![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Alessandra trzymam kciuki za poniedzialek. Tak jak napisalam w poscie wyzej, cera poprawi sie na bank.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
TLU - Dziękuję bardzo
![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Witaj w gronie rzucaczy Alessandra
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- TLU - a co sprawiło, że z powrotem zaczęłaś palić? Pamiętasz ten moment? Zresztą - nieważne, nie ma co chyba rozpamiętywać nieudanej próby ![]() Z tym wysiłkiem - czytałam, że po 2 miesiącach ma się w sobie więcej energii, a wysiłek fizyczny nie przychodzi z takim trudem. U siebie widzę już nawet bielsze zęby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
mel89 - witam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Tabex jest na receptę, dlatego będziesz musiała się udać do lekarza i jeśli coś Cię trapi to najlepiej wszelkie pytanie kierować do niego
![]() Na pewno nie ma żadnych przeciwwskazań jeśli chodzi o jakąkolwiek aktywność ![]() Na ulotce są wspomniane tylko kobiety w ciąży, miażdżyca, refluks żołądkowy, nadciśnienie mózgowo-naczyniowe, alergia na cytyzynę, guzy chromochłonne nadnerczy (nawet nie wiem co to jest szczerze mówiąc) , przypadki schizorenii i karmienie piersią ![]()
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2010-05-07 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
Mel, ja właśnie trwam w oczekiwaniu na receptę na Tabex... Mam nadzieję, że kupię go zanim będę musiała kupić dwie paczki fajek. Bo jedną to kupić chcę. Męskie na przykład
![]() A z tym kibelkiem to niestety u mnie norma ![]() Widzę, widzę, dwa lata młodsza ode mnie ![]() ![]() Ale już nie ważne. Teraz tylko Tabex, kilka dni męki i hulaj dusza, dymka nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Haha 1000 days, jedną paczkę kup bo jest potrzebna do kuracji
![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Konto usunięte
|
No właśnie na tą 'kuracyjną' chce wybrać jakieś niezłe śmierdziuchy
![]() Teraz siedzę i czytam pierwszą część wątku (ja tak mam, muszę), tam dziewczyna poddała taki pomysł i bardzo mi się to spodobało. Ja to mogę po tym Tabexie nawet się porzy... zwymiotować mogę. Byle podziałał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, fajranty i inne to z jednej strony dobry pomysł, ale w czerwonych masz więcej nikotyny niż w lajtach i będzie Ci może trudniej na początku zapomnieć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#280 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucamy palenie czyli próba odzyskania kontroli nad samą sobą
Cytat:
Hah, ja nie biore od dwana juz, chyba na tabsiu jechalam tylko przez tydzien? no, poltora moze ;D Cytat:
![]() Ja bylam (jestem ![]() ![]() ![]() Gratulacje Muszynko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do buzi, jestem zywym i namacalnym przykladem, ze odstawienie fajkow pomaga ![]() ![]() Przed rzucaniem mialam bladozielona cere, podkrazone sino oczy, ratowalam sie podkladem i rozem, bo inaczej - zombiak. Wysypow nie mialam wprawdzie, ewentualnie "niespodzianki" przed okresem, ale i tak bylo ZLE, ZLE, ZLE ![]() Dzis leci 19 dzien, podkladu nie uzywam, a kilka juz osob pytalo, gdzie sie tak opalilam - a dzis po raz pierwszy od lat (!!!) zapomnialam nalozyc roz, bo i bez niego mam slicznie swieze policzki ![]() ![]() Oczka blyszczace jak gwiazdki, istnieje prawdopodobienstwo, ze jutro zapomne rzesy pomalowac ![]() Oooo, wlasnie kumpel informatyk sie zapatrzyl i wykrzyknal - Olaaa, swietnie wygladasz, widac, ze niepalenie ci sluzy! ![]() TLU, u mnie te kilogramy realne, ja jestem tuz po okresie ![]() To jest smieszne i glupie uczucie, gdy nagle po latach bycia kosciotrupkiem XXS nagle czlowiek zaczyna nosic S/M - oraz dostrzegac ewidentne kraglosci i waleczki tu i owdzie ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Na wypadek jakbym byla wkurzajaca, z gory przepraszam !!!!! ... ale nie moge przestac zagladac raz po raz w takie tycie kieszonkowe lustereczko zeby podziwiac postepy w cerze i zabkach, a jeszcze wczoraj odswiezylam fryzurke i w ogole jest szal ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2010-05-07 o 08:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
mel89 - dzięki za informację
![]() ![]() ![]() ![]() Oliath - no , no to chyba Ole już tak mają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez _Alessandra Czas edycji: 2010-05-07 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Olus
![]() ![]() Ja poza tym pilam duzo siemienia i lykalam drozdze i skrzyp - ale zaniechalam z lenistwa i teraz musze znowu zaczac. A odkad nie pale, wychlalam juz dziesiatki litrow pitnych jogurtow -kawowych, grapefruitowych z zielona herbata, etc. - oraz czesto marchwiowy soczek pociagam ![]() ![]() Dasz rade. Ja pisalam tu na forum dnia 16 kwietnia, ze nie wyobrazam sobie, jak mialabym ZYC bez palenia, a co dopiero cieszyc sie tym zyciem ![]() 19 kwietnia juz nie zapalilam. Po 25 kwietnia zaczelam sie sobie podobac. Zaciagalam sie powietrzem bez dymu jak wczesniej fajkami. 30 kwietnia wyczyscilam i zafluoryzowalam zabki ![]() ![]() 2 maja po raz pierwszy bawilam sie na alkoholowej imprezie BEZ fajek ![]() I tak jakos leci, choc tylko Wy wiecie, jak bardzo chetnie bym sobie zapalila w nagrode za to, jaka jestem zajefajna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Dobra, a teraz druga strona medalu ![]() Czy Was tez tak wzdyma? Nie mam klopotow z wyproznianiem jako takim, ale ta ilosc powietrza w brzuszku uniesie mnie wkrotce w powietrze jak balonik. No przeciez nie moge siedziec w pracy i pierdziec w stolek za przeproszeniem ![]() ![]() ![]() Mam malo ruchliwy tryb zycia - praca przy biurku, w domu wprawdzie krece sie jak fryga i nie siadam, ale to nie sport jednak ![]() ble.
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2010-05-07 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamo, ten rytuał... Boże, w zimę jedyna rzecz która mnie motywowała by wstać i wyjść z domu to myśl, że w drodze na przystanek zapalę papieroska... Potem po obiedzie, papieroska... I czekałam na powrót do domu, bo znów będzie... PAPIEROSEK w drodze z autobusu do domu. Zawsze w tym samym miejscu... Zmieniłam specjalnie trasę powrotu żeby nie patrzeć na ulubioną ławeczkę :P Jezu jestem mało zmotywowana.. Nie mam problemów z cerą, do dentysty chodzę ze względu na aparat praktycznie co miesiąc, używam dobrych past, nie odczuwam żadnych negatywnych skutków palenia..... I taka głupia myśl 'a tam jeden' :[ Mnie niedługo czeka alkoholowa impreza bez fajek Nawet nie chcę myśleć o tym. Chyba sobie ręce zwiążę. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
BAN stały
|
Dzień bez papierosa mija mi baaaardzo miło z truskawkową galaretką. Obiecuje,że do 30maja rzucę i nie powiększy się już nigdy. Rzucam ze względu na cerę,kasę i dziecko o które się staram więc jest motywacja!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Mi dzień bez papierosa ładnie minie z pizzą
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- btw jaki był wasz największy bodziec do rzucenia? Ja oglądałam z moim facetem jego zdjęcia rodzinne. Obejrzałam fotki jego babci, o mamo PIĘKNA... Na prawdę piękna kobieta. Teraz pali dwie paczki dziennie, nie może praktycznie oddychać, krztusi się dusi, o kolorze zębów nie wspomnę... A palce i cera... Boję się że tak skonczę :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A posrednio - kasa oczywiscie, ja juz wspominalam tutaj, ze dobry przejaralam terenowy samochod prosto z salonu ![]() ![]() Chcialabym ten zabek nieszczesny (4 tysie jak nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam poza tym troche wiecej lat, wiec wlacza mi sie myslenie o zdrowiu ![]() Moja s.p. Babcia palila popularne od czternastego roku zycia, zmarla na raka pluc. Mame zabrala ostra bialaczka szpikowa. Jestem wiec w grupie ryzyka, po co dokarmiac raka, chce zobaczyc, jak dorastaja moje dziewczyny i starzec sie spokojnie, bezbolesnie u boku milosci mojego zycia (... z tymi cycorkami na sztorc ![]() Chcemy tez autko kupic jakies. Jeszcze cos - bylam za chuda ![]() Dzidzi juz raczej nie planuje, rozleniwilam sie ![]() ![]() Wiec jak widzisz nic szczegolnego w tej mojej motywacji, Muszynko.
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Mnie właściwie palacze nie otaczają więc trudno było mi zobaczyć jakieś negatywne efekty. Tata palił 20 lat, miał zawał i rzucił fajki, mama razem z nim. Wszyscy żyją długo i szczęśliwie... Ech, najbardziej boję się że mi fajki wrócą jak zajdę w ciążę i nie będę miała dość samozaparcia ;( Samochód, może dostanę w spadku tico po wypadku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Yyyyyy
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do motywacji... hm, motywuje Cie przeciez wlasciwie to, co mnie ![]() ![]() ![]() Ja moge rozne rzeczy zminimalizowac, zrewitalizowac - no ale oszukujmy sie, nigdy nie sprawie, ze te 15 lat palenia zniknie mi z biologicznego zyciorysu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Rozmiar to jedno a jędrność i kształt to drugie. Znoszę moje piersi tylko w drogim staniku który przypomina bardziej rusztowanie
![]() Echhh, dzięki Bogu partner nie pali, bo bym panikowała o kondycję jego plemników ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | ||
Zadomowienie
|
Mel zaczelam palic ponownie wtedy z glupiego powodu - moj ulubiony kumpel poszedl ze mna na obiadek w knajpie w piekny sloneczny dzien. Obiadek zjedlismy, on wyciagnal faje (
![]() Cytat:
Palilam jak smok a i tak daja mi srednio 3-4 lata mniej niz mam wiec to jakos specjalnie do mnie nigdy nie przemawialo, ale cera faktycznie robi sie ladniejsza, mniej szara. Glownym bodzcem u mnie to zblizanie sie do 30. Zasada jest taka - jak rzucisz do 30 masz szanse realnie zmniejszyc szanse zawalu i raka. Za mlodu sie o tym nie mysli a potem coraz bardziej. Do tego dochodzi motyw uzaleznienia. Nie podobalo mi sie, ze nie jestem w stanie sie powstrzymac, nie lubie kiedy kontroluja mnie inni a sama pozwalam zeby kierowal mna pet. Ostatnia motywacja to sport - po prostu chce moc wiecej. No i ten smrod - jak palimy naprawde smierdzi nam z ust - nie ma sie co oszukiwac - wiec albo mietusy co godzine albo rzucenie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
BAN stały
|
Ja mam problemy z płodnością (nieleczona choroba) i doktor powiedziała mi,że poprawi się ona (oraz zdrowie) jak rzucę. Poza tym szkoda mi kasy na papierosy,10zł dziennie...Palę od 6lat i przyrzekłam,że już nigdy nie wezmę. Też muszę przytyć więc rzucanie mi na rękę jest bo podjadam. A tu kanapeczka,a tu czekoladka...Od września 2kg złapałam. No i oczywiście cera jeszcze jest dobrze,ale zapach mnie odrzuca. Wszystkie ciuchy oddałam do pralni i nie pachną już dymem,włosy się poprawiły. Nikt u mnie w rodzinie nie umarł na żadne choroby i chcę tę tradycję kontynuować. No i chce uszczęśliwić rodziców. Prowadzę razem z z mężem album ze zdj i zapiskami z każdym dniem opisanym,każdym przybranym kilogramem,wyrzucanie paczek itp. Bardzo ich to ucieszy,nie wiedzą,że rzucam taki prezent na którym skorzystamy wszyscy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Oliath, Ty chyba rzecywiscie jestes moim klonem bo motywacja do rozpoczecia myslenia o niepaleniu byla dokladnie taka sama: byle sie nie zestarzec!!!
Mialam pisac to pisze, bo tak, mam ochote znowu sie dzielic swoja walka - dzisiaj dostalam recepte na tabex i od razu wykupilam i wzielam tabletke Zatem zaczynam setne podejscie do rzucenia palenia: dzien zero: czwartek 13go <lol> Trzymam kciuki za siebie! i za nas wszystkie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Aga - bardzo silna motywacja i fajny system z zapiskami i niespodzianka dla rodziny. Ja tez raczej nikomu nie mowie az bedzie 3 miechy bez peta z rzedu, wtedy uznam sie za realnie niepalaca.
Wiola - trzymam za Ciebie kciuki jak nie wiem. Jestem pewna, ze z tabexem dasz rade. Kiedy pierwszy proch? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
WIOLKA, babo, JAKA MI SPRAWILAS RADOSC teraz, to az sie dziwie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oliah dzieki Ci kloniku ![]() ![]() ![]() oby sie udalo z prochami!! A jaka heppi jestem, ze to juz niedlugo!!! Musi sie udac! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Oliath - Ależ nie ma za co, moja podtrzymująca przy nadzieji imienniczko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do 'wydymania' czyli jak sądzę chodzi Ci o wzdęcia - to może jakieś ziołowe herbatki - z kopru na przykład ? U dzieci się koper podaje przy takich wydęciach, ale z tego co wiem to dorosłym też pomaga ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Kobiety mam pytanie: wlasnie zaczelam brac tabes - zgodnie z recepta co 2 godziny, ale, wiecie co, nacpana sie czuje.. Mialyscie podobne wrazenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Wioletta28 trzymam kciuki
![]() ![]() Cytat:
Drogie panie, kolejny piękny dzień bez papierosa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Jogurt kawowy na pewno jest bakomy, takie żółte opakowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Jak pisalam kilka tygodni wczesniej - cytyzyna, czyli substancja aktywna w tabexie to substancja odurzajaca, czyli normalne ze czujesz sie nacpana. Mozesz odczuwac stany euforyczne i wzmozona swiadomosc kolorow. ALE jesli masz mdlosci, bole glowy albo serca powinnas przerwac branie leku natychmiast. I nigdy dziewczyny nie przekraczajcie dawki bo to moze byc niebezpieczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Konto usunięte
|
Można po tym prowadzić?
A ja już wiem na co zbieram ![]() ![]() Tylko recepty nadal nie mam... ![]() ![]() Jak to fajnie, że ja w tego Tabexa tak wierzę i że jestem taka podatna na sugestię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.