|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
ręki sobie nie dam obciąć, ale coś koło 500zł, zapytac mogę kolezanki, jak wróci do krk, bo teraz na święta wyjechała, a ona rodziła w wodzie w grudniu i przezadowolona ![]() mają tam superowy sprzecior dla maluszków, czego brak na Siemieradzkiego, sale są dwuosobowe, na Siemieradzkiego było nas 8 na sali... położne za każdym razem były super na Ujastku, na Smiemieradzkiego-niepomocne i warczące ( miałam 18 l;at brak pokarmu po cięzkim porodzie, zmaiast pomóc, naśmiwały się, drwiły , przez co skończyłam karmienia tak szybko, jak zaczęłam ) . Jak niebo i ziemia,dosłownie, polecma wczesniej odwiedzić obydwa szpitale i porównać. PS. w siemieradzkim bez usg, tlyko po stwierdzeniu, zę krwawię w 13 tygodniu ostatniej ciazy, chciano mi od razu zrobic zabieg, bo usg nie było, a na pewno, skoro jest takie krwawienie to, ciąza umarła... dla mnie to była druga, stracona szansa dla tego szpitala i nigdy wiecej! Na Ujastku nie mam nikogo, moje lekarka (państwowa przychodnia) nigdzie nie pracuje, tylko w przychodni. Po prostu pojechałam w no9cy do szpitala, miłe przyjęcie, opieka bez zarzutu. Odtatnim razem rodziłam sama, jak sżłam pod prysznic (nikt mnie nie dowiedzał), to panie same przychodziły maluszka popilnowac, wręcz usłyszawszy,że to trzecie kazały mi odpoczywac i jedna jeździła z młodym po korytarzu, zebym mogła sie przespać.... poza tym podczas np. sczzepenia, badań, pobierania krwi byłam cąłyczas przy dziecku, cieplarkę miałąm wstawioną do pokoju, nie zapłąciłam ani gorsza, kazałam tacie kupić kwiaty i czekoladki, nie chciały przyjąć.....---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Jaga - kciuki za badania, moze maluszki sie ujawnią
|
|
|
|
|
#272 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Ja cche miec chodz jednego Synka.... ![]() ale jak beda 2 cory tez bedzie dobrze..
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ruchy jak robaczki sa slodkie ![]() nhmm przeykro mi z powodu pracy meza... pamietaj kochacie sie jestescie zdrowi to najwazniejsze maz szybko cos znajdzie dziekuje ![]() trzymam kciuki! ![]() lekaz sprawdza jak wysoko jest dno macicy czyli jak wyskoko jest juz dzidzus w brzuchu.. najpierw ile palcy od spojenia lonowego a potem ile ponizej pepka.. zeby wiedziec jak wysoko jest cieza.. to pomaga przy potwierdzaniu terminu patrzeniu czy ciaza dobrze sie rozwija itd..
|
|
|
#275 |
|
BAN stały
|
Weronisia ja miałam 3 rodzaje herbatki imbirowej kupione i żadna mi nie pomogła. nawet herbatniki z UK mi siora imbirowe wysłała, co Jej bardzo pomogły, a ja wszystko do kibelka
![]() Kasia współczuję wszystko się ułoży, zawsze jest tak, że nakłada sie wiele trudności na raz... ale będzie dobrze, ja to wiem, a jestem czarownicą ![]() Ilonka fajny brzucholek ![]() Jaga hehe dwa Szczęścia na raz to najważniejsze, 3mam kciuki
|
|
|
|
#276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a czemu jedziesz do usa? mieszkacie tam? pytam z ciekawosci, bo ja tam spedzilam 2 najpiekniejsze lata mojego zycia Cytat:
moja bratowa nie przezylaby bez niej ciazy
|
|||
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
czesc Mamusie...
jak przygotowania do świąt??? porzadki zrobione??? u mnie biore sie dopiero dzisiaj za sprzatanie, coprawda mam tylko 2 pokoje takze nie jest tego wiele ![]() tymbardziej ze mamy wesele w rzeszowie 200 km od domu w niedziele wielkanocna, strasznie mi sie nie chce na nie isc ale co zrobic, mus to mus
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale straaasznie sie nie chce.....
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() patrzcie jaki fajny kalendarz ![]() http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/g...sutrakning.php wogole chce wam powiedziec ze u mnie zadne przesady w stylu wymioty ochota na slodkie czy pryszcze na buzi sie niesprawdzily.. tak samo jak chinski kalendarz i te wszytkie inne testy wiec tak jak myslalysmy to tylko czary mary
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-01 o 09:14 |
|
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Link nie dziala
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostala tylko lazienka i takie generalne ogarniecie, ale to w piatek wieczorkiem! no i jajca trzeba malowac ![]() ------ Dziewczyny, ale mialam dzis przygode wiec go wolam, a on nie przychodzi ide do siebie do pokoju, patrze..... a on mi bezczelnie wyzera kanapke z torby no to dzwonie do meza, ze jak bedzie jechal do pracy to po drodze niech mi kanapke podrzuci, bo nie mam co jesc a moj maz, ze jaja sobie robie na prima aprilis
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z tego wzgledu cala rodzina sie przenosimy na jakis czas ![]() ja porzadkow na swieta nie robilam, jeszcze smarkam i sie dobrze niedoleczylam wiec nie chce znow byc chora, a ze na swieta wyjezdzam do tesciow to bez nie mam co sprzatac jak wroce to sobie ogarne
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
ale z was robotne dziewczynki, a mi sie nic nie chce, ja tam sprzatam co tydzien i jakos tak sajgonu nie mam,, a i tak wychodze z załozenia, ze dom nie muzeum i nie ma co szaleć
ehhe dziś słonko wyszło, wczoraj cały dzien padało i było wstrętnie... po pieczareczki i inne warzywka
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widze dalej napisałaś o położnych itp, dobrze, ze trafiłaś na lepszy, obyś i tym razem trafiła na miłą "obsługę" Cytat:
![]() Cytat:
Maggie akcja z psem faktycznie akurat jakby na prima aprilis wymyślona
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie fajny ten kalendarz
![]() I u mnie akurat sie sprawdzila ochota na slodkie, na kwasne, pryszcze na twarzy tez (ale na szczescie tylko z boku czola za to caly zapas)
|
|
|
|
#287 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam gulasz wołowy też z warzywami i kaszką jęczmienną-mniam ![]() Ja ja też mam tyle wzrostu i również ważę 54,5 kg Ale mimo wszystko Ty jakaś chudsiejsza jesteś ![]() Cytat:
Cudnie czuć maleństwo.Ja co prawda nie ma za dużo do powiedzenia w tej kwestii na razie,ale wyobrażam sobie jakie to musi być wspaniałe.Pewnie lada dzień poczujesz prawdziwego kopniaka Cytat:
Cytat:
Przypomniałaś mi przynajmniej,że dziś prima aprilis-zawsze zapominam
|
|
#288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaa przesady mozna podciagac pod siebie ![]() Cytat:
a co do chudosci... to nie wiem moze tak wyszlam
|
|
|
#289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stany sa jak narkotyk, jak juz raz sprobujesz to chcesz tam wracac Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem, zę moje odczucia nie są osamotnione, w 2004 roku 36 kolezanka rodziła tam swojego syna, została potraktowana tak,że do tej pory bała zdecydować sie na dziecko. Rodzi teraz w kwietniu w prywatnej klinice w niepołomicach....TO był spzital, o któym w 2000 roku było głośno, jako spzital przyjazny matce i rodzić po ludzku, niestety, tam tegoi nie doświadczyłam i zachodząc w kolejną ciaże panicznie bałam sie porodu i mimo,z ę był to najbliższy mnie szpital, wolałam jechac na drugi koniec Krakowa. Tam miałam opiekę bardzo dobrą, jak rodziłam sama, to była ze mną położna,praktycznie cały czas, zebym nie była sama... i to tak z własnej woli, co godzinę zaglądałą do mnie lekarka, jak miałam ktg, to połozna masowała mi plecycały czas dziecko było monitorowane, sprawdzano jego tetno...podczas porodu była lekarka i położna,potem zjawioła sie neonatolog, dziecko miałam całyczas przy sobie, jeden był od razu w inkubatorze, ale najpierw mogłam go zobaczyć, dostałam go podczas szycia do wyprtzytulania, nikt się nie spieszył z niczym, dziecko było na moim widoku całyczas. Jak było w sali pielęgniarek w inkubatorze, ja siedziałąm sobie obok w fotelu i czuwałąm przy nim, o co bym nie zpaytrała, z uśmiechem odpowiadano, wsyztsko mi wyjaśniono, wiedziałam o wsyztskim, co robią dziekcu, co mnie robią. jak dla mnie te dwa podejscia to niebo i ziemia dlatego nie mam watpliwości. Mam jeszcze doświadczenie ze szpitalem na Kopernika, gdzie leżałąm na podtrzymaniu ostatniej ciązy spory okres i mam naprawdę miłe wspomnienia z pobuty, dużo lepsze, niż z Siemieradzkiego. Ale się rozpisałam, przepraszam, ale od razuy mi lżej. |
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Wszystkim
![]() U mnie okna pomyte (dzięki kochanej mamie), firanki powieszane (z pomocą Tż i teściowej), łazienki posprzątane, kotłownia też, kuchnię sprzątnę po pieczeniu ciast. W garderobie miałam ciuchy poukładać, ale jakoś nie mam weny... Dziś jeszce odkurzę górę, jutro mąż pozmywa podłogi na piętrze, ja upiekę ciasta, a w sobotę zostanie odkurzenie dołu i zmycie podłogi. Jejku wolalabym mieć mniejszy domek... No i psiak też swoje brudzi Dziś rano trochę się najadłam strachu, bo miałam zaburzenia widzenia (takie jasne punkty) i później trochę rozbolała mnie głowa. Mam nadzieję, że to nie początek ataku migreny.
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Hej mimo ze sie nie udzielam prawie wcale ale was podczytuje...chcialam napisac ze wczoraj bylam na tym usg 3d i widzialam moja dzidzie...byla piekna...usg juz przez brzuch
..dziwne uczucie...mierzy 5,13m...w 12tc+3dni...wszystkie pomiary dobre noi przeziernosc tez...teraz czekam na wyniki pappa...ale to gdzies za 3 tyg.bo wtedy konczy mi sie zwolnienie...ale mysle ze jest ok...zwlaszcza ze boli mnie zoladek i mdli...a wlasnie macie cos na bole zoladka? ...nie wiem moze lekkie jedzenie...bo mam ten torecan ale juz go dawno nie bralam..bo nie chce sie truc tabletkami a jakos wytrzymuje...choc z takim bolem na nic nie ma sie ochoty...
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Lisica1 - na ból brzuszka można wziąć nospę.
Super, że wszystko w porządku. Na wyniki krwi (test Pappa) czeka się aż 3 tyg.?
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ponoc 10 dni ale oni musza wyslac jakies dane z dziecka z tego usg 3d i wtedy bedzie wiadomo...beda na pewno wczesniej ale mi sie akurat zwolnienie konczy za 3 tyg....takze wtedy pojade..bo po co 2 razy mam jezdzic...do lekarza mam ok.40km....wiem ze wszystko jest dobrze i nie mam innej opcji...
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Czemu boisz sie brac no-spe?
na mnie nie dziala wczesniej, ale w ciazy dobrze sie spisuje, wczesniej mialam zwykla, teraz forte - biore pol tabletki i zazwyczaj bol przechodzi. jak nie caly to chociaz czesciowo. |
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Lisica1 - nospa i paracetamol to chyba jedyne leki dozwolone od początku ciąży.
Ja dziś idę na usg i mam nadzieję, że lekarz, który będzie je wykonywał od razu powie jaka jest przezierność itd.
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale się nakręcił.A mój maluszek znowu się rusza Dziewczyny, ja znikam - dzisiaj świętujemy 30 urodzinki mojego męża!!! Jesteśmy sami i cały dzień tylko dla nas
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka - ja mam tę książkę "Twoja ciąża tydzień po tygodniu". Całkiem fajna.
Ja na początku ciąży "zwariowałam" i kupiłam kilka książek, ale teraz jakoś nie chce mi się ich już czytać. Mam "Ciężarówką przez 9 m-cy" (fajna, zabawna, trochę jak powieść), "Aktywne 9 m-cy" (wg mnie beznadziejna) i "W oczekiwaniu na dziecko" (dużo informacji, ale też zbyt dużo o chorrobach, powikłaniach itd.)
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
na bóle brzucha można spokojnie brać Spascuprell -homeopatyczny
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5316-Spascupreel_tabletki takie coś, ja brałam diwe poprednie ciaże na stałe |
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
dzieki za odpowiedzi...jak narazie mocno nie boli ale gorzej wieczorem...jem lekkie posilki i w malych ilosciach np.jedna mala buleczka ze serkiem pozniej tzn teraz zjadlam 1 kromeczke chleba zytniego z wedlinka i szczypiorkiem (mniam..swojski szczypiorek jest najlepszy)...juz sie nie moge doczekac letnich warzywek
..wazne zeby sie nie objadac...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

Póki co do Ujastka mnie ciągnie, ale chciałabym wcześniej sobie zarezerwować... Ciekawa jestem ile kosztuje ten poród w wodzie...?
, przez co skończyłam karmienia tak szybko, jak zaczęłam
Nie wstawię jednak dziś zdjęcia brzucha, bo mąż zostawił kabel od aparatu w pracy.
Ja nawet nie wiem, co to jest
ale jak beda 2 cory tez bedzie dobrze..
A my z kredytem mieszkaniowym na głowie i jeszcze mały w drodze 

mam nadzieje, ze to tylko dzidzia sobie miejsce robi
wizyta u doktorka dopiero we wtorek po swietach a to przeciez cala wiecznosc 
makaron z kielbaska warzywami i sosem serowym