Ciąża i poród w Irlandii - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-29, 20:30   #271
DobraDusza
Raczkowanie

Dot.: Witam wszystkie przyszle mamusie :)

Kochane to jeszcze napiszcie mi jakie modele tych wózeczków zebym mogła sobie posprawdzać na necie....
jak dzis zaczęłam szukać to faktycznie ceny nieziemskie niektórych modeli, w polsce to juz wogóle porazka bo i po 3000tysiaki można kupić!
Mnie zainteresowały wózki głeboko-spacerowe,z fotelikiem, ale własnie takie są najdrozsze, Judy 21 faktycznie dobra cena, jak masz linka do stronki tego sklepu gdzie kupowałas to mozesz podrzucić Co chwile gdzies czytam że w UK ceny niższe, ale czy to zawsze tak jest czy tylko jak są promocje?
Pakusia ty to masz szczęscie, dużo zaoszczędziłaś, ja zaoszczędze na tych wizytach u polskich zdzierców i kase przeznacze na kupno wózka i łózeczka
Ja już chce byc 20 tygodni do przodu...
DobraDusza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 20:37   #272
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza Pokaż wiadomość
Pakusia ty to masz szczęscie, dużo zaoszczędziłaś, ja zaoszczędze na tych wizytach u polskich zdzierców i kase przeznacze na kupno wózka i łózeczka
Ja już chce byc 20 tygodni do przodu...
no zaoszczedzilam dosc duzo
bo wozeczek mam wlasnie gleboko-spacerowy z fotelikiem... i musze powiedziec ze fotelik jest strasznie duzy ... pisze ze do 18 kg jest specjalna wkladka dla niemowlakow wiec nie trzeba tak szybko fotelika samochodowego kupowac...
do tego dostalam typowa spacerowke (parasolke) i lozeczko z materacykiem... ciesze sie bo tyle wydatkow mniej

a za oszczedzone pieniazki zbieramy bo chcemy w sierpniu jechac do Pl na 3 tygodnie z naszym maluszkiem

a tygodnie ci zleca szybciutko
wiem po sobie... czasami tak leze i sobie mysle .... BOZE JESZCZE TYLKO 7 TYGODNI!!!!

a dopiero co liczylam ze za pol roku rodze... a tu juz kwiecien za pasem... i zostanie miesiac... a w maju to moze byc kazdy dzien ... dniem 0
zwlaszcza ze u mnie wychodza glupie terminy bo sie wacha od 5-19 maja wiec nic nie wiadomo

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:43   #273
pani z herbata
Zadomowienie

ja sie stresuje na sama mysl lotu samolotem. z mala
jak czytam komentarze prymitywow, ze nie po to kupuja bilety zeby z wrzeszcacymi bachorami latac itepe a najgorsze ze kobiety tez tak pisza
az sie boje, bo moj TZ jak uslyszy takie cos to 2x nie pomysli i komus nos zlamie na miejscu..a znajac siebie to ja bym jeszce poprawila

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 22:47   #274
Judy_21
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża i poród w Irlandii

Pani z herbatą olej to wszystko z góry ciepłym moczem, płacisz za bilet to masz prawo lecieć, a jak się komuś nie podoba, to stopery w uszy i tyle

Dobra dusza my mamy taki:
http://www.mothercare.ie/ContentBuil...2&UniqueID=250 tyle, że kolor mamy ciemniejszy, bo ten akurat taki nie wiadomo jaki....
widzę znowu w promocji i lepsza cena, niż kiedy my patrzeliśmy...
A tu link do stronki sklepu, gdzie my zamawialiśmy:
http://stores.ebay.ie/Online4baby_W0...2BSI%26otn%3D4
W sumie bardzo dużo rzeczy mają o wiele taniej. Przesyłka przyszła kurierem, trzy dni z Anglii, wszystko nowe, w kartonach i foliach

Powinnam coś za reklamę dostać

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 23:26   #275
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
ja sie stresuje na sama mysl lotu samolotem. z mala
jak czytam komentarze prymitywow, ze nie po to kupuja bilety zeby z wrzeszcacymi bachorami latac itepe a najgorsze ze kobiety tez tak pisza
az sie boje, bo moj TZ jak uslyszy takie cos to 2x nie pomysli i komus nos zlamie na miejscu..a znajac siebie to ja bym jeszce poprawila
tez mnie przeraza ten fakt
ale jak to mowia... placisz za bilet tak jak oni...

ja nie lubie latac wlasnie ze wzgledu na tych prymitywow... przepychaja sie i zachowuja jak bydlo...
juz nie raz zdarzylo mi sie zwrocic uwage jakiejs babce... tyle miala torb w samolocie ze wciskala je pod siedzenie a ja siedzialam przed nia i mi na nogi pchala reklamowki... nie wytrzymalam i sie odezwalam ze place tak samo za bilet jak ona... i chcialabym miec troche miejsca na nogi... to mi odpowiedziala ze ona nie ma gdzie tych torb dac bo u niej sie juz nie mieszcza...

a co to moja wina??? ja nie mialam jak nog na podloge dac bo miejsca nie bylo, a ta happy to moj tz je wyciagnal i polozyl w przejsciu... to stwierdzila "ta dzisiejsza mlodziez za grosz nie ma szacunku do starszych ludzi"

wiec tez sie boje jak to bedzie z dzieckiem... bo komentarzy napewno nie zabraknie... a moj tz tez do "siedzacych cicho" nie nalezy

Stary 2009-03-30, 16:05   #276
DobraDusza
Raczkowanie

Judy 21, wczoraj jak sprawdzałam w necie to dokładnie taki sam jak ty masz najbardziej przypadł mi do gustu, na ebayu jest rzeczywiście ogrom wózków i nie tylko i ceny faktycznie konkuręcyjne, pewnie tez ztamtąd coś wybierzemy i kolorki niektóre sliczne tylko zastanawia mnie jedno, ile dzidziuś ma miejsca po zamontowaniu tego fotelika na spacerówce, wszystkie te wózeczki wygladaja na nieco ciasne.... no i czy można regulować ten fotelik do pozycji leżącej czy malec "siedzi" w nim? wiesz, chodzi mi o to jak wygląda pozycja dziecka, choć ty dowiesz się za jakieś dwa dni jak dobrze pójdzie, trzymam kciuki za Was!!
Pani z herbatą zgadzam się całkowicie z Judy,olać ponuraków i zrzędy!
To nie lot do ameryki tylko 3godziny w samolocie, a że niektórzy lubią robić z siebie dziada to ich problem, od zawsze kobiety latały z maluchami a jak ktos ma z tym problem to niech sobie wynajmie prywatną awionetke

Edytowane przez DobraDusza
Czas edycji: 2009-03-30 o 16:06
Stary 2009-03-30, 18:38   #277
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Judy 21, wczoraj jak sprawdzałam w necie to dokładnie taki sam jak ty masz najbardziej przypadł mi do gustu, na ebayu jest rzeczywiście ogrom wózków i nie tylko i ceny faktycznie konkuręcyjne, pewnie tez ztamtąd coś wybierzemy i kolorki niektóre sliczne tylko zastanawia mnie jedno, ile dzidziuś ma miejsca po zamontowaniu tego fotelika na spacerówce, wszystkie te wózeczki wygladaja na nieco ciasne.... no i czy można regulować ten fotelik do pozycji leżącej czy malec "siedzi" w nim? wiesz, chodzi mi o to jak wygląda pozycja dziecka, choć ty dowiesz się za jakieś dwa dni jak dobrze pójdzie, trzymam kciuki za Was!!
Jak montujesz fotelik na wózku, to dziecko jest w pozycji półleżącej i dziecko wtedy jest w foteliku a nie w wózku, chociaż nie wiem, czy będziemy z tego korzystać, bo na spacery dziecko może leżeć na płasko w wózku, do tego jest ta miękka gondola (torba) więc fotelik wydaje mi się zbędny akurat na spacery...
Wózek jest dość duży i pojemny...
Najgorszy mamy problem z bazą do fotelika... najpierw pół godziny montowaliśmy, a jak się w końcu udało na mur beton zamontować, to się okazało, że po zamontowaniu fotelika, dziecko będzie siedziało
Ale to chyba zalezy od samochodu, musimy spróbowac w drugim aucie, bo nie wyobrażam sobie jazdy z takim maluszkiem gdzieś dalej...
I najprawdopodobniej będzie tak, że u mnie będzie baza a u męża sam fotelik będziemy zapinać w pasy... bo przecież tez tak można...
Aha i akurat ten fotelik nie ma regulacji pozycji, dziecko jest cały czas w pozycji półleżącej
I dziękuje za kciuki

WDF

-28 kg

Stary 2009-03-31, 10:43   #278
pani z herbata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
tez mnie przeraza ten fakt
ale jak to mowia... placisz za bilet tak jak oni...

ja nie lubie latac wlasnie ze wzgledu na tych prymitywow... przepychaja sie i zachowuja jak bydlo...
juz nie raz zdarzylo mi sie zwrocic uwage jakiejs babce... tyle miala torb w samolocie ze wciskala je pod siedzenie a ja siedzialam przed nia i mi na nogi pchala reklamowki... nie wytrzymalam i sie odezwalam ze place tak samo za bilet jak ona... i chcialabym miec troche miejsca na nogi... to mi odpowiedziala ze ona nie ma gdzie tych torb dac bo u niej sie juz nie mieszcza...

a co to moja wina??? ja nie mialam jak nog na podloge dac bo miejsca nie bylo, a ta happy to moj tz je wyciagnal i polozyl w przejsciu... to stwierdzila "ta dzisiejsza mlodziez za grosz nie ma szacunku do starszych ludzi"

wiec tez sie boje jak to bedzie z dzieckiem... bo komentarzy napewno nie zabraknie... a moj tz tez do "siedzacych cicho" nie nalezy
na szcescie krwiopijcy z ryanaira wprowadzili dodatkowe oplaty za wiecej niz jeden bagaz podreczny tak wiec albo pakujesz wszystko w jedna torbe (zakupy z duty free tez) albo bulisz 30euro bodajze

Stary 2009-03-31, 11:37   #279
DobraDusza
Raczkowanie

Judy 21 no własnie o to mi chodziło, dzięki że opisałas!
Mnie martwi troche własnie ta pozycja półleżąca, choc dobrym rozwiązaniem jest własnie ta dodatkowa gondola.

A jeszcze chciałam zapytać was o ubranka cążowe głównie o spodnie bo tuniki to nawet w pennym mozna kupić, kupowałyście w pl czy tutaj, na dniach musze sie zaopatrzyć bo już się nie dopinam w moich dotychczasowych...:-/
Ja was zadręcze tymi pytaniami
Stary 2009-03-31, 11:56   #280
Judy_21
Wtajemniczenie

pani z herbatą, szkoda, że jeszcze opłat za dzieci nie wprowadzą

Cytat:
A jeszcze chciałam zapytać was o ubranka cążowe głównie o spodnie bo tuniki to nawet w pennym mozna kupić, kupowałyście w pl czy tutaj, na dniach musze sie zaopatrzyć bo już się nie dopinam w moich dotychczasowych...:-/
Ja kupowałam tutaj w Mothercare i H&M ale tylko spodnie takie do noszenia - jeansy dwie pary mniejsze i dwie pary większe...
A tak na co dzień po domu to dresy normalne kupiłam rozmiar (kilka rozmiarów) większe a i bluzy męża noszę, nic specjalnie nie kupowałam... no może ze dwa sweterki i bluzki tunikowate ale to też w normalnym sklepie tyle, że wiekszy rozmiar...

WDF

-28 kg

Stary 2009-03-31, 12:59   #281
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
na szcescie krwiopijcy z ryanaira wprowadzili dodatkowe oplaty za wiecej niz jeden bagaz podreczny tak wiec albo pakujesz wszystko w jedna torbe (zakupy z duty free tez) albo bulisz 30euro bodajze

o to fajnie wiecej miejsca w samolocie bedzie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
pani z herbatą, szkoda, że jeszcze opłat za dzieci nie wprowadzą

Ja kupowałam tutaj w Mothercare i H&M ale tylko spodnie takie do noszenia - jeansy dwie pary mniejsze i dwie pary większe...
A tak na co dzień po domu to dresy normalne kupiłam rozmiar (kilka rozmiarów) większe a i bluzy męża noszę, nic specjalnie nie kupowałam... no może ze dwa sweterki i bluzki tunikowate ale to też w normalnym sklepie tyle, że wiekszy rozmiar...
ja podobnie ... na codzien po domu to dresy... mam 2 pary takich "ladniejszych spodni" i moze z 2 tuniki... wystarcza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 21:17   #282
Heksa
Wtajemniczenie

Witajcie

Termin porodu coraz blizej, coraz wieksza panika i potrzeba szukania informacji na ten temat. Tak tez tutaj do Was trafilam

Mam rodzic 10 maja w Rotundzie- jejq ale ten czas leci. Troche sie balam, tyle zlego nasluchalam sie o tym szpitalu, ale poki co jestem zadowolona. I nie mowi tego kobieta, ktorej ciaza przebiega ksiazkowo, bez zadnych komplikacji.

Zakup wozka - ciezka sprawa. Z mezem dopiero jakies 2 tygodnie temu zdecydowalismy sie na konkretny model. A ile bylo przy tym dyskusji i sporow Wybralismy Maxi Cosi Mura 4.

Troche jestem niemile zaskoczona kosmetykami dla maluszka - wszedzie tylko Johnson. Nie chcialam kupowac wszystkiego jednej firmy, a poprobowac roznych i wybrac najodpowiedniejszy dla synka.

Sorki, ze ta wiadomosc taka chaotyczna, ale mialam wczoraj ciezka, bezsenna nocke (skurcze lydek, jak ja tych cholerstw nienawidze :P ) i sama nie wiem tak do konca jak sie nazywam
Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 17:23   #283
DobraDusza
Raczkowanie

Kochane dziś byłam na rekonesansie po sklepach, zakupiłam dwa sweterki, bynajmniej nie ciążowe ale będą rosły razem z brzuchem i jedna tuniczkę, za sponiami tez sie rozgladałam, widziałam jeansy w mothercare i moze sie skusze, i jeszcze w dunnes stores, tie ciązowe ale ładne na gumie, po domu też latam w dresie albo spodniach od pizamy
Stary 2009-04-01, 17:31   #284
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Witajcie

Troche jestem niemile zaskoczona kosmetykami dla maluszka - wszedzie tylko Johnson. Nie chcialam kupowac wszystkiego jednej firmy, a poprobowac roznych i wybrac najodpowiedniejszy dla synka.
Witamy i gratulujemy
A co do kosmetyków dziecięcych to jest jeszcze Nivea a w aptece dostaniesz Oilatum do kąpieli, jak dobrze się rozejrzysz, to jest jeszcze kilka innych, tylko musisz do dość dużej apteki się wybrać, albo sklepu z kosmetykami
Fakt, nie ma za dużego wyboru - jak w Polsce ale wydaje mi się, że coś odpowiedniego na pewno znajdziesz
A na skurcze to magnez... pijesz???

Cytat:
Kochane dziś byłam na rekonesansie po sklepach, zakupiłam dwa sweterki, bynajmniej nie ciążowe ale będą rosły razem z brzuchem i jedna tuniczkę, za sponiami tez sie rozgladałam, widziałam jeansy w mothercare i moze sie skusze, i jeszcze w dunnes stores, tie ciązowe ale ładne na gumie, po domu też latam w dresie albo spodniach od pizamy
No widzisz, nie jest tak źle Gratuluje udanych zakupków

WDF

-28 kg

Stary 2009-04-01, 21:59   #285
pani z herbata
Zadomowienie

w unicare znalazlam oilatum, e45 (ta marke bardzo polecam) dla dzieci, elave dla dzieci i jeszcze jakies 2
ja uzywam kremu aquaeous czy jakos tak, smarujesz bejbika i potem do wody i tylko myjesz woda

Polina byla przenoszona i jak sie urodzila to miala straszna skore i ten kremik stosowany tez w ciagu dnia pare razy dal rade

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 09:30   #286
ania168
Raczkowanie

Pierwsza wizyta w Rotundzie...

CZesc przyszle mamuski
Wczoraj bylam na pierwszej wizycie w szpitalu... bylam taka zdenerwowana,ze glowa boli - jednak zupelnie niepotrzebnie. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty, obsluga przesympatyczna tylko kobieta, ktora robila nam USG wypowiedziala w sumie 2 zdania i to jeszcze byly odpowiedzi na moje pytania a od siebie nic a nic
Mielismy z mezem niezly ubaw z tego...
Mamy termin wyznaczony na 1 wrzesnia - czyli jeszcze jeszcze... ale juz sie nie moge doczekac. Zauwazylam,ze zaczely mi pekac naczynka na wewnetrznej stronie ud macie na to jakas rade? Jaki krem nalepiej wybrac?
ania168 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 09:37   #287
Heksa
Wtajemniczenie

Dziękuje Wam bardzo dziewczyny za pomoc, musze sie przejsc w takim razie do jakiejs wiekszej apteki i dokladnie przetrzepac polki

Nie wiem jak Wy, ale mi pod koniec ciazy pojawia sie coraz wiecej zachcianek jedzeniowych niz na poczatku. Od miesiaca chodzi za mną botwinka, a ponieważ jestem w Irlandii dość krótko (od listopada) to nie mam pojecia czy mozna ja tutaj dostac. Tzn w supermarketach typu Superquinn, Dunnes itd pewnie tego nie dostane, ale jak jest z Farmer Marketami (jeszcze nigdy na nich nie bylam). Wiecie cos moze na ten temat?
Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 09:38   #288
Judy_21
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza wizyta w Rotundzie...

Cytat:
Napisane przez ania168 Pokaż wiadomość
Zauwazylam,ze zaczely mi pekac naczynka na wewnetrznej stronie ud macie na to jakas rade? Jaki krem nalepiej wybrac?
Mi polecano specjalne pończochy uciskowe, ale możesz popatrzeć za rajstopami na żylaki, też podobno pomagają.... kremów nie używałam...

WDF

-28 kg

Stary 2009-04-02, 11:51   #289
ania168
Raczkowanie

dziekuje za odpowiedz.... myslisz,ze takie rajstopy mozna gdzies tu kupic?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 12:53   #290
DobraDusza
Raczkowanie

Ania takie rajstopy mozna dostać aptece ale nie w każdej..... w tych wiekszych napewno są, ja tez musze sie zaopatrzyć bo mam ten sam problem!!!
Stary 2009-04-02, 14:29   #291
kellysss
Zakorzenienie

hej dziewczynki...
Tak dawno sie nie odzywalam, ale ciagle was podczytuje...
Maluszek jest grzeczny ale niestety zajmujeczesto moje dwie rece i
nie ma jak pisac..hihih.. wlasnie zasnal mi na kolanach wiec pisze jedna reka

co do wózkow
Mamy taki sam jak Judy...No i po dwoch miesiacach uzywania powiem wam ze
1) jest on troche ciezki do znoszenia po schodach...
2) gondolki juz nie uzywamy bo jest za ciasna,
Małego i tak wkładam do wózka przodem do mnie..
To znaczy tak jakby była ta gondolka no i tez jest dobrze..
3) fotelik tak jak mowi Judy, jest prawie w pozycji siedzacej..
No ale jestem zadowolona z niego, jest duzo miejsca dla dzidziolka i
wygodny w prowadzeniu... Za ta cene naprawde super...

Stary 2009-04-02, 16:34   #292
ania168
Raczkowanie

Dobra Dusza hmm wiec trzeba bedzie sie rozejrzec za sexi ponczoszkami haha
ale przyznam,ze nie znosze rajstop
Stary 2009-04-03, 14:10   #293
DobraDusza
Raczkowanie

Ania nooo...... sexi to my będziemy, ja tez za rajstopami nie przepadam, zakładam okolicznościowo, no cóż przyjdzie nam zmienić upodobania
Mam tez jedno pytanko do Ciebie, ja będe miała za miesiąc wizyte (ta którą ty miałaś pare dni temu 19-20tc??) na kiedy wyznaczyli ci termin kolejnej wizyty w szpitalu?

Edytowane przez DobraDusza
Czas edycji: 2009-04-03 o 14:13
Stary 2009-04-03, 17:01   #294
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
co do wózkow
Mamy taki sam jak Judy...No i po dwoch miesiacach uzywania powiem wam ze:
Kellys a też macie problemy z bazą??? Znaczy się, czy u Was baza trzyma fotelik (dziecko) w pozycji siedzącej???

Dziewczyny mi o tych rajstopach mówiła pani hematolog, podobno można zamówić w aptece, jak nie mają, to powinni zamówić, tylko trzeba zdjąć miarę... a to nie we wszystkich aptekach potrafią...

WDF

-28 kg

Stary 2009-04-03, 18:02   #295
pani z herbata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam bardzo dziewczyny za pomoc, musze sie przejsc w takim razie do jakiejs wiekszej apteki i dokladnie przetrzepac polki

Nie wiem jak Wy, ale mi pod koniec ciazy pojawia sie coraz wiecej zachcianek jedzeniowych niz na poczatku. Od miesiaca chodzi za mną botwinka, a ponieważ jestem w Irlandii dość krótko (od listopada) to nie mam pojecia czy mozna ja tutaj dostac. Tzn w supermarketach typu Superquinn, Dunnes itd pewnie tego nie dostane, ale jak jest z Farmer Marketami (jeszcze nigdy na nich nie bylam). Wiecie cos moze na ten temat?

w limeryku jest milk market tylko w soboty rano i tam mozna dostac swieze buraki ( nie do dostania u nas w shannon) i botwinke tez widzialam i mnostwo dobrodziejstwa

Stary 2009-04-04, 12:34   #296
kellysss
Zakorzenienie

[quote=Judy_21;11747772]Kellys a też macie problemy z bazą??? Znaczy się, czy u Was baza trzyma fotelik (dziecko) w pozycji siedzącej???

quote]

Tak... Niestety ale ta baza to chyba jest jakas dziwna i źle zrobiona...
Bo sam fotelik jest w porzadku ale jak wsadzam do bazy to mały siedzi a nie leży... Powiem wam ze na poczatku to był problem jak mały nie miał jeszcze sztywnego karczku i nie umiał utrzymac głowki... po prostu mu spadała , na szczescie nie wychodzilismy prawie przez miesiac (tylko na kontrole) bo było zimno....
Teraz jest juz lepiej... Alan ma dwa miesiace i głowke trzyma juz dosyc sztywno , ale na dłuzsze jazdy to ten fotelik z baza sie nie nadaje...
Dziecku jest po prostu w nim nie wygodnie...

Stary 2009-04-04, 13:01   #297
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak... Niestety ale ta baza to chyba jest jakas dziwna i źle zrobiona...
Bo sam fotelik jest w porzadku ale jak wsadzam do bazy to mały siedzi a nie leży... Powiem wam ze na poczatku to był problem jak mały nie miał jeszcze sztywnego karczku i nie umiał utrzymac głowki... po prostu mu spadała , na szczescie nie wychodzilismy prawie przez miesiac (tylko na kontrole) bo było zimno....
Teraz jest juz lepiej... Alan ma dwa miesiace i głowke trzyma juz dosyc sztywno , ale na dłuzsze jazdy to ten fotelik z baza sie nie nadaje...
Dziecku jest po prostu w nim nie wygodnie...
Tego się właśnie obawiałam.... chyba na początku będziemy używać tylko fotelika, bo przecież też można sam fotelik zamontować w samochodzie...

WDF

-28 kg

Stary 2009-04-04, 13:23   #298
kellysss
Zakorzenienie

Chyba tak bedzie najlepiej, na poczatek bez bazy...
A jak dzieciatko bedzie miało szywniejszy kregosłupik
to zamontujecie sobie baze...

No a co tam Judy u Ciebie..?
jak sie czujesz...?
Nic Cie nie bieze...?
Nie martw sie...to juz nie długo...
Ja przenosiłam 5 dni a ponoc mialam rodzic miesiac wczesniej...
wiem co to znaczy - CZEKAC...

Stary 2009-04-04, 17:47   #299
ania168
Raczkowanie

Cytat:
Ania nooo...... sexi to my będziemy, ja tez za rajstopami nie przepadam, zakładam okolicznościowo, no cóż przyjdzie nam zmienić upodobania
Mam tez jedno pytanko do Ciebie, ja będe miała za miesiąc wizyte (ta którą ty miałaś pare dni temu 19-20tc??) na kiedy wyznaczyli ci termin kolejnej wizyty w szpitalu?
Pierwsza wizyte mialam w 18 tygodniu, a kolejna za 10 tygodni czyli przypada 9 czerwca. Ogolnie jestem zadowolona z tej wiyzty. Bardzo mila obsluga i wszystko szlo w miare zwinnie. Ogolnie spedzilam tam 3 godziny. A ty w ktorym jestes tygodniu i na kiedy masz termin porodu?
Stary 2009-04-04, 18:45   #300
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
No a co tam Judy u Ciebie..?
jak sie czujesz...?
Nic Cie nie bieze...?
Nie martw sie...to juz nie długo...
Ja przenosiłam 5 dni a ponoc mialam rodzic miesiac wczesniej...
wiem co to znaczy - CZEKAC...
Ano czekam sobie.... na razie cztery dni.... ciekawe ile jeszcze... jak do piątku nie urodzę, to na oddział....
Sprzątam... piorę, prasuję, spaceruję... wszystko mnie boli ale dalej nic z tego...
W czwartek jak byłam na kontroli to zbadali mnie ginekologicznie o dziwo i nawet zaaplikowano mi "wspaniały" masaż szyjki i nadal nic...
Zobaczymy.... najpóźniej na święta nam się kurczaczek wykluje

WDF

-28 kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości