![]() |
#271 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: In Vitro
Cytat:
Dzięki wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Głupio Ci tylko gadam. Tobe się uda i to za Pierwszym podejściem, albo nawet nie będzie Ci to potrzebne bo Mikołaj Ci w tym roku śliczny prezent przyniesie!!! I to Ci mówię ja najlepsza wróżka Paciuś do usług ![]() Cytat:
![]() Powodzenia laski |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Nie zrobiłaś nic źle, nie zaprogramowałaś się na niepowodzenie, po prostu tak miało być. Wróżba nie jest taka zła, może być 2, 3 razy ale by w końcu się udało. Mimo, że nie mówi, że będzie łatwo to daje nadzieję i trzymaj się myśli, że w końcu się uda.
Ja mam taki charakter, że po nieudanej próbie moja psychika by padła na kolana. Niestety, tyle to kosztuje i z ponownymi próbami można mieć ciężko pod względem finansowym. Przeciętny Polak z jednej całej wypłaty to musi rok odkładać ![]() Wiesz, ja nie liczę, że się uda naturalnie. Czuję to od dawna, w zasadzie od wielu lat miałam takie przeczucie. Ja czasami jestem jak wróżka i przewiduję przyszłość. Ancia ![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Witam.Jestem tutaj nowa , ale problem ten sam co wszyscy czyli brak potomstwa.Leczę się około 6 lat. U mnie wszystko dobrze tylko mamy problem ze słabym nasieniem.Teraz jestem na etapie stymulacji do iuf,mam nadzieję, że w poniedziałek będzie punkcja ,a pod koniec tygodnia transfer.Ogólnie jestem rozbita jak czytam ,że się komuś nie udało.Jestem po 4 inseminacjach i szczerze mówiac mam dosyć no ,ale trzeba probowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba mieć nadzieję i walczyć. Każdej kiedyś się uda, poczytaj o tych, którym się udało, to pocieszające ![]() Trzymam za Ciebie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Dzięki za dobre słowo.Jutro znowu jadę na badanie usg mam nadzieję, że moje pecherzyki rosną , bo dostałam już ponad 30 zastrzyków i cały czas mój przyszły mąż mnie kłuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
ja się kłuję sama, jakoś tak mi lepiej, jak sama reguluję siłe nacisku i tempo wciskania tłoczka. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny miałby to robić
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj na usg(pęcherzyki rosną i jest ich coraz więcej) w niedzielę znowu jadę i w poniedziałek ,a jak dobrze pójdzie to we wtorek punkcja.Jak to wszystko długo trwa.
Mam pytanko czy można odliczyć darowiznę(wpłata przed punkcja) od podatku?Nie jest to mała sumka ,bo 2300zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Super, że stymulacja przebiega poprawnie i jajeczka rosną. Mi najpierw mąż robił zastrzyki, a później już sama, ale ja miałam łącznie 11 zastrzyków. Więcej nie dałabym rady
![]() Darowiznę można odpisać od podatku, jeśli jest napisane tam słowo "darowizna" i Twoje dane, imię, nazwisko, adres. A ja dziś na USG oglądałam serduszka moich dzieciaczków. Będą bliźniaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Dzięki nadiazloto1 za informacje o darowiznie.Te Twoje bliżniaki to super sprawa ,szczerze się przyznaję , że Ci zazdrpszczę,ale jak czytam takie pozytywy to mi lepiej, że się komuś udało.
Piszesz ,że miałaś tylko 11 zastrzykow ,a ja do poniedziałku przekroczę 40. O co tu chodzi z tą ilością może niepotrzebnie tyle się'' szprycuję''. Przesyłam buziaczki dla Twoich maleństw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
iwa- widocznie tak trzeba... przecież nikt nie daje takich leków tak sobie. ja już przekroczyłam 20, a przede mną jeszcze drugie tyle.
nadia- prześlij trochę ciążowych zarazków.
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z zarazkami chciałam jeszcze poczekać, bo lubię chuchać na zimne, ale dla Was ![]() Dla Elianki ![]() I dla Iwy ![]() Malutkie, świeżutkie, w sam raz na początek procedury. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Dzięki za'' zarazka'' mam nadzieję ,że mi pomoże .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Złapałam, dziękuje
![]() We wtorek start stymulacji ![]() Czasem mam atak paniki, robi mi się zimno i czuje wiecie ciśnienie w dołku na myśl o wtorku a zdrugiej strony czekam na to wszystko jak na gwiazdkę albo urodziny ![]() Boje się bardzo, ale z drugiej strony jestem optymistycznie nastawiona. Wiem, że jak sie nie uda , będzie bolało tak samo, czy się na stawią na tak, czy na nie. Więc całą sobą nastawiam się NA TAK
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno do was nie zaglądałam a to dlatego że, po pierwsze, jestem ostatnio mocno zajęta i zwyczajnie nie mam czasu a, po drugie, chciałam się trochę wyciszyć przed punkcją i transferem żeby totalnie nie ześwirować ![]() No a skoro mowa o punkcji to nasza już jutro rano więc trzymajcie za mnie ![]() ![]()
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Kobietki w środę mam punkcję ,a transfer sobota lub niedziela.Za dużo pęcherzyków nie ma ,bo około 14,a czytałam ,że niektóre dziewczyny miały ponad 20.Chociaż nie ilość jest ważna ale jakość.Tak przy okazji ja idę długim protokółem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Mam 14 pcherzyków ,ale tylko 1 ma 20mm, kilka 17mm , a reszta jest mniejsza i nie wiem czy się na coś przyda.
egwene6 trzymam mocno kciuki !!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
pęcherzyki szybko rosną te 17 mm w środę będą już napewno dojrzałe wiec głowa do góry kciukasy mocno zaciśnięte!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
start stymulacji, mam 11 pęcherzyków, zobaczymy, co się da wyhodować
![]() Dostałam Gonal w zastrzykach, jeszcze tydzień decapeptylu, viagrę (na rozszerzenie naczyń krwionośnych w jajnikach i jeszcze jakiś lek, co zapomniałam nazwy, bo receptę ma mąż. Za tydzień zaczynamy obserwacje i pewnie w przyszłym tygodniu punkcja ![]() Aha- mężowi poprawiły się wyniki, szłąu nie ma, ale jest z czego wybierać. Same dobre informacje
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
annaantonina mam nadzieję,że faktycznie będzie więcej niz jedna dojrzała komórka chociaż bardziej martwię się nasieniem mojego kochanego ,bo z tym mamy problem(jest słabiutkie).Daję mu salfazin i karmię jogurtami ale nie wiem czy to coś pomoże.Zeby sie ruszały tak
![]() ![]() ![]() egwene6 czekam na wiadomości,ile komórek pobrali ,ile dojrzalych i wogóle jak było,bo mnie to czeka jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
iwa- trzymam kciuki.
Dziewczyny a skąd informacja, że krótki protokół jest wtedy jak dużo zastrzyków a długi, jak mało..? Mi lekarz powiedział, ze długi jest wtedy jak miesiąc przed stymulacją jest wyciszanie cyklu a krótki- przychodzi się 1-go dnia miesiączki i od razu zaczyna stymulację. Ilość zastrzyków nie ma najmniejszego znaczenia.
![]() |
#292 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sam zabieg był w porządku - zasnęłam na jakieś 20 minut i było po wszystkim ![]() ![]() ![]() Poza tym dowiedziałam się że naszemu lekarzowi urodziła się wczoraj córeczka - więc mam nadzieję że to kolejny dobry znak ![]() Cytat:
Chociaż być może w krótkim faktycznie tych zastrzyków wychodzi więcej - ja szłam właśnie takim protokołem i w sumie musiałam przyjąć 20 zastrzyków w 10 dni.
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
egwen- ja mam jeszcze 20 zastrzyków, a już zażyłam 21
![]()
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
No to faktycznie pewnie zależy to od przypadku i od lekarza prowadzącego. W moim poprzednim poście odniosłam się do tego co pisała Nadia o tylko 10 zastrzykach przy długim protokole ale chyba nie ma co doszukiwać się tutaj reguł.
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niekoniecznie, bo ja idę długim, a mam dużo zastrzyków ponieważ wyciszanie w cyklu poprzedzającym miałam nie za pomocą jednego zastrzyku, tylko serii małych dawek przez 21 dni. Stymulację zaczęłam od wczoraj.
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam punkcję pobrali mi 12 dobrych komórek.Lekarz był zadowolony,ale niestetety nasienie słabiutkie.Niby coś się rusza,a jak się rusza to jest szansa tak twierdzi mój gin.Stwierdził,że przy tak słabym nasieniu nie ma mowy o naturalnym zapłodnieniu i inseminacji.Wcześniej chodziłam do innego lekarza i zrobił mi 4 inseminacje chociaż wiedział ,że szanse są nikłe.Oczywiście za inseminacje płaciłam.W sobotę transfe
Mam pytanie:ile luteiny bierzecie dziennie bo ja 12 sztuk(3xdziennie po 4 tabletki dopochwowo).Jak na razie mam 8 opakowań po 30 sztuk,czyli 240 sztuk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() My już po transferze. Ostatecznie udało się uzyskać 3 zarodki - jeden klasy A i dwa klasy B czyli mamy jednego "mrozaczka" ![]() Wszystko przebiegło podobno bez komplikacji i teraz pozostaje tylko czekać - muszę jakoś przestać o tym myśleć na najbliże 12 dni ale zupełnie nie wiem jak to zrobić ![]() Jedyne co mi się nie podobało to fakt że nie dostaliśmy zdjęć naszych zarodków tylko pokazano nam kopię bo klinika ma taką politykę że ich nie wydaje. A szkoda ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
egwena- trzymam kciuki, mój transfer mniej więcej za tydzień.
Strasznie bolą mnie jajniki. To normalne? Jutro zadzwonię do kliniki.....
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Elianka kiedy transfer?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.