|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny przeczytałam cały wątek od początku i jestem pod wielkim wrażeniem wyników jakie tu wspólnie uzyskujecie...
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i wspólnie stworzymy naszą "grupe wsparcia" ![]() ![]() od jutra zabieram się za liczenie punktów (mam chyba 21, z tego co wyliczyłam) waga: 85 wzrost: 178 wiek: 23 Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wytrwałości (sobie tez hehe ![]() Ps. jeżeli byłaby taka możliwość to prosiłabym o ten kalkulatorek do obliczania punktów - z góry bardzo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta Strażników Wagi (Weight Watchers) - przepisy + zdjęcia
Cytat:
![]() ![]() Dziś tłusty czwartek ![]() ![]() Edytowane przez ilina83 Czas edycji: 2010-02-11 o 07:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie da sie ukryć tłusty czwartek - tradycja wiadomo
![]() ![]() ![]() a jak Wam dziewczyny udaje sie wytrwać w tym jakże "słodkim" i pełnym pokus dniu ? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
iwonaZG czy ja mogłabym skopiować na forum na ktorym siedze, dla dziewczyn, ten twoj rozpisek tego co jadłaś
![]() Przydałoby się, a nie mogę ich odesłać tutaj. Prrroooszęęę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę się pochwalić , że udało mi się nie zjeść pączka ,a pokusa była duża bo jakieś 40 pączków stało obok mojego biurka, ale i tak zdrowo nie zjem zaoszczędzonych punktów - trzymam je na piwo w niedzielę ( jedno jasne 4 p) heheeh. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
No w końcu tłusty czwartek jest tylko raz w roku
![]() ![]() a jak tam wasze wyniki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
ja jutro się ważę, pochwalę się z pewnością
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ! Ja wiem, że chyba był tu ruszany temat produktów "do syta"
Ale teraz nie umiem znaleść... Powiedzcie mi, czy wie któraś coś na ten temat. Które to są produkty, i czy one nadal obowiązują. I ILE MAJĄ PUNKTÓW:P bo ziemniaki na starych tabelkach pisze ze mają 2 punkty do syta... A iwonaZG w swoim jadłospisie ma ze 4 xD i troche się w tym nie łapię już.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
nooooo i tak jak przypuszczałam 2,5 pkt więcej
![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki....byle do jutra hihihihihi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
![]()
dziś zrobiłam włoska zupę warzywną z przepisu podanego na pierwszych stronach i muszę przyznać że jest przepyszna, ja akurat zamiast kalarepy dodałam kapusty pekińskiej. Na pewno zagości na moim stole nie raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Produkty do syta możemy wkomponować w jeden posiłek i zjeść do przyjemnego uczucia sytości ( mie obżerać się!!!!) Nie ma ogranicznika ile razy dziennie możemy jeść do sytości. Mam to z materiałów które przysłała do mnie ta kobieta co schudła 43 kg. Ja do sytości , jak pewnie zauważyłaś biorę raz , czasem 2 razy dziennie, ale nie przesadzam. Jak robię pierś z kurczaka z ziemniakami do sytości i brokułami to w tym mam dwa, trzy ziemniaczki. U mnie to skutkuje ![]() Jeden ziemniak w tabeli ( nie do sytości ) to 2 p. Ta pani mówiła ,że czasami jadła pstrąga 2 lub 3 sztuki do sytości za 3p. Ja jem jednego i piekę go w folii w piekarniku (około 40 minut) z łyżeczką Delmy, w ziołach , polecam- pycha!!!! Mam nadzieję ,że w miarę jasno wyjaśniłam te punkty do sytości ![]() ![]() Edytowane przez iwonaZG Czas edycji: 2010-02-11 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kobietki, wyliczcie mi punkty - kobieta ![]() waga 67 wzrost 158 wiek 39 praca siedząca Edytowane przez wosebka Czas edycji: 2010-02-11 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem Ania. Właśnie skończyłam czytać wszystkie wasze posty. Jestem naprawdę pod bardzooooo wielkim wrażeniem waszych osiągnięć. Naprawde chyle czoła ![]() O tej diecie właśnie usłyszałam w tv w pytaniu na śniadanie i dopiero dzisiaj trafiłam na wizaż ( z czego jestem bardzo zadowolona). Też musze zrzucić zbędne kilogramy. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona i będziecie mnie wspierać, bo mi to się na pewno przyda! A więc od dzisiaj zaczynam swoją dietę i mam nadzieje, że nie polegnę i że ona mi wejdzie w krew. .... a teraz mykam spać! buziale kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Witaj Aniu też jestem tutaj nowa.
Od jutra zaczynam tą dietę będę wam zdawać relacje na bierząco o moich wynikach.....a mam z czego chudnć. Trzymajcie kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczynki chciałabym zapomnieć o wczorajszym dniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Gratuluję Wszystkim ubytku wagi
![]() ![]() ![]() Ja też wczoraj poległam .Pączki to zmora ludzkości. Dzięki Iwonka że wytłumaczyłaś z tym do syta.Ja dostałam pkt. od naszej uprzejmej koleżanki i jest różnica w pkt. Dziewczyny czy któraś ma aktualne pkt.Czy zechce się ze mną nimi podzielić!! Pozdrawiam!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
kochane dziś drugi tydzień odkąd liczę punktu i 2 kg mniej, juupii! razem to 5 kg mniej w 2 tygodnie
![]() Tak jak obiecałam wklejam 2 tydzień mojego menu, mam nadzieję ,że Wam się przyda ![]() Jadłospis 06 – 12.02.2010 r. (II tydzień) Sobota 18,5 p Śniadanie – 5 p - 2 kromki chleba czarnego – 3p - Łyżeczka margaryny niskotłuszczowej – 1p - 2 x Plastry wędliny drobiowej – 1 p - Sałata, pomidor, papryka, ogórek świeży – 0 p - Kawa – 0 p Przekąska – 1,5 p - 2 x kiwi – 0 p - 250 ml maślanki – 1,5 p Lekki posiłek – 4,5 p Sałatka z ravioli - 40 g suchego ravioli (przed ugotowaniem) – 2 p - Plaster szynki gotowanej – 0,5 p - Szczypiorek, 0,5 papryki, - 0 p - Łyżeczka majonezu niskotłuszczowego – 0,5 p - Łyżka stołowa jogurtu naturalnego niskotłuszczowego – 0,5 p - 2 łyżki stołowe groszku z puszki – 1 p - Kawa – 0 p Obiad – 7,5 p Zapiekanka z piersi kurczaka - 125 g piersi z kurczaka – 2,5 p - 2 ziemniaki – 2 p - 200 g brokuły – 0 p - Łyżeczka oliwy – 1 p - 4 duże pieczarki – 0 p - 30 g startego żółtego sera odtłuszczonego – 2 p Przekąska – 0 p - Jabłko – 0 p - 250 g brokuły – 0 p - Herbata – 0 p W ciągu dnia ok. 0,7 – 1 l wody mineralnej magnezowo-wapniowej (Muszynianka) Niedziela 19 p Śniadanie – 5,5 p - Łyżeczka majonezu niskotłuszczowego – 0,5 p - Jajko na twardo 2 szt – 4 p - 2 łyżki stołowe groszku z puszki – 1 p - Sałata, pomidor, papryka, ogórek świeży – 0 p - Kawa – 0 p Przekąska – 1,5 p - 1/4melon – 0 p - 250 ml maślanki – 1,5 p Lekki posiłek – 6 p - Łyżeczka margaryny niskotłuszczowej – 1p - 2 x Kromki chleba czarnego – 3 p - Plaster szynki drobiowej – 0,5 p - Sałata, ogórek świeży, pomidor – 0 p - 30 g tuńczyka w oleju – 1,5 p - Kawa – 0 p Obiad – 6 p - Pstrąg w ziołach z folii do syta – 3 p - 2 ziemniaki – 2 p - 2 x marchewka starta – 0 p - Łyżeczka margaryny niskotłuszczowej – 1 p - Sos do marchewki – łyżeczka soku z cytryny + łyżeczka miodu – 0 p Przekąska – 0 p - 250 g brokuły – 0 p - Herbata – 0 p W ciągu dnia ok. 0,7 – 1 l wody mineralnej magnezowo-wapniowej (Muszynianka) Poniedziałek 18 p Śniadanie – 3 p - kromka chleba czarnego – 1,5 p - łyżeczka margaryny niskotłuszczowej – 1 p - Plasterek wędliny drobiowej – 0,5 p - Sałata, pomidor, ogórek świeży – 0 p - Kawa – 0 p Przekąska – 1,5 p - 1/4melon – 0 p - 150 g jogurt naturalny niskotłuszczowy 1,5 p Lekki posiłek – 5 p - 2 kromki chleba czarnego – 3 p Sałatka - 2 plastry wędliny drobiowej – 1 p - Sałata lodowa, ogórek świeży, papryka – 0 p - 2 łyżki stołowe groszku z puszki – 1 p - Kawa – 0 p Obiad – 6 p - Cielęcina do syta – 3 p - 250 g brokuły – 0 p - 0,5 woreczka kaszy gryczanej – 3 p Przekąska – 2 p - 150 g kalafior – 0 p - 150 g brokuły – 0 p - Pomidor – 0 p - 2 łyżeczki majonezu niskotłuszczowego – 1 p - 2 łyżki stołowe groszku z puszki – 1 p - Ogórek zielony – 0 p - Herbata – 0 p W ciągu dnia ok. 0,7 – 1 l wody mineralnej magnezowo-wapniowej (Muszynianka) Wtorek – 20 p Śniadanie – 4,5 p - kromka chleba czarnego – 1,5 p - 100 g ser twarogowy chudy 0% – 1,5 p - 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % – 1,5 p - rzodkiewka, ogórek świeży – 0 p - Kawa – 0 p Przekąska – 1,5 p - jabłko – 0 p - 150 g jogurt naturalny niskotłuszczowy 1,5 p Lekki posiłek – 5 p - 2 kromki chleba czarnego – 3 p - łyżeczka margaryny niskotłuszczowej – 1 p - 2 plastry wędliny drobiowej – 1 p - Sałata lodowa, ogórek świeży, pomidor – 0 p - Kawa – 0 p Obiad – 9 p Chilli Con Carne - 125 g chudej mielonej wołowiny – 4 p - 0,5 torebki ryżu – 3 p - 1/4 opakowanie przyprawy do chilli con carne – 0 p - 1/4 cebula (starta na tarce albo trochę zblendowana - jednym słowem im drobniejsza tym lepiej) – 0 p - 1/4 zielone chilli (można nie dodawać jak ktoś nie lubi ostrych potraw) – 0 p - 1 łyżeczka przecieru pomidorowego – 0 p - 1 ząbek czosnku – 0 p - 1/2 puszki pomidorów w zalewie (pokrojonych) – 0 p - 50ml wywaru warzywnego – 0 p - 1/4 puszka czerwonej fasoli (odsączona i wypłukana) – 1 p - 1 łyżeczka oliwy do smażenia – 1 p Przyprawę do dania podzielić na dwie części. Mięso wymieszać z cebulą i jedną częścią przyprawą do chilli con carne. Uformować nieduże kulki . Rozgrzać patelnię i podsmażyć klopsiki na oliwie, odłożyć je na bok. Wlać na patelnię pomidory w puszce, dodać pokrojone chilli, przecier pomidorowy, resztę przyprawy chilli con carne, wywar warzywny oraz zmiażdżony czosnek - gotować to razem około minuty. Dodać do tego odłożone wcześniej klopsiki i dusić razem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać opłukaną fasolę i gotować jeszcze 5 minut. Przekąska – 0 p - 250 g brokuły – 0 p W ciągu dnia ok. 0,7 – 1 l wody mineralnej magnezowo-wapniowej (Muszynianka) Środa – 19 p Śniadanie – 4,5 p - kromka chleba czarnego – 1,5 p - 100 g ser twarogowy chudy 0% – 1,5 p - 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % – 1,5 p - rzodkiewka, ogórek świeży – 0 p - Kawa – 0 p Przekąska – 1,5 p - jabłko – 0 p - 150 g jogurt naturalny niskotłuszczowy 1,5 p Lekki posiłek – 5 p - 2 kromki chleba czarnego – 3 p - łyżeczka margaryny niskotłuszczowej – 1 p - 2 plastry wędliny drobiowej – 1 p - Sałata lodowa, ogórek świeży, pomidor – 0 p - Kawa – 0 p Obiad – 7,5 p - 125 g piersi z kurczaka– 2,5 p - 1 łyżeczka oliwy – 1 p - Pomidory, papryka, cebula (leczo) – 0 p - Makaron do syta – 4 p Przekąska – 0,5 p - 150 g kalafior – 0 p - Pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa – 0 p - 1 łyżeczka majonezu niskotłuszczowego – 0,5 p - Herbata – 0 p W ciągu dnia ok. 0,7 – 1 l wody mineralnej magnezowo-wapniowej (Muszynianka) Czwartek – 19 p Śniadanie – 5,5 p - kromka chleba czarnego – 1,5 p - 40 g sera pleśniowego Valbon Brie – 4 p - Sałata, pomidor, ogórek świeży – 0 p - Kawa – 0 p Przekąska – 1,5 p - Jabłko – 0 p - 150 g jogurt naturalny niskotłuszczowy 1,5 p Lekki posiłek – 5 p - 2 kromki chleba czarnego – 3 p - łyżeczka margaryny niskotłuszczowej – 1 p - 2 plastry wędliny drobiowej – 1 p - Sałata lodowa, ogórek świeży, pomidor – 0 p - Kawa – 0 p Obiad – 7 p - Ryba do syta – 3 p - Łyżeczka oliwy – 1 p - Pomidory gotowane, papryka, cebula (leczo) – 0 p - 0,5 woreczka ryżu naturalnego – 3 p Przekąska – 0 p - 250 g brokuły – 0 p - Herbata – 0 p W ciągu dnia ok. 0,7 – 1 l wody mineralnej magnezowo-wapniowej (Muszynianka) Edytowane przez iwonaZG Czas edycji: 2010-02-12 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Piątek – 18,5 p
Śniadanie – 5,5 p - kromka chleba czarnego – 1,5 p - 40 g sera pleśniowego Valbon Brie – 4 p - Sałata, pomidor, ogórek świeży – 0 p - Kawa – 0 p Przekąska – 0 p - Jabłko – 0 p Lekki posiłek – 3,5 p - 1 kromka chleba czarnego – 1,5 p - 1 plaster wędliny drobiowej – 0,5 p - Sałata lodowa, ogórek świeży, papryka – 0 p - 150 g jogurt naturalny niskotłuszczowy 1,5 p - Jabłko – 0 p - Kawa – 0 p Obiad – 8,5 p Lasagne - 3 płaty makaronu – 3 p - 150 g brokuły, pomidory, pieczarki – 0 p - 120 g piersi z indyka bez skóry (zmielonej) – 2 p - 60 g sera mozzarella – 3,5 p Przekąska – 0 p - 150 g kalafiora – 0 p - Herbata – 0 p W ciągu dnia ok. 0,7 – 1 l wody mineralnej magnezowo-wapniowej (Muszynianka) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Iwonko-dzięki.!!!
Drukuję i korzystam!!!Bardzo mi pomogłaś.Dla mnie układanie jadłospisu i liczenie pkt. to koszmar. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
iwonaZG mi też się bardzo przyda Twój jadłospis! jest super dziękuje bardzo! ja też nie lubie układać jadłospisu! A teraz dopiero zaczynam i jest mi bardzo trudno bo się w tym wszystkim połapać :/
Evelyn1985 to co zaczynamy kochana nasze zmagania ![]() mam nadzieje że będzie dobrze ... i coraz lepiej pozdrawiam ps. aha dziewczynki jak macie swoje jadłospisy to wrzucajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez iwonaZG Czas edycji: 2010-02-13 o 15:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Przeczytalam caly watek .Jestem pod wrazenienie dziewczyny . Chyba sie skusze na te diete . Mam jednak prosbe do Was kochane . Czy nie mozna by tego jadlospisu umiescic jako osobnego tematu i w dodatku jeszcze "przyczepionego coby nam nie fruwal po forum . Narazie pozdrawiam serdecznie i....Wroce tu jeszcze tylko domownicy mnie wolaja .i musze isc .
![]() Edytowane przez agacinka2 Czas edycji: 2010-02-13 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
[QUOTE]czytałam ostatnio w PRZYJACIÓŁCE o tej kobiecie co straciła 43kg,.......[QUOETE]
A ja czytalam na jednym z forum ,ze zostala przepedzona ,bo za bardzo pazerne dziewcze bylo i przepedzono ja z forum ![]() Edytowane przez agacinka2 Czas edycji: 2010-02-13 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Wypędzono ją z forum, bo pannica chętnie pomagała w odchudzaniu, ale za pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorry jeśli kogoś uraziłam, ale mam prawo mieć swoje zdanie, więc nie złoście się na mnie , pleasssss ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Jestem nowa, ale myślę, że ta dieta jest idealna dla mnie. Nie będę opisywać wszystkich diet jakie stosowałam bo szkoda czasu. Powiem tylko tyle, że 3 lata temu udało mi się schudnąć, ale wiadomo jo-jo bolesne doświadczenie. Dlatego muszę się wziąć ostro by na obronie wyglądać minimum 10 kg mniej. Myślę, że do czerwca jest to osiągalne. Mam tylko jak na razie dwa małe problemy. Obiad podajecie fajne przepisy tylko nie wiem czym mam zastąpić mięso, no bo warzywa to mają zero. A białko jest np w fasolce szparagowej. I jeszcze jedno odnośnie sportu czy ja dobrze to rozumiem, że jeśli wyćwiczę za 12 punktów to potem mogę za te 12 punktów zgrzeszyć, bo ja np wolałabym ćwiczyć codziennie, więc na pewno będzie to więcej niż 12 punktów.
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pełna obaw, ale też z lekkim niepokojem postanowiłam po 2 tygodniach stanąć na wadze...i spieszę się pochwalić 3kg mniej
![]() ![]() Pozdrawiam i proszę trzymajcie za mnie kciuki, a ja za Was ![]() Ale...mam Walentynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zaczynam od poniedziałku odchudzać chopa z jadłospisem iwonki ,dołożę mu tylko troche pktDo tej pory schudł 5kg.Ja pozostaję nadal na ONZ ale będę liczyć pkt.żeby nie przekroczyć kalorii.Zważę go za tydzień i poinformuję o wynikach.Ale jak go upilnować żeby nie dojadał to nie mam pojęcia.Lodówka na łańcuch!!!-to jest metoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.