|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po-galeria zdjęć (nie komentujemy
To ja też coś wstawię.: ) Z góry przepraszam za jakość, że jest "kopnięte", ale innej opcji nie miałam.
Włosy mam dość cienkie, ale jest ich duuużo i czasami potrafią się ładnie kręcić - zazwyczaj to takie fale. Myślicie, że jest sens dalej zapuszczać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po-galeria zdjęć (nie komentujemy
1. Lipiec 2011
2. Maj 2012 a jakieś takie bardziej teraźniejsze postaram się niedługo dodać ![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie z września i października wstawiałam już na wątek o drożdżach, ale pewnie nie wszyscy widzieli.
Dodaję też zdjęcie moich odrostów. Ostatnie farbowanie: 23 lipca 2012. W tym czasie łykałam przez miesiąc Revalid i niedługo mienie 2 miesiące łykania CP. Do tego picie drożdży, pokrzywy i codziennie wcieranie wody brzozowej. Od czasu do czasu maseczki i płukanki mające na celu przyśpieszenie porostu oraz różne oleje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Roczna zmiana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam zdjęcia z grudnia
![]() Pierwsze robione 12 listopada a drugie 8 stycznia (w sztucznym świetle) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
1. przed sierpień 2012
2. i 3. 18 styczeń 2013 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
moje wlosy
9 września 2012 24 lipca 2013 w międzyczasie podcinane jakies 4-5cm dla wyrównania ![]() Edytowane przez ona2013 Czas edycji: 2013-08-09 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
30 września 2010:
Ostatnie takie ścięcie = zaczynam zapuszczanie. 3 lata później, 13 sierpnia 2013: Zdjęcia z tego samego dnia, z taką różnicą, że z lewej jest przed pójściem do fryzjera, a z prawej po. Pod nożyczki poszło coś około 10 cm! Obecnie: 22 cm I z tą długością zaczynam na nowo! Wcześniej ich niczym nie wspomagałam (dlatego urosło mi tylko ok 30-35 cm w przeciągu 3 lat). Teraz mam zamiar je przez 17 miesięcy, do studniówki wspomagać. Jest 15 sierpnia, chcę do 15 stycznia 2014 zobaczyć swoje włosy w podobnej długości co przed pójściem do fryzjera (normalnie zobaczyłabym je takie dopiero po roku :/). A do 15 listopada 2014 chcę je mieć do talii! Mój cel: - taka długość - taki skręt - taka kondycja - taki kolor (naturalny). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Aktualizacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Rok zapuszczania
sierpień 2012 - sierpień 2013 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny!włosy zapuszczam juz od kilku lat, jakis czas "zapuszczałam się" naturalnie ale jednak nie czułam sie dobrze z moimi włosami, przez ostatnie 18 miesiecy włosy rozjaśniałam zaledwie 3 razy i już widac poprawe, kiedys robiłam to (nie sama - przez fryzjerke) co 2,3 miesiace, teraz rozjasniam mniej intensywnie i to juz nie blond platyna, tylko bardziej naturalny odcien, do tego niedawno doszlo olejowanie Alterra, a w ubiegłym tygodniu zaopatrzyłam sie w wiesiołka i olej ze słodkich migdałów, tak wiec pielęgnacji ciag dalszy, mam w tym względzie dużo do nadrobienia poniewaz jestem mama 9-miesiecznego bobaska ktorego ciagle karmie i co widze po wlosach, paznokciach i rzęsach - ma to swoje skutki, po porodzie włosy wypadały garsciami jedno sitko bylo pełne wlosow po umyciu szamponem , a drugie po rozczesaniu (musze rozczesywac na mokro - włosy maja tendencje do krecenia się i falowania), zamierzam dalej zapuszczac włosy tak zeby dojsc do długosci do pasa i przede wszystkim zejsc z cieniowania , włosy krótsze sa z 2009 roku , natomiast obecnie mam długosc prawie do zapięcia biustonosza, w miedzyczasie włosy były kilka razy scinane , były przesuszone i nie było dla nich ratunku - wyrokiem były nozyczki , przede mna kilka miesiecy olejowania i zdrowszej diety - z efektami zamelduje sie niedługo
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.