Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011?
Tak, przybede z miła chęcią. 8 80,00%
Nie, i nie pytajcie dlaczego. 2 20,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 20:19   #271
Gasienica
Raczkowanie

Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic

w centrum jest cos organizowane z okazji dnia kobiet (http://www.manchester.gov.uk/events/event/2091/), wiec mozemy tam isc zobaczyc co bedzie sie dzialo. a potem gdzies posiedziec na ploty, cos zjesc, wypic.

polskiej knajpki w manchester nie ma (przynajmniej ja w centrum nic nie wiedzialam)

moj glos: wloska, angielska albo chinszczyzna
Gasienica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 20:19   #272
Agia*
Rozeznanie

Jak tam Wam wszystkim wieczor mija?

hana_sakura - moj partner takze uzywa Sony, tylko ze starszej generacji, wiec wcale nie jestem do nich uprzedzona Ja wybralam sobie Cannon EOS 300D ze standardowym kitowym obiektywem - mysle, ze jest wystarczajaco prosty jak na poczatek, jego parametry powinny byc takze wystarczajace, jest do niego duzy wybor obiektywow, a cena bardzo przyzwoita. Na poczatek nie chce w to nowe hobby pakowac wiecej niz 200 funtow - jesli mnie wciagnie odpowiednio, to wtedy moge zainwestowac wiecej.
Super, ze podoba Ci sie pomysl z naszym projektem. Dam znac jak bedziemy organizowac nastepne spotkania

Gasienica - tak, to jest wlasnie ten projekt
Piatkowe spotkania nie odbywaja sie w tym momencie regularnie, ale nowych osob poszukujemy zawsze, tylko zalezy czego tak naprawde oczekujesz. Jesli chcialabys sie przylaczyc w charakterze goscia/widza to zapraszamy na nastepna impreze (odbedzie sie prawdopodobnie pod koniec marca), a jesli chcialabys sie dolaczyc w charakterze organizatora to musialybysmy sie wczesniej spotkac i pogadac

Denise - ja chyba tez jakos specjalnie walentynek nie bede swietowac. Moze ja i moj partner ewentualnie jakis spokojny wieczor we dwojke sobie zorganizujemy, taki z DVD i swieczka

Spotkanie to swietny pomysl - zawsze fajna okazja, by poznac nowe osoby 6 marca w Manchesterze mi pasuje, nie mam jeszcze planow na ten dzien.
Najlepiej by chyba bylo jakbysmy mialy okazje sie poznac i pogadac troszke? Restauracja to dobry pomysl
Jesli chodzi o preferencje kulinarne, to nie jestem zbyt wybredna, aczkolwiek jestem wegetarianka, wiec dobrze, by przynajmniej frytki sie dla mnie w menu znalazly Kuchnia najchetniej wloska, chinska, hiszpanska, japonska. Nie jadlam chyba jeszcze nigdy w greckiej restauracj, teraz to sobie wlasnie uswiadomilam Nie jestem jakas wielka fanka curry, fast foodow, kuchni brytyjskiej ani polskiej (tzn w polskiej restauracji pewnie bedzie krolowalo mieso), ale jesli taka bedzie decyzja wiekszosci to sie dostosuje
Agia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 20:37   #273
muaa
Raczkowanie

gasiennica wydaje mi sie ze nie bedzie tam nic ciekawego ale ze jest za darmo mozemy podejsc i zobaczyc
co do kuchni to u mnie odpada curry na pewno a reszta zawsze znajde cos dla siebie ja wybredna strasznie jesli chodzi o jedzenie ale jak z mezem zamawiamy jedzonko to zawsze jakas potrawa sie i dla mnie znajduje
tak jak Agnieszka pisala zawsze jakies fryteczki beda

teraz poszukuja polskich ksiazek do biblioteczki w Eccles wiec jakbyscie dziewczyny mialy jakies na zbycie to dajcie znac

luca to poszperaj i daj nam znac jak poszukiwania
muaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 20:45   #274
Denise
Raczkowanie

Znowu zescie tyle nadziubaly dziewczynki , a moze tego 6 marca same sobie zorganizujemy wczesniejszy Dzien Kobiet , zwalimy sie do hany na wspolna sesje zdjeciowa nie no zartuje , ale wez kochana aparat , bedziemy miec co wspominac .
Denise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 20:51   #275
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muaa Pokaż wiadomość
teraz poszukuja polskich ksiazek do biblioteczki w Eccles wiec jakbyscie dziewczyny mialy jakies na zbycie to dajcie znac
mam tu jakas jedna ksiazke po polsku, to przyniose, a jakies polskie magazyny typu zwierciadlo, twoj styl, pani moga tez byc?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Gasienica - tak, to jest wlasnie ten projekt
Piatkowe spotkania nie odbywaja sie w tym momencie regularnie, ale nowych osob poszukujemy zawsze, tylko zalezy czego tak naprawde oczekujesz. Jesli chcialabys sie przylaczyc w charakterze goscia/widza to zapraszamy na nastepna impreze (odbedzie sie prawdopodobnie pod koniec marca), a jesli chcialabys sie dolaczyc w charakterze organizatora to musialybysmy sie wczesniej spotkac i pogadac
chetnie sie dowiem jakie by byly obowiazki organizatora, takze jak najbardziej poprosze o wiecej informacji na ten temat
Stary 2011-02-10, 21:06   #276
lucaa_rules
Wtajemniczenie

ja tez bym gdzies podziałała w jakis organizacjach, a ten manchester tak daleko
a poza tym to na tej mojej wsi to psy dup..i szczekają
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 22:08   #277
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Denise Pokaż wiadomość
Znowu zescie tyle nadziubaly dziewczynki , a moze tego 6 marca same sobie zorganizujemy wczesniejszy Dzien Kobiet , zwalimy sie do hany na wspolna sesje zdjeciowa nie no zartuje , ale wez kochana aparat , bedziemy miec co wspominac .
a ja zapraszam, ale bez wstepnego sie nie obejdzie. butelka wina i czekoladki
a aparat jasne ze wezme ze soba

Agia
- ja osobiscie, jak mowilam, za Canonami nie przepadam, ale to bardzo dobre aparaty. zycze powodzenia w pstrykaniu jak najlepszych fotek

co do spotkania, restauracja to super pomysl, ale zeby nie bylo za latwo, ja takze nie jem miesaale uwielbiam kuchnie hiszpanska, chinska, japonska, zreszta ja sie dostosuje zarezerwowanie stolika to tez dobry pomysl, tylko zebysmy mialy pewnosc ile jest chetnych i zeby sie wszystkie stawily

hana_sakura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 22:13   #278
lucaa_rules
Wtajemniczenie

no to moze zaczniemy od ilosci ja bede!!

to juz mamy 1 osobę
Stary 2011-02-10, 22:14   #279
hana_sakura
Raczkowanie

ja tez, ja tez
to juz sa dwie

Stary 2011-02-10, 22:36   #280
Gasienica
Raczkowanie

ja rowniez, wydaje mi sie, ze Joplin rowniez napisala, ze notuje ta date w kalendarzu..

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

zmykam, dobranoc i do jutra
Stary 2011-02-10, 23:58   #281
Agia*
Rozeznanie

No ok, to moze zacznijmy liste? Wtedy nikt sie nie zagubi w tlumie

1. lucaa_rules
2. hana_sakura
3. Gasienica
4. Joplin (Joplin potwierdz prosze )
5. Agia*

... no i nastepne chetne kontynuujcie

Tak na szybko moje typy na restauracje wraz z linkami do menu (wypisuje te, w ktorych jedzenie mi bardzo smakowalo, a ceny sa przystepne)
kuchnia hiszpanska - La Tasca (jedna jest na Deansgate)
kuchnia japonska - Wagamama (przy Printworks)
kuchnia wloska - moze Bella Italia (przy Primarku)?
kuchnia chinska - ja najbardziej lubie Buffet City ale mozna tam byc chyba tylko przez 1.5 h, wiec moze ktos zna jakies ciekwsze miejsce?
ewentualnie nie wspomniana jeszcze kuchnia meksykanska - Chiquito (w Printworks)

Gasienica - tak jak juz napisalam wczesniej wszystko jest jeszcze we wstepnej fazie. Jesli chodzi o organizacje to przede wszystkim potrzebujemy osob, ktore wystapilyby z jakimis inicjatywami i bylyby chetne prowadzic jakies warsztaty/kolka tematyczne np. tancerze, malarze, rzezbiarze, etc, a takze osob ktore chcialyby zaprezentowac siebie lub wlasne prace na imprezach, np. zespoly grajace muzyke live, wokalisci, fotografowie chcacy przedstawic swoje prace, etc.
Bedziemy prawdopodobnie takze potrzebowac jeszcze osob, ktore chcialyby pomoc nam przy organizacji imprez i wolontaryjnej pracy na rzecz Eccles Youth Center, ale to nie w tej chwili jeszcze (raczej w blizej nieokreslonej przyszlosci ). Wiem, ze moze pisze troche chaotycznie, ale prosze o wyrozumialosc - my naprawde dopiero zaczynamy

Odnosnie biblioteki - potrzebujemy tylko ksiazek, nie potrzebujemy czasopism. Ksiazki musza byc w dobrym stanie, poniewaz biblioteka nie zgadza sie przyjmowac innych. Kazda jedna ksiazka sie przyda

hana_sakura - dzieki bardzo, trzymaj kciuki za mnie A odnosnie wegetarianizmu: yupiii
Agia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 06:05   #282
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość

kuchnia hiszpanska - La Tasca (jedna jest na Deansgate)
kuchnia japonska - Wagamama (przy Printworks)
kuchnia wloska - moze Bella Italia (przy Primarku)?
kuchnia chinska - ja najbardziej lubie Buffet City ale mozna tam byc chyba tylko przez 1.5 h, wiec moze ktos zna jakies ciekwsze miejsce?
ewentualnie nie wspomniana jeszcze kuchnia meksykanska - Chiquito (w Printworks)
no to już jakis konkret ja jeszcze poszukam jakis innych knajp, w sensie moze znajde jakies takie bardziej domowe, bo jakos nie przepadam za sieciówkami, bo sie czuje jak w wielkiej fabryce ale ostatnio w Chiquito najadłam sie i byłam tak wesoło rozluzniono po paru mohito hehe ale propozycje fajne mysle ze w gdzie nie pojdziemy znajdzie sie cos dla wegetarian. moja kolezanka jest wege i nigdy nie miała problemu z zamówieniem czegokolwiek, gdziekolwiek by nie poszła. jeszcze dzis postaram sie wrzucic jakies ciekawe propozycje ode mnie
mam konto w serwisie OpenTable wiec zamowienie stolika dla naszej grupy bedzie wymagało dosłownie 30 sekund

miłego dnia kobiety
Stary 2011-02-11, 07:36   #283
Gasienica
Raczkowanie

Dzien dobry,

Ja proponuje podac deadline tak, zeby te z dziewczyn, ktore nie zagladaja tu codziennie mialy okazje potwierdzic swoja obecnosc, a takze, zeby uniknac dopisywania i zbyt czestego zmieniana rezerwacji .. Do na przyklad 20 lutego sie zglaszamy, potem dobra Luca nam wklei pare linkow do menu z paru najbardziej nam pasujacych miejsc i wtedy wybierzemy, co wy na to?

Agia* pogadamy na spotkaniu, bo widze, ze sie piszesz

I juz piatek dziewczyny
Czas sie szykowac do pracy, milego dnia i weekendu
Stary 2011-02-11, 08:13   #284
muaa
Raczkowanie

dzien dobry

ja oczywiscie tez sie pisze mnie tam w sumie bez roznicy gdzie wazne z kim

no juz piatek... jade na zakupy ...niedlugo skonczy mi sie lenistwo w domku ale sie ciesze bardzo ilez mozna

hana to do zobaczenia w piatek
muaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 08:14   #285
shehzadi
Zadomowienie

Wrzućcie zdjęcia po spotkaniu, żebym i ja mogła obejrzeć

Jeżeli chodzi o aparaty, mój TŻ też używa Sony i zdjęcia są, wg mnie i znajomych, bardzo dobrej jakości. Ja nie mam serca do ustawiania tych wszystkich funkcji

Agia super ten wasz projekt. Życzę powodzenia

Denise my też walentynek nie obchodzimy. Mój TZ nie rozumie sensu tego święta a i ja nigdy za nim nie przepadałam

muaa Polska się TZ nawet podoba, mówi, że ludzie są milsi niż w UK i nie gonią tak za forsą. Poza tym, doszliśmy do wniosku, że Polska ma wiele wspólnego z Pakistanem , np. urzędy, nic w nich nie można załatwić bez bólu . Niedługo wybory parlamentarne, w których TZ będzie mógł wziąć udział, ale twierdzi, że nie wie na kogo będzie głosować, bo się już do wszystkich zraził
shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 16:21   #286
lucaa_rules
Wtajemniczenie

witam kobiety ponownie przerwa w pracy a ja gdzie?? na wizazu of kors :P jeszcze tylko 40 minut i spadam musze isc jeszcze do lekarza po moja antykoncepcje, bo mi konczy na dniach a walentynki sie zblizaja hehe. do wieczora !!
Stary 2011-02-11, 22:01   #287
hana_sakura
Raczkowanie

jak wam minal dzien babeczki?

Luna, ja na cale szczescie w pracy nie mam dostepu do komputera, ale po powrocie z pracy, pierwsza rzecz jaka robie to wejscie tutaj straaaasznie uzalezniajace a moj TZ do tej pory myslam,ze to forum jest tylko o firmach nietestujacych produktow na zwierzetach itp i ja z uporem maniaka, wchodze tu codziennie i obsesyjnie sprawdzam czy przypadkiem jakies nowe firmy nie sa na liscie tych co testuja

faktem jest ze tak znalazlam to forum ale to inna histora

Luca a znalazlas jakies fajne, male knajpki przypadkiem? bo ja mam wrazenie ze wiekszosc restauracji w manchesterze to sieciowki. nie to zebym nie lubila, bo nic do nich nie mam specjalnie ale jednak wole miejsca 'niezalezne' wiem ze na deansgate jest fajna knajpka hiszpanska, tzn wyglada fajnie < i to nie jest la tasca> tylko nie wiem jak tam z cenami jest.trza by bylo oblukac.

ide sie wylozyc w wannie do pozniej

Stary 2011-02-12, 01:32   #288
Gasienica
Raczkowanie

zgadzam sie, ze uzalezniajace, ja wlasnie z pubu wrocilam i zamiast sie rzucic spac, to pierwsze co pomyslalam, ze sprawdze o czym tu plotkujecie
Stary 2011-02-12, 08:10   #289
lucaa_rules
Wtajemniczenie

dolaczam sie do uzaleznionych robie nadgodziny w pracy i co i wizaz nie szukalam knajpek jeszzce, ale spokojna wasza glowa do marca jeszcze troche czasu a ja nie rzucam slow na wiatr milego dnia!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 08:31   #290
Gasienica
Raczkowanie

Hej dziewczyny, sobota przyszla, wrocilam wczoraj bardzo pozno, wiec mozna i wypadaloby dlugo pospac a ja sie obudzilam przed osma, prawie jak do pracy.

Luca wiem, ze jeszcze sporo czasu, ale wlasnie mi sie przypomnialo, ze niesieciowki w Manchesterze znajdziesz w northern quarter (tak mi sie przynajmniej wydaje bylam tam ktoregos roku an chrismast party)
Moze ta stronka sie przyda:
http://www.restaurantsofmanchester.c...ernquarter.htm

Jakie plany na weekend?
Milego dnia
Stary 2011-02-12, 09:12   #291
lucaa_rules
Wtajemniczenie

ja po pracy ide sobie kupic jakas kiecke na wieczor a wieczorem kolacja w brazylijski steak house duuuuzo miecha
Stary 2011-02-12, 09:38   #292
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
ja po pracy ide sobie kupic jakas kiecke na wieczor a wieczorem kolacja w brazylijski steak house duuuuzo miecha
Powodzenia na zakupach. Dla mnie znalezc kiecke to koszmar. Baw sie dobrze wieczorem (zalatwilas te tabletki? )
Stary 2011-02-12, 09:43   #293
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gasienica Pokaż wiadomość
Powodzenia na zakupach. Dla mnie znalezc kiecke to koszmar. Baw sie dobrze wieczorem (zalatwilas te tabletki? )
Zalatwilam, zalatwilam, bez problema. no ze mna tez moze byc wesolo z kupowaniem, bo wszystkie sukienki takie krotkie teraz robia a ja za bardzo nie mam warunkow na takie mini kuzwa:P zamiast nog mam dwa nawiasy wiec ratuje mnie dlugosc przed/za kolano
Stary 2011-02-12, 09:54   #294
Gasienica
Raczkowanie

Jak juz znajdziesz kiecke to potem buty sprobuj sobie dobrac, kolejny koszmar, albo plaskie balerinki albo takie platformy, ze mozna sie zabic. Kiedys widzialam taka jedna, jak upadla, no naprawde mi sie zal zrobilo. Ale obcasy to conajmniej 12 cm miala.

A jakie ogolnie lubisz sklepy? Brakuje ci jakis z Polski czy wolisz te tutaj?
Stary 2011-02-12, 10:34   #295
lucaa_rules
Wtajemniczenie

buty to akurat mam przygotowane mam okolo 40 par wiec napewno cos sie znajdzie a poza tym TZ dostal by zawalu jakby kolejna pare zobaczyl hehe. a co do sklepow to lubie New Look, Jane Norman, Warehouse, przychylnie patrze ostatnio na H&M. ale jak cos mi sie spodoba w jakims innym sklepie to tez kupie z Polski nie brakuje mi nic, gdyz w Polsce nie bylo mnie stac aby sobie takie wypady robic po sklepach. ubieralam sie glownie na targach albo w lumpeksach.
Stary 2011-02-12, 11:37   #296
Gasienica
Raczkowanie

Ja lubie H&M bardzo, potem esprit, tk maxx, next, river island i mango ostatnio mi sie spodobalo. Z Polski to mi brakuje orsay i paru lokalnych sklepikow.

Ide kontynuowac ogarnianie domu, do pozniej
Stary 2011-02-12, 11:58   #297
Denise
Raczkowanie

Witajcie Tez wlasnie smigam z mopem i odkurzaczem i oczywiscie Was podczytuje
No Lucaa widze , ze sie zapowiada upojna noc , wiec chyba Cie juz do jutra nie zobaczymy na Wizazu
Ja w Jane Norman i Warehouse zawsze wyhacze jakas fajna kiece , szczegolnie z tych o fasonie olowkowym , wiec udanych zakupow .

Gasieniczko posprzatalas juz?
Denise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 12:17   #298
Gasienica
Raczkowanie

hej Denise, kuchnie juz tak , teraz mala przerwa, wiec przyszlam sprawdzic tutaj i zaraz zabieram sie za lazienke
Stary 2011-02-12, 12:31   #299
lucaa_rules
Wtajemniczenie

a posprzatasz u mnie tez?? prosze ladnie prosze
Stary 2011-02-12, 12:58   #300
Gasienica
Raczkowanie

Luca ja swoja energie do sprzatania juz wyczerpalam na dzis albo moze i na kilka nastepnych dni. Teraz przydaloby sie isc gdzies wywietrzyc, podobno ladnie i cieplo jest. moze Denis cie wesprze w tej sprawie A jak sukienka, kupilas czy ciagle w pracy jestes?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości