![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne MEOW
Właśnie dostałam informację o urodzinowej promocji w MEOW
![]()
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
oooo to chyba w koncu zamowie biga!
magdolena jaki to cien jest taki booooooski? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, jest promocja 25% a cienie ogolnie sa boskie, ja mialam tylko jeden ![]()
Wymiana kosmetyczna Edytowane przez magdolena Czas edycji: 2009-08-01 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że trochę widać różnicę. Na ostatnich fotkach wszystko co posiadam z Meow - cienie oraz produkty do twarzy
![]() Kolory cieni są lepiej oddane na ciemnym zdjęciu - są bardzo żywe i mocno napigmentowane.
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2009-08-01 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
A siamese od korata duzo sie rozni? ogolnie widac ze jakis ciemny
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
wg mnie bardzo się nie różni po roztarciu:
1) formuła PP Korat vs Siamese - Siamese jest bardziej naturalny, w kierunku beżu, a Korat lekko ziemisty 2) formuła FF vs PP w odcieniu Korat - FF o wiele lepiej kryje i jest bardziej ziemisty Ja używam przede wszystkim naturalnych beży i Meow po nałożeniu na skórę wyglądają bardzo naturalnie - w opakowaniach są ziemiste, na skórze zupełnie tego nie widać. Przy EDM z serii Beige Meow wypadają o wiele bardziej ziemiście. Podkłady nie są bardzo ciemne - to średnie beże; widziałam zdjęcia próbek nr 0 i 1, one są bardzo jasne. Może zamówcie kolejne próbki? Bo kupić całe opakowanie koloru, który może nie pasować to spore ryzyko ![]()
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2009-08-01 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
kamila nie ma za co
![]() ja jestem praktycznie przekonana do abissinian, ale moze sprobowalabym jeszcze siamese i formuly p przed pelnowymiarowym. ale jesli kryje gorzej od ff to odpada:/
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie tak zastanawiam i zastanawiam, jeszcze teraz dolar tani nawet ponizej 3zl. ale ja niestety nie jestem w stanie zorganizowac.
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Ja to samo ;( Szkoda że nikt nie chce zorganizować wspólnego
![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Ja tez bym sie pisala na zamowienie. Moze jakas chetna do organizacji sie znajdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;13552573]Ja tez bym sie pisala na zamowienie. Moze jakas chetna do organizacji sie znajdzie
![]() Wątpię, zwłaszcza że zostało mało czasu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Organizatorka
|
Ja bede robić Miał więc proszę na zakupowy, do jutra się wyrobimy, tylko dajcie znać w te pędy. Do jutra wieczora zeby byly podane kto co zamawia na zakupowym, mnie moze nie byc caly dzien ale wieczorem to poogarniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
![]()
Piszę, bo jestem taka zbulwersowana, że kapcie mi spadły
![]() Zachęcona Waszymi opiniami zamówiłam sobie próbki z MEOW 25 lipca, zgodnie z ich polityką całe 20 sztuk. Należność zjadło mi z karty kredytowej następnego dnia, 26.07. Czekam, czekam, czekam i dziś dostaje od nich maila, że moje zamówienie jest przygotowywane do wysyłki ( ![]() ![]() No nie popisali się, te próbki będą musiały być ze szczerego złota, likwidować cellulit, zmarszczki i nucić miłe piosenki do snu, żebym cokolwiek jeszcze od nich wzięła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Tapioka nie przesadzasz troszke??
![]() ![]()
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapłaciłam, więc poczekam ten miesiąc ![]() ![]() A tak poza tym to wziełam próbki: Siamese, Mau, Sphynx, Bengal, Himalayan, Chartreux, Manx, Korat, Abissisinian i Chausie w kolorach 1 czasem 2 i w formułach Pampered Puss i FF. Jak dotrą za miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
o to dosc duza rozbieznosc kolorowa
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Nie orientuję się za bardzo w ich palecie, a jako że zamawiałam sama, to byłam skazana na te 20 próbek (wąż w kieszeni się obudził, po analizie kosztów wysyłki
![]() Zresztą ja mam duży problem z dobraniem podkładu. W goldenach jestem nieco zbyt żółta, w cool nieco zbyt różowa, w neutralnych za to taka "wyprana" i bez życia. Najbardziej by mi pasowało coś w typie beżowych Lumiere, gdyby nie to, że Light Beige jest ociupinkę za jasny, a Light Medium Beige ociupinkę za ciemny. Zwykle żółty podkład utrwalam różowawym finishem i to jakoś działa. Może w Meow znajdę ideał - nawet jeśli będę musiała na niego czekać miesiącami, to zostanę wierną fanką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
A nie moglas zamowic probek cieni, brazerow itp?????????
Ja w meow znalazlam swoj ideal a w edm musz emeiszac linen i fawn.
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Natomiast na idealny podkład jeszcze nie trafiłam, też muszę mieszać. Ja dla odmiany mieszam duży Fawn z próbką Cool-Fair Medium, żeby trochę zabić żółć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Tapioka; mi wyslali po 10 dniach chyba co i tak mnie zirytowalo...ale potem poszlo juz blyskawicznie i w sumie mialam te probki znacznie szybciej niz z EDM ( zamawialam 4 razy i czekalam zawsze potwornie dlulgo )
Ja osobiscie mam chyba ze 20 sampli podkladow z EDM i zaden nie pasowal idealnie, za to z Meow znalazlam ideal w Koracie. Ponadto Meow znacznie lepiej niz EDM matuja i na znacznie dluzej( przynajmniej mnie ) zarowno w FF i PP Tak więc mysle, ze jak dostaniesz juz te probki to im wybaczysz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]()
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
eee, Linen to biały tynk, a Fawn kurczaczek, więc miesza biało-bezowy z żołtakiem
![]() wiążę wielkie nadzieje z MEOW, nie dość, że strona jest bardzo przystępna, to tez duży jest wybór ciekawych rodzin kolorystycznych (np ciepłe róże w postaci himalajskiego, lub mieszanki w stylu sfinksa). Mimo że z EDM najbardziej na razie pasuje mi Olive Fair, jakoś na podstawie tych zdjęć ze strony nie pokusiłam się o kocie oliwki. Ciekawe, czy będą u nich kiedys dostępne kity? Ma któraś z Was ich pędzle? Wydają sie dobre jakościowo, tylko drogo wychodzą w stosunku do EDM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
oolong tak wlasnie mieszam: i co w zwiazku z tym? tyle ze linen nie jest bialy jak tynk:P jest jasnym bezem.
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Poknociło Ci się
![]() ![]()
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Ano mieszam żółty z różowym, zdaję sobie sprawę, tyle że więcej żółtego niż różowego.
Beże EDM są neutralne i mam ten efekt "wyprania", moja twarz wygląda po prostu maksymalnie nijako, wymoczkowato ![]() ![]() Buff zamówiłam, właśnie Linen, tyle że nie miałam okazji jeszcze zaszaleć, bo zostawiłam w domu, a do czwartku jestem na wakacjach ![]() Zresztą, przyznam się, że nie mam wielkiego problemu jeśli podkład trochę nie pasuje, zwłaszcza mineralny. Od niepamiętnych czasów tapetuję również szyję, latem także ociupinę goły dekolt, więc granica skóra-podkład jest bardzo płynna. Używam retinoidów/kwasów, a to mi daje wrażenie, że dodatkowo zakrywam się przed słońcem jak się dobrze "zaminerałuję". Edytowane przez Tapioka Czas edycji: 2009-08-04 o 21:58 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.