Czarna lista targowisko- plotki - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 17:26   #271
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

teraz to już straszno

moim zdaniem może być tak, że Idiaminka nie zapanowała nad tym wszystkim i może nie ma np. tych odlewek coco, żeby je wysłać? a'propos, mam koleżankę, coprawda dalszą, ale mogę powiedzieć, że pomimo depresji klinicznej, chwilowej wizyty w szpitalu, to ona normalnie funkcjonuje. i nie ma takiej sytuacji, żeby tak nawaliła. wiadomo, nie chce się nic, ale bez przesady ludzie funkcjonują, tylko na niższych obrotach. nie wiem, co o tym sądzić. ale myślę, że posądzanie o uzależnienie od wzbudzania współczucia, to już za daleko posunięte trochu chociaż im więcej opinii tym szerszy krajobraz
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:26   #272
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
teraz to już straszno

moim zdaniem może być tak, że Idiaminka nie zapanowała nad tym wszystkim i może nie ma np. tych odlewek coco, żeby je wysłać? a'propos, mam koleżankę, coprawda dalszą, ale mogę powiedzieć, że pomimo depresji klinicznej, chwilowej wizyty w szpitalu, to ona normalnie funkcjonuje. i nie ma takiej sytuacji, żeby tak nawaliła. wiadomo, nie chce się nic, ale bez przesady ludzie funkcjonują, tylko na niższych obrotach. nie wiem, co o tym sądzić. ale myślę, że posądzanie o uzależnienie od wzbudzania współczucia, to już za daleko posunięte trochu chociaż im więcej opinii tym szerszy krajobraz
Kochana Layla , nie wiem co miałaś na myśli, ale jak już teoretyzujemy co mogło być, ale cały czas aby usprawiedliwić Idi, to mogli ją też kosmici porwać i nie doszła do poczty takiej ewentualności rónież nie można wykluczyć, bo podobno ktoś ich kiedyś widział
Nie myślcie wcale, że się nabijam z ewentualnej choroby (bo chyba nikt osobiście tego nie sprawdził, a ludzie naprawdę chorzy podobnie jak naprawdę biedni ani nie skarżą się, ani nie żebrzą) - bo akurat o tej mogłabym napisać grubą ksiażkę, tylko po co ?

Niech mi ktoś da sensowne powody dla których Idi:
1/ Była na wizażu ok 2 tygodni, prowadziła dyskusje, a nie zajęła się wysłaniem paczek ?
2/ Miała niedokończone wymianki z kwietnia, a wymieniała się w czerwcu ?
3/ Napisała PW chyba do dwóch wizażanek, że wysłała do nich paczki, a tego nie zrobiła ?

Według mnie tym się nie zajęła bo miała to w Można zniknąć z jakichś strasznych losowych zdarzeń, ale jak się wróciło choćby na chwilę to trzeba pozamiatać po sobie i tyle.

Wybaczcie, ale te wynurzenia prowadzą do tego, że ten wątek chyba powinien przestać istnieć, bo każdy niewywiązujący się z umów może tak lawirować w nieskończoność, po czym wpadać na chwilkę na pogaduchy i dalej znikać. A po tej sytuacji z Idi, z wyrozumiałością dla jej słów, niesprawiedliwym byłoby kogoś innego traktować inaczej-surowiej. Więc idea wątku upada.

Sory, że może tak ostro, ale to są fakty.

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2009-11-03 o 19:29
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:46   #273
Estell
Rozeznanie

Przekupka: 5 pkt / 100% pozyt.

Ja w tej chwili nie wnikam w żadne tłumaczenia. Tak jak pisałam wcześniej, od kwietnia na pewno była masa możliwości na wysyłkę. Oczywiście jakieś realne wytłumaczenie tego jest prawdopodobne, ale to prawdopodobieństwo jest tyciuchne.
Dla mnie to nieodpowiedzialność, nieuczciwość a przede wszystkim lekceważenie osób, z którymi się podejmuje jakiekolwiek transakcje.

Mnie się nikt nie pyta w trakcie transakcji na allegro czy mnie głowa nie boli i jakie mam samopoczucie. Wywiązuję się, gdy coś mi wypada informuję i oczekuję tego samego. Osobę z depresją też znam. Ta osoba pracuje wolniej, ale na swój sposób daje z siebie wszystko.

Czy jest gdzieś dostępny numer telefonu Idiaminki?
Mieszkam obecnie w Warszawie. Jeśli sprawa się nie wyjaśni pojadę w jakiś weekend do Idiaminki. Niestety to drugi koniec miasta i to cała wyprawa. Pojadę z TŻ. Jeśli to nie poskutkuje, pojadę z policją.
Estell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:03   #274
irsin
Zakorzenienie

Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.
GG do irsin

Nie wymianialam sie z Idiaminka w feralnym czasie,ale wymienialam sie wczesniej i bylo naprawde swietnie.

Mimo wszystko i mimo mojej sympatii do niej uwazam,ze juz dawno temu powinnyscie zglosic gdzies ta sprawe- nie do moderatorki bo to nie ma sensu (wylaczyla subskrypcje), a na policje.
Powinnyscie sie odwazyc.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:38   #275
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Kochana Layla , nie wiem co miałaś na myśli, ale jak już teoretyzujemy co mogło być, ale cały czas aby usprawiedliwić Idi, to mogli ją też kosmici porwać i nie doszła do poczty takiej ewentualności rónież nie można wykluczyć, bo podobno ktoś ich kiedyś widział
Nie myślcie wcale, że się nabijam z ewentualnej choroby (bo chyba nikt osobiście tego nie sprawdził, a ludzie naprawdę chorzy podobnie jak naprawdę biedni ani nie skarżą się, ani nie żebrzą) - bo akurat o tej mogłabym napisać grubą ksiażkę, tylko po co ?

Niech mi ktoś da sensowne powody dla których Idi:
1/ Była na wizażu ok 2 tygodni, prowadziła dyskusje, a nie zajęła się wysłaniem paczek ?
2/ Miała niedokończone wymianki z kwietnia, a wymieniała się w czerwcu ?
3/ Napisała PW chyba do dwóch wizażanek, że wysłała do nich paczki, a tego nie zrobiła ?

Według mnie tym się nie zajęła bo miała to w Można zniknąć z jakichś strasznych losowych zdarzeń, ale jak się wróciło choćby na chwilę to trzeba pozamiatać po sobie i tyle.

Wybaczcie, ale te wynurzenia prowadzą do tego, że ten wątek chyba powinien przestać istnieć, bo każdy niewywiązujący się z umów może tak lawirować w nieskończoność, po czym wpadać na chwilkę na pogaduchy i dalej znikać. A po tej sytuacji z Idi, z wyrozumiałością dla jej słów, niesprawiedliwym byłoby kogoś innego traktować inaczej-surowiej. Więc idea wątku upada.

wiesz, co Mariola, ja to myślę, że mi niełatwo zająć odmienne stanowisko i jej nie tłumaczyć, bo wszystkie wymiany z nią, w liczbie chyba 3 przebiegały super i zresztą sama zawsze coś dorzucała, więc wiesz, no trudno z mojej strony doszukiwać się, że Idiaminka coś zachachmęciła. Ale z drugiej strony takie lightowe podejście powoduje, że ona naprawdę nie zamierza wywiązać się chyba z tych wymian. Te osoby, które głośno krzyczały, swoje dostały, te które cicho i jakby skromnie - nic. Naprawdę nie wiem, czemu ona tak zrobiła. A co do ilości tych wymian, to każdy zapewne tak myślał, po co tyle naraz, to fakt, jeżeli nie można się wywiązać, to po co w ogóle się umawiać. Gdyby powysyłała te wszystkie zaległe paczki, po tej całej awanturze, to jeszcze jakoś to by wyglądało. a teraz no nie wygląda to wcale.
Stary 2009-11-03, 21:46   #276
Estell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Nie wymianialam sie z Idiaminka w feralnym czasie,ale wymienialam sie wczesniej i bylo naprawde swietnie.

Mimo wszystko i mimo mojej sympatii do niej uwazam,ze juz dawno temu powinnyscie zglosic gdzies ta sprawe- nie do moderatorki bo to nie ma sensu (wylaczyla subskrypcje), a na policje.
Powinnyscie sie odwazyc.
Ja się na pewno odważę. Byłam cierpliwa do momentu, kiedy odpłacono mi kłamstwem o wysłanej paczce. Moja cierpliwość się skończyła, a wzburzenie mocno wzrosło, jak dowiedziałam się, że część paczek została wysłana. Mnie pominięto, bo siedziałam cicho.
Nie odpuszcze,
wkurzona jestem
Stary 2009-11-03, 22:05   #277
arrachnee
Zakorzenienie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny, wyślijcie oficjalne wezwanie do wywiązania się z wymian. Konkretne, z terminem, po którym zgłaszacie sprawę na policję. Może podziała na Idi lub, jeśli ona faktycznie jest wyłączona, na jej rodzinę.

Realnie czy policja robi coś w takich sprawach? Miał ktoś taką sytuację, że coś zdziałali? Czy tylko przyjmują zgłoszenie?

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 22:41   #278
Layla79
Zakorzenienie

Arachnee, masz rację, z tym że ja bym wysłała pocztówkę wtedy nie będzie problemu z odbiorem listu poleconego, a treść będzie znana wszystkim domownikom i jak rozumiem pomogą w szybkim uporaniu się z wysyłką.
Stary 2009-11-03, 22:51   #279
Aneta???
Zakorzenienie

Przekupka: 79 pkt / 100% pozyt.
GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez arrachnee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wyślijcie oficjalne wezwanie do wywiązania się z wymian.
Zawsze moderator to robił
Stary 2009-11-03, 23:07   #280
Estell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arrachnee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wyślijcie oficjalne wezwanie do wywiązania się z wymian. Konkretne, z terminem, po którym zgłaszacie sprawę na policję. Może podziała na Idi lub, jeśli ona faktycznie jest wyłączona, na jej rodzinę.

Realnie czy policja robi coś w takich sprawach? Miał ktoś taką sytuację, że coś zdziałali? Czy tylko przyjmują zgłoszenie?
Cytat:
Arachnee, masz rację, z tym że ja bym wysłała pocztówkę wtedy nie będzie problemu z odbiorem listu poleconego, a treść będzie znana wszystkim domownikom i jak rozumiem pomogą w szybkim uporaniu się z wysyłką.
Dziewczyny kochane, toż to super pomysł jest.
Tak właśnie zrobię, pocztówkę wyślę, nawet jak Idiaminka nie odbierze to już jej ktoś przekaże. Słowo POLICJA napiszę baaardzo dużymi literami.
Stary 2009-11-03, 23:14   #281
KNK
Zadomowienie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość

dokładnie odnosze takie samo wrażenie, cytowałem juz wypowiedż Idiaminki, ze jej zdaniem to mała szkodliwośc społeczna i nic jej nie zrobią, nie wiem czy słusznie zauważyłem, że wywiązała sią z grubszych wymianek, a te drobniejsze olala.

Edytowane przez KNK
Czas edycji: 2009-11-03 o 23:16
KNK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 02:22   #282
Chloestic
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

zwykla chec wzbudzania wspolczucia i grania naiwnoscia innych ludzi, żenuące
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:40   #283
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
wiesz, co Mariola, ja to myślę, że mi niełatwo zająć odmienne stanowisko i jej nie tłumaczyć, bo wszystkie wymiany z nią, w liczbie chyba 3 przebiegały super i zresztą sama zawsze coś dorzucała, więc wiesz, no trudno z mojej strony doszukiwać się, że Idiaminka coś zachachmęciła. Ale z drugiej strony takie lightowe podejście powoduje, że ona naprawdę nie zamierza wywiązać się chyba z tych wymian. Te osoby, które głośno krzyczały, swoje dostały, te które cicho i jakby skromnie - nic. Naprawdę nie wiem, czemu ona tak zrobiła. A co do ilości tych wymian, to każdy zapewne tak myślał, po co tyle naraz, to fakt, jeżeli nie można się wywiązać, to po co w ogóle się umawiać. Gdyby powysyłała te wszystkie zaległe paczki, po tej całej awanturze, to jeszcze jakoś to by wyglądało. a teraz no nie wygląda to wcale.
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez KNK Pokaż wiadomość
dokładnie odnosze takie samo wrażenie, cytowałem juz wypowiedż Idiaminki, ze jej zdaniem to mała szkodliwośc społeczna i nic jej nie zrobią, nie wiem czy słusznie zauważyłem, że wywiązała sią z grubszych wymianek, a te drobniejsze olala.
No właśnie. Trudno byłoby w tej chwili odnieść jakiekolwiek Inne wrażenie.
Stary 2009-11-04, 12:21   #284
asik123456789
Zakorzenienie

Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.

Ja mialam depresje nawet z myslami samobojczymi ale nie bylo mozliwosci zeby przez pol roku olewac studia, rodzine i przyjaciol. Moze czasem nawalalam, ale takie cos sie leczy. A podejrzewam, ze jesli Idiaminka jest az tak chora to korzysta z pomocy lekarskiej. Z depresja naprawde da sie jakos funkcjonowac przy odpowiednim leczeniu. A idiaminka pisze tak jakby jej nogi ucieli i nie mogla sama dojsc na poczte. Przez pol roku! Nie wierze w depresje...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

czasem wystarczy zadzwonic po kuriera a on przyjedzie do mieszkania...nawet z domu nie trzeba wychodzic.
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 21:07   #285
Layla79
Zakorzenienie

miałam coś napisać, ale powiem Wam, że mi się już nic nie chce pisać, chyba rzeczywiście będzie tak, że nic nie dostaniecie. niestety. bo ile to może trwać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 10:28   #286
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

Drogie Wizażanki
Dostałam informację od moderatorki na temat Idiaminki. Nie mogę podzielić się z Wami szczegółami, ale wierzcie mi na słowo, że ta użytkowniczka przeżyła naprawdę ogromny dramat w swoim życiu. To spowodowało, że tak bardzo Was zawiodła. Ale wierzcie mi, że naprawdę nikt nigdy nie wie tak do końca, jakby się zachowywał, gdyby to go spotkało. Dlatego gorąco proszę o cierpliwość - Idiaminka obiecała wywiązać się ze wszystkich zobowiązań podejrzewam jednak, że w jej obecnym stanie to może być bardzo trudne.

Ponieważ nie możemy robić precedensów i Idiaminka mocno Was zawiodła, do odwołania będzie miała zakaz wymiany, natomiast może nadal się udzielać na forum. Nie zablokujemy jej konta
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:51   #287
Kasza Manna
Zakorzenienie

Przekupka: 29 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki
Dostałam informację od moderatorki na temat Idiaminki. Nie mogę podzielić się z Wami szczegółami, ale wierzcie mi na słowo, że ta użytkowniczka przeżyła naprawdę ogromny dramat w swoim życiu. To spowodowało, że tak bardzo Was zawiodła. Ale wierzcie mi, że naprawdę nikt nigdy nie wie tak do końca, jakby się zachowywał, gdyby to go spotkało. Dlatego gorąco proszę o cierpliwość - Idiaminka obiecała wywiązać się ze wszystkich zobowiązań podejrzewam jednak, że w jej obecnym stanie to może być bardzo trudne.

Ponieważ nie możemy robić precedensów i Idiaminka mocno Was zawiodła, do odwołania będzie miała zakaz wymiany, natomiast może nadal się udzielać na forum. Nie zablokujemy jej konta
Zakaz wymiany to ma chyba domyślny, przecież:
1. i tak nie pokazuje się na forum
2. nikt by się z nią teraz nie wymienił

Więc jak dla mnie to precedens jest
Stary 2009-11-06, 12:11   #288
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Drogie Wizażanki
Dostałam informację od moderatorki na temat Idiaminki. Nie mogę podzielić się z Wami szczegółami, ale wierzcie mi na słowo, że ta użytkowniczka przeżyła naprawdę ogromny dramat w swoim życiu. To spowodowało, że tak bardzo Was zawiodła. Ale wierzcie mi, że naprawdę nikt nigdy nie wie tak do końca, jakby się zachowywał, gdyby to go spotkało.
Dokładnie. Nikt nie jest w stnie przewidzieć swoich rekacji, w sytuacji, w której nie bylismy.
Dlatego dla mnie pisanie, w stylu " ja bym zachował/postąpił tak...... " nie bedąc w danej, konkretnej sytuacji , jest irracjonalne.
Wyprzedzając zarzut, który zapewne nastąpi. Nie wiem również, jak bym się zachowała, gdyby mnie Idi był cos winna. Napewno wzięłabym jednak pod uwage okoliczności o których pisała virtual, sama Idi a teraz Aga
Zresztą, na perfumy od jedenej z Wizażanek czekam już ........ kilka lat
Cytat:
Dlatego gorąco proszę o cierpliwość - Idiaminka obiecała wywiązać się ze wszystkich zobowiązań podejrzewam jednak, że w jej obecnym stanie to może być bardzo trudne.

Aga, miło, że jako właścicielka tego portalu wyraziłaś swoją opinie
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 22:36   #289
KomEwa
Rozeznanie

Przekupka: 4 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Drogie Wizażanki

AgoZ, uważam, że właśnie Twój post świadczy o tym, że jednak robicie precedensy.
Nie negując depresji i autentycznych problemów Idiaminki, w które od początku wierzę, uważam i widzę, że posłużyły jej one do manipulowania nami. Krytykując ją mamy mieć poczucie winy i Twoje wystąpienie, Autorytet Szefowej został w tym momencie wykorzystany.

Bez sentymentalizmu, po prostu analizując całość sprawy widzę ja i sporo innych osób (a inne nie chcą dostrzegać i z uporem te niewygodne fakty pomijają), że w tym samym czasie, kiedy Idiaminka nie była w stanie wywiązać się w zawartych umów, w tym samym czasie, zaciągała następne zobowiązania nie tylko na Wizażu, nie dotarła na pocztę, kiedy wybuchła tu awantura, ale w tym samym czasie, w tym samym czasie wdawała się w długie pyskówki z jakąś dziewczyną, którą o coś podejrzewała, nie wysyłała perfum, bo nie była w stanie, ale w tym samym czasie, w tym samym zużyła 20 ml perfum, które już nie były jej, ponieważ dostała za nie od jakiejś uczciwej Wizażanki inne perfumy.
Gdyby nie było tego cholernego "w tym samym czasie", to wszystko trzymałoby się kupy. Ale jest.

I nie ma sensu gadanie, że "ja też miałam depresję i byłam w stanie zrobić to, czy tamto". Każdy jest inny i to, co do przeżycia dla jednej, dla Idiaminki mogło być niszczące i uniemożliwiające jakiekolwiek funkcjonowanie. I gdyby nie to cholerne "w tym samym czasie" pierwsza bym się zamknęła, ale ono jest. I dlatego nie mogę zmilczeć, choć narażam się Szefowej.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 23:12   #290
Chloestic
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Przepraszam, ale nie widze tutaj narazania sie szefowej, poniewaz wypowiadasz swoje zdanie. To jest forum i kazdy ma do tego prawo, niezaleznie od tego jakiego koloru jest jego 'nick' (oprocz pomaranczowego oczywiscie), niezaleznie od tego czy mysl jest pozytywna, czy negatywna. Nie trzeba sie ze wszystkim zgadzac przeciez.

Narazic sie mozna w zupelnie inny sposob..........nikt nikogo nie obraza, nie oskarza, kazdy wypowiada sie w sposob grzeczny i kulturalny, takze nie badzmy juz tak 'strachliwi'

Ja nadal podtrzymuje swoje zdanie......zrozumialabym zaloglosci w wysylaniu paczek, gdyby Idi tu nie wpadla, nie pisala postow, nie wymieniala sie ponownie. Jednak jesli ktos przechodzi taki dramat, a mimo wszystko znajduje czas na wizaz........czas i ochote na wymianki...........to nie widze zadnego usprawiedliwienia, a smieszny wizazowski dramat.

Jesli ktos walczy z powaznymi problemami w swoim zyciu, to ostatnią rzeczą jaka przechodzi przez mysl jest wizaz.pl->targowisko.

Szczerze mowiac zrobila sie z tego smieszna afera, przypominajaca tabloidowska telenowele. Ja na miejscu Idiaminki chociazby, aby uspokoic swoje sumienie, poszlabym na poczte. Zapakowanie paczek i ich wyslanie nie wymaga specjalnego wysilku, a jedynie checi i nikt mi nie powie, ze przez kilka dobrych miesiecy nie mozna tego wykonac, szczegolnie jesli ma sie czas na wizaz.

Patrze na to z boku, wypowiadam jedynie swoje zdanie........i troche sie zalamuje taka dziecinada, a jednoczesnie podziwiam, iz niektorzy maja odwage uzewnetrzniac w pewien sposob swoje prywatne sprawy, aby wytlumaczyc sie z takiego, a nie innego postepowania.

Mam nadzieje, ze kazdy otrzyma swoja paczuszke i sprawa sie wreszcie zakonczy jak nalezy

ahhh i chcialam jeszcze ucmokac vil ;P ;*

Edytowane przez Chloestic
Czas edycji: 2009-11-07 o 23:15
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 23:36   #291
KNK
Zadomowienie

Jestem ciekaw czy gdyby Idiaminka miała zaciągniety kredyt czy bank spokojnie czekałby na spłatę zadłużenia pół roku ??? to tylko dywagacje, podejrzewam że wtedy bardzo szybko ktoś z rodziny znalazł by czas zeby załatwić zobowiązania Idiaminki, bo z bankiem się nie da tak zagrać jak z wymianą na targowisku, sprawa w sądzie znalazła by się błyskawicznie, ale na wizażu nikt sądem nie straszy, więc po co się przejmować.

Nie wiem dlaczego AgaZ i Virtual tak lobbują w tej sprawie, z tego co rozumiem nie znają sprawy osobiście, a jedynie opierają się na informacjach otrzymanych od Idiaminki, tylko że te informacje mogą byc tak samo prawdziwe jak obietnice wysłania zaległych paczek.

Mozecie powiedzieć że jestem bez serca, ale ja nie wierze w ten cały cyrk.

Edytowane przez KNK
Czas edycji: 2009-11-07 o 23:52
Stary 2009-11-08, 08:48   #292
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem ciekaw czy gdyby Idiaminka miała zaciągniety kredyt czy bank spokojnie czekałby na spłatę zadłużenia pół roku ??? to tylko dywagacje, podejrzewam że wtedy bardzo szybko ktoś z rodziny znalazł by czas zeby załatwić zobowiązania Idiaminki, bo z bankiem się nie da tak zagrać jak z wymianą na targowisku, sprawa w sądzie znalazła by się błyskawicznie, ale na wizażu nikt sądem nie straszy, więc po co się przejmować.

Nie wiem dlaczego AgaZ i Virtual tak lobbują w tej sprawie, z tego co rozumiem nie znają sprawy osobiście, a jedynie opierają się na informacjach otrzymanych od Idiaminki, tylko że te informacje mogą byc tak samo prawdziwe jak obietnice wysłania zaległych paczek.

tak jesteś bez serca
moim zdaniem najwięcej racji w tym, co napisała ma KomEwa. Ujęła to delikatnie, ale bardzo trafnie.
Stary 2009-11-08, 12:03   #293
dagwoj
Zadomowienie

Przekupka: 18 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

w takim razie ja też chyba jestem bez serca?
dagwoj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 12:32   #294
KNK
Zadomowienie

Cytat:
tak jesteś bez serca
moim zdaniem najwięcej racji w tym, co napisała ma KomEwa. Ujęła to delikatnie, ale bardzo trafnie.
Masz racje KomEwa ujeła to bardzo trafnie. ja nie mam takiej finezji w słowie, ale to mnie osobiście nie przeszkadza

Właściwie chyba nie ma sensu żebym pisał dalej, szkoda mojego czasu - nie mój cyrk nie moje małpy

Edytowane przez KNK
Czas edycji: 2009-11-08 o 12:48
Stary 2009-11-08, 12:45   #295
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Zresztą, na perfumy od jedenej z Wizażanek czekam już ........ kilka lat
Może zdradzisz któż to taki,hm?
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:28   #296
irsin
Zakorzenienie

Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.
GG do irsin

Eh, szkoda,ze moja sprawa i jamestown nie zajely sie ani Moderatorka ani nikt z "wyzszych sfer".
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 22:55   #297
hathayoga
perfumove love

Przekupka: 260 pkt / 100% pozyt.

a właśnie, jak wygląda rozwój akcji w przypadku Irsin i Jamestown?

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 22:57   #298
Estell
Rozeznanie

Cytat:
Drogie Wizażanki

Czekam na perfumy od Idiaminki od kwietnia. Jestem w stanie wszystko zrozumieć, ale dlaczego Idiaminka napisała mi ponad miesiąc temu, że perfumy wysłała? Po co te kłamstwa? Rozumiem, że prywatne problemy Idiaminki nie powinny być wywlekane na forum publicznym, czy jednak jako osoba poszkodowana mogę prosić o jakieś choćby zdawkowe wyjaśnienia na priva? Po ponad pół roku czekania myślę, że chociaż to mi się należy.
Stary 2009-11-15, 09:46   #299
astronomiczna.ania
Rozeznanie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.
GG do astronomiczna.ania

Cytat:
Napisane przez Estell Pokaż wiadomość
Mieszkam obecnie w Warszawie. Jeśli sprawa się nie wyjaśni pojadę w jakiś weekend do Idiaminki. Niestety to drugi koniec miasta i to cała wyprawa. Pojadę z TŻ.
Cytat:
Czekam na perfumy od Idiaminki od kwietnia. Jestem w stanie wszystko zrozumieć, ale dlaczego Idiaminka napisała mi ponad miesiąc temu, że perfumy wysłała? Po co te kłamstwa? Rozumiem, że prywatne problemy Idiaminki nie powinny być wywlekane na forum publicznym, czy jednak jako osoba poszkodowana mogę prosić o jakieś choćby zdawkowe wyjaśnienia na priva? Po ponad pół roku czekania myślę, że chociaż to mi się należy.
Hej, Estell
gdybym była na Twoim miejscu, to zrealizowałbym plan z wyprawą do Idiaminki .
Według mnie osoby, wobec których Idiaminka zaciągnęła zobowiązania, mają prawo domagać się od niej nie tylko wyjaśnień, ale wywiązania się z tych zobowiązań.
Wyjaśnień naturalnie również.
To oburzające, że Idiaminka była w stanie wyłuszczyć swoje problemy Szefowej (i to w tak skuteczny sposób, że udało jej się w znacznej mierze "wybielić"), ignorując Ciebie i inne Wizażanki, które również oszukała.
Obawiam się, że w związku z tym "wybieleniem się" przed Szefową na Targowisku raczej już nie będzie "klimatu" sprzyjającego wywieraniu presji na Idiaminkę, aby sfinalizowała wymiany .
astronomiczna.ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:31   #300
Spook
Raczkowanie

Przekupka: 44 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Witam
To może i ja miałabym szansę na jakieś sensowne wytłumaczenie po 7-miu miesiącach oczekiwania na przesyłke i napisaniu przez Idiaminkę na forum ,że przesyłka do mnie zostanie wysłana 3-go pażdziernia to dlaczego nie została wysłana? Nie rozumiem-mogła wysłać większości czekających pół roku na przesyłki - a co niektóre pominęła ? W tym momencie po poscie Szefowej, nawet głupio upominać sie swoje
pozdrawiam

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości