![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia)
Ja też już idę, bo oczka mi się zamykają. A w brzuchu mam dyskotekę
![]()
![]() |
#272 |
BAN stały
|
No to slodkich snow dziewczyny
![]() Pamietam te czasy jak Milenka byla malutka, po porodzie, jadla co 2 godziny, ja mialam juz dosc wszystkiego bo gdy tylko ona szla spac to i ja sie kladlam zeby skorzystac a czulam to tak ze gdy tylko oczy mi sie zamknely i usnelam to zaraz ryk i pobudka i tak w kolko przez pol roku ![]() ![]() A jak wasze maluszki ze spaniem? Ja mam juz teraz luz, Milenka chodzi spac o 20.00 a wstaje o 9.00. W dzien spi od 13.00 do 14.00 . Czasem ma gorsza noc i spi ze mna bo budzi sie czesto, ale to jak jest chora albo zeby jej wychodza ![]() Milej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak wogole dzien dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
czeeeść
![]() ![]() myślicie ze to normalne ze mozna miec kolke z samego rana? kurde nie wiem czy to kolka bo mały zaczyna tak nagle histerycznie płakać,przestaje na chwile i potem znowu.. ale nie wiem ile takakolta trwa? bo on tak płacze niecałę pół godziny? zmieniłam mu mleko na NAN i sprawdzamczy dobre bedzie miał bo tańsze.... sweet mówi ze ma wiecej zelaza to może być poroblem z kupą ![]() biedaczek mój tak strasznie steka isie męczy jak kupe robi ![]() i witam kolezanki których nie znam ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- ej zauwazyłam ze sweet urodziła w mój pierwszy termion porodu a ja w jej terminie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to Ciebie tu witamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
no nie znam siw bo mi na poczatku tez super robił a teraz problem.. bo zrobi sam, ale strasznie sie nameczy i czesto płacze az
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
no zwykłe bo sweet mówi ze za duzo zelaza ma tamte i problem z kupami moze byc wiekszy
od dzisiaj mu daje.. i nie wiem czy sobie wkrecam ze płącze pzrez mleko czy nie.. zwariuje.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Paprotka, my też tylko na Nan jechaliśmy i pijemy je do dzisiaj
![]() Kolki to mogą trwać nawet kilka godzin, ale w sumie nic więcej ci nie powiem, bo nas na szczęście ominęły. AgaMili, u nas ze spaniem też nie ma problemów. Mała chodzi spać ok 20.30-21 i śpi tak do 8 -8.30. W dzień 13-15 ogólnie, to śpioch z niej ![]() A jak u was z odpieluchowaniem? Na noc zakładasz jeszcze pampersa, czy juz nie musisz? Asiulka, jak tam po wizycie położnej?
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
bo jak widze wszyscy zmieniają na bebilona nie odwrotnie...
kurde juz nie wiem... zostawie to narazie i zobacze co po tym NAN bedzie. mi nikt nic nie mówił o pieluchowaniu wi,ęc chyba nie musze? ![]() ej wymyślcie mi obiad bo umre z głodu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Paprotka, a ty jeszcze dokarmiasz małego swoim mlekiem? Bo jak nie, to ja bym sobie zjadła spagetti.... tylko dzisiaj środa popielcowa
![]() A mlekołaki już ci nie wchodzą? ![]()
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Witam i ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co dpo obiadu to miałam robic kuraka ,ale sie dowiedziałam o poscie ![]() ![]()
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2010-02-17 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Paprotka ja robie rosol i paluszki rybne z surowka i mizeria
![]() ![]() Puma Polozna wpadla i wypadla ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
ej nie róbcie smaka
![]() ![]() ![]() ale mały mi dzisiaj marudzi..masakra........j uZ mnie usta od gwizdania bola.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz juz jestem sama w domku i moge jesc wszystko wiec poprostu mi latwiej z obiadami.. ale ty tez poiwnnas jesc rzeczy bardziej pozywne niz biszkopty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Paprotka, a to nie mogłaś sobie jednego mielonego w bulionie ugotować i ziemniaczka do tego zjeść? Ja jak karmiłam to lubiłam sobie robić pierś kurczaka pokrojoną w małą kostkę, z marchewką np w plasterkach i to wszystko dusiłam w sporej ilości rozpuszczonego masła z wodą, przyprawione solą i pietruszką (pycha)
Asiulka, to super, że pogoniłyście już żółtaczkę ![]() Kasiamaja, a jak reagujesz na takie zachowanie (rzucanie krzesłami czy takie inne?) jakieś kary?
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
zanim wróćiam z małym ze spaceru to juz były wszystkie usmażone.. a przepis neizły
![]() NO w lśnie jak reagujesz na takie zachowanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 latki sa straszne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
słyszałam własnie ze dwulatki najgorsze. mój kolega ma syna dwuletniego to potrafi tez swoja mame uderzyc albo opluc..i sie cieszy a ona płacze...
podobno dwuletnie dziecko nie umie poradzic sobie z emocjami i dlatego tak sie zachowuje... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- jde do kauflandu.trza kupic piersi z kurczaka udka i schab i warzywka bo muszem cos se ugotowac... asiulka ja jem obiady nie jak wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Paprotka, powieś swoje zdjęcie na lodówce, to następnym razem teściowa nie zapomni o tobie
![]() A u nas na szczęście takich histerii nie było dużo. Teraz kary są już na prawdę sporadyczne (w tym roku była jedna dopiero). Ale na początku zanim załapała o co chodzi to i kilka razy dziennie się zdarzało. Ja stawiam małą do kąta i od razu mówię za co. Stoi tam sobie z minutkę, dwie, albo, aż się uspokoi. Zwykle jednak dwie minuty wystarczają. Albo mała sama zawoła, że chce porozmawiać, albo ja idę. Wtedy pytam, czy wie za co stała w kącie, tłumaczę itd. Na końcu mała mówi, że więcej tak nie będzie robić, przeprasza i jest wielkie tulenie i buziaki ![]() A jak ucieka z kąta, to ją tak długo zaprowadzam, aż nie ustoi tych dwóch minut. Raz jeden Amelka chciała mnie "sprawdzić" dłużej z uciekaniem, ale w ciągu kilku minut i kiklkudziesięciu próbach ucieczki większą cierpliwość miałam ja ![]()
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wczoraj kończyłam oglądać film i zapomniałam do Was zajrzeć ![]() My już po szczepieniach - wzieliśmy te 5w1 ![]() Iwo waży 5900 ![]() Witam nowe koleżanki ![]() Paprotka sorry że Ci nie odpisałam ale nie mam nic na koncie ![]() Jeśli chodzi o mleko - my mieliśmy bóle brzucha po zwykłym NAN. Kupiłam bebiko ha i tego samego dnia juz nastapiła poprawa. Kupki sa zupelnie inne - dzis Iwo zrobil taka ze 3 razy podkladalam nowego pampersa ![]() Zreszta u nas bylo widac ze boli go brzuch, tak jak u Ciebie - zaczynal nagle plakac nad ranem a teraz po zmianie mleka budzi sie normalnie 7.00-8.00 i nie placze. Yyy.. co tu wiecej...... Ja sie boje dwulatków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Dla mnie dziecko które pluje na rodziców, czy kogokolwiek, jest po prostu nie wychowane. Czy ma dwa, pięć czy dziesięć lat, nie wyobrażam sobie takiego zachowania, ale jak tej mamie to nie przeszkadza.....
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
puma to jest wina rodziców bo jak był mały to się śmiali z tego albo on mówił idz uderz mame to teraz maja. moim zdaniem to tez wina wychowania. pozwololi sobie to niech teraz płaczą
samantha spadłaś mi z neiba. potzreowałam kogoś z podobnymi bolaczkami... ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- co to znaczy HA w nazwie mleka?
http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15mp1c7exc.png ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d72112d7fc.png Edytowane przez paprotka86 Czas edycji: 2010-02-17 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Paprotka hipoalergiczne
![]() Ha ha to ja sie pisze na guru na odchowalni! ![]() ![]() Wiem wszystko bo mam "zaklinaczke" ![]() Sweet mi nie podskoczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
CZEKAJ CZEKAJ NIECH TO P[RZECZYTA...
![]() bedzie rywalizacja sasasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Samanthha, oj niech się Sweet dowie, nie chciałabym być w twojej skórze
![]()
![]() |
#298 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bo nikt jej nie poinformował, że już jest wątek na odchowalni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Paprotka my po Bebilonie mama wszystko oki ![]() ![]() Ale mam dzień i noc... Mały śpi dopiero od 11.30.... oczywiście miał już jedną pobudke ale mało zjadł ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Zebraa jaki bebilon pijecie?? ja dzis tez kupilam bebiblon bo polozna stwierdzila ze ma za twarde kupki.. no i sie tyle nasluchalam ze nan zatwardza kupki wiec rezygnuje z niego
![]() ![]() Samanthhha looo ale masz kloca ![]() ![]() A Sweet to dzisiaj wpadnie ale wieczorkiem bo jak jej;pisalam byla na spacerku potem ma wizytacje pdeiatry no i wiadomo brak czasu i potem wpadnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
a mój ma problem z kupa po bebilonie. niby robi ale bardzosie meczy i steka. wypróbuje chyba bebilon comfort. wszedzie na forach pisza ze na bóle brzuszka dobre...
ale teraz mam ten NAN i cholera nei wiem bo podobno nie powino sie czest dziecku mleka zmieniac... i badz tu człowieku mondry.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.