Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 08:18   #271
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł znowum pierwsza zobaczcie co wygrałam babka za wszystkie te aukcje chce tylko 20 zł
http://www.allegro.pl/item830043860_...ombinezon.html
http://www.allegro.pl/item829751744_...hlopczyka.html
http://www.allegro.pl/item829752658_..._cherokee.html
http://www.allegro.pl/item829752738_...owa_bluza.html
http://www.allegro.pl/item829752866_...rodniczki.html

mrowak ja bym sobie odpuściła ten styczeń wiem co znaczy fajna grupa, bo też zawsze takie miałam (uwielbiam pracę z dorosłymi), ja celowo po 3 latach nie chciałam kontynuować kursów, bo wiedziałam, że planuję dziecko i szkoda by mi było się rozstawać jakbym się znowu zżyła z grupą
bardzo fajniutie zeczy udalo Ci sie upolowac a koszt przesylki poprostu smieszny

Darusia oj duzo mi jeszcze brakuje duzo ale pomalutku sobie kompletuje

a tak pozatym to Dzien dobry bardzo milego dnia

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 08:18   #272
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
nasze forum zmienia się w czata

Obiecałąm jeszcze wroćić i nawet mam z czym
Otoż siostra przysłąlą mi link do artykułu ktory może okazać się bardzo przydatny ( zwląszcza tym, ktoe jeszcze sporo zakupow mają przed sobą) Może warto było czekać a szkoda że nie miałyśmy go wcześniej
a oto on:
http://www.nowamatkapolka.pl/plugins...ex.php?lang=pl
Fajny artykuł i ładnie wszystko streszczone , choć mojemu dziecko o dziwo nie przeszkadzało ubieranie i zwykle jak był takie malutki to nawet się nie budził przy tym , dziecko 4 kg w rozmierku 62 może sie topić mój miał 4100 a w 56 chodził jakiś miesiąc spokojnie choć to od firmy zalezy .
No i jak u siebie nie wyobrażam sobie kupna tylko kilku rzeczy na 56 . Teraz mam czas żeby pochodzić po lumpkach, promocjach kupić cos tańszego na potem bo w grudniu zaczna się przeceny na które się wybieram . A tak co potem bym musiała iśc mając mało czasu bo może dziecko będzie głodne albo coś , albo z takim maluchem gdzieś do sklepu ( pewnie jednego bo na wiele z tak małym dzieckiem nie ma czasu ) i kupić nowe drogie zwykle ubranka i wydać na raz kilka stówek bo przeciez przecen jeszcze nie będzie . fajna wizja ale dla kogoś kto ma sporo kaski i nie przeszkadza mu pajac za 50zł bez promocji. Na poczatku kupowałam ubranka do rozmiaru 68

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś od rana uśmiechnięta od ucha do ucha, bo dzisiaj idę na Usg połówkowe Miałam iść w czwartek ale jednak tż może się dziś zwolnić wcześniej z pracy
Oczywiście mam stresika jak zawsze przed wizytą ale jak sobie pomysle, że bym miała czekać jeszcze do czwartku to bym chyba osiwiała

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Idę na 15-tą więc wieczorkiem dam znać

Baobabku ale Ci się udało, ciuszki sliczne szczególnie to pierwsze
Wszystko będzie ok i czekamy na relacje .

Miłego dnia laski
Stary 2009-11-30, 08:24   #273
asienka240
Rozeznanie

dzien dobry
Stary 2009-11-30, 08:33   #274
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

matko naczytałam się o przedwczesnych porodach, skurczach itp i mam teraz schizy jak pieron...co by was nie straszyć to wam nie powiem co się właśnie dowiedziałm co się przydarzyło mojej kumpeli w ciąży miesiąc temu...ale już wszystko dobrze
mnie too by trzeba było zamknąć w jakimś pokoju bez telewizora, internetu i telefonu to może bym była spokojniejsza i mniej zeschizowana bo bym o niczym i nikim nie wiedziała
siostra mojej najlepszej przyjaciółki ma synka 2 letniego i ma po nim masę ubranek z anglii...mnóstwo poprostu...no i się jej zapytałam czy nie chciałaby się pozbyć to ja chętnie bym coś odkupiła (nie za darmo), chodziło mi o takie wiecie rzeczy typu spodenki, koszule, sweterki itp. no i ona mieszka w kawalerce w 3 osoby i tak zawsze narzeka, że ma tyle gratów i wszystkiego no to myślałamże się ucieszy jak ktoś będzie chciał jej trochę ciuchów wziąć i zapłacić jeszcze za to...a ona na to, że nie sprzeda, bo ma sentyment i lubi sobie na nie czasami popatrzeć i potrzymać myślałam że padnę... dodam, że więcej dzieci nie chce mieć i nie trzyma tego dla potomstwa dalszego ehhh

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 08:38   #275
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ty już przestań wertować tego neta bo to tylko mętlik w głowie robi. Zabraniam!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 08:44   #276
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witam Słonko wyszło bedzie dziś pięknie

Baobabek śliczne ciuszki upolowałaś
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 08:47   #277
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
nAKlejki sa z tej stronki
http://www.allegro.pl/item826242406_...ari_2_5m2.html
kupujesz farby bez teflonu bo na takich lepiej się trzymają te naklejki , na scianie białej malujesz linie np. ołówkiem jak chcesz twórczośc dowolna jest tu wskazana , malujesz sciany wałkiem ale takim dośc malutkim przy tych liniach , reszte można wypełnić duzym . Malowanie zaczynamy od góry ściany żeby w razie jak coś Ci skapnie to można to było zamalowac na dole . Po naklejeniu nalepek warto wziąść flanele i przez nią je wyprasowac na ścianie . Na dole jeszcze masz foteczki jak to u mnie wyszło . Wydaje się niby skomplikowane ale tak naprawdę jest super proste a mozna niewielkim kosztem fajne ściany zrobić . Polecam.
Również dziękuję za instruktaż - też się napaliłam na tego typu naklejki

Cytat:
Ja tez mam butelki TT i wogóle ich rzeczy raczej kupuje i w sumie na niczym się jeszcze nie zwiodłam , a butle mają świetne . Narazie mam kupione te małe 150ml 2 szt .
Mój synek przesypia nocki od 4 miesiąca więc też nie miałam problemów a jak był malusi to spał od 20:00 do 1lub 2 potem jadł i spał do 6 potem znowu jadł i kimał do 10 tej a ja razem z nim także nie wiem co to znaczy się nie wyspac tak naprawdę . Nie miał kolek , wogóle nie płakał . Oby drugie też takie było
Aniu powiedz jeszcze czy te butelki są poręczne? Tzn czy nie są za szerokie? Czy Szymek potrafił je sam utrzymać? (of kors już w późniejszych latach).

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Kiedy wy macie czas na pisanie?? nio kiedy....chyba zle zorganizowana jestem nie ma mnie chwile a tu hop i kolejne 3 strony do nadrabiania

A teraz kolejne pytanie - Dlaczeko w ciazy nie mozna jesc watrobki????

Ja oczywiscie robilam wczoraj pasztet i go potem zjadlam ze smakiem nie musze dodawac ze pasztet byl z watrobka :/
Ja właśnie korzystam z nieobecności kierownictwa i piszę z pracy
Zamierzam się dziś cały dzień opierdzielać bez najmniejszych wyrzutów sumienia
A co do wątróbki, to tak jak dziewczyny odpowiedziały - ma dużo witaminy A. Ale przecież do rzeczy zakazanych w ciąży nie należy i jak się ją od czasu do czasu zje to nie zaszkodzi a nawet wręcz przeciwnie bo dużo żelaza zawiera.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Pytam bo sie zastanawiam na all sa fajne zestawy philipsa jest smoczek z termometrem zwykly smok i zwykly termometr a dla malucha chyba wygodniej w smoczku a w razie jakichs watpliwosci najwyzej zmierzyc drugim
Mi się taki zestaw nie widzi - taki smoczek z termometrem z tego co wyczytałam w necie do najdokładniejszych nie należy, a poza tym, dziecko może się okazać z tych "niesmoczkowych". Poza tym, to akurat może mi się wydawać bo ja niedzieciata jeszcze, jak dziecko chore to marudne i może smoka nie chcieć ssać.
Ja się nastawiam na jakiś termometr douszny z szybkim pomiarem temperatury.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja jestem sama sobie sterem i okrętem, więc jeśli chodzi o to, to mam spokój. A atmosfera to w tym przypadku atmosfera w konkretnej grupie kursantów. Jaka jest? Ano taka: grupa składa się w większości z osób pracujących na policji, którzy niedawno w ramach naszego szkolenia przeszli dodatkowo kurs pierwszej pomocy i teraz ciągle mi powtarzają, że mieli też elementy pomocy ciężarnym i że lepszej opieki niż z nimi to nie będę miała. Że w razie czego zapakują mnie w nowy samochód jednego z kursantów (nota bene samochód przecudny i mój numer jeden, więc mu zazdroszczę kolosalnie o czym on wie) i że będzie miał w zanadrzu przygotowanego policyjnego koguta, zarzuci na dach i mnie szybciorem na porodówkę zawiozą, a potem pojadą po TZta. No i że oni sobie kompletnie nie wyobrażają, że ja z nimi zajęć do końca nie zrobię, bo oni nikogo innego nie chcą i wspomniany wyżej kursant już mi zapowiedział, że będzie po mnie przyjeżdżał i do domu odwoził jeśli stwierdzę, że już nie chcę sama za kółko wsiadać.
O, to taki skrótowy pogląd na atmosferę jaką mam w grupie
No to atmosfery pozazdrościć
Ja bym pewnie dociągnęła grupę do końca, bo widzę po sobie, że moja psychika lepiej znosi pracę niż bezczynność, kontakt z ludźmi, szczególnie tak pozytywnymi, jest wskazany.
Ale jak Ty się nie widzisz w styczniu w pracy, to nie patrz na nic i na L4. Brzuchatki powinny robić tylko to na co mają ochotę.

Cytat:
Dzień dobry

Ja dziś od rana uśmiechnięta od ucha do ucha, bo dzisiaj idę na Usg połówkowe Miałam iść w czwartek ale jednak tż może się dziś zwolnić wcześniej z pracy
Oczywiście mam stresika jak zawsze przed wizytą ale jak sobie pomysle, że bym miała czekać jeszcze do czwartku to bym chyba osiwiała

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Idę na 15-tą więc wieczorkiem dam znać
Trzymam kciuki - wieczorem zdaj relację
catro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 08:49   #278
Baobabek
Zakorzenienie

aneczkaa gdzie ty to słońce masz?? bo u mnie pada

Stary 2009-11-30, 08:52   #279
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ty już przestań wertować tego neta bo to tylko mętlik w głowie robi. Zabraniam!!
ja tez sie dolanczam do tego

a ta kolezanka smieszna po co jej to skoro nie chce wiecej dzieci

Dziewczyny czy moge wyjsc do ludzi ?? maz jedzie do lekarza popoludniu i ja bym chetnie pojechala z nim moze do jakiegoas sklepu bysmy wskoczyli ?? :Pjakies ozdoby na swieta by sie przydalo kupic bo niebawem swieta a ja lubie jak jest tak duzo wszystkiego czy jeszcze zawczesnie bym nosa za drzwi wystawiala ??

Stary 2009-11-30, 09:07   #280
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie na wynurzanie nosa z domu. Ja staram sie w ogóle nie wychodzić tam gdzie dużo ludzi a jestem zdrowa (odpukać). A Ty chorowitka, to lepiej zostań w domciu

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-30, 09:11   #281
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
aneczkaa gdzie ty to słońce masz?? bo u mnie pada
Nie krzycz tylko ale u mnie np pięknie świeci, chmur zero.
A to tylko troszkę na północ od Ciebie - Radom

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy moge wyjsc do ludzi ?? maz jedzie do lekarza popoludniu i ja bym chetnie pojechala z nim moze do jakiegoas sklepu bysmy wskoczyli ?? :Pjakies ozdoby na swieta by sie przydalo kupic bo niebawem swieta a ja lubie jak jest tak duzo wszystkiego czy jeszcze zawczesnie bym nosa za drzwi wystawiala ??
Ja bym jeszcze na tyłku w domu siedziała. Takie przeziębienie choroby bywa groźne i upierdliwe
catro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 09:14   #282
drcron
Zakorzenienie

no to dalej grzeje pupsko w domku a taka ladna poggoda dzisiaj zero chmurek i slonka sporo ktos chce to moge oddac mu slonko bo i tak siedze w domu :/

ostatnio cztytalam soro o pieluchach wielorazowych co o nich myslicie ?? nie beda lepsze od pampersikow ??

Stary 2009-11-30, 09:18   #283
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Nie krzycz tylko ale u mnie np pięknie świeci, chmur zero.
A to tylko troszkę na północ od Ciebie - Radom
no i jak to tak u mnie chmury i pada co chwilę
drcron normalnie mnie rozłożyłaś tym pytaniem ani się waż z domu ruszać znowu chcesz u lekarza wylądować?? jeszcze zdążysz z ozdobami...

Stary 2009-11-30, 09:39   #284
Izumi
Wtajemniczenie

Kuźwa.... a ja weszłam na stary wątek i szok... dalej 167 stron... jaka cisza na weekendzie była ... i co? DRUGI WĄTEK JUŻ? 10 stron???? I JA MAM TO NADROBIĆ WSZYSTKO????? Kobietki.... niepoważane jesteście ;d.... ok, idę czytać ;d... a potem się wam czymś pochwalę... ;d...
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:01   #285
fasolka73
Rozeznanie

drcron cieszę się, że już Ci lepiej, ale siedź jeszcze w domu, masz teraz organizm osłabiony i jeszcze coś nowego Ci się przypląta.
Ja już też lepiej, ale ciągle kaszlę, blllleee.... Nic, kuruję się dalej.

PoP70 też wracaj do zdrowia. Myślę,że ten odpoczynek Ci się przyda. Tyś z tych hiperaktywnych kobitek, to poleniuszkuj sobie, a co? Trochę lenistwa i ciśnienie się obniży, zobaczysz. Musi być dobrze, do tej pory było to i dalej będzie.

Baobabek, no śliczne te rzeczy, gratuluję!

ASIULEK_23
życzę powodzenia na wizycie i czekamy na wieści!!!

No, Izumi się znalazła, zguba nasza kochana...
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:31   #286
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No chwal się, chwal Izumi. Bo tak połechtałaś naszą ciekawość i co..?? Ładnie to tak??

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Coś cisza nastała?? Każdy czeka na wiadomość od Izumi

U mnie było tak pięknie rano, słoneczko, zero chmurki... a teraz już niestety same chmurki i zero słoneczka Pewnie Baobabek całe słoneczko do siebie zabrała

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-30, 10:43   #287
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
drcron cieszę się, że już Ci lepiej, ale siedź jeszcze w domu, masz teraz organizm osłabiony i jeszcze coś nowego Ci się przypląta.
Ja już też lepiej, ale ciągle kaszlę, blllleee.... Nic, kuruję się dalej.

PoP70 też wracaj do zdrowia. Myślę,że ten odpoczynek Ci się przyda. Tyś z tych hiperaktywnych kobitek, to poleniuszkuj sobie, a co? Trochę lenistwa i ciśnienie się obniży, zobaczysz. Musi być dobrze, do tej pory było to i dalej będzie.

Baobabek, no śliczne te rzeczy, gratuluję!

ASIULEK_23
życzę powodzenia na wizycie i czekamy na wieści!!!

No, Izumi się znalazła, zguba nasza kochana...
ja tez ciagle kaszle nieststy ten kaszel tak zybko nie mija

Stary 2009-11-30, 10:45   #288
Baobabek
Zakorzenienie

no właśnie co tu tak cicho jak dawno o tej porze nie było
ja próbowałam czytać "drania na kanapie" ale mi się oczy zamykają i nici z czytania
co do słońca, to co prawda deszcz ustał, ale jeszcze nie dotarło

Stary 2009-11-30, 10:51   #289
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

witam!!!

Ja najpierw sobie cos skrobne p[otem będę nadrabiała te 4 strony

Dziewczyny zamówiłam sobie chustę bo kolor mi sie srasznie spodobał ale nie wiem czy dobra.. na chustach sie nie znam nowa kosztuje od 180 zł do chyba 250 ???
http://www.allegro.pl/item826831197_..._natibaby.html
Dobrze zrobiłam..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 11:00   #290
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie !!

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Aniu powiedz jeszcze czy te butelki są poręczne? Tzn czy nie są za szerokie? Czy Szymek potrafił je sam utrzymać? (of kors już w późniejszych latach).

Mi się taki zestaw nie widzi - taki smoczek z termometrem z tego co wyczytałam w necie do najdokładniejszych nie należy, a poza tym, dziecko może się okazać z tych "niesmoczkowych". Poza tym, to akurat może mi się wydawać bo ja niedzieciata jeszcze, jak dziecko chore to marudne i może smoka nie chcieć ssać.
Ja się nastawiam na jakiś termometr douszny z szybkim pomiarem temperatury.
Bute;lkę trzymał bez problemu a zresztą jak dziecko chce pić samo to lepiej kupić niekapek z raczkakmi i z tego uczyć mój pił z niekapka jak miał niecałe 6 miechów a teraz z butli pije już tylko raz dziennie mleko a tak z kubka ze słomką . Trzeba zwrócić uwagę przy tych butelkach na inną rzecz , jakbyś chciała nabyć jakię podgrzewacz czy inne cudo zobacz czy wehdzie butla.
Co do smoczka to się zgadzam , ja mam taki termometr bo dostałam gdzies tam w gratisie i w sumie go użyłam kilka razy ale nie ma co w ciemno go kupować

Cytat:
no to dalej grzeje pupsko w domku a taka ladna poggoda dzisiaj zero chmurek i slonka sporo ktos chce to moge oddac mu slonko bo i tak siedze w domu :/

ostatnio cztytalam soro o pieluchach wielorazowych co o nich myslicie ?? nie beda lepsze od pampersikow ??
Siedz w domu a nie ganiaj
Ja mam kilka pieluch wielorazowych ale takich z wyższej półki nie żadne tetry czy inne cuda . Pieluchy sa z tych co to rosną razem z dzieckiem jest dużo argumentów za takimi pieluchami
http://www.pieluszkarnia.pl/i36,korzysci.html
ale ogólnie co kto lubi . Ale na stosowanie tylko tego raczej bym się nie zdecydowała ja je używam wymiennie z pampkami
Mam takie
http://www.pieluszkarnia.pl/p257,bum...esize-v-3.html

zjadłam sobie herbatniki z masłem ale miałam ochotę na takie he he
teściowa robi obiadek na dole czyli błogie lenistwo nie musze robić nic . a co .. Izumi ? no pisz pisz

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
witam!!!

Dziewczyny zamówiłam sobie chustę bo kolor mi sie srasznie spodobał ale nie wiem czy dobra.. na chustach sie nie znam nowa kosztuje od 180 zł do chyba 250 ???
Dobrze zrobiłam..
Myślę że dobrze , nie posiadam takiej ale właśnie taką kupie . Czytałam w necie ze jest dobra i laski sobie chwalą . I napewno jest lepsza od tych z kółkami bo z tą możesz wiecej zrobić . Ja się w wawie wybieram do takiego sklepu gdzie uczą zakładać te chusty na iles tam sposobów i pomagają dobierać . Bo ja tylko w jeden sposób umiem to motać - kolezanka mnie kiedyś nauczyła a tych sposobów jest od groma .
Stary 2009-11-30, 11:08   #291
Izumi
Wtajemniczenie

Na początek oczywiście HUUUURA! Mamy nowy wątek! ;D Tylko kto już go tak tu zaklikał strasznie? Hm? Pewnie Darusiaaa znowu się nudziła ;]

Jeśli chodzi o mnie to w sumie nie specjalnie jest o czym pisać poza tym, że wreszcie brzusio zaczął rosnąć! ;D HURA!
Poniżej w załączniku zdjęcie porównujące 19tc i 20tc. W sumie między wykonaniem zdjęć tylko 6 dni różnicy było a "troszeczkę" brzusio się powiększył. Wręcz nawet... ja przeżyłam szok. (wybaczcie że znowu perwersja ;]) Może dziecię się wertykalnie ułożyło? Tak czy inaczej rozczula mamusię ;]
Poza tym smutno mi....wy coraz mocniej czujecy ruchy... a ja z dnia na dzień czuje coraz mniej. I teraz to te ruchy są takie ...hmm.. no nie wiem...subtelne, że naprawdę mam problem z poznaniem czy to to, czy może jednak jelita? ;( I martwić się zaczęłam. A brzuszek oczywiście codziennie dostaje za to ode mnie reprymendę ;]

Zaczęłyście też o ciśnieniach pisać. Cóż u mnie jest ciekawie. Zawsze miałam wysokie ciśnienie. W wieku lat 14 wylądowałam w szpitalu z ciśnieniem 210/160 i wszyscy na mnie jak na kosmitę patrzyli. tym czasem w ciąży, moje ciśnienie już spadło nieco poniżej normy .... i bądź tu człowieku mądry .....

drcron to zdjęcie z odbitą nóżką to niezły motyw jest ;D Cieka jestem tylko ile z tego to autentyk a ile photoshop . Chociaż słyszałam, ze u szczupłych dziewczyn, naprawdę ładnie odbijające się części dzidziusia na brzuchu widać. Ale czy aż tak? Ty to taka chudzinka że nalepiej będzięsz wiedzieć... więc jak z tym jest? ;]
O tym porodzie na korytarzu nie słyszałam... szczęśliwie nie oglądam TV. Widać, że jednak ... dobrze robie ;]
Kurczę... ale Ci zazdroszczę z tym pokoikiem dziecieńcym. Ja też tak straaaaasznie bym chciała maluszkowi jakieś jego, prywatne, osobiste, śliczne, przytulne miejsce zrobić... ehhh.
A tymi nocnymi przygodami to nie strasz! ZDROWA MASZ BYĆ!
Dzięki za ten spis miesiąc = tc ... bo ja mam problem z liczeniem ... w ciąży zwłaszcza... aż wstyd mi już do niektórych sklepów wracać po ostatnich pomyłkach przy kasie ;p. (...) O FAK! TO JA POD KONIEC 5 MIESIĄCA JESTEM??!??!?!?!!?!?!? <zawał>
P.S. Masz szczęście, że na mnie nie trafiło jak się ociągałaś żeby do lekarza jechać, bo byś biedna była! Więcej kochana tak nie zwlekaj zrozumiano!?

Asiulek_23, u mnie to samo. 2 część wątku i druga połowa ciązy ;D
Współczuję z powodu babci

Mrowak
! Fantastycznie wieści! Oczwyście zazdroszę (Dziś dzień zazdroośnicy mam ;] ). Ale faktycznie... Kawał babeczki jak już 1300 waży Super! Jak pisałaś o tym co ta Twoja malizna kochana tam wyczyniała w brzuszku, to faktycznie, oczy sama na tę myść łzami zachodzą ze wzruszenia. Filmiki kochana nagrywaj! Szkoda nie mieć pamiątki z czegoś takiego! Albo niech mąż kamerę weźnie i choćby z monitora nagrywa!
No i coprawde spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia z okazji 100-dnówki!

Darusiaaaa
co do takich tablic. To masz na myśli takie jakby małe rejestracyjne na szybę prawda? My mamy takie w aucie ;D Po mojej i po męża stronie ;P Na tył nie mamy, bo płeć w dniu urodzin najprawdopodobniej poznamy ;] Za to mam naklejkę "baby a borad" ... hmmm. Albo sama może jakąś jajcarską zrobie ;d? Hmmm... Wiecie gdzie można naklejki zrobić takie właśnie na szybę według swojego projektu może??? Drcron może na allegro coś takie widziałąś? Ty masz te zdolności do szukania różnych rzeczy na all ;d?
Darusiaaa, to body co pokazałaś boskie! Pierwszy raz widzę tak zapinane! Wygląda fantastycznie! Kot umywalkowy też świetny ;d
Mężowi też wiadomośc pierwsza klasa przekazałaś... hehehe, widzę że same zakręcone baby mamy na tym forum.... CZUJĘ SIĘ JAK W DOMU! ;D Dobrze mi tu z wami babeczki! ;D

ilkia24
, co za ciul z tego lekarza. On powinien bez gadania od razu sprawdzić a nie jeszcze takie rzeczy mówić! Chyba celowo Cię nastraszył, żebyś więcej do niego nie przyszła. Porąbany jakiś... . Masakra że są tacy ludzie. Być może miał zły dzień/humor, ale ja jestem zdania, że emocje powinno się w domu zostawiać.

OLASIA! NO WRESZCIE! ŻYJESZ! Ja się już zaczęłam pożądnie martwić o Ciebie i miałam w planach pisać PW czy wszytsko dobrze. NIE STRASZ MNIE TAK moja równieśniczko ciążowa!!! No... i od razu mi lepiej. Idziemy prawie łep w łep i Ty widze też masz problemy z czuciem maluszka. Od razu moje obawy troszkę się zmniejszyły. Ja już nie pamiętam w sumie jak to było... że chyba tak do 22tc powinno już się zacząc czuć...? To byśmy jeszcze 2 tygodnie miały. Ale w ogóle szok, bo oglądam w książce dziecię w 20tc w skali 1:1, przykładam obrazek do brzucha i.... JA MOŻNA NIE CZUĆ RUSZANIA SIĘ TAKIEGO KOLOSA???!!?
I tak... z tymi boleściami w nocy to też mam. Może tonie jest straszny ból, ale na każdą zmianę pozycji w nocy się budzę

malgo421.... I ta się odnalazła no! CO TO ZA JAKIEŚ UKRYWANIE SIĘ? Człek się niepokoi a tu mamuśki w najlepsze sobie po prostu przerwę od forum zrobiły? Oj... będzie buba! Gratuluję za to wytrwałości! Z tą płcią znaczy się! ;D U mnie właśnie ja zaczynam się dopytywać czy w ogóle widać płeć. Nie chcę znać... ale chcę wiedzieć czy widać ... ehh.CO DO ZDJĘĆ! To aż się śmiać z zachwytu zaczęłam jak to pierwsze usg zobaczyłam! Ziewa? Śpiewa? ŚLIIIICZNOŚCI! Niech Ci ktoś brzuszek od Cioci Izumi ucałuje, bo naprawdę śliczności w środku!
A dlaczego to było ostatnie Twe USG? Lekarz robi według zasady min. 3 w czasie ciąży mają być i więcej nie chce zrobić?

Snowgirl
... zapraszamy. darusiaaa wreszcie będzie miała z kim klikać, bo ona też umiaru nie zna .
Rozmowa z mężem pierwsza klasa ;D (...) Niesamowite! Ale masz mądrego maluszka, że już się z Toba bawić zaczyna i na pukanie kopniaczkami odpowiada! ;D SUPER! Możesz więcej takich rezczy pisać! Z chęcią poczytam! ;]

PoP70... toś narobiła kochana! Siedzieć w domku dupskiem do góry teraz tylko, odpoczywać, nie stresować się i nalpeiej jeszcze przy otwartym oknie, bo np u mnie świeże powietrze na obniżenie ciśnienia zawsze dobrze wpływało. .... Oj kobietko, kobietko... no brak słów normalnie

P.S. ... dopiero do 5str. nadrobiłam.... zaraz lecę dalej,...... EHHHH. BABY PASKUDNIE!
Stary 2009-11-30, 11:10   #292
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
witam!!!

Dobrze zrobiłam..
chusta bardzo fajna rzecz
tu artykul na ten temat
http://www.dzieciowo.pl/search/label...ica-debiutanta

ja jednak bym wolala troszke inna
\http://www.allegro.pl/item825781881_...p.html#gallery
http://www.allegro.pl/item823607878_...8.html#gallery

a tutaj troszke tansza ale tez z typu jak mi sie podoba
http://www.allegro.pl/item830824393_...a.html#gallery

napewno jest to praktyczniejsze i bardziej bezpieczne niz osidelko bynajmniej dziecieciu nogi nie dyndaja

Stary 2009-11-30, 11:19   #293
Izumi
Wtajemniczenie

NaTaLaLa ... witamy Napisz coś więcej o sobie i maluszku

ania_p ... pokoik bomba, nie ma co ..... Też bym chciała... kurcze

agnieszka09 ŚLICZNY BRZUSZIO! OKRĄGŁY! Ciekawe czy mój kiedyś taki będzie... ehhh

Baobabek, zakupy jak zawsze I klasa

Asiulek_23, to czekamy na wieści

madziwnia, dobrze zrobiłaś Też bym kupiła jakbym miała za co

UFFFFFFFFFFF ............ to chyba tyle. ......... UMIROM! A miałąm w planach spacer poranny! I CO? POŁUDNIE JUŻ JEST! I TO WSZYSTKO PRZEZ WAS BABY PASKUDNE! PRZEZ WAS !!!!!!
Ehhh... idę do sklepu o którym kiedyś pisałam z rzeczami dla maluszków i kobiet w ciąży, secondhand i outlet .... trzeba mi jakies spodnie ciążowe na zmianę, mam nadzieję, ze coś znajdę .
Stary 2009-11-30, 11:21   #294
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Kurcze kuje mnie to tak jak sie za przeproszeniem tam tam włoosy zaczynaja po prawej stronie blizej od pachwiny
Jak byś sie dowiedziała co te bóle znacza to daj mi znac.. ja mam tak od 2 tyg i gin mówi że to akurat normalne... buuuuuuu tylko że żadna nie narzeka na taki ból tylko ja ten bl mam od dołu tez niby w pachwinie niby od środka nie mam pojecia... ale wiem że lekarza mam dobrego wiec sie nie stresuje bez powodu..
Cytat:
Ponowie pyt. co sadzicie o smoczkach z termometrem?
koleżanka moja ma i jest zadowolona ale jak kupowac to ten lepszy.. ale najlepsze te do ucha i czoła..
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Kuźwa.... a ja weszłam na stary wątek i szok... dalej 167 stron... jaka cisza na weekendzie była ... i co? DRUGI WĄTEK JUŻ? 10 stron???? I JA MAM TO NADROBIĆ WSZYSTKO????? Kobietki.... niepoważane jesteście ;d.... ok, idę czytać ;d... a potem się wam czymś pochwalę... ;d...
A ja włąsnie nadrabiałam 4 strony i miałam pisac gdzież zagineła!!!
A brzucio oj widac różnice widac... u mnie troche zimno bo jeszcze nie napalone ale może po południu kilka fotek zrobie bo juz miesiac nie robiłam a jest duuuuzy...
T. wczoraj pod prysznicem znowu patrzył z niedowierzanem na bunio moje że tak szybkop rosnie..

Asieńka łeb w łeb idziemy ja też 23 + 2 dziś

A 18 grudnia mamy 100-dniówke!

Dziewczyny nie dam rady odpisac wszyskim bo jak siedze dłuzej niz 20-30 minut brzuch zaczyna mnie bolec.. wogóle powinnysmy jak najmniej w pozycji siedzącej.. to mi mój profesor powiedział a jak najwięcej nogi w górze ewent. pozycja pół leżąca

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Ale wstyd ale co to jest outlet.. bo seckendhend to wiem....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:23   #295
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Z czarnych na rude a masz jasne he he .. Kurde tyle lasek na jasno sie farbuje a TY sobie przyciemniasz .. No ale zwykle się chce tego czego się nie ma . Ja bym chciała proste a mi się kręcą . Babie to się nigdy nie dogodzi
No właśnie. Ja w blond wytrzymałam do 15 roku życia, potem musiałam zacząć je przyciemniać.
Kolor zupełnie do mnie nie pasuje, nie mam wtedy zupełnie sylwetki ani kości policzkowych, po prostu się staje niewidzialna. W ciemnych wyglądam doroślej (nie wyglądam na swój wiek) a w rudych "drapieżnie" -tak twierdzi Tż

Cytat:
Czy wy tez macie wrazenie ze ten czas co jest za wami tak szybko minął? A to co przed wami sie ciągle dłużyyyy?:/
Dokładnie. Też mam takie uczucie.

Cytat:
Aniap a czy masz moze tez te termostatyczne pokrowce na te butelki sprawdzaja sie ?? szkoda ze sa tylko czarne
Na allegro widziała białe w kolorowe kwiatki.

Witam poniedziałkowo
Po weekendzie nic nie robienia niestety kończy się u nas lenistwo. Na ten tydzień mam zaplanowany lifting kuchni. Średnio mi się chce no ale co zrobić. Jedziemy zaraz z Tżem po kuchnie.
A poza tym zaspałam do dentysty
Chyba nie lubię poniedziałków!

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 11:25   #296
Izumi
Wtajemniczenie

P.S. Na moim zdjęciu zwróćcie uwagę na coraz bardziej spłaszczający się tyłek... to od siedzenia z wami na forum..... czyli.... też wasza wina

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

Szczerze to ja też nie wiem, ale tak napisane na ulotce to przepisuje X-D
Stary 2009-11-30, 11:26   #297
ita83
Wtajemniczenie

witam w ten piekny poniedzialkowy dzien....ja juz po wizycie....nio wiec male zdrowe i wazy prawie pol kilo.....ale nadal nic nie ujawnilo.....
ech uparciuch maly...i znow wiercil sie i ciezko bylo zmierzyc
tak jak mama na tylku to to usiedziec spokojnie nie moze nio nic 21 grudnia usg 4D to wtedy moze znajdziemy sposob na malego uparciucha a ja bede mogla szalec z zakupami
Wczoraj kupilam stanik do karmienia i lampke nocna z disneyem
to tyle
Stary 2009-11-30, 11:31   #298
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie !!

Bute;lkę trzymał bez problemu a zresztą jak dziecko chce pić samo to lepiej kupić niekapek z raczkakmi i z tego uczyć mój pił z niekapka jak miał niecałe 6 miechów a teraz z butli pije już tylko raz dziennie mleko a tak z kubka ze słomką . Trzeba zwrócić uwagę przy tych butelkach na inną rzecz , jakbyś chciała nabyć jakię podgrzewacz czy inne cudo zobacz czy wehdzie butla.
Co do smoczka to się zgadzam , ja mam taki termometr bo dostałam gdzies tam w gratisie i w sumie go użyłam kilka razy ale nie ma co w ciemno go kupować

Siedz w domu a nie ganiaj
Ja mam kilka pieluch wielorazowych ale takich z wyższej półki nie żadne tetry czy inne cuda . Pieluchy sa z tych co to rosną razem z dzieckiem jest dużo argumentów za takimi pieluchami
http://www.pieluszkarnia.pl/i36,korzysci.html
ale ogólnie co kto lubi . Ale na stosowanie tylko tego raczej bym się nie zdecydowała ja je używam wymiennie z pampkami
Mam takie
http://www.pieluszkarnia.pl/p257,bum...esize-v-3.html

zjadłam sobie herbatniki z masłem ale miałam ochotę na takie he he
teściowa robi obiadek na dole czyli błogie lenistwo nie musze robić nic . a co .. Izumi ? no pisz pisz

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Myślę że dobrze , nie posiadam takiej ale właśnie taką kupie . Czytałam w necie ze jest dobra i laski sobie chwalą . I napewno jest lepsza od tych z kółkami bo z tą możesz wiecej zrobić . Ja się w wawie wybieram do takiego sklepu gdzie uczą zakładać te chusty na iles tam sposobów i pomagają dobierać . Bo ja tylko w jeden sposób umiem to motać - kolezanka mnie kiedyś nauczyła a tych sposobów jest od groma .
o wlasnie o takie mi chodzilo moja siostra ostatnio mi pisala ze u nich w niemczech teraz jest na to wielki bummm i lekarze to bardzo polecaja ale ja poczekam az ona wyprubuje bo w ko0ncu wczesniej rodzi niz ja i ewentualnie zakupie

Izumi - u mnie narazie to tylko kulki na brzuchu wyskakuja nie widac jeszcze czy to raczka czy nozka ale poczekam az dzidzia podrosnie i wtedy dam znac czy to faktycznie widac na moim chudym cielsku
co do naklejek to w zwyklej drukarni albo w poligrafi powinni Ci zrobic co do allegro to jak sie natkne , poszukam> to dam znac
Izumi ale masz cudny brzuszek jaki juz duzy - moj w porownaniu do Twojego to mala pilka schowana pod skora JA CHCE DUZY BRZUCHL NIE TAKI MALY BO SIE STRESUJE ZE DZIDZIA NIE ROSNIE I ZE JEST COS NIE TAK nie ma co juro jade to sprawdzic musze tylko zadzwonic do poloznej i sptrawdzic czy ma dla mnie czas

aaaaaaaaaaaa przyszly do mnie paczki < tak pedzilam ze malo ze schodow nie spadlam jak uslyszalam ze to listonosz hehe na ostatnim schodku sie potknelam ciagle se tlumacze ze po schodach trzeba normalnie chodzic ale to i tak nie dociera kiedys jak schodzilam do wc to potknelam sie na samej gorze i zjechalam na plecach na sam dol na dole otworzylam glowa drzwi i ladnie przyszlym tesciom powiedzialam dobry wieczor dlugo sie ze mnie smiali na szczescie nic mi sie nie stalo mialam gtylko siniaki :P > wiec tak przyszla :
- biala bluza z uszkami do spodenek < przyszly wczesniej> taka kudlata < tylko cholercia zakladana przez glowe ale kupiona za 9,90
- nowe spodnie dresowe granatowe adidas - kupione za okolo 6 zlotych
- rozowy dres puma - cena zakupu nie pamietam
potem wstawie zdjecia i brzucha malego tak samo
teraz pedze sprzatac bo wywalilam wszystko z szafek i zaczelam sortowac chce przesunac meble bo ten uklad mi sie juz nie podoba a i dala mezowi ultimatum ze jak nie skonczy do 6 grudnia remontu to skonczy mu sie halowka < choc teraz i tak ma uraz nogi ale co tam postraszyc moge >

Stary 2009-11-30, 11:35   #299
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
napisano o 12:21 ----------

To taki sklep gdzie się sprzedaje stare kolekcje ubrań ew. jakies końcówki produkcyjne , rzeczy z drugiego gatunku . Ja pracuje w takim censtrum handlowym gdzie są same tego typu sklepy . Mozna kupić super ciuszki z za kilka groszy. Ostatnio np. nabyłam sobie staniki Calvina Kleina po nie całe 30 zeta. A w normalnym sklepie kosztuja zwykle koło 150zł .

O słońce wyszło ale fajnie

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
o wlasnie o takie mi chodzilo moja siostra ostatnio mi pisala ze u nich w niemczech teraz jest na to wielki bummm i lekarze to bardzo polecaja ale ja poczekam az ona wyprubuje bo w ko0ncu wczesniej rodzi niz ja i ewentualnie zakupie

>
Ja to podłapałam od koleżanki z USA ona tylko takie stosuje i właśne te co zamieściłam . Ja mam jeszcze do nich takie papierki specjalne jak dziecie walnie qpe to ściagasz ten papierek qpe do kibla i tyle nie trzeba nic spierac z tej pieluchy
Stary 2009-11-30, 11:42   #300
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
P.S. Na moim zdjęciu zwróćcie uwagę na coraz bardziej spłaszczający się tyłek... to od siedzenia z wami na forum..... czyli.... też wasza wina

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Szczerze to ja też nie wiem, ale tak napisane na ulotce to przepisuje X-D
outlet - to firmowa odziez nowa z koncuwek serii albo lekko uszkodzona czyli szew nie tam gdzie czeba albo brak guzika ccos takiego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości