![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy w uk
Angie a mi wczoraj komp zaszfankowal i sam sie wylonczyl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sprezyna a co to rolki z chrzanem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
![]()
No bo ja mu mowie lapy precz od kielbasy bo to na swieta a ten ze tak ladnie pachnie i musi sprobowac
![]() ![]() ![]() Haha zebys widziala jak moj je zupe nie moczy chleba tylko naklada sobie na chleb jak jest np.grochowa ![]() ![]() A szkocik z dziada i babki taki prawdziwy po polsku za cholere nie kuma tyle co umie niezbyt przyzwoite slowka kumpel w pracy polak go nauczyl a ten potem latal do mnie i mi powtarzal a nawet nie wiedzial co to znaczy.Nie raz wtedy by z liscia dostal. ![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Angie hehe no widze , ze nastepny czubek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
![]()
monka to twoj to Anglik jest no nie?Nawet nie wiedzialam
![]() ![]() ![]() ![]() A ta slizgawka to chyba bardziej tobie podpasowala ![]() ![]() ![]() Robie koszyczek i barana mi gdzies wcielo ![]() ![]() Poszedl ten twoj na te badania czy nadal sie wstydzi? ![]()
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
przeczytalam posty dosyc ogolnie dlatego nie odniose sie do tego co napisałyscie,
przez przeprowadzke nie mam internetu ,do tego strasznie bola mnie 2 zeby ![]() ![]() dziewczyny jaki syrop mozecie polecic na mokry kaszel i cos od kataru,mam tylko tixylix a kolezanka mowila zeby lepiej jego nie podawac bo szkodzi?? ![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Karinna co do tego syropu to kolezanka ma racje, pare tyg temu na onecie byl artykul i w nim lista syropow ktorych lepiej nie dawac, choc sa w sprzedazy. Proboje ja znalesc , jak ja wyczaje to ci zaraz podesle linka
![]() ![]() ![]() Angie moj tz to turek ogorek , a ztym barankie to jazda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Ja od kataru, to z Polski sciagnelam Otrivin Baby, ale na stronie www.twojekosmetyki.co.uk maja sprej do nosa dla dzieci Nivea. To jest sol fizjologiczna i wszedzie czytalam, ze przy katarze u malucha nalezy ja podawac. Z reszta ten otrivin to tez gl sol fizjologiczna. Ladnie czysci nosek.
A ja tak wogole z innej beczki: do mam maluchow z zabkami-ile czasu waszym pociechom wyrzynaly sie zabki? Moj maly ma 9 miesiecy, a pierwszy pojawil sie tzry miesiace temu. Drugi zaraz potem i wszystko stanelo w miejscu. Dzis w nocy urzadzil taka jazde,-co 1,5 godz placz taki, ze masakra. Dawalismy nurofen. W dzien dalam mu Calpol i chyba jest lepszy. Tak plakal, ze az wloski sobie ciagal jak by chcial wyrwac. Dobrze, ze sasiedzi nie stukali w sciane, bo wogole byloby pieknie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Karinna to chyba to http://wiadomosci.onet.pl/1546031,2677,1,2,drukuj.html
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Chaos u nas zabki szly parami, pierwsze tez jak maly mial por roku , nie pamietam ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-09 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
ja moim dziewczynom robie herbatke tymianek-lukrecja-imbir na 1,5 l wrzatku wrzucam plaska lyzeczke tymianku, lyzeczke korzenia lukrecji (tylko nie wiem znowu czy idzie kupic ja mam z PL) i pol lyzeczki imbiru (na poczatku mozna mniej) calosc dziala wyksztusnie i lekko rozgrzewajaco Cytat:
![]() najlepiej wziac 3 serie lekow a potem balsam ale jak sie nie da to trudno Zabki Helenie wychodzily jakies 2-3 dni, Misi 2 tygodnie
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-04-09 o 23:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
karinaaa moze sprobuj rozgniesc troszeczke czosnku i poloz na zeby to dziala przeciwbakteryjnie i powinno pomoc a potem zjedz troszke pietruszki zielonej zabije nieprzyjemny zapach .Trzymaj sie mam nadzieje ze dostaniesz sie do tego dentysty ![]() monka a to ci turek ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Rzaba dzieki
Mialam wlasnie z rana smierdzaca akcje z jajkami, chyba los chcial mi je orzydzic. Robilam wydmuszki na te jajka z galaretki i mnie smrod odrzucil , jajka skapciale , smierdzace, lejace sie. Sprawdzilam kolejne 4 i okey. ALe mam jeszcze 40 i teraz nie wiem, bo beda gotowane i nie mam jak je sprawdzic czy sa okey, moze po ugotowaniu tez bedzie widac ze cos z nimi nie tak. Ne mam zamiaru pol rodziny wyslac do szpitala i nas ![]() Angie nie maja swiat takich jak my, w sumie nie obchodza, ale ja i tak robie, choc nie dziele sie z nim oplatkiem . Pozatym czesciej na swieta jestem w pl , a moj tz w Angli pracuje, ale tradycja z prezentami jest haha aaa i choinke tez mamy w domu. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-10 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
![]()
ale jazda z tym jajem
![]() ![]() Kurcze do dobrze masz gotujesz co chcesz tz i nie powie ze u nich sie ni jada takich rzeczy moj tez nie dzieli sie ze mna oplatkiem ale w ostatnie swieta mu dalam i zjadl wiem ze dla niego to nic nie znaczy ale moze w ktores swieta zacznie .Nie obzeraj sie tak w tej polsce bo ci zazdroszcze tego polskiego jedzenia ![]() ![]()
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Ja mojego tez mam ochote zimna woda polac, bo nawet ostry wrazsk naszego bobaska go nie budzi.
Dzieki za rady z zabkami dziolchy. Mam nadzieje, ze kolejne zabki to juz lada dzien, bo od kilku maly szaleje. Tzn jedna noc jazda i w dizen tez, a nastepna spokoj. Ale jak dzis dotknelam szczoteczka gornych dziasel to sie strasznie skrzywil i juz nie chcial myc zabkow. Tylko glowka krecil, zebym nie mogla do buzki trafic. Widac juz te zabki prawie prawie na wierzchu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
![]()
Teraz troche z innej beczki jak sie nazywaja po angielsku nasze borowki
![]()
![]() |
#285 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() moze mu pokaz http://pl.wikipedia.org/wiki/Bor%C3%B3wka_brusznica znalazlam cos takiego http://megaslownik.pl/slownik/angiel...um+vitis-idaea Edit: juz chyba wiem, chodzi o listki ![]()
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-04-10 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
dzieki bardzo rzaba chodzilo mi o bukszpan to jest boxwood znalazlam w tym slowniku co mi rzucilas link . W tym slowniku co sprawdzalam to nawet mi nie chcialo przetlumaczyc.
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
spolukana jeste, porobilam dzieciakom prezenty i mam pierwsze objawy slepoty, bo pieniedzy nie widze
![]() Angie haha oj ty borwko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chaos to nie myj mu zabków, jak mu kilka dni nie umyjesz to nic sie nie stanie, dawaj mu moze jakies miekkie jablko zimne, schlodzone z lodowki i niech sobie cumka i je, takie schlodzone przyniesie mu ulge, albo melkony , arbuza, tez super, bo miekkie, ale musza schlodzone ![]() ![]() ![]() Ide sprzatac bo nie wyrobka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
![]()
oj kurde zamotalam sie z tymi borowkami
![]() ![]() ![]() ![]() teraz musze poszukac jakichs ladnych wzorkow na jajca bo w tym roku to ja artystka bede i sobie chlapne farbkami a co tam bede dzierac potem palce mnie bola ![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
angie bedziesz sie bawic w malowanie jajek?
![]() ![]() ![]() Ja wlasnie skonczylam robote, jutro druga tura , ale poleci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Ja jak porzebuje jakiegos slowa to wpisuje w wyszukiwarce, albonajlepiej w wikipedii i jak mi znajdzie jakas stronke z potzrebnym slowem, to daje tlumazcenie.
A na zabki dawalam malemu ogorka zimnego. Ciamkal zadowolony. No, ale wieczorem nie obylo sie bez jazdy. Poki calpol zaczal dzialac, troche minelo i nie bylo wesolo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
![]()
Jaja poswiecone tylko z robota w tyle ale mysle ze zdaze do jutra
![]() dziewczynki a to dla was Zatem staropolskim obyczajem Duzo szynki zycze z jajem Niech zajace i barany Pospelniaja wasze plany WESOLYCH SWIAT ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Mamuski wszytskim Wesolych Swiat
![]() ![]() ![]() ŻEBY ŚMIAŁY SIĘ PISANKI UŚMIECHAŁY SIĘ BARANKI MOKRY ŚMINGUS ZRASZAŁ SKRONIE SZCZĘŚCIE SYPAŁ W DŁONIE ![]() NIECH TO BĘDZIE CZAS UROCZY ŻYCZE MIŁEJ WIELKANOCY ![]() A gdzie wy chodzicie swiecic??? Myslalam ze w Anglii a w Szkocji to juz w ogole nie ma tego zwyczaju. Tzn nie ma w tych kosciolach do ktorych ja chodze ![]() U mnie ze swietami skromnie bo przechorowalismy z dobre 2 tygodznie. Najpierw dzieciaki po kolei a potem tuz przed swietami mnie dopadlo. To sie teraz oszczedzam ![]()
![]() |
#293 |
BAN stały
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Wielkanocnych dla was mamuski i dla waszych rodzin! Nie mam czasu na neta ale was czytam od czasu do czasu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Rzabbocop
|
Zdrowych i Wesołych Świat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wesołych Świat smacznego jajka i pogodnej atmosfery rodzinnej ![]() U nas nie za fajnie jak sie chorobsko skonczylo to teraz ja mam jazde wczoraj przez przypadek poparzyłam ręke ciepłym mlekiem, spieszyłam się z gotowaniem bo chciałam z wszytskim zdążyć ![]() ![]() ![]() Siedzimy wszyscy w domu nawet ze święconką wczoraj nie byłam ale może dzisiaj się przejdziemy do kościółka bo tak źle już nie ma ![]() ![]() Edytowane przez nataliasz0 Czas edycji: 2009-04-12 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
![]()
no moje panie koniec lenistwa i jedzenia juz po swietach !
![]() ![]()
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny!
wesolego po swietach! u nas bardzo milo i spokojnie,mimo niesprzyjajacej pogody ![]() no i szykujemy sie do wieeelkiej imprezy za tydz - wreszcie robimy roczek Emilci! macie jakies pomysly na menu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() U nas spokojnie po świętach już teraz czas pomyśleć o urodzinkach małej i o menu? Też Sprężynka mam z tym problem ![]() Ale wiesz myśle że zrobię tort orzechowo-śmietankowy (bo wiesz ja tutejszych angieskich nie lubię dlatego też robię sama) mam fajny przepis na biszkopt jesli ktos chce to podeśle, jest wypróbowany bo robilam go na święta ![]() Oprócz tego mysle o sałatce gyros i warzywnej, moze jakaś zapiekanka albo bigos oprócz tego różne przekaski dla dzieci : jakies biszkopty, chrupki, rodzynki i inne ![]() ![]() Wiesz ja zreszta zrobie szwedzki stol i kto bedzie co chcial to bedzie sobie brać ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i mysle ze wymyslimy razem wspaniale menu na urodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Ale w Cooplands maja dobry tort mandarynkowy. Co prawda, to nie to samo co wypiek z polskiej cukierni, ale jak na angielski produkt-super. Chociaz, te, ktore ja kupowalam piekly Polki, moze dlatego taki dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Nataliaszo - ja tez myslalam nad szwedzkim stolem - tzn. dwoma (dla doroslych i dla dzieci)
u nas wiekszosc bedzie 4 dzieci plus moja mala i dwie pary bez maluchow - czyli w sumie sporo osob..chcialam zrobic salatke jarzynowa,troche wedlin i myslalam o zrobieniu szaszlykow na cieplo plus salatke grilowa..no i ze slodkiego to tort - tez domowy ale wersja uproszczona bo mamy beznadziejny piekarnik i biszkoptu sie upiec nie da ![]() najwiekszy problem mam z menu dla dzieci - tez chrupki,rodzynki,moze jagody,maliny ale poza tym to nie mam jeszcze pomyslu co... jesli chodzi o dekoracje - w niektorych matalanach jest specjalne stoisko "party" i tam maja calkiem fajne i nie drogie dekoracje - polecam ![]() co do zaproszen to przyznam sie ze nie robilam...bo to juz 3 data - poprzednie dwa razy mala mi sie rozchorowala wiec goscie sie juz troche naczekali ![]() mam nadzieje ze tym razem dojdzie do skutku ale jak chcesz to moge ci pomoc wymyslic jakies fajne ze zdj - troche posluguje sie PS albo skorzystaj ze str photofunia.com - tam mozesz wstawic zdj i smieszne montarze robic i moze cos takiego wykorzystasz na zaproszenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.