![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Mogę się pochwalić już swoim doświadczeniem z Qlairą. Są to moje pierwsze tabletki anty. Dzisiaj wezmę 7. Ku mojemu małemu rozczarowaniu okres się pod ich wpływem nie zmienł. Bo czytałam że u niektórych z Was był skąpszy już na samym początku. U mnie niestety trwa dziś 7 dzień, w zasadzie to koniec, mam nadzieje że chociaż żadnych plamień nie będzie i że od następnych cykli troche się ten okres jednak skróci. Co do skutków ubocznych-nie zaobserwowałam żadnych. Bolała mnie głowa, ale okazało się potem że to grypa które mnie zbierała. więc również o libido wypowiedzieć się nie mogę, bo jestem na tyle zmęczona chorobą, że nie w głowie mi seks. Ciekawa jestem jak będzie dalej. Powiedzcie mi dokładnie jak to jest z łączeniem tabletek anty i antybiotyków? wiem, ze trzeba sie zabezpieczać dodatkowo, ale czy coś poza tym? mogą wystąpić jakieś skutki uboczne mieszania tych dwóch rzeczy? troche sietego boje, a antybiotyki wziąć musze bo nic mi nie pomaga i nie moge dojść do siebie
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Doczytałam właśnie na ulotce od antybiotyku i Qlairze, że połączenie może zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia krwawień międzymiesiączkowych:-/ super:-/dopiero co zaczęłam je przyjmować, a już mi się wszystko pomiesza w tym organizmie:-/ wrrr ze też akurat teraz musialam się rozchorować, nie będę wiedziała jak tak naprawdę działają na mnie tabletki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Witam, a jak u Was z włosami po Q ? J abrała yasminelle i teraz Yaz wypadaja mi włosy,dlatego chce zmienic na Q.
Pozdro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
ja skonczylam wlasnie drugie opakowanie i zadnych tego typu problemow nie mialam. ale w sumie po yasminelle tez nie wiec moze nie jestem wiarygodna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
A ja biorę i antybiotyk i Qlairę, więc okres mi się nie skończył w zasadzie, bo od razu zaczęły się plamienia wywołane tą mieszanką:-/ cały czas mam plamienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
ja skonczylam wlasnie 3 opakowanie i okres mialam normalnie, przy 2 czerwonej pigulce.
reszta tez w normie- waga, libido itp. zaczynam 4 opakowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
Witajcie Drogie Qlairanki
![]() Przyglądam się opiniom dodanym na temat Q i powiem Wam że kończę właśnie pierwsze opakowanie po Logeście i jestem bardzo miło zaskoczona. Mój organizm bardzo przyzwyczaił się do Logestu i bałam się że 5 lat brania tych tabletek pozostawi po sobie nieodwracalny ślad. A tutaj bardzo miła niespodzianka. Zbiłam 2 kilo, samopoczucie mam super, ochota na seks, zawsze ją mam ale przy Qlairze jakoś tak częściej. Fakt cera mi się pogorszyła ale nie wpadam w panikę bo przecież wrzucam nowy hormon do organizmu. Zanim go zaakceptuje minie troche czasu. Zobaczę jak będzie dalej sytuacja się rozwijać. Na chwilę obecną polecam ![]() Pozdrówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
Witam! ja tabletki Qlaira biore juz 2 miesiąc a mianowicie 18 tab 2 opakowania, i mam takie pytanie czy to jest normalne ze krwawienie wystapiło mi w pierwszym opakowaniu w 22 dniu przyjmowania tabletek i trwało dni zas przy drugim opakowaniu krwawienie wystapiło juz przy 15 tabletce i jeszcze trwa, krwawienie jest malo obfite i generalnie nie mam innych skutków ubocznych, do swojego ginekologa ide dopiero za 2 tyg bo jest na urlopie, a w tej sytuacji nie wiem czy brac tabletki dalej czy je przerwac. Prosze o pomoc i z góry Dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Witam! ja tabletki Qlaira biore juz 2 miesiąc a mianowicie 18 tab 2 opakowania, i mam takie pytanie czy to jest normalne ze krwawienie wystapiło mi w pierwszym opakowaniu w 22 dniu przyjmowania tabletek i trwało 8 dni zas przy drugim opakowaniu krwawienie wystapiło juz przy 15 tabletce i jeszcze trwa, krwawienie jest malo obfite i generalnie nie mam innych skutków ubocznych, do swojego ginekologa ide dopiero za 2 tyg bo jest na urlopie, a w tej sytuacji nie wiem czy brac tabletki dalej czy je przerwac. Prosze o pomoc i z góry Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Witam Qlarowiczki, kończę właśnie trzecie opakowanie Q, jutro biorę drugą czerwoną, jednak po okresie ani śladu....moje "lichutkie libido", po Q znacznie wzrosło....cera teraz przed końcem opakowania-średnia, ale tylko pod koniec kazdego opakowania, bo przez resztę cyklu to super, waga-w normie, zadnych boleści, ani skutków ubocznych.....
Mój problem polega na tym, że w trakcie brania tabsów (18) dzień, w dwie godziny po wzięciu taletek, a godzinę po stosunku miałam wymioty, no i co teraz.....???? Nie miałam możliwości wzięcia na drugi dzień dwoch tabletek na raz, bo byłam w pracy, minęły ponad 12 godzin.... Wziełam następnego dnia o normalnej porze, i robię 9 dni przerwy bez seksu, tylko czy po tych 9 dniach(w międzyczasie zacznę nowe opakowanie) , będzie antykoncepcja zachowana???? bo nie wiem czy dobrze zrobiłam, biorąc dalej tabletki(ponoć pisze, ze trzeba było zacząć nowe)....zgłupiałam doszczętnie....co wy na to????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Cześć, dziewczyny, do tej pory przez 2 lata brałam Yasmin, po skończeniu ostatniego opakowania następnego dnia przyjęłam pierwszą tabletkę Qlairy. Wybrałam 6 tabletek i dziś pojawił się okres. Czy ktoraś z Was tak miała i co to może oznaczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
eyesmayshine, ja miałam tez okres na początku 1 opakowania... A potem plamienia przez 2 tygodnie chyba :/ Potem przeszło, a w okolicy 26 dnia pojawiło się mikroskopijne plamienie.
Ciekawe jak będzie przy moim 2 opakowaniu...
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn , które mają problem z cerą.... w skutkach ubocznych jest trądzik
![]() Czy macie problem z cera ? ja biore Yasmin i jest super.... ale mam zmienić na Q, bo to podobno mniejszy kaliber i teraz sie zastanawiam..... ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- czyli nie robiłas przerwę miedzy opakowaniami ? bo włąsnie sie nad tym zastanawiam.....
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Któras z dziewczyn pytała się jak lekarze wymawiaja nazwe tabletek - moja gin mówi Klara
![]()
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Witam, dzisiaj biorę pierwszą z tabletek placebo z 3- go opakowania, nadal żadnego plamienia, nie mowiąc już o okresie, co do cery, to jest ok. tylko w tej końcówce, 4 dni przed koncem opakowania, wychodzą "niedoskonałości".
Nadal nie wiem, czy zaczynając teraz nowe opakowanie, mogę normalnie współżyć, czy tabletki będą działały prawidłowo, skoro w połowie opakowania n ie wziełam dwóch naraz.....proszę napiszcie cokolwiek...moj gin.jest na l4, i tel.nie przyjmuje...super... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, w aptekach "Tak dla zdrowia" (ta sieć jest na pewno w kujawsko-pomorskim, nie wiem jak gdzie indziej) do końca listopada Qlaira jest za 36,99 (warto nawet postać w zwykle długaśniej w tych aptekach kolejce)!
![]() Jeśli chodzi o samą tabletkę to jestem w połowie pierwszego opakowania i wszystko póki co jest fajnie. Przez kilka lat brałam Triquilar, bo jednofazowe się u mnie w ogóle nie sprawdziły (plamienia, tycie, nudności, bleh). Skutków ubocznych po Triquilarze oprócz przmulenia i spadku libido nie miałam. Potem roczna przerwa, a teraz Qlaira. Czuję się w zasadzie cały czas jak w pierwszej fazie normalnego cyklu, czyli wyśmienicie. Zobaczymy jak będzie dalej i jak się będą miały sprawy z tym okresem, który części z was nie nawiedza. dorotanocon1 - to rzeczywiscie zagwostka. Mysle, ze powinnaś była zacząć od razu nowe opakowanie, z preparatami złożonymi jednak trzeba się stosować do zaleceń ulotkowych. Niemniej jednak podejrzewam, że wymioty 2 godz. po tabsie nie muszą zawsze oznaczać niewchłonięcie się tabletki i równie dobrze, biorąc na drugi dzień kolejną tabletkę z opakowania, mogłaś mieć ochronę antykoncepcyjną cały czas zachowaną. A jak juz odczekasz te 9 dni i zaczniesz nowe opakowanie teraz to chyba nic Ci już nie grozi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
kurcze
![]() przeczytałam jeszce raz do dokłądnie cały wątek i mam kilka wątpliwości - plamienia i termin ,,okresu" w czasie nie do określenia - u niektórych dziewczyn mimo wszystko minimalme pogorszenie cery ![]() - suchość .... Co do długości okresu, to i tak mam 2 dniowy przy Yasmin.... ale gin mówi, że to na dłuższą metę nie jest dobre..... jeszce rok ma je brać i zrobić przerwę od tabletek Za tydzień kończę Yasmin i mam brać Q ...... Teraz przynajmniej mam okres jak w zegarku, żadnych plamień.... a przy Q piszecie, że ciągle plamienia i okres nie wtedy , kiedy ma byc...... Coraz bardziej średnio to widzę..... a mam recepty na 6 op......
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Czy qlaira ma dzialanie antyandrogenne jak np jasmin,yaz itp przeskoczylam na nia po leczeniu diane 35 mialam nieco podwyzszony testosteron skutkiem czego klopoty z cera i wlosami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
Gonia, ja zaczęłam brać Qlairę bezpośrednio po tym jak skończyłam Yasmin, czyli w piatek ostatnia tabletka Yasminu, w sobotę pierwsza Q. Też mam wątpliwości, faktycznie, skończyłam Yasmin, 3 dni o kres a tu....6 tabletka i już coś. Dziś bedzie siodma, krwawienie mniejsze, dla większego spokoju przez cały miesiąc stosujemy dodatkowe zabezpieczenie.... Poczekam jeszcze z 2,3 miesiace, zobaczę jak moj organizm będzie reagował na Q, może coś się unormuje... OBY! pozdro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! A ze mną to coś dziwnego się dzieje, jeśli któraś już tak miała albo wie o co chodzi to bardzo proszę o pomoc. Otóż biorę już 13 dni Qlairę, po drodze byłam chora, brałam antybiotyki, skończyłam dwa dni temu, a krawienie mam przez cały ten czas, to już dwa tygodnie. Sama już nie wiem, czy to przez antybiotyk skoro już go nie biorę. Kiedy skończą mi się te krwawienia? nie jest tego tyle co w czasie okresu ale i tak utrudnia życie:-( no i czy wszystko ze mną w porządku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
za tydzien koncze drugie opakowanie qlairy. nigdy nie mialam problemow z cera (oprocz atopowego zapalenia na czole ktore lecze) a teraz, nie wiem czy po tych tabletkach ale dostalam takiego tradziku na calej twarzy ze masakra.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym mi po Qlairze (i wielu dziewczynom na forum) krwawienie przy pierwszym opakowaniu się wydłużyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny : czy Q poprawia cerę ? tak jak Yasmin czy Diane ???? średnio znam się na hormonach ![]() ![]()
21 lat z WIZAŻEM ![]() ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2009-11-20 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
hej
![]() Ja zaczęłam brac 3opakowanie Q ![]() To sa moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne ![]() ale moim zdaniem sa rewelacyjne. okres jest dzien przed braniem czerwonych tabletek i trwa 4dni, mniej bolesne miesiaczki, bywa ze przed okresem jest jakby dwu dniowa suchosc. Pozniej wraca wszystko do normy ![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Kazdy ogranizm jest inny. Tabletki działaja na kazdego indywidualnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
QLAIRA - więcej plusów czy minusów?
Stosując przez rok Cilest nie mogę powiedzieć, że bylam z niego zadowolona. Oprócz ogólnej niechęci na seks, odczuwałam totalną suchość, sądząc po czasie w jakim je brałam mogę stwierdzić, że również po Cileście bardzo wypadały mi włosy.
Jednak biorąc Cilest kilka lat wcześniej (wówczas nie byłam matką) bardzo dobrze wpływał na mój organizm - czyli Cilest jest dla młodych kobiet, które nierodziły dzieci. Przez pierwszy z czynników - niechęć do seksu - postanowiłam zmienic tabletki na Qlaire. Jestem po kilku pierwszych tabletkach i odczuwam straszny ból głowy, nigdy wcześniej takie problemy mnie nie dotyczyły dlatego uwazam, że skutkiem bólu jest tabletka. Nie mam innych skutków ubocznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - więcej plusów czy minusów?
Witam,
w niedziele wzięłam ostatnią tabletkę Diane35. W poniedziałek zaczęłam opakowanie Qlairy /nie zrobiłam przerwy- Zalecenie lekarza/ Teoretycznie miało nie być krwawienia tylko lekkie plamienie. I tu jest problem... w piątek (jak zawsze) wystąpiło krwawienie, dosyć obfite. Czyli normalny okres... Coś jest nie tak? Może tabletki nie działają? Stresuję się tym...
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - więcej plusów czy minusów?
hej jestem na przed ostatnim tygodniu brania 4 opakowania i znowu pojawiły się jakieś plamienia, a już myślałam że mi się okres ustabilizował...mam nadzieję że te plamienia nie wpływają na skutecznośc tych tabletek??
no i trądzik się nagle pojawił przy 4 opakowaniu a wcześniej go nie było. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Normalnie jak czytam Wasze posty to mam ochotę zostać przy Yasmin..... nigdy przy zmianie tabletek nie miałam plamień, trądziku czy przesuniętego okresu...
Sama nie wiem już co robić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.