![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
Dziewczyny, to prawda, ze te 4 funty nie jest az tak duzo. Ale akurat ta lekka nadwaga zamiast tego zeby rowno sie rozprowadzic po calym ciele, wybrala sobie miejsce tylko na moim brzuchu i biodrach
![]() leleth, no to rzeczywiscie w Twoim przypadku trudno podciagnac miesnie brzucha, jesli sa pociachane i w dodatku oslabione po ciazy. Ale ja sobie powtarzam, ze dla chcacego nic trudnego ![]() ![]() A jaka operacje mialas, jesli mozna wiedziec? Jesli nie chcesz, to nie musisz odpowiadac ![]() Fajnego macie pediatre, ze tak potrafi dac diagnoze przez telefon. Czasami tez bym chciala takiego miec, gdyz nasz pediatra z byle jaka glupotka kaze przychodzic na wizyte - i za kazdym razem zgarnia z nas 25$ ![]() Mam nadzieje, ze maly jednak nie bedzie musial brac zadnego antybiotyku. Dziewczyny, na prosbe jednej z kolezanek-wizazanek zaladowalam kilka zdjec do albumu w moim profilu. Wiec zapraszam do obejrzenia (niektore zdjecia juz widzialyscie). Album bedzie dostepny tylko przez kilka dni ![]()
![]() |
#272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zdjecia sa jak zwykle super... Adas jako strazak wymiata ![]()
![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pisalas wczesniej, ze masz czeste wzdecia - moze to wlasnie przez to, ze mialas ta operacje? Ja wlasnie tez sie mecze dosc czesto ze wdzeciami i zaczelo mi sie to po porodzie. Jem to co zawsze jadlam, wiec zadnych nowosci dla organizmu nie ma. Dziekuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wzdec to jestem pewna, ze to cos co jem... moze gluten... nie mam cierpliwosci aby sprawdzac...... a jesli chodzi o kotka to mialam taka sama sytuacje gdy pracowalam jako niania... jak chlopiec skonczyl piec lat zaczal powoli zapominac o swoim podopiecznym.... a misiek prawie sie rozlecial ze starosci w tym czasie..... znam tez 6ciolatka, ktory wciaz spi na swojej poduszcze, ktora mial od urodzenia... oczywiscie ma kocyk do kompletu ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
BAN stały
|
jej a ja mam taka ochote na pizze jak baba w ciazy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
zapomnialam wczesniej napisac, ze ogladalam w nocy "Fight Club" z Bradem Pittem i Edwardem Nortonem... i mi sie bardzo spodobal ... musze obejrzec go jeszcze raz obejrzec bo maz mi przeszkadzal swoimi nieustajacymi pytaniami bo sie gubil w fabule ....
![]() ![]() Czarny Elf jak spedzilas urodziny? Jadzis wyjatkowo planuje isc spac przed polnoca...ale zobaczymy co z tego wyniknie... ![]()
![]() |
#277 |
BAN stały
|
a ja jestem taka spiaca ze szok ale nie ide jeszcze spac bo mala kolo 12 powinna jesc takze poczekam poczytam sobie cos na necia
---------- Dopisano o 03:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- nie wiem ile w was udziela sie na watku jesienne cudaczki niemwlaczki 2009( wiem ze schoolcraft) w kazdym razie ,dziewczyny mowia ze ich malenstwa mniej ostanio jedza ,nasza tez zfolgowala sobie z rzeucaniem sie na papu ale gdzies czytalam ze od okolo 6 tyg zycia dziecka konczy sie ten gwaltowny okres wzrostu i dlatego nasza pociechy mniej jedza....moja 14 stycznia skonczy 2 m-ce a 15 idziemy na wazenie, mierzenie i szczepienie....boje sie tego szczepienia bo wiem jak bardzo bedzie plakac moje malenstwo...zreszta ona juz mam dosc tych lekarzy...jak sie z nia pojdzie w nowe miejsce i zdejmuje jej sie kurteczke to jest placz bo ona mysli ze jest u doktora dopiero jak sie przekona ze nikt obcy jej nie dotyka sie uspakaja...nawet jak do babci jedzie to po zdjeciu kurteczki ja musze ja miec na rekach poki sie nie uspokoji ewentualnie moj maz ![]() dziewczyny, czy wasze malenstwa tez jak sie z butelki najedza to zaczynaja sie wiercic, odwracac glowe, i wypychaja smoczek od butelki jezykiem? moja dzisiaj sie nauczyla odpychac moja reka z butelka jej raczka jak juz ma dosc jedzenia ![]() aha, czy ktoras z was uzywala takiego stoleczka do siedzenia, nazywa sie HELP ME SIT czy cos takiego ja go widzialam w Toys R Us i mysle czy nie kupic, rozmawialam z kolezanka ona ma i jej mala co ma 3 tyg siedzi w tym, nie wiem jak bo 3tyg glowki jeszcze nie trzyma , ale siedzi!!! ---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ---------- i znow ucieklo mi, bylam na kontroli po porodzie u doktora wszystko jest ok...w zwiazku z tym ze to byla cesarka nie moge byc w ciazy przez kolejny rok a najlepiej poltora wiec zaproponowal mi tabletki antykoncepcyjne ,a ze nie karmie cycem to sie zgodzilam dla wlasnego spokoju...biore allesse 28, czy ktoras z was to brala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
leleth, jak tam Oli? Mial na noc goraczke?
U nas kurde jak nie urok, to .... Jakis tydzien temu u malej na raczkach i nozkach zaczely sie pojawiac takie suche plamki - tak zwana eczema. Przechodzilam przez to z Adasiem, wiec wiem, ze to sie najczesciej pojawia w zimie, kiedy w domu jest suche powietrze. Zaczelam jej to smarowac kremem Aveeno. Dzisiaj z rana zauwazylam, ze nad lokciem jedna plamka byla wyjatkowo zaczerwieniona, wiec posmarowalam to miejsce jeszcze raz. A wieczorem jak rozebralam mala do kapania, to zauwazylam, ze z tej plamki doslownie zrobila sie mala ranka ![]() ![]() zuzanna12, moja mala z kazdym miesiacem je co raz to wiecej, wiec nie pomoge w tym, czemu dzieci zaczynaja mniej jesc. Tabletek antykoncepcyjnych rowniez nie biore, wiec i tu nie pomoge. Co do tego stoleczka do siedzenia, to widzialam taki, ale osobiscie nie posiadam. Uwazam, ze to jest glupota sadzic 3 tygodniowe dziecko w takim czyms - no ale kazda mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka. Pozdrawiam dziewczynki i zmykam spac - jutro mamy gosci. Buziaki ![]()
![]() |
#279 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co do eczemy to ja mam 4 lata doswiadczenia w walce z tym paskudztwem... tz ma to od wlasnie takiego czasu... uspokoje Cie,ze taka ranka raczej nie boli tylko ewentualnie piecze lub swedzi. Na tzta dziala triple paste eczema (krem dla dzieci - kupisz w kazdym supermarkecie, aptece) , lotion johnson and johnson z rozowa nakretka (zapomnialam nazwy ale chyba cos w stylu '24h moisture) nie wiem czy mozna go uzywac na wrazliwej skorze dziecka, poza tym mozesz dorzucic troche oatmeal do kapieli malej..... Tz mial ostatnio bardzo powazny nawrot choroby i pomogla mu masc 'elocom' ale jest na recepte... i moze zawierac sterydy ale nie chce mi sie teraz tego sprawdzac.... a i jeszcze jedno... eczema zwykle wystepuje u dzieci uczulonych na mleko krowie wiec teoria Twojego lekarza chyba sie sprawdzila.... mialam isc spac przed polnoca.... jest 11.50 a ja ogladam film ![]()
![]() |
![]() |
#280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tej podkreslonej czesci, to ja jednak mam nadzieje, ze to nie jest zadne uczulenie na mleko. Eczema moze rowniez wystepowac dlatego, ze w domu jest suche powietrze (co by wlasnie sie sprawdzalo, gdyz Adas tez ma eczeme i pojawia sie mu jak tylko sie zaczyna zima, a reszta czasu ma czyste cialko) albo tez dlatego, ze dziecko sie czesto kapie i jakby sie zmywa ten olej ktory cialo wydziela zeby nawilzac skore (co u nas tez jest mozliwe, gdyz codziennie kapiemy dzieci, robiac z tego wieczorowa rutyne przed pojsciem spac). Oczywiscie moze byc tez uczulenie na mleko, o ktorym piszesz. Ale poki lekarz nie zrobi jakiegos konkretnego testu zeby potwierdzic alergie, to bede wierzyc ze z mala jest wszystko ok. Nie raz czytalam/slyszalam, ze lekarze zbyt czesto daja diagnoze uczulenia na mleko u takich malych dzieci, kiedy bardzo maly procent dzieci tak naprawde takie uczulenie ma. Dziekuje za info odnosnie kremow ![]() Mysmy dopiero powstawali - goscie przyjda za niecale 2 godziny, a ja jeszcze siedze na wizazu w pizamie ![]() Milej niedzieli!
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
ale naskrobalyscie
![]() wczoraj trafil nam sie w tv The Count of Monte Cristo, wiec obejrzelismy sobie, mimo iz juz znamy ![]() leleth jak Oli dzisiaj sie czuje? schoolcraft te uczulenia rozne to paskudna sprawa, ale z tego co widze, to teraz prawie kazde dziecko cos tam ma lub mialo...Milego spedzenia czasu z goscmi! Niestety nie znalazlam albumu u Ciebie w profilu. Moze nie umiem szukac ![]() CzarnyElf jak tam urodziny? Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-10 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
BAN stały
|
tak, zgadzam sie ze lekarze czesto mowia ze to uczulenie na krowie mleko kiedy czasem to jest cos innego u nas tez mala jak puszczala baki to plakala wiec lekrka od razu ze nietolerancja laktozy i kazala kupic lactose free formula kupilam dalama ale mala tym prawie plula...poszlam do innego doktora zrobil testy okazlo sie ze, uczulenia na laktoze nie ma....i jest wszystko ok.....
sluchajcie czy wam przestalo juz krawic po porodzie, mala ma prawie 2 mce i takie lekkie plamienie mam....bylam na kontroli wszystko ok...cytologia tez ok...lekarz mowil ze jeszcze ze 3 dni poleci i koniec i dal mi tabletki anty zeby za szybko nie zajsc w ciaze bo jestem po cc...w kazdym razie to bylo prawie 2 tyg temu, a to plamienie przeistoczylo sie w okresowe krawienie....no nic poszlam znow do niego niby wszysko ok....i wiecie co zauwazylam ze jak biore te tabletki rano to wtedy leci ze mnie ,a jak na noc to nic....zadzwonilam zapytac sie lekarza czy jest ok ze mna wszystko a on na to ze tak....i mi wytlmaczyl ze te tabletki powinnam brac na noc, bo jestem po cc a one minimalnie rozrzedzaja krew i dlatego tak sie dzieje i zeby nie martwic sie, bo plamienia moge miec do 3 i pol m-ca.... dodam ze jestem zadowolona z tego lekarza, bo naprawde otoczyl mnie wspaniala opieka w czasie ciazy i porodu i po porodzie rowniez ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- ide sie kapac bo tesciowie wpadna na odwiedziny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja ogladalam wczoraj 'In the land of women" czy cos takiego... z Meg Ryan .... calkiem fajny film ... a akcja dziala sie w Detroit (calkiem ladna okolica Schoolcraft ) ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Mielismy gosci i bylo bardzo fajnie! Posmialismy sie, dzieciaczki superowo sie zachowywali - Eva prawie caly czas przespala, a Adas byl grzeczniutki i ostatnie 2 godziny pobytu gosci u nas rowniez przespal. Wiec i ja moglam chwile sie zrelaksowac ![]() Alguien, to prawda, ze teraz sie czesto slyszy, ze dzieci maja przerozne alergie. Ale alergia na mleko od krowy jest bardziej skomplikowana, ze tak powiem. Duzo o tym czytalam i wszedzie pisza, ze dosc rzadko wystepuje. Co do tego, ze nie mozesz zobaczyc mojego albumu, to dlatego ze on jest dostepny tylko dla osob na mojej liscie przyjaciol. Zaraz wysle Ci zaproszenie i jesli bedziesz chciala, to je przyjmiesz ![]() leleth, super, ze Oli juz dobrze sie czuje ![]() ![]() Co do tego filmu "In the land of woman", to kiedys widzialam chyba kawalek tego filmu, ale nie pamietam zeby jakos specjalnie mnie zainteresowal. O czym dokladnie jest? A w Detroit rzeczywiscie sa ladne miejsca - tzn. w okolicach Detroit, bo sam Detroit jest caly rozwalony, pusty i bardzo niebezpieczny. Milego wieczoru, dziewczyny!
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oli dzis znowu dostal goraczki ale odrazu dalismy mu Motrin i po prostu jutro idziemy do lekarki na kontrole... prawdopodobnie to jednak zeby bo w ogole juz nie kaszle i nie ma kataru.... a slini sie tak, ze musze jutro zrobic pranie bo zaslinil wszystkie swoje bluzy w ciagu jednego dnia... Film byl o gosciu, ktorego zostawia dziewczyna i aby poukladac sobie wszystko w glowie wyjezdza do swojej babci do Detroit... Babcia jest zdziwaczala i wciaz powtarza, ze umiera..... Kilka dni po przeprowadzce poznaje starsza od siebie sasiadke (Meg Ryan) i zaczynaja sie umawiac na specery z psem... poznaje tez jej dwie corki ... Sasiadka w tym czasie dowiaduje sie, ze ma raka piersi .... Jej corka sie w nim podkochuje a babcia umiera... to w takim wielkim skrocie... ok uciekam bo musze kapac Oliego...
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
dzieki za zaproszenie schoolcraft. Nawet nie wiedzialam, ze taka opcja tutaj istnieje
![]() ![]() leleth mam nadzieje, ze u lekarza wszystko jutro ok pojdzie Apropos Detroit - ciekawy filmik: http://www.youtube.com/watch?v=T6WKM...1&feature=fvwp Zbieram sie dzis do spania juz - szybciej bedzie jutro ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
BAN stały
|
a moje dziecko po raz pierwszy podnioslo sprzeciw, ze babcia je nosi...ja jej za duzo na rekach nie nosze wiec ona nie jest nauczona zeby z nia chodzic na raczkach ,a tesciowa wychodzi z zalozenia ze trzeba ja noscic non stop...ja mala nauczylam ze jak placze chwile ponosze i siadam sobie z nia na kolanach na kanapie i jest ok..tzn. ja siedze a ona jest z takiej pollezacej pozycji ,ale widzi co sie dzieje wokolo...
wracajac do tematu wiec Olimpia zaplakala wiec babcia ja bum do noszenie i wtedy zaczal sie ryk...ja mowie jej ze mala chce siedziec a ta nie i nie...ja wzielam mala na raczki przytulilam...siadlam.... i co cisza....tesciowa sie nic nie odezwala ![]() ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- dziewczynki ktorych pieluch uzywacie? ja probowalam Huggies ale cos ja mocno odparzaly wiec teraz uzywamy Pampers Baby Dry 12 hours i je sobie chwale, jak na razie dalej mam te z numerem 1, ale juz ich malo zostalo a 2 juz sa rozpakowane i czekaja ![]() ide poloze kolo ukochanego meza bo spi bidulek po 12 godzinach pracy, az tu go slysze jak chrapie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
my uzywamy Pampres Cruisers with extra absorbency ... chyba tak sie nazwyaja... a do trzeciego miesica chyba uzywalismy Pampers Swaddlers bo sa idealnie miekkie... mielismy male opakowanie Huggis ale nas nie przekonaly... innych nawet nie probowalismy...
ogladam wlasnie program o ladowaniu na Hudson.... ![]()
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!!!
leleth, masz racje, ze trzeba czesciej takie imprezki urzadzac. Ale niestety wszyscy znajomi (a mamy ich nie zbyt duzo) mieszkaja dosc daleko od nas. No ale przyjdzie lato, to mam nadzieje, ze czesciej bedziemy sie spotykac. Mysmy tez wczoraj ogladali "Brace for the Impact". Ja wogole namietnie ogladam TLC - np. uwielbiam "Cake Boss" ![]() A ogladasz moze "The Ellen DeGeneres Show"? Jak tam Oli? Alguien, dziekuje ![]() Trzymam kciuki za USG - obowiazkowo daj znac co i jak, no i pochwal sie kogo tam pod sercem nosisz ![]() zuzanna12, my uzywamy pieluch Huggies. Pampers'y nam nie podpasowaly, gdyz i Adas i Evunia mialy uczulenie na te olejki czy co oni tam dodaja, ze te pieluchy maja zapach. U nas dzisiaj sporo sniegu napadalo. I podobno ma byc jeszcze wiecej. A zimno jak cholera brrrr...
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ao do rodzinki Duggar to chyba wiesz, ze ona urodzila 19-te chyba dziecko przedwczesnie i chyba od miesiaca jest w szpitalu..... A Oli jjuz sie chyba czuje lepiej... goraczka minela ale budzil sie kilka razy w nocy bo mu sie chcialo pic....a przed chwila spadl z takiej niskiej szafki glowa w dol...... wczoraj uderzyl o ta sama szafke i nabil sobie siniaka na czole....kurcze ile te dzieci musza sie poobijac zanim sie naucza normalnie poruszac....
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
No ja tez bardzo lubie Ellen
![]() ![]() Co do Duggar'ow, to nie wiedzialam, ze im dzieciatko juz sie urodzilo. Wiedzialam, ze ona ma rodzic dopiero w marcu - teraz to zdecydowanie za wczesnie ![]() Swoja droga, to wydaje mi sie, ze Duggars'y bardzo ryzykuja z tymi ciazami jedna za druga. Jedno dziecko sie urodzilo w grudniu, a kilka miesiecy po byla juz kolejna ciaza (i to po cesarskim cieciu, co jeszcze bardziej komplikuje sprawe). Takie cos robi zagrozenie i matce i dziecku. Ciekawe czy nadal beda robic dzieci bez zastanawiania sie po takim incydencie ![]() Ojej, biedny Oli ![]() Kiedy Twoj Oli zaczal chodzic? Bo moj Adas zaczal chodzic miesiac przed pierwszymi urodzinami i juz tak dobrze chodzil majac 1,5 roku.
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() oj z tymi upadkami, siniakami, obiciami to swieta prawda ![]() pospalam dzis do 10:30 ![]() ![]() ![]() Milego dnia dla Was wszystkich! co tam u Elfika i spicegirl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o Duggar'ow to wydaje mi sie, ze wzgledy medyczne nie sa dla nich najwazniejsze..... z tego co zauwazylam oni w ogole nie maja zamiaru kontrolowac kolejnych ciaz.... rozumiem, ze postepuja wg zasad swojej religii ale jednak oni chyba ignoruja fakt, ze kolejne ciaze sa juz chyba medycznie nie wskazane... przynajmniej nie w takich odstepach czasowych.... wyobrazasz sobie ile ona musi miec blizn wewnetrznych po tych wszystkich cesarkach ?... i w ogole nie wiem czy pamietam ja kiedys jak nie byla w ciazy...... odkad pamietam ona zawsze spaceruje z brzuchem.... poza tym to co prezentuja w tym programie nie zawsze pokrywa sie z rzeczywistoscia... tzn material jest tak montowany aby gotowy program pokazywal sielskie zycie wielodzietnej rodziny poslusznej bogu itp.... a gdy przypadkiem natknelam sie na ta sama rodzine w innym programie (tej samej stacji) mozna bylo zobaczyc calkowicie inna strone tej samej rodziny... dzieci o malo nie rozniosly na kawalki sklepu, w ktorym krecono sceny a ojciec rozwalil sie na kanapie i czekal az zona sobie z nimi wszystkimi poradzi..... po tym epizodzie w sumie przestalam ogladac ich show (choc w sumie wczesniej ogladalam tylko sporadycznie) .... a co do wypadkow to pamietam jak opisywalas ten w mallu..... normalnie ciarki mnie przeszly.... Oli pierwsze kroki postawil chyba jak mial 10 miesiecy ale poniewaz pojechalismy na wakacje wybil sie z rytmu i nie chodzil tak naprawde przez dwa nastepne miesiace...ale za to kilka dni po pierwszych urodzinach po prostu zaczal biegac...... teraz na szczescie zasnal to bede miala chwile spokoju ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | ||||
Zadomowienie
|
ELF sto lat !!
![]() Cytat:
![]() ![]() My tez w niedziele mielismy gosci, playoff party. Kurcze i przegralismy, az sie rozplakalam, bo uwielbiam football ogladac. Eh, byle do nastepnego sezonu. Cytat:
Jesli tak, to beznadziejny jest, niby dziecko siedzi (Jula to dostala od kogos), ale obciazenie dla kregoslupka jest i po co sadzac dziecko, ktore nie jest gotowe siedziec? Poza tym,a raczej przede wszystkim, te foteliki sa niebezpieczne, byl product recall na nie, bo dziecko moze sie wygiac i grzmotnac do tylu. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() O, w sobote skonczylysmy 10 miesiecy a wczoraj Julcia sama stala przez cale 10 sekund ! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
no i wyladowalismy w koncu u pediatry.... maly ma zabkowanie extraordinare.... dziasla jak balony i stad ta goraczka.... na szczescie zostalo nam tylko 5 zebow do przebicia wiec jakos wytrzymamy. Tym bardziej, ze zwykle wyskakuja po 3 na raz....
![]()
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
leleth, biedny Oli
![]() Ja juz sie boje zabkowania u Evuni. Z Adasiem wogole nie wiedzialam kiedy mu zeby wychodzily... cos czuje ze tym razem nie bede miala takiego szczescia. Co do tych Duggars'ow, to mi sie wydaje, ze rodzice ogolnie malo co sie opiekuja dziecmi - u nich chyba jest tak, ze starsze rodzenstwo opiekuje sie mlodszym ![]() ![]() Alguien, i jak tam po USG? Zerkam tu i zerkam, a Ty ciagle milczysz ![]() spicegirl, wiadomo, ze jak pracujesz w tygodniu, to weekendy sa tylko i wylacznie dla Julci ![]() Gratuluje ukonczenia 10 miesiecy!!! ![]() Jesli chcesz obejrzec zdjecia, to jest ostatnia szansa - jutro z rana album kasuje ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ale naskrobalyscie ![]() ![]() Dziekuje za zyczenia urodzinowe ![]() Wieczorem poszlismy na kolacje do mojej ulubionej restauracji z jedzeniem organicznym.A w niedziele na Avatora-super film ![]() ![]() Schoolcraft-sliczne zdjecia- Ty i Twoje dzieciaczki nadajecie sie zeby cos reklamowac-sliczni jestescie-cala rodzinka ![]() ![]() Leleth-mam nadzieje ze Oliemu szybko zabki wyjda i bedzie szybko po bolu ![]() Spicegirl-gratulacje ukonczenia 10 miesiecy ![]() Alguien-ciekawa jestem czy juz po USG u Ciebie?Fajnie ze masz malo dolegliwosci ciazowych ![]() Zuzanna-niestety nie orientuje sie w kwestii tych krwawien po porodzie-ale mysle ze jak lekarz mowi ze ok to chyba tak jest???Zycze Ci zeby to szybko ustapilo ![]() Dziewczyny wierzycie Wy tu lekarzom w 100%?Bo ja to nie-na kazdej wizycie ostanio to wydaje mi sie jakbym do wrozki chodzila-tylko przytakuja i inicjatywa musi byc moja- z ich strony zero inicjatywy...... Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2010-01-12 o 01:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
Jestem dopiero teraz, bo zaraz po wizycie pojechalismy na zakupy. A wiec tak... Po pierwsze to nie wiem dlaczego, ale trafila mi sie dzis inna kobieta od usg. I niestety nie byla mila. Wrecz odwrotnie. Pierwszy raz mi sie zdarzylo, zeby obsluga lekarska nie byla sympatyczna. A jak jezdzila mi tym sonogramem po brzuchu, to tak uciskala, ze naprawde mocno bolalo. Nic nie mowila, nic nie komentowala, zadnych informacji nam nie podawala, tylko robila swoje pomiary caly czas(potem jak widzialam sie z lekarzem, to powiedzial, ze dzidzia rosnie ok i ze wszystko wyglada w porzadku). W koncu zapytala, czy chcemy znac plec. Powiedzialam, ze tak. No i na jej oko to dziewczynka. Musze ochlonac dziewczyny, bo szczerze sie przyznam, ze od zawsze nastawialam sie na chlopca. Tak sobie zawsze wymarzylam. Wiec moja pierwsza reakcja byl placz niesamowity. Wlasciwie cala reszte dnia przezywam bardzo i humor mi srednio dopisuje. Nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc, ale poczulam jakies rozczarowanie dzis. Moze potrzebuje troche czasu, zeby sie z tym oswoic. Az sama sie sobie dziwie, ze tak zareagowalam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
BAN stały
|
dont worry chlopiec bedzie nastepny....dziewczynka super...aby zdrowa byla....kiedy rodzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam Shawshank Redemption... o ile pamietam jest pierwszy na liscie najlepszych filmow na IMDB ![]() i zazdroszcze zakupow... ja na razie nie poszaleje za bardzo bo nie mam na razie zlecen wiec moj portfel jest pusty... a nie chce prosic tzta.... ![]() a co do lekarzy to ja mam mieszane uczucia.... np po wizycie u pediatry jestem zawsze skolowana.... z jednej strony wiem, ze jest dobra lekarka ale niejednokrotnie nieprzyjemnie mi co wytykala (drobiazgi) i gdybym nie byla taka zadufana w sobie jak jestem hihi to moglabym sie lekko podlamac..... dzis np zaczela mi wypominac, ze odwolalam wizyte (bo jak z nia rozmawialam przez telefon w sobote to ona mi kazala przyjsc w poniedzialek... ale w sobote wieczor maly juz byl ok) ..zaczela snuc czarne scenariusze co sie moglo stac gdybym nie przyszla ![]() ![]() o swoich lekarzach nie moge powiedziec zlego slowa... tego ogolnego praktycznie nie widuje bo nie choruje a ginekolog to naprawde swietny facet..... nie moge sie doczekac az pojde do niego na kontrole niedlugo.... ![]() a i jeszcze jedno... cokolwiek mozna zlego powiedziec o lekarzach tutaj i tak cala sluzba zdrowia jest o niebo lepsza niz w Polsce wg mnie... nie ma kolejek... llekarze w Polsce sa czesto ordynarni itp.... Cytat:
po drugie ona powiedziala, ze 'na jej oko' to dziewczynka czyli nic pewnego... po trzecie dziewczynki sa super: sa grzeczniejsze, lubia sie przytulac, szybciej mowia, sa czysciejsze no i najwazniejsze dla dziewczynek jest 10 razy wiecej ubran niz dla chlopcow..... ja chcialam miec dziewczynke... a moja bratowa ktora urodzila 10 dni przede mna chciala chlopca... a mamy dokladnie na odwrot ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.