|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Ale mam dzisiaj dzień
![]() ![]() Pogoda do du**, krem w cieście mi się zważył ![]() ![]()
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
zważył
![]() ![]() mnie tez od rana wszystko wkur...ło ale jakoś idzie narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Raczkowanie
|
http://www.demotywacje.pl/?id=4283
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- na dodatek patrzę na jakąś fotozagadkę z grzybem i nie wiem o co chodzi ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Dawidowi wyszedl zebol
![]() ![]() I odpukac ale Dawid te zeby ktore mu teraz ida przechodzi bardzo dobrze, gorzej bylo z jedynkami i dwojkami ale nie tragicznie....Dawid ma bardzo dobry humor caly dzien, spi wiecej i dluzej niz do tej pory, noce pieknie przesypia, goraczki nie ma, jedynie zdarzy sie po 3 kupale zrobic na dzien ale co tam.....lepsze kupale niz jeczenie, marudzenie i brak snu ![]() ![]() Rozmiar ubran ma na 80.....a 86 ma dosc duzo za duze (wiekszosc) jedynie na 86 to moze nosic bluzy/bluzki...Dawid nawet nosi jeszcze spodnie dresowe na rozmiar 62 i dres na rozmiar 6 m-cy Kurtke zimowa ma na 74 Fotelik na rower jeszcze nie dojechal ![]() ![]() ![]() Mam smaka na jakies pyszne salatki....tak jakos mnie na salatki wzielo..... Napiszcie mi jakies fajne przepisy ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-12 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
W sumie to też bym zjadła jakąś sałatkę, najbardziej lubię czas kiedy jest cieplutko grill na nim ciepłe piersi z kurczaka a na stole sałatki, sos czosnkowy
![]() ![]() ![]() No to się rozmarzyłam, wracam do rzeczywistości ![]()
#276 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]()
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz ![]() ![]() co tak późno ![]() buziak - to strasznie drogo chciała na targu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Anya dobry wieczór
![]() Alinka wiem że masło miało być ale u nas na wiosce to nawet sklepu nie ma ![]() najbliżej sklep jest za 4km tam gdzie mieszkają moi rodzice ![]() Nikoś od paru dni strasznie się znowu ślini i wydaje mi się że to zębolki.
#279 |
Zakorzenienie
|
sandra - aha...myślę, że to właśnie było przyczyną
![]() ![]() ![]() ![]() byliśmy w sklepie i miałam kupić te pieluchomajtki ale jednak kupiłam pieluchy zwykłe bo wychodzi o połowę taniej ![]() P.S wiecie jaki dobry mi ten kopiec kreta wyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Ścieło się elegancko. Mąż zadowolony a ja do niego mówie nie ciesz się tak bo trochę mi nie wyszło, a on na to, e tam i tak jest dobre
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- A przepis na kopiec to gdzie? Na smaczny wrzucałaś? Ja uwielbiam kopiec kreta, a nie wiem czy dobrze pamiętam ciasto kilimandżaro było z brzoskwiniami tak?
#281 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja nie do końca jestem pewna czy kopiec i kilimandżaro to to samo ?? bo ja nie robię ciast z proszku i nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Ok, możesz wysłać ja kolekcjonuję przepisy.
Ja tez nie robię z proszku ciast, kiedys jak byłam młodsza to z siostra piekłyśmy i to tak żeby rodzicom niespodziankę zrobić, tylko później jak mama weszła do kuchni to mało nie zemdlała ![]()
#283 |
Zakorzenienie
|
to później Ci wyślę jak Kubka spać położę.
Kurde obawiam się, że będę miała taki cyrk jak wczoraj ze spaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Już sprawdziłam Kilimandżaro było z brzoskwiniami w środku i obłożone było pociętymi trójkątami a nie jak kopiec kreta pokruszonym ciastem.
![]()
#286 |
Raczkowanie
|
Kurcze muszę iść już szykować Nikosia do spania bo już się bawi i wszystkie zabawki kładzie spać i drze się aaa aaa.
#287 |
Zakorzenienie
|
alkamor to ja tez poprosze o ten przepis na kopiec kreta, moze jutro najdzie mnie jakas wena i upieke go bo dawno juz nie pieklam ciasta a zjadlabym
![]() Dawid juz wykapany i wlasnie lezy w lozeczku i pije mleko wiec mam juz spokoj do rana, pewnie jak wroce z pracy po 6 to Dawid juz bedzie siedzial i czekal na nas ![]() A wogole to przed praca poszlam sobie wczoraj do leclerka pochodzic bo mam 30 min czasu do autobusu i szperalam po dzieciecym dziale i kupilam Dawidowi plyn/szampon do kapieli Bobini, to sa te takie kolorowe buteleczki z roznymi owocowymi zapachami, wzielam mu truskawkowy i dzis wlalam mu do wanny i zrobilam duza mocna piane....byscie widzialy Dawida ![]() ![]() Teraz ciekawe czy jakies uczulenie mu nie wyskoczy Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-12 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
hej
Alkamor ja tez poprosze przepis ![]() ![]() Zapisałam Dawidka do alergologa na czerwiec dopiero i do innego dermatologa na maj, zadrapie sie biedaczek. Zauwazylam ostatanio,ze mu się czerwony ( jakby lakierowny) policzek zrobił i wyczytałam,ze to na bank uczulenie...tylko na co:-( zwariować można... Kupiłam Dawidkowi nana junior z miodem i coś średnio go chce pic:-( Buziak ja sie boje ze Dawid bedzie uczulony i frajdy z piana nie ma....za to cieszy sie z projektora i ogląda misie na suficie co wieczór ![]()
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
a co ile jedza Wasze Szkrabki?Chodzi mi o główne posiłki
#291 |
Raczkowanie
|
Nikoś (na razie) śpi
![]() Wcinam sobie ananasa i czekam na męża bo on jeszcze pracuje ![]() Alina ale żeś mi narobiła ochoty na kopiec kreta no no ![]() ![]()
#292 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
a u nas uczulenie na banany chyba
wysypało znowu policzki, okolice kolan i łokci, a ostatnio zaczęłam dawać kaszkę bananową i soczki z bananami odstawiłam i czekam na efekt
#294 | ||
Zakorzenienie
|
a czemu od razu uczulenie zakładasz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ok.9-10 śniadanie ok.14-15 obiad ok.17 podwieczorek ok.20 kasza + cyc a prosze bardzo ![]() zaraz wkleję tutaj przepis ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- KOPIEC KRETA Ciasto: ½ kostki margaryny, ½ szklanki cukru, 2 jajka, 1 i ½ szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, niecałe ½ szklanki wody, 2 łyżki kakao. Krem: ½ litra śmietany kremówki(30%), 3 łyżki cukru pudru, 1 tabliczka ciemnej czekolady, 3 duże banany, sok z cytryny, 2 łyżki żelatyny ciasto : Margarynę, cukier, kakao i wodę wkładamy do jednego rondelka, umieszczamy na niedużym ogniu i mieszamy do chwili aż margaryna się rozpuści i wszystko się z sobą połączy. Masę odstawiamy do ostudzenia. Bierzemy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Do zimnej masy dodajemy żółtka, a później mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Przekładamy je do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy, o średnicy 24 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok.20-30 minut. Ciasto lekko studzimy, ale tylko lekko! W jeszcze ciepłym wydrążamy środek, pozostawiając jedynie dno i boki (powinny mieć grubość ok.1-1,5 cm). Wydrążony środek drobno kruszymy i odstawiamy na bok. krem:Czekoladę siekamy w drobną kostkę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, z dodatkiem cukru.Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i dodajemy do śmietany. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na pół.Jak najszybciej skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Przełożenie: Na dnie wydrążonego ciasta układamy połówki bananów. Nakładamy na nie bitą śmietanę, formując z niej kształt kopca. Śmietanę obficie posypujemy okruchami ciasta, przyklepując je lekko, aby nie odpadały. Całość wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2010-03-12 o 19:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Mmmm dzięki
![]() Moje dziecko już biega w łóżeczku, wyspał się godzinkę, pokręcił się puścił bąka i się wybudził ![]()
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nocki to Klaudia dzisiaj też spała z cycem w buzi ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
no super ja przyszłam to wszyscy idą
![]()
#300 |
Zakorzenienie
|
Poszalałam dziś i upiekłam jabłecznik sypany i zrobiłam blok.
Buziaczek sałatki dla Ciebie: 1. puszka kukurydzy, fasoli czerwonej, groszku, ananasa, słoik selera konserwowego, wędzony kurczak, majonez. Można dodać ogórka kiszonego 2. ser żółty tarty, puszka fasoli czerwonej, puszka ananasa, dużo białej części pora, majonez ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- ja jestem
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.