|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
To by wynikało już z listy. Zakładając że organizatorka umieści siebie i swoje ml w liście jako pierwsza.
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
To ja bym chciała coś zaproponować z tytułu problemów jakie wynikają na wątkach: "nie załapałam się" i "szukam chętnych.."
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładając wątek trzeba się liczyć z tym że tylu chętnych się nie znajdzie, ale takie przypadki zdarzają się nieczęsto. Wszystko ma iść sprawnie, jeśli ktoś czuje się na siłach, zakłada wątek, czeka na chętnych, ewentualnie pisze PW, do osób które zgłosiły się w wątku" Nie załapałam się...". Nie pytamy w jednym, czy drugim wątku czy znajdą się chętne, bo to nie ma sensu, znów zaczną tworzyć się listy i zapisy, nie wiadomo będzie gdzie trzeba biec żeby się załapać. Podforum daje nam możliwość szybkiego wyłapania nowego wątku, a nie śledzenia jednego topicu o interesujące nas wpisy.
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
Popieram Aeronautę, też miałam wysunąć propozycję luźnego wątku. Jeżeli chodzi o regulamin, znam zasady, ale jezeli raz napiszę i moje propozycje giną w morzu postów z innymi propozycjami, to nie ma szans, aby ktoś cofal sie do mojego a przedewszystkim aby mnie uwzględnił a o ile dobrze rozumiem, taki jest sens tego wątku. Aby potencjalny organizator zorientował się jakie są zapotrzebowania. Kilka wątków zakupowych powstało wlaśnie dzięki temu, ze powtarzalam, i nie tylko ja, swoje propozycje.
Blue ![]() ![]() Także w swoich podpisach można wyliczyć, w czym się chce współzakupować
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2009-11-16 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak Twoje posty powtarzały się kilka razy na stronie, inne posty ginęły przy nich, więc każdy chciał podbić swój, jakby każdy kto ma czas tak samo robił, to tutaj się zrobi straszny bałagan.
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego zanim dziewczyny (i ja też niestety ![]() Ale okej rozumiem, że idea takiego wątku z rekonesansem i wstępnymi zapisami jaki proponowałam ma sporo wad i nie nalegam ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy się nie spotkałam jeszcze z tym, żeby ktoś do mnie napisał PW, a nie od dzisiaj wpisuję się w wątku. Mimo, ze widzialam osoby wpisane w watku, to w wątku, gdzie już konkretny zapach był rozbierany, wcale te osoby nie były uwzględnione. Natomiast na pewno jakieś PW szły, bo za moment nie było wolnego miejsca. Myślę, ze dlatego w wątku "nie załapalam sie..." tak się nabałaganiło.
Dokładnie, kto będzie przeglądał stare posty, a przecież uzytkowników stale przybywa. Dopiero jak organizator zaczął rozmawiać tu z nami, sprawy od razu zmieniły się na lepsze.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2009-11-16 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy przypadkiem tego limitu czasowego nie byłoby trudno kontrolować. A dzięki jednemu postowi można by było łatwo korzystać z wyszukiwarki. Do tego też jakąś cezurę czasową można przecież zastosować. Np. otwierać nowy wątek co jakiś czas (3 miesiące? 6 miesięcy?), w zależności od ilości postów, bo może szybko uzbierałoby się 5000.
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś się waha czy znajdą się chętne, przegląda wątek, widzi zapotrzebowanie i zakłada wątek, więc ten temat spełnia swoje zadanie. Cytat:
Nikt nie narzuca organizatorowi, że zakładając wątek musi uwzględnić osoby które wpisały się w wątku "nie załapałam się..." w kolejności chronologicznej. Może założyć wątek i czekać aż ktoś się do niego zgłosi, bo nie chce się bawić w pisanie PW. Nikt nie zabroni wybrać mu też osoby spośród wpisanych, ale tylko jednej która zgłaszała się mogłaby wziąć 30ml, bo nie chce mu się bawić w rozdrabnianie na 6 osób po 5ml, bo nie chce mu się tyle adresować przesyłek, czekać na tyle wpłat.
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli o mnie chodzi, wnioskuję, aby pierwszeństwo i bazę nowego rozbieranego watku stanowiły osoby, które się tutaj wpisały. Albo niech ktos śledzi watek, robi listę np z 2 miesięcy w formie tabeli (na Code 3 osoby, Poison 5 itd). Ja to mogę robić, już raz zgłosiłam kilka dziewczyn i siebie na odlewki. Oczywiście organizator jak najbardziej musi tu też zagladać.
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Wydaje mi się, że do takiego "skrzykiwania" się
mógłby służyć stary wątek "szukam chętnych na wspólne zakupy", który nie został zamknięty. Choć właśnie po to powstało podforum, żeby się nie przedzierać przez te gąszcze postów i oftopy ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-11-16 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Organizator nie musi i nie zgodzę się na to żeby narzucać mu że ma wciągać na listę te osoby z wątku, nie musi go śledzić. Lista na nic się zda, bo w międzyczasie ktoś kupi sobie flakon cały, albo wymieni się z kimś a na liście będzie wisiał, ale taka osoba powinna edytować posty, tylko co jeśli ma ich 50 kilka. Wątek "Nie załapałam się..." pokazuje potencjalnemu Organizatorowi czy jest popyt na dany zapach i czy znajdą się chętne. Służy też chętnym na odlewki, bo część Organizatorów, Ci którzy mają czas piszą PW, wpisują je na listę.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, ale to właśnie on został zamknięty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
biegam dla Zabawy
|
Co do pierwszeństwa to trudno wymagać od organizatora, żeby przeszukiwał wątek, blue ma rację. Poźniej jeszcze musiałby dopytywac po kolej kto akurat wyrobi finansowo, dalej jest chętny itp.
Bardziej widzę wątek z "niezałapałam się" na zasadzie - organizator może się wcześniej zorientować czy jest zainteresowanie. A i dziewczyny jeszcze jedna kwestia - twórzcie osobne wątki jak coś rozkładacie. Wtedy wszystko jest przejrzyście - ile do oddanie, cena, wiadomo kto organizuje, z kim rozmawiać na temat flaszki itp. Tym bardziej, że mamy obowiązkowy szablon takiego wątku. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2009-11-16 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Tak, on jest zamknięty a mógłby służyć jako wentyl bezpieczeństwa
![]()
#289 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
A rzeczywiście
![]() ... jeszcze wczoraj się zadumywałam , czemu on wciąż żyje ![]()
![]() |
#290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nagle się okaże, że nie mogę rozebrać flaszki 100ml, zostawiając sobie np. połowę, bo mam ściśle określone komu tę drugą połowę mogę oddać i w jakiej ilości, a tymczasem osoby "powołane" do przyjęcia rozbiórkowych mililitrów nie będą jednak/już miały na nie ochoty czy kasy albo po prostu nie będzie z nimi kontaktu. Ja będę musiała czekać dniami albo i tygodniami na kontakt z kolejnymi osobami z rzeczonej listy, podczas gdy chętni zgłaszający się bezpośrednio w moim wątku będą się niecierpliwić w oczekiwaniu na szansę wzięcia udziału w zakupach. Moim zdaniem nie można robić takich ograniczeń. Watek "Nie załapałam się" miał być czysto informacyjny i nie możemy z niego robić jakiejś umowy przedwstępnej. To taka luźna sugestia. Nie znam statystyk. Po prostu pomysł połączenia w wątku po jednym poście każdego użytkownika i jakiś granic czasowych trwania tych postów.
![]() |
#291 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Ale jak już jest orgaznizatorka nie widzę powodu, żeby interakcja miała się nie odbywać w oficjalnym wątku- tzn założynym specjalnie do rozbioru flaszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Ozywiście, wtedy już nie, niepotrzebnie offtopowałyśmy o Serendiptiousie itd. Natomiast koniecznie zanim się utworzy. Jeżeli czekam na wątek z BC powiedzmy i wpisuję się wstępnie dwa miesiące wcześniej a potem się okazuje, że nie ma miejsca, to tak jakoś nie tego
![]()
#293 | |
Zakorzenienie
|
Został zamknięty, bo zbierali się tam chętni i tworzyły się listy na wspólne zakupy.
A nie po to powstało podforum żeby kisić się w jednym wątku, podforum i zakładanie wątku dla zakupów daje większą szansę na wyłapanie interesujących zapachów, nie ma sensu znów wchodzić w jeden wątek, no nie widzę sensu. Cytat:
Nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem przechodzenie z wątku na wątek, a potem dopiero zakładać nowy. Część osób które mają czas będę śledzić Nie załapałam się i Szukam chętnych, inne nie. Po co rozwlekać jedne zakupy na kilka wątków, tworzyć listy. Nie popieram obowiązku wciągania na listę w pierwszej kolejności osób które wpisały się w wątku.
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
perfumowy zawrót głowy
|
a ja uważam, że wątek " Szukam chętnych na wspólne zakupy" nie powinien być zamknięty, moim zdaniem był przydatny bardziej niż "nie załapałam się na..."
to teraz jakbym chciała rozebrać jakąś flaszkę to mam zakładać od razu wątek nie wiedząc, czy ktokolwiek będzie chętny czy może śledzić od początku " nie załapałam się..." i wysyłać do wszystkich PW, które wyraziły chęć na dany zapach czy jest on nadal aktualny??? Faktycznie, niezłe ułatwienie...
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Blue mnie ubiegła... ![]()
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Ci szkodzi? Jak nie zbiorą się chętni w interesującym Cię czasie, to napiszesz nieaktualne i wątek "opadnie" Założenie wątku rozumiem jako rzucenie propozycji, która znajdzie odzew albo nie ![]() EDIT: trzecia ![]()
![]() |
#298 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Musiałabym utworzyć niekończącą się listę na "nie załapałam się" tylko po to żeby w razie czego załapać się na flaszkę, to nie ma sensu ![]() Co do Serendiptiousie to tam nie tylko ten problem był. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
IMHO ten wątek był czytelny i coś się działo w nim. Wiem, że chcesz, żeby był tutaj porządek itp, ale to jest forum i nie da się wszystkiego zamknąć w sztywnych szablonach i regułkach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.