Chyba kocham faceta z borderline :(((( pomóżcie mi to ocenić PROSZĘ :( - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-10, 15:33   #271
Miviki666
Zadomowienie

Dot.: Chyba kocham faceta z borderline :(((( pomóżcie mi to ocenić PROSZĘ :(

A ja powiem jedno, obydwoje są siebie warci.Tyle
Stary 2009-08-13, 21:49   #272
Fresa
Zakorzenienie

Autorko wątku.
Jak obecnie wygląda sytuacja? przemyślałaś sobie to wszystko na spokojnie? co zadecydowałaś?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 21:59   #273
toGod
BAN stały

ale po co to odświeżać :/ a już zniknęło z Google :P

żart

spotykamy sie na stopie przyjacielskiej.

Dziękuje za troske
toGod jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 22:30   #274
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toGod Pokaż wiadomość
ale po co to odświeżać :/ a już zniknęło z Google :P

żart

spotykamy sie na stopie przyjacielskiej.

Dziękuje za troske
aha

Stary 2009-08-16, 21:15   #275
toGod
BAN stały

cześć
Chciałam Was tylko powiadomić ze MIAŁYŚCIE RACJE
Okazał się zwykłym sk........m i to dość szybko no nie?
Fakt, zaczęłam go sprawdzać, być podejrzliwa, no i mam co chciałam. Chwała Wam za to ze obudziłyście we mnie tą podejrzliwość.
Nie będę może opisywać sytuacji w której pokazał swoja prawdziwa twarz, ale wszystko działo się na odległość, podczas rozmów, wyraził swoje zdanie na rożne tematy. Wiecie np. ze jeśli jakaś kobieta urodzi mu kiedyś dziecko to on zaakceptuje tylko syna teraz już wiem dlaczego nigdy nie zapytał o moją córeczkę i dużo innych ciekawych rzeczy się dowiedziałam.
Jakiego ja dostałam kopa w dupę!!!!!!!!!!!!!!!! należało mi się za to ze go tak idealizowałam, jejku (((((
boli
PS. wstyd mi teraz za ten tytuł, jak ja mogłam coś takiego sobie pomyśleć! To pewnie kara za moje wybrzydzanie w temacie facetów kiedyś, i już wiem ze samotność robi człowiekowi z mózgu sieczkę. tzn. ja wtedy nie chcialam zle ale trochę ich olewałam i ponoć raniłam Można by pomyśleć ze skoro mam córeczkę to na nią powinnam przelewać cala swoja miłość, no i ona jest dzieckiem bardzo wykochanym, ale mimo wszystko miłość do dziecka i miłość do faceta to dwa różne rodzaje miłości..

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-16 o 22:03
Stary 2009-08-16, 21:37   #276
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
Chciałam Was tylko powiadomić ze MIAŁYŚCIE RACJE
Okazał się zwykłym sk........m i to dość szybko no nie?
Fakt, zaczęłam go sprawdzać, być podejrzliwa, no i mam co chciałam. Chwała Wam za to ze obudziłyście we mnie tą podejrzliwość.
Nie będę może opisywać sytuacji w której pokazał swoja prawdziwa twarz, ale wszystko działo się na odległość, podczas rozmów, wyraził swoje zdanie na rożne tematy. Wiecie np. ze jeśli jakaś kobieta urodzi mu kiedyś dziecko to on zaakceptuje tylko syna teraz już wiem dlaczego nigdy nie zapytał sie o moją córeczkę i dużo innych ciekawych rzeczy się dowiedziałam.
Jakiego ja dostałam kopa w dupę!!!!!!!!!!!!!!!! należało mi się za to ze go tak idealizowałam, jejku (((((
boli
PS. wstyd mi teraz za ten tytuł, jak ja mogłam coś takiego sobie pomyśleć! To pewnie kara za moje wybrzydzanie w temacie facetów kiedyś, i już wiem ze samotność robi człowiekowi z mózgu sieczkę. Można by pomyśleć ze skoro mam córeczkę to na nią powinnam przelewać cala swoja miłość, no i ona jest dzieckiem bardzo wykochanym, ale mimo wszystko miłość do dziecka i miłość do faceta to dwa różne rodzaje miłości..
Rety... to ty masz dziecko???

Stary 2009-08-16, 21:39   #277
toGod
BAN stały

tak mam nie napisalam o ty wczesniej bo to nie ma nic do rzeczy. Zawsze taka poukładana byłam, a tutaj z tym gosciem.... niezła przygoda bede miala czego żałowac.
ja i ojciec mojej córci rozstaliśmy się, wychowujemy ją razem., a ja wlasnie od roku jestem sama, pierwszy raz od 16 roku życia, i sobie z tym nie radze, stad pewnie znajomosc z tym typem
mam 26 lat wiec juz taka bardzo mloda nie jestem.

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-16 o 21:48

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-16, 21:57   #278
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
tak mam nie napisalam o ty wczesniej bo to nie ma nic do rzeczy. Zawsze taka poukładana byłam, a tutaj z tym gosciem.... niezła przygoda bede miala czego żałowac.
ja i ojciec mojej córci rozstaliśmy się, wychowujemy ją razem., a ja wlasnie od roku jestem sama, pierwszy raz od 16 roku życia, i sobie z tym nie radze, stad pewnie znajomosc z tym typem
Ja w takim razie gratuluję,że się rozstałaś z tym psycholem i mam nadzieję, że tak pozostanie.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 07:00   #279
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
tak mam nie napisalam o ty wczesniej bo to nie ma nic do rzeczy.
po pierwsze, gratuluje dobrej wg mnie decyzji.
po drugie, gdybym wiedziala, ze masz corke, nie zawracalabym sobie glowy tym watkiem, a jedynie zakwalifikowala go do sekcji Ponizej Krytyki.
Nie ma nic do rzeczy?
Ja juz dziekuje za uwage, ten tekst mnie rozwalil
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 08:31   #280
toGod
BAN stały

Oliath i czym sie tak nakecasz co temat watku brzmi "co myslicie o tym facecie, o jego zachowaniu", prosze w nim o rady co do mojego znajomego, rad na temat jego zachowania chcialam wysluchac, a to ze mam córeczke nie ma nic do rzeczy W TYM WĄTKU, a nie ze "dla mnie nie ma nic do rzeczy" czytaj ze zrozumieniem. Nie napisalam ze mam dziecko bo skupilibyscie sie na ocenie mojej osoby, snulibyscie sobie historyjki jaka to ja jestem, już sobie wyobrażam co byście coniektóre sobie pomymyślały, pewnie że "skoro zadaje się z takimi typami jak ten z wątku to prawdopdobnie ojciec mojej córki nie jest lepszy, jak mogłam wybrac na ojca dla niej kogos takiego, biedne dziecko oj biedne, i pewnie nieszczesliwe", a jest dokladnie odwrotnie, ojciec mojej córki to odpowiedzialny kochajacy ja facet, a ja staje na głowie aby na codzien zapewnic małej szczesliwe dziecinstwo, i jest to dziewczynka bardzo radosna i pogodna, a co bym musiala się naczytac jakbym wspomniala o jej istnieniu... ,prosilam tylko o ocene tamtego czlowieka a nie mnie!
nie wiem czego tutaj nie rozumiec

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-17 o 08:59
Stary 2009-08-17, 09:01   #281
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
(...) bo skupilibyscie sie na ocenie mojej osoby, snulibyscie sobie historyjki jaka to ja jestem, a prosilam tylko o ocene tamtego czlowieka a nie mnie!

I jeszcze nie daj Boze ktos by doszedl do oczywistego wniosku, ze cechuje Cie brak odpowiedzialnosci

Daj spokoj, poczytaj z dystansem swoje wypowiedzi tutaj i odpowiedz sobie na pytanie, nad czym do cholery sie dopiero co zastanawialas - a otoz nad byciem i zyciem z kompletnym psycholem, czyz nie? Lazacym nago po domu i dostajacym radosnej zadyszki na widok duszonych kobiet.
Etc etc etc. A w pokoju obok twoja coreczka.

:Yyy:
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 09:04   #282
toGod
BAN stały

nie jestem nieodpowiedzialna, nie mam z tym problemu, przy okazji założenia tego wątku przeprowadziłam sobie dokładną autopsychoanalize :P zastanawiałam sie nad motywami swojego działania itp. i doszłam do wniosku ze jestem OK tylko walcze w życiu z pewnymi demonami, zawsze wybierałam porządnych, mądrych, normalnych facetów, chociaż ciągnęło mnie do tych pokręconych, a to dlatego ze mój ojciec to %^&$@%^ zostawił nas a jak odwiedzał to zawsze nas poniżał...teraz z samotności moja siła woli wybierania przeciwieństwa ojca została osłabiona, stad takie durne dylematy..wiedziałam ze bladze i sama byłam w szoku dlatego się ratowałam zakładając ten watek.
Tamten zboczeniec nigdy nie poznał Małej.

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-17 o 09:19
Stary 2009-08-17, 12:29   #283
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Tamten zboczeniec nigdy nie poznał Małej.
Teraz zboczeniec? Wcześniej Ci jakoś nie przeszkadzało,że np. łaził przed Tobą goły po mieszkaniu.. że nie wpomnę o innych rzeczach

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 12:35   #284
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Oliath i czym sie tak nakecasz co temat watku brzmi "co myslicie o tym facecie, o jego zachowaniu", prosze w nim o rady co do mojego znajomego, rad na temat jego zachowania chcialam wysluchac, a to ze mam córeczke nie ma nic do rzeczy W TYM WĄTKU, a nie ze "dla mnie nie ma nic do rzeczy" czytaj ze zrozumieniem. Nie napisalam ze mam dziecko bo skupilibyscie sie na ocenie mojej osoby, snulibyscie sobie historyjki jaka to ja jestem, już sobie wyobrażam co byście coniektóre sobie pomymyślały, pewnie że "skoro zadaje się z takimi typami jak ten z wątku to prawdopdobnie ojciec mojej córki nie jest lepszy, jak mogłam wybrac na ojca dla niej kogos takiego, biedne dziecko oj biedne, i pewnie nieszczesliwe", a jest dokladnie odwrotnie, ojciec mojej córki to odpowiedzialny kochajacy ja facet, a ja staje na głowie aby na codzien zapewnic małej szczesliwe dziecinstwo, i jest to dziewczynka bardzo radosna i pogodna, a co bym musiala się naczytac jakbym wspomniala o jej istnieniu... ,prosilam tylko o ocene tamtego czlowieka a nie mnie!
nie wiem czego tutaj nie rozumiec
To, że masz dziecko, to miało i ma bardzo wiele do rzeczy w tym właśnie wątku.
Przede wszystkim powinnaś myśleć o córce

Stary 2009-08-17, 12:43   #285
toGod
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Przede wszystkim powinnaś myśleć o córce

cały czas to robie, ale że matka tez ma prawo do szczescia to szukałam tez i faceta dla siebie. To źle?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 13:04   #286
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
cały czas to robie, ale że matka tez ma prawo do szczescia to szukałam tez i faceta dla siebie. To źle?
nie to nie jest zle ale jako odpowiedzialna kobieta, zwlaszcza matka powinnas miec na uwadze dobro swojego dziecka, a przy meżczynie z jakim mialas do czynienia ja bym sie bala o dobro mojego dziecka.
Stary 2009-08-17, 13:08   #287
toGod
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kermitowa Pokaż wiadomość
nie to nie jest zle ale jako odpowiedzialna kobieta, zwlaszcza matka powinnas miec na uwadze dobro swojego dziecka, a przy meżczynie z jakim mialas do czynienia ja bym sie bala o dobro mojego dziecka.

no przecież wiedziałam o tym, dlatego założyłam ten watek, żeby go sobie z głowy wybić, i jak widać właśnie to zrobiłam, wiec już nie jedzcie mi ze jestem nieodpowiedzialna bo się zakochałam w psycholu ja nadal jestem zakochana, nie ma tak łatwo żeby sie z dnia na dzien odkochac, chociaz juz wiem ze to palant, może zgłupiałam na starość, kto wie, ale powiedziałam NIE, wiec uważam to za zwycięstwo nad własnymi predyspozycjami do pchania się w nieodpowiednie związki.
A zaraz jak ugotuje obiad i mała się obudzi pójdziemy razem na rower, może jak się trochę umęczę fizycznie to wypocę ta chwilowa niedyspozycje umysłu

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-17 o 13:29
Stary 2009-08-17, 13:51   #288
madmuazelle
BAN stały

Ja myśle,że szukałaś jeśli moge to tak ująć,kogoś kto będzie dla ciebie i twej córki opiekunem,bliską osobą noi byle jaki,ale aby był przy was,a ty źle ulokowałaś swoje uczucia,bo zakochałaś się w facecie,który jest coś nie halo.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 13:53   #289
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
no przecież wiedziałam o tym, dlatego założyłam ten watek, żeby go sobie z głowy wybić, i jak widać właśnie to zrobiłam, wiec już nie jedzcie mi ze jestem nieodpowiedzialna bo się zakochałam w psycholu ja nadal jestem zakochana, nie ma tak łatwo żeby sie z dnia na dzien odkochac, chociaz juz wiem ze to palant, może zgłupiałam na starość, kto wie, ale powiedziałam NIE, wiec uważam to za zwycięstwo nad własnymi predyspozycjami do pchania się w nieodpowiednie związki.
A zaraz jak ugotuje obiad i mała się obudzi pójdziemy razem na rower, może jak się trochę umęczę fizycznie to wypocę ta chwilowa niedyspozycje umysłu
A bez tego wątku to byś nie wiedziała, że taki człowiek nie jest odpowiednim kandydatem na ojca dla twojego dziecka?

Stary 2009-08-17, 13:56   #290
toGod
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja myśle,że szukałaś jeśli moge to tak ująć,kogoś kto będzie dla ciebie i twej córki opiekunem,bliską osobą noi byle jaki,ale aby był przy was,a ty źle ulokowałaś swoje uczucia,bo zakochałaś się w facecie,który jest coś nie halo.
no tak wiem, i pewnie dlatego zawsze wybieram dużo starszych

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A bez tego wątku to byś nie wiedziała, że taki człowiek nie jest odpowiednim kandydatem na ojca dla twojego dziecka?

wiedzialam, ale czasami rozum mówi nie a serce co innego. A tak poza tym, wiesz, ja bez wiżażu to wogle nie moge żadnej decyzji podjąć mam zamiar założyć watek pt."codzienne decyzje- czyli co do zupy? kostka rosołowa czy mięso?" bo juz sobie normalnie nie radze

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-17 o 14:08
Stary 2009-08-17, 14:06   #291
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
ale przeciez nikt po Tobie nie jedzie.
Stary 2009-08-17, 14:08   #292
madmuazelle
BAN stały

ToGood,ja rozumiem że "szukałaś" kogoś kto będzie dla Was ostoją,bliską osobą itp Tylko myśle że ten człowiek się nienadaje,bo nie jest zbyt normalny.Daj sobie z nim spokój,a pewnie jeszcze kiedyś spotkasz normalnego faceta,który będzie dla Was bardzo bliski.
Stary 2009-08-17, 14:15   #293
toGod
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
ToGood,ja rozumiem że "szukałaś" kogoś kto będzie dla Was ostoją,bliską osobą itp Tylko myśle że ten człowiek się nienadaje,bo nie jest zbyt normalny.Daj sobie z nim spokój,a pewnie jeszcze kiedyś spotkasz normalnego faceta,który będzie dla Was bardzo bliski.
widze ze mnie rozumiesz i to dobrze, az dziwne bo myslalam ze juz nikt taki sie na tym watku nie znajdzie, ja marze o wlasnie takim facecie, o kims kto sie nami zaopiekuje, albo chociaz da mi odczuc sie sie opiekuje, bo chociaz umiem zadbac o siebie i mała to czuje sie sama jak palec
a lada moment wyprowadzam sie z córka do wawy, zaczynam wszystko od zera, praca itp. bede tam sama wlasciwie...no i bedzie jeszcze ojciec małej, bo on jest z wawy, ale on ma juz swoje życie.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kermitowa Pokaż wiadomość
ale przeciez nikt po Tobie nie jedzie.
jak to nikt? patrz --> wizazanka na F

wogle juz dawno zauważyłam, ze co u niektórych ego wzrasta proporcjonalnie do ilosci napisanych postow, czy ktos juz pisał na ten temat prace naukowa? bo widze nowe możliwosci badawcze niezly temat na prace licencjacka np. na psychologii
edit: podkresle jeszcze ze takie zjawisko zauważyłam "co u niektorych", nie u każdego, jest tu sporo wizażanek które majac nabity niezle licznik postow zachowuja sie tak samo jak iles set czy tysiecy postow wczesniej.
sorry za offtop

wstawiam na chwile moją córcie :P jestem z niej taka dumna

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-17 o 14:55
Stary 2009-08-17, 15:01   #294
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
widze ze mnie rozumiesz i to dobrze, az dziwne bo myslalam ze juz nikt taki sie na tym watku nie znajdzie, ja marze o wlasnie takim facecie, o kims kto sie nami zaopiekuje, albo chociaz da mi odczuc sie sie opiekuje, bo chociaz umiem zadbac o siebie i mała to czuje sie sama jak palec
a lada moment wyprowadzam sie z córka do wawy, zaczynam wszystko od zera, praca itp. bede tam sama wlasciwie...no i bedzie jeszcze ojciec małej, bo on jest z wawy, ale on ma juz swoje życie.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

jak to nikt? patrz --> wizazanka na F

wogle juz dawno zauważyłam, ze co u niektórych ego wzrasta proporcjonalnie do ilosci napisanych postow, czy ktos juz pisał na ten temat prace naukowa? bo widze nowe możliwosci badawcze niezly temat na prace licencjacka np. na psychologii
edit: podkresle jeszcze ze takie zjawisko zauważyłam "co u niektorych", nie u każdego, jest tu sporo wizażanek które majac nabity niezle licznik postow zachowuja sie tak samo jak iles set czy tysiecy postow wczesniej.
sorry za offtop

wstawiam na chwile moją córcie :P jestem z niej taka dumna
No rozumiem,rozumiem że oby dwie poczucia stabliności,bezpieczeństw a,osotoi ( powtarzam się,ale to nic ) Miałam/mam koleżanke,która też ma dziecko i też "szukała" faceta,z tym/z tą różnicą, że ona zmieniała ich bardzo często i łapała byle kogo,aby tylko mieć.
No właśnie wyprowadzacie się do innego miasta,a nóż widelec kogoś tam poznasz.

Co dugiego akapitu,troche przesadziłaś.
Stary 2009-08-17, 15:05   #295
Jagoda1982
Rozeznanie

a malych dziewczynek to na golasa on czasem nie lubi podduszac?oczywiscie po pif-paf
Jagoda1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:12   #296
toGod
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jagoda1982 Pokaż wiadomość
a malych dziewczynek to na golasa on czasem nie lubi podduszac?oczywiscie po pif-paf

kto go tam wie mam nadzieje ze az takim pdychopata to on nie jest, nie widzialam go w takiej sytuacji

a skad ta ciekawosc?

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:13
Stary 2009-08-17, 15:16   #297
Jagoda1982
Rozeznanie

piszesz ze malej nie poznal. a co by bylo gdyby ja jednak np przypadkiem poznal. i okazaloby sie ze moze jej zrobic krzywde. Wiem jest to gdybanie, ale narazilas posrednio swoje dziecko
i nie rob min
Stary 2009-08-17, 15:19   #298
joancollins
Raczkowanie

Cytat:
piszesz ze malej nie poznal. a co by bylo gdyby ja jednak np przypadkiem poznal. i okazaloby sie ze moze jej zrobic krzywde. Wiem jest to gdybanie, ale narazilas posrednio swoje dziecko
i nie rob min
Sama sobie odpowiedziałaś - co by było, gdyby babka miała wąsy, temat się rozwiązał = koniec.

Nie wiem po co się dalej "podniecać".

Edytowane przez joancollins
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:26
joancollins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:20   #299
Jagoda1982
Rozeznanie

O ile oczywiscie toGod zerwie/zerwala calkowicie kontakty z tym Panem
Stary 2009-08-17, 15:24   #300
toGod
BAN stały

Cytat:
i nie rob min

nie narazilam swojego dziecka w zaden sposob bo nie mialam zamiaru jej mu przedstawiac, przynajmniej nie przez dłuugi czas, nawet jak kogos poznam to moje dziecko pozna po długim czasie, nie mam zamiaru narazac jej na stres ze sie do kogos przyzwyczai a potem ten ktos raptem zniknie z jej zycia bo sie rozstaniemy, a on sie o nia nawet wcale nie pytał wiec tymbardziej.
Ja nie ufam do konca zadnemu facetowi nawet ojcu Małej nie do konca ufam, bardzo malo przebywaja sam na sam, mam nadzieje ze zmienie swoje nastawinie do tych spraw.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez joancollins Pokaż wiadomość
A co by było, gdyby babka miała wąsy, temat się rozwiązał - proste i koniec.

ale niektórzy gdy znajda okazje lubie sie powyzywac na innych, probowac wdeptac ich w ziemie, jak dojda do wniosku ze im sie udało, ich samoocena rosnie

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
O ile oczywiscie toGod zerwie/zerwala calkowicie kontakty z tym Panem

o, a to najlepszy przyklad ze ta osoba z checia jeszcze popastwilaby sie nade mna ale temat sie skonczyl, jaka szkoda co jeszcze da sie wydusic z tej sprawy?

Edytowane przez toGod
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:25
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości