![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Witam wszystkie przyszle mamusie :)
Kochane to jeszcze napiszcie mi jakie modele tych wózeczków zebym mogła sobie posprawdzać na necie....
jak dzis zaczęłam szukać to faktycznie ceny nieziemskie niektórych modeli, w polsce to juz wogóle porazka bo i po 3000tysiaki można kupić! Mnie zainteresowały wózki głeboko-spacerowe,z fotelikiem, ale własnie takie są najdrozsze ![]() ![]() Pakusia ty to masz szczęscie, dużo zaoszczędziłaś, ja zaoszczędze na tych wizytach u polskich zdzierców ![]() ![]() Ja już chce byc 20 tygodni do przodu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo wozeczek mam wlasnie gleboko-spacerowy z fotelikiem... i musze powiedziec ze fotelik jest strasznie duzy ... pisze ze do 18 kg ![]() ![]() do tego dostalam typowa spacerowke (parasolke) i lozeczko z materacykiem... ciesze sie bo tyle wydatkow mniej ![]() a za oszczedzone pieniazki zbieramy bo chcemy w sierpniu jechac do Pl na 3 tygodnie ![]() ![]() a tygodnie ci zleca szybciutko ![]() wiem po sobie... czasami tak leze i sobie mysle .... BOZE JESZCZE TYLKO 7 TYGODNI!!!! ![]() ![]() ![]() a dopiero co liczylam ze za pol roku rodze... a tu juz kwiecien za pasem... i zostanie miesiac... a w maju to moze byc kazdy dzien ... dniem 0 ![]() zwlaszcza ze u mnie wychodza glupie terminy bo sie wacha od 5-19 maja ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
ja sie stresuje na sama mysl lotu samolotem. z mala
jak czytam komentarze prymitywow, ze nie po to kupuja bilety zeby z wrzeszcacymi bachorami latac itepe a najgorsze ze kobiety tez tak pisza az sie boje, bo moj TZ jak uslyszy takie cos to 2x nie pomysli i komus nos zlamie na miejscu..a znajac siebie to ja bym jeszce poprawila
#274 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąża i poród w Irlandii
Pani z herbatą olej to wszystko z góry ciepłym moczem, płacisz za bilet to masz prawo lecieć, a jak się komuś nie podoba, to stopery w uszy i tyle
![]() Dobra dusza my mamy taki: http://www.mothercare.ie/ContentBuil...2&UniqueID=250 tyle, że kolor mamy ciemniejszy, bo ten akurat taki nie wiadomo jaki.... widzę znowu w promocji ![]() A tu link do stronki sklepu, gdzie my zamawialiśmy: http://stores.ebay.ie/Online4baby_W0...2BSI%26otn%3D4 W sumie bardzo dużo rzeczy mają o wiele taniej. Przesyłka przyszła kurierem, trzy dni z Anglii, wszystko nowe, w kartonach i foliach ![]() Powinnam coś za reklamę dostać ![]() ![]()
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak to mowia... placisz za bilet tak jak oni... ja nie lubie latac wlasnie ze wzgledu na tych prymitywow... przepychaja sie i zachowuja jak bydlo... juz nie raz zdarzylo mi sie zwrocic uwage jakiejs babce... tyle miala torb w samolocie ze wciskala je pod siedzenie a ja siedzialam przed nia i mi na nogi pchala reklamowki... nie wytrzymalam i sie odezwalam ze place tak samo za bilet jak ona... i chcialabym miec troche miejsca na nogi... to mi odpowiedziala ze ona nie ma gdzie tych torb dac bo u niej sie juz nie mieszcza... ![]() ![]() ![]() a co to moja wina??? ja nie mialam jak nog na podloge dac bo miejsca nie bylo, a ta happy to moj tz je wyciagnal i polozyl w przejsciu... to stwierdzila "ta dzisiejsza mlodziez za grosz nie ma szacunku do starszych ludzi" ![]() ![]() wiec tez sie boje jak to bedzie z dzieckiem... bo komentarzy napewno nie zabraknie... a moj tz tez do "siedzacych cicho" nie nalezy ![]()
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Judy 21, wczoraj jak sprawdzałam w necie to dokładnie taki sam jak ty masz najbardziej przypadł mi do gustu, na ebayu jest rzeczywiście ogrom wózków i nie tylko i ceny faktycznie konkuręcyjne, pewnie tez ztamtąd coś wybierzemy i kolorki niektóre sliczne
![]() ![]() Pani z herbatą zgadzam się całkowicie z Judy,olać ponuraków i zrzędy! To nie lot do ameryki tylko 3godziny w samolocie, a że niektórzy lubią robić z siebie dziada to ich problem, od zawsze kobiety latały z maluchami a jak ktos ma z tym problem to niech sobie wynajmie prywatną awionetke ![]() Edytowane przez DobraDusza Czas edycji: 2009-03-30 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wózek jest dość duży i pojemny... Najgorszy mamy problem z bazą do fotelika... najpierw pół godziny montowaliśmy, a jak się w końcu udało na mur beton zamontować, to się okazało, że po zamontowaniu fotelika, dziecko będzie siedziało ![]() ![]() Ale to chyba zalezy od samochodu, musimy spróbowac w drugim aucie, bo nie wyobrażam sobie jazdy z takim maluszkiem gdzieś dalej... I najprawdopodobniej będzie tak, że u mnie będzie baza a u męża sam fotelik będziemy zapinać w pasy... bo przecież tez tak można... Aha i akurat ten fotelik nie ma regulacji pozycji, dziecko jest cały czas w pozycji półleżącej ![]() I dziękuje za kciuki ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Judy 21 no własnie o to mi chodziło, dzięki że opisałas!
Mnie martwi troche własnie ta pozycja półleżąca, choc dobrym rozwiązaniem jest własnie ta dodatkowa gondola. A jeszcze chciałam zapytać was o ubranka cążowe głównie o spodnie bo tuniki to nawet w pennym mozna kupić, kupowałyście w pl czy tutaj ![]() Ja was zadręcze tymi pytaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Wtajemniczenie
|
pani z herbatą, szkoda, że jeszcze opłat za dzieci nie wprowadzą
![]() Cytat:
A tak na co dzień po domu to dresy normalne kupiłam rozmiar (kilka rozmiarów) większe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Termin porodu coraz blizej, coraz wieksza panika i potrzeba szukania informacji na ten temat. Tak tez tutaj do Was trafilam ![]() Mam rodzic 10 maja w Rotundzie- jejq ale ten czas leci. Troche sie balam, tyle zlego nasluchalam sie o tym szpitalu, ale poki co jestem zadowolona. I nie mowi tego kobieta, ktorej ciaza przebiega ksiazkowo, bez zadnych komplikacji. Zakup wozka - ciezka sprawa. Z mezem dopiero jakies 2 tygodnie temu zdecydowalismy sie na konkretny model. A ile bylo przy tym dyskusji i sporow ![]() Troche jestem niemile zaskoczona kosmetykami dla maluszka - wszedzie tylko Johnson. Nie chcialam kupowac wszystkiego jednej firmy, a poprobowac roznych i wybrac najodpowiedniejszy dla synka. Sorki, ze ta wiadomosc taka chaotyczna, ale mialam wczoraj ciezka, bezsenna nocke (skurcze lydek, jak ja tych cholerstw nienawidze :P ) i sama nie wiem tak do konca jak sie nazywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Kochane dziś byłam na rekonesansie po sklepach, zakupiłam dwa sweterki, bynajmniej nie ciążowe ale będą rosły razem z brzuchem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do kosmetyków dziecięcych to jest jeszcze Nivea a w aptece dostaniesz Oilatum do kąpieli, jak dobrze się rozejrzysz, to jest jeszcze kilka innych, tylko musisz do dość dużej apteki się wybrać, albo sklepu z kosmetykami ![]() Fakt, nie ma za dużego wyboru - jak w Polsce ale wydaje mi się, że coś odpowiedniego na pewno znajdziesz ![]() A na skurcze to magnez... pijesz??? Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
w unicare znalazlam oilatum, e45 (ta marke bardzo polecam) dla dzieci, elave dla dzieci i jeszcze jakies 2
ja uzywam kremu aquaeous czy jakos tak, smarujesz bejbika i potem do wody i tylko myjesz woda Polina byla przenoszona i jak sie urodzila to miala straszna skore i ten kremik stosowany tez w ciagu dnia pare razy dal rade ![]()
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Pierwsza wizyta w Rotundzie...
CZesc przyszle mamuski
![]() Wczoraj bylam na pierwszej wizycie w szpitalu... bylam taka zdenerwowana,ze glowa boli - jednak zupelnie niepotrzebnie. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty, obsluga przesympatyczna tylko kobieta, ktora robila nam USG wypowiedziala w sumie 2 zdania i to jeszcze byly odpowiedzi na moje pytania a od siebie nic a nic ![]() ![]() Mielismy z mezem niezly ubaw z tego... Mamy termin wyznaczony na 1 wrzesnia - czyli jeszcze jeszcze... ale juz sie nie moge doczekac. Zauwazylam,ze zaczely mi pekac naczynka na wewnetrznej stronie ud ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Wam bardzo dziewczyny za pomoc, musze sie przejsc w takim razie do jakiejs wiekszej apteki i dokladnie przetrzepac polki
![]() Nie wiem jak Wy, ale mi pod koniec ciazy pojawia sie coraz wiecej zachcianek jedzeniowych niz na poczatku. Od miesiaca chodzi za mną botwinka, a ponieważ jestem w Irlandii dość krótko (od listopada) to nie mam pojecia czy mozna ja tutaj dostac. Tzn w supermarketach typu Superquinn, Dunnes itd pewnie tego nie dostane, ale jak jest z Farmer Marketami (jeszcze nigdy na nich nie bylam). Wiecie cos moze na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza wizyta w Rotundzie...
Mi polecano specjalne pończochy uciskowe, ale możesz popatrzeć za rajstopami na żylaki, też podobno pomagają.... kremów nie używałam...
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedz.... myslisz,ze takie rajstopy mozna gdzies tu kupic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Ania takie rajstopy mozna dostać aptece ale nie w każdej..... w tych wiekszych napewno są, ja tez musze sie zaopatrzyć bo mam ten sam problem!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki...
Tak dawno sie nie odzywalam, ale ciagle was podczytuje... Maluszek jest grzeczny ale niestety zajmujeczesto moje dwie rece i nie ma jak pisac..hihih.. wlasnie zasnal mi na kolanach wiec pisze jedna reka ![]() co do wózkow Mamy taki sam jak Judy...No i po dwoch miesiacach uzywania powiem wam ze 1) jest on troche ciezki do znoszenia po schodach... 2) gondolki juz nie uzywamy bo jest za ciasna, Małego i tak wkładam do wózka przodem do mnie.. To znaczy tak jakby była ta gondolka no i tez jest dobrze.. 3) fotelik tak jak mowi Judy, jest prawie w pozycji siedzacej.. No ale jestem zadowolona z niego, jest duzo miejsca dla dzidziolka i wygodny w prowadzeniu... Za ta cene naprawde super... |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Dobra Dusza hmm wiec trzeba bedzie sie rozejrzec za sexi ponczoszkami haha
ale przyznam,ze nie znosze rajstop ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Ania nooo...... sexi to my będziemy
![]() ![]() Mam tez jedno pytanko do Ciebie, ja będe miała za miesiąc wizyte (ta którą ty miałaś pare dni temu 19-20tc??) na kiedy wyznaczyli ci termin kolejnej wizyty w szpitalu? Edytowane przez DobraDusza Czas edycji: 2009-04-03 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny mi o tych rajstopach mówiła pani hematolog, podobno można zamówić w aptece, jak nie mają, to powinni zamówić, tylko trzeba zdjąć miarę... a to nie we wszystkich aptekach potrafią...
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w limeryku jest milk market tylko w soboty rano i tam mozna dostac swieze buraki ( nie do dostania u nas w shannon) i botwinke tez widzialam i mnostwo dobrodziejstwa ![]()
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
[quote=Judy_21;11747772]Kellys a też macie problemy z bazą??? Znaczy się, czy u Was baza trzyma fotelik (dziecko) w pozycji siedzącej???
quote] Tak... Niestety ale ta baza to chyba jest jakas dziwna i źle zrobiona... Bo sam fotelik jest w porzadku ale jak wsadzam do bazy to mały siedzi a nie leży... Powiem wam ze na poczatku to był problem jak mały nie miał jeszcze sztywnego karczku i nie umiał utrzymac głowki... po prostu mu spadała , na szczescie nie wychodzilismy prawie przez miesiac (tylko na kontrole) bo było zimno.... Teraz jest juz lepiej... Alan ma dwa miesiace i głowke trzyma juz dosyc sztywno , ale na dłuzsze jazdy to ten fotelik z baza sie nie nadaje... ![]() Dziecku jest po prostu w nim nie wygodnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Chyba tak bedzie najlepiej, na poczatek bez bazy...
A jak dzieciatko bedzie miało szywniejszy kregosłupik to zamontujecie sobie baze... No a co tam Judy u Ciebie..? jak sie czujesz...? Nic Cie nie bieze...? Nie martw sie...to juz nie długo... Ja przenosiłam 5 dni a ponoc mialam rodzic miesiac wczesniej... wiem co to znaczy - CZEKAC... |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sprzątam... piorę, prasuję, spaceruję... wszystko mnie boli ale dalej nic z tego... W czwartek jak byłam na kontroli to zbadali mnie ginekologicznie ![]() ![]() ![]() Zobaczymy.... najpóźniej na święta nam się kurczaczek wykluje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.