Mamy w uk - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 19:57   #271
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamy w uk

Angie a mi wczoraj komp zaszfankowal i sam sie wylonczyl detox mi chcial chyba zrobic. Ja jeszcze nic nie ruszylam, ani sprzatania bo wiadomo z malym to po kilku min zaraz bajzel hehe a gotowanie chyba jutro zaczne pod wieczor. Pojechalas z ta taczka a twoj tz mowi po polsku? z dziada pradziada szkot czy rodzice wemigrowali i z pochodzenia polak.

Sprezyna a co to rolki z chrzanem a ta salatka zachod slonca? CO kraj to obyczaj moj tz np arbuza je z serem feta a feee a chleb je ze wszystkim , z rosolem ,ziemniakami .... ze wszystkim , czubek jeden
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 20:22   #272
angie19
Raczkowanie

Wink Dot.: Mamy w uk

No bo ja mu mowie lapy precz od kielbasy bo to na swieta a ten ze tak ladnie pachnie i musi sprobowacNo to tak probowal ze zerzarl wszystko i pyta czy moze w zamrazalce czegos nie schowalamPrzywi aze dziada do kaloryfera do swiat i tyle
Haha zebys widziala jak moj je zupe nie moczy chleba tylko naklada sobie na chleb jak jest np.grochowaZa chlopami nie trafisz co jeden to lepsze pomysly ma

A szkocik z dziada i babki taki prawdziwy po polsku za cholere nie kuma tyle co umie niezbyt przyzwoite slowka kumpel w pracy polak go nauczyl a ten potem latal do mnie i mi powtarzal a nawet nie wiedzial co to znaczy.Nie raz wtedy by z liscia dostal.

odstawilam czekolade!!!!!
i wszelkie slodycze
angie19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 21:06   #273
monka23
Zakorzenienie

Angie hehe no widze , ze nastepny czubek grochowe na chleb . Moj kielbas nie je, bo przewaznie kielbasa ze swini jest , a swini nie je. Ja w czuberlandi jak jeste to tez swini nie jem, ale jak jestem w pl to strugam ile sie da . Choc teraz nie za bardzo. Moj maly jeszcze nigdy nie jadl szynki, kielbasy, parowek . Bylam dzisiaj z malym w malpim gaju, kulki itd ale nie mial parcia za bardzo , chyba za maly jest , z tego co zauwazylam to dzieciaczki w jego wieku bawily sie autkami, domkiem plastikowym a nie wlazily do tych kolek i tym podobnych. Zaciaglam go na slizgawke , ale odlot mi sie podobalo. Moj za to chowal w domku autka i chyba dzuple robil , a potem je wywalał haha. Moj po polsku tez zna te nieprzyzwoite slowka, ale z wiekiem malego i z czasem wiecej zrozumie, powie , dogada sie . Wiesz jak do dziecka bedziesz mowic caly czas po polsku i bedziecie ze soba rozmawiac to tz chcac niechcac zalapie, bedzie sie pytal co maly mowi do niego a ty bedziesz mu tlumaczyc i zalapie, tak jest u nas.
Stary 2009-04-09, 22:00   #274
angie19
Raczkowanie

monka to twoj to Anglik jest no nie?Nawet nie wiedzialam Aj bo nie pochwalilas sie i dlatego takie galy postawilam Mojego wsadzalam w kulki w domu do takiego baseniku ale teraz nie chce sie bawic cos mu sie odmienilo lezy tylko w tych kulkach i nic teraz woli skakac w takiej zabawce tluc sie czym sie da i piszczec czasem to glowa mi peka od tych wrzaskow bo tz jak sie z malym bawi to tez piszczy tylko jego glos to taki jakby mu sie cos zgniotlo
A ta slizgawka to chyba bardziej tobie podpasowalaChoc szczerze mowiac to ja bym sobie pojezdzila ale na takiej wodnejsuper jest
Robie koszyczek i barana mi gdzies wcielo Mam nadzieje ze nikt nie zezarl bo stary byl trocheMusze wywiad z tz-em przeprowadzic to sie dowiem
Poszedl ten twoj na te badania czy nadal sie wstydzi?

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-09, 22:02   #275
karinaaa
Zadomowienie

przeczytalam posty dosyc ogolnie dlatego nie odniose sie do tego co napisałyscie,
przez przeprowadzke nie mam internetu ,do tego strasznie bola mnie 2 zeby ,juz mi spadlo 2 kg bo nie dam rady jesc i wogole beznadziejnie sie czuje ,do dentysty mnie dzis nie przyjeli bo za dlugo trwa rejestracja no i w takich chwilach marze o polsce a tu mecz sie ,swieta ida ,a ja nie moge sie z niczego cieszyc ,no trudo moze jutro gdzies mnie przyjma ,nawet jeszcze nie moge uporac sie z rozpakowaniem i sprzatnieciem wszystkiego a do tego mala mi choruje ,ma mega kaszel i katar

dziewczyny jaki syrop mozecie polecic na mokry kaszel i cos od kataru,mam tylko tixylix a kolezanka mowila zeby lepiej jego nie podawac bo szkodzi??
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 22:33   #276
monka23
Zakorzenienie

Karinna co do tego syropu to kolezanka ma racje, pare tyg temu na onecie byl artykul i w nim lista syropow ktorych lepiej nie dawac, choc sa w sprzedazy. Proboje ja znalesc , jak ja wyczaje to ci zaraz podesle linka Znam ten bol z przeprowadzka , ja po nocach sie rozpakowywalam a w dzien jak tz dal rade to malego bral i jakos poszlo Wspolczuje bolu zeba , zazdroszcze 2 kg , oby cie jutro przyjeli, walnij sobie kielicha i poplucz zeba w tej wodeczce , podobno pomaga. Oby malej przeszlo bo czarno widze te wasze swieta

Angie moj tz to turek ogorek , a ztym barankie to jazda czekaj teraz kogo przycisnie na kiblu to sie wyda Moj maly tez ma taki vasenik z pilkami ale jakos go do tego nie ciagnie, wystawie go na ogrod i moze sie bedzie bawil , tylko mam plyty na ogrodzie zamias trawy wiec kaszanka z deka.
Stary 2009-04-09, 22:40   #277
Chaos_Girl
Zadomowienie

Ja od kataru, to z Polski sciagnelam Otrivin Baby, ale na stronie www.twojekosmetyki.co.uk maja sprej do nosa dla dzieci Nivea. To jest sol fizjologiczna i wszedzie czytalam, ze przy katarze u malucha nalezy ja podawac. Z reszta ten otrivin to tez gl sol fizjologiczna. Ladnie czysci nosek.
A ja tak wogole z innej beczki: do mam maluchow z zabkami-ile czasu waszym pociechom wyrzynaly sie zabki? Moj maly ma 9 miesiecy, a pierwszy pojawil sie tzry miesiace temu. Drugi zaraz potem i wszystko stanelo w miejscu. Dzis w nocy urzadzil taka jazde,-co 1,5 godz placz taki, ze masakra. Dawalismy nurofen. W dzien dalam mu Calpol i chyba jest lepszy. Tak plakal, ze az wloski sobie ciagal jak by chcial wyrwac. Dobrze, ze sasiedzi nie stukali w sciane, bo wogole byloby pieknie.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 22:50   #278
monka23
Zakorzenienie

Karinna to chyba to http://wiadomosci.onet.pl/1546031,2677,1,2,drukuj.html

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Chaos u nas zabki szly parami, pierwsze tez jak maly mial por roku , nie pamietam , szlo nam to ladnie i duzy plus ze w parach a nie pojedynczo Ja tez dawalam calpol albo jakies inne przeciwbolowe i zele , raz bylo lepiej, a czasami nocka zerwana mimo podania tego leku. Z dnia na dzien bedzie lepiej, te przebicie przez dziaslo boli najbardziej i tak mi sie wydaje , ze trwa to kilka dni , tak u nas bylo. Nocka dwie na syropie a potem spokoj i czekalismy na nastepne az sie przebijały.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-04-09 o 22:42
Stary 2009-04-09, 23:34   #279
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki syrop mozecie polecic na mokry kaszel i cos od kataru,mam tylko tixylix a kolezanka mowila zeby lepiej jego nie podawac bo szkodzi??
zrob mu ''herbatke'' z tymianku - do 2 szklanek wrzatku wrzuc jakies pol lyzeczki i zagotuj chwilke
ja moim dziewczynom robie herbatke tymianek-lukrecja-imbir na 1,5 l wrzatku wrzucam plaska lyzeczke tymianku, lyzeczke korzenia lukrecji (tylko nie wiem znowu czy idzie kupic ja mam z PL) i pol lyzeczki imbiru (na poczatku mozna mniej) calosc dziala wyksztusnie i lekko rozgrzewajaco

Cytat:
Rzaba gdzie ja znajde mleko swierze tluste zapytam babcie Tak po jednej serii lekow jestesmy. Maly druga serie bedzie mial 17 -go , a ja co, chyba polece po recepte i kolejny raz wezme vermox, czy wziasc ta zawiesine zentel , bo mam Tak mi dziwnie dala te leki ze starczy na raz, tez mi sie wydaje ze to za malo
Czyli malemu dam 17-go przez 3 dni, wiec 20-teg skonczy, odczekac znowu 2 tyg? i zaczac juz z balsamem razy 3 serie?, czy ta 3 serie zrobic jeszcze na tabletkach? Nie wiem czy zrozumialas
Zentel mozesz zostawic na koniec bo on troche tez lamblie oslabia, to potem balsam bedzie mial latwiej
najlepiej wziac 3 serie lekow a potem balsam ale jak sie nie da to trudno

Zabki Helenie wychodzily jakies 2-3 dni, Misi 2 tygodnie
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2009-04-09 o 23:35
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 08:10   #280
angie19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chaos_Girl Pokaż wiadomość
A ja tak wogole z innej beczki: do mam maluchow z zabkami-ile czasu waszym pociechom wyrzynaly sie zabki? Moj maly ma 9 miesiecy, a pierwszy pojawil sie tzry miesiace temu. Drugi zaraz potem i wszystko stanelo w miejscu. Dzis w nocy urzadzil taka jazde,-co 1,5 godz placz taki, ze masakra. Dawalismy nurofen. W dzien dalam mu Calpol i chyba jest lepszy. Tak plakal, ze az wloski sobie ciagal jak by chcial wyrwac. Dobrze, ze sasiedzi nie stukali w sciane, bo wogole byloby pieknie.
ChaosGirl mojemu zabki zaczely wychodzic jak mial 6 mies wyskoczyly parami dwa dni temu wyrznol mu sie 8 mialam to samo plakal bardzo wieczorem tylko moje dziecko to sie za uszy ciagnie daje mu Calpol i smaruje dziasla mascia Calgel takie niebieskie pudelko bardzo mu pomaga.No i obowiazkowo gryzak z lodowki to tez troszke lagodzi ma juz trzeci bo poprzednie przegryzl .

karinaaa
moze sprobuj rozgniesc troszeczke czosnku i poloz na zeby to dziala przeciwbakteryjnie i powinno pomoc a potem zjedz troszke pietruszki zielonej zabije nieprzyjemny zapach .Trzymaj sie mam nadzieje ze dostaniesz sie do tego dentysty

monka a to ci turek A jak tam u nich ze swietami? maja jakies swoje tradycje? A co do barana to nie ma winnych ale musze jeszcze raz przeszukac wszystko moze znajdeMaly znow szaleje mam nadzieje ze sasiadka nie przyleci znowu do nas zajrzec co sie dzieje.haha ale jazda

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-10, 08:11   #281
monka23
Zakorzenienie

Rzaba dzieki

Mialam wlasnie z rana smierdzaca akcje z jajkami, chyba los chcial mi je orzydzic. Robilam wydmuszki na te jajka z galaretki i mnie smrod odrzucil , jajka skapciale , smierdzace, lejace sie. Sprawdzilam kolejne 4 i okey. ALe mam jeszcze 40 i teraz nie wiem, bo beda gotowane i nie mam jak je sprawdzic czy sa okey, moze po ugotowaniu tez bedzie widac ze cos z nimi nie tak. Ne mam zamiaru pol rodziny wyslac do szpitala i nas

Angie nie maja swiat takich jak my, w sumie nie obchodza, ale ja i tak robie, choc nie dziele sie z nim oplatkiem . Pozatym czesciej na swieta jestem w pl , a moj tz w Angli pracuje, ale tradycja z prezentami jest haha aaa i choinke tez mamy w domu.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-04-10 o 08:16
Stary 2009-04-10, 08:31   #282
angie19
Raczkowanie

ale jazda z tym jajemsprawdz czy sa swieze wloz jajko do wody w szklance jak opadnie na dno to swieze a jak wyplynie to lepiej nie rozbijaj takiego jaja bo mozesz miec niespodzianke.
Kurcze do dobrze masz gotujesz co chcesz tz i nie powie ze u nich sie ni jada takich rzeczy moj tez nie dzieli sie ze mna oplatkiem ale w ostatnie swieta mu dalam i zjadl wiem ze dla niego to nic nie znaczy ale moze w ktores swieta zacznie .Nie obzeraj sie tak w tej polsce bo ci zazdroszcze tego polskiego jedzeniai znow gadam do sciany chce powiesic pranie a ten znowu spi a musi przypilnowac malego moze by tak z zimna woda sprobowac?

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-10, 10:36   #283
Chaos_Girl
Zadomowienie

Ja mojego tez mam ochote zimna woda polac, bo nawet ostry wrazsk naszego bobaska go nie budzi.
Dzieki za rady z zabkami dziolchy. Mam nadzieje, ze kolejne zabki to juz lada dzien, bo od kilku maly szaleje. Tzn jedna noc jazda i w dizen tez, a nastepna spokoj. Ale jak dzis dotknelam szczoteczka gornych dziasel to sie strasznie skrzywil i juz nie chcial myc zabkow. Tylko glowka krecil, zebym nie mogla do buzki trafic. Widac juz te zabki prawie prawie na wierzchu.
Stary 2009-04-10, 11:23   #284
angie19
Raczkowanie

Teraz troche z innej beczki jak sie nazywaja po angielsku nasze borowki te ktore wklada sie do koszyczka? za nic nie moge znalesc w internecie a z moim to wogole nie ma gadania o nie wie o co chodzi i juz.

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-10, 11:30   #285
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez angie19 Pokaż wiadomość
Teraz troche z innej beczki jak sie nazywaja po angielsku nasze borowki te ktore wklada sie do koszyczka? za nic nie moge znalesc w internecie a z moim to wogole nie ma gadania o nie wie o co chodzi i juz.
nie bardzo wiem o co chodzi z tym koszyczkiem ale jagody sa blueberry a zurawina cranberry, borowki beda pewnie red
moze mu pokaz http://pl.wikipedia.org/wiki/Bor%C3%B3wka_brusznica

znalazlam cos takiego http://megaslownik.pl/slownik/angiel...um+vitis-idaea

Edit: juz chyba wiem, chodzi o listki u nas zasze dawalo sie bukszpan http://pl.wikipedia.org/wiki/Bukszpan_wieczniezielony
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2009-04-10 o 11:36
Stary 2009-04-10, 11:57   #286
angie19
Raczkowanie

dzieki bardzo rzaba chodzilo mi o bukszpan to jest boxwood znalazlam w tym slowniku co mi rzucilas link . W tym slowniku co sprawdzalam to nawet mi nie chcialo przetlumaczyc.

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-10, 13:41   #287
monka23
Zakorzenienie

spolukana jeste, porobilam dzieciakom prezenty i mam pierwsze objawy slepoty, bo pieniedzy nie widze

Angie haha oj ty borwko u nas tez sie daje bukszpan ale nie mam, mam nadzieje ze babcia gdzies skreci i mi da Jak dlamnie ten mega slownik , ktory ci podala Rzaba jest nalepszy, tam wszystko znajdziesz, ja tam przewaznie szukam chorób . Dodaj sobie do ulubionych bo zawsze sie przyda. To tez nie jest tak ze ja wszystko gotuje a moj tz je, raczej robie pod niego i malego i siebie, ale duzo polskich potraw je , tylko zazwyczaj ma te swoje dodatki papryczka chilli oliwki itd

Chaos to nie myj mu zabków, jak mu kilka dni nie umyjesz to nic sie nie stanie, dawaj mu moze jakies miekkie jablko zimne, schlodzone z lodowki i niech sobie cumka i je, takie schlodzone przyniesie mu ulge, albo melkony , arbuza, tez super, bo miekkie, ale musza schlodzone Z arbuzem nie wiem czy juz trafisz zeby byl dobry , bo sezen jeszcze sie nie zaczal. Tylko sprawdz sobie od ktorego miesiaca one sa, bo nie pamietam . U nas sie sprawdzal ten sposob

Ide sprzatac bo nie wyrobka
Stary 2009-04-10, 15:23   #288
angie19
Raczkowanie

oj kurde zamotalam sie z tymi borowkami ale polecialam do warzywniaka i babeczka powiedziala ze sprawdzi u swojego dostawcy bo w zeszlym roku miala ten bukszpan .ja posprzatalam troche rano ale jutro pewnie musze znow to zrobic bo znow balagan.Haha wiesz co ja tez pieniedzy juz nie widze po tych zakupach i czekoladowych jajach chyba obie slepniemy powoli

teraz musze poszukac jakichs ladnych wzorkow na jajca bo w tym roku to ja artystka bede i sobie chlapne farbkami a co tam bede dzierac potem palce mnie bolaod dzierania jaj......

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-10, 19:54   #289
monka23
Zakorzenienie

angie bedziesz sie bawic w malowanie jajek? mi sie niechce, nie mam czasu na 11 mam swiecenie i nie zdarze, bede musiala jeszcze bo barwniki leciec , nawet nie strugam, jak ksieciuniu bedzie wiekszy to bedziemy razem sie bawic , teraz jest za maly , ostrego mu nie dam.
Ja wlasnie skonczylam robote, jutro druga tura , ale poleci.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 23:07   #290
Chaos_Girl
Zadomowienie

Ja jak porzebuje jakiegos slowa to wpisuje w wyszukiwarce, albonajlepiej w wikipedii i jak mi znajdzie jakas stronke z potzrebnym slowem, to daje tlumazcenie.
A na zabki dawalam malemu ogorka zimnego. Ciamkal zadowolony. No, ale wieczorem nie obylo sie bez jazdy. Poki calpol zaczal dzialac, troche minelo i nie bylo wesolo.
Stary 2009-04-11, 13:10   #291
angie19
Raczkowanie

Jaja poswiecone tylko z robota w tyle ale mysle ze zdaze do jutra

dziewczynki a to dla was

Zatem staropolskim obyczajem
Duzo szynki zycze z jajem
Niech zajace i barany
Pospelniaja wasze plany

WESOLYCH SWIAT

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-11, 22:57   #292
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Mamuski wszytskim Wesolych Swiat

ŻEBY ŚMIAŁY SIĘ PISANKI
UŚMIECHAŁY SIĘ BARANKI
MOKRY ŚMINGUS ZRASZAŁ SKRONIE
SZCZĘŚCIE SYPAŁ W DŁONIE
NIECH TO BĘDZIE CZAS UROCZY
ŻYCZE MIŁEJ WIELKANOCY )

A gdzie wy chodzicie swiecic??? Myslalam ze w Anglii a w Szkocji to juz w ogole nie ma tego zwyczaju. Tzn nie ma w tych kosciolach do ktorych ja chodze

U mnie ze swietami skromnie bo przechorowalismy z dobre 2 tygodznie. Najpierw dzieciaki po kolei a potem tuz przed swietami mnie dopadlo. To sie teraz oszczedzam

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 23:16   #293
AgaMili
BAN stały

Wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Wielkanocnych dla was mamuski i dla waszych rodzin!

Nie mam czasu na neta ale was czytam od czasu do czasu...
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 23:29   #294
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Zdrowych i Wesołych Świat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 66pl7.gif (34,1 KB, 1 załadowań)
10 PŻ
Stary 2009-04-12, 09:10   #295
nataliasz0
Raczkowanie

GG do nataliasz0

Hej dziewczyny
Wesołych Świat smacznego jajka i pogodnej atmosfery rodzinnej
U nas nie za fajnie jak sie chorobsko skonczylo to teraz ja mam jazde wczoraj przez przypadek poparzyłam ręke ciepłym mlekiem, spieszyłam się z gotowaniem bo chciałam z wszytskim zdążyć Najgorszy ból miałam wczoraj (wyłam z bólu jak mi mąż smarował specjalnymi preparatami) wydaje mi się że skóra i tak mi zejdzie w jednym miejscu zobaczymy oby nie, ale najgorsze i tak za mną Ah pecha mam jakoś ostatnio
Siedzimy wszyscy w domu nawet ze święconką wczoraj nie byłam ale może dzisiaj się przejdziemy do kościółka bo tak źle już nie ma Całusy dziewczyny i jeszcze raz smacznego jajcaaaaaaaa

Edytowane przez nataliasz0
Czas edycji: 2009-04-12 o 09:14
nataliasz0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 08:57   #296
angie19
Raczkowanie

no moje panie koniec lenistwa i jedzenia juz po swietach !Teraz wracamy na pogaduchy przy kawce i resztkach swiatecznego ciasta.Jak spedzilyscie swieta?Pozdrawiam

i wszelkie slodycze
Stary 2009-04-14, 10:21   #297
sprezyna
Rozeznanie

czesc dziewczyny!
wesolego po swietach! u nas bardzo milo i spokojnie,mimo niesprzyjajacej pogody w niedz odwiedzili nas znajomi "ze szkoly rodzenia" - ich cora jest 2 tyg mlodsza od Emilki wiec dziwczyny sialy zniszczenie razem..a w pon totalne byczenie sie, szkoda ze pogoda nie byla lepsza..
no i szykujemy sie do wieeelkiej imprezy za tydz - wreszcie robimy roczek Emilci!
macie jakies pomysly na menu?
sprezyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 14:19   #298
nataliasz0
Raczkowanie

GG do nataliasz0

Hej dziewczyny
U nas spokojnie po świętach już teraz czas pomyśleć o urodzinkach małej i o menu? Też Sprężynka mam z tym problem
Ale wiesz myśle że zrobię tort orzechowo-śmietankowy (bo wiesz ja tutejszych angieskich nie lubię dlatego też robię sama) mam fajny przepis na biszkopt jesli ktos chce to podeśle, jest wypróbowany bo robilam go na święta
Oprócz tego mysle o sałatce gyros i warzywnej, moze jakaś zapiekanka albo bigos oprócz tego różne przekaski dla dzieci : jakies biszkopty, chrupki, rodzynki i inne Jeszcze cały czas myśle co dzieciakom zrobić ale nie mam pomysłów Aha nie mozemy zapomniec o przystrojeniu balonami itp.
Wiesz ja zreszta zrobie szwedzki stol i kto bedzie co chcial to bedzie sobie brać A jak tam Sprezyna planujesz robic zaproszenia dla gosci czy raczej to juz zrobilas bo ja wlasnie mysle nad tym Chcialabym malej zamowic takie fajne ze zdjeciem musze sie przejsc i je wkoncu zrobic BO urodzinki moja kroszynka ma 26 kwietnia ale ja wyprawiam jej 25 bo i dla mnie lepiej i dla gosci tez
Pozdrawiam i mysle ze wymyslimy razem wspaniale menu na urodzinki
nataliasz0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 15:10   #299
Chaos_Girl
Zadomowienie

Ale w Cooplands maja dobry tort mandarynkowy. Co prawda, to nie to samo co wypiek z polskiej cukierni, ale jak na angielski produkt-super. Chociaz, te, ktore ja kupowalam piekly Polki, moze dlatego taki dobry
Stary 2009-04-14, 15:58   #300
sprezyna
Rozeznanie

Nataliaszo - ja tez myslalam nad szwedzkim stolem - tzn. dwoma (dla doroslych i dla dzieci)
u nas wiekszosc bedzie 4 dzieci plus moja mala i dwie pary bez maluchow - czyli w sumie sporo osob..chcialam zrobic salatke jarzynowa,troche wedlin i myslalam o zrobieniu szaszlykow na cieplo plus salatke grilowa..no i ze slodkiego to tort - tez domowy ale wersja uproszczona bo mamy beznadziejny piekarnik i biszkoptu sie upiec nie da wiec bedzie z gotowych spodow z masa budyniowa i truskawkami..i moze jakies ucierane np. murzynek?
najwiekszy problem mam z menu dla dzieci - tez chrupki,rodzynki,moze jagody,maliny ale poza tym to nie mam jeszcze pomyslu co...
jesli chodzi o dekoracje - w niektorych matalanach jest specjalne stoisko "party" i tam maja calkiem fajne i nie drogie dekoracje - polecam
co do zaproszen to przyznam sie ze nie robilam...bo to juz 3 data - poprzednie dwa razy mala mi sie rozchorowala wiec goscie sie juz troche naczekali
mam nadzieje ze tym razem dojdzie do skutku
ale jak chcesz to moge ci pomoc wymyslic jakies fajne ze zdj - troche posluguje sie PS albo skorzystaj ze str photofunia.com - tam mozesz wstawic zdj i smieszne montarze robic i moze cos takiego wykorzystasz na zaproszenie?
sprezyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości