|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
Tak, przybede z miła chęcią. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 80,00% |
Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 20,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
w centrum jest cos organizowane z okazji dnia kobiet (http://www.manchester.gov.uk/events/event/2091/), wiec mozemy tam isc zobaczyc co bedzie sie dzialo. a potem gdzies posiedziec na ploty, cos zjesc, wypic.
polskiej knajpki w manchester nie ma (przynajmniej ja w centrum nic nie wiedzialam) moj glos: wloska, angielska albo chinszczyzna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Jak tam Wam wszystkim wieczor mija?
![]() hana_sakura - moj partner takze uzywa Sony, tylko ze starszej generacji, wiec wcale nie jestem do nich uprzedzona ![]() Super, ze podoba Ci sie pomysl z naszym projektem. Dam znac jak bedziemy organizowac nastepne spotkania ![]() Gasienica - tak, to jest wlasnie ten projekt ![]() Piatkowe spotkania nie odbywaja sie w tym momencie regularnie, ale nowych osob poszukujemy zawsze, tylko zalezy czego tak naprawde oczekujesz. Jesli chcialabys sie przylaczyc w charakterze goscia/widza to zapraszamy na nastepna impreze (odbedzie sie prawdopodobnie pod koniec marca), a jesli chcialabys sie dolaczyc w charakterze organizatora to musialybysmy sie wczesniej spotkac i pogadac ![]() Denise - ja chyba tez jakos specjalnie walentynek nie bede swietowac. Moze ja i moj partner ewentualnie jakis spokojny wieczor we dwojke sobie zorganizujemy, taki z DVD i swieczka ![]() Spotkanie to swietny pomysl - zawsze fajna okazja, by poznac nowe osoby ![]() Najlepiej by chyba bylo jakbysmy mialy okazje sie poznac i pogadac troszke? Restauracja to dobry pomysl ![]() Jesli chodzi o preferencje kulinarne, to nie jestem zbyt wybredna, aczkolwiek jestem wegetarianka, wiec dobrze, by przynajmniej frytki sie dla mnie w menu znalazly ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
gasiennica wydaje mi sie ze nie bedzie tam nic ciekawego ale ze jest za darmo mozemy podejsc i zobaczyc
![]() co do kuchni to u mnie odpada curry na pewno a reszta zawsze znajde cos dla siebie ![]() ![]() tak jak Agnieszka pisala zawsze jakies fryteczki beda ![]() teraz poszukuja polskich ksiazek do biblioteczki w Eccles wiec jakbyscie dziewczyny mialy jakies na zbycie to dajcie znac ![]() luca to poszperaj i daj nam znac jak poszukiwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Znowu zescie tyle nadziubaly dziewczynki , a moze tego 6 marca same sobie zorganizujemy wczesniejszy Dzien Kobiet , zwalimy sie do hany na wspolna sesje zdjeciowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
ja tez bym gdzies podziałała w jakis organizacjach, a ten manchester tak daleko
![]() ![]() ![]() a poza tym to na tej mojej wsi to psy dup..i szczekają ![]()
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a aparat jasne ze wezme ze soba ![]() Agia - ja osobiscie, jak mowilam, za Canonami nie przepadam, ale to bardzo dobre aparaty. zycze powodzenia w pstrykaniu jak najlepszych fotek ![]() co do spotkania, restauracja to super pomysl, ale zeby nie bylo za latwo, ja takze nie jem miesa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
no to moze zaczniemy od ilosci
![]() to juz mamy 1 osobę ![]()
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
ja tez, ja tez
![]() to juz sa dwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
ja rowniez, wydaje mi sie, ze Joplin rowniez napisala, ze notuje ta date w kalendarzu..
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- zmykam, dobranoc i do jutra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
No ok, to moze zacznijmy liste? Wtedy nikt sie nie zagubi w tlumie
![]() 1. lucaa_rules 2. hana_sakura 3. Gasienica 4. Joplin (Joplin potwierdz prosze ![]() 5. Agia* ... no i nastepne chetne kontynuujcie ![]() Tak na szybko moje typy na restauracje wraz z linkami do menu (wypisuje te, w ktorych jedzenie mi bardzo smakowalo, a ceny sa przystepne) ![]() kuchnia hiszpanska - La Tasca (jedna jest na Deansgate) kuchnia japonska - Wagamama (przy Printworks) kuchnia wloska - moze Bella Italia (przy Primarku)? kuchnia chinska - ja najbardziej lubie Buffet City ![]() ewentualnie nie wspomniana jeszcze kuchnia meksykanska - Chiquito (w Printworks) Gasienica - tak jak juz napisalam wczesniej wszystko jest jeszcze we wstepnej fazie. Jesli chodzi o organizacje to przede wszystkim potrzebujemy osob, ktore wystapilyby z jakimis inicjatywami i bylyby chetne prowadzic jakies warsztaty/kolka tematyczne np. tancerze, malarze, rzezbiarze, etc, a takze osob ktore chcialyby zaprezentowac siebie lub wlasne prace na imprezach, np. zespoly grajace muzyke live, wokalisci, fotografowie chcacy przedstawic swoje prace, etc. Bedziemy prawdopodobnie takze potrzebowac jeszcze osob, ktore chcialyby pomoc nam przy organizacji imprez i wolontaryjnej pracy na rzecz Eccles Youth Center, ale to nie w tej chwili jeszcze (raczej w blizej nieokreslonej przyszlosci ![]() ![]() Odnosnie biblioteki - potrzebujemy tylko ksiazek, nie potrzebujemy czasopism. Ksiazki musza byc w dobrym stanie, poniewaz biblioteka nie zgadza sie przyjmowac innych. Kazda jedna ksiazka sie przyda ![]() hana_sakura - dzieki bardzo, trzymaj kciuki za mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam konto w serwisie OpenTable wiec zamowienie stolika dla naszej grupy bedzie wymagało dosłownie 30 sekund ![]() miłego dnia kobiety ![]()
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry,
Ja proponuje podac deadline tak, zeby te z dziewczyn, ktore nie zagladaja tu codziennie mialy okazje potwierdzic swoja obecnosc, a takze, zeby uniknac dopisywania i zbyt czestego zmieniana rezerwacji .. Do na przyklad 20 lutego sie zglaszamy, potem dobra Luca nam wklei pare linkow do menu z paru najbardziej nam pasujacych miejsc i wtedy wybierzemy, co wy na to? Agia* pogadamy na spotkaniu, bo widze, ze sie piszesz ![]() I juz piatek dziewczyny ![]() Czas sie szykowac do pracy, milego dnia i weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() ja oczywiscie tez sie pisze ![]() ![]() no juz piatek... jade na zakupy ...niedlugo skonczy mi sie lenistwo w domku ![]() ![]() ![]() ![]() hana to do zobaczenia w piatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Wrzućcie zdjęcia po spotkaniu, żebym i ja mogła obejrzeć
![]() Jeżeli chodzi o aparaty, mój TŻ też używa Sony i zdjęcia są, wg mnie i znajomych, bardzo dobrej jakości. Ja nie mam serca do ustawiania tych wszystkich funkcji ![]() Agia super ten wasz projekt. Życzę powodzenia ![]() Denise my też walentynek nie obchodzimy. Mój TZ nie rozumie sensu tego święta a i ja nigdy za nim nie przepadałam ![]() muaa Polska się TZ nawet podoba, mówi, że ludzie są milsi niż w UK ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
witam kobiety ponownie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
jak wam minal dzien babeczki?
![]() Luna, ja na cale szczescie w pracy nie mam dostepu do komputera, ale po powrocie z pracy, pierwsza rzecz jaka robie to wejscie tutaj ![]() ![]() ![]() faktem jest ze tak znalazlam to forum ale to inna histora ![]() Luca a znalazlas jakies fajne, male knajpki przypadkiem? bo ja mam wrazenie ze wiekszosc restauracji w manchesterze to sieciowki. nie to zebym nie lubila, bo nic do nich nie mam specjalnie ale jednak wole miejsca 'niezalezne' ![]() ide sie wylozyc w wannie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie, ze uzalezniajace, ja wlasnie z pubu wrocilam i zamiast sie rzucic spac, to pierwsze co pomyslalam, ze sprawdze o czym tu plotkujecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
dolaczam sie do uzaleznionych
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, sobota przyszla, wrocilam wczoraj bardzo pozno, wiec mozna i wypadaloby dlugo pospac a ja sie obudzilam przed osma, prawie jak do pracy.
Luca wiem, ze jeszcze sporo czasu, ale wlasnie mi sie przypomnialo, ze niesieciowki w Manchesterze znajdziesz w northern quarter (tak mi sie przynajmniej wydaje ![]() Moze ta stronka sie przyda: http://www.restaurantsofmanchester.c...ernquarter.htm Jakie plany na weekend? Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
ja po pracy ide sobie kupic jakas kiecke na wieczor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Jak juz znajdziesz kiecke to potem buty sprobuj sobie dobrac, kolejny koszmar, albo plaskie balerinki albo takie platformy, ze mozna sie zabic. Kiedys widzialam taka jedna, jak upadla, no naprawde mi sie zal zrobilo. Ale obcasy to conajmniej 12 cm miala.
A jakie ogolnie lubisz sklepy? Brakuje ci jakis z Polski czy wolisz te tutaj? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
buty to akurat mam przygotowane
![]() ![]() ![]()
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Ja lubie H&M bardzo, potem esprit, tk maxx, next, river island i mango ostatnio mi sie spodobalo. Z Polski to mi brakuje orsay i paru lokalnych sklepikow.
Ide kontynuowac ogarnianie domu, do pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() No Lucaa widze , ze sie zapowiada upojna noc , wiec chyba Cie juz do jutra nie zobaczymy na Wizazu ![]() Ja w Jane Norman i Warehouse zawsze wyhacze jakas fajna kiece , szczegolnie z tych o fasonie olowkowym , wiec udanych zakupow . Gasieniczko posprzatalas juz? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
hej Denise, kuchnie juz tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
a posprzatasz u mnie tez??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Luca ja swoja energie do sprzatania juz wyczerpalam na dzis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.