![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
Cytat:
![]() Darusia oj duzo mi jeszcze brakuje duzo ale pomalutku sobie kompletuje a tak pozatym to Dzien dobry bardzo ![]() ![]()
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak u siebie nie wyobrażam sobie kupna tylko kilku rzeczy na 56 . Teraz mam czas żeby pochodzić po lumpkach, promocjach kupić cos tańszego na potem bo w grudniu zaczna się przeceny na które się wybieram . A tak co potem bym musiała iśc mając mało czasu bo może dziecko będzie głodne albo coś , albo z takim maluchem gdzieś do sklepu ( pewnie jednego bo na wiele z tak małym dzieckiem nie ma czasu ) i kupić nowe drogie zwykle ubranka i wydać na raz kilka stówek bo przeciez przecen jeszcze nie będzie . ![]() Cytat:
Miłego dnia laski
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]()
#274 |
Zakorzenienie
|
matko naczytałam się o przedwczesnych porodach, skurczach itp i mam teraz schizy jak pieron...co by was nie straszyć to wam nie powiem co się właśnie dowiedziałm co się przydarzyło mojej kumpeli w ciąży miesiąc temu...ale już wszystko dobrze
![]() mnie too by trzeba było zamknąć w jakimś pokoju bez telewizora, internetu i telefonu to może bym była spokojniejsza i mniej zeschizowana bo bym o niczym i nikim nie wiedziała ![]() siostra mojej najlepszej przyjaciółki ma synka 2 letniego i ma po nim masę ubranek z anglii...mnóstwo poprostu...no i się jej zapytałam czy nie chciałaby się pozbyć to ja chętnie bym coś odkupiła (nie za darmo), chodziło mi o takie wiecie rzeczy typu spodenki, koszule, sweterki itp. no i ona mieszka w kawalerce w 3 osoby i tak zawsze narzeka, że ma tyle gratów i wszystkiego no to myślałamże się ucieszy jak ktoś będzie chciał jej trochę ciuchów wziąć i zapłacić jeszcze za to...a ona na to, że nie sprzeda, bo ma sentyment i lubi sobie na nie czasami popatrzeć i potrzymać ![]() ![]()
#275 |
Zakorzenienie
|
Ty już przestań wertować tego neta bo to tylko mętlik w głowie robi. Zabraniam!!
#276 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Baobabek śliczne ciuszki upolowałaś ![]()
#277 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamierzam się dziś cały dzień opierdzielać bez najmniejszych wyrzutów sumienia ![]() A co do wątróbki, to tak jak dziewczyny odpowiedziały - ma dużo witaminy A. Ale przecież do rzeczy zakazanych w ciąży nie należy i jak się ją od czasu do czasu zje to nie zaszkodzi a nawet wręcz przeciwnie bo dużo żelaza zawiera. Cytat:
Ja się nastawiam na jakiś termometr douszny z szybkim pomiarem temperatury. Cytat:
![]() Ja bym pewnie dociągnęła grupę do końca, bo widzę po sobie, że moja psychika lepiej znosi pracę niż bezczynność, kontakt z ludźmi, szczególnie tak pozytywnymi, jest wskazany. Ale jak Ty się nie widzisz w styczniu w pracy, to nie patrz na nic i na L4 ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
aneczkaa gdzie ty to słońce masz?? bo u mnie pada
![]()
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta kolezanka smieszna po co jej to skoro nie chce wiecej dzieci ![]() Dziewczyny czy moge wyjsc do ludzi ?? maz jedzie do lekarza popoludniu i ja bym chetnie pojechala z nim moze do jakiegoas sklepu bysmy wskoczyli ?? :Pjakies ozdoby na swieta by sie przydalo kupic bo niebawem swieta a ja lubie jak jest tak duzo wszystkiego ![]() ![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
No mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie na wynurzanie nosa z domu. Ja staram sie w ogóle nie wychodzić tam gdzie dużo ludzi a jestem zdrowa (odpukać). A Ty chorowitka, to lepiej zostań w domciu
![]()
#281 | |
Rozeznanie
|
Nie krzycz tylko
![]() A to tylko troszkę na północ od Ciebie - Radom ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
no to dalej grzeje pupsko w domku
![]() ![]() ostatnio cztytalam soro o pieluchach wielorazowych co o nich myslicie ?? nie beda lepsze od pampersikow ??
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() drcron normalnie mnie rozłożyłaś tym pytaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Kuźwa.... a ja weszłam na stary wątek i szok... dalej 167 stron... jaka cisza na weekendzie była ... i co? DRUGI WĄTEK JUŻ? 10 stron???? I JA MAM TO NADROBIĆ WSZYSTKO????? Kobietki.... niepoważane jesteście ;d.... ok, idę czytać ;d... a potem się wam czymś pochwalę... ;d...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
drcron cieszę się, że już Ci lepiej, ale siedź jeszcze w domu, masz teraz organizm osłabiony i jeszcze coś nowego Ci się przypląta.
Ja już też lepiej, ale ciągle kaszlę, blllleee.... Nic, kuruję się dalej. PoP70 też wracaj do zdrowia. Myślę,że ten odpoczynek Ci się przyda. Tyś z tych hiperaktywnych kobitek, to poleniuszkuj sobie, a co? Trochę lenistwa i ciśnienie się obniży, zobaczysz. Musi być dobrze, do tej pory było to i dalej będzie. Baobabek, no śliczne te rzeczy, gratuluję! ASIULEK_23 życzę powodzenia na wizycie i czekamy na wieści!!! No, Izumi się znalazła, zguba nasza kochana... |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
No chwal się, chwal Izumi. Bo tak połechtałaś naszą ciekawość i co..?? Ładnie to tak??
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Coś cisza nastała?? Każdy czeka na wiadomość od Izumi ![]() ![]() U mnie było tak pięknie rano, słoneczko, zero chmurki... a teraz już niestety same chmurki i zero słoneczka ![]() ![]()
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
no właśnie co tu tak cicho jak dawno o tej porze nie było
![]() ja próbowałam czytać "drania na kanapie" ale mi się oczy zamykają i nici z czytania ![]() co do słońca, to co prawda deszcz ustał, ale jeszcze nie dotarło ![]()
#289 |
Zakorzenienie
|
witam!!!
Ja najpierw sobie cos skrobne p[otem będę nadrabiała te 4 strony ![]() Dziewczyny zamówiłam sobie chustę bo kolor mi sie srasznie spodobał ale nie wiem czy dobra.. na chustach sie nie znam nowa kosztuje od 180 zł do chyba 250 ??? http://www.allegro.pl/item826831197_..._natibaby.html Dobrze zrobiłam..
![]() |
#290 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do smoczka to się zgadzam , ja mam taki termometr bo dostałam gdzies tam w gratisie i w sumie go użyłam kilka razy ale nie ma co w ciemno go kupować Cytat:
![]() Ja mam kilka pieluch wielorazowych ale takich z wyższej półki nie żadne tetry czy inne cuda . Pieluchy sa z tych co to rosną razem z dzieckiem jest dużo argumentów za takimi pieluchami http://www.pieluszkarnia.pl/i36,korzysci.html ale ogólnie co kto lubi . Ale na stosowanie tylko tego raczej bym się nie zdecydowała ja je używam wymiennie z pampkami Mam takie http://www.pieluszkarnia.pl/p257,bum...esize-v-3.html zjadłam sobie herbatniki z masłem ale miałam ochotę na takie he he teściowa robi obiadek na dole czyli błogie lenistwo nie musze robić nic . a co .. Izumi ? no pisz pisz ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Na początek oczywiście HUUUURA! Mamy nowy wątek! ;D Tylko kto już go tak tu zaklikał strasznie? Hm? Pewnie Darusiaaa znowu się nudziła ;]
Jeśli chodzi o mnie to w sumie nie specjalnie jest o czym pisać poza tym, że wreszcie brzusio zaczął rosnąć! ;D HURA! Poniżej w załączniku zdjęcie porównujące 19tc i 20tc. W sumie między wykonaniem zdjęć tylko 6 dni różnicy było a "troszeczkę" brzusio się powiększył. Wręcz nawet... ja przeżyłam szok. (wybaczcie że znowu perwersja ;]) Może dziecię się wertykalnie ułożyło? Tak czy inaczej rozczula mamusię ;] Poza tym smutno mi....wy coraz mocniej czujecy ruchy... a ja z dnia na dzień czuje coraz mniej. I teraz to te ruchy są takie ...hmm.. no nie wiem...subtelne, że naprawdę mam problem z poznaniem czy to to, czy może jednak jelita? ;( I martwić się zaczęłam. A brzuszek oczywiście codziennie dostaje za to ode mnie reprymendę ;] Zaczęłyście też o ciśnieniach pisać. Cóż u mnie jest ciekawie. Zawsze miałam wysokie ciśnienie. W wieku lat 14 wylądowałam w szpitalu z ciśnieniem 210/160 i wszyscy na mnie jak na kosmitę patrzyli. tym czasem w ciąży, moje ciśnienie już spadło nieco poniżej normy .... i bądź tu człowieku mądry ..... drcron to zdjęcie z odbitą nóżką to niezły motyw jest ;D Cieka jestem tylko ile z tego to autentyk a ile photoshop ![]() O tym porodzie na korytarzu nie słyszałam... szczęśliwie nie oglądam TV. Widać, że jednak ... dobrze robie ;] Kurczę... ale Ci zazdroszczę z tym pokoikiem dziecieńcym. Ja też tak straaaaasznie bym chciała maluszkowi jakieś jego, prywatne, osobiste, śliczne, przytulne miejsce zrobić... ehhh. A tymi nocnymi przygodami to nie strasz! ZDROWA MASZ BYĆ! Dzięki za ten spis miesiąc = tc ... bo ja mam problem z liczeniem ... w ciąży zwłaszcza... aż wstyd mi już do niektórych sklepów wracać po ostatnich pomyłkach przy kasie ;p. (...) O FAK! TO JA POD KONIEC 5 MIESIĄCA JESTEM??!??!?!?!!?!?!? <zawał> P.S. Masz szczęście, że na mnie nie trafiło jak się ociągałaś żeby do lekarza jechać, bo byś biedna była! Więcej kochana tak nie zwlekaj zrozumiano!? Asiulek_23, u mnie to samo. 2 część wątku i druga połowa ciązy ;D Współczuję z powodu babci ![]() Mrowak! Fantastycznie wieści! Oczwyście zazdroszę ![]() ![]() ![]() ![]() No i coprawde spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia z okazji 100-dnówki! ![]() Darusiaaaa co do takich tablic. To masz na myśli takie jakby małe rejestracyjne na szybę prawda? My mamy takie w aucie ;D Po mojej i po męża stronie ;P Na tył nie mamy, bo płeć w dniu urodzin najprawdopodobniej poznamy ;] Za to mam naklejkę "baby a borad" ... hmmm. Albo sama może jakąś jajcarską zrobie ;d? Hmmm... Wiecie gdzie można naklejki zrobić takie właśnie na szybę według swojego projektu może??? Drcron może na allegro coś takie widziałąś? Ty masz te zdolności do szukania różnych rzeczy na all ;d? Darusiaaa, to body co pokazałaś boskie! Pierwszy raz widzę tak zapinane! Wygląda fantastycznie! Kot umywalkowy też świetny ;d Mężowi też wiadomośc pierwsza klasa przekazałaś... hehehe, widzę że same zakręcone baby mamy na tym forum.... CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU! ;D Dobrze mi tu z wami babeczki! ;D ilkia24, co za ciul z tego lekarza. On powinien bez gadania od razu sprawdzić a nie jeszcze takie rzeczy mówić! Chyba celowo Cię nastraszył, żebyś więcej do niego nie przyszła. Porąbany jakiś... . Masakra że są tacy ludzie. Być może miał zły dzień/humor, ale ja jestem zdania, że emocje powinno się w domu zostawiać. OLASIA! NO WRESZCIE! ŻYJESZ! Ja się już zaczęłam pożądnie martwić o Ciebie i miałam w planach pisać PW czy wszytsko dobrze. NIE STRASZ MNIE TAK moja równieśniczko ciążowa!!! No... i od razu mi lepiej. Idziemy prawie łep w łep i Ty widze też masz problemy z czuciem maluszka. Od razu moje obawy troszkę się zmniejszyły. Ja już nie pamiętam w sumie jak to było... że chyba tak do 22tc powinno już się zacząc czuć...? To byśmy jeszcze 2 tygodnie miały. Ale w ogóle szok, bo oglądam w książce dziecię w 20tc w skali 1:1, przykładam obrazek do brzucha i.... JA MOŻNA NIE CZUĆ RUSZANIA SIĘ TAKIEGO KOLOSA???!!? I tak... z tymi boleściami w nocy to też mam. Może tonie jest straszny ból, ale na każdą zmianę pozycji w nocy się budzę ![]() malgo421.... I ta się odnalazła no! CO TO ZA JAKIEŚ UKRYWANIE SIĘ? Człek się niepokoi a tu mamuśki w najlepsze sobie po prostu przerwę od forum zrobiły? Oj... będzie buba! ![]() A dlaczego to było ostatnie Twe USG? Lekarz robi według zasady min. 3 w czasie ciąży mają być i więcej nie chce zrobić? Snowgirl ... zapraszamy. darusiaaa wreszcie będzie miała z kim klikać, bo ona też umiaru nie zna ![]() Rozmowa z mężem pierwsza klasa ;D (...) Niesamowite! Ale masz mądrego maluszka, że już się z Toba bawić zaczyna i na pukanie kopniaczkami odpowiada! ;D SUPER! ![]() PoP70... toś narobiła kochana! Siedzieć w domku dupskiem do góry teraz tylko, odpoczywać, nie stresować się i nalpeiej jeszcze przy otwartym oknie, bo np u mnie świeże powietrze na obniżenie ciśnienia zawsze dobrze wpływało. .... Oj kobietko, kobietko... no brak słów normalnie ![]() P.S. ... dopiero do 5str. nadrobiłam.... zaraz lecę dalej,...... EHHHH. BABY PASKUDNIE! |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu artykul na ten temat http://www.dzieciowo.pl/search/label...ica-debiutanta ja jednak bym wolala troszke inna \http://www.allegro.pl/item825781881_...p.html#gallery http://www.allegro.pl/item823607878_...8.html#gallery a tutaj troszke tansza ale tez z typu jak mi sie podoba ![]() http://www.allegro.pl/item830824393_...a.html#gallery napewno jest to praktyczniejsze i bardziej bezpieczne niz osidelko bynajmniej dziecieciu nogi nie dyndaja ![]()
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
NaTaLaLa ... witamy
![]() ![]() ania_p ... pokoik bomba, nie ma co ![]() agnieszka09 ŚLICZNY BRZUSZIO! OKRĄGŁY! Ciekawe czy mój kiedyś taki będzie... ehhh Baobabek, zakupy jak zawsze I klasa ![]() Asiulek_23, to czekamy na wieści ![]() madziwnia, dobrze zrobiłaś ![]() ![]() UFFFFFFFFFFF ............ to chyba tyle. ......... UMIROM! A miałąm w planach spacer poranny! I CO? POŁUDNIE JUŻ JEST! I TO WSZYSTKO PRZEZ WAS BABY PASKUDNE! PRZEZ WAS ![]() Ehhh... idę do sklepu o którym kiedyś pisałam z rzeczami dla maluszków i kobiet w ciąży, secondhand i outlet .... trzeba mi jakies spodnie ciążowe na zmianę, mam nadzieję, ze coś znajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka moja ma i jest zadowolona ale jak kupowac to ten lepszy.. ale najlepsze te do ucha i czoła.. Cytat:
![]() A brzucio oj widac różnice widac... u mnie troche zimno bo jeszcze nie napalone ale może po południu kilka fotek zrobie bo juz miesiac nie robiłam a jest duuuuzy... T. wczoraj pod prysznicem znowu patrzył z niedowierzanem na bunio moje że tak szybkop rosnie.. ![]() Asieńka łeb w łeb idziemy ja też 23 + 2 dziś ![]() A 18 grudnia mamy 100-dniówke! Dziewczyny nie dam rady odpisac wszyskim bo jak siedze dłuzej niz 20-30 minut brzuch zaczyna mnie bolec.. wogóle powinnysmy jak najmniej w pozycji siedzącej.. to mi mój profesor powiedział a jak najwięcej nogi w górze ewent. pozycja pół leżąca ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ale wstyd ale co to jest outlet.. bo seckendhend to wiem.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolor zupełnie do mnie nie pasuje, nie mam wtedy zupełnie sylwetki ani kości policzkowych, po prostu się staje niewidzialna. W ciemnych wyglądam doroślej (nie wyglądam na swój wiek) a w rudych "drapieżnie" -tak twierdzi Tż ![]() Cytat:
Cytat:
Witam poniedziałkowo ![]() Po weekendzie nic nie robienia niestety kończy się u nas lenistwo. Na ten tydzień mam zaplanowany lifting kuchni. Średnio mi się chce no ale co zrobić. Jedziemy zaraz z Tżem po kuchnie. A poza tym zaspałam do dentysty ![]() Chyba nie lubię poniedziałków!
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
P.S. Na moim zdjęciu zwróćcie uwagę na coraz bardziej spłaszczający się tyłek... to od siedzenia z wami na forum..... czyli.... też wasza wina
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Szczerze to ja też nie wiem, ale tak napisane na ulotce to przepisuje X-D |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
witam w ten piekny poniedzialkowy dzien....ja juz po wizycie....nio wiec male zdrowe i wazy prawie pol kilo.....ale nadal nic nie ujawnilo.....
ech uparciuch maly...i znow wiercil sie i ciezko bylo zmierzyc tak jak mama na tylku to to usiedziec spokojnie nie moze nio nic 21 grudnia usg 4D to wtedy moze znajdziemy sposob na malego uparciucha a ja bede mogla szalec z zakupami Wczoraj kupilam stanik do karmienia i lampke nocna z disneyem to tyle
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Izumi - u mnie narazie to tylko kulki na brzuchu wyskakuja nie widac jeszcze czy to raczka czy nozka ale poczekam az dzidzia podrosnie i wtedy dam znac czy to faktycznie widac na moim chudym cielsku ![]() co do naklejek to w zwyklej drukarni albo w poligrafi powinni Ci zrobic co do allegro to jak sie natkne , poszukam> to dam znac ![]() Izumi ale masz cudny brzuszek jaki juz duzy ![]() ![]() ![]() ![]() aaaaaaaaaaaa przyszly do mnie paczki < tak pedzilam ze malo ze schodow nie spadlam jak uslyszalam ze to listonosz hehe na ostatnim schodku sie potknelam ![]() ![]() ![]() - biala bluza z uszkami do spodenek < przyszly wczesniej> taka kudlata < tylko cholercia zakladana przez glowe ![]() - nowe spodnie dresowe granatowe adidas - kupione za okolo 6 zlotych - rozowy dres puma - cena zakupu nie pamietam ![]() potem wstawie zdjecia i brzucha malego tak samo ![]() teraz pedze sprzatac ![]()
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O słońce wyszło ale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ja to podłapałam od koleżanki z USA ona tylko takie stosuje i właśne te co zamieściłam . Ja mam jeszcze do nich takie papierki specjalne jak dziecie walnie qpe to ściagasz ten papierek qpe do kibla i tyle nie trzeba nic spierac z tej pieluchy
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.