![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różne prace Arletasy
do życzeń Pagaty chyba nic już nic nie da się dodać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Przez ostatnie 2 tygodnie remontowałam sypialnię koleżanki.Miałam jej tylko pomalować ściany ,sufit i położyć tynk zacierany na ścianach .Tynk zakończony u góry falą Niestety nie obyło się bez problemów.Poprzednia farba odchodziła od ścian, 3 pęknięcia na łączeniach płyt g-k,na suficie duży odprysk wielkości beretu i 2 zacieki ,które już na etapie końcowym(podczas malowania,tegoż sufitu )po prostu odpadły....aaaaa.Tak więc z tygodniowej pracy zrobiły się 2 tygodnie.Farbę trzeba było zedrzeć ze ścian ,na łączeniach płyt g-k wyryć bruzdy,usunąć stary bandaż i zamocować nowy(tu użyłam po raz pierwszy bandaż papierowy jakiejś hamerykańskiej firmy).Łączenia zaszpachlować gipsem,pózniej po całości ściany zaszpachlowałam cekolem.I tak to z przyjemnej dla mnie pracy czyli pomalowanie ,tynkowanie,zrobiła się dla mnie dodatkowa praca- totalna kurzawa.Jakoś to przeżyłam,choć najgorzej było mi szlifować ścianę pod skosem.Cały pył leciał mi na głowę,twarz,oczy.Jak założyłam na oczy okulary, a na buzię maseczkę to albo miała parę na okularach ,albo pył ze szlifowania ...bleee...Tynk przecierany pomalowany jest jednym kolorem farby,tzn.ściana pomalowana farbą i przecierana bawełnianą szmatą.Całość tynku pokryłam lakierem.Na koniec,przy użyciu szablonów i masy do nich przeznaczonej ,zrobiłam różane wzory.Szablon duży ,składał się z 4 części.Masę ogólnie jest koloru białe .Ja dodałam do niej zielonego barwnika,żeby liści nie trzeba było przemalowywać.
Edytowane przez Arletasa Czas edycji: 2010-12-21 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Jestem urzeczona tym co zrobiłaś - efekt oszałamiający!!!
![]()
![]() |
#274 |
Osiołek z zakątka :)
|
No Arletko wielkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz tylko zdekupażuj koleżance jakieś dodatki, skrzyneczki, lusterka i będzie już komplet ![]() ![]() ![]() Fajnie, że wróciłaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Artletko ten tynk strukturalny na ścianach - rewelacja
![]() Kolor super ale według mnie nie do sypialni. Z intensywny jak dla mnie. Kawał dobrzej roboty odwaliłaś ![]()
![]() |
#276 |
CraftMod
|
Śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Arletko kawał dobrej roboty odwaliłaś. Bardzo mi się podoba, choć w tym kolorze nie gustuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
REWELACJA! To zupełnie nie mój kolor, ale wyobrażam sobie takie cudo w brązach. Mmm... Piękne! Pozazdrościć umiejętności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki,jesteście kochane.To również nie są moje kolory.Farby były już wybrane i zakupione wcześniej.Osobiście ja się lubuję w beżach,brązach i zieleniach.
Pupilku,"zdecoupażoną" rzecz koleżanka dostała ode mnie w prezencie gwiazdkowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
REWELACJA!!!
Też tak chcę mieć w pokoju, ślicznie ![]()
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
ale z Ciebie zdolniacha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
..........'|`...Gdy pierwsza
............/.\. gwiazdka .........../`,\)... na niebie ........../__\ ... zabłyśnie ........./ . o \....niech Cię ......../_ , *_\_... Aniołek ......../ `, .* \_...ode mnie ......./ ? `~ . \... uściśnie ....../_ . * ., o \...I przekaże ....../ ? o .. ~ \ ? serdeczne ...../ . * .... . o.\? życzenia ..../_ ,,~~ '. * ' _\_'w Święta ..../`~,, .. o.......\::::::Bożego .../ .* ...`' * ? ,',..\ :::: Narodzenia ../_.....o ..~~,, , _\... oraz wiele ./ .. * ......... ,, ~ ' \..... radości i /* .... o ..._~`'*...o \....nadziei `-,,~'`' ...* ... _ ,-´.......w Nowym ........":-------:".......2011 Roku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego na Święta oraz pozostały czas, Świąt pełnych miłości i szczęścia, spędzonych w gronie najbliższych, ukochanych osób, Świąt, które przyniosą odrobinę zadumy, ogrom ciepła, promienną radość i bezcenne wspomnienia,
życzy Ann. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Bardzo pięknie to wygląda cudownie
![]() ![]() Niech Ci święta miłe będą, dźwiękiem, śpiewem i kolędą. Niechaj w zdrowiu i urodzie, przy wieczerzy i w zgodzie czas miło płynie i raduje całą rodzinę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Nim gwiazdka zabłyśnie Nim święta przeminą, niech Ci błogosławi Panienka z Dzieciną, niech się życie w szczęście splata dziś, jutro w Nowym Roku 2011 i po wszystkie lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
spokojnych radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
Lokalizacja: stary domek pośród pól (między Malborkiem a Elblągiem)
|
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Ci spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, A Nowy Rok obdaruje Ciebie Pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia. ![]()
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za pięknie za śliczną kartkę i piękne życzenia.
Na Nowy Rok życzę wszystkiego co najpiękniejsze! ![]() Stary rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami. Nowy niech Ci przyniesie dużo zdrowia, wiele radości a przede wszystkim szczęście w miłości. Szczęśliwego Nowego Roku! ![]()
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia i że zaglądacie do mnie jeszcze...A dzisiaj trochę nowości.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
i cd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Widać,że miałaś, co robić.
Wg mnie bardzo ładnie- prosto i z klasą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak prosto i z klasą
![]()
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Piękne upominki świetne
![]() ![]()
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Świetnie Ci wyszły te rzeczy ślubne. Wszystkoe bardzo eleganckie i napracowałaś się nieźle przy nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
hej Arletko, ja do Ciebie z pytaniem, czy Ty masz big shota??
zadowolona jesteś z niego? bo ja mam w dalekim planie zakup i szukam za i przeciw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
O ho ho Arleta się wzięła za ślubna galanterię
![]() ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
I jak ślicznie to wychodzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
CraftMod
|
Piknie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
I z nowu dziękuję Wam za miłe opinie
![]() ![]() ![]() Mezaga ![]() Cytat:
ZA?Do BS przekonała mnie korbka,lubię nią kręcić.Kołatka w Wizardzie mało dla mnie przekonująca(nie cierpię tego odgłosu..ble..)Podstawa BS w płaszczyznie,w Wizardzie pod skosem ,ukosem czy jak to napisać.Miałabym chyba wrażenie ,że platforma wraz z kanapką po "wykolebaniu" tą kołatka wyskoczy mi w powietrze hłe,hłe... Teraz PRZECIW -ceny wykrojników kochana,oj bije po kieszeni prawie każdy zakup wykrojników.Ale tak to dot każdej maszynki.Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania ,to chętnie na nie odpowiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
no właśnie mam okazję kupić w miarę tanio maszynkę używaną, ale w bardzo dobrym stanie i myślę...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.