![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
gorzka prawda a jak mozna sie zahartowac przed wizyta w UP?
Ja to chyba na jakis tabletkach uspokajajacych tam pojde ![]() ![]() A co do przyjmowania do pracy - powiem Ci ze pracodawcy niestety nie zawsze przy zatrudnianiu kieruja sie tym jak wypadlas na rozmowie i ze np bylas najlepsza. Ja pocieszam sie tym ze predzej czy pozniej kazda z nas znajdzie prace wkoncu az tak beznadziejne nie jestesmy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pierwszego to musisz uzbroić się w mega zapasy cierpliwości ![]() Jeżeli chodzi o drugie to niestety się nie raz przekonałam, że dla pracodawców liczą sie czasem inne rzeczy (np. nazwisko). Poza tym ja wolę myśleć, że w tej kancelarii był ktoś lepszy, a nie znajomy, bo chyba by mnie coś trafiło już tym razem ![]() Co do trzeciego to ja bym chciała prędzej i to jak najprędzej.
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Oj z ta cierpliwoscia to u mnie krucho ale moze nie bedzie tak zle - Pania w rejestracji mialam bardzo mila wiec moze i teraz trafie na jakas ludzka.
![]() Co do tego przyjmowania do pracy to masz racje czasem lepiej nie wiedziec takich rzeczy bo to strasznie demotywuje do wszystkiego. A skad w sumie jestes i w jakiej dziedzinie szukasz pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
caly czas zaglądam na ten wątek z nadzieją , że którejś z Was sie udało..
ja praktycznie półtora roku temu poszłam na staz z up .. do sądu .. byłam pewna, że cos to da, jakoś zapunktuje na przyszłość .. na chwile obecna jestem po 2 stażach i nic.. nie wiem czy wogole ktoś na to patrzy ;/ .. najgorsze jest to, że spotkałam sie opinią pracodawców , że 'aaa tam co sie tam robi na takich stazach ![]() ![]()
#275 | |
Zakorzenienie
|
W ostateczności chyba pójdę do McDonalda
![]() Zapyta jeszcze raz. Jeśli w ogłoszeniu napsiane jest że prosimy wysłać życiorys i list motywacyjny, to znaczy, że nie chcą CV tylko taki zyciorys - opisówkę? ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
ale ja to samo
![]() zreszta wole tak .. nie nawidze siedziec z załozonymi rekami, nie dosc ze czas się ciagnie to czuje ze go marnuje..
#277 |
Raczkowanie
|
Madaaa jesli w ogłoszeniu pisze zeby wyslac zyciorys i list motywacyjny to chodzi o CV i list motywacyjny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Dzis byłam aż na dwoch rozmowach. Pierwsza firmaFirst...Dom Maklerski.
Stanowisko telemarketerki (5 zł za godzinę, plus 5 zł za umowione spotkanie , a 20 za relaizację). Jednak bardziej namawiał mnie na doradcę. No że ja po takich studiach. Bardzo sympatyczny Pan. Nie wiem co robić. Wiele razy odrzucałam takie oferty pracy jako doradca a teraz??? Druga rozmowa: miało być praca od 16-20, telemarketing 900 netto, umowa zlecenie. Jak się okazało praca przez 8 godzin od poniedziałku do piątku za 900 zł, umowa zlecenie, ale tylko na miesiąc lub półtora. Facet nie miły strasznie, z 5 razy dzwonił mu telefon, odbierał przy mnie, nie przepraszał, zlewka totalna. Tylko się dziwił ze takie studia i nie mam pracy:/ Na razie wciąż jestem na telemarketingu, ale już o tym nie wspominałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z 40 tys. miasta z województwa pomorskiego. Pracy szukam już jakiejkolwiek, chociaż moim marzeniem jest HR bądź kadry. Wybieram się na podyplomówkę z prawa pracy, bo bardzo to lubię i i mnie to interesuje. W najgorszym wypadku
![]() Drugą opcją jest praca w placówkach rewalidacyjnych dla osób niepełnosprawnych intelektualnie. Też mam w tej dziedzinie jakieś doświadczenie i zamierzam się w tym kierunku rozwinąć. To też leży w kwestii moich zainteresowań i potrzeby serca ![]() A tak z nierealnych to moim marzeniem było (i jest nadal) zrobienie studiów prawniczych, aplikacji radcowskiej i zostanie radcą prawnym ![]() ![]() PS. a takim moim celem dostosowanym do warunków panujących w moim mieście jest umowa o pracę na czas nieokreślony z możliwością rozwoju (i awansu). Hmmmm......... Marzenie ściętej głowy!
(...) prawda jest gorzka bez pociechy, którą daje nadzieja (...) Eduard Bass Edytowane przez gorzka prawda Czas edycji: 2010-03-11 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
gorzka prawda widze ze mamy bardzo podobne marzenia choc ja twoja 2 opcje zamienilabym na informatyke.
Mnie coraz bardziej neci pomysl zalozenia wlasnej firmy ale niestety obecnie jestem na etapie malej wiary w swoje umiejetnosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do działalności jeżeli masz dobry pomysł i predyspozycje to czemu nie. Ja się nie nadaje do posiadania własnego biznesu. Wszystko chciałabym przedobrzyć. Jestem perfekcjonistką, a przy swojej działalności na pewno bym się jeszcze bardziej nakręcała i w wariatkowie by mnie zamknęli. Nie dla mnie niestety.
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
(...) prawda jest gorzka bez pociechy, którą daje nadzieja (...) Eduard Bass Edytowane przez gorzka prawda Czas edycji: 2010-03-11 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoncz spokojnie studia, jeszcze masz czas na powazne decyzje... A mysle, ze do tej pory wiele sie zmieni na rynku pracy i w koncu wyladujesz w jakiejs kancelarii ![]() Co do mnie - jestem nowa osoba w firmie, najmlodsza. zarzadzam swoim dzialem i wszystkim tym, co dzieje sie na moim regionie. PRacuje stacjonarnie, z mozliwoscia wyjazdu wedle checi i potrzeby. Praca wydaje sie byc ciekawa, o ile moge cokolwiek o niej stwierdzic na okresie probnym. I wcale nie mam az tylu obowiazkow, choc jest ich sporo. Problem polega na tym, ze zmienilam calkowicie branze, na ktorej sie w ogole nie znam. Stad pewnego rodzaju bariera, zarowno umyslowa -humanistka w branzy scislej-jak i mentalna-silna osobowosc, wolny ptak, w biurze wsrod innych ludzi, z przerwa na lunch, na kawe itd. Ja chyba sie do takiego stylu zycia nie nadaje. Przychodze o tej, wychodze o tej. Jeszcze paredziesiat postow temu pisalam, ze zazdroszcze tym, ktore maja normowany czas pracy. Jak widac, nie mozna mi dogodzic i chyba potrzebuje porzadnego kopa, by sie ocknac i docenic łaskawość losu. Nie chce sie zwolnic, ale obawiam sie, ze jestem na tyle cienka, ze po okresie probnym mi podziekuja, choc nigdy dotad tak sie nie stalo... Tak, jestem z duzego miasta, gdzie wydawaloby sie, mozliwosci sa ogromne, jednak pensje tak niskie, ze na czynsz w wynajmowanym mieszkaniu nie starczaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Byłam przed chwilą na rozmowie na stanowisko -pomoc biurowa, z moimi kwalifikacjami to i tak szczyt marzen, dziewczyny z tego wszystkiego nie zapytałam kiedy będą odzwaniac , ale do poniedziałku żyję tzw nadzieją, gdyż Pan powiedział że wyglądam na konkretną i zdecydowaną , wiec żyję nadzieją chodź kandydatek było MILIONNNNNNNN
![]() ![]() A jezeli znowu nie wypali, trudno będzie to co mi jest pisane...lecę na tzw fuchę, matko nigdy jeszcze nie kelnerowałam , ale jak płacą i można dorobic idę a co mi tam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o kelnerowanie to ja strasznie boję się takiej pracy. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Dostałam tę pracę!!!!!!!!!!!
Nie wiem jakim cudem , ale przed chwilą miałam tel ,że mam się zgłosic w pon po skierowania na badania!!! Żebym tylko się sprawdziła i żeby praca była fajna, dziewczyny i tak tu będę zaglądała, zawsze znajdę chwilkę wieczoRkiem,trzymajcie się i nie tracie wiary , każdy ma cos zapisane w przeznaczeniu...całuje ![]() NAPISZE PO PIERWSZYCH DNIACH CZY DAJE RADĘ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Ja juz po wizycie w UP - albo mam farta albo moj urzad jest inny.
Trafilam na bardzo sympatyczna babeczke, wszystiego sie dowiedzialam, dostalam namiary na insytucje) i osoby do ktorych mam sie zglosic) ktore bez problemu powinny mnie przyjac na staz. Od poniedzialku zaczynam zalatwiac bo wiem ze sa pieniazki ![]() pumas moj byly pracodawca wybierajac osobe do pracy kierowal sie kwesta finansowa i co zabawne stazem pracy i charakterem osoby. Lubil zatrudniac takie ciche podporzadkowane osoby. martaaa34 gratuluje. ![]() Edytowane przez KOCI Czas edycji: 2010-03-12 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Coco , też Ci się uda prędzej czy poźniej, moja praca napewno nie jest szczytem marzen, troche tam głośno i dużo kurzu od produkcji , ale po bezrobociu nie mam wygórowanych ambicji , zwłaszcza że nie mam wyższego wykształcenia
![]() ![]()
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze ! Długo tu się nie odzywałam, bo czułam się podminowana. Ale jak tu czytam, widzę u niektórych zmiany, znów pojawiła się u mnie taka malutka iskierka nadziei.
Edytowane przez kluska234 Czas edycji: 2010-03-12 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Gratulacje! Opisz koniecznie jak było i powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powodzenia , pierwszy dzień najgorszy ![]() ![]() nie-na-wi-dze tej ciszy w telefonie :[
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
PS. a w kancelarii to ja bym chciała być szefową ![]() Wiesz co Pumas, mi też się czasem wydaje, że nie wiem czego chcę, jaki system pracy mi odpowiada, i niestety szybko mnie dana praca nudzi, nie lubię monotonni, raz chcę się podporządkować innym, kiedy indziej zarządzać ludźmi. Wydaje mi się, że to taka młodzieńcza energia mnie rozpiera ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Martaaa34 to gratulacje, super!!! ![]() Dobrze, że chcesz iść do szkoły, dobre wykształcenie dziś jest ważne. I powodzenia w nowej pracy i miłej atmosfery. I dawaj znać co i jak w nowej pracy. KOCI w UP też pracują ,,dobrzy" ludzie, ale w moim UP to chyba gdzieś w podziemiach ![]() ![]()
![]() |
#297 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
"Lubuska bizneswoman” to projekt skierowany do 72 kobiet z terenu województwa lubuskiego, których stosunek pracy wygasł lub został rozwiązany z przyczyn niedotyczących pracownika w okresie nie dłuższym niż 6 miesięcy przed dniem przystąpienia do projektu, które zamierzają założyć własną działalność gospodarczą. Celem przedsięwzięcia jest nabycie wiedzy na temat prowadzenia firmy i zdobycie nowych kwalifikacji zawodowych. Projekt zakłada realizację kursów m.in. z zakresu języka angielskiego, szkoleń zawodowych (florystyka, wizażystka, kosmetyczka) doradztwa indywidualnego oraz grupowego. Kwota dofinansowania przekracza 1 mln zł. Radzę śledzić bazę projektów EFS w województwie lubuskim: http://bp.efs.lubuskie.pl/ Są tam aktualne projekty i informacje na temat statusu rekrutacji. Lubuska bizneswoman to poddziałanie 8.1.2 pozwodzenia! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
No ja nie mogę takich rzeczy słuchać, tudzież czytać, bo mnie coś trafia po prostu. Co za brak szacunku do drugiego człowieka. A kto jak kto, ale człowiek, który stoi w pewnym sensie nad grupą ludzi powinien dawać przykład. Niestety często zdarza się tak, że jest wręcz przeciwnie. Ludzie wykorzystują swoją pozycję traktując innych jak przedmioty. Moja znajoma ma właśnie takiego szefa, jak mi czasem opowiada co on robi i mówi to wierzyć się nie chce....
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja magisterke pisalam chyba 2 tygodnie (nie pamietam juz dokladnie, ale cos kolo tego, a moze tydzien) akurat w momencie, gdy dostalam nowa prace. To byl maraton... ![]() Ja, gdy mam gorszy dzien, pluje sobie w brode, ze tak wczesnie podjelam prace i to wlasciwie prawie od razu stała, nie dorywcza. Skrocilam sobie okres studencki, najfajniejszy w zyciu.... Nie wykorzystalam wielu mozliwosci, nie wyszalalam sie. Niby to poswiecenie zaprocentowalo, bo jestem dzis tym, kim moje kolezanki nie sa i pewnie jeszcze pare lat nie beda, ale co z tego, skoro one lataja do Australii na pol roku do pracy, zyja beztrosko, przerowadzaja sie z miesiaca na miesiac gdzie indziej i zyja pelnia zycia. A ja ? Biurówa z marzeniami ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.