości zjeść obiadu w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chrzescijanka- do usług ![]()
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-01-27 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
to bedzie moj 1-wszy post tutaj
![]() Tak wiec moj jadlospis wczorajszy na R Sniadanie: - NesVita truskawkowa - kubek Inki z mlekiem (od babci czyt. duzo %) II Sniadanie: - jablko Obiad: - kawałek (nie wiem ile dokładnie) piersi z kurczaka gotowanej na parze - 1,5 ziemniaczka gotowanego rowniez na parze - jakas ilosc warzyw mrozonych gotowanych na parze (groszek, kukurydza, marchewka) -1/2 szkl. wody Podwieczorek: -herbata bez cukru - jablko Kolacja: - jajko gotowane - 1/2 kromki chleba pelnoziarnistego wielozbozowego (tylko albo az pol bo ta kromka taka duzzzaa byla) -ogorek kiszony kwaszony -herbata bez cukru Prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
jak się chce, to można
![]() ![]()
#285 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie (11.00) omlet z 2 jaj,odrobiny cebulki, plastra sera i szczypty chilli + kawa obiad (15.00) makaron pełnoziarnisty spaghetti z sosem z koncentratu pomidorowego, czosnku, cebulki, pieczarek i chili (przepis z jadłospisu mojej mamy od dietetyka czyli powinien byc ok) kolacja(planuje) (ok.19) kawałek piersi z kurczaka gotowanej z brokułami prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
ku przestrodze jak wygląda U po niskokalorycznych dietach...
I serek wiejski, parę liści kapusty pekińskiej cappucino, multiwitamina 200kcal II lody z mcdonalda, bez polewy i niczego, 135 kcal III dorsz w galarecie, trochę kapusty pekińskiej 100kcal IV kawa z mlekiem i miodem 100 kcal V wiejski i fasolka szparagowa 200kcal serio nie odchudzajcie się poniżej 1000 bo potem będzie niefajnie... jak wam zazdroszczę tym wszystkim na P |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
W:
śniadanie: owsianka-5 łyżek płatków owsianych, łyżka otrąb, śliwki suszone (30g), połowa jabłka, mleko 0,5%(150ml). Reszta jabłka(całe-220g), herbata czerwona. II śniadanie: jogurt naturalny Danone z ziarnami zbóż, jabłko (230g), kromka chleba gryczanego(30g;matula kupiła taki wymysł ![]() Po tym II śniadaniu czułam się na maxa przejedzona ![]() ![]() Stepper- 30min I tutaj zaczyna się wpychanie w siebie jedzenia :/ Czułam się okropnie z tym uczuciem sytości po II śniadaniu :/ obiad: gotowana bitka wołowa(72g), kasza gryczana (50g-sucha), marchewka gotowana, papryka, 5 sztuk "Kaszi" (to takie cuś jak Sushi tyle, że w polskiej wersji ![]() podwieczorek: gotowane jajko, kromka chleba gryczanego (40g), ogórek kwaszony.Czerwona herbata kolacja: wieśniak lekki z wkrojoną papryką i przyprawą chili.Czerwona herbata. Nie miałam już siły żeby wpychac w siebie więcej jedzenia ![]() Brzuszki. Na tym koniec, chyba te 1500kcal nabiłam. Jest mi strasznie ciężko. 1500 kcal to za dużo jak dla mnie i czuję to paskudne uczucie sytości, bardziej wolę miec pusty żołądek, jakoś mi wtedy lepiej ![]() Edytowane przez Truuuskawek Czas edycji: 2009-01-27 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bez obrazy. i przepraszam za OT
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
wczesniej byl wczorajszy jadlospis wiec przyszedl czas na dzisiejszy oczywiscie R
Sniadanie: - 5 łyzek platkow owsianych blyskawicznych zalanych 1 szkl. wody i odrobina mleka - 1/2 banana - kawałek zwykłego wafla ( mam nadzieje ze nikt nie pomyslal o taki slodkim, bo mam na mysli taki do przekładania czyms wafel ;p) - kilka orzechow wloskich - kubek Inki z dodatkiem mleka II Sniadanie: brak Obiad: - wieksza filizanka rosolu z 2 lyzkami brazowego ryzu - 1 mala paroweczka - ryz (ogolnie zjadlam 1/2 torebeczki ryzu na obiad czyli 50g) - borkuly kalafior marchewka kukurydza groszek - gotowane na parze Podwieczorek: - 2 suszone sliwki - herbata bez cukru - wiecej niz 10 suszonych sliwek - troszq pestek sloneczkina Kolacja: jak na razie brak. ale chyba zjem ser bialy (poltlusty bo tylko taki mam) z chlebem 1 kromka pelnoziarnistego + troche miodu + herbata zielona Prosze o ocenke ![]() Moze mi ktoras z was (jestescie bardziej doswiadczone^^ ) powiedziec mi co mam jesc na kolacyjke na R bo wiem ze ma bym bialkowa ale za slynnym wiesniakiem to nie przepadam. Moze byc np. maly jogurcik naturalny z musli? |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R niestety chyba najgorsze w calej mojej diecie
sniadanie 3 lyzki platkow owsianych troszke rodzynek orzechow slonecznika , kostka gorzkiej czekolady, 2 suszone sliwki i ok szklanka mleka 1,5% drugie sniadanie 2xkromka chleba razowego na miodzie z plasterkiem szynki w miedzy czasie malenki kawalek placka snicersa (urodziny kolezanki z klasy wiec wypadalo) obiad 200g warzyw na patelnie bez oleju, 2 parowki i 2 plastry zoltego sera roztopione podwieczorek pol jorutra owocowego z rodzynkami troche slonecznika i orzechami (nie mialam innego jogurta) kolacja 2 kromki razowego na miodzie i wiesniak z przyprawami i wkrojonym swiezym ogorkiem i pomidorem a teraz pojde czekolade na goraco z milki i zajadam sie 3 kostami czekolady pelnomleczniej jestem zalamana wiec sobie dzisiaj pozwolila na te ostatnie ;/ nie wiem jak sobie to jutro wybacze pomocy ;( |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jadłospisu nie oceniam bo chyba sama wiesz jak jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie po to zamiescilam jadlospis zeby ktos ocenil, a to ze sie troche pozalilam- hm nie widze w tym nic zlego, chyba kazdego stac na ocene jadlospisu i kilka slow, w sumie widze nie kazdego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To po co ją jesz? Skoro jesz ją na poprawę humoru to dlaczego masz zamiar z tego powodu robić sobie wyrzuty? A jadłospisu nie oceniam, bo to nie jest R, to pod jakim kątem mam to oceniać? Za dużo węgli, tyle mogę napisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a że mam ED i dodatkowe kg biorące się z powietrza mnie nie cieszą to chyba nic niezwykłego i nie masz żadnych podstaw, żeby uważać się za lepszą ode mnie i traktować z góry pozdro i koniec OT |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a miano 'pustej lali' przypisałaś sobie niestety sama... pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.