|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki
Nazwiska sie odmienia ale nie wszytkie . to zależy od nazwiska
Ja też robie własnorecznie zaprosznia, tylko jednej rzeczy Mi brakuje do zaproszen takich ozdobnych narożników grafik,rysunków czarno białych i nie mogę ich nigdzie na necie znalesć
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.boro-laser.com.pl/wzory/grafiki/corners.htm Te są tak jak chciałas czarno-białe, a tutaj masz roznego rodzaju ramki http://www.weddingclipart.com/catego...g-borders.html
|
|
#273 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Dawno tu nie zaglądałam i widzę, że dużo mnie ominęło. Ja muszę się pochwalić bo dziś odwiedziliśmu USC i księdza. Tak więc protokół spisany i zapowiedzi przygotowane
![]() Większość spraw już za nami zostaja tylko drobnostki.....choć im bliżej września tym bardziej zaczynam się stresować tym dniem.....aż się boję co będzie na kilka dni przed ślubem....
|
|
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też ślubuję 12 września!!! ![]() Nie wiem, jak wy dziewczyny, ale ja pogodę zamówiłam ![]() Poza tym mam dość odkryte plecy (tak więcej niż standardowo) i tak czy siak małe coś na ramionka musi być do kościoła (bo tak nie wypada, a w kościele też chłodniej), od salonu wypożyczam tiulowe bolerko za 50 zł (możecie też uszyć same w zasadzie tylko zrobić lamówkę z tiulu kupionego np. na allegro. a oto moja sukienka... |
|
|
|
|
#275 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hejka ja ślubuję tydzień przed tobą - 12,09,2009. tak wcześnie wieczór panieński!!?? Nie wiem skąd jesteś, ale my nauki przedmałżeńskie w warszawie załatwialiśmy w maju-czerwcu, a teraz na lipiec mamy dopiero cudem uzyskany termin do poradni przedmałżeńskiej (wcisnęliśmy się hihi) a poza tym po co jakaś specjalna sukienka przed ślubem - podpowiedz, bo w trakcie przygotowań dowiaduje się tylu nowych rezczy, o których sama bym nie pomyślała, może wykorzystam Twój pomysł?? ![]() pozdrowionka ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie po co sukienka przed ślubem?
|
|
|
|
#277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W niektórych rejonach jest taki zwyczaj,że PM, wychodzi przed błogosławieństwem, przywitać Pana Młodego i gości, którzy z nim przyjadą w normalnej sukience. |
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam że troche sie stresuję czy wszystko będzie ok i czy wszystko zdążę pozałatwiać
ale przynajmniej złych snów nie mam...
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Kochane,
Moze znacie jakies dobre fryzjerki/salony fryzjerskie? Najlepiej na bemowie... bo ja juz zaczynam watpic ze jakas/jakis znajde.. (( I jak to powinno wygladac cenowo, moze sie oprientujecie?
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
polecam salon na przeciwko Hali Wola. babeczka specjalizuje się w upięciach ślubnych, tylko musisz się wcześniej umówić, bo mają duży ruch. Jak mi robiła loczki na wesele to zapłaciłam 90zł, myślę że zależy od długości włosów i stopnia skomplikowania upięcia. to chyba do nich tel. 226642867 (najlepiej spytaj się czy to salon na powstańców śląskich obok Hali Wola). mam nadzieję, że pomogłam
|
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
|
o fajnie!
a jak się nazywa ten salon? i o jaką osobe się pytać? Muszę sprawdzić ![]() Ale będę jeszcze szukaa bliżej mnie, czyli powstańców śląskich, górczewska, wrocławska... Cytat:
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pani nazywa się Ania albo Kasia (brunetka ), ale jak powiesz, że ślubna to od razu pokierują cię do niej. Ale radzę zapisać się osobiście, bo jak mnie czesała, to wpadła panna młoda na 4!! miesiące przed ślubem na próbną i okazało się, że szef źle ją zapisał (na inny dzień) i była mała aferka. Ale babka poradziła sobie i z rozeźloną panna młoda i z moimi misternymi lokami a w ogóle to jest bardzo blisko ratusza bemowskiego, także myślę że nie aż tak daleko
|
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanki mam do was pytanie:
Czy kwiaty na sali weselnej muszą koniecznie komponować się z moim bukietem?? Powiem szczerze, ze troszkę nawaliłam i moja koncepcja zgodnej kolorystyki we wszystkich elementach (od zaproszeń, bukiet, salę itp. po etykiety na wódkę) legła w gruzach ;( wiecie chciałam żeby wszystko było w śliwkowo-zielonych barwach i miałam mieć bukiecik z róż bladoróżowych z odrobiną zieleni, ale niestety do mojej sukni i koncepcji lat 20' kompletnie nie pasuje - jest za mdło (padło na ciemnoczerwone róże i usta w takim kolorze). Ale zaproszenia już wydrukowane... śliwkowo-zielone (choć mój chciał właśnie bordo...) ![]() poradźcie coś, bo jak już zdążyłyście się zorientować - wariuję już od tych przygotowań...a wielki dzień już tuż tuż 12.09.2009r. |
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie nie musi pasować kolorystyka, ważna żebyś Ty się cała komponowała czyli fryz, bukiet, suknia...... no ale do sali juz nie musisz
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślę, mało istotne czy wystrój sali pasuje do Twojego "wystoroju". Mi sale przystraja właściciel restauracji w cenie i nawet nie dal wyboru jeśli chodzi o kolorystyke
![]() Poza tym jakby tak się przejmowac tym czy wszystko pasuje to musialabys poprosic gosci żeby ubrali się pod kolor, przyniesli kwiaty pod kolor i prezenty zapakowane pod kolor Tak więc bez obaw i stresów. Dzisiaj w rekacji na moje obawy co do sukienki, dodatkow i że może mi jeszcze fryzjerka umrze czy cholera wie co znajoma mi powiedziala "K...wa Klaudia skończ bo się słuchac nie da tych wytworów wyobraźni, siądź na dupie i zobaczysz, że wszystko będzie ok"
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiedziałam, że mnie pocieszycie kochane jesteście Ironiaaa , ależ mi humor poprawiłaś thx ![]() A ja już tracę głowę, bo wszystko na mojej. misiu wybiera tylko tort i obrączki... no oprócz sali i kapeli, to wspólnie ![]() Macie rację, ja to będę ja a sala to sala (niestety musimy mieć dekoratora... ;( ) miłego weekendu
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. panienski tak wczesnie- zeby nie bylo problemu wszystkie moje kolezanki studentki w jeden dzien w wakacje zgrac. Dlatego zrobilysmy na koniec sesji W wakacje jedne do pracy za granice jada, inne maja praktyki, inne prace wakacyjna, inne egzaminy poprawkowe, jeszcze inne wczasy, podsumowujac ciezko bylo ustalic jedna date2. Sukienka- u mnie nie ma zadnego zwyczaju odnosnie blogoslawienstwa. Bede miec reportaz z przygotowan slubnych i nie chcialam wystapic w jeansach i t-shircie. Ta sukienka jest jak na codzien,ale ma to cos w swoich malych koroneczkach. KOniecznie chcialam biala. Jest bardzo wdzieczna i dziewczeca. Poza tym ma ladny dekolt i nie bede sie obawiac jak ja zdjac, zeby fryzury nie zniszczyc. Wymyslilam sobie ze na przygotowaniach chce wygladacc tak niewinnie , dziewczeco, po czym na slubie ciut bardziej kobieco, a na poprawinach juz tak elegancko i dojrzale. (wiem, moze troche glupie )3. Buty- chcialam miec bordowe sandalki i ku uciesze moich rodzicow juz mi przeszlo. Teraz chce miec jak kopciuszek diamencikowe buciki. Najchetniej kupilabym juz gotowe zeby nic nie przerabiac,no ale zobaczymy jak to ostatecznie wyjdzie wszystko
|
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
8 tygodni :O
Cześć kochane, jak tam humory? U mnie bardzo dobrze, choć... nie moge się no, już po prostu doczekać do września hehe ![]() U nas jeszcze troche przygotowań, zaproszenia rozdajemy i czas mija... Jeszcze przede mną przymiarka sukni więc jeszcze się będzie duuuużo dziać! A stresik to tak sądze, że pokarze się przed samym terminem - z tydzień lub pare dni przed. Pozdrawiam!!! Wszystko będzie dobrze
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." "Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil..." "...Najpiękniejsze to kochać być kochanym..." Jesteśmy od 04.09.2005 Zaręczyny : 04:04.2009 ![]() Ślub: 05.09.2009 http://www.suwaczek.pl/cache/caebb8cc24.png |
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
A ja jestem nietypowa wrześniówka bo niedzielna 6.09.2009
Pozdrawiam bardzo serdecznie
|
|
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko jasne ![]() A z tymi sukienkami - fajny pomysł jak masz reportaż z przygotowań, to faktycznie lepiej w dresikach nie biegać przed obiektywem ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() poniżej linki z butkami na allegro: http://www.allegro.pl/item676589513_...0.html#gallery http://www.allegro.pl/item686040533_...7.html#gallery http://www.allegro.pl/item673445502_...nowe_37_5.html http://www.allegro.pl/item673445507_...nowe_37_5.html http://www.allegro.pl/item673446915_...5.html#gallery generalnie dużo tego - powodzenia!!
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
proszę dopisać mnie do listy na 12.09.09
![]() ja mam załatwione obrączki wybrać menu trzeba kupić alkohol suknia się szyję garnitur kupi TŻ na czasie protokół u księdza załatwiony tak jak USC trzeba wybrać bukiet resztę zaproszeń rozwieźć bieliznę kupić bo buty już mam ale najważniejsze że TŻ jest bo bez niego by się nie obyło
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2009-07-13 o 18:37 |
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Wrzesnióweczki kochane,
polećcie mi jakąś trwałą pomadkę w rozsądnej cenie, taką co na ślubie dłużej wytrzyma, bo mam niestety tendencję do "zjadania" wszelkiego rodzaju szminek
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja narazie jestem maksymalnie wyluzowana. Roznieśliśmy wszystkie zaproszenia dla mojej rodziny i znajomych, została rodzina TŻ. Na razie nikt nie odmówił i wszyscy od razu potwierdzają przybycie. Zaproszenia też robiliśmy sami w formie Wezwania ![]() Byłam na pierwszej przymiarce sukni, ale na razie jeszcze nic nie widać, przymierzyłam halkę i krawcowa mi wycięła dekolt . Następna przymiarka za tydzień. Za tydzień też wybieram ciasto i idę na czesanie próbne. Musimy również wybrać obrączki. Tort i wystrój sali mamy w cenie talerzyka. Po za tym musimy:- dobrać bukiet - kupić buty - kupić ciuchy dla TŻ reszta za miesiąc: czyli menu, usadzanie gości, wieczory panieńskie/kawalerskie i inne duperele. Na poprawiny nie kupuję stroju bo robimy na luzie, tzn w jeansach itp
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
błyszczyki z AVONU sa trwałe, nawet jak zliżesz troche to kolor zostaje, ja mam taki z połyskiem metalicznym POZDRAWIAM
|
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pomoge, bo ja wszystkie które miałam dotychczas również zjadałam ![]() Jeśli chodzi o tusze to już więcej mogę powidziec, ale pomadki, szminki, blyszczyki (najlepiej w dobrym smaku) zostają zjedzone bez wyjątku
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
hehe
mniami mniami ;P |
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
no podobno kobieta zjada parę kilogramów pomadki...
( i kilka pająków w ciągu życia ponoć też wsuwamy w czasie snu oczywiście - nie świadomie wrr ) a my "spadliśmy z ambony" w zeszłą niedzielę poza tym bez większych zmian pozdrawiam wrześnióweczki!
|
#299 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() błyszczyki mówicie - trzeba będzie wypróbować dzięki za porady. U mnie z nastrojem - fatalnie ![]() opis na innym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=310163&page=37 - może będzie chciały się wypowiedzieć
Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2009-07-17 o 17:32 |
|||
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lay mi sie wydaje ze jesli to jest dobrej klasy salon (tego nie wiem) to nei moze sobie pozwolic na wypozyczanie jakis zniszczonych sukni, nawet jeslli są mierzone i wypozyczane po kilka razy to gdyby jakas kobieta zniszczyła to one by jej poprostu nei przyjęły spowrotem a po zwroceniu po wypozyczeniu one są poprostu profesjonalnie lub mniej profesjonalnie czyszczone zawsze mozesz przejsc sie do salonu i zobaczyc w jakim ona teraz jest stanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

Muszę ją dać do przerobienia. Bardzo mi się podoba. Jest biała, śliczna i cudna. 
dodatki, buty i odzienie TŻta w całości

(( I jak to powinno wygladac cenowo, moze sie oprientujecie?

diamencikowe buciki. Najchetniej kupilabym juz gotowe zeby nic nie przerabiac,no ale zobaczymy jak to ostatecznie wyjdzie wszystko 

( i kilka pająków w ciągu życia ponoć też wsuwamy
)