![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dzieci urodzonych zbyt wczesnie -czyli wcześniaki i ich perypetie
Nie, że za duży tylko, że mięśnie nie nadanrzają nad jego szybkim przybieraniem na wadze. Nie wiem czy tak może być, w sumie wszystko jedno dlaczego to się pojawiło skoro już jest to musimy czekać i obserwować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witamy! Widze,ze bylas w podobnej sytuacji jak ja. My tez z 28-tygodnia przy masie 800gram. Ale byllismy dluzej w szpitalu. Wlasnie piszesz o serduszku Coreczki,moze to chodzi o przewod Botalla, nasz mial wlasnie operacje zamkniecia tego przewodu,Okropnie to przezylismy bo mial 1-kg. Nie miescilo mi sie w glowie jak mozna robic jakies zabiegi na takim malenstwie ,takie to wstystko mikroskopijne.no i oczywiacie narkoza. Czesto po tych zabiegacg dzieci dosztaja wylewow miedzykomorowych ale mojemu synciowi sie udalo.Dzis jest ok! ![]() Nam niestety nie przydzielili SYNAGISU ![]() Pocieszeniem jest to,ze mimo tak zlego startu ,syncio ma sie dobrze! ![]() Nie choruje,mial dwa razy katar,w tym raz infekcje gornych drog oddechowych i o dzieki Bogu wszstko co nas spotkalo od wajscia ze szpitala. No prawie.W wieku3,5 miesiaca mial ospe!!!!!!! To tez nie bylo wesole ale minelo. Dzis ma ponad rok i z kazdym dniem jest silniejszy.pozdrawiamy i zyczymy samych slonecznych dni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
My też się szczepiliśmy skojarzonymi, bodajże 6 w1 i do tego pneumokoki. U nas lekarka polecała właśnie tę i nie żałuję, bo nie wyobrażam sobie, żeby małą kłuli tyle razy skoro nie trzeba. A z tym autyzmem...nie przekonuje mnie to, w każdym razie za kilka miesięcy będę szczepiła drugie dziecko tez skojarzonymi.
![]() |
#274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
Gizmiatko-Ja wlasnie za kazdym razem gdy szczepie syncia to cala chodze, mamy wlasnie te skojarzone. Juz tyle czytam i dowiaduje sie o nich,ze glowa peka, Im wiecej czytam tym mniej juz wiem,Kazdy ma inne doswiadczenia i co innego chwali.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak na początek pare: 1. Karmiłaś piersią czy może PRENAN? Jeżeli PreNAN to kiedy (przy jakiej wadze) zmieniłaś pokarm i na jaki? Bebilon czy NAN? JA karmię PRENAN - niestety nie miałam pokarmu chociaż walczyłam 5 tygodni ale nie udalo mi się. 2. Pracujesz czy zajmujesz się cały czas dzieckiem? Ja planuję wrócić do pracy ale jeszcze nie jestem pewna na 100% czy będę mogła powierzyć niańce dziecko, ale to dopiero od września najwcześniej.
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Gizmiatko, to dobrze, że mały tak reaguje na szczepionki. U nas raz się mała rozpłakała na pneumokokach, a tak to tez zero płaczu i masz rację, że to zależy od osoby która wykonuje zastrzyk. Ale chodzi mi również o to, że po szczepieniu rączka jest obolała. U nas jak szczepią tymi zwykłymi, to dwie rączki i w nóżkę. Wtedy jest wszystko obolałe i woleliśmy oszczędzić tego małej.
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
PoP70. Niestety moje proby karmienia piersia nie powiodla sie
![]() ![]() Co do opieki. Siedze w domu. Postanowilismy,ze nie dam go pod zadna opieke do 3-roku zycia,ale.....ale to bylo rok temu.I sama wiesz jak to jest siedziec w domu.Warjacji juz dostaje. Czasami mama nam zostaje w soboty ale jak mialsz kogos zaufanego to pewnie,ze to fajnie wrocic do pracy. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 1. nie karmiłam piersią tylko PreNAN - zmieniłam przy wadze 4 kilo bo syn juz sie nie najadam nim po mimo ze dosypywałam kaszke - z polecenia lekarza jak mial 4 kilo= 3 miesiące dostawla pierwsze zupki - z polecenia lekarza, mleko na początku zmieniłam na NAN a pozniej BEBIKO - bo one jedyne Nataniela umiało nakarmić i zaspokoić głod, na Bebilon nas nie stac chyba ze jakis inny z recepty ale trudno zdobyć taką do pracy poszłam bo sytuacja mnie zmusiła - nie żałuje bo ciężko bylo sie rozstać z małym jak miał 6 miesięcy a co dopiero jak bym poszła teraz Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Gizmiatko, ciebie nigdy po szczepieniu na drugi dzień nie bolała ręka?. Nasza mała też nigdy nie traciła humoru, nie gorączkowała, ale jednak myślę, że jakaś bolesność po takim ukłuciu zostaje, ale może tylko ja sobie tak tłumaczę
![]()
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie tak myslę, ze głupie pobieranie krwi dla nas dorosłych kobiet nie jest super ekstra pryjemne to co dopiero szczepienie, badania dla maluszka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Zebra, też tak myślę
![]()
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
bolala tylko po szczpeionce na gruźlice po tej podskórnej tak to nie boala mnie zastrzyki domiesniowe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
to ja też bym chciała się do Was dopisać
![]() Moja Blanka urodziła się w 36/37tc (4.11.09 - termin na 27.11), z waga 3000g i wzrostem 51cm. Dostała 10pkt w Apgarze, ale była 2 tyg w inkubatorze z powodu infekcji wrodzonej - zapalenia płuc ![]() Rozwija się prawidłowo, dostaje mój pokarm, teraz ma 4,5 miesiąca i wazy 6250g ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Olalicious07 witaj
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
daje do poczytania o szczpeionkach jesli ktos chce
http://www.pomagamyszymkowi.pl/o-aut...szczepionkami/ http://www.pomagamyszymkowi.pl/o-aut...ionkowa-wojna/ http://www.pomagamyszymkowi.pl/o-aut...enia-a-autyzm/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że w temacie są szczepienia. My szczepiliśmy normalnymi szczepionkami + rotawirusy i pneumokoki.
Zebra dokładnie lekarze co chwilę zmieniają zdanie, oszaleć można normalnie ![]() Pop70 to i ja się wypowiem ![]() ![]() Olalicious07 witajcie ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Malutka to raczej kwestia poglądów i domiennej wiedzy w tym samym temacie. To tak jak przykład dziecka, któremu się to samo zamknęło i dziecka, u którego się tak nie stało albo przepuklina uwięzła. JA niecierpliwie czekam do 26 i wszytso już będzie wiadomo- albo okaże się, że nie robimy na razie zabiegu tlyko czekamy dalej, albo, że robimy i wtedy też jak najszybciej chce żeby było po wszystkim. Chciałabym zacząć o chrzcinach myśleć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w końcu ruszyliśmy i raczkujemy oraz powoli wstajemy ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak pisałam doktorka jest super babka taka z powołania i sam amówiła, że jeszcze jest trochę czasu i sie zobaczy ![]() Gratuluję raczkowania i wstawania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Witam to i ja z moim synem tez sie dopisze do waszego wątku.
Kacperek urodził sie w 34tc,wazył 2650 i 51 cm w skali aphgar dostał 10 p.Jedną dobe spedził w cieplarce następne juz ze mna na sali.Karmiony do 4 miesiaca piersią,żadnych problemów nie było,jedna wizyta u okulisty w 3 tyg życia i 2 u kardiologa .27 maja skończy 6 latek jest zdrowy i bardzo duzy.W chwili obecnej ma 138 cm wzrostu. A i urodził sie przez cc ze względu na zagrażającą infekcje wewnątrz maciczną płodu .Pozdrawiam
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2010-03-28 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas fajne wieści 24 byliśmy na KPNie i juz mamy tam nie chodzić rehabilitacja juz nie potrzebna wiec póki co JESTEŚMY ZDROWI i nie mamy cech wcześniactwa !!
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Gizmiatko no i nic... Mały ma anemię więc zabiegu nie może mieć... przepuklina nie wychodzi więc będę obserwować może się jednak wchłonęła- musze się dowiedziec iod pediatry jak to sprawdzić żeby nie gdybac tak, bo to bez sensu... Pępek jaki był duzy taki jest, i mamy brzuszną przepukline ale uspokojono mnie, że ta się wchłania jak się mięśnie brzuszka wchłoną...
No i mam problemy ok 3 nad ranem z malsuzkiem... widze, ze go wtedy gazy męczą i jest niepsokojny... ok 6 jest kupa i choć nie ma zaparcia to i tak przed zrobieniem jej jest poddenerwowany, i męczy się. Nie trwa to długo ale jednak. Kończymy 3 miesiące może w końcu i problemy miną? Mam wrażenie, że jest lepiej... mały tez coraz bardziej regularny się robi...Zwłąszcza w nocy... po kapieli je o 19.30 to się budzi ok 23-24 a potem o 3 ale nie wiem czy nie przez wzdęcia. Poje go lub karmię... zależy czy da się przekonać...masarz brzuszka- odgazowuje go... i ok 6 jest własnie ta kupa... Od dzisiaj przestałam dawać herbatki próbuję przegotowanej wody... nie pił chętnie ale 30 ml wyciumkał... Podawała któraś mama probiotyk Dicoflor 30? Ponoć normalizuje prace jelit... działa na biegunki, zaparcia, wzdęcia, alergie... Malutka dzięki ![]() Kasia witam i gratuluję zdrowego malucha ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-28 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
a czmeu nie plastrujesz tej pepkowej ? po co sie ma mały meczyc ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Wole jeszcze odczekać. Nie wyjdzie pachwinowa z miesiąc to dopiero uwierze. Wole jeszcze poobserwować... Zwłaszcza, że mały miewa kolke nad ranem i zawsze się boję, że znowu wyjdzie..
Nie sprawdzały się u nas plasterki antyalergiczne- i tak podrażniały... po jednej nocy było nieciekawie... i sama napewno kleić też nie będę... jak co pielęgniary żeby było dobrze to zrobione, bo za dużo tej skóry i trudno mi to będzie zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak jest u Was z mową u dzieciaczków? mówią coś? bo mój Dawid ma roczek i sobie tylko grucha i gaworzy, jak już coś mu wyjdzie to nic składnego
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 ja podawałam, ale tylko przy antybiotyku ![]()
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.