|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby??
a kiedy masz te badania robić?
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Jutro robie czesc tych na ktore udalo mi sie dostac skierowanie, czyli morfologia krwi, mocz i glukoza...ale zrobie tez to na kile zeby miec juz czarno na bialym...;/ mam nadzije ze dostane wyniki tego samego dnia....tak sie boje...
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Weraa, nie masz pojęcia, jak strrrrrasznie się cieszę!!!!
najważniejsze, że powiedziałaś o wszystkim rodzicom i nie masz już stresów, a to teraz dla Ciebie najważniejsze! ) wspaniale, że możesz na nich liczyć i masz wsparcie. Jeszcze raz gratuluję Ci maluszka z całego serca i ściskam Cię ( a właściwie Was ) mocno!
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje ) ze az mialam goraczke przez 2 dni 37 stopni.... ehh...mam nadzieje ze nie przyjde Wam tu jutro plakac ze mam kiłę ;/ i mam nadzieje ze jutro mi tez dadza wyniki...
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po 1 - 37 stopni to nie gorączka, tylko stan podgorączkowy po 2 - widzę, że nie wiesz, ale 37 stopni to stała temperatura ciała kobiety w ciąży. Musisz się jeszcze wiele nauczyć I przestań histeryzować i wmawiać sobie pierdoły!!!!
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
WERA!!!!!!!!!!!!!!
)) to jak opisałaś reakcję rodziców, sprawiło, że zaczęłam się sama do siebie nagle usmiechać ))gratuluje ! i maleństwa i reakcji rodziców... ![]() a z gratulacjami w sprawie TŻ to jeszcze poczekam ![]() Ps głowa do góry! za badania jutrzejsze!
|
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiem ze to stan podgoraczkowy ale juz chyba nie trzeba uzywac dokladnych slow kiedy podaje cyfre...niektorzy tez mowia ze to jeszcze normalna temperatura ciala. a co do tego czy to normalna temp w ciazy to nie wiem bo np.teraz mam juz 36,6, kilka dni temu tez taka mialam...a dzisiaj duzo stresu... ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
co do TŻ to faktycznie lepiej nie gratulowac za szybko bo z nim to jeszcze nic nie wiadomo... ale ostatnio rodzice tacy troche nerwowi chodza, mowia ze do nich to dopiero dociera... Dzis sie az poplakalam bo moja mama taka nerwowa atmosfere wprowadzila ale potem im sie chyba glupio zrobilo i znowu sa mili... wciaz mowia ze sie ogolnie beda bardzo cieszyc ale jak mi sie z TŻ ulozy...bo tak to sie martwia bo samej bedzie mi ciezko... no a oni troche zaczynaja naciskac na slub...;/ tzn.stawiaja troche swoje warunki...albo decydujemy sie byc razem, planujemy zareczyny i slub (wg nich najlepiej przed porodem ;/) albo teraz decydujemy sie ze nie chcemy byc razem...oni nie chca zeby moj TŻ sobie zyl wygodnie teraz te pozostale 7 miesiecy z mysla ze jak sie urodzi i mu sie spodoba zabawa w tatusia to bedziemy razem a jak nie to sie wypnie i nas zostawi... No i z 1 str. maja racje...bo dlaczego on sobie moze wybrac a ja nie mam wyjscia skoro to nasza wina a nie moja.,..
Edytowane przez weraa11 Czas edycji: 2010-07-14 o 22:10 |
||
|
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Wera, nie obraź się, ale sama się nakręcasz. A to w Twoim stanie bardzo nieiwskazane jest. Żadnej kiły czy co tam sobie wymyślisz nie masz. Więc spokojnie, dziewczyno!
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Twoi Rodzice są baaardzo mądrzy, zaufaj im i zdaj się na nich. Zobaczysz, że dobrze na tym wyjdziesz. No i mnóstwo samotnych matek z dziećmi znajduje sobie facetów. Bez problemu
|
|
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skad wiesz ze nie mam?? No ale tez tak sobie staram sie mowic....i dzieki temu lekko sie czasem uspokajam...ale az mnie dzis i woczraj caly dol brzucha bolal...tzn.cos mnie kulo...a juz sie martwie o to dziecko...bo ono tam takie biedne samo siedzi..a ja mu daje takie stresy... Rodzicom ufam...wiem ze chca dla mnie dobrze...mam nadzieje ze sie jakos ulozy...jak nie z tym to z innym
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
przeczytałam od początku i powiem Ci tak : mam 26 lat, jestem w 20 tyg ciąży której chciałam z całego serca a za pierwszym razem się nie udawało
. Jedyne czego żałuje to tego, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej właśnie na studiach -myślę, że byłoby nam łatwiej bo teraz mamy kłopoty (i nie chodzi tu o pieniądze, mieszkanie czy inne mniej istotne rzeczy, tylko o zdrowie tż -jestem przerażona jak o tym myślę a wiem, że muszę być silna dla tż i dla naszej ukochanej dzidzi) Pamiętaj, że wszystkie materialne sprawy zawsze kiedyś, lepiej lub gorzej ale się ułożą a zdrowie-o nie musisz dbać bo nie zawsze da się naprawić. Teraz powinnaś myśleć o sobie i o swoim dziecku -ono czuje to co ty i jest Twoje. Wierzę, że Ci się wszystko ułoży tylko musisz etgo chcieć i przestać się przejmować głupotami. I brzuch może boleć bo rozciąga się macica i wiązadła (mnie boli do tej pory czasem a wszystko jest dobrze -odpukać) a rodziców masz wspaniałych-też się popłakałam jak czytałam jak zareagowała Twoja mama a Tż ? - kiedyś pożałuje sojego zachowania -tego jestem pewna ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- a i przestań sobie wmawiać te wszystkie choroby bo napewno jesteś zdrowa !!!
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem ze sa plusy tego ze teraz jestem w ciazy a nie za iles tam lat...znam mojego TŻ'a i wydaje mi sie ze w przyszlosci nawet po slubi musialabym go prosic zebym zaszla w ciaze...a na pewno przez najblizsze 5 lat y sie na to nie zgodzil...a jakbym wtedy nie mogla... Staram sie dlatego widziec dobre strony tego wszystkiego. Wiem ze jak sie okaze ze z moim zdrowiem jest wszystko ok to juz bede mogla sie tylko cieszyc i czekac na moje malenstwo ![]() Bylam dzis na tym pobraniu krwi...tak bolalo ze nie wiem...;/ a nigdy nic nie czulam jak mi to robili...ehh...uroki mojej przychodni...;/ Wracajac bylo mi tak strasznie slabo...szlam coraz wolniej az w koncu mialam pelno plamek przed oczami i pozniej juz ciemnosc...normalnie az musialam ukucnac...mam nadzieje ze z moim Maluszkiem nic sie nie dzieje...ze to po prostu wina tych hormonow, braku sniadania(bylam na czczo) i pobrania krwi... W koncu jakos doszlam do domu, tam byl tata i mi pomogl...i juz mi duzo lepiej... Musze teraz poczytac czy to nie jest objaw kiły
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
wera to także wina upału no i stresów, które częściowa sama sobie zafundowałaś
a kiedy masz mieć wyniki? |
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj juz odebrala i nie mam kiły
teraz mi zal tego mojego Maluszka ze mu dalam tyle stresow niepotrzebnie...tylko kilka wynikow z morfologii krwii jest zawyzona ;/ tak jak czytam w necie to czesc jest normalna...moze napisze wam co mi wyszlo wg morfologii i jak cos tam pamietacie lub macie swoje wyniki gdzies pod reka to prosze napiszcie czy to jest ok... (w nawiasie bede pisac jakie sa normy) RBC 4,23 (3,5-5,5) OK HCT 36,8 (37,0-54,0) ZANIZONE...W INTERNECIE PISZA ZE TO SWIADCZY O NIEDOKRWISTOSCI...GROZNE TO JEST? MCV 87 (80-100) RDW 11,2 (11,0-16,0) HGB 12,8 (11,5-16,5) MCH 30 (27-32) MCHC 34,8 (32,0-36,0) PLT 203 (150-400) MPV 8,4 (7,0-11,0) WBC 14,1 (4,0-10,0) ZAWYZONE ALE W INTERNECIE BYLO ZE TO NORMALNE W CIAZY LYM 7,6 (1,2-3,5) BARDZO ZAWYAZONE...NIE WIEM O CO CHODZI ![]() LYM% 55% (20-48) MID 1,5 (0,1-1,0) ???? MID % 10% (0,2-10) NIBY ZNOWU MID I WYZEJ ZAWYZONE A TUTAJ NIBY NA GRANICY NORMY... GRA 5,0 (1,4-7,0) GRA % 35% (42-80) No i glukoza: mam 70,8 a norma to 70-110, czy to tez o czyms zlym swiadczy skoro mam tak niski wynik tutaj??
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz dlugo nie sledzilam Twojego watku . ale powiem tak . gratuluje rodzicow , sa wspaniali , tak jak ich reakcja . 3mam kciuki , zeby dalej wszystko poszlo ok .
|
|
|
#285 |
|
Konto usunięte
|
Wera, w ciąży wyniki są rozjechane
Lekko niższe lub lekko wyższe są prawidłowe zazwyczaj.
|
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Wera widzę w końcu pozytywne myślenie
Gratuluje i wiem że teraz wszystko będzie już w porządku.Rodzice wspaniali i napewno Dużo pomogą.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Z pozytywnym nastawieniem jest duuuzo latwiej
Mam nadzieje ze ginekolog potwierdzi ze takie wyniki sa normalne w ciazy
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
taaak tam, ja też mam coś za dużo, czegoś za mało, ale w ciąży to wiesz... jedna wielka rewolucja
![]() I nie szukaj po necie powodów takich a nie innych wyników bo oszalejesz
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Wera, to, że masz tak niską glukozę w ciąży, to rewelacja!! Ja też tak miałam, hi hi
Ciesz się z tego, bo to oznacza, że organizm świetnie sobie radzi z ciążą i raczej nie grozi Ci żadna cukrzyca ciężarnych ani tym podobne przyjemności. Poziom żelaza co druga kobieta w ciąży ma niższy, niż być powinien - po prostu kup sobie jakieś witaminki dla kobiet w ciąży - ja je brałam już na kilka miesięcy przed ciążą. Ważne - nie kupuj normalnych witamin!! Tylko te dla kobiet w ciąży i w zalecanych dawkach, absolutnie nie więcej!!!! sprawdź, żeby miały jak najwięcej żelaza, chociaż z tego, co sobie przypominam, to żelaza te wszystkie preparaty mają chyba tyle samo, ale nie jestem pewna. Jeżeli to nie wystarczy, lekarz po prostu przepisze Ci samo żelazo w tabletkach, ja też tak miałam, dzidzię urodziłam zdrową jak nie wiem co, także niczym się nie przejmuj!! WBC to white blood cells, czyli białe krwinki, LYM to chyba limfocyty - niestety nie pamiętam, jaka była interpretacja moich wyników, ale z tego, co mi coś dzwoni to chyba po prostu możesz mieć jakąś infekcję i organizm z nią walczy, to takie jakby siły obronne organizmu. Zaznaczam, że nie jestem pewna, nie jestem lekarzem. Ale rzeczywiście, pamiętam, że też niektórych tych wskaźników w ogóle nie bierze się pod uwagę w ciąży, bo jak jesteś w ciąży to one mają być podwyższone i tyle lekarz Ci powie na następnej wizycie.
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
HCT mam 35,7% ;/ spadło mi z 37,7 % w ciągu 2mcy poniżej normy... Mówisz, że glukoza norma to 70-110 ???????? ja miałam 63 :| i babka mnie spławiła mówiąc że bardzo dobre... wczesniej glukoze miałam 80. Hematokryt tak jak i glukoza spadły mi w ciągu 2mcy poniżej normy. [ostatnio miałam 2mce temu ze względu na operację usunięcia guzka z piersi] W ciąży wyniki morfologii zwiększają się? Ciekawa jestem.
"Potrafię płakać a po chwili w siebie wierzyć, mimo doświadczeń mam cel, aby zwyciężyć" Szczęściara Edytowane przez LadyMK Czas edycji: 2010-07-16 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kochane
Jutro mam 12 tc i dzis bylam na usg. Jesli was to interesuje to pokaze wam fotki mojego malenstwa, ktore ma juz 5cm na watku 'lutowym' juz wstawialam ale nie sledzicie przeciez kazdego watku wiec wstawie je tez tutaj w koncu mam inne nastawienie do wszystkiego...rodzice tak bardzo sie ciesza, tata to po porstu caly szczesliwy biega i mowi ze od razu mu sie przypomina teraz jak czekal na nas z radoscia juz kazdy z dziadkow wypowiedzial sie co trzeba wybudowac dla dziecka, jakie zabawki juz sa a jakie trzeba bedzie dokupic, drugi dziadek stwierdzil ze musi odpowiedni koszyk do rowera kupic zeby jezdzili z malenstwem rowerami no ogolnie jest fajnie... przeraza mnie wiele rzeczy ale z takim wsparciem to ja chyba bede mogla gory przenosic Jeszcze raz wam dziekuje ze wspieralyscie mnie w tych ciezkich chwilach....mimo ze wiem ze nic zlego bym nie zrobila temu dziecku to i tak mam wyrzuty sumienia ze takie straszne mysli przechodzily mi przez glowe...i kiedy widze te machajace ze szczescia nozki i raczki mojego malenstwa to az mi sie lza w oku kreci... Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
no i widzisz, jest śliczności
![]() tylko go nie rozpieśćcie za bardzo! hehe powodzenia i pięknych miesięcy ciąży życzę
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
Weraa, buziaki gorące przesyłam dla Ciebie i Maluszka (całkiem już dorodny ten Twój Maluszek
). No i widzisz, wszystkie Ci mówiłyśmy, że wszystko będzie dobrze, to na drugi raz słuchaj Całuję mocno Ciebie i Maluszka a jak Twoje małe Słoneczko będzie miało na imię?
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
.
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-08-15 o 15:35 |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie nie było... i gratuluje
![]() fajne fotki... jak masz możliwość to też ponagrywaj na płytkę USG.. później jest fajna pamiatka... Nasza córcia ma już 6 tyg i fajnie się ogląda jak miała... 9 cm
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
dawno mnie tu nie bylo, nie wiedzialam ze jeszcze ten watek istnieje... czasm sobie wchodze tu tak z sentymentu i czytam jakie mialam problemy i glupie mysli a teraz sie wszystko uklada...poza wkrecaniem sobie kolejnych chorob SzmaragdowyKotek pytalas o imie...nie mam pojecia jakie ![]() Moj TŻ strasznie sie zmienil...jest dla mnie kochany, dba o nas, mysli o naszej wspolnej przyszlosci i juz sie nie moze doczekac kiedy pojdziemy pierwszy raz razem na usg bo chcialby zobaczyc nasze dziecko wiec mimo ze ten temat momentami wial groza....(to moje chore mysli i TŻa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
Wera
i radzę Ci wybrać na wszelki wypadek i tak imię i dla dziewczynki i dla chłopca - moja koleżanka całą ciążę spodziewała się Kubusia, a na sali porodowej szok... no i ma Weronisię to stosunkowo rzadkie, ale też się zdarza
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2010-09-02 o 22:48 |
|
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszyscy szczęśliwi, a ile później papierów mniej przy załatwianiu nazwiska dla dziecka po porodzie, bo będziecie już małżeństwem. A kościelny weźmiecie sobie we 3 już, może razem z chrztem? Cieszę się, że Wam się układa, bo czytam Twój wątek od początku i zaglądaj tutaj! Powodzenia ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
No...ja juz po USG ale praktycznie nie mam zadnych wiadomosci konkretnych...tzn.dzidzia jest zdrowa wg lekarza
ale mam brzydkie zdjecia ja sama prawie nic na nich nie widze...wiec lipa straszna.... Okazuje sie ze jednak nie ejstem w 18tc, tak jak mi wyliczali, tylko wyglada na to ze jest to dopiero 16tc wiec plec bylo ciezko rozpoznac...lekarz mowil ze na razie nic nie widzi...wiec niby dziewczynka...ale dzidzius byl wstydliwy wiec raczej nie pokazywal co tam ma takze na razie nie nastawiam sie na nic...za jakies 1,5 miesiaca planujemy sie z TŻem wybrac na USG 3D to moze wtedy juz cos zobaczymy ![]() A co do slubu to juz raczej jest spokoj w rodzinie..pogodzili sie z nasza decyzja Buziaki dla Was
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

) mocno!
) ze az mialam goraczke przez 2 dni 37 stopni.... ehh...mam nadzieje ze nie przyjde Wam tu jutro plakac ze mam kiłę ;/ i mam nadzieje ze jutro mi tez dadza wyniki...

za badania jutrzejsze!
. Jedyne czego żałuje to tego, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej właśnie na studiach -myślę, że byłoby nam łatwiej bo teraz mamy kłopoty (i nie chodzi tu o pieniądze, mieszkanie czy inne mniej istotne rzeczy, tylko o zdrowie tż -jestem przerażona jak o tym myślę a wiem, że muszę być silna dla tż i dla naszej ukochanej dzidzi) Pamiętaj, że wszystkie materialne sprawy zawsze kiedyś, lepiej lub gorzej ale się ułożą a zdrowie-o nie musisz dbać bo nie zawsze da się naprawić. Teraz powinnaś myśleć o sobie i o swoim dziecku -ono czuje to co ty i jest Twoje. Wierzę, że Ci się wszystko ułoży tylko musisz etgo chcieć i przestać się przejmować głupotami. I brzuch może boleć bo rozciąga się macica i wiązadła (mnie boli do tej pory czasem a wszystko jest dobrze -odpukać)