|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
Cytat:
a koszt przesylki poprostu smieszny Darusia oj duzo mi jeszcze brakuje duzo ale pomalutku sobie kompletuje a tak pozatym to Dzien dobry bardzo milego dnia
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak u siebie nie wyobrażam sobie kupna tylko kilku rzeczy na 56 . Teraz mam czas żeby pochodzić po lumpkach, promocjach kupić cos tańszego na potem bo w grudniu zaczna się przeceny na które się wybieram . A tak co potem bym musiała iśc mając mało czasu bo może dziecko będzie głodne albo coś , albo z takim maluchem gdzieś do sklepu ( pewnie jednego bo na wiele z tak małym dzieckiem nie ma czasu ) i kupić nowe drogie zwykle ubranka i wydać na raz kilka stówek bo przeciez przecen jeszcze nie będzie . Cytat:
Miłego dnia laski
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ![]()
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
matko naczytałam się o przedwczesnych porodach, skurczach itp i mam teraz schizy jak pieron...co by was nie straszyć to wam nie powiem co się właśnie dowiedziałm co się przydarzyło mojej kumpeli w ciąży miesiąc temu...ale już wszystko dobrze
mnie too by trzeba było zamknąć w jakimś pokoju bez telewizora, internetu i telefonu to może bym była spokojniejsza i mniej zeschizowana bo bym o niczym i nikim nie wiedziała ![]() siostra mojej najlepszej przyjaciółki ma synka 2 letniego i ma po nim masę ubranek z anglii...mnóstwo poprostu...no i się jej zapytałam czy nie chciałaby się pozbyć to ja chętnie bym coś odkupiła (nie za darmo), chodziło mi o takie wiecie rzeczy typu spodenki, koszule, sweterki itp. no i ona mieszka w kawalerce w 3 osoby i tak zawsze narzeka, że ma tyle gratów i wszystkiego no to myślałamże się ucieszy jak ktoś będzie chciał jej trochę ciuchów wziąć i zapłacić jeszcze za to...a ona na to, że nie sprzeda, bo ma sentyment i lubi sobie na nie czasami popatrzeć i potrzymać
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Ty już przestań wertować tego neta bo to tylko mętlik w głowie robi. Zabraniam!!
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Baobabek śliczne ciuszki upolowałaś
|
#277 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
). Cytat:
Zamierzam się dziś cały dzień opierdzielać bez najmniejszych wyrzutów sumienia ![]() A co do wątróbki, to tak jak dziewczyny odpowiedziały - ma dużo witaminy A. Ale przecież do rzeczy zakazanych w ciąży nie należy i jak się ją od czasu do czasu zje to nie zaszkodzi a nawet wręcz przeciwnie bo dużo żelaza zawiera. Cytat:
Ja się nastawiam na jakiś termometr douszny z szybkim pomiarem temperatury. Cytat:
![]() Ja bym pewnie dociągnęła grupę do końca, bo widzę po sobie, że moja psychika lepiej znosi pracę niż bezczynność, kontakt z ludźmi, szczególnie tak pozytywnymi, jest wskazany. Ale jak Ty się nie widzisz w styczniu w pracy, to nie patrz na nic i na L4 . Brzuchatki powinny robić tylko to na co mają ochotę. Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
aneczkaa gdzie ty to słońce masz?? bo u mnie pada
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta kolezanka smieszna po co jej to skoro nie chce wiecej dzieci ![]() Dziewczyny czy moge wyjsc do ludzi ?? maz jedzie do lekarza popoludniu i ja bym chetnie pojechala z nim moze do jakiegoas sklepu bysmy wskoczyli ?? :Pjakies ozdoby na swieta by sie przydalo kupic bo niebawem swieta a ja lubie jak jest tak duzo wszystkiego
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
No mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie na wynurzanie nosa z domu. Ja staram sie w ogóle nie wychodzić tam gdzie dużo ludzi a jestem zdrowa (odpukać). A Ty chorowitka, to lepiej zostań w domciu
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Nie krzycz tylko
ale u mnie np pięknie świeci, chmur zero. A to tylko troszkę na północ od Ciebie - Radom ![]() Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
no to dalej grzeje pupsko w domku
a taka ladna poggoda dzisiaj zero chmurek i slonka sporo ktos chce to moge oddac mu slonko bo i tak siedze w domu :/ostatnio cztytalam soro o pieluchach wielorazowych co o nich myslicie ?? nie beda lepsze od pampersikow ??
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drcron normalnie mnie rozłożyłaś tym pytaniem ani się waż z domu ruszać znowu chcesz u lekarza wylądować?? jeszcze zdążysz z ozdobami...
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuźwa.... a ja weszłam na stary wątek i szok... dalej 167 stron... jaka cisza na weekendzie była ... i co? DRUGI WĄTEK JUŻ? 10 stron???? I JA MAM TO NADROBIĆ WSZYSTKO????? Kobietki.... niepoważane jesteście ;d.... ok, idę czytać ;d... a potem się wam czymś pochwalę... ;d...
|
|
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
drcron cieszę się, że już Ci lepiej, ale siedź jeszcze w domu, masz teraz organizm osłabiony i jeszcze coś nowego Ci się przypląta.
Ja już też lepiej, ale ciągle kaszlę, blllleee.... Nic, kuruję się dalej. PoP70 też wracaj do zdrowia. Myślę,że ten odpoczynek Ci się przyda. Tyś z tych hiperaktywnych kobitek, to poleniuszkuj sobie, a co? Trochę lenistwa i ciśnienie się obniży, zobaczysz. Musi być dobrze, do tej pory było to i dalej będzie. Baobabek, no śliczne te rzeczy, gratuluję! ASIULEK_23 życzę powodzenia na wizycie i czekamy na wieści!!! No, Izumi się znalazła, zguba nasza kochana... |
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
No chwal się, chwal Izumi. Bo tak połechtałaś naszą ciekawość i co..?? Ładnie to tak??
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Coś cisza nastała?? Każdy czeka na wiadomość od Izumi ![]() U mnie było tak pięknie rano, słoneczko, zero chmurki... a teraz już niestety same chmurki i zero słoneczka Pewnie Baobabek całe słoneczko do siebie zabrała
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie co tu tak cicho jak dawno o tej porze nie było
![]() ja próbowałam czytać "drania na kanapie" ale mi się oczy zamykają i nici z czytania ![]() co do słońca, to co prawda deszcz ustał, ale jeszcze nie dotarło
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
witam!!!
Ja najpierw sobie cos skrobne p[otem będę nadrabiała te 4 strony Dziewczyny zamówiłam sobie chustę bo kolor mi sie srasznie spodobał ale nie wiem czy dobra.. na chustach sie nie znam nowa kosztuje od 180 zł do chyba 250 ??? http://www.allegro.pl/item826831197_..._natibaby.html Dobrze zrobiłam..
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do smoczka to się zgadzam , ja mam taki termometr bo dostałam gdzies tam w gratisie i w sumie go użyłam kilka razy ale nie ma co w ciemno go kupować Cytat:
Ja mam kilka pieluch wielorazowych ale takich z wyższej półki nie żadne tetry czy inne cuda . Pieluchy sa z tych co to rosną razem z dzieckiem jest dużo argumentów za takimi pieluchami http://www.pieluszkarnia.pl/i36,korzysci.html ale ogólnie co kto lubi . Ale na stosowanie tylko tego raczej bym się nie zdecydowała ja je używam wymiennie z pampkami Mam takie http://www.pieluszkarnia.pl/p257,bum...esize-v-3.html zjadłam sobie herbatniki z masłem ale miałam ochotę na takie he he teściowa robi obiadek na dole czyli błogie lenistwo nie musze robić nic . a co .. Izumi ? no pisz pisz ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Na początek oczywiście HUUUURA! Mamy nowy wątek! ;D Tylko kto już go tak tu zaklikał strasznie? Hm? Pewnie Darusiaaa znowu się nudziła ;]
Jeśli chodzi o mnie to w sumie nie specjalnie jest o czym pisać poza tym, że wreszcie brzusio zaczął rosnąć! ;D HURA! Poniżej w załączniku zdjęcie porównujące 19tc i 20tc. W sumie między wykonaniem zdjęć tylko 6 dni różnicy było a "troszeczkę" brzusio się powiększył. Wręcz nawet... ja przeżyłam szok. (wybaczcie że znowu perwersja ;]) Może dziecię się wertykalnie ułożyło? Tak czy inaczej rozczula mamusię ;] Poza tym smutno mi....wy coraz mocniej czujecy ruchy... a ja z dnia na dzień czuje coraz mniej. I teraz to te ruchy są takie ...hmm.. no nie wiem...subtelne, że naprawdę mam problem z poznaniem czy to to, czy może jednak jelita? ;( I martwić się zaczęłam. A brzuszek oczywiście codziennie dostaje za to ode mnie reprymendę ;] Zaczęłyście też o ciśnieniach pisać. Cóż u mnie jest ciekawie. Zawsze miałam wysokie ciśnienie. W wieku lat 14 wylądowałam w szpitalu z ciśnieniem 210/160 i wszyscy na mnie jak na kosmitę patrzyli. tym czasem w ciąży, moje ciśnienie już spadło nieco poniżej normy .... i bądź tu człowieku mądry ..... drcron to zdjęcie z odbitą nóżką to niezły motyw jest ;D Cieka jestem tylko ile z tego to autentyk a ile photoshop . Chociaż słyszałam, ze u szczupłych dziewczyn, naprawdę ładnie odbijające się części dzidziusia na brzuchu widać. Ale czy aż tak? Ty to taka chudzinka że nalepiej będzięsz wiedzieć... więc jak z tym jest? ;]O tym porodzie na korytarzu nie słyszałam... szczęśliwie nie oglądam TV. Widać, że jednak ... dobrze robie ;] Kurczę... ale Ci zazdroszczę z tym pokoikiem dziecieńcym. Ja też tak straaaaasznie bym chciała maluszkowi jakieś jego, prywatne, osobiste, śliczne, przytulne miejsce zrobić... ehhh. A tymi nocnymi przygodami to nie strasz! ZDROWA MASZ BYĆ! Dzięki za ten spis miesiąc = tc ... bo ja mam problem z liczeniem ... w ciąży zwłaszcza... aż wstyd mi już do niektórych sklepów wracać po ostatnich pomyłkach przy kasie ;p. (...) O FAK! TO JA POD KONIEC 5 MIESIĄCA JESTEM??!??!?!?!!?!?!? <zawał> P.S. Masz szczęście, że na mnie nie trafiło jak się ociągałaś żeby do lekarza jechać, bo byś biedna była! Więcej kochana tak nie zwlekaj zrozumiano!? Asiulek_23, u mnie to samo. 2 część wątku i druga połowa ciązy ;D Współczuję z powodu babci ![]() Mrowak! Fantastycznie wieści! Oczwyście zazdroszę (Dziś dzień zazdroośnicy mam ;] ). Ale faktycznie... Kawał babeczki jak już 1300 waży Super! Jak pisałaś o tym co ta Twoja malizna kochana tam wyczyniała w brzuszku, to faktycznie, oczy sama na tę myść łzami zachodzą ze wzruszenia. Filmiki kochana nagrywaj! Szkoda nie mieć pamiątki z czegoś takiego! Albo niech mąż kamerę weźnie i choćby z monitora nagrywa! ![]() No i coprawde spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia z okazji 100-dnówki! ![]() Darusiaaaa co do takich tablic. To masz na myśli takie jakby małe rejestracyjne na szybę prawda? My mamy takie w aucie ;D Po mojej i po męża stronie ;P Na tył nie mamy, bo płeć w dniu urodzin najprawdopodobniej poznamy ;] Za to mam naklejkę "baby a borad" ... hmmm. Albo sama może jakąś jajcarską zrobie ;d? Hmmm... Wiecie gdzie można naklejki zrobić takie właśnie na szybę według swojego projektu może??? Drcron może na allegro coś takie widziałąś? Ty masz te zdolności do szukania różnych rzeczy na all ;d? Darusiaaa, to body co pokazałaś boskie! Pierwszy raz widzę tak zapinane! Wygląda fantastycznie! Kot umywalkowy też świetny ;d Mężowi też wiadomośc pierwsza klasa przekazałaś... hehehe, widzę że same zakręcone baby mamy na tym forum.... CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU! ;D Dobrze mi tu z wami babeczki! ;D ilkia24, co za ciul z tego lekarza. On powinien bez gadania od razu sprawdzić a nie jeszcze takie rzeczy mówić! Chyba celowo Cię nastraszył, żebyś więcej do niego nie przyszła. Porąbany jakiś... . Masakra że są tacy ludzie. Być może miał zły dzień/humor, ale ja jestem zdania, że emocje powinno się w domu zostawiać. OLASIA! NO WRESZCIE! ŻYJESZ! Ja się już zaczęłam pożądnie martwić o Ciebie i miałam w planach pisać PW czy wszytsko dobrze. NIE STRASZ MNIE TAK moja równieśniczko ciążowa!!! No... i od razu mi lepiej. Idziemy prawie łep w łep i Ty widze też masz problemy z czuciem maluszka. Od razu moje obawy troszkę się zmniejszyły. Ja już nie pamiętam w sumie jak to było... że chyba tak do 22tc powinno już się zacząc czuć...? To byśmy jeszcze 2 tygodnie miały. Ale w ogóle szok, bo oglądam w książce dziecię w 20tc w skali 1:1, przykładam obrazek do brzucha i.... JA MOŻNA NIE CZUĆ RUSZANIA SIĘ TAKIEGO KOLOSA???!!? I tak... z tymi boleściami w nocy to też mam. Może tonie jest straszny ból, ale na każdą zmianę pozycji w nocy się budzę ![]() malgo421.... I ta się odnalazła no! CO TO ZA JAKIEŚ UKRYWANIE SIĘ? Człek się niepokoi a tu mamuśki w najlepsze sobie po prostu przerwę od forum zrobiły? Oj... będzie buba! Gratuluję za to wytrwałości! Z tą płcią znaczy się! ;D U mnie właśnie ja zaczynam się dopytywać czy w ogóle widać płeć. Nie chcę znać... ale chcę wiedzieć czy widać ... ehh.CO DO ZDJĘĆ! To aż się śmiać z zachwytu zaczęłam jak to pierwsze usg zobaczyłam! Ziewa? Śpiewa? ŚLIIIICZNOŚCI! Niech Ci ktoś brzuszek od Cioci Izumi ucałuje, bo naprawdę śliczności w środku!A dlaczego to było ostatnie Twe USG? Lekarz robi według zasady min. 3 w czasie ciąży mają być i więcej nie chce zrobić? Snowgirl ... zapraszamy. darusiaaa wreszcie będzie miała z kim klikać, bo ona też umiaru nie zna .Rozmowa z mężem pierwsza klasa ;D (...) Niesamowite! Ale masz mądrego maluszka, że już się z Toba bawić zaczyna i na pukanie kopniaczkami odpowiada! ;D SUPER! Możesz więcej takich rezczy pisać! Z chęcią poczytam! ;]PoP70... toś narobiła kochana! Siedzieć w domku dupskiem do góry teraz tylko, odpoczywać, nie stresować się i nalpeiej jeszcze przy otwartym oknie, bo np u mnie świeże powietrze na obniżenie ciśnienia zawsze dobrze wpływało. .... Oj kobietko, kobietko... no brak słów normalnie ![]() P.S. ... dopiero do 5str. nadrobiłam.... zaraz lecę dalej,...... EHHHH. BABY PASKUDNIE! |
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu artykul na ten temat http://www.dzieciowo.pl/search/label...ica-debiutanta ja jednak bym wolala troszke inna \http://www.allegro.pl/item825781881_...p.html#gallery http://www.allegro.pl/item823607878_...8.html#gallery a tutaj troszke tansza ale tez z typu jak mi sie podoba ![]() http://www.allegro.pl/item830824393_...a.html#gallery napewno jest to praktyczniejsze i bardziej bezpieczne niz osidelko bynajmniej dziecieciu nogi nie dyndaja
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
NaTaLaLa ... witamy
Napisz coś więcej o sobie i maluszku ![]() ania_p ... pokoik bomba, nie ma co ..... Też bym chciała... kurczeagnieszka09 ŚLICZNY BRZUSZIO! OKRĄGŁY! Ciekawe czy mój kiedyś taki będzie... ehhh Baobabek, zakupy jak zawsze I klasa ![]() Asiulek_23, to czekamy na wieści ![]() madziwnia, dobrze zrobiłaś Też bym kupiła jakbym miała za co ![]() UFFFFFFFFFFF ............ to chyba tyle. ......... UMIROM! A miałąm w planach spacer poranny! I CO? POŁUDNIE JUŻ JEST! I TO WSZYSTKO PRZEZ WAS BABY PASKUDNE! PRZEZ WAS !!!!!!Ehhh... idę do sklepu o którym kiedyś pisałam z rzeczami dla maluszków i kobiet w ciąży, secondhand i outlet .... trzeba mi jakies spodnie ciążowe na zmianę, mam nadzieję, ze coś znajdę .
|
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka moja ma i jest zadowolona ale jak kupowac to ten lepszy.. ale najlepsze te do ucha i czoła.. Cytat:
A ja włąsnie nadrabiałam 4 strony i miałam pisac gdzież zagineła!!!A brzucio oj widac różnice widac... u mnie troche zimno bo jeszcze nie napalone ale może po południu kilka fotek zrobie bo juz miesiac nie robiłam a jest duuuuzy... T. wczoraj pod prysznicem znowu patrzył z niedowierzanem na bunio moje że tak szybkop rosnie.. Asieńka łeb w łeb idziemy ja też 23 + 2 dziś A 18 grudnia mamy 100-dniówke! Dziewczyny nie dam rady odpisac wszyskim bo jak siedze dłuzej niz 20-30 minut brzuch zaczyna mnie bolec.. wogóle powinnysmy jak najmniej w pozycji siedzącej.. to mi mój profesor powiedział a jak najwięcej nogi w górze ewent. pozycja pół leżąca ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ale wstyd ale co to jest outlet.. bo seckendhend to wiem....
|
|
|
#295 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolor zupełnie do mnie nie pasuje, nie mam wtedy zupełnie sylwetki ani kości policzkowych, po prostu się staje niewidzialna. W ciemnych wyglądam doroślej (nie wyglądam na swój wiek) a w rudych "drapieżnie" -tak twierdzi Tż ![]() Cytat:
Cytat:
Witam poniedziałkowo ![]() Po weekendzie nic nie robienia niestety kończy się u nas lenistwo. Na ten tydzień mam zaplanowany lifting kuchni. Średnio mi się chce no ale co zrobić. Jedziemy zaraz z Tżem po kuchnie. A poza tym zaspałam do dentysty Chyba nie lubię poniedziałków!
|
|
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
P.S. Na moim zdjęciu zwróćcie uwagę na coraz bardziej spłaszczający się tyłek... to od siedzenia z wami na forum..... czyli.... też wasza wina
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Szczerze to ja też nie wiem, ale tak napisane na ulotce to przepisuje X-D |
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w ten piekny poniedzialkowy dzien....ja juz po wizycie....nio wiec male zdrowe i wazy prawie pol kilo.....ale nadal nic nie ujawnilo.....
ech uparciuch maly...i znow wiercil sie i ciezko bylo zmierzyc tak jak mama na tylku to to usiedziec spokojnie nie moze nio nic 21 grudnia usg 4D to wtedy moze znajdziemy sposob na malego uparciucha a ja bede mogla szalec z zakupami Wczoraj kupilam stanik do karmienia i lampke nocna z disneyem to tyle
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ewentualnie zakupie ![]() Izumi - u mnie narazie to tylko kulki na brzuchu wyskakuja nie widac jeszcze czy to raczka czy nozka ale poczekam az dzidzia podrosnie i wtedy dam znac czy to faktycznie widac na moim chudym cielsku ![]() co do naklejek to w zwyklej drukarni albo w poligrafi powinni Ci zrobic co do allegro to jak sie natkne , poszukam> to dam znac ![]() Izumi ale masz cudny brzuszek jaki juz duzy - moj w porownaniu do Twojego to mala pilka schowana pod skora JA CHCE DUZY BRZUCHL NIE TAKI MALY BO SIE STRESUJE ZE DZIDZIA NIE ROSNIE I ZE JEST COS NIE TAK nie ma co juro jade to sprawdzic musze tylko zadzwonic do poloznej i sptrawdzic czy ma dla mnie czas ![]() aaaaaaaaaaaa przyszly do mnie paczki < tak pedzilam ze malo ze schodow nie spadlam jak uslyszalam ze to listonosz hehe na ostatnim schodku sie potknelam ciagle se tlumacze ze po schodach trzeba normalnie chodzic ale to i tak nie dociera kiedys jak schodzilam do wc to potknelam sie na samej gorze i zjechalam na plecach na sam dol na dole otworzylam glowa drzwi i ladnie przyszlym tesciom powiedzialam dobry wieczor dlugo sie ze mnie smiali na szczescie nic mi sie nie stalo mialam gtylko siniaki :P > wiec tak przyszla : - biala bluza z uszkami do spodenek < przyszly wczesniej> taka kudlata < tylko cholercia zakladana przez glowe ale kupiona za 9,90- nowe spodnie dresowe granatowe adidas - kupione za okolo 6 zlotych - rozowy dres puma - cena zakupu nie pamietam ![]() potem wstawie zdjecia i brzucha malego tak samo teraz pedze sprzatac bo wywalilam wszystko z szafek i zaczelam sortowac chce przesunac meble bo ten uklad mi sie juz nie podoba a i dala mezowi ultimatum ze jak nie skonczy do 6 grudnia remontu to skonczy mu sie halowka < choc teraz i tak ma uraz nogi ale co tam postraszyc moge >
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O słońce wyszło ale fajnie ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ja to podłapałam od koleżanki z USA ona tylko takie stosuje i właśne te co zamieściłam . Ja mam jeszcze do nich takie papierki specjalne jak dziecie walnie qpe to ściagasz ten papierek qpe do kibla i tyle nie trzeba nic spierac z tej pieluchy
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

znowum pierwsza
a koszt przesylki poprostu smieszny 

a taka ladna poggoda dzisiaj zero chmurek i slonka sporo