Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 11:34   #271
Paula_M
Zakorzenienie

Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam ;p moge sie przylaczyc ;p

u mnie w diecie ZERO SLODYCZY, CHIPSOW, FASTFOODOW!
duzo blonnika, duo warzyw, na kolacje wafle ryzowe jeden plat 35kcal.
jestem juz ponad 2tygodnie diety i czuje sie swietnie. efekty narazie nie wiem czekam za waga ma przyjsc dzisiaj. a i jutro ide na rozmowe w sprawie pracy, praca na kg wiele pomoze heh xd oby sie udalo xd
kurcze chcialam bym juz byc chociaz o 10chudsza i zeby to bylo widac ale dam rade!

3 mam kciuki za Was pozdrawiam ^^

wrost 165

moja waga 84kg

cel 65kla ski:

marzenie 55 xd:love :

" kochaj za nic! " bez granic ! "
Witaj
zapoznaj się z:http://spreadsheets.google.com/ccc?k...MVlhYX0E&hl=pl
Co to za praca?

Cytat:
Napisane przez moncia412 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Moje dzisiejsze jedzonko
Śniadanie 7:30 2 kromki chleba razowego + serek ziarnisty + pomidorek oczywiście kawa z mlekiem bez cukru i 1 szklanka wody
Potem woda ok 3 szklanki
obiad dziś wcześniej 12:00 filet z kurczaka pieczony na teflonie bez oleju 1 ziemniak i surówka mega z marchewki startej selera startego jabłka i polane jogurtem pyszne
teraz piję herbatkę
jestem w pracy i mam jeszcze jabłko i bułeczkę z wędlinką drobiową

Dziewczyny powiedź cie mi jakie ćwiczenia są dobre na zrzucenie oponki z brzucha i tył pleców bo mam masakre. Pierwsze co mi chudnie to nogi i tyłek i wyglądam strasznie
Mmmm, smacznie
Co do ćwiczeń: na oponkę podobno dobre są skłony z wyprostowaną ręką w bok hh też ładnie modeluje talię (podobno) oraz ćwiczenia 8min też słyszałam, iż są dobre zajrzyj na YT lub ściągnij dla sprawdzenia - osobiście w czerwcu będę je ćwiczyć, a potem zmienię na dłuższy wysiłek
Stary 2010-05-27, 11:37   #272
moncia412
Raczkowanie

Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam ;p moge sie przylaczyc ;p

u mnie w diecie ZERO SLODYCZY, CHIPSOW, FASTFOODOW!
duzo blonnika, duo warzyw, na kolacje wafle ryzowe jeden plat 35kcal.
jestem juz ponad 2tygodnie diety i czuje sie swietnie. efekty narazie nie wiem czekam za waga ma przyjsc dzisiaj. a i jutro ide na rozmowe w sprawie pracy, praca na kg wiele pomoze heh xd oby sie udalo xd
kurcze chcialam bym juz byc chociaz o 10chudsza i zeby to bylo widac ale dam rade!

3 mam kciuki za Was pozdrawiam ^^

wrost 165

moja waga 84kg

cel 65kla ski:

marzenie 55 xd:love :

" kochaj za nic! " bez granic ! "
Witaj
Na pewno się uda Trzymam kciuki w sprawie rozmowy o pracę
moncia412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:06   #273
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez Paula_M Pokaż wiadomość
Tru, kciuki się przydały sprawdzian zaliczyłam na 4 i brakło mi1,5pkt do 5
moje kciuki zawsze działają
Cytat:
Zastrzyku nie miałam, ponieważ lekarz stwierdził: "Szkoda dziewczyny" (jakby nie mógł mi tego powiedzieć tydzień wcześniej jak już wyczekałam w kolejce na wizytę i oszczędzić mi kolejnego czekania) i na razie mam ortezę, jeśli po ok. 3tyg nie przejdzie to mam przyjść na ten zastrzyk (...)
mam nadzieje, że szybciutko przejdą Ci te beznadziejne dolegliwości..
Cytat:
Osobiście pochwalę się -> robiłam wczoraj karpatkę z okazji Dnia Matki i jestem grzeczna rodzinka chwali, jaka to pyszna mi wyszła (wczoraj przed 19 została pokrojona, dziś rano już jej prawie nie ma), a ja nawet jak ubrudziłam sobie palca to nie spróbowałam, z jednym wyjątkiem -> na samym początku lekko dotknęłam masy i językiem dotknęłam żeby spr, czy dobre proporcje i tyle
Brawo!! ja też wytrzymałam Mimo mojego strasznego uzaleznienia od słodyczy, to od niedzieli nie złamałam sie ani razu, a kusza mnie kuszą wredoty

Cytat:
Co do tabeli - cały czas staram się ją na bieżąco uzupełniać - jeśli jest jakiś błąd lub brak, to krzyczcie
zapomniałam Ci napisać, że tabelka zrobiona wery profeszjonal
Stary 2010-05-27, 12:07   #274
moniska1
Raczkowanie

Dziewczyny znacie jakieś fajne ćwiczenia modelujące brzuch, które w miarę dobrze działają?
Walczę o ładny brzuch.

Czekam na wyniki matur, wybieram szkoły.

"Everything I do I do it for me..."

moniska1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:10   #275
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez moniska1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakieś fajne ćwiczenia modelujące brzuch, które w miarę dobrze działają?
polecę Wam jakieś dobre wieczorkiem, jak wrócę do domu - zapytam współlokatora (speca od ćwiczeń)

Edytowane przez trutututu
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:11
trutututu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:11   #276
jowi46
Raczkowanie

witam dziewczyny!

desireu2 ja na Twoim miejscu coś bym przegryzła, żeby mózg pobudzić przed wysiłkiem. Z doświadczenia wiem, że czasem trudno coś skombinować. Trzymam kciuki za wyniki

moncia412 nie ma ćwiczeń, po których odrazu zniknie Ci oponka. To ciężka sprawa jest. Ja proponuję aerobiczną 6 Weidera. Jest w necie. No i dietę oczywiście. Będzie dobrze!

A teraz moje dzisiejsze jedzonko:
1) 2Xkanapka z razowcem, serkiem, pomidorkiem.
2) kanapka z pastą z tuńczyka, 5 rzodkiewek, 2 jabłuszka
2 kawy i 2 herbaty zielone
a na obiad mam zupę jarzynową.

buziaki

jowi46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:18   #277
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez jowi46 Pokaż wiadomość

buziaki
a co to za pasta? własnej roboty? z chęcia poznam przepis
Stary 2010-05-27, 12:26   #278
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska1 Pokaż wiadomość
Czytaj wszystkie posty, nawet te, które nie są adresowane bezpośrednio do Ciebie
'Co do ćwiczeń: na oponkę podobno dobre są skłony z wyprostowaną ręką w bok hh też ładnie modeluje talię (podobno) oraz ćwiczenia 8min też słyszałam, iż są dobre zajrzyj na YT lub ściągnij dla sprawdzenia - osobiście w czerwcu będę je ćwiczyć, a potem zmienię na dłuższy wysiłek ' -> to oczywiście działa nie tylko na oponkę No i podobno dobry też jest Pilates, ABS i ćwiczenia z Tamilee

Cytat:
Napisane przez trutututu Pokaż wiadomość
moje kciuki zawsze działają

mam nadzieje, że szybciutko przejdą Ci te beznadziejne dolegliwości..

Brawo!! ja też wytrzymałam Mimo mojego strasznego uzaleznienia od słodyczy, to od niedzieli nie złamałam sie ani razu, a kusza mnie kuszą wredoty

zapomniałam Ci napisać, że tabelka zrobiona wery profeszjonal
Oj, teraz już wiem, czego tak dobrze mi poszło! Jak nic to sprawa Twoich kciuków od dziś mówię Ci o każdym sprawdzianie, kartkówce, pytaniu i innych
Dzięki, dolegliwości powoli, powoli przechodzą może trzymaj kciuki też za te moje plecki?
Wiesz, też uwielbiam słodycze i ogólnie jedzenie ale najlepszą motywacją jest to, że nie daję się skusić
Do tabelki chciałam dodać obrazki ale google pozwala tylko na dodawanie ich z adresem (i oczywiście zgoda autora, której nie posiadam, a że to popularny serwis, to zrezygnowałam ) może później dodam swój własny na jakąś stronę i podam adres
No i chciałam pochwalić Twój angielski on wprost mnie onieśmiela

Cytat:
witam dziewczyny!

desireu2 ja na Twoim miejscu coś bym przegryzła, żeby mózg pobudzić przed wysiłkiem. Z doświadczenia wiem, że czasem trudno coś skombinować. Trzymam kciuki za wyniki

moncia412 nie ma ćwiczeń, po których odrazu zniknie Ci oponka. To ciężka sprawa jest. Ja proponuję aerobiczną 6 Weidera. Jest w necie. No i dietę oczywiście. Będzie dobrze!

buziaki
dokładnie, na głodniaka wiele się nie wymyśli
co do a6w -> jeśli ktoś nie ćwiczył w ogóle brzuszków, itp. to polecam zacząć od czegoś prostszego, bo zaczynanie i nie przejście przez cały plan nie ma większego sensu, owszem, po np. 2tyg. zaczną rysować Ci się mięśnie (jeśli nie masz zbyt dużego tłuszczyku) albo po prostu będzie widać efekty (jeśli będziesz dokładna), ale u mnie sama świadomość, że zabrałam się za coś i tego nie dokończyłam mnie irytuje i wiadomo, że efekty lepsze po wszystkich 42 [?] dniach
ale jeśli ktoś jest w stanie przejść przez cały plan, to polecam

Ostatnio miałam ochotę na tę paste - chyba wkrótce ją skonsumuję

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
taką pastę można zrobić samemu, ale są 'gotowe' do kupienia w biedrze też są i mnie nawet z biedronki smakuje

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:27
Paula_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:29   #279
lauhau
Raczkowanie

Hej. Czuję się lżej Nie ważyłam się i nie mierzyłam, jestem przed @, ale mimo to czuję się lżej, więc na pewno to działa. Wczoraj trochę ćwiczyłam, tak 30 minut, lekkie ćwiczenia typu skłony, przysiady, rowerek na leżąco, brzuszki i trochę brykania w takt muzyki
Dzisiaj do tej pory zjadłam pół puszki tuńczyka wsw, kromkę chleba i 1/3 puszki czerwonej fasoli, kawa z mlekiem 3.2%, obiad zjem poza domem raczej, więc jeszcze nie wiem co to będzie, zamelduję później. Co do oponki na brzuch, to chyba można taki pas kupić i w nim ćwiczyć, ponoć przyspiesza efekty. Innego pomysłu nie mam.
lauhau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:32   #280
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lauhau Pokaż wiadomość
Hej. Czuję się lżej Nie ważyłam się i nie mierzyłam, jestem przed @, ale mimo to czuję się lżej, więc na pewno to działa. Wczoraj trochę ćwiczyłam, tak 30 minut, lekkie ćwiczenia typu skłony, przysiady, rowerek na leżąco, brzuszki i trochę brykania w takt muzyki
Dzisiaj do tej pory zjadłam pół puszki tuńczyka wsw, kromkę chleba i 1/3 puszki czerwonej fasoli, kawa z mlekiem 3.2%, obiad zjem poza domem raczej, więc jeszcze nie wiem co to będzie, zamelduję później. Co do oponki na brzuch, to chyba można taki pas kupić i w nim ćwiczyć, ponoć przyspiesza efekty. Innego pomysłu nie mam.
nawet jeśli nie schudłaś to jest dobrze, samo to uczucie lekkości daje kopa
kurde, kolejna je tuńczyka

ja właśnie pożywiam się moim skromnym miksem, ale od 3 zjedzonej łyżki ledwo go mieszczę

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:33
Paula_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 12:45   #281
jowi46
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
taką pastę można zrobić samemu, ale są 'gotowe' do kupienia w biedrze też są i mnie nawet z biedronki smakuje
Ja jem tą z Biedry właśnie. Pyszna jest

jowi46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 12:50   #282
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Dzięki, dolegliwości powoli, powoli przechodzą może trzymaj kciuki też za te moje plecki?
Wiesz, też uwielbiam słodycze i ogólnie jedzenie ale najlepszą motywacją jest to, że nie daję się skusić
(...)
No i chciałam pochwalić Twój angielski on wprost mnie onieśmiela
(...)
Już trzymam i za plecki

Z tymi słodyczami to jest tak, że jak się złamię, to wiem, że zdarzy sie to po raz kolejny, a dopóki się trzymam to mam dużą satysfakcję z resztą sobota ("dzień pobłażania") coraz bliżej! akurat wypadają imieniny cioci

Cieszę się, że doceniłaś mój perfekt inglisz

a co do pasty - kupować bym się bała, że to nie dość, że pływa w majonezie, to jeszcze góra konserwantów ale po mnie chodzi pasta z jajeczka i makrelki wędzonej
Stary 2010-05-27, 13:19   #283
lauhau
Raczkowanie

Z ciekawości stanęłam na wagę...i wyszło 58.8, czyli tyle ile ostatnio. Tylko że wtedy ważyłam się na czczo i w normalny dzień, a dziś przed @ i po śniadaniu, 2 szklankach wody i kawie !!! Czuję, że to co robię ma sens Powiem szczerze, ze nie czuję się jak na diecie, po prostu zdrowiej się odżywiam, generalnie nie odmawiam sobie, tylko nie objadam się i staram więcej się ruszać i to działa ))))
Miłego dnia!
lauhau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 13:27   #284
moniska1
Raczkowanie

trutututu

byłabym wdzięczna, bo w internecie tyle tego jest, ale chciałabym bezpośrednio od kogoś;D
Walczę o ładny brzuch.

Czekam na wyniki matur, wybieram szkoły.

"Everything I do I do it for me..."

moniska1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 13:28   #285
_coccinelle
Raczkowanie

GG do _coccinelle

Wiecie.. Chyba znalazłam niezły sposób na spadek wagi.

Na śniadanie jem płatki kukurydziane z mlekiem, jakiś owoc i po pół godziny czerwoną herbatę.
Chodzę jeszcze do szkoły więc na każej przerwie jem 1-2 płatki ryżowe (ok. 25 kcal), przez cały pobyt w szkole (ok. 8 lekcji) popijam te płatki jogurtem owocowym ok. pół litrowym. Czasem biorę też parę rzodkiewiek, które nie mają w ogóle kalorii, a są pyszne lub parę pomidorków koktajlowych.
Na obiad jem co przygotują rodzice, ale ogólnie tłusto nie gotują.
Jakiś czas po obiedzie przegryzam kanapkę lub jajecznicę z 1-2 jajek.
Na kolację znów płatki kukurydziane.

Powiem wam, że waga spadła mi przez 3 dni o 1,5 kg, bez żadnych ćwiczeń. Jem co lubię, wcale nie jestem głodna, bo żołądek jest wciąż pełny, myślę, że to niezłe rozwiązanie.
Stary 2010-05-27, 13:41   #286
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez _coccinelle Pokaż wiadomość
Wiecie.. Chyba znalazłam niezły sposób na spadek wagi.

Na śniadanie jem płatki kukurydziane z mlekiem, jakiś owoc i po pół godziny czerwoną herbatę.
Chodzę jeszcze do szkoły więc na każej przerwie jem 1-2 płatki ryżowe (ok. 25 kcal), przez cały pobyt w szkole (ok. 8 lekcji) popijam te płatki jogurtem owocowym ok. pół litrowym. Czasem biorę też parę rzodkiewiek, które nie mają w ogóle kalorii, a są pyszne lub parę pomidorków koktajlowych.
Na obiad jem co przygotują rodzice, ale ogólnie tłusto nie gotują.
Jakiś czas po obiedzie przegryzam kanapkę lub jajecznicę z 1-2 jajek.
Na kolację znów płatki kukurydziane.

Powiem wam, że waga spadła mi przez 3 dni o 1,5 kg, bez żadnych ćwiczeń. Jem co lubię, wcale nie jestem głodna, bo żołądek jest wciąż pełny, myślę, że to niezłe rozwiązanie.
osobiście zrezygnowałabym z tych płatków ryżowych.. wypełniają żołądek, a zero wartości odżywczych.. zjadłabym raczej jakiś owoc, a jogurt zamieniłam na naturalny, dodatkowo popijając wodą..

ale specjalistką nie jestem, Dziewczyny sie lepiej znają i napewno zaraz przeprowadzą analizę Twojej diety
Poza tym nie chodzi o to, żeby jak najszybciej schudnąć, tylko zrobić to w taki sposób, aby uniknąć efektu jojo i było zdrowo.

i z pewnościa ruch jest wskazany - przemyśl to

Edytowane przez trutututu
Czas edycji: 2010-05-27 o 13:44
trutututu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 14:55   #287
moncia412
Raczkowanie

Cytat:
Ja jem tą z Biedry właśnie. Pyszna jest

hejka obawiałam się czy ja kupić bo nie wiedziałam czy będzie dobra ale teraz na pewno spróbuję jak ją tak zachwalacie
Jutro sobie kupię
właśnie zjadłam jabłko i piję wodę z cytryną:0

Muszę się zmobilizować bardziej do tych brzuszków. Ja diety raczej żadnej nie trzymam tak dokładnie, ale staram się nie jeść tych słodyczy

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
osobiście zrezygnowałabym z tych płatków ryżowych.. wypełniają żołądek, a zero wartości odżywczych.. zjadłabym raczej jakiś owoc, a jogurt zamieniłam na naturalny, dodatkowo popijając wodą..

ale specjalistką nie jestem, Dziewczyny sie lepiej znają i napewno zaraz przeprowadzą analizę Twojej diety
Poza tym nie chodzi o to, żeby jak najszybciej schudnąć, tylko zrobić to w taki sposób, aby uniknąć efektu jojo i było zdrowo.

i z pewnościa ruch jest wskazany - przemyśl to

masz rację trutututu ruch jest wskazany nawet jego mała ilość.

Ja kiedyś próbowałam takie diety cud szybko chudłam parę kilo a zaraz potem wracało jeszcze więcej masakra
Lepsze zdrowe i dłuższe odchudzanie ale bez efektu jo-jo niż szybkie i zaraz będziesz jeszcze grubsza

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Witaj
zapoznaj się z:http://spreadsheets.google.com/ccc?k...MVlhYX0E&hl=pl
Co to za praca?

Mmmm, smacznie
Co do ćwiczeń: na oponkę podobno dobre są skłony z wyprostowaną ręką w bok hh też ładnie modeluje talię (podobno) oraz ćwiczenia 8min też słyszałam, iż są dobre zajrzyj na YT lub ściągnij dla sprawdzenia - osobiście w czerwcu będę je ćwiczyć, a potem zmienię na dłuższy wysiłek
Hej Paula jesteś kochana zaraz zaglądam
Stary 2010-05-27, 15:08   #288
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:

masz rację trutututu ruch jest wskazany nawet jego mała ilość.

Ja kiedyś próbowałam takie diety cud szybko chudłam parę kilo a zaraz potem wracało jeszcze więcej masakra
Lepsze zdrowe i dłuższe odchudzanie ale bez efektu jo-jo niż szybkie i zaraz będziesz jeszcze grubsza
Stary 2010-05-27, 15:09   #289
MaZa3
BAN stały

hej dziewczęta!!
ja już w domku, zaraz biorę się za naukę. Oto co dzisiaj zjadłam:
I- activia
II- 2 jabłka
III- sałatka z tuńczyka+jabłko
i tutaj należą mi się baty, proszę o wymierzenia kary(za radą Achnes mam nadzieję jakoś mnie to zmobilizuję) zjadłam 3 naleśniki (takie małe)z dżemem porzeczkowym nisko słodzonym .
na kolację przygotowałam sobie pyszny mix (jabłka, marchew, cytryna)zrobiłam więcej będzie też na jutro A teraz pochrupuję ogórka . 'przepraszam' za te naleśniki- odbiję to bo zamierzam dziś się trochę poruszać, jak oczywiście zdążę przed zmrokiem .
Dzięki Achnes trochę przebudziłaś mnie, bo zaczynałam coraz bardziej iść w kierunku słodkości (mam na myśli te lody). Za wczoraj- dałam sobie karę, nie będzie słodkiej soboty!!!
Ok idę się uczyć, zajrzę wieczorem
MaZa3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 15:30   #290
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez MaZa3 Pokaż wiadomość
i tutaj należą mi się baty, proszę o wymierzenia kary(za radą Achnes mam nadzieję jakoś mnie to zmobilizuję) zjadłam 3 naleśniki (takie małe)z dżemem porzeczkowym nisko słodzonym .
wymierzam karę

2 serie po 25 brzuszków skrętnych
Stary 2010-05-27, 15:37   #291
MaZa3
BAN stały

Cytat:
wymierzam karę

2 serie po 25 brzuszków skrętnych
Dzięki trutututu zawsze umiesz podnieść na duchu
Stary 2010-05-27, 16:46   #292
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Dzięki trutututu zawsze umiesz podnieść na duchu
polecam sie na przyszłośc
Stary 2010-05-27, 16:49   #293
czarnusia
Raczkowanie

Dziekuje za mile przyjęcie. Alez wy się tu rozpisujecie.
co dzisiaj zjadłam :
Dzis :
2 x serek homogenizowany danio 320 kcal razem
1 x jogurt 120 kcal
troche kalafioru z zasmazka na obiad (nie wiem ile to jest )
i zaraz na kolacyjke soczek z owocow i warzyw

no i to raczej bedzie na tyle,
zaraz zabieram się do nauki... trzeba zaliczyc kilka rzeczy :P
czarnusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 17:08   #294
MaZa3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czarnusia Pokaż wiadomość
co dzisiaj zjadłam :
Dzis :
1 x jogurt 120 kcal

Soczek mam rozumieć wyciskasz sama??
Trochę mało jak na cały dzień, staraj się w ciągu dnia przegryzać więcej owoców, dodaj coś bardziej odżywczego niż serek danio. A co z ćwiczeniami? Robiłaś dzisiaj coś?? Pamiętaj jak jeden dzień odpuścisz potem to się będzie powtarzało!!Do roboty!!

Dziewczyny nie wiem co jest, zjadłam kilka łyżeczek tego mixu mm pycha, ale jestem tak syta, że szok, nie dam rady wcisnąć nic więcej. W sumie dobrze, ale trochę się martwię . Może to po tych naleśnikach, ale trochę za późno jadłam je jakieś 4 h temu....Nie wiem co jest. Ok, zbieram się pobiegać, chociaż nie wiem czy powinnam, czuję się taka ciężka.....:con fused:

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
polecam sie na przyszłośc

Nie wiem, chyba po tych brzuszkach nie skorzystam . Ale dobrze, że jest ktoś kogo się posłucham i więcej nie tknę żadnych naleśników . Siebie bym chyba nie posłuchała, a Ciebie to co innegoo.
Stary 2010-05-27, 17:11   #295
moncia412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnusia Pokaż wiadomość
co dzisiaj zjadłam :
Dzis :
1 x jogurt 120 kcal

Hejka nie za mało kochana dziś zjadłaś??? tochyba a nawet na pewno nie jest zdrowo , ale ekspertem nie jestem
Stary 2010-05-27, 17:40   #296
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Hejka nie za mało kochana dziś zjadłaś??? tochyba a nawet na pewno nie jest zdrowo , ale ekspertem nie jestem
ja sie przyłączę do tych głosów rozsądku (nie byłam bym sobą, gdybym nie wtrąciła swoich trzech groszy )

Czarnusia, mam nadzieję, że jogurt naturalny? ta zasmażka też mi nie bardzo pasuje, no i oczywiście popieram przedmówczynie, że za mało.. Na moje oko, to nie przekroczyłaś 1000kcal
i znowu będę postulowała o ruch..

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Dziewczyny nie wiem co jest, zjadłam kilka łyżeczek tego mixu mm pycha, ale jestem tak syta, że szok, nie dam rady wcisnąć nic więcej. W sumie dobrze, ale trochę się martwię . Może to po tych naleśnikach, ale trochę za późno jadłam je jakieś 4 h temu....Nie wiem co jest. Ok, zbieram się pobiegać, chociaż nie wiem czy powinnam, czuję się taka ciężka.....:con fused:
MaZa, z tego co czytam po wypowiedziach innych dziewuszek, to ten mix jest chyba faktycznie bardzo zapychający, więc się nie przejmuj muszę go w końcu wypróbowac
Stary 2010-05-27, 17:49   #297
maartusiaa162
Raczkowanie

Cytat:

MaZa, z tego co czytam po wypowiedziach innych dziewuszek, to ten mix jest chyba faktycznie bardzo zapychający, więc się nie przejmuj muszę go w końcu wypróbowac
a co to jest ten mix ??

maartusiaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 17:54   #298
MaZa3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maartusiaa162 Pokaż wiadomość
a co to jest ten mix ??
mix od którejś z dziewczyn: wrzucasz jabłka, gruszkę, marchew, wciskasz cytrynkę i mixujesz w blenderze mmm pycha!! ja osobiście nie dodaję gruszki,ale można ją dodać chociażby dla smaku
Stary 2010-05-27, 18:02   #299
maartusiaa162
Raczkowanie

Cytat:
mix od którejś z dziewczyn: wrzucasz jabłka, gruszkę, marchew, wciskasz cytrynkę i mixujesz w blenderze mmm pycha!! ja osobiście nie dodaję gruszki,ale można ją dodać chociażby dla smaku
ahaaa to musze sprobowac

maartusiaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 18:46   #300
Paula_M
Zakorzenienie

Piszę często z imionami, ale to nie znaczy, że reszta ma nie czytać! Bywa tak, że odnosi się to tylko do wypowiedzi danej osoby, ale często ma też 'przesłanie' do reszty więc kobitki szanować się nawzajem i czytać all (nie mówię, iż każda tak robi )

Podoba mi się pomysł z karami!

lauhau
,

moniska,
Ajjj, wiele nie potrzeba

http://www.exsite.pl/2008/01/10/tami...tness__pl.html
http://rapid.org/board/showthread.php?t=391344
http://www.freshwap.net/forums/pl/tv...buns-legs.html
http://peb.pl/inne-dziedziny-sportu/...r-pilates.html
http://peb.pl/dvdrip-hq-5/510492-rap...-wszystko.html

coccinelle,
Nie dobrze nie chodzi tylko o chudnięcie, ale również o dbanie o organizm, zdrowy styl życia, a w tym góruje ruch oraz zdrowa dieta, o której dziewczyny mówiły; nie przeczę, iż w ten sposób możesz schudnąć, ale lepiej postawić na bardziej odżywcze produkty

moncia,
Proszę bardzo wyżej masz też kilka linków do wspomnianych ćwiczeń (jest ich też więcej, kwestia poszukania - dużo szukać nie trzeba )
A pasta mnie również smakuje ja czasem kroję do tego jeszcze jajko

MaZa,
Nie bez powodu mówiłam, iż zapycha niesamowicie Jest kilka zalet tej mieszanki: zdrowa - zawiera istotne witaminy, smaczna, zapychająca, pobudza metabolizm, wpływa na cerę (ostatnio się dowiedziałam ) więc warto
A co chcesz od naleśników?... Bo powiem szczerze, że sama dziś zjadłam 4 ale nie czuję się z tego powodu źle, może dlatego, że dżemu to może max. łyżka była, do tego smażyłam bez oleju, wykorzystałam mleko 0,5% i były bardzo cienkie; więc też w zależności jak je przygotowałaś, bo same w sobie jak widać u mnie - nie muszą być jakoś kaloryczne

czarnusia,
Kobieto! Jak nic masz ode mnie baty! i na gołą pupcię też! i pała również!
no, to byłoby na tyle
Teraz wytłumaczę dlaczego: niezdrowe, zbyteczne kalorie, mało, bez urozmaiceń, nie dostarczyłaś wszystkich produktów odżywczych, przeważają węglowodany i jaki to sok? kupny czy domowej roboty?
ach, kobieto! należy Ci się kara od Mazy. Maza! Słyszałaś?!

MaZa,
Wiedziałam, że mój mix zadziała
Tak ma być moja droga ja swój zrobiłam dziś z: 2marchewek, 3mniejszych jabłek i jednej cytryny = jadłam 1,5h ale warto zjeść wszystko jednego dnia chociażby dlatego, że gdy stoi to traci wartości odżywcze no i poza tym od tego się nie przytyje, a dostarczy organizmowi części tego, co mu się należy

Tru,
Popieram jak zawsze w 100%! Tru, Ty to chyba czytujesz w mych myślach, przyznaj się, masz zadatki na Bladego Edwarda?
Próbuj - smaczne i zdrowe!

maartusiaa,
w sumie to co zmiksujesz ale w tym wypadku chodzi o marchew, jabłko, cytrynę (ja za pierwszym razem dodałam gruszkę, ponieważ miałam pod ręką) no i tyle; jabłka obierasz (choć jeśli Ci to nie przeszkadza to lepiej tylko umyć) i pozbywasz się nasienia, ja cytrynę również obieram, pozbywam się pestek i wrzucam do miksera/blendera marchew obierasz kroisz i voila
Tak poza tym to chciałabym powiedzieć, że ta gruszka daje fajny posmak
I cieszę się, że Wam smakuje

Oprócz tego, co wcześniej pisałam, to zjadłam jeszcze 2jajka i jedno żółtko (tak aby nie zostało, bo osobiście nie lubię) + chrzan + sól + pieprz
4 orzechy włoskie
płynów tyle, ile trzeba
mieszankę, ale to mówiłam no i tyle
w sumie to już jadam niemal normalnie

No i to byłoby na tyle z mojego kazania

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości